Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ic temizlik - sigara kokusundan kurtulmak

CTG
08-03-2016, 18:23
Arkadaslar selam, arabanin icindeki sigara kokusundan nasil arinabiliriz? Ozon temizligi dedikleri olay bu isi cozer mi? Anadolu yakasinda kime yaptiralim? Havalandirma sistemine peteklere falan bir sey yapmak gerekir mi?

Konusu gectiyse kusura bakmayin bulamadim o yuzden yeni aciyorum

ÜSTÜNERC
08-03-2016, 19:41
Kendiniz amatör uygulama ilede o kokudan kurtulabilirsiniz tavan ve koltuk için sonax genel temizleyici alın ve kovaya su sıcak su koyun sonax genel temizleyiciyi biraz sıkıp nemli bezle silince lekelerde cıkıyor aracın içinde olan sigara kokusuda kayboluyor.Polen filtrenizide değişirseniz klima kullandığınızda kötü kokular aracın içine gelmeyecektır.Amatör uygulama ile ve daha az maliyetle iş bitiyor fakat bol zamana ihtiyaç var :)

Eren G.
08-03-2016, 20:35
Abi atas vinet vs bir genel temizleyici ile tavani guzelce temizle koltuklari da nemli bir bezle sulandirmadan sil. Bernerin koku bombasi var onu kullan bir de polen filtreni degistir. Sonra da california scentsin golden state delight gibi yogun kokusunu kullan arabanin ici mis gibi oluyor. Hatta her binen ne guzel kokuyor bu araba diyor :D

Eren G.
08-03-2016, 20:38
Edit: bu arada sakin bu uzun cubuklu veya uzun silikon tuplu olan koku giderici spreylerden alma abi hem heryere akiyor mahfediyor hem de hic bir ise yaramiyor.

Oznsrl
08-03-2016, 22:10
Detaylı temizlik malzemesi ile tavan taban ve koltukları kendim amatörce temizledim yıllardır arabam ilkkez sigara kokmuyor çok değişik bi duygu :)

Bora Ergun
08-03-2016, 22:13
Öncelikle kokunun kaynağının klima kanallarından mı yoksa döşemeden mi geldiğini bulmak lazım.
Büyük ihtimal ile döşemelerdedir. Koltukların ve tavanın güzelce temizlenmesi gerekmektedir. Temizlik ardından da ozon makinesi uygulanırsa kokunun giderileceğini düşünüyorum.
Temizlik için APC, fırça, halı yıkama makinesi gibi ekipmanlarınız mevcut ise bunu yapabilirsiniz. Özellikle şoför tarafında kokunun yoğun olması lazım nitekim genellikle o bölgede içilmiştir.
Biraz zaman harcamanız gerekecektir ama değer diye düşünüyorum.
Uygulamayı kendiniz yapacaksanız tavanı temizlerken dikkat etmenizi tavsiye ederim çünkü tavanı fazla ıslatırsanız sarkma yapacaktır. Mümkün olduğunca tavanı ıslatmamaya özen gösterin.
Saygılar

grkm
08-03-2016, 23:25
Koku ve bakteri öldürücü özel bir ürün var :)

http://www.detailbox.com.tr/enzim-bakteri-ve-kotu-koku-yok-edici-enzyme-odour-eater-13

CTG
09-03-2016, 01:11
Çoklu alıntı yapmayı bilmiyorum kusura bakmayınız :) teşekkür ederim cevaplarınız için

Açıkçası arabanın içine bir şey sürmekten çekiniyorum, 2 sene önce tavan ve kapı içleri sarkmıştı iç temizlik sebebiyle, sonra yenilettim. Döşemeleri Art Car'da yaptırdım, işçilikleri çok güzel ancak bir daha problem olmasından çekiniyorum. Üstüne bir de koltuk döşemeleri 16 yıllık olunca :)

Görkem senin link verdiğin ürünle böyle bir problem yaşar mıyım? Sadece döşemelere sıkıp bekliyor muyuz videodaki gibi?

Esasında baştan döşeme yapılacak bi ara, o zaman detaylı temizleticem taban halısını falan. Benim isteğim içini yenilemeden önce bu kokudan kurtulmak.

Ekipmanım da yok o yüzden kendi başıma çok dip köşe girişemem, tavsiyede bulunan arkadaşlara teşekkür ederim yine de :icon_tup:

CTG
09-03-2016, 01:13
Abi atas vinet vs bir genel temizleyici ile tavani guzelce temizle koltuklari da nemli bir bezle sulandirmadan sil. Bernerin koku bombasi var onu kullan bir de polen filtreni degistir. Sonra da california scentsin golden state delight gibi yogun kokusunu kullan arabanin ici mis gibi oluyor. Hatta her binen ne guzel kokuyor bu araba diyor :D

araç kokusuna annemin takıntısı var hayatta binmez yoğun kokan arabaya :)

Tavsiyeler aklımda sağol :icon_tup:

douu
09-03-2016, 08:56
bütün döşemeler temizlekdikten sonra polen filtresini de değiştirmeniz şart. polen filtresi sökük konumdayken klimayı çalıştırıp içindeki havayı sirküle etmeyi unutmayın ama :)

CTG
09-03-2016, 18:27
polen filtresi OK aklımda

peki kumaş döşeme-halı-tavan ve plastik aksam temizliği için hangi ürünleri önerirsiniz? internetten alabileceğim link verirseniz çok sevinirim. dediğim gibi döşeme eski ve tavanda yaşadığım gibi kendini bırakmasından korkuyorum biraz.

oldu olacak kendim girişeyim madem :)

otuzdokuz
09-03-2016, 20:48
Febreze freshelle'nin herhangi bir kokusunu alıp sigara içtikten sonra araç içine sıkın. Araçtaki tüm kötü kokuları yok ediyor mis gibi kokuyor araç.

