Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Uber" korsan taksimidir?

Sayfa : 1 2 3 4 [5]

tiMachine
28-03-2019, 11:10
Şimdi taksiye 1.3 milyon yatırım yaptın diye bu sektörde tek olamazsın ki. Alternatifler her zaman oluşur, oluşan alternatif her zaman hizmette kaliteyi getirir. Taksiciler, uberciler, otobüsçüler, minibüsçüler. Bunlar somut üretim yapmazlar. Soyut üretim yaparlar.

Soyut üretimlerde müşteriyi memnun etmek en önemlisidir. Taksici esnafı yüzde 80 civarında müşteriyi memnun edemiyorsa alternatif bir sektör kurulmak zorunda.
Ayrıca 1.3 milyon verdin diye yatırım kesinlikle kazandıracak diye bir kaide yok. Plaka hakkınızı bir noktaya korumanızı sağlar, bütün haklara sahip yapmaz sizi. 1.3 milyona plaka almak da çok iyi bir yatırım değil bence

fthdrn
28-03-2019, 11:11
Yiğit tayyibe iktidara o kadar öfke saçıyordun şimdi damatın peşinden mi gidiyorsun :d

brs852
28-03-2019, 11:14
Şimdi taksiye 1.3 milyon yatırım yaptın diye bu sektörde tek olamazsın ki. Alternatifler her zaman oluşur, oluşan alternatif her zaman hizmette kaliteyi getirir. Taksiciler, uberciler, otobüsçüler, minibüsçüler. Bunlar somut üretim yapmazlar. Soyut üretim yaparlar.

Soyut üretimlerde müşteriyi memnun etmek en önemlisidir. Taksici esnafı yüzde 80 civarında müşteriyi memnun edemiyorsa alternatif bir sektör kurulmak zorunda.
Ayrıca 1.3 milyon verdin diye yatırım kesinlikle kazandıracak diye bir kaide yok. Plaka hakkınızı bir noktaya korumanızı sağlar, bütün haklara sahip yapmaz sizi. 1.3 milyona plaka almak da çok iyi bir yatırım değil bence

Ben zaten 1.3 milyona almış değerlensin tek biz olalım karaborsa olalım demiyorum.
Yukarıda da yazdım 23 bin toplamda araç var kesinlikle devlet plaka basmalı araç yetmiyor. Sarı kırmızı taksi ayrımı vardı onuda kaldırdılar ama çözüm olmadı.Denetleme mekanizması oluşturmalı taksileri taksiciyi denetlemeli.
Demek istediğim 1.3 milyon yatırmış birinin yapacağı işi turizm belgesiyle 100-200 bin liralık arabalar yapmamalı diyorum uber vs ne derseniz deyin.

Yigit-Y
28-03-2019, 11:26
Yiğit tayyibe iktidara o kadar öfke saçıyordun şimdi damatın peşinden mi gidiyorsun :d

Ben dolardan da koydum

Yinede sevmiyorum iktidarı babba

Ben nereye girsem bunlar arkamda destek veriyor

Yoksa cizgimiz değişmedi.

WhatsApp grubunda dernek başkanı konuşmuş toplantıda video filan ben orda gördüm.

Benim iktidarla işim olmaz babba

GokhanRS
28-03-2019, 11:29
Ben zaten 1.3 milyona almış değerlensin tek biz olalım karaborsa olalım demiyorum.
Yukarıda da yazdım 23 bin toplamda araç var kesinlikle devlet plaka basmalı araç yetmiyor. Sarı kırmızı taksi ayrımı vardı onuda kaldırdılar ama çözüm olmadı.Denetleme mekanizması oluşturmalı taksileri taksiciyi denetlemeli.
Demek istediğim 1.3 milyon yatırmış birinin yapacağı işi turizm belgesiyle 100-200 bin liralık arabalar yapmamalı diyorum uber vs ne derseniz deyin.

bence tam tersi, o paralara plaka satılmasını yasaklamalı yani plaka parayla satılmamalı, aksine eğitim ve belge zorunluluğu olmalı. yani değerli olan plaka değil şöför olmalı. önüne gelen şöför olamamalı, şöför olmayı başaran eğitim alanlarda plaka bedeli ödemeden taksicilik yapabilmeli. yoksa gider gülben ergenden, seda sayanına, askeriyedeki yüzbaşıya kadar plaka alır kiraya verir. bizim millet alışık kolaydan para kazanmaya.

bütün emeği şöför çeksin, kaymağını zengin i.b.i.n.e.l.e.r yesin. yalan mı? zenginlerin vekillerin ünlülerin plaka sayıları az mı? hangisi şöförünü denetliyor?

Yigit-Y
28-03-2019, 11:31
bence tam tersi, o paralara plaka satılmasını yasaklamalı yani plaka parayla satılmamalı, aksine eğitim ve belge zorunluluğu olmalı. yani değerli olan plaka değil şöför olmalı. önüne gelen şöför olamamalı, şöför olmayı başaran eğitim alanlarda plaka bedeli ödemeden taksicilik yapabilmeli. yoksa gider gülben ergenden, seda sayanına, askeriyedeki yüzbaşıya kadar plaka alır kiraya verir. bizim millet alışık kolaydan para kazanmaya.

bütün emeği şöför çeksin, kaymağını zengin i.b.i.n.e.l.e.r yesin. yalan mı? zenginlerin vekillerin ünlülerin plaka sayıları az mı? hangisi şöförünü denetliyor?

İngiltere öyle babba adamlar o yüzden meshurlar :)

GokhanRS
28-03-2019, 11:34

bu arada ucu açık kalmış. yanlış anlaşılma olmasın. benim plaka sahibi ufak esnaf sınıfına girenlere yani işi gerçekten taksici olan plaka sahiplerine lafım yok. HAKARETLERİM asıl işi çok çok alakasız olupta sırf plaka değerliymiş modunda olan o çok zengin ünlüler vekiller v.s olanlara ve mafyasına.

therev
28-03-2019, 13:37
Taksicileri plaka sahipleri düdüklüyo onlarda ayaklanıp plaka sahiplerine dayılanıcaklarına müşteriyi düdüklüyor.

Babam amerikada lüks taşımacılık işi yapıyordu. Orda lüks taksilere limousine plaka veriliyor burdaki turkuaz taksi gibi. Über geldi işi bitirdi. Über daha işin başlangıcı 1-2 seneye lyft geldiğinde insanlar kendi kişisel arabasıyla taşımacılık ya da paylaşım yapmaya başladığında asıl olay kopucak.

Geçen gün cuma akşam 8.30da kozyatağından kurtuluşa gitmek istedim. 4 taksi çevirdim klasik yalanlar abi arabayı bırakıcam, abi namaza gidicem, abi ben seni metrobüse bırakıyım onunla git. Afedersiniz ama taksiciler başlarına gelen çoğu şeyi kendileri getirdi. İyi örgütlenemedikleri içinde kötünün yanında iyide yanıyor. Ya da azcık aklı olan adam cahillere laf yetiştiremiyeceği için susup işine bakıyor.

Ben son 1 yılda scotty kullanıyorum herkese öneririrm püfür püfür ve gayet uygun.

huseyinturk
01-04-2019, 00:56
Evet

Tum arabalar e_fatura mükellefi

Tüm yolculuk sonunda sistem müşterinin mailine fatura atıyor.

