PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni evlenen veya evlenecek olan tazeler buraya :D

Sayfa : 1 2 3 [4] 5

KÖROĞLU
16-01-2019, 10:36
Üst mesaj saçmaladığı için mecburu 2. post.

Geçen bir liste çıkardım biraz detay yazayım.

Bu işler ilk olurken öncelikler çok farklı oluyormuş onu fark ettim.

1. de ihtiyacın olmayan ne kadar gereksiz şey varsa almaya çalışıyorsun.

2. de ise önce huzur olsun kalanı çözeriz nedir yani modunda takılıyorsun. yani eşya ve milleti memnun etmek öncelik olmaktan çıkıyor. Kendine dönüyorsun.

Hatunum da sağ olsun düğün, takı, aman o olsun bu olsun gibi bir beklentisi yok.

Hatta abartıyorum tek taş alacaksan alma boşuna masraf etme dedi. (evet ilginç, ama alacağım tabisi)

Düğün maliyeti : 0 yazıyla da yazayım "sıfır" :) Salona orta halli bir hatcback parası dökenler bunu beğenmedi biliyorum :D

Kız isteme şeker çikolata olayları max: 1000 TL
Tektaş: Bu işin sonu yok ma.lum ben 1500 TL kadar bir bütçe ayırıyorum.
Teklif için organizasyona falan gerek yok.
Hayat amacı "sadelik ve huzur" olunca o soruyu nerede nasıl sorduğunu bir önemi yok benim açımdan, biliyorum ki onda da yok.
Zaten şaşalı, gösterişli şeyleri sevmiyoruz ikimiz de.

Bu aşamadan sonra ekonomik seviyeden ürünlere geçiyorum.

Koltuk takımı için bütçe: 7.000 TL civarı, ama çok güzel rakama aşağıdaki ürünü buldum.
Şu koltuklar sağlam kampanyada görsel olarak bence yeterli. Rakam çok çok iyi. 3+3+1+1 = 3780 TL
MADRID KOLTUK TAKIMI GENİŞ - Vivense (https://www.vivense.com/madrid-koltuk-takimi1-modeli.html?ref=cat_banner)

VESTEL-EKO NF 450 -1900 TL
VESTFROST-VFCM 7101T- 1300 TL
VESTEL-BM-401 -1350 TL
Toshiba 55U6763DAT -3500 TL (tv izlemiyoruz sadece netten film yada playstation için)
Ses Sistem: 2. EL 600 TL

Yukarıdaki liste: 8700 TL civarı yapıyor. Marka kasıntısı yok haliyle gidip buzdolabına 8K vermeye gerek de yok.
Çamaşır mak mevcut evde var 2 senedir sıfır sıkıntı f/p.

Yemek odası: Yok, sadece akıllı bir orta sehpa, gerekli olduğunda açılsın masa olsun. 500 TL (kendim imal ederim bunu)
Yatak odası: Alayı sunta, avangarde kasıntımız yok, üzerindeki altın varak'ın bize bir faydası da yok. Ölçüye göre uygun slam bir mobilya iş görür. 3.000 TL
TV ünitesi: Farklı modeller var nette tonla, kendim yaparım bunu da. Hadi dışarıdan aldık diyelim 1000 TL
Halı sevmiyoruz, zaten evler %99 laminant burada. Üstüne şu yeni nesil yolluklardan al geç. Tüm ev 1000 TL
Tül de sevmiyoruz, çiftli hem güneşlik hem zebra olan storelardan kullanacağız. Tüm ev için 1500 TL diyelim.

Yukarıdaki liste: 7.000 TL

Küçük ev eşyası, tencere tava, yemek takımı. 4.000 TL diyelim (çok ama hani 1512 parça takımlar oluyor ya onlardan da aldık sayalım)

Hadi öngörülmeyen maliyetleri de ekleyelim abartarak: 5.000 TL

Ev tuttun 1 kira (Ort 1.000 TL ye 2+1 güzel evler var) 1 depozito %50 emlak komisyonu-abonelik derken min: 3500 TL de ona diyelim.

Toplamda: 33500 TL civarı yapıyor burası. Gayet makul bence.

Şunların komplesi için link link excel mevcut isteyen yazsın gönderirim.

Üst sınır yok *****, ama çok kasmadan ortalama bir evi bu rakamlara kurulabiliyor.

Şu sistemi hayata geçirdiğimde, çok daha net yazacağım. Muhtemelen 2019 sonu gibi olur, siz o kadar beklemeyin :)

bason
16-01-2019, 10:48
çatal kaşık bıçak konusunda en iyi en kaliteli marka hangisi sayın tecrübeli arkadaşlar :) ...

Biz aryıldız aldık... Jumbo güzeldir ama eski jumbo değil dedi bizim aile büyükleri... Birde bazı yerlerde saçma sapan takımlar oluyor. Yok bıçakları yok, yok tatlı çatal-kaşığı yok. Garip garip kombinasyonlar yapıyorlar ki hepsini alasınız... :D

ardicli2000
18-01-2019, 16:44
çatal kaşık bıçak konusunda en iyi en kaliteli marka hangisi sayın tecrübeli arkadaşlar :) ...

İndirimde çok güzel WMF setleri oluyor. Alman markası yeni pazara giriyor. Oldukça kaliteli ve pahalıdır normalde. TR de şimdilik ucuz bakın derim.

Frid
19-01-2019, 01:01

bernardo dan uzak durmalısın.

emrhn28
19-01-2019, 08:32
Ben çatal-bıçak ve ufak ev aletlerinde korkmaz adlım bir kısmını memnunum kalitesinden. Fiyatlarıda uygundu. Geçen sene evlenmiş biri olarak çok minimum rakamlara evlendim, abartıya kaçmadan sade oldu herşeyim. Evim kirada olduğu için masrafta yapmadım. Allaha çok şükür eşimde takıntılı birisi değil, ve herşey kolay oldu. 2 şey çok önemli çevreniz ve instagram da fotoğraf paylaşmak için düğün yapmamak ve aileleri çok karıştırmamak. Biraz peşin biraz taksit ile 2-3 ay içinde bütün ödemelerimi yaptım, sıfır borç sıfır sıkıntıyım şuan çok şükür. İnsanlar 3-4 sene kredi ödüyor yada gelen takıları bozup kapatıyor. Genç yaşta milleti eğlendirmek için senelerce kredi ödemek saçma, yada bir salon takımına 20.000 vermek.

5500
19-01-2019, 21:15
balayi icin otel tavsiyesi varsa bi dal alırım.

S-works
19-01-2019, 23:26
Kilikya Palace den rezervasyon yaptım . Bütçeniz nedir bilmiyorum. Ekonomik sayılır.(diğerlerine göre)

fthdrn
20-01-2019, 00:48
balayi icin otel tavsiyesi varsa bi dal alırım.

Forumda sadece balayı için güzel bir konu vardı ona bakın derim.

unnamed54
24-01-2019, 10:37
şu yeni evlenenlere, evlenmeyi düşünenlere yada bu yola girmiş insanlara hayret ediyorum...
yaptıkları büyük cesaret isteyen bir iş, dışarısının söylemine göre yaşım kemale ermiş ama aklımın kıyısından bile geçmiyor nedense...
kolay gelsin sizlere...

DogukanYILDIZ
24-01-2019, 10:56
Arkadaslar Merhaba İstanbul Anadolu yakasında
Düğün Salonu
Bay - Bayan Kuaför
Gelinlik
ihtiyacı olan arkadaslara yardımcı olurum...

SinanAdalı
25-01-2019, 07:16
şu yeni evlenenlere, evlenmeyi düşünenlere yada bu yola girmiş insanlara hayret ediyorum...
yaptıkları büyük cesaret isteyen bir iş, dışarısının söylemine göre yaşım kemale ermiş ama aklımın kıyısından bile geçmiyor nedense...
kolay gelsin sizlere...

Valla hocam 6-7 ay önce bana sen 2019da evlilik hazırlığı yapacaksın deseler çok afedersin götümle gülerdim. Benim 2019 için planım sıfır bmw ya da mercedes alıp yoluma bakmaktı. Bekarlık hayatı güzeldi. Bu foruma yıllardır üyeyim ilk defa bu ay bu konuya girdim sen düşün :) yani aslında bişeyler olurken sana sormuyor. Direkt oluyor :)

tuner faruk
25-01-2019, 08:29
Valla hocam 6-7 ay önce bana sen 2019da evlilik hazırlığı yapacaksın deseler çok afedersin götümle gülerdim. Benim 2019 için planım sıfır bmw ya da mercedes alıp yoluma bakmaktı. Bekarlık hayatı güzeldi. Bu foruma yıllardır üyeyim ilk defa bu ay bu konuya girdim sen düşün :) yani aslında bişeyler olurken sana sormuyor. Direkt oluyor :)

Kısa zaman içinde öyle şeyler oluyor ki sen bile inanamıyorsun evleneli 1,5 sene olacak ne ara zaman bu kadar geçti farkında bile değilim :)

unnamed54
25-01-2019, 11:10
bu durum da geçmiş olsun demek düşer galiba bizede (:
güle güle sıfır araba hayali, hoşgeldin faturalar kira vb. insanı yıpratan ne varsa (:

SinanAdalı
25-01-2019, 11:14
bu durum da geçmiş olsun demek düşer galiba bizede (:
güle güle sıfır araba hayali, hoşgeldin faturalar kira vb. insanı yıpratan ne varsa (:

Bu durumda bizede darısı başına demek düşer :) şakası bi yana allah hayırlısını nasip etsin. Sende 6 ay önceki kendimi gördüm :) eli kulağındadır hocam geliyor aklında olsun :)

SinanAdalı
25-01-2019, 11:16
Kısa zaman içinde öyle şeyler oluyor ki sen bile inanamıyorsun evleneli 1,5 sene olacak ne ara zaman bu kadar geçti farkında bile değilim :)

Ya bu hazırlık evresi o kadar sancılıymış ki.. hatunla konuşurken düğün yapmayalım basalım nikahı gidelim diyoruz o derece yani :) bakalım 1,5 sene sonra bende nasıl geçtiğinin farkına varmıcammı acaba meraktayım

S-works
31-01-2019, 21:31
Evlilik fuarı bşslıyormus yarın. Online davetiye alamadım. Artık Ücretli gideceğiz. İlgilenenlere duyurulur :)

EnesAksu
14-02-2019, 07:44
Beyler yeni evlenenler varsa balayına hangi otele gittiniz tavsiye ettiğiniz varmı ? geçen sene baktığım otel 5.000 TL iken şimdi 8500 TL olmuş.

MustafaCam
14-02-2019, 07:48
Evlenmeyi düşünen arkadaşların allah yardımcısı olsun her anlamfa. Güzel bir yazı olmuş okumanızı tavsiye ederim:)

Guzin auf Twitter: "“Yaklaşık 2 yıl once evlenmiş bir adamın evlilik surecinde yaşadıkları ve bekarlara tavsiyeleri:

Yaşım 30’a yaklaşınca ailem ve akrabalarım “Daha ne zaman evleneceksin” baskılarını artırdılar. Surekli olarak bir tanıdık kız tavsiyeleri vardı. https://t.co/IBvf2zBk32" (https://twitter.com/kupbiber/status/1092533765748985858?s=12)

Ormanci
14-02-2019, 08:10
Arkadaşlar,

Daha önce de yazmıştım konuya sanıyorum. Bazı erkeklerde "aman evlenmeyin, aha bak evlenince böyle oluyo" tarzı söylem merakı var, bunlar genelde memnun olunmayan, yanlış yapılan evlilikler diye yorumluyorum.

Ya da ben şanslıyım bilemiyorum, Allah gönlüme göre verdi, ne düğün öncesi sıkıntı yaşadık, ne de sonrasında "naptım la ben" demedim.

Herneyse, asıl geleceğim nokta;

Bu işte başta AİLELER çok önemli. Sonrasında da evleneceğiniz kişinin KARAKTERİ.

Genelde ikinci çok yanıltıyor. Kadında da erkekte de iki taraf birbirine tiyatro oynarsa sonuç kötü.

Yakın zamanda bir arkadaşım boşanma sürecine girdi. O "elitist, klas, aklı başında" görünen kızın ne çirkef, paçoz bişey olduğunu öğrendik. Üstelik düğün öncesinde bile yaptığı saçmalıkları falan arkadaş bize yeni anlattı. O zamandan uyanmam lazımdı diyor.

Dava dilekçesine neler neler, ne saçma şeyler yazmışlar. Mal avukatın biri de bunları gaza getirmiş. Mal karı "senin herşeyini alacam" diyomuş. Ulan neyini alacaksın, sanki çok zengin de, herif senin yüzünden işini bile değiştirdi. Hala para alma derdinde. Dilekçede "gösterişli düğün yapıldı, X kişisi Y şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi" falan gibi laflarla bizim vatandaşı Koç Holding YK Üyesi gibi göstermeye çalışmışlar :) Biz de dava dilekçesine beraber baktık, "herşeyi para üzerine kurmuş bu meğer" argümanı üzerinden gittik.

Saçma sapan "aman evlenmeyin" modundaki şeylere bakmayın. Evlenmek isteyen evlenir, istemeyen evlenmez, zaten kişinin karakteri yaşam tarzı buna ışık tutar. Arkadaşım var 45 yaşında, gelene gidene vuruyor geçiyor, o öyle mutlu. Arkadaşım var 35 yaşında, 3 çocuğu var, süper mutlu. Hadi hangisini örnek alacaksınız bakın bakalım :)

EnesAksu
14-02-2019, 08:33
Arkadaşlar,

Daha önce de yazmıştım konuya sanıyorum. Bazı erkeklerde "aman evlenmeyin, aha bak evlenince böyle oluyo" tarzı söylem merakı var, bunlar genelde memnun olunmayan, yanlış yapılan evlilikler diye yorumluyorum.

Ya da ben şanslıyım bilemiyorum, Allah gönlüme göre verdi, ne düğün öncesi sıkıntı yaşadık, ne de sonrasında "naptım la ben" demedim.

Bu işte başta AİLELER çok önemli. Sonrasında da evleneceğiniz kişinin KARAKTERİ.

Genelde ikinci çok yanıltıyor. Kadında da erkekte de iki taraf birbirine tiyatro oynarsa sonuç kötü.

Yakın zamanda bir arkadaşım boşanma sürecine girdi. O "elitist, klas, aklı başında" görünen kızın ne çirkef, paçoz bişey olduğunu öğrendik. Üstelik düğün öncesinde bile yaptığı saçmalıkları falan arkadaş bize yeni anlattı. O zamandan uyanmam lazımdı diyor.

Dava dilekçesine neler neler, ne saçma şeyler yazmışlar. Mal avukatın biri de bunları gaza getirmiş. Mal karı "senin herşeyini alacam" diyomuş. Ulan neyini alacaksın, sanki çok zengin de, herif senin yüzünden işini bile değiştirdi. Hala para alma derdinde. Dilekçede "gösterişli düğün yapıldı, X kişisi Y şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi" falan gibi laflarla bizim vatandaşı Koç Holding YK Üyesi gibi göstermeye çalışmışlar :) Biz de dava dilekçesine beraber baktık, "herşeyi para üzerine kurmuş bu meğer" argümanı üzerinden gittik.

Saçma sapan "aman evlenmeyin" modundaki şeylere bakmayın. Evlenmek isteyen evlenir, istemeyen evlenmez, zaten kişinin karakteri yaşam tarzı buna ışık tutar. Arkadaşım var 45 yaşında, gelene gidene vuruyor geçiyor, o öyle mutlu. Arkadaşım var 35 yaşında, 3 çocuğu var, süper mutlu. Hadi hangisini örnek alacaksınız bakın bakalım :)

Kesinlikle katılıyorum, ekibimde 3 kişi var boşanan siz düşünün muhabbetleri sonunda fırçalayınca daha dokunmadılar. 20 temmuzda düğünüm var. Bu muhabbetler çok sıktı.

Ormanci
14-02-2019, 08:46
Kesinlikle katılıyorum, ekibimde 3 kişi var boşanan siz düşünün muhabbetleri sonunda fırçalayınca daha dokunmadılar. 20 temmuzda düğünüm var. Bu muhabbetler çok sıktı.

Burada şu hata da var, arkadaşım onu söyledi;

"Ben çok kapıldım, ne derse ne isterse yaptım, hiçbirini hak etmiyormuş" dedi. Şimdi uyandım diyor. Bir yandan da tekrar evlenmeyi düşünüyor. Aldığı derslerle ona göre davranıp, kendisine uyan, daha düzgün bir aday bulmak istiyor.

Buna göre davranmak lazım. Her hatun her davranışı hak etmiyor. Her erkek de öyle.

Ben kayınpederden de ilk zamanlardan itibaren bonusları kaptım :) Aileler karşılıklı olarak birbirimizi kızları-oğulları olarak gördü. Bu da çok büyük etken, çok önemli.

Yine arkadaşlarımdan görüyorum, boşanmalarda bir diğer etken de bu. Anne-babalar da bazen çok saçmalayabiliyor.

Bizde bile ufaklık yüzünden babam-annem bişeyler söylüyor, hanımı bozuyorlar bazen. İyi niyetli söylemler, kötü niyetli değil ama yine de insanı irrite ediyor. Örneğin "hadi gelin dışarı çıkalım beraber" falan diyorlar, yok diyoruz biz bilmemnereye gideceğiz misafirliğe, babam hemen "he çocuk yine içeride kaldı, eve tıkıldı bu güzel havada" diyor hanımın yanında. Yahu biz sanki çocuğu hiç dışarı çıkarmıyoruz da eve zincirledik.

Allahtan hanım biliyor ne niyetle nasıl söylediklerini, biraz da "ihtiyar" modda olduklarını da o yüzden ses etmiyor, alınmıyor. Başkası olsa çakar cevabı.

Anıl E.
14-02-2019, 08:51
Beni büyüten,emek harcayan,evlendiren kendi üstüne başına almadan benim için para biriktiren anneye babaya da yeni yetme gelin ''cevap çakıyorsa'' :)) daha ne diyim.. Ormanci

ardicli2000
14-02-2019, 14:44
Biz veriyoz kızı gezdiriyorlar. Biz de hanımla takılıyoruz :D

SinanAdalı
15-02-2019, 00:45
Arkadaşlar,

Sonuna kadar katılıyorum. Çoğu arkadaşım evli, çocukları olanlar da var. Hepsiyle ortak konuşma buna benzer şekilde geçiyor. Özellikle söyledikleri şey '' olm düğün yapma, yap nikahı devam et'' vs gibi bir ton şeyler. Ama bunları söyleyen herkesinde düğün yapmış olması apayrı bi durum :) Hatunla aynı düşünüyoruz çok şükür. Biz kendimiz evleneceğimiz için evlilik sonrası çok fazla bir borç bırakmak istemiyoruz. Sonrasında yok efendim bitti artık gezmeler vs falan diyenler.. Anlamıyorum gerçekten. Biz evlenince daha rahat gezeceğiz diye düşünüyoruz açıkçası :) Gerçekten anlam veremiyorum.. Hepsinin yıllardır güzel giden hayatı var ama şikayette ediyorlar (illaki pürüzler oluyordur). Bu durum heralde askerlikteki devrecilik gibi... sırası gelen herkes herkese bunu yapacak diye düşünüyorlar.

KÖROĞLU
15-02-2019, 07:43
Sonuna kadar katılıyorum. Çoğu arkadaşım evli, çocukları olanlar da var. Hepsiyle ortak konuşma buna benzer şekilde geçiyor. Özellikle söyledikleri şey '' olm düğün yapma, yap nikahı devam et'' vs gibi bir ton şeyler. Ama bunları söyleyen herkesinde düğün yapmış olması apayrı bi durum :) Hatunla aynı düşünüyoruz çok şükür. Biz kendimiz evleneceğimiz için evlilik sonrası çok fazla bir borç bırakmak istemiyoruz. Sonrasında yok efendim bitti artık gezmeler vs falan diyenler.. Anlamıyorum gerçekten. Biz evlenince daha rahat gezeceğiz diye düşünüyoruz açıkçası :) Gerçekten anlam veremiyorum.. Hepsinin yıllardır güzel giden hayatı var ama şikayette ediyorlar (illaki pürüzler oluyordur). Bu durum heralde askerlikteki devrecilik gibi... sırası gelen herkes herkese bunu yapacak diye düşünüyorlar.

Olgunlaşıp tecrübe kazandıkları için bunu söylüyorlar. Ben de evlendiğimde (düğün, nişan işlerinden nefret ederim) aile baskısı ile "adettendir" diye 2 saat dişimi sıktım.

He o dönemde çok komik sayılabilecek bir rakama düğün yapmıştım.

Ama çevrede görüyoruz, adam asgari ücretle çalışıyor, kız keza öyle ama düğün "saraylı" düğünü gibi.

2-3 saat milleti eğlendirmek için (ki o milletin çoğu arkanızdan şurası olmamış burası olmamış diye atıp tutacak) senelerce ödeyeceğiniz bir borcun altına girmeyin.

O kapıyı kapadıktan sonra ay sonu geldiğinde faturaları / taksitleri siz ve eşiniz ödeyeceksiniz.

Düğün tarihin en gereksiz organizasyonu, bunu bir de nişan / kına gecesi gibi ultra gereksiz şeyler ile birleştirip bir pazar oluşturmuşlar resmen.

Traş oluyorsun 20 lira damat tıraşı oluyorsun 200 lira. Herkes "damat" ı görünce tatlı tatlı öpmenin peşinde.

Beni en son düğün günü çıldırttı birisi araya girmeseydiler çaycı darp eden damat olarak haber olacaktık.

her selam verdiğin para istiyor, (mevzu para değil kullanılmış hissetmek)

Yapın nikahınızı, alın sevdiceğinizi yanınıza gezin tozun eğlenin, yaş gidince gelmiyor, ve o hevesler kaçtıktan sonra kıymeti kalmıyor.

SinanAdalı
15-02-2019, 23:20
Olgunlaşıp tecrübe kazandıkları için bunu söylüyorlar. Ben de evlendiğimde (düğün, nişan işlerinden nefret ederim) aile baskısı ile "adettendir" diye 2 saat dişimi sıktım.

He o dönemde çok komik sayılabilecek bir rakama düğün yapmıştım.

Ama çevrede görüyoruz, adam asgari ücretle çalışıyor, kız keza öyle ama düğün "saraylı" düğünü gibi.

2-3 saat milleti eğlendirmek için (ki o milletin çoğu arkanızdan şurası olmamış burası olmamış diye atıp tutacak) senelerce ödeyeceğiniz bir borcun altına girmeyin.

O kapıyı kapadıktan sonra ay sonu geldiğinde faturaları / taksitleri siz ve eşiniz ödeyeceksiniz.

Düğün tarihin en gereksiz organizasyonu, bunu bir de nişan / kına gecesi gibi ultra gereksiz şeyler ile birleştirip bir pazar oluşturmuşlar resmen.

