Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi q5 Adblue

mbashan
15-03-2016, 00:39
Abimin Audi q5 aracında yakıt deposunun yanında Adblue girişi var ve yol bilgisayarında da Adblue 600 km diyor servise gitmemize gerek var mı yoksa herhangi bir akaryakıt istasyonundan alıp koysak bir sıkıntı olurmu çünkü yarın araç yaklaşık 2000 km yol yapıcak servis mi yoksa alıp koysak mı kararsız kaldık

hddsheriff
15-03-2016, 00:52
Garanti bittiyse benzincilerden koyabilirsiniz. Çok çok daha ucuza mal olacaktır. Arkadaşımın bir müşterisi için araştırmıştık servis 300-400 TL gibi bir rakam ve 3-4 saat süre istiyor. Adblue biterse aracın çalışmama gibi bit durumu oluyormuş. Müşteriyi benzinciye yönlendirdik çok çok uyguna halletmişti.

mbashan
15-03-2016, 01:00
Ticari araçlarda kullanılan Adblue yu direk koysak bi sıkıntı olmaz yani yada binek araçlar için olanlar daha mı farklı

hakotech
15-03-2016, 01:31
Garanti bittiyse benzincilerden koyabilirsiniz. Çok çok daha ucuza mal olacaktır. Arkadaşımın bir müşterisi için araştırmıştık servis 300-400 TL gibi bir rakam ve 3-4 saat süre istiyor. Adblue biterse aracın çalışmama gibi bit durumu oluyormuş. Müşteriyi benzinciye yönlendirdik çok çok uyguna halletmişti.

One yaa araç otobüs falanmıydı ?? Yok onların adblue deposu baya buyuk ondan soruyorum..ben bmw x5 araca borusanda 10 lıtresıne 160 lira para veriyodum..çok deli kazık bi servismiş o dediğiniz yer..

Adblue için ise,ikaz edilen km biterse yani 600 km diyomuş,araç stop ediyo ve çalışmıyo.. Çok sacma sapan bi icat çıkardılar.. Gıcık oluyorum resmen soygun..( ancak faydası da var tabı,çevre bakımından güzel bi şey.. Sosyal mesajımı da vereyim :) )

MCN21
15-03-2016, 08:08
Gecen ay bizim a6 ninda bitiyordu. Servise gittik, herhangi bir benzinlikten aldiginizi doldurabilirsiniz dediler. Bizde gittik benzinlikten aldik koyduk :) depoyu acmak icin bijon anahtari gerekiyordu aklinizda olsun :) 8 litre falan aldi sanirim.

Day Walker
15-03-2016, 08:43
Adblue yerine nitro koyunca +20 bg geliyomuş :D

volume81
15-03-2016, 08:56
One yaa araç otobüs falanmıydı ?? Yok onların adblue deposu baya buyuk ondan soruyorum..ben bmw x5 araca borusanda 10 lıtresıne 160 lira para veriyodum..çok deli kazık bi servismiş o dediğiniz yer..

Adblue için ise,ikaz edilen km biterse yani 600 km diyomuş,araç stop ediyo ve çalışmıyo.. Çok sacma sapan bi icat çıkardılar.. Gıcık oluyorum resmen soygun..( ancak faydası da var tabı,çevre bakımından güzel bi şey.. Sosyal mesajımı da vereyim :) )

litresi 1TL değilmiydi bunun yahu 10 liralık şeye 160TL vermek nedir ?

Berkan
15-03-2016, 08:57
Adblue yerine nitro koyunca +20 bg geliyomuş :D

adblue üre değilmi işesek kurtarmazmı :D :p

Day Walker
15-03-2016, 09:45
adblue üre değilmi işesek kurtarmazmı :D :p

ahahaha olm ben yazcaktım dedim yazmıyım :hehe: sen işesen bişey olmaz ama xor işerse mazot koymasına bile gerek kalmaz zaten kendinden alkollü :hehe:

i-vtec07
15-03-2016, 11:19
Adblue ne ya basın abi ethonulü :D

İlk önce servise sorun bencede aynı derlerse petrollerden alırsınız.

LnchCntrl
15-03-2016, 11:21
sırf bu tarafta bi milyon dolar var ameekaa

hakotech
15-03-2016, 12:33
litresi 1TL değilmiydi bunun yahu 10 liralık şeye 160TL vermek nedir ?