Tum şoförler ya bagkurlu ya ssk li

Hepsinin src ve hem adli hemde trafik sicilleri var

Uberde de taksiden gelme şoförler var

Onlar sistem puanla eleniyor zamanla.

Halk bu yüzden seviyor da bu bağlanma işi kisa surede bitmez ise

Uber kalmayacak maalesef araç olarak

Damat hallediyoruz nisan mayıs gibi dedi ama bakacaz :)

Uber sistemini iyi biliyorum. Kazandığının yüzde 18ini götürüp devlete vermiyorsun her ay, yakıt o bu derken devlete cebindeki paradan verdiğin mebla öyle çok büyük bir mebla değil, taksicide veriyor ona benzer rakamları. Onu geç taksicide fahiş vergili yakıyı kullanıyor, yani vergisi yok muhabbeti boş muhabbet.

Yigit-Y
01-04-2019, 01:07
Uber sistemini iyi biliyorum. Kazandığının yüzde 18ini götürüp devlete vermiyorsun her ay, yakıt o bu derken devlete cebindeki paradan verdiğin mebla öyle çok büyük bir mebla değil, taksicide veriyor ona benzer rakamları. Onu geç taksicide fahiş vergili yakıyı kullanıyor, yani vergisi yok muhabbeti boş muhabbet.

Mahkeme den öğrenirsin

Temmuzda vergi veriyor mu vermiyor mi diye

Ben taraflıyım sana göre.

Bilirkişi raporu gelecek temmuzda :)

DOHC
01-04-2019, 08:32
Mahkeme den öğrenirsin

Temmuzda vergi veriyor mu vermiyor mi diye

Ben taraflıyım sana göre.

Bilirkişi raporu gelecek temmuzda :)

Über vergi vermiyor dememiş arkadaş agaliba.
Masraflar düştükten sonra kalan paranın vergisini veriyor demiş ki, normal bence.

Yigit-Y
01-04-2019, 09:16
Über vergi vermiyor dememiş arkadaş agaliba.
Masraflar düştükten sonra kalan paranın vergisini veriyor demiş ki, normal bence.

Her yolculuğa fatura kesiyoruz.

Yakıt vb araç bakım giderlerine verdiğimiz vergiyi kestigimiz faturanın kdv dinden düşmek suç mu?

Adamlar yıllık basit Usul vergi dışında birşey odemiyor

Taksiciler mahkeme neden çıldırdı

Mahkeme uber vergi veriyor mu diye araştırılmasi icin

Bilirkisi tayin etti diye

Taksiciler kendilerini kandırıyor.

Uberde hersey yasal kitabına göre.

Ben sikayetciyim uberden su konuda

Benim vergi giderim yüksek ama gelirim düşük

Rakamlara zam yapsinlar diye cemkiriyoruz

Tinlamiyorlar

Vip arac o les sari ici pis araclarla ayni ucrete götürmesi

Beni ve çoğu uber surucusunu rahatsız ediyor.

Bizde ya uber kapatilsin yada devlet ceza muhabbetini bitirsin

Bizde yorulduk.

Uber her ne kadar cezalari odese de

Psikolojik olarak rahat çalışmıyoruz

Taksicilerin tacizi saldirilari yüzünden çalışacak şoför bulmakta zorlanıyoruz.

Taksicilerde rahatlar bizde bıktı her iki tarafta belirsizlikten

fthdrn
01-04-2019, 10:07

Yakıt vb araç bakım giderlerine verdiğimiz vergiyi kestigimiz faturanın kdv dinden düşmek suç mu?

Tinlamiyorlar

Bizde yorulduk.

Yigit

Allahini

Seversen

Msnde

Gibi

Tek

Tek

Yazıp

Alt satıra

Geçme.

Yılmaz

Özdil

Gibisin

Dedik

İlk başlar

Komikti

Ama şimdi

Baydı.

Atatürkçü

İnsanlarız

Atamızın

Kurdugu

Türk

Dil

Kurumuna

Yakışan

Şekilde

Doğru düzgün

Satırbaşları

Noktalar

Virgüller

Kullanarak

Cümle

Oluşturalım

Allahını

Seversen

Seviyoruz

Seni

Ekrem

Abi

Cansın.

uygarr
01-04-2019, 10:08
Uber korsan taksi değildir ona korsan diyen köhne zirvalar korsandir

Yigit-Y
01-04-2019, 10:15
Yigit

Allahini

Seversen

Msnde

Gibi

Tek

Tek

Yazıp

Alt satıra

Geçme.

Yılmaz

Özdil

Gibisin

Dedik

İlk başlar

Komikti

Ama şimdi

Baydı.

Atatürkçü

İnsanlarız

Atamızın

Kurdugu

Türk

Dil

Kurumuna

Yakışan

Şekilde

Doğru düzgün

Satırbaşları

Noktalar

Virgüller

Kullanarak

Cümle

Oluşturalım

Allahını

Seversen

Seviyoruz

Seni

Ekrem

Abi

Cansın.

:D:D:D ya öyle yazıyorum ki ANLAŞILSIN DİYE ANLAMIYORLAR :D

DOHC
01-04-2019, 10:43

Yavuz Donat style...................

_opeth
01-04-2019, 12:26

Uber mesela bana 30TL indirim kodu yolladı. Bu indirim senin alacağın paradan mı düşüyor yoksa indirimin parasını kendileri mi karşılıyor? Aklıma gelmişken sorayım :)

Yigit-Y
01-04-2019, 12:36
Uber mesela bana 30TL indirim kodu yolladı. Bu indirim senin alacağın paradan mı düşüyor yoksa indirimin parasını kendileri mi karşılıyor? Aklıma gelmişken sorayım :)

Kendi butcelerinden karşılıyor

brs852
03-04-2019, 10:38

Tinlamiyorlar

Bizde yorulduk.

turizm belgesi ile şehir içi taşımacılık yapman mı yasal ?
belgenin içeriğini açabilir misin ne için izin verilmiş sen ne yapıyorsun diye ?

Yigit-Y
03-04-2019, 10:41
turizm belgesi ile şehir içi taşımacılık yapman mı yasal ?
belgenin içeriğini açabilir misin ne için izin verilmiş sen ne yapıyorsun diye ?

Kardeşim Uber bu ülkeye bu açıkla girdi.

Devletde geliri begenince önünü kesmedi

Cezalarla haraç kesiyor.

Muhatap uber değil sizin.

İktidar ulaştırma bakanlığı ibb bile değil muhattap

Biz verilen belge ile biz taşımacılık yapabiliyoruz.

Biz taksicilik yapsak yoldan el yapanı alsak zaten coktan kazan kaldirmisti taksici esnafı

turbo&quattro
03-04-2019, 10:44
Bugun uber cagirdim Ataturk havalimanina gitmek icin hemen sonrasindada gelecek olan sofor arkadasa mesaj attim sorun olurmu alana gitmek eger sorunsa iptal edeyim dedim abi sorun olur dedi iptal ettim bende . Yine uber app ten sari taksi cagirdim eli yuzu konusmasi duzgun genc bir arkadas geldi. Cok sasirdim ilk kez boyle saygili, temiz bir taksiciye denk geldim . Uber keske yasal olsada iyi kotu ayrilsa dedi sonda iyi olanlar onlarda farkindalar heralde taksicilerinin genelinin maganda oldugunun.

brs852
03-04-2019, 10:45
Kardeşim Uber bu ülkeye bu açıkla girdi.