Traş oluyorsun 20 lira damat tıraşı oluyorsun 200 lira. Herkes "damat" ı görünce tatlı tatlı öpmenin peşinde.

Beni en son düğün günü çıldırttı birisi araya girmeseydiler çaycı darp eden damat olarak haber olacaktık.

her selam verdiğin para istiyor, (mevzu para değil kullanılmış hissetmek)

Yapın nikahınızı, alın sevdiceğinizi yanınıza gezin tozun eğlenin, yaş gidince gelmiyor, ve o hevesler kaçtıktan sonra kıymeti kalmıyor.

Düğünü anlarım yani şöyle ben sülale olarak biraz kalabalığım hatunda öyle, gönlümüzden geçiyor açıkçası ama sadece nikahıda düşünmüyor değiliz çok şükür işimiz gücümüz iyi bizi zorlamaz. Ama nişan olayı gerçekten insan tokatlamak gibi geliyor bana.. yani bu günün şartlarında nişan yapıyorum dersen tertemiz 20-25k masraf çıkıyor. Bu yüzden bu işi baştan konuştum ve söz-nişan bi arada yapmaya karar verdik :) Nişanda yanımıza kâr kalan yapmadığımız masrafı başka şeye harcamayı düşünüyoruz. Balayı tatili ayarlarken özellikle balayı diye belirtmeyide düşünmüyorum.. Gördüğüm tek fark havludan kuğu :) Belki ufak bi şişe içecek ikramıdır o da.. Yani tecrübe edenlerin söyledikleri :) bişey lazım olan ıvır zıvır işler için kuzen ve arkadaşlar koşturacağı için inşallah böyle birisini al aşağı etme durumunda kalmam :) Vakti zamanında ben koşturdum sıra onlarda :D Zaten balayı dediğimiz şeyi bile arabaya atlayıp farklı yerlere gitmek olarak düşünüyoruz :) allah herkese kolaylıklar versin cidden zor..

Emre-Dylan
18-02-2019, 01:05

+1'leyelim bende yıllardır foruma üyeyim ilk defa böyle bir konuya girdim. S13'mü, sn95 gt'mi, altima swap mı derken nereye geldim şuan ama tam olmak istediğim yerdeyim. Hayatın bizler için yaptığı hep bir plan oluyormuş şahit oldum bu duruma. :)

SinanAdalı
18-03-2019, 01:13
Zeytinburnu ve çevre semtler için yer altı olmayacak şekilde düğün & davet yeri ile ilgilenen eşi dostu akrabası kankası olan varmıdır ? bi kaç yer dolaştım fakat anladığım şu, illa arada birileri olacak :)

Mutlu Değerli
18-03-2019, 16:34
Evlilikte en gereksiz şey akrabayı memnun etme faslı. Ben hanımla konuşurken bile bana diyordu aslında bende düğün yapmak istemem de işte bakma mecbur gibi bişeysin. Biraz alışkanlık ve toplum kültüründen kaynaklı heralde. Bizim çocuklarımız düğün yapar mı ben sanmıyorum çünkü kafalar değiştikçe kültürlerde değişime uğruyor (Tabi gelecek nesilde gösteriş meraklısı beyinsizler olmayacak mı ? illa olacak)

Her önünüze çıkan bişey der, siz kendi bildiğiniz en mantıklı işi yapın kralını tanımayın.

burcinkarabacak
20-03-2019, 15:25
Arkadaşlar merhaba,

sorunun uygun yeri burası mı emin olamadım. 2 yıl önce evlendik ama kendi evimize çıkmadan eşya vs almak istemedik. kısmetse evi bulduk kredi onaylanırsa 1-2 ay içerisinde eve çıkacağız. beyaz eşyayı boschdan alacağız tanıdık bayi sebebi ile. mobilya konusunda Ankara'da siteler olur başka mobilya mağazası olur yardımcı olabileceğiniz yerler var mıdır ?

Saygılarımla

drago
20-03-2019, 16:04
Arkadaşlar merhaba,

sorunun uygun yeri burası mı emin olamadım. 2 yıl önce evlendik ama kendi evimize çıkmadan eşya vs almak istemedik. kısmetse evi bulduk kredi onaylanırsa 1-2 ay içerisinde eve çıkacağız. beyaz eşyayı boschdan alacağız tanıdık bayi sebebi ile. mobilya konusunda Ankara'da siteler olur başka mobilya mağazası olur yardımcı olabileceğiniz yerler var mıdır ?

Saygılarımla

İstanbul yolundaki bütün mağazalara tek tek girin. Çok güzel şeyler çıkıyor, pazarlık da oluyor; özellikle para nakitse.

Özellikle geçen sene mobstar firmasının bazı ürünlerini çok beğenmiştim. Yatak odasını oradan almıştım.

snan1910
20-03-2019, 19:38
Arkadaşlar merhaba,

Saygılarımla

Merhaba, mobilya için Tepe ye bakmanızı öneririm, ben hepsini gezdim f/p Tepe de uygun geldi. Nakitte de ayrı bir indirim sağlıyorlar. Bende beyaz eşyayı Bosch dan alıcam, bir kaç bayiden fiyat aldım ama tanıdık bayi varsa yonlendirmeniz ile bende fiyat alabilirim.

EnesAksu
21-03-2019, 07:51
Merhaba, mobilya için Tepe ye bakmanızı öneririm, ben hepsini gezdim f/p Tepe de uygun geldi. Nakitte de ayrı bir indirim sağlıyorlar. Bende beyaz eşyayı Bosch dan alıcam, bir kaç bayiden fiyat aldım ama tanıdık bayi varsa yonlendirmeniz ile bende fiyat alabilirim.

bende bakıyorum. vivense diye bir marka buldum çok uygun. engince, bellona gezicem. tepeyi ekledim listeme bakalım.

barakuda26
21-03-2019, 08:19
Kargılı mobilya çeşitlilik ve model açısından oldukça zengin.

Enza da da fiyatlar biraz daha makul seviyelere gerilemiş.

snan1910
22-03-2019, 20:00
bende bakıyorum. vivense diye bir marka buldum çok uygun. engince, bellona gezicem. tepeyi ekledim listeme bakalım.

Ben tüm alternatifleri gezdim mobilya için, vivense ilk aşamada bana da mantıklı gelmişti, Googleda modelleri fotoğraf ile arayınca vivense nin aracı bir firma olduğunu keşfettim. Vivense deki çoğu modeli emobilya.com adında ulusta bir firmada da buldum ve parça başı 1000er lira fark vardı. En son tepe ye gittiğimde f/p ve güven açısından tercihimi yaptım. Tepeden aldım. Özellikle nakit alacaksınız bilkentteki tepeyi gezmenizi ve showroomun arka kısımlarına bakmanızı öneririm. Giriş kısmı genelde göz korkutuyor :)

S-works
24-03-2019, 20:26
Inegöl e giden oldu mu mobilyalar icin? Bi gitmeyi planlıyorum.

Yatak odasi begendik 9 000
Koltuk takimi 7 000

Fiyatlar fena :) Üreticiyi bulmaya calisiyorum.

ruudvan
24-03-2019, 20:59
inegole gitme. benzer üreticiler istanbuldada var. inegölün ucuz olan malında kalite düşük.yazdıgın fıyatlar normal aslında.

Silence45
24-03-2019, 21:48
Vivense'den alışveriş yaptım, koltuk takımı, baza, ayakkabılık, tv ünitesi vs aldım. Fiyatlarına göre çok güzel ürünler bence özellikle indirim çeki vs denk getirirseniz piyasadan uyguna gelmişti bana. Düşünen olursa diye yazıyorum bu arada.

S-works
24-03-2019, 22:55
inegole gitme. benzer üreticiler istanbuldada var. inegölün ucuz olan malında kalite düşük.yazdıgın fıyatlar normal aslında.

Fiyatlar makul. Oradan belki biraz daha uyguna bulur muyum diye dusundum. Zaten modellere karar verdik. Yarin gidip alacağım olmazsa.

EnesAksu
25-03-2019, 07:00
Ben tüm alternatifleri gezdim mobilya için, vivense ilk aşamada bana da mantıklı gelmişti, Googleda modelleri fotoğraf ile arayınca vivense nin aracı bir firma olduğunu keşfettim. Vivense deki çoğu modeli emobilya.com adında ulusta bir firmada da buldum ve parça başı 1000er lira fark vardı. En son tepe ye gittiğimde f/p ve güven açısından tercihimi yaptım. Tepeden aldım. Özellikle nakit alacaksınız bilkentteki tepeyi gezmenizi ve showroomun arka kısımlarına bakmanızı öneririm. Giriş kısmı genelde göz korkutuyor :)

kardeşim haftasonu enginceyi gezdim orasıda makul.

BARR
25-03-2019, 07:32
Erdem K.

Bu yaz evlenecek kendisine çeyiz tavsiyeleri verirseniz seviniriz.

AliGizda
25-03-2019, 08:26
Ben evlenirken İnegöl' e de gittim ama İstanbul' dan uygun değildi fiyatlar. Üreticinin kendisini bulmak gerekiyor o zaman uygun yollu halledilir.

Şu fiyatlardan sonra gerçekten Allah evlenecek herkese yardım etsin. Ben bütün mobilyalarımı 12.000 gibi bir rakama almıştım, geçen dolabı değiştireyim dedim 4500 TL dediler. Ben komple yatak odasını o paraya almıştım.

badurmaz
25-03-2019, 09:30
Fiyatlar makul. Oradan belki biraz daha uyguna bulur muyum diye dusundum. Zaten modellere karar verdik. Yarin gidip alacağım olmazsa.

3 ay önce biz de mobilyaları aldık İnegöl'den.
İnegöl'de Mobiliyum AVM var, Bursa'dan gelirken hemen girişte; fiyatlar inanılmaz pahalı, sadece gezmiş görmüş olduk.
Yakınında İmotim isminde yine bir mobilya avm'si var, fiyatları daha uygun; güzel ürün bulabilirsiniz.
Ertuğrul Gazi Caddesi var merkezde, fiyatları biraz daha uygun ve arkasında da sanayi/üreticiler var.

Kısacası, ancak üreticiyi bulursanız eğer daha ucuza gelir. Kolay gelsin.

by_hayali
25-03-2019, 11:41
Inegöl e giden oldu mu mobilyalar icin? Bi gitmeyi planlıyorum.

Yatak odasi begendik 9 000
Koltuk takimi 7 000

Fiyatlar fena :) Üreticiyi bulmaya calisiyorum.

libadiye'de üretici firmalar var bi orayıda ziyaret et dermi ben mobilyaları hep ordan almıştım gayette memnunum istediğin ölçüde de yaptırabiliyorsun en büyük avantajı bu oluyor.

S-works
25-03-2019, 11:59
3 ay önce biz de mobilyaları aldık İnegöl'den.
İnegöl'de Mobiliyum AVM var, Bursa'dan gelirken hemen girişte; fiyatlar inanılmaz pahalı, sadece gezmiş görmüş olduk.
Yakınında İmotim isminde yine bir mobilya avm'si var, fiyatları daha uygun; güzel ürün bulabilirsiniz.
Ertuğrul Gazi Caddesi var merkezde, fiyatları biraz daha uygun ve arkasında da sanayi/üreticiler var.

Kısacası, ancak üreticiyi bulursanız eğer daha ucuza gelir. Kolay gelsin.

imotim e baktım. Chestır koltuklar hemen hemen aynı fiyat. Sanırım deymeyecek gitmeye. Buradan pazarlıkla almaya çalışalım. Bakalım ne olacak :)

S-works
25-03-2019, 12:02
libadiye'de üretici firmalar var bi orayıda ziyaret et dermi ben mobilyaları hep ordan almıştım gayette memnunum istediğin ölçüde de yaptırabiliyorsun en büyük avantajı bu oluyor.

Bunu değerlendireceğim. Fırsat bulursam bugn gidip bakabilirim.

burcinkarabacak
26-03-2019, 15:33
Hafta sonu Ankara Sitelerde bulunan bilindik bilinmedik mağazaları gezdik. rastgele girdiğimiz mağaza 25bin TL den açıyor ağzını. (Yatak-Yemek-2x3lü_2xberjer) BİZZ diye bir yere gittik 45 dedi GESD diye bir yere gittik 65 dedi. Enza 35 dedi. Çok şaşırdım. kafamda 25 bine hepsini alırız diye düşünüyordum ama yanılmışım. Eşim Bursa'ya bakalım diyor ama Ankara'dan da bursa gidip mobilya bakmak mantıklı gelmiyor.

Saygılarımla

Vlkn-fb
26-03-2019, 15:40
Arkadaşlar zaten uygun düğün paketleri 20.000 bandında ben maskodayım eğer teşhir vs isteyen olursa yada farklı bir model yardımcı olabilirim.

yıldırımbyzt
26-03-2019, 15:54
Hafta sonu Ankara Sitelerde bulunan bilindik bilinmedik mağazaları gezdik. rastgele girdiğimiz mağaza 25bin TL den açıyor ağzını. (Yatak-Yemek-2x3lü_2xberjer) BİZZ diye bir yere gittik 45 dedi GESD diye bir yere gittik 65 dedi. Enza 35 dedi. Çok şaşırdım. kafamda 25 bine hepsini alırız diye düşünüyordum ama yanılmışım. Eşim Bursa'ya bakalım diyor ama Ankara'dan da bursa gidip mobilya bakmak mantıklı gelmiyor.

Saygılarımla

Abi çocukluk arkadaşımın ailesi Bursa'da mobilya işi yapıyorlar abim evlenirken verdikleri fiyat ki ürünlerin üstüne yazdıklarından baya baya ucuza saydılar o halde İstanbul ile aynı paraya geliyordu aşağı yukarı çok fark etmiyor gördüğüm kadarıyla

A.Kepez
26-03-2019, 22:19
donanımhaber de mobilya fırsatlarında yazan bir mobilyacı var. linkini atayım bir okuyun inceleyin. koltuk takımları marka olanlara göre daha uyguna geliyor.
NOT: şahısla hiçbir bağlantım yok bu yollardan yıllar önce geçtik ne olduğunu bildiğim için yardımcı olmak istedim sadece.
Sıcak Mobilya Fırsatları Dayanışması >> Sayfa 189 - 189 (https://forum.donanimhaber.com/sicak-mobilya-firsatlari-dayanismasi--57185409-189#-1)

A.Kepez
26-03-2019, 22:20
yazmayı unutmuşum ankara sitelerde adamlar şehir dışına da nakliye var

EnesAksu
27-03-2019, 08:12
bende 1,2 ay içerisinde alacağım. kargılı engince vivense bellona bal home gezdim. en uygunu engince ve vivense oldu. Vivensenin kalitesi nasıl onda gidip geliyorum.

Bide Beyler televizyon alacak olan var mı ? kampanya filan takip eden varsa paylaşsın :)

S-works
27-03-2019, 10:44
Ergül mobilyadan yatak odası ve koltuk aldık. 16.500 TL cik. Bekar arkadaşlar evlenmeyin :)

emrhn28
27-03-2019, 11:37
Evlendim ama şuan kiradayım eşya masrafımda haliyle olmadı, mevcut oturuma yeten eşyamız var. Ama rakamları duydukça kendi evime geçmekten korkuyorum. 40 50 nasıl rakamlar. Paranın kıymeti kalmamış

rebeloghy
27-03-2019, 11:59
bende 1,2 ay içerisinde alacağım. kargılı engince vivense bellona bal home gezdim. en uygunu engince ve vivense oldu. Vivensenin kalitesi nasıl onda gidip geliyorum.

Bide Beyler televizyon alacak olan var mı ? kampanya filan takip eden varsa paylaşsın :)

Vivense'ye geçen hafta gidip baktık beğendik. Sonra internette bir araştıralım dedik demez olaydık;

- Hasarlı gelen ürünler,
- Yanlış gelen ürünler ve bu durumda değişim-düzeltme anlamında yardımcı olmayan bir firma.

Biraz araştırın vivense'yi ne demek istediğim anlaşılır, dikkatli olmakta fayda var.

rebeloghy
27-03-2019, 12:02
Vivense'den alışveriş yaptım, koltuk takımı, baza, ayakkabılık, tv ünitesi vs aldım. Fiyatlarına göre çok güzel ürünler bence özellikle indirim çeki vs denk getirirseniz piyasadan uyguna gelmişti bana. Düşünen olursa diye yazıyorum bu arada.

Bir önceki postta Vivense ile ilgili internette yazılı şikayetlerden edindiğimiz bilgileri paylaştım. Siz ne zaman aldınız ?

GEB
27-03-2019, 12:26

Ağustos'ta ben de evleniyorum ufaktan araştırmaya başladım televizyon kaç inç düşünüyorsunuz? Forumlardan araştırdığım kadarıyla şuan aklıma yatan model Samsung 49nu7100 (https://www.hepsiburada.com/samsung-49nu7100-49-122-ekran-4k-uydu-alicili-smart-led-tv-pm-HB00000BSSSV) bunu almayı düşünüyorum. Ama Awox diye bir marka var fiyat performans ürünü sanırım. Ev büyük olsaydı bu modeli almayı düşünürdüm. Awox U5600STR (https://urun.gittigidiyor.com/tv-ses-goruntu/awox-u5600str-55-inc-smart-tv-4k-140-ekran-428909173?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=329179861570&utm_term=70049240550&ga_prodid=428909173&ga_merchantid=124313730&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMIuPSzzo2i4QIVSKmaCh3esAJ-EAQYASABEgL7YvD_BwE&gclsrc=aw.ds)

ocetinel
27-03-2019, 13:20
Ağustos'ta ben de evleniyorum ufaktan araştırmaya başladım televizyon kaç inç düşünüyorsunuz? Forumlardan araştırdığım kadarıyla şuan aklıma yatan model Samsung 49nu7100 (https://www.hepsiburada.com/samsung-49nu7100-49-122-ekran-4k-uydu-alicili-smart-led-tv-pm-HB00000BSSSV) bunu almayı düşünüyorum. Ama Awox diye bir marka var fiyat performans ürünü sanırım. Ev büyük olsaydı bu modeli almayı düşünürdüm. Awox U5600STR (https://urun.gittigidiyor.com/tv-ses-goruntu/awox-u5600str-55-inc-smart-tv-4k-140-ekran-428909173?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=329179861570&utm_term=70049240550&ga_prodid=428909173&ga_merchantid=124313730&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMIuPSzzo2i4QIVSKmaCh3esAJ-EAQYASABEgL7YvD_BwE&gclsrc=aw.ds)

Eylül'de de benim düğünüm var. Bende Samsung 49nu7100 aldım kendi evim için.
Şuan bu televizyonun 55" olanını kullanıyoruz. Gayet güzel tatmin edici.
LG mi Samsung mu çok git gel oldu. LG fiyatları bir tık daha yukardaydı. Tercihimi Samsung'dan kullandım bende. İleriki zamanlarda soundbar'da düşünüyorum yanına. Bakalım :)

EnesAksu
27-03-2019, 14:43

varya iki modelde benim takibimde :) şıp diye bulmuşsun. bana akıllı olmasına gerek yok görüntü iyi olsun diyorum awox da gidip geliyorum.

EnesAksu
27-03-2019, 14:44
Vivense'ye geçen hafta gidip baktık beğendik. Sonra internette bir araştıralım dedik demez olaydık;

- Hasarlı gelen ürünler,
- Yanlış gelen ürünler ve bu durumda değişim-düzeltme anlamında yardımcı olmayan bir firma.

Biraz araştırın vivense'yi ne demek istediğim anlaşılır, dikkatli olmakta fayda var.

aynen bende araştırıyorum. ekipten arkadaşım aldı. evden alıp renk değişimi yaptırdı. ilgi filan çok memnun. karmakarışık durum

EnesAksu
27-03-2019, 14:47
Beyler ağustosa kadar evlenecekler bir grup kursunda toplu indirim alırız :)

GEB
27-03-2019, 15:17
Eylül'de de benim düğünüm var. Bende Samsung 49nu7100 aldım kendi evim için.
Şuan bu televizyonun 55" olanını kullanıyoruz. Gayet güzel tatmin edici.
LG mi Samsung mu çok git gel oldu. LG fiyatları bir tık daha yukardaydı. Tercihimi Samsung'dan kullandım bende. İleriki zamanlarda soundbar'da düşünüyorum yanına. Bakalım :)

Evet herkes memnun panelinden, görüntüsünden :) Yüksek ihitmal ben de nu7100 alacağım bir kaç aya bu fiyat aralığında iyi bir alternatif bulmazsam :D

GEB
27-03-2019, 15:28
varya iki modelde benim takibimde :) şıp diye bulmuşsun. bana akıllı olmasına gerek yok görüntü iyi olsun diyorum awox da gidip geliyorum.

Awox hakkında pek bilgi yok ama internette sadece sarı tonları biraz hardal rengine yakın olduğu söyleniyor, onun dışında memnuniyetsizlik yok gibi. Tutacağım ev geniş olsaydı Awox'u alırdım şuan. 2499 - 100 lira chip puan lira 2399 liraya geliyor, güzel bir fiyat sunduğu özelliklere göre.

Grup kurarsanız mesaj atın dahil olayım ben de :D neyi kaça alıyoruz öğrenmiş fikir alışverişi yapmış oluruz :)

ocetinel
27-03-2019, 16:01
Awox hakkında pek bilgi yok ama internette sadece sarı tonları biraz hardal rengine yakın olduğu söyleniyor, onun dışında memnuniyetsizlik yok gibi. Tutacağım ev geniş olsaydı Awox'u alırdım şuan. 2499 - 100 lira chip puan lira 2399 liraya geliyor, güzel bir fiyat sunduğu özelliklere göre.

Grup kurarsanız mesaj atın dahil olayım ben de :D neyi kaça alıyoruz öğrenmiş fikir alışverişi yapmış oluruz :)

televizyonu 3500 liraya almıştım ben geçen black friday indirimlerinde

westalim
27-03-2019, 16:34
bende yakın zamanda evlenenlerdenim tvyi telaşede aceleye getirmedim şuan smart özelliği gerçekten iyi bi televizyon uçuk fiyatlarda giriş seviyesi smart ürünlerse arayüzü yavaşve tatmin etmiyor paneli büyük bir televizyon alıp yanınada xiaomi mi box s modelini alıp youtube netflixi ordan kullanırım düşüncesindeydim alma noktasına kadar geldim fakat mi box s de netflix ara ara çok kısa donmalar yaşayanlar varmış firmanın güncelleme çıkarmasını bekliyolar ben takıntılı birisiyimdir bu tip şeylerde sinir bozucu bi noktaya gelebiliyor bi süre sonra bakalm eğerki güncelleme yada yeni bi model gelirse şu a101 e gelen telvizyonlardan birine tv box kutusuyla smart tv yapma planındayım çok daha ekonomik bi hal alabiliyor çünkü zaten dandik diyebileceğimiz bir çok marka dahi LG nin panellerini kullanıyor bu yüzden televizyona çok paralar dökmeden bu işi halletmek lazım

Silence45
27-03-2019, 17:31
Bir önceki postta Vivense ile ilgili internette yazılı şikayetlerden edindiğimiz bilgileri paylaştım. Siz ne zaman aldınız ?

