Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç kamera montajı için yardım !
burcinkarabacak
08-03-2016, 14:10
Xiaomi'nin Yi araç kamerası siparişi verdim. Kamera 5V/1A input değeri var. kutudan çakmak usb çıkıyor lakin ben ortalıkla kablo kirliliği olsun istemiyorum. Kabloyu direk alttan çakmaklığa bağlasam (12V) kamerayı yakarım. Araya nasıl bir işlem yapmam gerekir. Daha önce uygulayan arkadaşlardan / abilerimden bilgi almak isterim. Araç Punto Evo.
Saygılar
Burak Mehmet
08-03-2016, 14:12
ben bi aracımda benzer bir işlem yapmıştım.. Torpitonun içine çakmaklık girişi taktırmıştım..
Kamera icin gelen cakmakligi acicaksiniz devresi kalacak sadece onun etrafini bantlayin o sekilde koyacaginiz yere koyun ozaman sigdirabilirsiniz istediginiz yere devreyi boyle 5 volt cikisiniz olur
burcinkarabacak
08-03-2016, 14:23
Kamera icin gelen cakmakligi acicaksiniz devresi kalacak sadece onun etrafini bantlayin o sekilde koyacaginiz yere koyun ozaman sigdirabilirsiniz istediginiz yere devreyi boyle 5 volt cikisiniz olur
Eyvallah hocam bende düşündüm bu şekilde de acaba başka şekil olan yapan var mıdır diye... teşekkür ederim ilginize
Saygılar
burcinkarabacak
08-03-2016, 14:35
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/dc-7v-24v-to-5v-3a-sarj-step-down-208781931
böyle bir aparatta işimi görür sanırım
saygılar
bende dediğim şekilde yaptım ayrıca para vermenize gerek yok hemde kendi devresini kullanmış oluyorsunuz.
mustafa_a
08-03-2016, 16:18
Eski aracımda esp düğmesinden aldığım 12 voltu 5volta düşüren adaptörle direk üzerinden kameraya bağlamıştım. Araç çalışında çalışmaya otomatik başlıyordu
http://3.bp.blogspot.com/-vQiUpCAoQso/VF5gG0qEdEI/AAAAAAAAOeg/OLtOyE14YDY/s1600/20141108_123931.jpg
Bunun yerine kablolari plastik iclerine gizleyebilirsiniz, sadece guc kaynagi biraz ortada olur tabi. 2 aracimda da kamrra kullaniyorum, ikisinde de tavandan gizleyerek A sütununa kadar getirip, A sutununun plastiginin icine gizledikten sonra konsol yanindaki lastigin icine gizleyerek torpido altina oradan da ta guc kaynagina kadar getirdim.
Adaptor harici ortada gorunen hic bir sey yok bende.