Devletde geliri begenince önünü kesmedi

Cezalarla haraç kesiyor.

Muhatap uber değil sizin.

İktidar ulaştırma bakanlığı ibb bile değil muhattap

Biz verilen belge ile biz taşımacılık yapabiliyoruz.

Biz taksicilik yapsak yoldan el yapanı alsak zaten coktan kazan kaldirmisti taksici esnafı

verilen evraktaki açığı kullanıyorsun hatta açığı kullanmıyor aracı uber sistemine kayıt ettirmek için verilen evrakı alıyor sonra ticari taksi gibi çalışıyorsun. Hani adrese gidiyorsun vs bir farkın var gibi düşünme şehir içi taşımacılık yapıyorsun bu kadar basit.

Yigit-Y
03-04-2019, 10:45
Kanuna nizama uygun değilse temmuzda davayı kazanirsiniz zaten. Ama taksiciler sinirli hakime karşı vergi muhabbetinden sebep.Hukumet ozel yasa cikarip erisim karari almadıkça biz yasal kanunlara uygun oluyoruz

brs852
03-04-2019, 10:46
Bugun uber cagirdim Ataturk havalimanina gitmek icin hemen sonrasindada gelecek olan sofor arkadasa mesaj attim sorun olurmu alana gitmek eger sorunsa iptal edeyim dedim abi sorun olur dedi iptal ettim bende . Yine uber app ten sari taksi cagirdim eli yuzu konusmasi duzgun genc bir arkadas geldi. Cok sasirdim ilk kez boyle saygili, temiz bir taksiciye denk geldim . Uber keske yasal olsada iyi kotu ayrilsa dedi sonda iyi olanlar onlarda farkindalar heralde taksicilerinin genelinin maganda oldugunun.

uber yasallaşmasa dahi taksilere denetleme mekanizması onların paralarına engel olacak iyi davranmaya zorlayacak birşeyler şart.

brs852
03-04-2019, 10:47
Kanuna nizama uygun değilse temmuzda davayı kazanirsiniz zaten. Ama taksiciler sinirli hakime karşı vergi muhabbetinden sebep.Hukumet ozel yasa cikarip erisim karari almadıkça biz yasal kanunlara uygun oluyoruz

onda sıkıntı yok ona bir şey demiyorum sen sadece aracı trafiğe uygun çıkarmış oluyorsun geri çalışma şeklin verilen belgeye uygun değil diyorum.

Ormanci
03-04-2019, 10:49
Taksicilerin şu olayını da anlamadım;

Adamlar UBER benzeri bir sürü yerli firma falan filan da çıktı, hiçbirine ses etmiyorlar, varsa yoksa UBER dert.

Yılbaşından önce bi toplantıda taşımacılardan biri zırlıyor, işte efendim uber vergi vermiyor cart curt.
Bizim Başkan sordu açık açık, "ya arkadaş sizin derdiniz vergi vermesi midir, sizin işinize engel olduğunu düşünmeniz midir?" diye...

Cevap: "Eee efendim, kem kümmm..."

Yigit-Y
03-04-2019, 10:50
onda sıkıntı yok ona bir şey demiyorum sen sadece aracı trafiğe uygun çıkarmış oluyorsun geri çalışma şeklin verilen belgeye uygun değil diyorum.

Bu yanlış ise mahkeme gerekeni yapar diyorum bende dostum.

Ama su bir gercek Türkiye de büyük is yapacaksan Ankara yol vermeden yapamazsin.Taksi camiasini kandiriyorlar oy almak için.Baglanmalar hikaye erişim engelleme niye yapmiyorsunuz diye soruyor sizinkiler.Olay hukuka yansımış diyip geçiyor yersen :)

GokhanRS
03-04-2019, 10:50

Adamlar UBER benzeri bir sürü yerli firma falan filan da çıktı, hiçbirine ses etmiyorlar, varsa yoksa UBER dert.

Yılbaşından önce bi toplantıda taşımacılardan biri zırlıyor, işte efendim uber vergi vermiyor cart curt.
Bizim Başkan sordu açık açık, "ya arkadaş sizin derdiniz vergi vermesi midir, sizin işinize engel olduğunu düşünmeniz midir?" diye...

yerli olanlar sarı taksi çağarabiliyor. uberde hem sarı taksi hemde diğer araçlar mevcut.

brs852
03-04-2019, 10:54

en yaygın olan uber olduğu için şuan ona sarmış durumdalar uber biter başkası başlar diğeri biter öbürü başlar kısır döngü böyle devam eder :D

brs852
03-04-2019, 10:55
Bu yanlış ise mahkeme gerekeni yapar diyorum bende dostum.

Ama su bir gercek Türkiye de büyük is yapacaksan Ankara yol vermeden yapamazsin.Taksi camiasini kandiriyorlar oy almak için.Baglanmalar hikaye erişim engelleme niye yapmiyorsunuz diye soruyor sizinkiler.Olay hukuka yansımış diyip geçiyor yersen :)

kesinlikle olay Ankara'da bitiyor kaç kere söyledim inanmayın tavrınızı koyun duruşunuz olsun kandırıyorlar sizi dedim dinlemediler hala adam reis dediyse o iş bitti tükürdüğünü yalamaz modunda

Ormanci
03-04-2019, 10:56
Şunu da anlamıyorum, bilen varsa açıklasın, madem bu turizm belgesi de geçerli değil, şehiriçi taşımacılığa giriyor, turizm belgesi neye yarıyor? Turist demek sadece "yabancı" mı demektir? Şehir dışından gelen başka "yerli" adam "yerli turist" değil mi? Belgenin tanımında da salaklık var o zaman.

Bunun haricinde, zamanında da yazdım, Antalya'da araç kiraladık, havalimanından aldı, otele bıraktı, dönüşte aynı adam geldi, otel idaresi içinde biz olmadığımız için aracı içeri sokmadı. Soksa sorun olmayacaktı, orada güvenlik bence bi ayak yaptı gibi geliyor.

Herneyse, minibüsün yanında da bi taksi bekliyor, biz binene kadar bekledi, son anda "senin bu yaptığın ayıp değil mi" diye şoförün yanına geldi.

Adam da anlamadı, bişeyler sölüyor, biz varız diye de alttan alıyor, bu hıyarağası "şimdi ben duraktan 4 araba daha çağırıp seni zor durumda bıraksam iyi mi olur" deyince bende sigorta attı, kapıyı açıp atladım aşağı ne diyosun lan diye. Arabada bebek, annem, babam, eşim var... Kimi neyi tehdit ediyorsun pezevenk, zor durumda bırakacaksan tek başına bırak yiyorsa...

Sürgülü kapıyı açıp yanına atladım direk :D

Kimi tehdit ediyorsundan girdim, tek başına bırak hadi dedim, onu geçtim UBER değil bu herif bu herif dedim neyin hesabını yapıyorsun sen.