Yaklaşık 11 ay kadar oluyor. Hasarlı gelen ürünüm olmadı, 4-5 parça aldım ayrı ayrı zamanlarda. Sadece bir ürünümü yetiştiremediler, onun yerine 200TL'lik alt limitsiz kupon tanımladılar. Onunla da başka ürün satın aldım, o da sorunsuz geldi.
3'lü, 2'li ve tekli set,
TV Ünitesi,
Ayakkabılık,
Baza ve başlık seti satın aldım bu arada.
Bir de ben fiyatlarına göre değerlendirdim. Aldığım ürünler piyasadaki neredeyse en uygun fiyatlı ürünlerdi bir çok yerden araştırıp aldım çünkü. Baza + başlık setine spotçular bile 1000+ çekerken ben 500 TL gibi bir fiyata almıştım. Ufak tefek bir şey varsa da göz ardı edebilecek konumdaydı o yüzden.

S-works
27-03-2019, 17:46
İnternette olumsuz yorumlar kol geziyor. O şekilde bakınca hiçbir mobilyacıdan mobilya alınmaz.

Yazanların çoğunda (Google yorumcuları) 1 veya 2 yorum var. Yani kasıtlı karalama olabilir diye düşünüyorum.

Ayrıca malesef paranın değeri kalmadı. Geçen bi araştırma denk gelmişti eski 100 TL nin(yıl aklımda kalmadı) Günümüzde 500 TL ye denk geldiğine dair.

3000 Tl ye koltuk takımı var ancak kimse evine almak istemez (İmkanı olmayanlara diyecek lafımız yok tabi)

Eli yüzü düzgün koltuklar 6 000
Yatak odalası takımı 8 000
Yemek masaları 5 000-10 000
Tv üniteleri 2000-5000

Yani 4 parça ana mobilya 20 ila 35 000 arasına çıkıyor.

Beyaz Esya

Buzdolabı 500 Lt (3500 -10 000
Çamaşır Makinası 2000-7000
Bulaşık makınası 2000-7000
Ankastre set bakmadım

Beyaz esya da 8 000 civarından başlıyor.

Perde mutfak gereçleri halı ıvır zıvır derken, beğenilebilir ,orta kalite ve üzeri ürünlerle 50 000 TL gözden çıkartın.

Mutfak gereçleri saçma paralar tutuyor

Yemek takımına 3500 TL verdik. Sonra hatun bunu kullandırmam bide günlük takım alacağız dedi :) 800 lirada ona verdik. Yanı sadece tabak catal kasık 4200-5000 tutuyor :)

Birde su takımı diye saçma birşey var. zar zor 700 liraya bulduk. Almayalım dedim ikna edemedim :) Ortalama 1500 lira fiyat çekiyorlar.

Asgari ücretle çalışıp evlenecek varsa tekrar düşünsün.

İşte öyle böyle derken; balayı,düğün,eşya,ıvır zıvır 100 000 TL ye çıkıyor.

Minimum tutulmaya çalışılırsa sanırım 50 000 e inilebilir. Üst limit zaten yok.

Televizyon olarak ben LG yada Philips bakayım diyorum. (Bildiğimden değil. kaliteli diye kalmış aklımda)

Smart tv evdeki Philips tv de vasat. (bende becerememiş olabilirim.) Film dizi için pc bağlarım, düz bir tv alayım diyorum.

Gelişmeler böyle

ruudvan
27-03-2019, 18:45
istanbul içi mobilya özel üretim tarzı ürün arayana yardımcı olurum.gerek tasarım gerek danısmanlık gerek üretim.gidip 5 kuruş etmeyecek ürünlere dünya paralar ödemeyin.

snan1910
27-03-2019, 20:28
Vivense ile ilgili çok yazan olmuş, vivense nin mantığı tamamen aracılık. Sipariş veriyorsunuz vivense de tedarikçisine sipariş veriyor ve üretiliyor malzeme. Bu süreçte sorun yaşama ihtimali artıyor tabi ki. Bence vivense de beğendiğiniz modelleri Google de görsel olarak aratın daha uygun rakamlarla aynı ürüne üreticisinden ulaşabilirsiniz.

aybarsdnr
27-03-2019, 22:26
istanbul içi mobilya özel üretim tarzı ürün arayana yardımcı olurum.gerek tasarım gerek danısmanlık gerek üretim.gidip 5 kuruş etmeyecek ürünlere dünya paralar ödemeyin.

Hocam telefon numaranı pm atabilir miisin ?

KÖROĞLU
28-03-2019, 07:41
Vivense de ürün aldım, çok da uygun fiyatlı 2 tane açılır kanepe aldım yazlık için. Fiyatına göre ürün gerçekten güzel.

Yazlık olduğu için çok dert etmedim renk vs olayını.

Nakliye konusunda da yardımcı oldular. Ama bu tür ürünlerde kesinlikle görmeden almayın derim, kendi huzurunuz için.

Görsellerdeki renk tonları ile gerçek ürünler arasında fark mutlaka oluyor, erkekler genel olarak bu tür farklara takılmasa da kadınlar çok takılıyor, yok yere huzurunuzu bozmayın.

Üreticiden almak fiyat konusunda ne kadar avantajlı ise ürünün zamanında teslimi konusunda da o kadar risklidir.

Görüp dokunmadığınız ürünü almayın, çok fazla mağaza gezmeden de ilk girdiğiniz yerden ürün almayın.

PARAyI PEŞİN ödemeyin. Yarısı peşin yarısı mal teslimi ödeyin MUTLAKA SÖZLEŞME YAPIN.

Ürünün faturasını mutlaka isteyin. Maalesef bu sektör "satana kadar "beyefendi, hanımefendi" olarak sizi ağırlar sattıktan sonra "abi arabam çıkmadı abi öyle oldu böyle oldu" şeklinde ilerler. (iyileri tenzih ederim)

Ürün kurulduktan sonra da mutlaka kendiniz kontrol edin, kurup giden adam bir an önce evden çıkma peşindedir bitti dediğinde illaki gözden kaçan yer olabilir dikkat edin.

Mobilyayı mümkünse uzun vadeli oturmayı planladığınız eve göre seçin, çünkü showroomlar da ürünler ferah ferah yerleştirilir, o ürünü daracık bir evde üst üste koyduğunuzda bütün büyüsü bozulur, ama bu mağazada daha güzel duruyordu dememek için ölçü olayına da dikkat edin.

Çoğu firma benzer ürünleri farklı görseller ile sunuyor, beğendiniz ürünü google da görsel olarak aratın çok farklı fiyatlar çıkabiliyor.

Bir koltuk beğendim yakın zamanda fakrlı firmalarda aynı koltuk 5 bin ile 9 bin arası değişiyor. Gaza gelip 1 kere alınıyor diye çok ta para dökmeyin.

Altı üstü sunta / mdf / ray / kulp vs vs.

Sakarya da olup özel ölçü dolap yaptıracak olan olursa destek olurum.

EnesAksu
28-03-2019, 08:46

hocam ö.m. atabilirmisiniz bilgilerinizi. Grup kuracak yoksa bana telefon numaraları isim ile birlikte yazın bari ben kurayım. İlla alacak olan değil yardımı dokunanda çıkıyor.

S-works
31-03-2019, 13:20
I'm not a bot | Hepsiburada (https://www.hepsiburada.com/lg-49lk5900-49-125-ekran-uydu-alicili-full-hd-smart-led-tv-p-HBV00000C091A?magaza=Dijitall&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=Cj0KCQjwyoHlBRCNARIsAFjKJ6DZvBcTWSxy6qOvHu3X 9n0VjQTJ3aFOYOLLFui9LegJ4uWisfd6Wf0aAmLlEALw_wcB)

Televizyondan anlayan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Bu tv yi almayi düşünüyorum. Ne dersiniz ?

burcinkarabacak
29-04-2019, 10:06
Ankara'da perde avize konusunda yardımcı olabilecek eş dost tanıdık varsa bende iletişim almak isterim.

Saygılarımla

GEB
29-04-2019, 16:49
Ankara'da perde avize konusunda yardımcı olabilecek eş dost tanıdık varsa bende iletişim almak isterim.

Saygılarımla

Perde konusunda yakın arkadaşım var yardımcı olur, bir fikir almanızı öneririm. İletişim bilgilerini ö.m. atıyorum.

Mutlu Değerli
29-04-2019, 22:55
Vivense iyidir arkadaşlar bazı ürünlere aracılık ediyolar ama ben TV üst ünite kısmıyla ilgili 6 ay boyunca sıkıntı yaşadım her hatalı mal gönderiminde hemen geri bildirime geçtiler. Hatalı mal gönderiyolar diye firmaya bir kere olsun şikayette bulunmadım çünkü gerektigi gibi ilgilendiler. En sonunda elimdeki 3 ürünü geri iade ettirip yenisini 0dan yolladılar üstelik ürünü almamdan tam 6 ay kadar süre geçmesine ragmen. Şirket olarak müşteri öncelikliler...

Okuyan olursa tekrardan yazayım;

Halıları eve sermeden önce halıcıya verin yıkatın çok tüy bırakıyolar sağa sola.
Çok abartı büyük şeyler sadece gösteriştir ve sizi yorar. Aldığınız beyaz eşyalar 10bini geçmesin.
TV'yi kaliteli alın her sene yenilenen bişey değil. Ona parayı basın derim :)
İlk alışveriş ağır oluyor düğünden gelen çeyrek yarım onları bozun. Evdeki hesabın çarşıya gangbang yaptığı ilk alışveriş evin ilk alışverişi oluyor :D :D

hakan308
30-04-2019, 07:29
Vivense iyidir arkadaşlar bazı ürünlere aracılık ediyolar ama ben TV üst ünite kısmıyla ilgili 6 ay boyunca sıkıntı yaşadım her hatalı mal gönderiminde hemen geri bildirime geçtiler. Hatalı mal gönderiyolar diye firmaya bir kere olsun şikayette bulunmadım çünkü gerektigi gibi ilgilendiler. En sonunda elimdeki 3 ürünü geri iade ettirip yenisini 0dan yolladılar üstelik ürünü almamdan tam 6 ay kadar süre geçmesine ragmen. Şirket olarak müşteri öncelikliler...

Okuyan olursa tekrardan yazayım;

Halıları eve sermeden önce halıcıya verin yıkatın çok tüy bırakıyolar sağa sola.
Çok abartı büyük şeyler sadece gösteriştir ve sizi yorar. Aldığınız beyaz eşyalar 10bini geçmesin.
TV'yi kaliteli alın her sene yenilenen bişey değil. Ona parayı basın derim :)
İlk alışveriş ağır oluyor düğünden gelen çeyrek yarım onları bozun. Evdeki hesabın çarşıya gangbang yaptığı ilk alışveriş evin ilk alışverişi oluyor :D :D

Halı olayına bende katılıyorum sermeden mutlaka yıkatın, koltuklarınızı da silin

barakuda26
30-04-2019, 09:59
Pırlanta yüzük konusunda bu işin fiyat performans işçilik öncülüğü hangi firmada sizce ?

Fiyatlar baya değişken her markada.

SinanAdalı
30-04-2019, 11:10
Pırlanta yüzük konusunda bu işin fiyat performans işçilik öncülüğü hangi firmada sizce ?

Fiyatlar baya değişken her markada.

Pırlantanın bir markası olmadığından berraklık/parlaklık ve renk önemli olduğu için fiyatlar buna göre belirleniyor ve firmalar kendi markasının adını koyup fiyatı buna göre belirliyor. Yani bilinen X firmada aynı yüzüğü 7-8 bin lira fiyat alabilirsin fakat üretici diye tabir ettiğimiz atölyelerden aynı yüzüğü 4-6 arası bi fiyata alabilirsin. Yani mesele hangi firmanın sattığı :) Ben alırken 6-7 lira fiyat çekmişlerdi 4 liraya çözdüm işi :)

razzmatazz
01-05-2019, 14:29
Pırlantanın bir markası olmadığından berraklık/parlaklık ve renk önemli olduğu için fiyatlar buna göre belirleniyor ve firmalar kendi markasının adını koyup fiyatı buna göre belirliyor. Yani bilinen X firmada aynı yüzüğü 7-8 bin lira fiyat alabilirsin fakat üretici diye tabir ettiğimiz atölyelerden aynı yüzüğü 4-6 arası bi fiyata alabilirsin. Yani mesele hangi firmanın sattığı :) Ben alırken 6-7 lira fiyat çekmişlerdi 4 liraya çözdüm işi :)

aynen öyle fiyatlar çok değişken en güzeli tanıdık bilindik bir kapalı çarşı kuyumcusundan almak bence.
örnek olarak 1 ay önce nişan için set aldım Altın Uclu Set / SET-TTKGK0467-24753 - Altınbaş (https://www.altinbas.com/urun/altin-uclu-set-set-ttkgk0467-24753) fiyatı 11.000 tl altınbaşın bu setini beğendik kuyumcular çarşısında tanıdığım bir esnaftan birebir aynısını aldım en ufak tasarımda olsun gramında olsun fark yok sadece üreticisi arpaş 2 yıl taş düşmesi kararma vs. her türlü duruma garantide veriyorlar aldığım rakam 5500 tl o yüzden markaya falan pek aldanmayın derim.

EnesAksu
03-05-2019, 07:47

ben koçak dan almıştım. pırlantayı bugün al yarın yarı fiyatına satıyosun

barakuda26
03-05-2019, 08:53
O zaman bulunduğumuz şehrin güvenilir kuyumcularından marka takıntısı yapmadan bakmak gerekiyor bu pırlanta işine sanırım

ronay
03-05-2019, 10:46
Tül Perde Konusunda istanbuldaki arkadaşlara yardımcı olabilirim Bilindik Tüm markaların bayisiyiz
Ayrıca digital baskı kaymaz taban Halilarda geniş bi desen stogumuz var Ölçü kısıtlamamız istenilen tüm ölculer mevcut 0506 921 87 13

EnesAksu
03-05-2019, 15:04
Tül Perde Konusunda istanbuldaki arkadaşlara yardımcı olabilirim Bilindik Tüm markaların bayisiyiz
Ayrıca digital baskı kaymaz taban Halilarda geniş bi desen stogumuz var Ölçü kısıtlamamız istenilen tüm ölculer mevcut 0506 921 87 13

abi varya tam perde arayışındaydım. Evi tutcam bu ay sipariş edeceğim. Tanıdık var nova perde bide senden teklif alırım olmadı.

16EC813
03-05-2019, 15:07
abi varya tam perde arayışındaydım. Evi tutcam bu ay sipariş edeceğim. Tanıdık var nova perde bide senden teklif alırım olmadı.

benim arkadaşta yapıyo

16EC813
03-05-2019, 15:09
perussa perde facede bi bak dikim işide yapıyo kargo filan

S-works
15-06-2019, 21:10
Buralar hareketsiz kalmış.

Son ve tek eksiğim TV kaldı.

Samsung Nu 8000 Modelinde karar kıldım. Samsung bayiisi olan var mı içimizde ?

Az önce hepsiburada da 5500 e vardı fırsatı kaçırdım. Suan internet fiyatı 5800 TL Daha altında bulabilirmiyim bilmiyorum.

100 herz tv tavsiyeniz varsa tavsiyelere açığım.

S-works
15-06-2019, 21:14
Bu arada genel bilgi olsun

Ergün mobilyadan mobilyalar alındı

Yatak odası
yemek odası
Oturma grubu
Tv ünitesi

25 000 TL

Bosh marka
Buzdolabi (alttan dondurucu) 3500
Çamasır makınası
Bulasık makınası

8000 TL

Halılar

3000 TL

perdeler

2000 tl

Damatlık 800
Gelinlik 4000
Kına elbise Kiralık 1000
Fotoğraf çekimi 2800 (300 mekan kirası)
Çekim elbiseleri 500

Mutfağa alınan gıldır gıcık da ortalama 10 000-15 000 tutuyor.

Evlenmeyin :)

ardicli2000
15-06-2019, 23:02

Yatak odası
yemek odası
Oturma grubu
Tv ünitesi

25 000 TL

Bosh marka
Çamasır makınası
Bulasık makınası

8000 TL

Halılar

3000 TL

perdeler

2000 tl

Damatlık 800
Gelinlik 4000
Kına elbise Kiralık 1000
Çekim elbiseleri 500

Kaç seramik kaplamak lazım bu evlilik için :D

SCfr
16-06-2019, 07:23

Az önce hepsiburada da 5500 e vardı fırsatı kaçırdım. Suan internet fiyatı 5800 TL Daha altında bulabilirmiyim bilmiyorum.

Ben de perşembe aldım aynı tv yi 5.750 tl her gün fiyatı artıyor yeni modeli gelse düşecek fiyatıda hala 8000 yeni modelini öıkarmadılar

aybarsdnr
16-06-2019, 11:01

ben de 65" i kovalıyorum ama 1500 tl arttı 1 ay içinde.

SinanAdalı
16-06-2019, 18:15

Yatak odası
yemek odası
Oturma grubu
Tv ünitesi

25 000 TL

Bosh marka
Çamasır makınası
Bulasık makınası

8000 TL

Halılar

3000 TL

perdeler

2000 tl

Damatlık 800
Gelinlik 4000
Kına elbise Kiralık 1000
Çekim elbiseleri 500

Evliliğin özeti gibi bişi oldu şu işaretlediğim yer :)

Allah yardımcımız olsun :)

Birkan61
16-06-2019, 19:21
Beyler istanbul civarı koltukları nereden kaça alıyorsunuz neler aldınız dökülün hele yaw :D

Koltuk takımı ve yemek odası takımı bakıyorum

GEB
17-06-2019, 14:09

Valla ben de harcama yaptıkça etrafımdakilere evlenmeyin diyorum sizin gibi :D

Ben de dün İnegöl'den mobilyaları aldım, mobilya alacaklara kesinlikle gidip görülmesini öneririm. - Birkan61 - Model yelpazesi de çok geniş. Ankara'dan daha kaliteli mobilyaları var, peşin fiyatına söyledikleri rakama taksit imkanı oluyor. Ankara'da fiyat konuşuyorsun, taksit diyorsun 2-3 daha ekliyorlar.

+soner
17-06-2019, 16:55
https://i.hizliresim.com/p5Ro5m.jpg (https://hizliresim.com/p5Ro5m)

Jön Türk
13-07-2019, 21:52
Düğün ertesi aile ziyaretinde(el öpmesinde) hediye götüreniniz oldu mu ?

Kadyr
14-07-2019, 21:32
Beyler istanbul civarı koltukları nereden kaça alıyorsunuz neler aldınız dökülün hele yaw :D

Koltuk takımı ve yemek odası takımı bakıyorum

Birkan Türkmen marka aldım eski ve kaliteli bir markadır. Bilinen markalardan uygundur. Ailecek kullanıyoruz. Birde iyi pazarlık yap

rebel
19-07-2019, 00:04
İyi geceler millet :) konuyu açalı nerdeyse 3.5 yıl olacak . biraz göz gezdirdimde ... Benim için zamanda yolculuk oldu :) nerdennn nereye... Şimdi yeni evlenecek arkadaşların heyecan ve telaşına şahit oluyoruz . yardımcı olabileceğim bişey varsa hafiften kartlamış olarak öneri ve tavsiye verebilirim :)

VTec_king
20-07-2019, 12:03
2 aya evleniyorum
yüzükler 5.5 Gram rose düz altın (1200 TL)
divandan kız isteme çikolatası (450 tl) (gümüş tepsi benden )
isteme çiçeği (350 tl)
pronovias gelinlik (vakko cadde mağazası) 5300 tl(neyseki yüzde elli indirimle almış oldum)
henüz daha ev bulmadım emlakçı olduğum için o iş kolay
sonrasında giderleri markaları ve fiyatları yazacağım

S-works
20-07-2019, 18:10
Düğün ertesi aile ziyaretinde(el öpmesinde) hediye götüreniniz oldu mu ?

Benim hatunun akrabalara götürdük. Onlarda oyleymi.

İlif ,patik, havlu, baş örtüsü, Gömlek

Bizimkilerde el öpmeye gittik diye 100 er lira harçlık verdi :)

Gereksiz ve boş işler ...

Sırf yapmış olmak için yaptım. Gereksiz ve saçma geliyor.

Kahn23
20-07-2019, 18:19
Ailelerin hala örf ve adetlere sahip çıkmasından dolayı yeni evlenenler zorlanıyor. Halbuki bu kadar tantanaya hiç gerek yok. Bana göre gereksiz olaylar bunlar.

Day Walker
20-07-2019, 18:51
Bugün 11 yıl olmuş vay bee konuda üstüne geldi

Evlenmeyin olum :hehe:

Birkan61
20-07-2019, 20:43
Bugün tesettür gelinlik aldık gayet güzel kaliteli 6000'den kapı açtılar 4000'e bağladık :D

İstanbul - Maltepe(Anadolu)'daydı gelinlikçi

2 kez kuaför toplam 1600 lira pendikte ( ulan zaten kız kapalı saçıyla uğraşmayacak bu fiyat beni çıldırtıyor :D )

Fotoğrafçı ile 1500'e anlaştım drone çekim insta hikayesi dahil

Balayı antalyada 1 hafta kiralık villa dışarıda ve içerde ısıtmalı havuzu olan 3750 ( ekimde gideceğiz diye ısıtmalı olsun dedik )

Bosch beyaz eşya dolap, çamaşır,bulaşık 8500

Yemek odası ve oturma grubu tam takım 17000

Akıyor maaşallah

O değil Ekim 5 düğün var oturmaya ev bulamadım daha :D

bason
20-07-2019, 22:59
Herşey hazır, bugün gelinliği aldık. Ben damatlığı alamadım, işler güçler, bu süreç vs. sürekli kilo alıp veriyorum. 3 prova yapıldı 3ünde de gömlek ve yelek bedenim değişti... L ile başladık, m düştü, şimdi xl diyorlar... Zor zamanlar... Az kaldı, kaçıp 4-5 günlük kafa dinleyip dönmek isityorum... Tek başıma... :)

immortalboss
21-07-2019, 08:52
3 ay sonra düğünüm var çok enteresan şeyler varmış. Arkadaşın eşi evlendikleri gecenin ertesi gün damadın annesinin yanına gidiyormuş. Annesi sorarmış. Nasıldı kızım geceniz. Sağol annecim sorun yoktu dermişsin. :D Ulen sana ne. İster öyle ister böyle...

bason
21-07-2019, 09:50
3 ay sonra düğünüm var çok enteresan şeyler varmış. Arkadaşın eşi evlendikleri gecenin ertesi gün damadın annesinin yanına gidiyormuş. Annesi sorarmış. Nasıldı kızım geceniz. Sağol annecim sorun yoktu dermişsin. :D Ulen sana ne. İster öyle ister böyle...

