Orijinalini görmek için tıklayınız : Enjektör değişimi hakkında?
HulusiToker
11-03-2016, 18:46
Aslında kolay bir soru ama merak ettim. Komple set halinde mi değişmeli? ***** pahalı enjektör :D. Teşekkürler
Degistirilmesi gerekiyorsa tek degisiyor digerlerine gore kali rasyonu yapiliyor. Eger tamir takimi ile kurtarilabilecek durumdaysa ucu de tamire giriyor. Bosch yetkili servisi bu sekilde is yapiyor.
Aslen tek satılan bir parça ama ben olsam komple girerim. Benim başıma geldi. Bir enjektörde sıkıntı vardı ama ben. Komple girdim.
HulusiToker
11-03-2016, 21:21
Aslen tek satılan bir parça ama ben olsam komple girerim. Benim başıma geldi. Bir enjektörde sıkıntı vardı ama ben. Komple girdim.
Neden set değiştiniz mesela merak ettim.
Durum tam olarak nedir onu bi yazarsanız daha iyi olur
HulusiToker
11-03-2016, 23:40
Problem enjektörlerim veya 1 enjektörüm bozuk, hepsini mi değiştirmeliyim yoksa sadece bozuk olanı mı?
Genel bir algı varya enjektör takım değişir diye neden onu merak ediyorum
Neden set değiştiniz mesela merak ettim.
Enjektör kullanıldıkça memelerin boyutu değişir. Yani z zaman y basınç altındaki püskürtme miktarı değişir. Basınç altındaki sızdırmazlıkları farklılık gösterir. Araba tabi ki yürür eder, arıza lambası yakmaz ama bir enjektörün değerleri hep farklı kalacaktır. Bence perf. olumsuz etkiler.
Bir enjektör cortladıysa diğerleri de çiçek gibi değildir. Birini değiştirirsin 30k 40k km yapar bu sefer diğeri cortlar.
bir kere yap temiz yap mantığı vardır bende
Otto_Skorzeny
12-03-2016, 11:08
Benim baba da set değişir onlar aman ha der her zaman. Nedeni sorunca da söylemiyo :D
1.3multijet dobloda enjekterün 1 tanesi sıkıntılıydı ticari taksi araba tamir ettirdim neredeyse 1 sene olacak şimdilik bir sıkıntı yok
HulusiToker
12-03-2016, 15:44
Benzin? Dizel?
BenziN 10KARAKTER
darkmoon
12-03-2016, 17:45
enjektörler genelde revizyonla temizlenir memeleri değişir falan halledilir.. eğer kurtarılamıycak gibiyse bencede set halinde değişmeli..
BenziN 10KARAKTER
Benzin enjektorunde tamir kavramı yok.
Bütün enjektorleri yanyana test eden makinalar var enjeksiyoncularda.
Tüm enjektorleri test edip , ultrasonik temizlik yapıp denk hale gelip gelmedigine bakıyorlar.
Denkse kullanıma devam.
Denk değilse ve değişim gerekiyorsa genelde takım olarak değişim önerilmektedir.
HulusiToker
14-03-2016, 22:04
Takım olarak değiştirmek çok pahalıya geliyor buda canımı sıkıyor. Sanırım bütün birikimimi vericem :(