Ama abi öle değil de bilmemne de...

Araba kiralık arkadaşım, kiraladım, bu da şoförüm, ötesi var mı dedim. Bi *** da diyemedi.

Harbi şaka maka, kiraladım minibüsü, şoförlü VIP minibüs ya? Kim ne halt diyebilir Allah aşkına? Biz Yönetim ile sağa sola gittiğimizde yıllardır aynı hizmeti alıyoruz. Şoförlü VIP minibüs gelir, bizi alır, transfer yapar, toplantı bitene kadar bekler, alıp havalimanına geri döner. Hani o zaman neredeydiniz?

Bunların yeni mi aklına geldi ben anlamıyorum ki?

GokhanRS
03-04-2019, 10:57
en yaygın olan uber olduğu için şuan ona sarmış durumdalar uber biter başkası başlar diğeri biter öbürü başlar kısır döngü böyle devam eder :D

bende şöför çağar nokta kom kuracağım. üye olanlar araba değil şöför çağaracak, şöförün kullandığı araba için değil şöför ayağına geldiği için para alıyor diye savunacağım, mahkeme 3-5 sene sürse güzel para kazanırım :D

taksi değil, taksisi olan şöför nokta kom :D

Ormanci
03-04-2019, 10:58
bende şöför çağar nokta kom kuracağım. üye olanlar araba değil şöför çağaracak, şöförün kullandığı araba için değil şöför ayağına geldiği için para alıyor diye savunacağım, mahkeme 3-5 sene sürse güzel para kazanırım :D

taksi değil, taksisi olan şöför nokta kom :D

İşte salaklıklar buralardan kaynaklanıyor. Ne yaptıkları ne için itiraz ettikleri de belli değil.

Careem'i uber satınalmış, careem kullanmayı bırakıyor adamlar.

Yahu sıkıntınız nedir arkadaş, sayko musunuz :D

Yigit-Y
03-04-2019, 11:01
Taksilerdeki sıkıntı şu

Plaka sahipleri şoför olsa sorun olmayacak

Plaka sahipleri yuzde 85 i belko daha fazlasi is adami sanatci siyasetcilerin elinde hepsi kirada

Soforde yovmiye cikarma derdinde

Sorun burada plaka sahibi şoför olmak zorunda olursa o iş otomatik düzelir.

Taksi plakasi rant olmuş suan İstanbul da istisnalar kaideyi bozmaz

brs852
03-04-2019, 11:02
Şunu da anlamıyorum, bilen varsa açıklasın, madem bu turizm belgesi de geçerli değil, şehiriçi taşımacılığa giriyor, turizm belgesi neye yarıyor? Turist demek sadece "yabancı" mı demektir? Şehir dışından gelen başka "yerli" adam "yerli turist" değil mi? Belgenin tanımında da salaklık var o zaman.

Bunun haricinde, zamanında da yazdım, Antalya'da araç kiraladık, havalimanından aldı, otele bıraktı, dönüşte aynı adam geldi, otel idaresi içinde biz olmadığımız için aracı içeri sokmadı. Soksa sorun olmayacaktı, orada güvenlik bence bi ayak yaptı gibi geliyor.

Herneyse, minibüsün yanında da bi taksi bekliyor, biz binene kadar bekledi, son anda "senin bu yaptığın ayıp değil mi" diye şoförün yanına geldi.

Adam da anlamadı, bişeyler sölüyor, biz varız diye de alttan alıyor, bu hıyarağası "şimdi ben duraktan 4 araba daha çağırıp seni zor durumda bıraksam iyi mi olur" deyince bende sigorta attı, kapıyı açıp atladım aşağı ne diyosun lan diye. Arabada bebek, annem, babam, eşim var... Kimi neyi tehdit ediyorsun pezevenk, zor durumda bırakacaksan tek başına bırak yiyorsa...

Sürgülü kapıyı açıp yanına atladım direk :D

Kimi tehdit ediyorsundan girdim, tek başına bırak hadi dedim, onu geçtim UBER değil bu herif bu herif dedim neyin hesabını yapıyorsun sen.

Ama abi öle değil de bilmemne de...

Araba kiralık arkadaşım, kiraladım, bu da şoförüm, ötesi var mı dedim. Bi *** da diyemedi.

Harbi şaka maka, kiraladım minibüsü, şoförlü VIP minibüs ya? Kim ne halt diyebilir Allah aşkına? Biz Yönetim ile sağa sola gittiğimizde yıllardır aynı hizmeti alıyoruz. Şoförlü VIP minibüs gelir, bizi alır, transfer yapar, toplantı bitene kadar bekler, alıp havalimanına geri döner. Hani o zaman neredeydiniz?

Bunların yeni mi aklına geldi ben anlamıyorum ki?

Antalyada taksilerin bölgesi var orada değişik bir sistem var havalimanı aracı oranın dışında yolcu alamıyor. Taksiler X bir otele girip yolcu alamıyor değişik bir sistem.
Belge yerli yabancı turisti ayırmıyor sadece transfer yapabilirsin diye detaylanıyor oda numarası gideceği yer falan bazıları yalanda bu evraklardan dolduruyordu da artık şimdiki polislerde fena herşeyi çakıyorlar :D
çevirmeye denk geldim Uberi indirmişler çağırıyorlar araç gelince bağlıyorlar :D

brs852
03-04-2019, 11:03
Taksilerdeki sıkıntı şu

Plaka sahipleri şoför olsa sorun olmayacak

Plaka sahipleri yuzde 85 i belko daha fazlasi is adami sanatci siyasetcilerin elinde hepsi kirada

Soforde yovmiye cikarma derdinde

Sorun burada plaka sahibi şoför olmak zorunda olursa o iş otomatik düzelir.

Taksi plakasi rant olmuş suan İstanbul da istisnalar kaideyi bozmaz

oraya şeyi de ekle taksi plakası fazla şikayet alırsa ruhsatı 1 sene iptal oluru bak nasıl insan gibi davranıyorlar

Ormanci
03-04-2019, 11:07
Antalyada taksilerin bölgesi var orada değişik bir sistem var havalimanı aracı oranın dışında yolcu alamıyor. Taksiler X bir otele girip yolcu alamıyor değişik bir sistem.
Belge yerli yabancı turisti ayırmıyor sadece transfer yapabilirsin diye detaylanıyor oda numarası gideceği yer falan bazıları yalanda bu evraklardan dolduruyordu da artık şimdiki polislerde fena herşeyi çakıyorlar :D
çevirmeye denk geldim Uberi indirmişler çağırıyorlar araç gelince bağlıyorlar :D

Abi sadece şunu sorayım tekrar;

Ben şoförlü araç kiralıyorum. Ha Clio kiralamışım, ha Crafter? Ne fark ediyor?

Yönetim Kurulu Başkanı ile seyahat ediyoruz, transfer yapıyor, toplantı sonuna kadar bekliyor, bizi tekrar geri götürüyor.