Dostum çok acayip gelenekler var gerçekten... Yapılsa ayrı dert, yapılmasa ömrünün sonuna kadar karşına çıkartırlar tadın kaçar...

ilbeyyagci
24-07-2019, 07:04
9 ay oldu evleneli, 15 senedir Başakşehirdeyiz diye çok uğraşmadan evlenmeden 3 ay öncesinde 2+1 evi 1400 e tutmuştum. Geçen zamla beraber 1550 oldu, aidat 180 tl. Eşimin yeni işi Halkalı-Atakent olunca oralara taşınabilir miyiz diye ufaktan ev bakmaya başladık. Hedef Olympiakent , Atakent 1-2-3.etaplardı fakat çok değişik bir sorunla karşılaştık; memur, kurumsal ve THY çalışanı dışında kimseye ev vermiyorlar.

Tam 6 ev bakmaya gittik, aradık, başta baktıklarımız gerçekten içimize sinen evlerdi ama kimisi eşim ve benim TC nolarımıza kadar isteme cüretinde bulundu. Son baktıklarımız artık ‘yeter ev olsun’ kıvamında evlerdi ama gerek emlakçı tavırları gerek mal sahibinin tok satıcı olması dolayısıyla Halkalı Atakentte ev bulamadık.

Emlakçının size dönmemesi, mal sahibinin görüşme tenezzülünde bile bulunmaması, üzerimde 2 araç olması, 1 dükkan 1 evle sorunsuz kira sözleşmelerim olmas, eşimin iyi bir kolejde İngilizce öğretmeni olması dahi etkilemedi durumu. Esnafa ev falan yok. Varsa yoksa THY, bankacı vs.

Mal sahibi olmak zor derler ama bu durum aşağılayıcı, hor görücü ve şımarık bir durum. Yeni evlenen tazeler , ev bakmaya erkenden başlayın derim .

AşkınS.
24-07-2019, 07:19
9 ay oldu evleneli, 15 senedir Başakşehirdeyiz diye çok uğraşmadan evlenmeden 3 ay öncesinde 2+1 evi 1400 e tutmuştum. Geçen zamla beraber 1550 oldu, aidat 180 tl. Eşimin yeni işi Halkalı-Atakent olunca oralara taşınabilir miyiz diye ufaktan ev bakmaya başladık. Hedef Olympiakent , Atakent 1-2-3.etaplardı fakat çok değişik bir sorunla karşılaştık; memur, kurumsal ve THY çalışanı dışında kimseye ev vermiyorlar.

Tam 6 ev bakmaya gittik, aradık, başta baktıklarımız gerçekten içimize sinen evlerdi ama kimisi eşim ve benim TC nolarımıza kadar isteme cüretinde bulundu. Son baktıklarımız artık ‘yeter ev olsun’ kıvamında evlerdi ama gerek emlakçı tavırları gerek mal sahibinin tok satıcı olması dolayısıyla Halkalı Atakentte ev bulamadık.

Emlakçının size dönmemesi, mal sahibinin görüşme tenezzülünde bile bulunmaması, üzerimde 2 araç olması, 1 dükkan 1 evle sorunsuz kira sözleşmelerim olmas, eşimin iyi bir kolejde İngilizce öğretmeni olması dahi etkilemedi durumu. Esnafa ev falan yok. Varsa yoksa THY, bankacı vs.

Mal sahibi olmak zor derler ama bu durum aşağılayıcı, hor görücü ve şımarık bir durum. Yeni evlenen tazeler , ev bakmaya erkenden başlayın derim .

Aynı durumla bizde karşılaştık,esnaf olduğumuz için bize söylediği laf kirayı ödeyemezseniz? Oldu. 1 sene oturduk,sonra evi satın aldık :D ev sahibi değişik bi kadındı

CenKeR
24-07-2019, 08:21
1 sene oturduk,sonra evi satın aldık :D ev sahibi değişik bi kadındı

Çok kral hareket olmuş

AşkınS.
26-07-2019, 19:27
Çok kral hareket olmuş

Eskiden imkan yoktu,şükür gece gündüz çalıştık bi yerlere geldik az çok, şimdi biz ev sahibiyiz ama insanlara zorluk çıkarmıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun

drago
26-07-2019, 22:40

Benzer durumlar Izmirde de mevcut. Sorsan kriz var ama kimsenin ev satasi yok. Aliyorsan mal bu modunda herkes. Randevulastigim emlakciyi 45 dakika bekledim, ayni apartmanda ilanda gordugum evden baskasini gosterdi bir de :)

Ev alamiyoruz kiralik bakalim bari dedik gecen sene baktigim yerlerdeki ayni evler ucmus gitmis. Gecen sene 1200e tutmadigim evlere 1600 1700 isteniyor.

S.Saka
19-08-2019, 09:09
Ev işini hallettim fakat olan tüm birikimi eve yatırdım. 30 Bin TL nakit bütçeyle evi donatmam ve 2 bilezik almam gerek. Hesap kitap yapmaktan çıldırmak üzereyim. Allahtan kız ve kız tarafı çok anlayışlı yoksa bitmiştim.

SerkanYazgan.
19-08-2019, 19:16
1 ay önce nişan yaptım, Allahın emri demeden 35 bin lira gitti. Düğünü düşünemiyorum, bide bizde bayramda gitmeler görmeler, hediyeler, bilezikler adetlere uymaya çalışıyoruz eyvallahta herşey çok pahalı, yılbaşından sonra ev ve eşya telaşı başlar:)

EnesAksu
20-08-2019, 07:10
1 ay önce nişan yaptım, Allahın emri demeden 35 bin lira gitti. Düğünü düşünemiyorum, bide bizde bayramda gitmeler görmeler, hediyeler, bilezikler adetlere uymaya çalışıyoruz eyvallahta herşey çok pahalı, yılbaşından sonra ev ve eşya telaşı başlar:)

Hepsi toplam 110 bin ayarla kardeşim kendini :)

Anıl E.
21-08-2019, 12:35
Allah herkesin yardımcısı olsun. Türkiye'de bir yuva kurmak değil de borç batağına girmenin tek amacı evliliktir.Dünya'da yuva kurmak için evlenilir,Türkiye'de ise adet,gelenek,görenek derken hacizlik olabilirsin dikkat et. Çünkü eğitimsizlikten ve kültürsüzlükten gelir her şey.

Ne kadar iyi ailesi varmış dersin,düğün zamanı bir sorunlar çıkar ki kafayı yersin :) ( başıma geldiği için değil,genelleme yapıyorum.) Evin derdi,masrafı bitmez. Hiçbir şeyin lüksüne kaçmasan bile şu zamanda ev geçindirmek çok ama çok zordur. Ben alışık olmadığım için ay sonları gelirken çok daralıyorum bu tür şeylere. Her iki tarafta güzel maaşlı memur ise(eskiden memurun kıymeti yoktu,şimdi çok değerli benim gözümde) sorun yok . Kartı tak atm'ye bir eve 8-10 lira aylık maaş girsin. Belki o rakamlar bile zorlar şehirinze göre;ancak esnaflıkla uğraşanlara Allah cidden yardım etsin.

Ben kimseye önermiyorum,tavsiye de etmiyorum. Saçma sapan adetler,gelenekler,görenekler,olaylar,bu bitmek tükenmek bilmeyen zamlar vs.. Yoksa evleneceğiniz insanı çok seviyorsanız,iyi anlaşıyorsanız kıyın nikahı gidin yurtdışına eğer o kadar gözü karaysanız. Türkiye'de yaşayıp çocuk büyütmek için evlenilmez.

ben hala düşünüyorum acaba çocuk yapsak mı diye,şu zamanda yeni doğan bir bebeğin masrafı da normal bir ev kirasına geliyor :) sırf bebek bezi 350-400 tl bandında.

Dragger
21-08-2019, 12:40

Atakent Halkalı bu konuda cidden acaip biryer.

Emlakçılar hepsi dolandırıcı, biz hatta birine 2000 tl kapora kaptırmıştık ev ararken. Sonra katil olmamak için bıraktım peşini.

Elinde olmayan evi elindeymiş gibi sana satmaya çalışır, evi görelim dersin anahtarı olmaz ev sahibi gelemedi der seni ona rağmen ayağına çağırır.

Ev sahiplerinde genelde problem yoktur, emlakçıların pislik işleri maalesef.

Ben Soyak Olympiakentteki evimi 6 ay sonunda buldum aldım. Sonra ablamı da taşıdık bizim siteye ama her ev alış gerçekten nefretlik durumlarda oldu.

Yakın zamanda da babamların evini kiraya verdik olympiakentte, bilseydim ev aradığını yardımcı olurdum uygun rakamlardan. Kiracı çıkarsa yine haber ederim değerlendirirsin.

Dragger
21-08-2019, 12:43
Evlilik konusunda da doğru insanla evlenmek güzel şey, ama hiçbir şeyin abartısına kaçmayın.

Ben daha önce de yazmışımdır 1 gece için 50bin gibi rakam harcadım sene 2014te. Milleti yedirdik içirdik gönderdik. Takı için elbette yapmadık ama takı da 10 15 lira geldi gelmedi. Ona güvenip borca harca sakın girmeyin. Bizim gibi senelerce borç ödersiniz.

Yapın sade bi nikah, gidin yurtdışına gezin tozun gelin.

Dragger
21-08-2019, 12:45
ben hala düşünüyorum acaba çocuk yapsak mı diye,şu zamanda yeni doğan bir bebeğin masrafı da normal bir ev kirasına geliyor :) sırf bebek bezi 350-400 tl bandında.

Çocuk olayı çok başka birşey. Cidden hiç cevreden gördüğün gibi olmuyor. Masrafını geçtim çok ciddi emek gerektiren birşey.

7 aylık oldu bizimki, Allah nazardan saklasın dünya tatlısı ama özel hayatın, kendine ait herşey bitiyor. Uyku yok, hobilerin yok, eskisi gibi gezme tozma yok. Tüm hayatın cocuğa bağlı oluyor.

GokhanRS
21-08-2019, 14:05
Boşverin mobilyacı dükkanlarını :D

https://www.youtube.com/watch?v=62iKEVIgQTk

VTec_king
22-08-2019, 15:27
bu arada nikah sonrası 130 kişi için bir yerle anlaştım
sıfır yeni bir mekan sahil de bahçeli çayır çimende eğlenebilicez ses sistemi dj ışık vs , ordövr tabağı sınırsız alkolsüz içecek şeklinde olacak 13000 tl ye çözdüm
5 ekime az kaldı ev arıyorum sıfır temiz bir daire anadolu yakası sahil şeridinde,bir iki yerle görüşüyorum tutmak üzereyim evi
davetiye için şirketimin maatbacısı ile anlaşıcam
şekerler için sanırım lösev tema gibi vakıflara başvurucam
ev döşeme işlemleri zorlayacak hayırlısı bakalım..

AliGizda
22-08-2019, 15:53
Çocuk olayı çok başka birşey. Cidden hiç cevreden gördüğün gibi olmuyor. Masrafını geçtim çok ciddi emek gerektiren birşey.

7 aylık oldu bizimki, Allah nazardan saklasın dünya tatlısı ama özel hayatın, kendine ait herşey bitiyor. Uyku yok, hobilerin yok, eskisi gibi gezme tozma yok. Tüm hayatın cocuğa bağlı oluyor.

Allah bağışlasın abi, sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Benimki de 6 ay olucak özellikle annesinin sosyal hayatı kalmadı.

Valla evli olmayan arkadaşlar evlenmesin, evlenen de çocuk yapmasın :) Hem maliyetli, hem de gerçekten sancılı bir süreç.

Tatil vs yapamadık bu yaz çocuk küçük diye, geçen bir İzmir' e gidelim dedik tüm yol arı vız vız vız dinledik dursun diye :)

Tibia
22-08-2019, 22:52
Konuyu okudum sinirlendim. Yazdım uzun uzun sinirlendim sildim...

Kendime sinirleniyorum. Evlilikle ilgili şeyler okudukça kafamı kapının arasına koyup defalarca vurup ezesim geliyor.

Allah evlilik yolundaki her kardeşe gani gani sabır ve dayanma gücü versin.

b.arica
23-08-2019, 11:45
Ben de çıktım bir yola sonum hayırlı olsun. Düğün yerine nikah yapalım o parayla Maldiv'lere tatile gidelim dedim ve buna hayır o düğün olmalı diye bir cevap aldım. İçten içe sinirleniyorum, 4 saat elin kadınları kızları eğlenecek diye neden bir dünya boşuna paramı çöpe atıyorum. Tek çocuk olmakta zor, etrafımdaki herkes tek çocuksun ailen yapsın diyor, iyi de tek çocuğum diye gel abi kulağımın arkası boş kaldı demek zorunda değilim ki. Onların da kendi bütçeleri hesabı kitabı var bir şey yapmak zorunda değil. Yol yakınken dönsem mi hesapları içerisindeyim şuan. İstanbul'da yeni evlenecek evlenmeye niyetli olan arkadaşlarla toplanalım bilgi alışverişi dertleşme babında bir buluşma yapalım hepimizin ihtiyacı var sanırım :)

+soner
23-08-2019, 12:34
Ben de çıktım bir yola sonum hayırlı olsun. Düğün yerine nikah yapalım o parayla Maldiv'lere tatile gidelim dedim ve buna hayır o düğün olmalı diye bir cevap aldım. İçten içe sinirleniyorum, 4 saat elin kadınları kızları eğlenecek diye neden bir dünya boşuna paramı çöpe atıyorum. Tek çocuk olmakta zor, etrafımdaki herkes tek çocuksun ailen yapsın diyor, iyi de tek çocuğum diye gel abi kulağımın arkası boş kaldı demek zorunda değilim ki. Onların da kendi bütçeleri hesabı kitabı var bir şey yapmak zorunda değil. Yol yakınken dönsem mi hesapları içerisindeyim şuan. İstanbul'da yeni evlenecek evlenmeye niyetli olan arkadaşlarla toplanalım bilgi alışverişi dertleşme babında bir buluşma yapalım hepimizin ihtiyacı var sanırım :)

Gelenek ve mahalle baskısı yüzünden bir insan neler düşünür hale geliyor.

rebelh
23-08-2019, 12:53

cümleye "ben olsam yapmazdım" diye başlıyordum az kalsın ama sonradan bekara karı boşamak kolay lafı geldi aklıma
bazı şeyleri aşmak kolay olmuyor kaldı ki ciddi bir takı muhasebesi var yıllardır dönen ve sen tek çocuk olduğun için bütün muhasebe senin üzerinden dönecek
aile de bu noktada haksız değil bu özgürlüğün ilk safhası muhtemelen takı işini sonlandırmak olacaktır o da bizim çocuklarımızın kuşağına kadar anca çözülür
yap düğünü bişi olmaz 4 saat elalemi eğlendirme ama kendin eğlen
benim baba tarafı bildiğin ağır müslüman bir hayat sürüyorlar düğün falan yapmazlar mevlüt yaparlar o derece
ama benim düğünde şampanyalar patlıyordu :D
ne kadar çok arkadaş o kadar çok eğlence demek iyi bir orkestra ve biraz alkol düğünü bi şenliğe çevirmeye yetiyor ama içmeyi bilen adamlarla tabi

oguz
23-08-2019, 12:55
Temmuzda evlendim , Eşimle geçen gün oturduk düğün videosunu seyrettik , hakikaten ne kadar gerizekalıymışız deyip güldük, ilerde çoluk çoçuk görse bide onlar der ..))
Şahsen taktığım çoğu takı geri gelmedi, Hiç beklemediğim insanlar uzaktan geldi düğün dernek konusuna yardım etti , düğün ve cenaze insan tanımak içinmiş..
Düğünden kalan borcum harcım yok çok şükür.. ama düşününce bu ekonomik şartlarda o parayla daha iyi şeyler yapılabilirdi. Yatırım vs, vs..
İlk öğrendiğim şey Ailelere gerekli mesafeyi koymak oldu. Kalpler kırılmasın derken işler sarpa sarabiliyor. Biz o konuda şimdilik başarılıyız. Eşya konusuna gelince en önemli tavsiyem; Özellikle 40 yılda bir misafir gelecek diye misafir odası alınmaz , sürekli kullanmayacağınız hiç bir şeyi almayın , biz gayet her gün kullanabileceğimiz şeyleri aldık , fazla spor yada genç işi diyen oldu, sürekli eleştiriler vs , dayandık ve şimdi iyiki kulak asmamışız diyoruz..

dieselpower
23-08-2019, 13:01
bi abim kayışdağı tarafında bi otelin işletmeciliğini devraldı, balo salonu mevcut. düşünen arkadaşlar için yardımcı olabilirim

Oguzhan.Ozturk
23-08-2019, 13:04
Evlilik için görüştügüm kız arkadaşımla bittiğine sevindim şuan :)

batuu
23-08-2019, 16:53
İstanbul anadolu yakasında ev konusunda fikir verebilecek olan var mıdır? İş yerim üsküdarda olduğu için o bölgelere yakın yerlerden ev bakıyorum. En uzak bölge olarak kozyatağı, caddebostan taraflarına kadar bakıyorum. Tercihim site içi veya yeni bina olması. En son Sur yapı Exen sitesine baktık beğendiğimiz bir yer oldu ama o proje gibi bir site var mıdır artık aklıma gelmiyor çünkü ev bakmaktan beynim yandı.

dieselpower
23-08-2019, 16:57
İstanbul anadolu yakasında ev konusunda fikir verebilecek olan var mıdır? İş yerim üsküdarda olduğu için o bölgelere yakın yerlerden ev bakıyorum. En uzak bölge olarak kozyatağı, caddebostan taraflarına kadar bakıyorum. Tercihim site içi veya yeni bina olması. En son Sur yapı Exen sitesine baktık beğendiğimiz bir yer oldu ama o proje gibi bir site var mıdır artık aklıma gelmiyor çünkü ev bakmaktan beynim yandı.

Bütçe nedir, üsküdara ulaşım marmarayla baya kolay. Marmaray güzergahında da ev bakabilirsiniz maltepeye kadar güzel yerler var şahsen

Birkan61
23-08-2019, 18:21

5 Ekimde düğünü olacak bir kardeşiniz olarak böyle bir buluşmaya ben varım iki söver stres atarız :D

Size bu satırları yazarken eşimle musluk bakıyoruz

b.arica
23-08-2019, 19:47
5 Ekimde düğünü olacak bir kardeşiniz olarak böyle bir buluşmaya ben varım iki söver stres atarız :D

Size bu satırları yazarken eşimle musluk bakıyoruz

O zaman tüm tazeler buraya bi toplanıp liste oluşturalım :) baya küfürler havalarda uçuşacak sanırım :) He bu arada altın bugün ciddi anlamda yükseldi acaip moralim bozuldu yine.

EnesAksu
26-08-2019, 07:16

düğünden 1 ay önce ve düğün zamanına kadar birbirinizi kırmamaya çalışın. Herkes gibi o zamanlar illa tartışma çıkıyor. düğünden sonra bi zaman geliyor harbi niye tartıştık deyip gülüp geçiyorsun.

Aktaş61
26-08-2019, 10:05
evleneli 14 ay olmak üzere gerçekten evlilik öncesi ve sonrası çok sancılı bir süreç ama düğünden 8-9 ay sonra herşey yoluna giriyo biraz dişinizi sıkmanız gerekiyor sadece

Thracian
26-08-2019, 18:27
Yarın evlenişimin 2. yıl dönümü,

Gelipte başlığa bakayım dedim hiç bir şey değişmemiş.

Mutlu bir evliliğim var ama yine de EVLENMEYİN.

Evlilik ve Düğün konusunda tecrübeler hakkında şunu söyleyebilirim, bankadaki hazır parayla bu işi yapmıyorsanız çok açılmayın borçlanma, kredi çekme, döviz altın emanet alma işlerine girmeyin.

Takılara güvenip borç ödeme planı kurmayın.

Gelinlik, Damatlık, Organizasyon için fazla para harcamayın.

Ev için kiralıksa 2+1, satın alınacaksa 3+1 bakın,

Nikah memurunun sorusuna HAYIR deyin,

immortalboss
27-08-2019, 14:13
Ben de yorumlarımı bildireyim. 1 ay sonra evleniyoruz.
Bulaşık makinesi
Kazanlı Ütü
Buzdolabı
Ankastre set (Davlumbaz, ocak, fırın)
Çamaşır makinesi
Hepsini Bosch marka aldık. Serie 6 diye geçen orta klasmanda ürünlerden. 15400 lira fiyat çıktı. Şu anda tv koşturuyorum.
LG 43UK6300PLB 43" 109 Ekran UHD Smart TV Fiyatı ve Ozellikleri (https://www.teknosa.com/lg-43uk6300plb-43-109-ekran-uhd-smart-tv-p-110019228)
Çok anlamadığım bir sektör olduğu için sizlere sorayım. Bu televizyon nasıldır? 3d istemiyorum. Smart özellik olsun istiyorum. Ekran yansıtma var. Bir de hanım nöbetli çalışıyor. O nöbetteyken arada pes atarım pc bağlayıp. :D

tolga_55
27-08-2019, 14:30
Beyaz eşyaları tamamladım. Ailem düğün filan yapma nikah yap o parayla yurtdışına tatile çık diyor ki benimde istediğim bu. Ama kız arkadaşımın ailesi kendi memleketlerinde düğün istiyor. Düğün olmadan evlenilirse kız kaçmış gibi düşünülür gibisinden bakıyolar olaya....Gerçekten çok aptalca geliyor bana... yazık günah hiç tanımadığım bilmediğim insanlar 3 saat oynayıp ,oturup pasta yiyecek diye borca girmek yada kenardaki parayı ziyan etmek akıl dışı...

Bana kalsa koltuk takımı filanda gereksiz. Şuan yaşadığımız evdeki koltuk takımımı paletten yaptım. Aynı şekilde yatak bazasınıda paletlerden yaptım. Halıya ,koltuk takımına ıvırzıvıra gözü kapalı harcanan paralara acıyorum

Ome_RS
27-08-2019, 14:46
Beyaz eşyaları tamamladım. Ailem düğün filan yapma nikah yap o parayla yurtdışına tatile çık diyor ki benimde istediğim bu. Ama kız arkadaşımın ailesi kendi memleketlerinde düğün istiyor. Düğün olmadan evlenilirse kız kaçmış gibi düşünülür gibisinden bakıyolar olaya....Gerçekten çok aptalca geliyor bana... yazık günah hiç tanımadığım bilmediğim insanlar 3 saat oynayıp ,oturup pasta yiyecek diye borca girmek yada kenardaki parayı ziyan etmek akıl dışı...