1 liramıymış dışarda....totoşlar tam soyguncu yaa.. Adı üstünde boru ile başlar :)

Day Walker
15-03-2016, 12:37
1 liramıymış dışarda....totoşlar tam soyguncu yaa.. Adı üstünde boru ile başlar :)

Fermas için bişey yazmama gerek o zaman :D

hakotech
15-03-2016, 12:43
Fermas için bişey yazmama gerek o zaman :D

Ona kelimeler kifayetsiz kalır,şelaleler geri geri akar,yanar dağlar buz keser,gölette javs'a denk gelmek gibidir fermas..şiir gibidirler,kadife gibi geçirirler,ne olduğunu idrak etmeye çalışırken beynin erir,gözün dolar,kalp damarlara öylesine hızlı kan pompalarki başın döner.. Fermas mı ... !!! Hayır kelimeler yetmez... :D

Diyadin
15-03-2016, 12:45
Ona kelimeler kifayetsiz kalır,şelaleler geri geri akar,yanar dağlar buz keser,gölette javs'a denk gelmek gibidir fermas..şiir gibidirler,kadife gibi geçirirler,ne olduğunu idrak etmeye çalışırken beynin erir,gözün dolar,kalp damarlara öylesine hızlı kan pompalarki başın döner.. Fermas mı ... !!! Hayır kelimeler yetmez... :D

Hakan bey merhaba yazılarınızı gülerek ve zevkle okuyorum. ferrari sahibi olmanız ve bu kadar mütevazi olmanız taktire şayan, iyi forumlar dilerim..

huseyinturk
15-03-2016, 12:51
Adblue o kadar pahalı bir şey değil ama her yerden almayın, ucuz adblue başımıza iş açtı bir kere.Pompa sensör göz ne varsa değiştirdik sistemdeki. Opetin kendi ürünü var onu kullanın fiyatıda uygun servislere göre.

Birde adblue bitince araç stop edip gitmiyor muymuş? Dağın başında kalsan geçmiş olsun o zaman...Ticarilerde yazılımla iptal ediliyor bu adblue, çıkıp giden gaza püskürüyor diye biliyorum aracın gidişine bir faydası yok zaten. Bizim otobüstede var bitince eşşek oluyor araba, belli deviri geçmiyor.

hakotech
15-03-2016, 12:55
Hakan bey merhaba yazılarınızı gülerek ve zevkle okuyorum. ferrari sahibi olmanız ve bu kadar mütevazi olmanız taktire şayan, iyi forumlar dilerim..

Sevgili diyadin,senelerdir aynı forumdayız,bana lütfen lan de :D ferrari sahibi olmam,kibirli,ego sahıbı yavşağın teki olmamı gerektirmediğini düşünüyorum,öle totoşlardan gram haz etmem zaten,ben haddimi de bilirim dinimide çok şükür,kibir insanı kemiren en büyük günahtır,ya da kısaca aileden böle gördük diyim de vaaza girmesin şimdi :D

Diyadin
15-03-2016, 13:04
Sevgili diyadin,senelerdir aynı forumdayız,bana lütfen lan de :D ferrari sahibi olmam,kibirli,ego sahıbı yavşağın teki olmamı gerektirmediğini düşünüyorum,öle totoşlardan gram haz etmem zaten,ben haddimi de bilirim dinimide çok şükür,kibir insanı kemiren en büyük günahtır,ya da kısaca aileden böle gördük diyim de vaaza girmesin şimdi :D

Lan hakan ferrari aldın yine aynı hll spr dvm :D

Neyse konu dağılmasın adblue çoğu benzinlikte var sorun olacağını sanmıyorum özellikle shellden almanızı tavsiye ederim

Day Walker
15-03-2016, 13:33

ahahaha şiir gibi yazmışsın okurken gözlerim doldu :hehe:

bizim patronlardan birinin arabasının dosyasına bakarken arka çamurluk sürtmeden boyanıyodu baktım boya için 6K yazmışlar :D dedim işte billurlu olmak böyle bişey :eheh:

Ome_RS
15-03-2016, 14:00
Yetkili servis geçirirde önce bir sıvazlar iyi muamele yapar ses etmezsin. Adblueden iyi geçiriyorlarmıs namussuzlar.
Fermas yorumu fıkra gibi olmuş. Bırak muameleyi pantolun üzerinden itelemişler. 6k parça boyaya nedir :eek:

cabriolet
15-03-2016, 14:16
ben babamın arabaya doldurtmuştum yetkili servisinde adblue için para almadılar benden usta işedi herhalde bizim adblue deposuna :)