Araç kiralama... Hadi önümüzü kessinler. Siyah VIP minibüs... Bindiğimizde plaka da vereyim. Sonra şu Cumhurbaşkanlığı korumalarına denk gelen mal motorcu tayfası videosu çekeriz :D

Yıllardır neredeydiler, uber mi akıllarına getirdi bunu, hala kavrayamıyorum.

brs852
03-04-2019, 11:08
Abi sadece şunu sorayım tekrar;

Ben şoförlü araç kiralıyorum. Ha Clio kiralamışım, ha Crafter? Ne fark ediyor?

Yönetim Kurulu Başkanı ile seyahat ediyoruz, transfer yapıyor, toplantı sonuna kadar bekliyor, bizi tekrar geri götürüyor.

Araç kiralama... Hadi önümüzü kessinler. Siyah VIP minibüs... Bindiğimizde plaka da vereyim. Sonra şu Cumhurbaşkanlığı korumalarına denk gelen mal motorcu tayfası videosu çekeriz :D

Yıllardır neredeydiler, uber mi akıllarına getirdi bunu, hala kavrayamıyorum.

kiralamalarda da fatura kesilmesi şart ve kira sözleşmesi olması lazım onlarda da yani devlet diyor ki ne yaparsan yap benim vergimi öde :D

Yigit-Y
03-04-2019, 11:11
İşte global 21.YY uygun taksilerin boş gezmeyecegi yeni bir sistem şart.Uber gelirsek uber teknoloji firması devlet taksilerle ilgili farklı bir karar alabilir mi alabilir. 1980 lerdeki durumla 2020 lerde ki durum aynı değil.Nufus ucmus yollar çoğalmış yeni bir sistemde entegre edilebilir.Herkes rızkını yer.Ben uber yapmiyorum suan o kadar çok sabit musteri oldu ki sistem açmiyoruz.Servis işi geliyor almiyoruz.Taksiciler iş yok diyince bana yalan geliyor kardeşim. Bende çıkıyorum taksici şoför kardeşler 200 tl alacak is pesinde geneli yovmiye ciksinda para koyayim cebime

Birşeyler olacak ama taksiciler hosnut kalmayacak maalesef bu isin sonunda bence

Ormanci
03-04-2019, 11:15
kiralamalarda da fatura kesilmesi şart ve kira sözleşmesi olması lazım onlarda da yani devlet diyor ki ne yaparsan yap benim vergimi öde :D

Yok anlatamadım, taksiciler açısından soruyorum bunu :) Yoksa fatura vs. kesiliyor, faturasız iş yapamıyoruz yarı-kamu olduğumuzdan :) Vergisel, devletsel açıdan sıkıntı yok.

Quantum
03-04-2019, 11:58
Taksiciler yani şoförler vergi veriyor mu?
Taksi plaka sahipleri vergi veriyor mu? Bilmediğimden soruyorum.
Hiç fiş miş yok ortalıkta? İstendiğinde küfür edilmiş gibi davranışlar vardı eskiden, şimdi fiş bile kesilmiyor. Bunlar hangi ödediği vergiden bahsediyor?

fthdrn
03-04-2019, 14:53
oraya şeyi de ekle taksi plakası fazla şikayet alırsa ruhsatı 1 sene iptal oluru bak nasıl insan gibi davranıyorlar

Şikayetlerin doğruluğunu nasıl teyit edicekler asıl sorun bu olur. Beni çekemeyen adam her gün plakamı şikayet edicek farklı isimler ile benim arabamı bağlatıcak yok ya ne güzel istanbul :)
He kamera sistemi getirilir yada şikayetlerin belgeli delilli olmasi istenilir o zaman okey ak koyun kara koyun ortaya çıkar ( ak koyun derken deyimden bahsediyorum herhangi bir siyasi topluluk ile çağrıştırılnasın tşk)

GokhanRS
03-04-2019, 15:01
Şikayetlerin doğruluğunu nasıl teyit edicekler asıl sorun bu olur. Beni çekemeyen adam her gün plakamı şikayet edicek farklı isimler ile benim arabamı bağlatıcak yok ya ne güzel istanbul :)
He kamera sistemi getirilir yada şikayetlerin belgeli delilli olmasi istenilir o zaman okey ak koyun kara koyun ortaya çıkar ( ak koyun derken deyimden bahsediyorum herhangi bir siyasi topluluk ile çağrıştırılnasın tşk)

bişiler icat etmekte iyi olmasak bile kopyala yapıştırda iyiyiz. uber sistemi denenmiş ve tüm dünyada başarılı olmuş bir sistemdir. öyle çok kafa yormaya gerek yok. ya uber yasallaşır. yada aynı sistemi kopyala yapıştır yapıp taksilere uygulanabilir.

uber bazı ülkelerde sadece sarı taksilerde kullanılıyor. türkiyede de sarı taksilere uber v.b sistemlere üye olmaları tavsiye edilebilir. zaten olmayanlar daha az kazanağından kendileri talep ederler uber tarzı sistemlere dahil olmayı.

fthdrn
03-04-2019, 15:08
bişiler icat etmekte iyi olmasak bile kopyala yapıştırda iyiyiz. uber sistemi denenmiş ve tüm dünyada başarılı olmuş bir sistemdir. öyle çok kafa yormaya gerek yok. ya uber yasallaşır. yada aynı sistemi kopyala yapıştır yapıp taksilere uygulanabilir.

uber bazı ülkelerde sadece sarı taksilerde kullanılıyor. türkiyede de sarı taksilere uber v.b sistemlere üye olmaları tavsiye edilebilir. zaten olmayanlar daha az kazanağından kendileri talep ederler uber tarzı sistemlere dahil olmayı.

Dediğin doğru puanlamalı sistem her zaman iş yapar. O zaman şoför diksiyonuna dikkat edicek kibar olucak. Çakal tayfası iş tutamaz taksite uber sistemi gelirse.

GokhanRS
03-04-2019, 15:19
Dediğin doğru puanlamalı sistem her zaman iş yapar. O zaman şoför diksiyonuna dikkat edicek kibar olucak. Çakal tayfası iş tutamaz taksite uber sistemi gelirse.

zaten bir insan yandex taksiyi mesela niye istemez anlamam. sistemdeki sarı taksilerin ve diğerlerinin bir sürü çeşidi var. örneğin hanımını takmışsın koluna boğaza içmeye gideceksin, premiuma tıklıyorsun kapının önüne son model maybach tarzı taksi geliyor düşünsene? hem taksici daha fazla kazanıyor hemde sen araba kiralama organizasyon zart zurt uğraşmıyorsun.