Bana kalsa koltuk takımı filanda gereksiz. Şuan yaşadığımız evdeki koltuk takımımı paletten yaptım. Aynı şekilde yatak bazasınıda paletlerden yaptım. Halıya ,koltuk takımına ıvırzıvıra gözü kapalı harcanan paralara acıyorum

Palet deyip gecme onun bile sektoru var :D

Dekoratif Ahşap Palet L Koltuk - GittiGidiyor (https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/dekoratif-ahsap-palet-l-koltuk-467782551)

Masif Ahşap Palet Koşe Takımı - GittiGidiyor (https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/masif-ahsap-palet-kose-takimi-465751325?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=58375858407&utm_term=22324008327&ga_prodid=465751325&ga_merchantid=138546613&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMI_-OAk4mj5AIVSNreCh3KoAJYEAQYBCABEgJz6_D_BwE&gclsrc=aw.ds)

4. yıl bitti 5 e dogru gidiyoruz. Gecen is yerinden bir arkadas dugun icin maliyet arastiriyordu. Bende atladim sen bana ver 50bin ben senin dugunu yaparim diye. Yarım saatlik arastırma sonrası dedim bu iş beni aşar. Allah evlenecek olanların yardımcısı olsun :)

Birkan61
27-08-2019, 15:07
Şunu anladım bankada veya kenarda hazır paranız yoksa çok çok zor bir iş gerçekten

Çok aşırı borçlanmadanda belki birşekilde olur ama aldığınız herşey dandik basiti ucuzu olur

İnanılmaz derecede akla gelmeyen ıvır zıvır şeyler çıkıyor gün geçtikte ve bu ufak şeyler yer yer ciddi para tutuyor

Benim şuan halı, perde, oturma odasına L koltuk ve salon avizesi eksiğim kaldı kalan herşeyimi tamamladım çok şükür

Bu dönemde hanımlar ile ciddi tartışmalar bunalmalar yaşayabiliyorsunuz :D

Aileleri mümkün mertebe seçim ve plan konuları olarak kesinlikle dahil etmeyin

DOHC
27-08-2019, 15:12

Düğün için 2 kişi bir çeyrek altın getirecek gibi bütçe planlayıp, ona göre menü seçilebilir. Olası içeri girme aza indirilir böylece.

KÖROĞLU
27-08-2019, 15:13
Aldığınız eşya ya da yaptığınız düğün sizi mutlu etmeyecek, düğüne nişana kınaya zarta zurta bu kadar para dökmeyin.

Kapıyı kapatınca içeride siz kalacaksınız. İnsanları değil kendinizi mutlu edecek şeyler yapın.

Gidip 15 bin tl lik koltuk takımı ayda yılda bir kullanılacak yemek odası alacağınıza o parayı evlendikten sonraki 1 sene için gezmeye tozmaya ayırın.

Taksit tarihi geldiğinde o sandalyelere bakıp sövmeyin diye yazıyorum bunu.

Not: zamanında bu hataları yapmış akıllanmış 2. ye ise benzer hataları yapmadan evlenmeyi düşünen bir dost :)

Birkan61
27-08-2019, 15:16
Aldığınız eşya ya da yaptığınız düğün sizi mutlu etmeyecek, düğüne nişana kınaya zarta zurta bu kadar para dökmeyin.

Kapıyı kapatınca içeride siz kalacaksınız. İnsanları değil kendinizi mutlu edecek şeyler yapın.

Gidip 15 bin tl lik koltuk takımı ayda yılda bir kullanılacak yemek odası alacağınıza o parayı evlendikten sonraki 1 sene için gezmeye tozmaya ayırın.

Taksit tarihi geldiğinde o sandalyelere bakıp sövmeyin diye yazıyorum bunu.

Not: zamanında bu hataları yapmış akıllanmış 2. ye ise benzer hataları yapmadan evlenmeyi düşünen bir dost :)

Kına alışverişindeykende bunlar yazılmazki be abicim :D

tolga_55
27-08-2019, 15:48
Palet deyip gecme onun bile sektoru var :D

Dekoratif Ahşap Palet L Koltuk - GittiGidiyor (https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/dekoratif-ahsap-palet-l-koltuk-467782551)

Masif Ahşap Palet Koşe Takımı - GittiGidiyor (https://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/masif-ahsap-palet-kose-takimi-465751325?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=58375858407&utm_term=22324008327&ga_prodid=465751325&ga_merchantid=138546613&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMI_-OAk4mj5AIVSNreCh3KoAJYEAQYBCABEgJz6_D_BwE&gclsrc=aw.ds)

4. yıl bitti 5 e dogru gidiyoruz. Gecen is yerinden bir arkadas dugun icin maliyet arastiriyordu. Bende atladim sen bana ver 50bin ben senin dugunu yaparim diye. Yarım saatlik arastırma sonrası dedim bu iş beni aşar. Allah evlenecek olanların yardımcısı olsun :)

Kesinlikle.. Birde hobi olayım var. Paletten yapılabilecekleri gördükçe mobilyalara bakış açım değişti... :D

onursumer
27-08-2019, 16:11
maliyeti bir kenara koyarsak çok kolay işler 1 haftada hallettim herşeyi ev,eşya,nikah,düğün vs ama iş hesap kitap kısmına gelirse of çıkılmaz bi hal alıyor :)

BARR
27-08-2019, 16:12
Erdem K.

Evet mi hayır mı?

Tibia
27-08-2019, 22:47
https://mobile.twitter.com/BilgilerRad/status/1166289142642352128?s=19

:D :D

Aranel Ciryatan
28-08-2019, 08:13

Arkanı dön ve çık. İnan daha mutlu olursun. Karşındaki kişinin fikirleri seninle aynı değil. Evlendikten sonra da bu şekilde çok çatışma yaşayacaksınız. Maksimum 5 yıl sonra adliye önünde olursunuz. Ben şahsen 33 yaşında evlendim ve çevremde çok evlenip boşanan dostlarım, iş arkadaşlarım oldu. Genel sorun hep fikir ayrılıkları ve bunlardan doğan kavgalar idi. Eğer evlilik gibi ortak karar verilmesi gibi bir durumdan mantıksız ve gereksiz olan düğün merasimi için diretiyorsa yolları ayırmak en güzeli olacaktır.

Eğer bir türlü ikna edersin yada o seni düğüne ikna eder ve evlenirseniz en az 5 yıl çocuk yapmayın. Yazık sonra o çocuklar ortada kalıyor hep.

Aranel Ciryatan
28-08-2019, 08:19
2 yıldan fazladır evli olan biri olarak borç ile evlenmeyin. Gerekirse 1 sene geç evlenin para biriktirin ama borç yapmayın. İş arkadaşım ile aynı anda 1 hafta ara ile evlendik. Biz nikah + 50 kişilik ufak bir yemek organizasyonu yaptık onlar düğün, biz eşyaları İder'den aldık onlar 3 katı para ile butik mobilyacıdan, biz kına nişan merasim işleri yapmadık onlar hepsini şatafatlı yaptı. Biz kirası ucuz olsun diye Sultanbeyli'ye taşındık onlar ailesine yakın olsun diye sahil tarafında bir semte.

Aradan geçen 2 yılda sonuç
Hala borç ödüyorlar.

Çok şükür biz ev almak için paramızı biriktiriyoruz. Bu süre zarfında yıllar önce yaptığım hayat sigortası sayesinde arabamızı aldık hatta modifiye ettik.

İkimizde aynı maaş ile çalışıyoruz eşlerimizde neredeyse aynı maaşları alıyorlar ve ev bütçelerimiz neredeyse aynı. 300-400 oynar ancak arada.

Umarım güzel bir örnek olur. Çalışan ve bütçesi belli bir rakamdan olan dostlar için.

immortalboss
29-08-2019, 08:27
2 yıldan fazladır evli olan biri olarak borç ile evlenmeyin. Gerekirse 1 sene geç evlenin para biriktirin ama borç yapmayın. İş arkadaşım ile aynı anda 1 hafta ara ile evlendik. Biz nikah + 50 kişilik ufak bir yemek organizasyonu yaptık onlar düğün, biz eşyaları İder'den aldık onlar 3 katı para ile butik mobilyacıdan, biz kına nişan merasim işleri yapmadık onlar hepsini şatafatlı yaptı. Biz kirası ucuz olsun diye Sultanbeyli'ye taşındık onlar ailesine yakın olsun diye sahil tarafında bir semte.

Aradan geçen 2 yılda sonuç
Hala borç ödüyorlar.

Çok şükür biz ev almak için paramızı biriktiriyoruz. Bu süre zarfında yıllar önce yaptığım hayat sigortası sayesinde arabamızı aldık hatta modifiye ettik.

İkimizde aynı maaş ile çalışıyoruz eşlerimizde neredeyse aynı maaşları alıyorlar ve ev bütçelerimiz neredeyse aynı. 300-400 oynar ancak arada.

Umarım güzel bir örnek olur. Çalışan ve bütçesi belli bir rakamdan olan dostlar için.
Bir de bu İstanbulda düğün salonlarının fiyatlarını duydum dudağım uçukladı. Altı üstü boş bir alan veriliyor. Benim tuttuğum boş salon 1650 ₺. Herşey dahil olan ise (org,salon,pasta,foto,video vs.) 5500 ₺.

Aranel Ciryatan
29-08-2019, 08:36
Bir de bu İstanbulda düğün salonlarının fiyatlarını duydum dudağım uçukladı. Altı üstü boş bir alan veriliyor. Benim tuttuğum boş salon 1650 ₺. Herşey dahil olan ise (org,salon,pasta,foto,video vs.) 5500 ₺.

Valla 2017 Mayıs'da 4 kişiye 1 70'lik rakı olacak şekilde 50 kişilik yemek yaptım ben. Sadece yakın tanıdıkları davet ettim. Şarkıcı Aldo idi. Bide şansa haberimiz yoktu dansöz falan çıktı. :D Balık yada Köfte tercihli yemek menüsü vardı ve toplamda 6500 TL para vermiştik. Aynı dönemde iş arkadaşım düğün için 70-80 civarı bir para vermişti.

cookies
29-08-2019, 08:49
Maliyet yüzünden bir daha evlenemem diye boşanamayanlar var.. Öyle zor iş..

immortalboss
29-08-2019, 09:34
Valla 2017 Mayıs'da 4 kişiye 1 70'lik rakı olacak şekilde 50 kişilik yemek yaptım ben. Sadece yakın tanıdıkları davet ettim. Şarkıcı Aldo idi. Bide şansa haberimiz yoktu dansöz falan çıktı. :D Balık yada Köfte tercihli yemek menüsü vardı ve toplamda 6500 TL para vermiştik. Aynı dönemde iş arkadaşım düğün için 70-80 civarı bir para vermişti.

Kuzenim evlenmeyi düşünüyor. İstanbulda olacak düğün. 70k civarı maliyetten bahsediyor sadece düğün salonu için. O paraya 3-5 daha ekleyip ev alınır. Yazık günah... Ben takı işine birşey demem. Sonuçta evladına, gelinine, damadına yatırım oluyor. Ama düğün salonu kına vs. işlere verilen paraya gerçekten yazık. Şu anda gereksiz dediğim para yaklaşık 30 000 lira civarı. Hadi bizim için makul sayılabilir ama büyük şehirde 130 000 ₺oluyor ki bu da gerçekten fazla.

ghibli06
29-08-2019, 09:58

öncelikle hayırlı olsun sonra geçmiş olsun... biz de eşimle nikah yapalım akşamına da kafa 20-30 arkadaşla eğleniriz diye yola başladık, zerre eğlenmediğimiz sadece insanları eğlendirip yedirip içirdiğimiz bir düğün yaptık, eşim şimdi diyor ki 'keşke yapmasaydık!'... düğün olsun diye yaptığı tavırları vs unuttu tabii... eşya seçerken ufak modern kullanışlı olsun diye başladık, konsept mobilyacı gezerken anında değişti, kanepeyi bile 3 kişiyle çekebiliyoruz şu anda ve diyor ki 'keşke bu kadar büyük almasaydık!!'...

demem şudur ki, hatunların her dediğini hemen kabul etmeyin o psikolojiyle çünkü gerçekten erkeklerin başında gördüğünü onlar sonunda görüp anlıyor, bu sürece de aileleri mümkün olduğunca karıştırmayın, sizin çok beğendiğiniz içinize sinen bir yemek odasını baldız 'bula bula bunu mu aldınız?' der, bakmışsın hatun o günün akşamı 'aslında benim de içime sinmemişti değiştirsek mi?' der, o an kaçıp gitmek istersin...

bu süreç hemen her çiftte az ya da çok benzer gelişir, her genç kız küçüklüğünden beri çeyiziyle gelinliğiyle vs tam bir hurafe içinde büyütülür, çoğu kaynana kendi düğününde yaptıramadıklarını kızında yaptırmak ister, çoğu baldız kendi mutsuzluğunu kardeşinden çıkarmaya çalışır, sabır çok önemli... ben hep derim, evlenme sürecinde ayrılmazsanız evlilik baya bir devam eder... Allah herkese sabır ve kolaylıklar versin, bunları mutsuz olun diye anlatmadım, hepiniz evlenin, evlenin evlenin :)

VTec_king
29-08-2019, 16:54
5 ekim düğünüm bir şey kalmadı
evi tuttum kartalda sıfır 3+1 130 m2 ebeveyn banyolu deniz manzaralı 2200 tl ,bir kirada depozito verdim
bu arada kendime beymen takım aldım 2200 tl ayakkabılar hotiç 300 tl
çamaşır makinası samsung aldım 9 kg 1400 devir trendyol dan 2206 tl
media markt dan lg buzdolabı aldım ekranlı telefonu tuttunmu arızasını gösteren kombi tipli 500 litre 3657 tl + koruma pakedi ile birlikde 4066 tl ye mal oldu
tv lg vardı zaten 109 ekran mouse lu kumandalı
vestel sıfır bulaşık makinam vardı ona da harcamıyorum
sıra geldi salon takımı yatak odası yemek masası takımlarına ,2 gündür full geziyoruz ezberledik artık markaları
güzel birşey tercih ederse 11 13 bin arası yatak odası var
dandik dersen 4500 e de var
orta sınıf dersen 7500 8000 e de var
bakalım ne tercih edicek bizimki..

Birkan61
29-08-2019, 19:10
5 ekim düğünüm bir şey kalmadı

......

Aynı gün dünya evine giriyoruz abi :D

Benim hatunda kartalda oturuyor, tabi bahçelievlere transfer ettim onu

Araban 3 serisi mi, 4 serisi mi anlayamadım 3 ise tam 3 ortak noktamız var hahaha

Yatak odasını doğtaştan aldık yatağı dahil 8700

Yemek odası ve salon takımını adını unuttuğum avcılarda bişe home'dan aldık ikisi 12.000 ( düğüne en yakın bunlar teslim tarihi verdi 15 eylül kurucaklar hesapta )

Maskoya gitmeyin derim ben kafası çorba oluyor insanın ben üçüncü sokağı gezmeye başlayacakken kırdım direksiyonu çıktım ordan

Beğendiğimiz salon takımı rosso home'da 6700 falandı, 5500 civarına aldık aynısını. Aynı koltuk veya yemek takımları farklı isimlerde aynı şekilde her yerde satışta oluyor

R.I.P
22-09-2019, 17:23
Tv ünitesi bakıyorum ama bilindik markalardaki tasarım trendi hiç bana uygun değil. Bursa (inegöl hariç) izmit nereler vardır? Hatta şuan homecity avmdwn hayal kırıklığı ile dönüyorum :)

EnesAksu
23-09-2019, 07:09
Tv ünitesi bakıyorum ama bilindik markalardaki tasarım trendi hiç bana uygun değil. Bursa (inegöl hariç) izmit nereler vardır? Hatta şuan homecity avmdwn hayal kırıklığı ile dönüyorum :)

valla bende sizin gibi inegöl bursa ankara gezdim bulamadım. hele mobilya alırken engince kargılı filan aldık. iş tv ünitesine gelince sokak arasındaki bir mobilyacıda buldum denk geliyor bazen :)

KÖROĞLU
23-09-2019, 09:00

ev senin ise pinterestte ya da farklı sitelerde çok güzel modeller var. Oralardan referans alıp ürettirebilirsin mobilyacı da.

Çok güzel tasarımlar çıkabiliyor.

Oguzhan.Ozturk
23-09-2019, 10:24
Evlenmek için can attığım kız arkadaşımla şöyle bir kendisinin haberi dahi olmadan kendi kendime bir hesap yaptım dedim Allah'ım beni ne kadar çok seviyorsun ki bu işi oldurmadın, gereksiz akrabaları eğlendirmek pasta çerez yedirmek için milyarlar dökmek kesinlikle mantığım dışı, benim dünya turu hayalim var onlara gereksiz şov yapacağıma dünyayı gezerim he birde anamın babamın taktığı altınlar %50 si gelmicek yazık günah. İnşallah karşıma dügün salon takımı gibi gereksiz şeylere para harcatmayacak aklı başı yerinde bir insan denk gelir çokca amin. Adliye personeliyim boşanmaların haddi hesabı yok 2000 li çocuklar'ı falan saymıyorum onlarınki tamamen salaklıkta, kendi yaş bandım 93-95 liler takır takır boşanıyor sebebleri merak edenlere tamamen para şiddetli geçimsizlik :) sonrası nafaka öde zaten kesin çocuk oluyor çocuk ortada kalıyor.

CloudGrey
23-09-2019, 10:32
evin iç mekan kapılarını değiştircem ,

geçen sene 500-600 tl olan lake yada pvc kaplama kapılara bu sene 1200tl çekiyorlar.
artık bütceye göre amerikanada dönebilirim.

istanbulda varmı tanıdığı bildiği ne bilim bu işi yapan ?

CloudGrey
23-09-2019, 10:35

geçen sene 500-600 tl olan lake yada pvc kaplama kapılara bu sene 1200tl çekiyorlar.

yada bunun için nereye gitmem lazım ? bir çarşısı pazarmı varmıdır

KÖROĞLU
23-09-2019, 10:45

Geçen sene tam olarak bu sektörde faaliyet gösteriyordum, sana 600 TL ye lake kapı veririm diyen adam net yalan söyler.

Amerikan panel kapı şuan toptancıda kasa / kanat / pervaz ve dandik kilit kol (rozetsiz) ile 450 TL civarında, 35-50 TL arası (işçiliğe göre) montaj parası alırlar.

Min maliyeti 500 TL civarı olur yapan adama. Mümkünse yapacak kişinin daha önce yaptığı montajları görün. Kapı şahane de olsa işçilik kötü ise o kapıdan hayır gelmiyor.

CloudGrey
23-09-2019, 11:02
Geçen sene tam olarak bu sektörde faaliyet gösteriyordum, sana 600 TL ye lake kapı veririm diyen adam net yalan söyler.

Amerikan panel kapı şuan toptancıda kasa / kanat / pervaz ve dandik kilit kol (rozetsiz) ile 450 TL civarında, 35-50 TL arası (işçiliğe göre) montaj parası alırlar.

Min maliyeti 500 TL civarı olur yapan adama. Mümkünse yapacak kişinin daha önce yaptığı montajları görün. Kapı şahane de olsa işçilik kötü ise o kapıdan hayır gelmiyor.

şimdide saçmalamışlar , 1200 tl bir kapı olmaz.
her odaya çelik kapı taktırsam daha ucuza gelir...

valla öyle sıkıldımki bu işlerden gelsin su kodumun evine biri 500den 5 kapı taksın vereyim 2500 gitsin o moddayım.

USTALAR BENİ YORUYOR

ruudvan
23-09-2019, 11:16
500 e amerikan kapı malesef zor. üreticide en baz kapı 350 lira.
50 lira kol - 20 lira menteşe - 30 lira kilit - 20 lira köpük - 100 lira montaj ve ebatlama -100 lira nakliye.
maliyet bu şuan.
ama google a amerikan kapı yazınca 300 liradan montajlı fiyatlar başlıyor.

KÖROĞLU
23-09-2019, 11:20
500 e amerikan kapı malesef zor. üreticide en baz kapı 350 lira.
50 lira kol - 20 lira menteşe - 30 lira kilit - 20 lira köpük - 100 lira montaj ve ebatlama -100 lira nakliye.
maliyet bu şuan.
ama google a amerikan kapı yazınca 300 liradan montajlı fiyatlar başlıyor.

Yazdığım rakamlara sakarya da alabiliyorum, ama kol kilit en düşük kalite, menteşe idare eder seviyede.

Montaj burada o kadar pahalı değil ama ist şartlarını düşününce normal, adapazarının en uzak yeri 50 km,

ist da mesafeler çok uzun. Maliyetlerin yüksek olması normal.
CloudGrey çelik kapı işi daha karmaşık, sac kalınlığı kilidi vs derken orada işler değişiyor.

500 TL den kimse amerikan panel kapı takmaz. Buralarda olsan hallederdik ama mesafe çok :)

ümitech
23-09-2019, 11:23

Evlilik ve Düğün konusunda tecrübeler hakkında şunu söyleyebilirim, bankadaki hazır parayla bu işi yapmıyorsanız çok açılmayın borçlanma, kredi çekme, döviz altın emanet alma işlerine girmeyin.

ahahahah tanımıyorum seni ama adamsın :slomo:

ümitech
23-09-2019, 11:24
ahahahah tanımıyorum seni ama adamsın :slomo:

sabah sabah yarıldım işyeri beni izledi bu adam napıyor diye :D:D:D

+soner
23-09-2019, 11:24

Geçen yıl Kadıköyde bir dairenin tadilatını yapmıştım. Kapılarını Ümraniyeden bir marangoz ile çözdüm. Gayet iyi işçilik ve malzeme kullanmıştı fiyatta güzeldi. İstersen numarasını gönderebilirim.

+soner
23-09-2019, 11:26
şimdide saçmalamışlar , 1200 tl bir kapı olmaz.
her odaya çelik kapı taktırsam daha ucuza gelir...

valla öyle sıkıldımki bu işlerden gelsin su kodumun evine biri 500den 5 kapı taksın vereyim 2500 gitsin o moddayım.