CTG
09-03-2016, 23:12
Febreze freshelle'nin herhangi bir kokusunu alıp sigara içtikten sonra araç içine sıkın. Araçtaki tüm kötü kokuları yok ediyor mis gibi kokuyor araç.

güzel fikir ama amacım içindeki kokuyu giderip babamlara araba kullanırken sigara içmeyi yasaklamak :)

grkm
10-03-2016, 15:26
polen filtresi OK aklımda

peki kumaş döşeme-halı-tavan ve plastik aksam temizliği için hangi ürünleri önerirsiniz? internetten alabileceğim link verirseniz çok sevinirim. dediğim gibi döşeme eski ve tavanda yaşadığım gibi kendini bırakmasından korkuyorum biraz.

oldu olacak kendim girişeyim madem :)

Tam aradığınız ürün :)

http://www.detailbox.com.tr/500-ml-741

Tavan uygulamalarında ürünü beze sıkıp, bölgeye uygulayıp ardından kuru bir bez ile temizlenmesi ve mümkün olduğunca kurutulması daha güvenli işlem olacaktır.

douu
10-03-2016, 16:30
carpet cleaner her yüzeye uygulanabilir. çok basit. kokusu rahatsız edici değil :)

CTG
11-03-2016, 17:14
Tam aradığınız ürün :)

http://www.detailbox.com.tr/500-ml-741

Tavan uygulamalarında ürünü beze sıkıp, bölgeye uygulayıp ardından kuru bir bez ile temizlenmesi ve mümkün olduğunca kurutulması daha güvenli işlem olacaktır.

Görkem selam, bunu ve bi önceki tavsiye ettiğini alacağım, bu linktekinin 1 şişesi tavan-taban-koltuklara yeter değil mi? Bunla temizleyip sonra odor eater sıkarsam bir de polen filtremi yenilersem heralde biraz yol katederiz :)

douu
11-03-2016, 17:30
baya yol kat edersin :)

Zorbey
11-03-2016, 18:59
mangal kömürü açıp 1 gün bekletse arabanın içinde o koku gitmez mi ?

TarikS
12-03-2016, 07:26
Tavanı vakumlu makineyle mi temizledir? Çünkü el işçiliğiyle uğraşıp temizleyince değil de güya oto kuaför denen yerlerde üşenip makineyle tavanı da temizlemeye kalkıyorlar, tertemiz oldu derken sonra bi bakmışsın yukardan saçlarını okşayan bir şey var :D

Eğer tüm koltukları ve tavanı güzel bir bez + Görkem'in söylediği malzemelerle birkaç saat uğraşıp silersen koku moku kalmıyor, tecrübeyle sabit. Yukarıda başka arkadaşlar da söylemiş zaten :)

İmkanın olursa eğer bunlara ek olarak taban halılarını da halı yıkama makinesiyle çektirebilirsen ve sonra da sıcak kaloriferi ayaklara çevirip kuruyana kadar arabayı çalıştırırsan tamamdır :)

CTG
13-03-2016, 22:29
Tarik, nasil yaptilar nerede yaptilar hic bilmiyorum. Ben yaptirmadim. Isguzarliklari yuzunden en cok deger verdigim sey olan orijinalligi gitti arabanin, tavani ve kapi icleri yeniden dosendi. Cok degerli bir araba degil ama yine de can *****i. En azindan dosemeyi guzel yaptilar o da bir seydir :) koltuk kumaslari da cok eskidi satmaktan da vazgectim, doseme yaptiricam o zaman biraz daha toparlanir ici.

Paspaslar icin hali yikama makinesi bulabilir miyim bilmiyorum ama onlari ayrica temizleyecegim zaten.

grkm
14-03-2016, 01:35
Görkem selam, bunu ve bi önceki tavsiye ettiğini alacağım, bu linktekinin 1 şişesi tavan-taban-koltuklara yeter değil mi? Bunla temizleyip sonra odor eater sıkarsam bir de polen filtremi yenilersem heralde biraz yol katederiz :)

Yeterli gelecektir ve muhtemelen artaracaktır da :)

Döşemelerde etkin temizlik için bir fırça da edinirseniz mutlaka fazlasıyla iyi sonuç çıkartır. Bir de döşeme temizliğinin en önemli hususu oradaki sıvıyı kurutmak. Yaptıktan sonra ısıtıcılar veya güneş altında kurutma şansınız varsa iyi edersiniz yoksa eski haline geri dönebilir.