örneğin benim kızım daha ufak, giriyorum yandex taksiye çocuk koltuğu olan diyorum. 5 tl fazla para vermek zorunda kalıyorum ama taksici 1 tane cocuk koltuğu var diye daha fazla kazandığı için mutlu.

mesela diyelimki 5 arkadaşız, sıkış tıkış taksiye binmek istemiyoruz, giriyoruz sisteme 7 koltuklu sarı taksi çağarıyoruz. adam 2 koltuk fazlası olduğu için ekstra kazanıyor. bizde 2 taksi yerine tek taksi ücreti ödediğimiz için kazanıyoruz. herkes mutlu.

yine giriyoruz sisteme, bizinıstık biz diyoruz, iş görüşmesine karizma karizma gidiyoruz, inerken binerken kapımızı açıyorlar v.s v.s

Like that:

https://i.hizliresim.com/6azZb3.jpg

fthdrn
03-04-2019, 15:36
Bu kadar çeşit şuan icin bizi yorar bitaksiyi uber gibi yapsınlar denetimler kurallar zor olsun her önüne gelen taksiye cikamasın yeter

huseyinturk
08-04-2019, 10:43

Seni taraf olarak görüp görmemem değil mesele, sen zaten uber sahibi olarak tarafsın. Dünün taksicisi yarının uberi olacak. Kanunlar yazılı olana göre değil, gücü çok olana göre işliyor bu memlekette. Ticari taksi sahibi olsan yine satır atlayarak yazıcaktın bu konuya ama farkı şeyler yazacaktın. Burada konuşuyoruz, tartışıyoruz kanuna vs etkimiz yok yani. Bu forumu kullanan insanlarda okuduğunu anlıyordur eminim, boşa zahmet edip uğraşma öyle yazmak için.

Senin yasal kanuna uygun olman için, önceden müşterinle direk yada dolaylı olarak yazılı bir sözleşme yapman lazım, yanında farklı prösedürler de var. Kanun böyle diyor. Aldığın belge bizim gerek şehir içi gerek şehir dışında truzimde kullandığımız belge olduğu için iyi biliyorum. Kimse sormuyordu o sözleşmeyi vs tabi ama şuan uber yaygınlaştığı için turizme çalışan araçlarda bağlanmaya başladı.
Rekabet ortamı iyidir, taksiciler şöyle böyle diyen arkadaşlarda yatırım yapsın plaka alsın bu işi hakkını vererek yapsın o zaman. Burda direk hak gaspı var, az da olsa işini düzgün yapan, dişinden tırnağından arttırıp ticari plakası alan insanların hakkını çalmaktır bu başka bir açıklaması yok..

Yigit-Y
08-04-2019, 10:53
Seni taraf olarak görüp görmemem değil mesele, sen zaten uber sahibi olarak tarafsın. Dünün taksicisi yarının uberi olacak. Kanunlar yazılı olana göre değil, gücü çok olana göre işliyor bu memlekette. Ticari taksi sahibi olsan yine satır atlayarak yazıcaktın bu konuya ama farkı şeyler yazacaktın. Burada konuşuyoruz, tartışıyoruz kanuna vs etkimiz yok yani. Bu forumu kullanan insanlarda okuduğunu anlıyordur eminim, boşa zahmet edip uğraşma öyle yazmak için.

Senin yasal kanuna uygun olman için, önceden müşterinle direk yada dolaylı olarak yazılı bir sözleşme yapman lazım, yanında farklı prösedürler de var. Kanun böyle diyor. Aldığın belge bizim gerek şehir içi gerek şehir dışında truzimde kullandığımız belge olduğu için iyi biliyorum. Kimse sormuyordu o sözleşmeyi vs tabi ama şuan uber yaygınlaştığı için turizme çalışan araçlarda bağlanmaya başladı.
Rekabet ortamı iyidir, taksiciler şöyle böyle diyen arkadaşlarda yatırım yapsın plaka alsın bu işi hakkını vererek yapsın o zaman. Burda direk hak gaspı var, az da olsa işini düzgün yapan, dişinden tırnağından arttırıp ticari plakası alan insanların hakkını çalmaktır bu başka bir açıklaması yok..

Sana iyi bir haber daha vereyim sizin için

Uber bugün itibar ile sürücülerine hiçbir konuda destek vermeme kararı aldı ceza avukat bağlanma otopark ücretlerini artık ödemeyecekmiş :D

Neyseki uber ile işim yok sisteme kayıtlı idik 2 aya yakındır çalışmıyoruz.

Yaşasın SERVİSCİLİK VE TURİZM :D:D:D:D

Low-Rider
08-04-2019, 10:56

Uber bugün itibar ile sürücülerine hiçbir konuda destek vermeme kararı aldı ceza avukat bağlanma otopark ücretlerini artık ödemeyecekmiş :D

Kendi kendini mi bitirecek bu kararla ? Bu şartlarda kimse devam etmez uber'e o zaman.

Yigit-Y
08-04-2019, 11:04
Kendi kendini mi bitirecek bu kararla ? Bu şartlarda kimse devam etmez uber'e o zaman.

aynen öyle Global taraf desteği kesmiş. Türkiye Ofis destek istemiş güya.

Bugün sms mesajlar geldi bu saatten sonra çalışan bedelini kendi öder dediler .

fthdrn
08-04-2019, 11:35
Ee hani damat söz verdiydi.
Yellow taxi winner mi :)

Low-Rider
08-04-2019, 11:36
aynen öyle Global taraf desteği kesmiş. Türkiye Ofis destek istemiş güya.

Bugün sms mesajlar geldi bu saatten sonra çalışan bedelini kendi öder dediler .

geçmiş olsun bu kadar yatırım yapan insana. sıkıntı büyük

yusufcan_k
08-04-2019, 11:48
Cumadan beri istanbuldayız bugün dönüyoruz vip minibüsüde taksiyide uberden çağırdım gayet güzel yolculuklar yaşadık şimdi gop tan esenlere giderken hastanenin önünden taksiye bindik ve pişman edecekti nerdeyse otogar girişinde durdurdular arabayı aradılar bide üstüne polisle papaz oldum

Yigit-Y
08-04-2019, 11:57
Ee hani damat söz verdiydi.
Yellow taxi winner mi :)

Uber bu ne yapacağı belli olmaz

Kaybeden İstanbul Halkı olacak böyle giderse

fthdrn
08-04-2019, 12:07
Uber bu ne yapacağı belli olmaz

Kaybeden İstanbul Halkı olacak böyle giderse

Uber giderse taksiciler iyice azıtır devletin uber sistemini kendi bünyesine katıp taksicileri kontrol etmesi lazım.
100 liralik psikoteknik ve taksici belgesiyle yapılacak iş değil.

Yigit-Y
08-04-2019, 12:12
Uber giderse taksiciler iyice azıtır devletin uber sistemini kendi bünyesine katıp taksicileri kontrol etmesi lazım.
100 liralik psikoteknik ve taksici belgesiyle yapılacak iş değil.

Ben başkan olsam

Tüm ulkede taksiyi kaldirirdim.