USTALAR BENİ YORUYOR

Ayrıca ilk defa beni bir usta yormamıştı. Şaşırmıştım. Tüm ustalar böyle olsa inşaat işine devam ederdim zaten :D

CloudGrey
23-09-2019, 11:28
Geçen yıl Kadıköyde bir dairenin tadilatını yapmıştım. Kapılarını Ümraniyeden bir marangoz ile çözdüm. Gayet iyi işçilik ve malzeme kullanmıştı fiyatta güzeldi. İstersen numarasını gönderebilirim.

yapıştır özelden ;) çok sağol

+soner
23-09-2019, 12:57
yapıştır özelden ;) çok sağol

Gönderdim. Önemli değil.

dasemert
20-10-2019, 23:34
Ailelerin tanışması için (ailesiyle bende tanışmadım) İstanbul Avrupa yakasında restaurant önerisi alabilir miyim? Birde genel olarak öneri alabilirim tecrübelilerden :)

Ahmet Bby
22-10-2019, 08:51
Bu konuya bence az yorum geliyor. Yeni evlenen kişiler, evlenme arefesinde olanlar, senesini dolduranlar.. Buraya bilgi bırakın sevaba girersiniz :)

S.Saka
22-10-2019, 09:25
Ev aldım eve masraf yapmıcam dedim demez olaydım. Parke, mutfak dolap kapakları, boya, portmanto ve prizler derken 10 Bin temiz gidecek. Beyaz eşya Siemens aldım. 560L Buz dolabi, 9kg çamaşır makinesi, 4 programlı bulaşık makinesi ve ankastre 13 Bin TL ödedim.

S-works
22-10-2019, 09:44
Evlilik işleri bitti. Balayı gezme tozma derken 10 12 bin harcadık. Geldik geri. Hanım saglık ocagına geçti 2 ay maaş almadı (hastane peşin ,sağlık ocagı ay dolunca ödüyor)

Ölü sezon bende işler kesat derken yeni yeni düze çıktık :)

En büyük avantajım sadece tv yi taksitle aldım. Gerisi hep ödenmişti. Taksitli alışveris yapmamaya çalışın.

Shirb13
22-10-2019, 10:43

Evliliğimin 4 yılını bitirdim, tekrar dünyaya gelsem bir karşı cins ile ilişkimi kesinlikle bu seviyeye getirmem ve eğer EVLENMEK ZORUNDA KALIRSAM aynı kişiyi tercih ederdim.

Shirb13
22-10-2019, 10:46
Ailelerin tanışması için (ailesiyle bende tanışmadım) İstanbul Avrupa yakasında restaurant önerisi alabilir miyim? Birde genel olarak öneri alabilirim tecrübelilerden :)

İstanbul'da yaşamadığım için restoran önerisi veremeyeceğim ama, yol yakınken tanıştırmadan vazgeç. Ha yok illa başıma dert alacağım bu işe soyunacağım dersen tanışma yemeğinin sohbet muhabbet kısmında çok lafa girme ve boş boş sırıtıp şirin gözükmeye çalışma arkadaşım.

Shirb13
22-10-2019, 10:50
Bu konuya bence az yorum geliyor. Yeni evlenen kişiler, evlenme arefesinde olanlar, senesini dolduranlar.. Buraya bilgi bırakın sevaba girersiniz :)

4 yılım bitti, akıllıyım diyorsan evlenme. evet çok güzel yanları var ama başlı başına 2 kişilik düşünmek zorunda kalmak bile yeterli evlenmemek için.

Ahmet Bby
22-10-2019, 16:14
4 yılım bitti, akıllıyım diyorsan evlenme. evet çok güzel yanları var ama başlı başına 2 kişilik düşünmek zorunda kalmak bile yeterli evlenmemek için.
Evleneyim desem bile 1 Buçuk sene geçiyor. Bakalım düğün yapmadan nikahla halledebilirsek benden iyisi yok.

Shirb13
24-10-2019, 11:01
Evleneyim desem bile 1 Buçuk sene geçiyor. Bakalım düğün yapmadan nikahla halledebilirsek benden iyisi yok.

benim kız kardeşim bu şekilde yaptı, evleneceğim illa masrafım az olsun borca girmek istemiyorum diyorsan en iyi seçenek. Düğün yapmak çok saçma geliyor artık, insanlar zaten sırf takı takmak için geliyorlar düğün salonuna.

ghibli06
24-10-2019, 11:58
benim kız kardeşim bu şekilde yaptı, evleneceğim illa masrafım az olsun borca girmek istemiyorum diyorsan en iyi seçenek. Düğün yapmak çok saçma geliyor artık, insanlar zaten sırf takı takmak için geliyorlar düğün salonuna.

bence sırf takı takılsın diye düğün yapılıyor :)

ardicli2000
24-10-2019, 12:29
Benim olayım biraz farklıydı ama çok enteresan tarafları da vardı, kısaca anlatayım.

Memuriyet tayin vs derken 11.12.13 de nikahı kıydık. Hanımı gelinlik giymemek için zor ikna ettim.

Benim naktim vardı. Kayınların da durumu yerinde. Nişan düğün hep cepten yedik borç harç yapmadık.

Takılar kime ne takıldıysa onundur. Ki inançlı ve hassas bireyler de varsa hatırlatayım erkeğin kadının malı üzerinde tasarrufu yoktur. Bir tane takıyı dahi alıp kullanamaz.

Y.dışında yaşıyorum. Halihazırda eşyalı bir evi devren kiraladım. Eşyaları satın almıştım. Geçici süreliğine yaşayacak da olsak illa 1-2 masrafımız oldu. Hanım bana demedi ama başkalarına "ikinci el eşyaya gelin gittim" diye dert yanıyordu. Önemli olan eşyanın kalitesi ya da hayat kalitesi değil nasıl gelin gittiği.... Kadınlar böyle ilginç varlıklar. Berlin'in göbeğinde kral bir evde merco altında yaşıyorsun dert ettiği olay da bu. Kaldı ki yatak ve beyaz eşyaların tamamını yeni aldım.

Yemekli düğün yaptık sayıyı kısıtladık, ksıtladık dediysem 250 kişi. Bizim tarafa yetmez diyip kallavi kına yaptılar. Aracı çektim kapıya kınaya götüreceğim "ben gelinim süslü olmayan arabaya mı bineceğim" diye bir çıkış... Düğüne mi gidiyon desek de ikna edemezsin. Tartışsan iş bozulur. Netice de sen kölesin ya sineye çeker birinden rica edersin aracı alır süsletir sen de parayı bayılırsın.

Alırsın götürürsün balayına otuz bahane. Sanki her gün geliyorsun. Az katlan... Yok.... yüzük çıkarttı ben yapamayacağım diye.......

İkna edersin eve geçersin tonla surat... Hep alttan alırsın ama nafile. O istediği süreyi dolduracak. Süre dolduğunda da sen hazır kıta olacaksın.

İşe gidemez "senin yüzünden işimden oldum" olur. Sanki boğazına bıçak dayadık. Kabul etmeseydin. ben de özgürlüğümden oldum laf ediyom mu....

Kadınlar dış dünya tarafından algılarına öyle bir önem verirler ki, gerekirse evde birbirini her gece bıçakla ama dış dünya seni mutlu bilsin, gerisi hikaye. Sanıyor ki sonsuza dek öyle gidecek. Dış dünya seni mutlu sanınca sen mutlu mesut hayat sürecen. her şey güllük gülistanlık olacak.....

Derdin var konuşursun ağzını bıçak açmaz. Suçlu ve haksız duruma düşeceği hiç bir diyaloga girmez.

Konuşmazsın "sen anlatmzsan ben nasıl bilirim" olur.
Anlatırsın kılı kıpırdamaz. Tamam der ama değişen bir şey olmaz.

Her amelelik senin üzerine yıkılır. ve sen bunu yapmaya MECBURSUNDUR. Yapmadığın takdirde kötü olursun. "Sen yap" dediğindeki bakışları görmenizi istemem. O nasıl bir bencilliktir anlatamam.

En kötüsü de işten eve gelirsiniz ve çocuk tüm varlığıyla sizin üzerinize yıkılır. Bahane de basittir. "Koca gün ben baktım.".... Be ....... ben koca gün yattım mı!?!?!?!?!!? Öldük işte ama umurunda olmaz. Onun tek derdi eline telefonu alıp sosyal medyada katılabilme özgürlüğüdür.

Çocuğu da alır PC başına geçerim. "Benimle hiç ilgilenmiyorsun senden çok şikayetçiyim" ithamına maruz kalırsınız. Köleliğinizi tam manasıyla yerine getirmediğinizden olsa gerek..... Nasıl olur da kendince güzel vakit geçirirsin haaaa........

"Hadi kalk gezelim sinemaya gidelim" dersiniz.. "Şimdi son derdim sinema" olur. 2 gün sonra "beni hiç gezdirmiyorsun" suçlamasına hazır olun...

Böyle gerginliklerin yaşandığı ortamda gece yatak odasına girmiyorum. Aklı hayalinize gelmeyecek tepkiler... 1 ini yapsanız ortalık yıkılır emin olun. Ama onlara göre en doğal hakları....

ÇOCUK inanılmaz güzel. Böyle bir nimet yok dünyada. Evliliğin güzel günleri de çok iyi. ANCAK kadın fıtratı inanılmaz sorunlu. Çok kırılgan, çok değişken, ve inanılmaz tutarsız. Mantık, gerçeklik hak getire. Başa çıkılması na mümkün.

Evlenecekseniz 2 şey hazırlıklı olun.
1. Maddi dayanak.
2. Evliliğe hazır bir mentalite. Evet bu çok önemli. Kadını yontarım. Birbirimize alışırız vs değil. Siz zihinde bir kadının kölesi olma, her türlü çıkış yükseliş ve tazyikine dayanma, uzun sürebilen sarsıntıları kaile almama, ileri sosyal mühendislik ihtiyacını giderebilme meziyetlerini sindirmelisiniz. Aksi takdirde işkence çekersiniz.

VE ÇOK ÖNEMLİ NOT: SAKIN AMA SAKIN KENDİNİZDEN NE FLÖRT, NE NİŞANLILIK, NE DE EVLİLİKTE TAVİZ VERMEYİN. Kısa örnek oyun oynar mısınız. Bunu açıkça söyleyin ve oynayın. Ortak program yapacaksanız oyun saatinize göre yapın ve bunu kabul ettirin. Siz istediğiniz tavizi verin o VERMEYECEK.....

(Bu yazılanlar cicim aylarını geçmiş, ilk yıllarını doldurmuş ve çocuk sahibi evlilikler için geçerlidir.)

ghibli06
24-10-2019, 12:43
son posta cevap yazarken üyelik olmadan da okunabileceğini unutmayın delikanlılar :D

ardicli2000
24-10-2019, 13:03
AhmetBby sitem etmiş de evliler pek yazmıyor diye. Nedenini bir nebze de olsa anlatmak istedim, yürek de yemedik yakın tarihte ama neyse bakalım :D

ozoozo
24-10-2019, 13:06
Başlığın adının acilen değişmesi lazım :D Benim gibi evlilik planı yapan adamları hayattan soğutur hele son post tam facia :) :)

Shirb13
24-10-2019, 15:42
bence sırf takı takılsın diye düğün yapılıyor :)

katılıyorum, ama şu hesap edilmiyor. Takı ile düğün masrafları neredeyse kafa kafaya geliyor artık. Düğün salonu yemeği şusu busu derken masraflar alıyor başını gidiyor. Çektiğin eziyet yanına kâr kalıyor.

Shirb13
24-10-2019, 15:48
Benim olayım biraz farklıydı ama çok enteresan tarafları da vardı, kısaca anlatayım.

Memuriyet tayin vs derken 11.12.13 de nikahı kıydık. Hanımı gelinlik giymemek için zor ikna ettim.

Benim naktim vardı. Kayınların da durumu yerinde. Nişan düğün hep cepten yedik borç harç yapmadık.

Takılar kime ne takıldıysa onundur. Ki inançlı ve hassas bireyler de varsa hatırlatayım erkeğin kadının malı üzerinde tasarrufu yoktur. Bir tane takıyı dahi alıp kullanamaz.

Y.dışında yaşıyorum. Halihazırda eşyalı bir evi devren kiraladım. Eşyaları satın almıştım. Geçici süreliğine yaşayacak da olsak illa 1-2 masrafımız oldu. Hanım bana demedi ama başkalarına "ikinci el eşyaya gelin gittim" diye dert yanıyordu. Önemli olan eşyanın kalitesi ya da hayat kalitesi değil nasıl gelin gittiği.... Kadınlar böyle ilginç varlıklar. Berlin'in göbeğinde kral bir evde merco altında yaşıyorsun dert ettiği olay da bu. Kaldı ki yatak ve beyaz eşyaların tamamını yeni aldım.

Yemekli düğün yaptık sayıyı kısıtladık, ksıtladık dediysem 250 kişi. Bizim tarafa yetmez diyip kallavi kına yaptılar. Aracı çektim kapıya kınaya götüreceğim "ben gelinim süslü olmayan arabaya mı bineceğim" diye bir çıkış... Düğüne mi gidiyon desek de ikna edemezsin. Tartışsan iş bozulur. Netice de sen kölesin ya sineye çeker birinden rica edersin aracı alır süsletir sen de parayı bayılırsın.

Alırsın götürürsün balayına otuz bahane. Sanki her gün geliyorsun. Az katlan... Yok.... yüzük çıkarttı ben yapamayacağım diye.......

İkna edersin eve geçersin tonla surat... Hep alttan alırsın ama nafile. O istediği süreyi dolduracak. Süre dolduğunda da sen hazır kıta olacaksın.

İşe gidemez "senin yüzünden işimden oldum" olur. Sanki boğazına bıçak dayadık. Kabul etmeseydin. ben de özgürlüğümden oldum laf ediyom mu....

Kadınlar dış dünya tarafından algılarına öyle bir önem verirler ki, gerekirse evde birbirini her gece bıçakla ama dış dünya seni mutlu bilsin, gerisi hikaye. Sanıyor ki sonsuza dek öyle gidecek. Dış dünya seni mutlu sanınca sen mutlu mesut hayat sürecen. her şey güllük gülistanlık olacak.....

Derdin var konuşursun ağzını bıçak açmaz. Suçlu ve haksız duruma düşeceği hiç bir diyaloga girmez.

Konuşmazsın "sen anlatmzsan ben nasıl bilirim" olur.
Anlatırsın kılı kıpırdamaz. Tamam der ama değişen bir şey olmaz.

Her amelelik senin üzerine yıkılır. ve sen bunu yapmaya MECBURSUNDUR. Yapmadığın takdirde kötü olursun. "Sen yap" dediğindeki bakışları görmenizi istemem. O nasıl bir bencilliktir anlatamam.

En kötüsü de işten eve gelirsiniz ve çocuk tüm varlığıyla sizin üzerinize yıkılır. Bahane de basittir. "Koca gün ben baktım.".... Be ....... ben koca gün yattım mı!?!?!?!?!!? Öldük işte ama umurunda olmaz. Onun tek derdi eline telefonu alıp sosyal medyada katılabilme özgürlüğüdür.

Çocuğu da alır PC başına geçerim. "Benimle hiç ilgilenmiyorsun senden çok şikayetçiyim" ithamına maruz kalırsınız. Köleliğinizi tam manasıyla yerine getirmediğinizden olsa gerek..... Nasıl olur da kendince güzel vakit geçirirsin haaaa........

"Hadi kalk gezelim sinemaya gidelim" dersiniz.. "Şimdi son derdim sinema" olur. 2 gün sonra "beni hiç gezdirmiyorsun" suçlamasına hazır olun...

Böyle gerginliklerin yaşandığı ortamda gece yatak odasına girmiyorum. Aklı hayalinize gelmeyecek tepkiler... 1 ini yapsanız ortalık yıkılır emin olun. Ama onlara göre en doğal hakları....

ÇOCUK inanılmaz güzel. Böyle bir nimet yok dünyada. Evliliğin güzel günleri de çok iyi. ANCAK kadın fıtratı inanılmaz sorunlu. Çok kırılgan, çok değişken, ve inanılmaz tutarsız. Mantık, gerçeklik hak getire. Başa çıkılması na mümkün.

Evlenecekseniz 2 şey hazırlıklı olun.
1. Maddi dayanak.
2. Evliliğe hazır bir mentalite. Evet bu çok önemli. Kadını yontarım. Birbirimize alışırız vs değil. Siz zihinde bir kadının kölesi olma, her türlü çıkış yükseliş ve tazyikine dayanma, uzun sürebilen sarsıntıları kaile almama, ileri sosyal mühendislik ihtiyacını giderebilme meziyetlerini sindirmelisiniz. Aksi takdirde işkence çekersiniz.

VE ÇOK ÖNEMLİ NOT: SAKIN AMA SAKIN KENDİNİZDEN NE FLÖRT, NE NİŞANLILIK, NE DE EVLİLİKTE TAVİZ VERMEYİN. Kısa örnek oyun oynar mısınız. Bunu açıkça söyleyin ve oynayın. Ortak program yapacaksanız oyun saatinize göre yapın ve bunu kabul ettirin. Siz istediğiniz tavizi verin o VERMEYECEK.....

(Bu yazılanlar cicim aylarını geçmiş, ilk yıllarını doldurmuş ve çocuk sahibi evlilikler için geçerlidir.)

Altına imzamı atarım yazan abimizin ellerinden öperim ! :)

Özellikle işten gelince çocuk bakma kısmında "ben bütün gün yattım mı ?" sonrasın da gelen yanıt "e zaten bütün gün pc başında oturuyorsun"

ruudvan
24-10-2019, 21:34
ben ülkede yeni gelin ve kadın terörü olduğuna inanıyorum.
eskiden kadınların erkeklere göre daha zevk sahibi olduklarını iki ürünü yanyana daha güzel yakıştırdıklarını sanardım meğersem sadece görüntü yapabiliyorlarmış.( hepsi değil tabiki)

KÖROĞLU
25-10-2019, 07:21
Altına imzamı atarım yazan abimizin ellerinden öperim ! :)

Özellikle işten gelince çocuk bakma kısmında "ben bütün gün yattım mı ?" sonrasın da gelen yanıt "e zaten bütün gün pc başında oturuyorsun"

Ben daha enteresanını yazayım, kızım doğdu 2-3 aylık. Ex haliyele doğum izninde. Sabah 8 de kalkıp işe gideceğim, bedeni faaliyet gerektiren bir işim yok tamam, tüm gün oturuyorum pc başında ama gel gelelim uykum bölündüğünde çok şiddetli migren yaşıyorum ve hastanelik oluyorum. Bunu defalarca izah etmiş olmama rağmen ve işe gideceğimi bildiği halde.

Gece uyandırıp biraz da sen bak yoruldum diyordu. Kaç gece kucağımda uyuya kaldık kızımla beraber. E kızım sen çalışmıyorsun uyut sonra sen de kalk bütün gün istediğin gibi uyu diyince de küfretmiş gibi oluyorsunuz.

Boşanmış ki çok kötü şartlarda boşanmış bir adam olarak hala evliliğin doğru insan ile yapıldığında güzel ve gerekli bir birliktelik olduğuna inanıyorum.

Bizim neslin kızları 80-90 arası doğanlar, anaları tarafından "aman biz ezildik kızlarımız ezilmesin" kafasında evlatlarının elini sıcak sudan soğuk suya sokturmadılar.

Bu kızları alan emsal yaştaki adamlar da anaları tarafından fazla rahata alıştırıldı, sonuç 2 taraf için de hüsran oluyor bu durumda.

Kadınlar zaten kendilerini bir lütuf olarak görüyorlar genel olarak (istisnaları tenzih ederim) o yüzden sıkıntılar bitmiyor.

Bitmeyecek de. Şimdiki nesil daha da kötü yemeği bile instagramdan yapacaklar neredeyse.

Oguzhan.Ozturk
25-10-2019, 08:50
Yazın efendiler yazın , evlilikten nasıl kaçarız yazın :D :D

Runo
25-10-2019, 08:55
1 hafta önce evlilik teklifi ettim, zaman makinesi olan acil PM :D

Ormanci
25-10-2019, 09:01
Gece uyandırıp biraz da sen bak yoruldum diyordu. Kaç gece kucağımda uyuya kaldık kızımla beraber. E kızım sen çalışmıyorsun uyut sonra sen de kalk bütün gün istediğin gibi uyu diyince de küfretmiş gibi oluyorsunuz.

Boşanmış ki çok kötü şartlarda boşanmış bir adam olarak hala evliliğin doğru insan ile yapıldığında güzel ve gerekli bir birliktelik olduğuna inanıyorum.

Bizim neslin kızları 80-90 arası doğanlar, anaları tarafından "aman biz ezildik kızlarımız ezilmesin" kafasında evlatlarının elini sıcak sudan soğuk suya sokturmadılar.

Bu kızları alan emsal yaştaki adamlar da anaları tarafından fazla rahata alıştırıldı, sonuç 2 taraf için de hüsran oluyor bu durumda.

Kadınlar zaten kendilerini bir lütuf olarak görüyorlar genel olarak (istisnaları tenzih ederim) o yüzden sıkıntılar bitmiyor.

Bitmeyecek de. Şimdiki nesil daha da kötü yemeği bile instagramdan yapacaklar neredeyse.

Kesinlikle yürekten katılıyorum.

Konuda daha önce de yazdım, kimi yaşananlar tamamen kişisel, kişilerin saçma sapan karakterlerinden kaynaklı şeyler ama şu tespitler hepsinde var.

Yani hep şükrediyorum bizimki en tripsizi en sorunsuzu, Corolla tadında diye, o bile arada sapıtıyo, sensörler falan arıza veriyo, gaz kelebeği bozuluyo :D

Dün bana bişey söyledi, 2-3 gündür gergin, ama tavır böyle "bilmemne yapsannn??!!!... şunu şöyle getirsennn??!.." hani böyle böcek ezer gibi bir ezme tavrı... Ya hayırdır dedim senin derdin nedir bana kaç gündür böyle bi böcek muamelesi yapıyosun? Adam gibi soramıyor musun dedim... Yok ya gayet normal şöyle şöyle sordum dedi. Yok dedim normal değil, bi aynaya bak bi dahaki sefere. Sonra itiraf etti, bazen bana bişey söyleyip R yapıyor, "kavga etmemek için" diyor :) Güldüm öyle deyince. Farkındayım dedim bana ne ayak yapıyorsun :)

Ama dedim bu tavır hoş değil, ne o dedim ben çalışanın mıyım bana garip tavırlar yapıyorsun, sıkıldın benden herhalde her yaptığım veya yapmadığım, saçma bi şekilde batıyor galiba sana dedim. Bu sefer sarıldı ayyyyyyyyyyyyyyy yok çok özür dilerimmmmmm, ben çok gerginim bu ara, işte yoruluyorum, şöyle oluyo böyle oluyo... Ya arkadaş ben de yoruluyorum ben sana patlıyor muyum? Sana kötü muamele ediyor muyum?

Yok aga yok, genlerinde var, yapacak bişey yok.

3 yaşındaki kızım bile bi mevzu bulup durduk yerde kızıp esip gürlüyor, trip yapıyor, ağzım açık bakıyorum, 5dk sonra bişey olmamış gibi kuduruyoruz, kadınlar işte ahahahah :D

Ormanci
25-10-2019, 09:08
Evlilik kaçılacak bişey değil, kazanova hayatınız yoksa :) Ki o hayatı yaşayanlar bile değişti çoluk çocuğa karıştı :) Ha inatla böyle yaşayan birkaç arkadaşım var, öyle ölür gider onlar, keyif yapıyorlar...

Kiminle evlendiğinize, arkadaşların dediği gibi "neyseniz o" olup, asla baştan taviz vermemeye, aslında "ailelerin de evlendiğini" unutmamaya özellikle dikkat etmeniz gerekiyor.

Aileler devamlı saçmalar diğer tarafa karşı. Çünkü objektif bakamazlar, bakmak istemezler, devamlı olarak kendi evlatları, oğlu, kızı önemlidir. Aaaa o niye öyle yaptı, onlar niye öyle dediler diye paso gaz verirler. Aman ha evlilikte aşırı dikkat edilmesi lazım. Ben bile erkek olmama rağmen annem-babamdan bu gazlamaları yiyorum, sonra bakıyorum, lan gaza gelmişim, hanımın gözünden bakıp empati yapmaya çalışıyorum, o kadar büyük tepkiye gerek yok diyorum. Bizimkileri durduruyorum.

Annem hep söylerdi, rahmetli kayınvalide paso babanı doldurur, ama baban efsane salvo yapar savuşturur, izin vermezdi diyodu. Ki babam biraz eski kafalıdır da, yani çok kolay bu tip gazlara gelebilecek bi adam, yontmuş kendini, başarmış bu konuda...

Arkadaşların da yukarıda yazdığı gibi bazı şeylere dikkat edip savuşturabiliyorsanız bu şapşal kadınlar hiç bi halt edemez :D Çok politik, çok stratejik olmak gerekli. Ha ben becerebiliyor muyum, çok fazla değil ama en azından bi "kıymet bilme" var. Oradan idare ediyoruz :)

Neden bunlar fırlama, piç, oç'nun teki olan adamlara bi halt edemiyor sizce? Hep iyi mülayim adamları yiyip bitiriyorlar? Aynı kadına bakın, böyle bi tiple olursa ne durumda, dünyanın en mükemmel en iyi kalpli adamı ile olursa ne durumda? Bi izleyin, gözleyin.

220T
25-10-2019, 10:00
Neden bunlar fırlama, piç, oç'nun teki olan adamlara bi halt edemiyor sizce? Hep iyi mülayim adamları yiyip bitiriyorlar? Aynı kadına bakın, böyle bi tiple olursa ne durumda, dünyanın en mükemmel en iyi kalpli adamı ile olursa ne durumda? Bi izleyin, gözleyin.

https://cf.kizlarsoruyor.com/q9065732/ba2887cb-d2c2-4698-9192-58a0ba3edff2-m.jpg

Ormanci
25-10-2019, 10:09
https://cf.kizlarsoruyor.com/q9065732/ba2887cb-d2c2-4698-9192-58a0ba3edff2-m.jpg

Ne demişsin diyecektim, alıntı yapınca linki gördüm, fotoğrafı göremiyorum. Ancak çok sevdiğim bi çiftte bu durumu gözledim resmen. Kız daha önce aynen bahsettiğim bi elemanla çıktı, onu da tanıyorum :) Herife köpek olmuş. Daha sonra yine çok sevdiğim bi arkadaşımla evlendiler. Adam mülayim, iyi kalpli, kızı çok seviyor falan filan. Yedi bitirdi adamı. Sonra da ayrıldılar zaten, adam rahatladı resmen :D Şimdi tekrar evlendi, umarım bu sefer mutlu olur.

Dikkat :)

ardicli2000
25-10-2019, 10:14
Kesinlikle yürekten katılıyorum.

Konuda daha önce de yazdım, kimi yaşananlar tamamen kişisel, kişilerin saçma sapan karakterlerinden kaynaklı şeyler ama şu tespitler hepsinde var.

Yani hep şükrediyorum bizimki en tripsizi en sorunsuzu, Corolla tadında diye, o bile arada sapıtıyo, sensörler falan arıza veriyo, gaz kelebeği bozuluyo :D

Dün bana bişey söyledi, 2-3 gündür gergin, ama tavır böyle "bilmemne yapsannn??!!!... şunu şöyle getirsennn??!.." hani böyle böcek ezer gibi bir ezme tavrı... Ya hayırdır dedim senin derdin nedir bana kaç gündür böyle bi böcek muamelesi yapıyosun? Adam gibi soramıyor musun dedim... Yok ya gayet normal şöyle şöyle sordum dedi. Yok dedim normal değil, bi aynaya bak bi dahaki sefere. Sonra itiraf etti, bazen bana bişey söyleyip R yapıyor, "kavga etmemek için" diyor :) Güldüm öyle deyince. Farkındayım dedim bana ne ayak yapıyorsun :)

Ama dedim bu tavır hoş değil, ne o dedim ben çalışanın mıyım bana garip tavırlar yapıyorsun, sıkıldın benden herhalde her yaptığım veya yapmadığım, saçma bi şekilde batıyor galiba sana dedim. Bu sefer sarıldı ayyyyyyyyyyyyyyy yok çok özür dilerimmmmmm, ben çok gerginim bu ara, işte yoruluyorum, şöyle oluyo böyle oluyo... Ya arkadaş ben de yoruluyorum ben sana patlıyor muyum? Sana kötü muamele ediyor muyum?

Yok aga yok, genlerinde var, yapacak bişey yok.

3 yaşındaki kızım bile bi mevzu bulup durduk yerde kızıp esip gürlüyor, trip yapıyor, ağzım açık bakıyorum, 5dk sonra bişey olmamış gibi kuduruyoruz, kadınlar işte ahahahah :D

Abi okudukça neler yazasım geliyor. Kendimi zor tutuyorum. Özel, spesifik konulara girmeye gerek yok. Kadınların genel fıtratları böyle. Sanmayın ki değişecek ya da bir diğeri farklı olacak. Ormanci nın da dediği gibi kızım daha 2 yaşındayken işveli cilveli oynuyordu. Öğreten de yok hani.... Nerden biliyon arkadaş :D İçinden geliyor işte....

En dikkat edilmesi gereken dönemlerden biri de adet evreleri. Liseden gelen bir şımartmayla ilginç bir şekilde evriliyorlar. Anası babası öğretmeni bilmem nesine yapamadığı tüm tripleri size saklıyorlar. Ve savunma da inanılmaz "benim doğam böyle, sen de anla accık.....". Ben de hemen cevabı yapıtrıyorum. "Benim doğamda da güzel gördüğüm tüm kadınlarla yatmak var ama yapmıyorum, sen de kendine hakim ol...." Dinler mi tabi ki de hayır.... Cem Yılmaz zaten bunu inanılmaz özetliyor. Biri Boeing uçurur gıkı çıkmaz bizimki pijamayla fırtınalar estirir.

İşin anahtarı geniş olmakta. Kafaya takmayacaksın. 5 dk önce esip görüleyen senin itin götüne sokup çıkaran şahıs 3 dk sonra "hayatımlar aşkımlar"la geri geliyor. Lan 2 dk önce kesiyordun ne oldu..... Öyle işte... Ben de o sabır yok, esasen vardı ama kalmadı... Kadınlar bunu çok yapıyor maalesef ve sizi tüketiyorlar. Tükenmemek önemli..

SkY
25-10-2019, 10:14
konu evlenmeyin yanarsınıza doğru gidiyor :D

Oguzhan.Ozturk
25-10-2019, 10:47
Kayserideki tüm aile mahkemeleri evrağı elimden geçiyor malesef konuşmalar vb durumlara şahit oluyoruz bekar biri olarak şaka bi yana evlenmeyin diyorum noktalıyorum gerisi gırgır yapacağım.

Ormanci
25-10-2019, 10:51
220T

Fotoğrafı şimdi gördüm, telden baktım :) Gerçekten kesinlikle öyle...

Anıl E.
25-10-2019, 11:03
Evlilikte 1 seneyi geride bıraktım,su gibi akıp geçti şerefsizim :) . Evliliğin ilk başlarında uzun süreli birlikteliğimiz olduğu için kendimizi tanıyoruz sanıyorduk,meğer hiç tanımıyormuşuz :) Aynı evin içinde yaşamaya başlayınca işin rengi değişiyor. İlk aylarda zorluk yaşadık,tartışmalarımız oluyordu vs. Daha sonradan alışmaya başladık . Karşılıklı eleştiri yoluyla birbirimizin hatalarını gün yüzüne çıkardık. Şimdi çok şükür her şey iyi ilerliyor, Allah nazarlardan saklasın.

Burada yazılanların çoğunu okudum,daha sevgililik ya da nişanlılık döneminde sizin o kişiyle imza atmamanız gerekiyor kusura bakmayın ama :) . Her şeyin maddi ve manevi olarak muhabbetini yapan birisiyle balık baştan kokar diyerekten uzaklaşmanız gerekiyordu. Ben sadece nişan yapmadığım için biraz trip yedim,hatta evlenme teklifi de etmemiştim. Nişan olayını da öyle şatafatlı istemiyordu,kendi evinde 2-3 balon çikolata ıvır zıvır .. Ben istemediğim için yapılmadı.

Evin temizlik olaylarını geçtim,yiyecek bir yemek bile bulamayan erkekler var :) . Söylenenlerin çoğuna katılıyorum,hem erkek hem kadın olarak şımarık bir nesil ilerliyor. Biraz aile terbiyesi almış kişilerle karşılaşırsanız bir sorun olacağını sanmıyorum . Ne onun ailesi ne de benim ailem sürekli gelip gitme durumları olmuyor,çoğu şeye karışmazlar sadece fikir verirler.Çok sevdiğim bir kuzenimin ise evi bu tür konularla sorunlu ilerliyor.. Hastalık ya da farklı zorunlu sebepten dolayı değil sadece keyfiyetten birbirlerine gidip 3-4 ay kalıyorlar :) . Gelin tabii ki huzursuz bu durumdan,erkek olarak ben de istemem .

Karşılıklı anlayış ve birbirinizi özgürce eleştirme durumundaysanız evlilik korkulacak bir konu değil . Benim eşim çalışıyor ,bir yandan kpss'ye hazırlanıyor;ama parası bitince benden para istemeye çekinen bir insan. Öyle yetişmiş,öyle görmüş kendi karakter yapısıyla da alakalı;ama kimse üstüne alınmasın belkide genelleme yapacağım günümüz Türkiyesinde,koca çalışıyor parayı kazanıyor ,,son model arabaları eşlerinin altında. Eş avm'de sağda solda, bindiriyor komşuları her gün geziyor.. Eşinin kredi kartı onda vs.. Eve gelince de bir dünya trip,kapris :) kusura bakmayın bunu erkekler yaratıyor.

Birkan61
25-10-2019, 11:17
Evliliğimin 3.haftasındayım, şuan herşey güzel gidiyor

En öncelik tavsiyem evlilik kararı aldığınızda ev için ciddi hazırlıklar yapmanız ( çeyiz, koltuk, yatak-yemek odası,tv gibi ) Yani şöyle söyleyeyim evlendikten sonra sadece fırın-ocak taksidim var toplasam 2000 etmez onun çok büyük avantajını yaşıyorum. Mümkünse taksitle birşey almayın..

Düğün mevzusunu şahsen istemesemde iki tarafında ailesi : yurtdışından ve Trabzondan gelecekler olacağından o kadar yolu nikah için mi gelsin diye baktıklarından mevzuya düğüne döktüm işi

Tam bir para tuzağı nikah 30 dakika, düğün 3 saat :D 2.5 saat fark için dünya param gitti

Evlenme demek olmaz şimdi, koca bir hayatta tek başına ailenin yanında sonuna dek olmamalı diye düşünüyorum

Doğru kişiyle hayatınızı birleştirirseniz herşeyin güzel olacağına inanıyorum

En büyük vurgunumuzun ev işinin asla bitmemesi :D Baba evinde alışmışız herşey alınıyor evde herşey var, kendi evime sıvı sabun, kağıt havlu falan aldığımda çok ilginç gelmişti :)

Ama dediğim gibi doğru kişiyle zor yorucu işler bile eğlenceli hale gelebiliyor. 3 Haftalıkken çok yorum yapmak doğru olmaz ama şeytan kulağına kurşun ben oldukça mutluyum ve böyle devam edecek gibi gözüküyor

Son olarakta hiç bir kadının normal olduğuna inanmıyorum :D

Varsa ekstra sorular alabilirim :))

Emre-Dylan
25-10-2019, 11:46
Yarın akşama aileler tanışacak vaz mı geçsem abiler arkadaşlar çok gerildim postları okurken ahaha :D

denizhandinc
25-10-2019, 12:14
Burda yazılanlara karsın nikah dairelerine bakıyosun 6 ay sonrasına yer yok anasını satim. Cayır cayır evleniyor insanlar ama bence cogu psikolojik baskıdan evleniyor. Sırf erkekligine *** sürdürmemek icin cocuk yapıyor.

SkY
25-10-2019, 12:37
Burda yazılanlara karsın nikah dairelerine bakıyosun 6 ay sonrasına yer yok anasını satim. Cayır cayır evleniyor insanlar ama bence cogu psikolojik baskıdan evleniyor. Sırf erkekligine *** sürdürmemek icin cocuk yapıyor.

yanlış aklımda kalmadıysa geçtiğimiz senelerde evlenmeden çok boşanma oldu diye haberlere çıkmıştı..evlenmek sorun değil zaten zor olan onu sürdürmek :)

Shirb13
25-10-2019, 12:55
konu evlenmeyin yanarsınıza doğru gidiyor :D

oraya gitmiyor zaten öyle, evlenmeyenler anlasın diye uğraşıyoruz :P ama anlayan yok. abi bana söylediler evlenme dediler, dinlemedim.

Shirb13
25-10-2019, 12:58
Yarın akşama aileler tanışacak vaz mı geçsem abiler arkadaşlar çok gerildim postları okurken ahaha :D

arkadaşım direk evlenme mi diyelim artık, anla işte.

Shirb13
25-10-2019, 12:59
Evliliğimin 3.haftasındayım, şuan herşey güzel gidiyor

En öncelik tavsiyem evlilik kararı aldığınızda ev için ciddi hazırlıklar yapmanız ( çeyiz, koltuk, yatak-yemek odası,tv gibi ) Yani şöyle söyleyeyim evlendikten sonra sadece fırın-ocak taksidim var toplasam 2000 etmez onun çok büyük avantajını yaşıyorum. Mümkünse taksitle birşey almayın..

Düğün mevzusunu şahsen istemesemde iki tarafında ailesi : yurtdışından ve Trabzondan gelecekler olacağından o kadar yolu nikah için mi gelsin diye baktıklarından mevzuya düğüne döktüm işi

Tam bir para tuzağı nikah 30 dakika, düğün 3 saat :D 2.5 saat fark için dünya param gitti

Evlenme demek olmaz şimdi, koca bir hayatta tek başına ailenin yanında sonuna dek olmamalı diye düşünüyorum

Doğru kişiyle hayatınızı birleştirirseniz herşeyin güzel olacağına inanıyorum

En büyük vurgunumuzun ev işinin asla bitmemesi :D Baba evinde alışmışız herşey alınıyor evde herşey var, kendi evime sıvı sabun, kağıt havlu falan aldığımda çok ilginç gelmişti :)

Ama dediğim gibi doğru kişiyle zor yorucu işler bile eğlenceli hale gelebiliyor. 3 Haftalıkken çok yorum yapmak doğru olmaz ama şeytan kulağına kurşun ben oldukça mutluyum ve böyle devam edecek gibi gözüküyor

Son olarakta hiç bir kadının normal olduğuna inanmıyorum :D

Varsa ekstra sorular alabilirim :))

hacım sen daha evli sayılmazsın :) 2 ay sonra tekrar yazarsın.

Birkan61
25-10-2019, 14:00
hacım sen daha evli sayılmazsın :) 2 ay sonra tekrar yazarsın.

Yılbaşından sonra tekrar yazacağım :D

coupesi30
25-10-2019, 14:08
Buraya evlenilmemesi ile ilgili yazılacak çok şey var ama üşeniyor insan o kadar yorgunluk sonrasında, evlilik ile ilgili süreç içerisinde bazen gözünüz kör olabiliyor ve kendinize geldiğinizde dua edinde çok geç olmasın.

ardicli2000
25-10-2019, 16:34
Evlilik korkulacak bir kavram değil, ancak kesinlikle HAZIRLANILMASI gereken bir durum.

Buna her iki eş de hazırlanmalı. Hem maddi hem manevi hem de mentalite olarak.

Erkekler hazır olun hayatınız baştan aşağı değişecek. Bunu kaldıramazsanız bekleyin.

Ailelere çok fırsat vermeyin.

Kendinizden ödün vermeyin. Karşılıklı benzer ödünler verin.

Evlilik kölelik demek değildir. Bunu eşinize de anlatın ve hareketleriniz kısıtlamaya çalışması, trip yapmasının bir getirisi olmayacağını, bu tarz hareketlerin sizin ona daha çok bağlanmasını sağlamayacağı gibi daha daha da uzaklaştıracağını, küçük hoş süprizlerin yeterli olacağını, her daim yanınızda olmayışının onu düşünmediğiniz, sevmediğiniz vs gibi anlamlara gelmediğini anlatın. Ve maalesef bunu ÇOK KEZ yapmak durumunda olacaksınız.

Kadınlar mantıklı değil duygusaldırlar. Mantıklı hareket beklemeyin. Ben bunu çok yapıyorum. Kendinizi yorarsınız. Onun kılı kıpırdamayacaktır.

Alttan almayın, alttan aldırmayın. Oldu geçti gitti bitti. Her evde bunlar olur. Olmaması için ne yapmalıyızı konuşun.

Ve unutmayın herkes haklı herkes haksız hem de eşit derecede. Bunu kadınlara vurgulayın, kabul etmezler.

Bunları evlilik öncesinde de sonrasında da sık sık yapın.

SinanAdalı
26-10-2019, 00:01
Erkeklerin isyanı olarak değişmeli konu başlığı :) Allah herkese kolaylık versin..

Evlilik yolunda ilerleyen kardeşiniz..

XoR
27-10-2019, 10:45
Arçelik kampanya yapmış 25-31 Ekim arası ihtiyacı olanlar linkden incelesin :)

Arama Sonucları (https://www.arcelik.com.tr/arama?query=:relevance:keywords:Cumhuriyet+Kampany as%C4%B1)

DOHC
27-10-2019, 10:48
Arçelik kampanya yapmış 25-31 Ekim arası ihtiyacı olanlar linkden incelesin :)

Arama Sonucları (https://www.arcelik.com.tr/arama?query=:relevance:keywords:Cumhuriyet+Kampany as%C4%B1)

Arçelik bile 20k TL'ye TVV satmaya çalışıyor, pes valla.
Gerçi %50 indirmiş satılmayınca :)

Grimlord
27-10-2019, 17:02
Robotlu süpürge kullanan var mıdır? Tavsiye eder misiniz?
Irobot en çok satılan galiba

dasemert
27-10-2019, 18:26
Nişan için mekan ayarladık.Kuaförden alıp mekana gitme,fotoğraf çektirmeye gitme vs. için arabada ayarladım.Sormak istediğim şey sizce araç süslenmeli mi gelin arabası gibi ya da sadece kapılara ve aynaya hafif tül mü takılmalı?Semt olarak Fatih olacak trafiğin,kalabalığın olduğu bir yer sıkıntı yaşar mıyız?

dasemert
27-10-2019, 18:29
Edit: konvoy olmayacak

ardicli2000
28-10-2019, 09:41
Nişan için mekan ayarladık.Kuaförden alıp mekana gitme,fotoğraf çektirmeye gitme vs. için arabada ayarladım.Sormak istediğim şey sizce araç süslenmeli mi gelin arabası gibi ya da sadece kapılara ve aynaya hafif tül mü takılmalı?Semt olarak Fatih olacak trafiğin,kalabalığın olduğu bir yer sıkıntı yaşar mıyız?
Ben süsletmedim azar yedim. Son dk süslettik.
Normalde olmaz da neyse.

Sen bilirsin :)

GokhanRS
28-10-2019, 09:49
düğün nişan farketmez en nefret ettiğim şey aracın süslenmesidir. mutlaka 3-5 serseri gününüzü zehir edebilir.

ayku82
28-10-2019, 10:57
Haziran ayi ilk hafta balayi icin deniz kum gunes tatili yapabilecegimiz Turkiye disinda nereyi onerirsiniz 5 gun ?

Phuket sanirim mevsimi deil, yunanistan / ispanya / guney Italya vs. dusundum ama tam karar veremedim.

kado
28-10-2019, 11:01
düğün nişan farketmez en nefret ettiğim şey aracın süslenmesidir. mutlaka 3-5 serseri gününüzü zehir edebilir.

İşyerimiz nikah salonu karşısında, her pazar düğün arabalarının neler çektiğini görüyorum. Bence süsletmeyin.

dasemert
28-10-2019, 23:33
Düşünceleriniz için teşekkürler.Görüşüm sizle aynı yöndeydi ancak emin olamıyordum,süsletmeyeceğim.Kuaför,fotoğraf,nişanı n yapılacağı yere gidilecek derken elbet GokhanRS ve kado abinin belirttiği gibi sorun yaşanacaktır. ardicli2000 azar işitme konusunu bilemedim :D Aslında bana bıraktı ama yaşanabilecek yüksek ihtimalli olumsuzlukları paylaşınca anlayışlı olacağını ve aynı şekilde düşüneceğini tahmin ediyorum :) Arabayı süsleteceğiz diye güzel günümüzden tatsız hatıralar kalmasına gerek yok.

kado
29-10-2019, 05:20
Düşünceleriniz için teşekkürler.Görüşüm sizle aynı yöndeydi ancak emin olamıyordum,süsletmeyeceğim.Kuaför,fotoğraf,nişanı n yapılacağı yere gidilecek derken elbet GokhanRS ve kado abinin belirttiği gibi sorun yaşanacaktır. ardicli2000 azar işitme konusunu bilemedim :D Aslında bana bıraktı ama yaşanabilecek yüksek ihtimalli olumsuzlukları paylaşınca anlayışlı olacağını ve aynı şekilde düşüneceğini tahmin ediyorum :) Arabayı süsleteceğiz diye güzel günümüzden tatsız hatıralar kalmasına gerek yok.