İşin ehli adamlara her kategoride araçla ulaşım sistemi kurdururdum ubere

Ben vergime evrak parama bakardim

Rant öyle birseydir ki halkı filan düşünen bir sistem yapmak bu ulkede CESARET ister YÜREK ister babacan :)

İşi ehline ver diye boşuna dememisler de neyse taksiciler saldirmasin simdi bana :)

fthdrn
08-04-2019, 12:17
İşte o iş yaş. Şu saatten sonra kimse taksiyi kaldıramaz. Devletler yıkılır devletler kurulur sarı taksi yerini korur :D

GokhanRS
08-04-2019, 12:19
İşte o iş yaş. Şu saatten sonra kimse taksiyi kaldıramaz. Devletler yıkılır devletler kurulur sarı taksi yerini korur :D

dünya liderinin bir khk sına bakar. bundan sonra turkuaz taksi oldunuz der :D ertesi gün hepsi turkuaz taksi olur :D

fthdrn
08-04-2019, 12:23
dünya liderinin bir khk sına bakar. bundan sonra turkuaz taksi oldunuz der :D ertesi gün hepsi turkuaz taksi olur :D

Hepsinin işine gelir taksimetre yükselir :D

huseyinturk
08-04-2019, 13:08

Ticari taksi plakam, taksicilikten bir gelirim çıkarım vs yok yanlış anlamışsın. Bana iyi haber değil bu :)

Daha önce de yazdım yine yazıyorum, devlet bir çok meslek için mesleki yeterlilik belgesini zorunlu kıldı taksiciler içinde zorunlu kılsın, elensin ne kadar öküz varsa

Low-Rider
09-04-2019, 08:27
Bu kadar yatırım yapan borca harca giren vito/transporter sahiplerine geçmiş olsun

Son dakika: Uber'den flaş Turkiye acıklaması! Uber Turkiye'den cekiliyor mu? - Haberler (https://www.haberturk.com/son-dakika-uber-den-flas-turkiye-aciklamasi-uber-turkiye-den-cekiliyor-mu-2427571-ekonomi)

DOHC
10-04-2019, 09:13
Uber şoforlerinden protesto - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/uber-soforlerinden-protesto-4365381/)

brs852
10-04-2019, 09:39
Uber şoforlerinden protesto - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/uber-soforlerinden-protesto-4365381/)

Bir ceza 10 bin 1 ay araba bağlanıyor nasıl direnicek abi çok zor

aybarsdnr
12-04-2019, 23:37
Cok fazla savunmama ragmen uber benim icin bitti.

Bu aksam 18.45 te Erenkoyden bindim. 19.15 etilerde indim. Toplam 30 dk surdu ve 262 TL fatura kestiler.

Uber i cagirdigim 93 tl gosteriyordu (normal zamanda 45 tl civari tutuyor ama cuma yogunlugunda 2 kat artis oluyordu). Seyahat sirasinda da ucretin ne kadar oldugunu gostermedi uygulama. Megersem bu astronomik ucretten dolayiymis. Sofor arkadasin soyledigine gore uber artik butik calisip sadece bu parayi vermeyi kabul edenlere hizmet edecekmis.

ruudvan
13-04-2019, 02:31
uçakla gitsen daha az yazarmış o nasıl fiyat oyle.

volume81
13-04-2019, 11:46
Cok fazla savunmama ragmen uber benim icin bitti.

Bu aksam 18.45 te Erenkoyden bindim. 19.15 etilerde indim. Toplam 30 dk surdu ve 262 TL fatura kestiler.

Uber i cagirdigim 93 tl gosteriyordu (normal zamanda 45 tl civari tutuyor ama cuma yogunlugunda 2 kat artis oluyordu). Seyahat sirasinda da ucretin ne kadar oldugunu gostermedi uygulama. Megersem bu astronomik ucretten dolayiymis. Sofor arkadasin soyledigine gore uber artik butik calisip sadece bu parayi vermeyi kabul edenlere hizmet edecekmis.

262TL neymiş öyle ya ?

Saçmalamışlar resmen uygulamada 93TL gösterirken yolculuk sonunda 262TL kabul edilebilir birşey değil.

fthdrn
13-04-2019, 13:07
260 lirayı taksiciye versen gidene kadar bi 35lik vodka açar sana hemde redbull ile :D

Yigit-Y
13-04-2019, 14:46
Uber de çalışan yok

Çalışanlar çok az

1 araç 20 çağrı var gibi düşünün

O yüzden rakam astromik çıkıyor

Daha da çıkacaktır.

Uber desteğini çekti şoförlerden.

Uber bu saatten sonra parayı veren biner moduna girdi

O yüzden yerli vatandaşa geçmiş olsun

İyi olan hizmet türk halkı icin bitmiştir

O para bana koymaz diyen biner artık

aybarsdnr
13-04-2019, 23:55
Gercekten ic hatlar git-gel biletini bu fiyata aliyorum cogu yere. Nisanlimin dogum gunu oldugu icin munakasaya girmedim ama sikayetvar a falan yazdim. Paranin pesinde degilim ama insanlarin suprizle karsilasmamasi lazim.

TarikS
15-04-2019, 08:58
Gercekten ic hatlar git-gel biletini bu fiyata aliyorum cogu yere. Nisanlimin dogum gunu oldugu icin munakasaya girmedim ama sikayetvar a falan yazdim. Paranin pesinde degilim ama insanlarin suprizle karsilasmamasi lazim.

Peşinde olmanız lazım abi sokakta mı buluyorsun parayı, haksız bir kazanç var resmen.

Trip bittikten sonra ücrette memnun değilim tarzında bir şikayet opsiyonu vardı Yardım kısmında, oradan Uber'e şikayette bulunmadınız mı? Eskiden 10 TL bile fark olsa anında "abi pardon" deyip ücret farkını geri iade ediyorlardı

Thracian
16-04-2019, 22:35
UBER bitmiştir.

bu saatten sonra alternatif ne çıkarsa yürür gider.

fthdrn
16-04-2019, 22:47
Ankaraya gittilerdi bugün son bi kurşun attılar ama kimseye ulaşamadılar herhalde

Yigit-Y
16-04-2019, 22:52
uber bu ülkeye fazla bir hizmet di zaten :D

sarı taksicileri daha iyi anlıyorum. belinize kuvvet abilerim :D

TarikS
17-04-2019, 07:56
Uber üzerinden sarı taksi çağırma devam etmez mi ya sürücü seçebiliyo olurduk en azından

Kekuti*
17-04-2019, 08:52
geçende (1 ay kadar oldu) Anadolu yakası B.Caddesinden karşı harbiyeye XL Uber tuttuk.

hafif trafik gösterdiği için 1. köprü yerine tüp geçitten gösterdi güzergahı, dolayısıyla 129 tl tuttu.
Ama biz tüpten gitmedik, yine de aynı tutarı kesmiş hesaptan.

İtiraz ettim. 28 tl geri yatırdılar 3 gün içinde. Ama yine de uçuk bir fiyattı trafik olmamasına rağmen, fakat gidipte 5 kişi kullandığında adam başı 20'ye geliyor.

Uyanık olmak gerek bazı durumlarda, ama 1 aydır kullanmadım dediğiniz gibi zamlanma, saplamasyonlar olabilir :D

+soner
17-04-2019, 09:55
Uber gider Ober gelir. Bir çok kişiye ekmek kapısı oldu. Vip hizmet adı altında devam eder.

baranyardimci
17-04-2019, 14:24
Uber mantıklı hizmet, devletin de arkasında durması gerekirdi ama nerde bizde o vizyon

erhanarici18
18-04-2019, 13:31
UBER bitmiştir.

bu saatten sonra alternatif ne çıkarsa yürür gider.

uber tutunamadıysa başka kim tutunabilir türkiye de
çok zor abi gelişmemiz çok zor