Hala dırdır yaparsa bir pazar günü nikah salonuna gidin ve göster o araçlara veletlerin neler yaptıklarını. Muhtemelen vazgeçer :D :D :D

atituti
29-10-2019, 20:19
bu konuya çok şey yazılır fakat biraz ağzımın ayarı bozuk , sonum cimere kadar gider diye birşey yazamıyorum :)

tunerviper
30-10-2019, 13:21
Evlilik ile ilgili verilebilecek tek bir tavsiyem var. EVLENMEYİN!

mcemrek
30-10-2019, 14:14

30 ocakta evlenmiş biri olduğuma şükür ediyorum zarf peşinde koşan veletler yüzünden.

ancak şöyle bir durum var. istemem yan cebime koy muhabbeti bile varsa o gelin arabasının süslenmemesi başınızı ağrıtır ilerde. hiç bir şey demem merak etme dese bile içinde az da olsa olmasını isteyen bir yanı varsa arkadaş ortamında şakayla karışık lafını sokar kadın milleti.

benim ki yapmaz deme illa ki yapar :D

TolgaEsentepe
30-10-2019, 14:38
kendim de dahil, acıyorum halimize.. üzülüyorum..

ruudvan
30-10-2019, 18:46
https://i.hizliresim.com/BOdWQQ.jpg (https://hizliresim.com/BOdWQQ)

edr55
31-10-2019, 07:42
abi hiç mi yok ya 3+ yıldır evli olup mutlu olan, numunelik bile mi yok

AliGizda
31-10-2019, 07:53
Mutlu olmasına mutlusundur ama dönüp tekrar evlenir misin diye sorsan kimse evet demez :) Bu şaşmaz.

mcemrek
31-10-2019, 08:07

4 yıl oldu şimdilik iyi gidiyor. çok şükür diyeyim. ilk 1 sene biraz zor geçti. iki tarafın da birbirine alışma süreciydi sanırım. sosyal medyaya düşürmeden seviyeli bir şekilde yaşıyoruz hayatımızı. gezmeler tozmalar bize kalıyor. en fazla instagramdan yol hikayesi atıyor. kocişimle gezmeceler konseptli fotolarımız yok. en fazla evlilik yıldönümünde düğün fotomuzu paylaşıyor. ben mi? sosyalmedya kullanmıyorum bu şekilde geçiyor zaman

edr55
31-10-2019, 20:24
4 yıl oldu şimdilik iyi gidiyor. çok şükür diyeyim. ilk 1 sene biraz zor geçti. iki tarafın da birbirine alışma süreciydi sanırım. sosyal medyaya düşürmeden seviyeli bir şekilde yaşıyoruz hayatımızı. gezmeler tozmalar bize kalıyor. en fazla instagramdan yol hikayesi atıyor. kocişimle gezmeceler konseptli fotolarımız yok. en fazla evlilik yıldönümünde düğün fotomuzu paylaşıyor. ben mi? sosyalmedya kullanmıyorum bu şekilde geçiyor zaman

maşallah diyelim :)

livaneli
31-10-2019, 21:50

Kardeşim, doğamıza aykırı bu kurum. Kadın cinsiyle uzun süre aynı ortamda kalamıyoruz, onlar da bizimle kalamıyor.
iki taraf için de mutluluk lazımsa, erkek için genetiği ve hormonları gereği fiziksel temas ve özgürlük; kadın için yine genetiği ve hormonları gereği çocuk sahibi olup erkeği uzaklaştırma.

emrhn28
31-10-2019, 21:59

1 seneyi devirdik gidiyoruz, çok şükür herşey yolunda. Ben şikayet etmeyen taraftayım :) Ben evliliği isteyen, aile kurmak isteyen biriydim birazda bakış açım ve anlayışım bundan dolayı farklı. Kafa yapısı ve saygı oldukrsn sonra sıkıntılar çözülüyor, ve herşeyi açık konuşmak lazım en başında. Allah herkese sağlık ve mutluluk dolu günler versin.

edr55
01-11-2019, 16:24
Kardeşim, doğamıza aykırı bu kurum. Kadın cinsiyle uzun süre aynı ortamda kalamıyoruz, onlar da bizimle kalamıyor.
iki taraf için de mutluluk lazımsa, erkek için genetiği ve hormonları gereği fiziksel temas ve özgürlük; kadın için yine genetiği ve hormonları gereği çocuk sahibi olup erkeği uzaklaştırma.

valla ben de hamurda düzenli aile olduğunu düşünüyorum. kötü tecrübelerden sonra iş senin dediğin hale dönüyo bence abi :)

1 seneyi devirdik gidiyoruz, çok şükür herşey yolunda. Ben şikayet etmeyen taraftayım :) Ben evliliği isteyen, aile kurmak isteyen biriydim birazda bakış açım ve anlayışım bundan dolayı farklı. Kafa yapısı ve saygı oldukrsn sonra sıkıntılar çözülüyor, ve herşeyi açık konuşmak lazım en başında. Allah herkese sağlık ve mutluluk dolu günler versin.

ben de aynı düşüncedeyim. Allah mutluluğunuz bozmasın, maşallah diyelim.

aRSLaN
01-11-2019, 16:33

3 yıldan fazla oldu. Mutluyum. Bu durum eşinin beklentisi ve imkanların ile de alakalı. Gerçi, eşimi 14 yıldır tanıyorum:D

VTec_king
06-11-2019, 13:50
5 ekim de düğünümü yaptım,1 aylık evliyim herşey yolunda şükür,

65 bin tl tuttu herşey,bulaşık makinası ve tv hariç onlar mevcutta vardı,
eşimde 20 bin tl civarı harcamıştır.(yatak odası mutfak eşyaları vs)
balayına 7500 gitti kıbrıs elexus da kaldık
evlenmeyin demiyorum,herşeyi iyi tartın ,paranızı biriktirin öyle evlenmeye niyetlenin ,borçla evlilik olmaz zaten büyük kavgalar olur birbirinizi yıpratırsınız
Herkesin hakkında hayırlısı

Respect
06-11-2019, 13:57
Yahu işinizmi yok evlenıyorsunuz biliyorum cok guzel olacak gibi gelıyor her gun eve gelicem beraber sarılarak film izlicez kahve içicez vs ama işin aslı kesınlıkle öyle değil :) En geç 1 sene içinde anlayacaksınız...

Gerçekten bekarken herkes evlenme heveslisi oluyor , evlendıkten sonrada boşanma hayalleri kuruluyor...Büyük çoğunluk bu şekilde...

Benimde başımdan geçti ;)

Ne demiş ünlü bir düşünür;

19 yıllık evliyim, düğün videomuzu tersten oynattıkça inanın mest oluyorum. Videoda en sevdiğim yer, karımın yüzüğü parmağı ndan çıkarıp, nikah salonundan geri geri çıkıp kapıda bekleyen arabaya binip gözden kaybolması . İşte o kareler beni çok mutlu ediyor.

Respect
06-11-2019, 13:59
Çok önemli not: Kesinlikle ilk 2-3 sene çocuk yapmayın...

coupesi30
06-11-2019, 15:08
Çok önemli not 2 : boşanmak için beklemeyin boşanma düşüncesi varsa durum içinden çıkılamaz ve çözüm bulunamaz durumda ise en erken zamanda boşanın.

Ormanci
11-11-2019, 09:38
Ula o kadar yazdım yazdım şöyle iyi böyle bilmemne... İlla o Türk kadını geni harekete geçiyor arkadaş.

Dün gelmiş diyor ki "ben işi bırakmayı düşünüyorum". La zaten amcasıyla çalışıyor, ufaklık var diye haftada 3 gün gidiyor, geç gidiyor, erken geliyor falan filan bir sürü avantaj...

Bunun yanında saçma sapan ama 1 sene içerisinde bitebilecek borçlar...

Hadi bırak dedim, bu borçları kim ödeyecek nasıl ödeyebileceğimizi düşünüyorsun, ben 10 kaat maaş mı alıyorum diye sesimi yükselttim. Sabah bi arkadaşıyla buluşmuştu, dedim bu akılları o mu veriyor, gaza geliyosun dedim. Öyle deyince bozuldu, benim aklım yok mu onun lafıyla gaza mı geleceğim falan. Eh daha kötü dedim kendi aklınla bunu söylüyorsan, durumumuzu bilmiyosun sanki...

Hayır arkadaş annem de böyle, kardeşim de, bu da... Durumun içinde olmalarına rağmen nasıl anlamıyor veya anlamamazlıktan gelip hayatınıza aynen devam etmeye çalışıyorsunuz ben anlamıyorum.

İlla o klasik mal Türk kadını geni harekete geçecek bi yerlerde dedim...

Çocuk konusunda da bir ara "ikinci ikinci" diye bunun taraftan laf gelir gibi oldu, bizimki de dillendirecek oldu, bozdum yine :D Sizinkiler sponsor olacaksa yapalım hadi dedim, bak daha bunun okulu var osu busu var, daha başlamadık, haberin olsun dedim. Bak dedim çoğu şeyi bizimkiler yaptı, bu sefer de onlar yardımcı olacaksa yarın yapalım dedim. Bi daha muhabbeti dönmedi :)

İlla bozacağız...

Arkadaş o zaman boş konuşmayacaksın. Aklın mantığın varsa ona göre düşün hareket et. Yok ama yok, illa o gen harekete geçecek. En memnun kaldığımız bile bi saçmalayacak. Çok enteresanlar gerçekten.

Bir de çocuk yaptıktan sonra da çok garip bi cinsel psikolojiye giriyorlar. Hadi lohusalık dönemi, bebeklik dönemi vs anlaşılır.. Ama sonrasında da, arkadaşlarla falan da konuşuyoruz, arkadaş ayda bir artık normal geliyor... Bu ne be? :) Bir de bunun için yavşayınca edince suçlu oluyorsunuz. Neymiş efendim, gün boyu çocuk, bulaşık, yemek, bilmemne, onu düşünecek halde miymişler... Ulan biz de bütün gün dötümüzü yırtıyoruz çalışıyoruz, sanki biz bütün gün oturuyoruz, hayatın yükünü bunlar çekiyor..

tunerviper
11-11-2019, 09:49
Ula o kadar yazdım yazdım şöyle iyi böyle bilmemne... İlla o Türk kadını geni harekete geçiyor arkadaş.

Dün gelmiş diyor ki "ben işi bırakmayı düşünüyorum". La zaten amcasıyla çalışıyor, ufaklık var diye haftada 3 gün gidiyor, geç gidiyor, erken geliyor falan filan bir sürü avantaj...

Hadi bırak dedim, bu borçları kim ödeyecek nasıl ödeyebileceğimizi düşünüyorsun, ben 10 kaat maaş mı alıyorum diye sesimi yükselttim. Sabah bi arkadaşıyla buluşmuştu, dedim bu akılları o mu veriyor, gaza geliyosun dedim. Öyle deyince bozuldu, benim aklım yok mu onun lafıyla gaza mı geleceğim falan. Eh daha kötü dedim kendi aklınla bunu söylüyorsan, durumumuzu bilmiyosun sanki...

Hayır arkadaş annem de böyle, kardeşim de, bu da... Durumun içinde olmalarına rağmen nasıl anlamıyor veya anlamamazlıktan gelip hayatınıza aynen devam etmeye çalışıyorsunuz ben anlamıyorum.

Çocuk konusunda da bir ara "ikinci ikinci" diye bunun taraftan laf gelir gibi oldu, bizimki de dillendirecek oldu, bozdum yine :D Sizinkiler sponsor olacaksa yapalım hadi dedim, bak daha bunun okulu var osu busu var, daha başlamadık, haberin olsun dedim. Bak dedim çoğu şeyi bizimkiler yaptı, bu sefer de onlar yardımcı olacaksa yarın yapalım dedim. Bi daha muhabbeti dönmedi :)

İlla bozacağız...

Arkadaş o zaman boş konuşmayacaksın. Aklın mantığın varsa ona göre düşün hareket et. Yok ama yok, illa o gen harekete geçecek. En memnun kaldığımız bile bi saçmalayacak. Çok enteresanlar gerçekten.

Bir de çocuk yaptıktan sonra da çok garip bi cinsel psikolojiye giriyorlar. Hadi lohusalık dönemi, bebeklik dönemi vs anlaşılır.. Ama sonrasında da, arkadaşlarla falan da konuşuyoruz, arkadaş ayda bir artık normal geliyor... Bu ne be? :) Bir de bunun için yavşayınca edince suçlu oluyorsunuz. Neymiş efendim, gün boyu çocuk, bulaşık, yemek, bilmemne, onu düşünecek halde miymişler... Ulan biz de bütün gün dötümüzü yırtıyoruz çalışıyoruz, sanki biz bütün gün oturuyoruz, hayatın yükünü bunlar çekiyor..

Her gün ölmektense bir defa boşanıp kurtulmak gerek :) Şaka bir yana en iyisi bile sinir bozuyor. Hele çocuk olduktan sonra ataklar daha da sıklaşıyor. Hep defansta kalırsan bu sefer kaleci bile atağa geliyor. En güzeli arada bir kaç sağlam hareket ile gözlerini korkutmak.

KÖROĞLU
13-11-2019, 16:12
Boşanma kısmını da o kadar kolay sanmayın hele ki çocuk varsa. Bu sefer çocuğu kullanıyorlar hem de dibine kadar.
Ama sorsan evladını en çok o sever, ondan iyi anne yok. Herşeyi o yapıyor, senin ödediin nafaka ile çocuk geçinemiyor falan filan triplere giriyorlar.
Kendi çocuğunuzu görmek için birisinden istiyor olmak ise dünyadaki en ağır şey. O yüzden çocuk yapmayın 5 sene. O arada zaten bozulacaksa bozulur.

Cicim aylarında farkına varmıyor insanlar ama bu tür kararları sağlam düşünmek lazım. Biz düşünmedik şimdi tırmalıyoruz, aha size canlı örnek. Okuyun ders alın.

hfk
14-11-2019, 07:50
Yürümüyor ise yürütmeye çalışmayın 2 bilemedin 3 şans kafi. Biri 2 diğeri 4 yaşında iken kızlarım boşandım, süreç inanılmaz sıkıntılı. Anlaşmalı boşanamadım, çekişmeli boşanma 2 yıl sürdü nafaka tazminat olayları hala devam ediyor (boşanma kararı 2015 yılında verildi). Dava sürecinde derler ya katil olmamak elde değil tam bir sınav. İlk zamanlar çocuklar ile iletişim çok zor iken taşlar yerine oturduktan sonra hele ki yaşları büyüdükçe normalleşiyor. Hayatınızdaki kadını ve ailesini çok iyi tanımadan sakin ama sakin evlenmeyin, evlenme dönemi boşanma senaryoları aklınızın bir köşesinde kalsın, evlilik sözleşmesi hayatınızı kurtaracaktır.

hfk
14-11-2019, 07:51
düzeltebilecek biri var mı, beceriksizim bu konuda

TarikS
14-11-2019, 08:24
Yürümüyor ise yürütmeye çalışmayın 2 bilemedin 3 şans kafi. Biri 2 diğeri 4 yaşında iken kızlarım boşandım, süreç inanılmaz sıkıntılı. Anlaşmalı boşanamadım, çekişmeli boşanma 2 yıl sürdü nafaka tazminat olayları hala devam ediyor (boşanma kararı 2015 yılında verildi). Dava sürecinde derler ya katil olmamak elde değil tam bir sınav. İlk zamanlar çocuklar ile iletişim çok zor iken taşlar yerine oturduktan sonra hele ki yaşları büyüdükçe normalleşiyor. Hayatınızdaki kadını ve ailesini çok iyi tanımadan sakin ama sakin evlenmeyin, evlenme dönemi boşanma senaryoları aklınızın bir köşesinde kalsın, evlilik sözleşmesi hayatınızı kurtaracaktır.

düzeltebilecek biri var mı, beceriksizim bu konuda

turkcekarakter.com

KÖROĞLU
14-11-2019, 08:38
turkcekarakter.com

Bu evlilik sözleşmesi olayı insanları irrite etse de gerçekten gerekli bir durum. Bekarken edindiğim bir gayrimenkul vardı, evlendikten sonra onu satıp bir ev alalım dedik, allahtan satılmadı o arada. biz de onu satmadan bir ev aldık. Neyse işler bozuldu evi terk etti, ertesi gün sahibinden de evin satılık ilanı vardı.
Ortak konut olduğu için şerh koydurdum ve satamadı. He sonuç değişti mi ? değişmedi.

Salonun bir köşesinde bir bavulun içinde eşyalarımı gittim aldım. O günü hiç unutmuyorum çok koymuştu, bi anda bütün hayallerin yıkılıyor.

He bunlar geçiyor geçmiyor değil ama çocuk kısmı sıkıntı.

Şimdi linç yemeyelim ama şu haberlerdeki "eski koca dehşet saçtı" cümleleri bu süreçlerden geçince bana artık komik gelmeye başladı.

Şiddetin savunulur bir tarafı yok elbette ama bi araştırmak lazım bu adam durduk yere niye böyle bir halt etmiş..

yazsak roman olur, o yüzden evlilik doğru insanla yapılırsa güzel, yanlış insanla yapılırsa hayat kaydırır.

Doğrusunu nasıl bulucaz diye aklından geçiren varsa o da nasibiniz işte, kartlar dağıtılırken ne çıktıysa şansınıza onu yaşıyorsunuz.

brv
14-11-2019, 10:57
Bu evlilik sözleşmesi olayı insanları irrite etse de gerçekten gerekli bir durum. Bekarken edindiğim bir gayrimenkul vardı, evlendikten sonra onu satıp bir ev alalım dedik, allahtan satılmadı o arada. biz de onu satmadan bir ev aldık. Neyse işler bozuldu evi terk etti, ertesi gün sahibinden de evin satılık ilanı vardı.
Ortak konut olduğu için şerh koydurdum ve satamadı. He sonuç değişti mi ? değişmedi.

Salonun bir köşesinde bir bavulun içinde eşyalarımı gittim aldım. O günü hiç unutmuyorum çok koymuştu, bi anda bütün hayallerin yıkılıyor.

He bunlar geçiyor geçmiyor değil ama çocuk kısmı sıkıntı.

Şimdi linç yemeyelim ama şu haberlerdeki "eski koca dehşet saçtı" cümleleri bu süreçlerden geçince bana artık komik gelmeye başladı.

Şiddetin savunulur bir tarafı yok elbette ama bi araştırmak lazım bu adam durduk yere niye böyle bir halt etmiş..

yazsak roman olur, o yüzden evlilik doğru insanla yapılırsa güzel, yanlış insanla yapılırsa hayat kaydırır.

Doğrusunu nasıl bulucaz diye aklından geçiren varsa o da nasibiniz işte, kartlar dağıtılırken ne çıktıysa şansınıza onu yaşıyorsunuz.

Öncelikle geçmiş olsun,
Türkiye'de belli başı kanunlar ciddi anlamda tek taraflı, satmak istemediğiniz hisseli bir taşınmazı satmamak için yapabileceğiniz hiç bir şey yok, ister %1 hissesi olsun, ister %50 hiç fark etmiyor. Ciddi anlamda sinir bozucu bir durum, 2 ay direndik satmamak için, en son tamam satalım dedik, sonuç değişmedi eşim ablası tarafından mahkemeye verildi :)
Hak, hukuk, adalet sıfır!!!

KÖROĞLU
14-11-2019, 12:58
Öncelikle geçmiş olsun,
Türkiye'de belli başı kanunlar ciddi anlamda tek taraflı, satmak istemediğiniz hisseli bir taşınmazı satmamak için yapabileceğiniz hiç bir şey yok, ister %1 hissesi olsun, ister %50 hiç fark etmiyor. Ciddi anlamda sinir bozucu bir durum, 2 ay direndik satmamak için, en son tamam satalım dedik, sonuç değişmedi eşim ablası tarafından mahkemeye verildi :)
Hak, hukuk, adalet sıfır!!!

sizin durum farklı hisseli mal satışında izalei şuyu davası açılır.

Bizde iktisap tarihi evlilik sonrası olduğu için "aile konutu şerhi"" koyarak satışa engel olabiliyorsunuz.

Diğer taraftan hukuk boşanma durumlarında (ki çocuk küçük ise) yok sayıyor resmen, her türlü anneye veriyor velayeti.

Velayeti alan anne de ipi eline almış oluyor ve bunu sürekli kullanıyor. Hukuken yapabileceğiniz en fazla velayeti kötüye kullanma davası açmak.

Onda da ispat lazım çocuğu sizin görme gününüzde vermemiş olması lazım vs vs çok b.k püsür işler.

Wromm
14-11-2019, 13:44

İlla bozacağız...

Son 5 yıllık hayatımın kısa özetini yapmışsın. Son yıllarda özgürlük arayışım arttı, sessizlik arar oldum ihtiyar amcalar gibi :) Tamam gençken de cubba cubba takılan biri değildim ama şimdiki gibi asosyal hissetmiyordum. Bir de öncelikler hep aile olunca kendini mutlu hissedemiyorsun galiba.
Etrafımda geliri yüksek kesim hariç hep aynı sıkıntılar. Kendi işi+ Yüksek gelir durumunda olanlar ise gösteremedikleri ilgiyi para ile tamamlayıp fazla muhattap olmuyor :) Maksat dışardan mutlu aile çoluk çocuk.

Ormanci
14-11-2019, 14:23

Aynen, geçenlerde benzer yorumlar gördüm, o yorumu yapanları da linç ediyorlardı :) Ama saçma sapan sorunlu vs adamlar haricinde gerçekten insanları o hale de getiriyorlar.

Bir ustam anlatıyordu, eski eşime şu kadar zamandır nafaka ödüyorum, ulan diyo kazandığım belli, işim belli, ödeyemediğim zamanlar oluyor, zart hemen avukatı arıyor diyor. Yahu gidin başımdan demiş, ödemiyorum, ödeyemiyorum. Kadına açmış, ulan demiş biz seninle ayrılmadık mı, bas git artık başımdan demiş bu kadar sene geçti, bi düş artık yakamdan... Ulan evli değiliz yine başımızı yiyo karı diyor :D

Bi arkadaş boşanma sürecinde, daha önce de yazdım belki yine bu başlıkta, 1 sene evli ya kaldılar ya kalmadılar. Kız manyak çıktı. Bizimkinde de hata, bazı arızaları görmüş ama evlenmiş.

Bizimki kaçamak yapıyor ama kaçamak yaptığı kız da manyak, fotoğraflar falan çekip, bizimki onu da kenara atınca intikam için eşine gönderiyor. Biz bir ara acaba bu tiplemeyi de bu kız mı tuttu da bu dava sürecine girdiler diye düşünmeden de edemiyoruz.

Çünkü normalde eşi haklı konumda iken, öyle bi saçmaladılar ki, iş paragözlüğe gelmeye başladı. Anası da dul, babayı kemirmiş sömürmüşler, kız da anasının izinden gidiyor galiba. Akılları sıra intikam alacaklar. Dava argümanları baştan sona yalanlarla dolu.

Bizimkiler de uğraşıyor çürütmek için.

Avukat arkadaş diyor ki kazasız zaten kurtulamayacaksın, tazminat mazminat bişeyler olacak ama en azından şu yalanları çürütüp hakim gözünde birşeyler oluşturmak var diyor.

Allah düşürmesin, ciddi ciddi manyağına denk geldin mi elini verip kolunu kaptırıyorsun.