_opeth
19-04-2019, 07:51
blabla ile kayıtdışına devam :D

demirciy
20-04-2019, 17:09
Selamlar ben olaya bi yazılımcı bakış açısından bakmak istiyorum. Uber dediğimiz sistem aslında bir girişimdir. Tıpkı instagram, airbnb, scotty, yemeksepeti, hepsiburada, getir gibi. Teknoloji ile taşımacılığı birleştiren bir girişim. Bu girişim kültürü ülkemizde 2013'den sonra yeni yeni hareketlenmeye başladı. Aslında Amerika merkezli girişimlere bakarsanız henüz ülkemize gelmemiş çok faydalı ve ilginç girişimler görebilirsiniz. Mesela Bird diye bir girişim var. Scooter kiralıyorsunuz ve işiniz bittiğinde istediğiniz yerde bırakıyorsunuz. Detaylar için --> Uber'in Farklı Bir Rakibi: Elektrikli Scooter Kiralayan Bird (https://www.webtekno.com/uber-in-farkli-bir-rakibi-elektrikli-scooter-kiralama-girisimi-bird-h42183.html)

Bu kültürün birkaç girişimini kullanıp deneyimledikten sonra Uber'e tekrar objektif bir gözle bakarsanız demek istediğimi anlarsınız. Uber yasaklanarak malesef bu kültüre karşı duruluyor. Ülkemizde teknoloji girişimleri daha fazla desteklenip daha fazla yaygınlaşmalı.

Uber vergi vermiyor, resmi statüsü yok gibi sorunları da istendikten sonra elbet halledilir. Devlet onlara farklı bi statü verir farklı bir vergi alanı açar vs herşey halledilir. Önemli olan girişimcilik ruhunu öldürmemek, körüklemek.

Son olarak iTaxi'ye de değinmek istiyorum. Devlet Uber'e rakip olarak bu girişimi başlattı. Aynı Uber gibi telefondan taksi çağırabiliyorsunuz. Başlangıç için güzel bi adım tebrik ederim. Ancak unutulmaması gerek ki olay sadece telefondan taksi çağırabilmek değildir. Olay zihniyet meseledir. 5 yıl sonra akıllı saatler daha fazla yaygınlaşır ordan taksi çağırırsınız. Müşterilerinize hızlı geri dönüşler yaparsınız. Değişen teknolojiye çok kısa sürelerde ayak uydurursunuz. Teknoloji ve girişim dünyasında önemli olan bunlardır. Bundan dolayı iTaxi'yi destekliyorum ancak ömrünün kısa olacağını düşünüyorum. Umarım devletimiz aynısını ben yapıyım değil de birkaç özel sektör firmasını destekliyim rekabet etsin mantığını benimser.

Saygılar.

Ufuk
20-04-2019, 18:45
Selamlar ben olaya bi yazılımcı bakış açısından bakmak istiyorum. Uber dediğimiz sistem aslında bir girişimdir. Tıpkı instagram, airbnb, scotty, yemeksepeti, hepsiburada, getir gibi. Teknoloji ile taşımacılığı birleştiren bir girişim. Bu girişim kültürü ülkemizde 2013'den sonra yeni yeni hareketlenmeye başladı. Aslında Amerika merkezli girişimlere bakarsanız henüz ülkemize gelmemiş çok faydalı ve ilginç girişimler görebilirsiniz. Mesela Bird diye bir girişim var. Scooter kiralıyorsunuz ve işiniz bittiğinde istediğiniz yerde bırakıyorsunuz. Detaylar için --> Uber'in Farklı Bir Rakibi: Elektrikli Scooter Kiralayan Bird (https://www.webtekno.com/uber-in-farkli-bir-rakibi-elektrikli-scooter-kiralama-girisimi-bird-h42183.html)

Bu kültürün birkaç girişimini kullanıp deneyimledikten sonra Uber'e tekrar objektif bir gözle bakarsanız demek istediğimi anlarsınız. Uber yasaklanarak malesef bu kültüre karşı duruluyor. Ülkemizde teknoloji girişimleri daha fazla desteklenip daha fazla yaygınlaşmalı.

Uber vergi vermiyor, resmi statüsü yok gibi sorunları da istendikten sonra elbet halledilir. Devlet onlara farklı bi statü verir farklı bir vergi alanı açar vs herşey halledilir. Önemli olan girişimcilik ruhunu öldürmemek, körüklemek.

Son olarak iTaxi'ye de değinmek istiyorum. Devlet Uber'e rakip olarak bu girişimi başlattı. Aynı Uber gibi telefondan taksi çağırabiliyorsunuz. Başlangıç için güzel bi adım tebrik ederim. Ancak unutulmaması gerek ki olay sadece telefondan taksi çağırabilmek değildir. Olay zihniyet meseledir. 5 yıl sonra akıllı saatler daha fazla yaygınlaşır ordan taksi çağırırsınız. Müşterilerinize hızlı geri dönüşler yaparsınız. Değişen teknolojiye çok kısa sürelerde ayak uydurursunuz. Teknoloji ve girişim dünyasında önemli olan bunlardır. Bundan dolayı iTaxi'yi destekliyorum ancak ömrünün kısa olacağını düşünüyorum. Umarım devletimiz aynısını ben yapıyım değil de birkaç özel sektör firmasını destekliyim rekabet etsin mantığını benimser.

Saygılar.

O girişimcilik örneği geldi fakat biraz pahalı. 2 ayı geçkin süredir var belki daha da eskidir. Martı adıyla bağdat caddesinde elektrik direklerine bağlı şekilde duruyor.

ontheair
31-05-2019, 14:10
Uber Sonunda pes etti. Ülkede kaliteli yaşamak mümkün değil.

UBER’den Turkiye kararı (https://www.lemanhaber.com/haberler/uberden-turkiye-karari-h5926.html)

Yigit-Y
31-05-2019, 15:08
uber bu ülkeye fazla bir hizmet di zaten :D

sarı taksicileri daha iyi anlıyorum. belinize kuvvet abilerim :D

Alintim ile cevap vereyim

_opeth
01-09-2019, 07:18
muğla'da taksicilerin aile aracını taciz etmesi - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/muglada-taksicilerin-aile-aracini-taciz-etmesi--6162884)

olabildiğince taksi kullanmıyorum bunları gördükçe daha da kullanmamak için gayret gösteriyorum

gokhankenar
01-09-2019, 08:54
muğla'da taksicilerin aile aracını taciz etmesi - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/muglada-taksicilerin-aile-aracini-taciz-etmesi--6162884)

olabildiğince taksi kullanmıyorum bunları gördükçe daha da kullanmamak için gayret gösteriyorum

O. evlatları diyecem ayıp olacak şimdi. Kansız şerefsizler

Yigit-Y
01-09-2019, 13:51
Taksiye yuzde 25 zam gelmiş.
Miss missss :)

TolgaUs
01-09-2019, 14:02
Taksiye yuzde 25 zam gelmiş.
Miss missss :)

Km başına 3Lira10Kuruş diyor. Sanki porş boxster ile götürüyor beni.
Şu taksilere binen zenginler parayı nasıl nerden kazanıyor bikaç tüyo verseler keşke.

arabasızadam
01-09-2019, 15:40
Uberin yasaklandığını duydum nedir durum?

TolgaUs
01-09-2019, 15:45
Uberin yasaklandığını duydum nedir durum?

Teee mayıs ayında yasaklandı uber. Çağrılmıyor artık.

Berkan
02-09-2019, 02:46
Uber yasak değil sadece taksi cagirabiliyorsun okadar :D