Orijinalini görmek için tıklayınız : MenİskÜs yirtiĞi
mehmet6r
15-03-2016, 20:02
Hayırlı akşamlar abiler,
4-5 senedir sol dizimde çok dizüstü oturduğum zaman ağrı oluşuyordu. Yazın sonunda spora başladım ağrılarım ve dizde kilitlenme denen hadise daha çok meydana gelmeye başladı. Neticesi meniskusum tamamen yirtilmiş iki doktora gittim ameliyat dedi.
Daha önce başına gelen, ameliyat olan ameliyatindan&doktorundan memnun olan var mı? veya menisküsü yirtik olarak hayatina devam eden var mi?
Yırtık dewam edemezsin kardeşim. Amaliyat oncesi ve Amaliyat esnasında korkacak bsey yok. Sonrasında biraz narin olman ve bol antrenman yapman gerek yoksa bacagn aşırı zayiflar. Geçmiş olsun geciktirme derim
mehmet6r
15-03-2016, 21:42
Yırtık dewam edemezsin kardeşim. Amaliyat oncesi ve Amaliyat esnasında korkacak bsey yok. Sonrasında biraz narin olman ve bol antrenman yapman gerek yoksa bacagn aşırı zayiflar. Geçmiş olsun geciktirme derim
Eyvallah abi tavsiyelerin için en kısa sürede olacağım. Basit bir ameliyat mı acaba, geçikmemin yek sebebi doğru doktor&hastahane bulmak istemem.
alper_pug
15-03-2016, 22:02
Benimde capraz bag yirtigim var 1 senedir. Doktor tavsiyesi varsa alabilirim bende. Mehmet sanada gecmis olsun.
Bende de yırtık var ameliyat olacaktım gerek yok dedi doktor dizi kuvvetli tuttuğum sürece ağrım olmuyor bu şekilde uzun zamandır profesyonel futbol oynuyorum eğer illa ameliyat derlese atroskopi oluyorsun dizi deliyorlar yürüyerek çıkıyorsunuz zaten 3-4 hafta sonra tamamen iyileşmiş duruma gelecektir.
Benimde capraz bag yirtigim var 1 senedir. Doktor tavsiyesi varsa alabilirim bende. Mehmet sanada gecmis olsun.
Bülent Zeren
Ömer Taşer
Levent Köstem
Çoğu futbolcunun çapraz bağ ameliyatlarını bu adamlar yapar
mehmet6r
15-03-2016, 22:22
EyvAllah abi, sanada geçmiş olsun.
Bende de yırtık var ameliyat olacaktım gerek yok dedi doktor dizi kuvvetli tuttuğum sürece ağrım olmuyor bu şekilde uzun zamandır profesyonel futbol oynuyorum eğer illa ameliyat derlese atroskopi oluyorsun dizi deliyorlar yürüyerek çıkıyorsunuz zaten 3-4 hafta sonra tamamen iyileşmiş duruma gelecektir.
Sağolasın abi ama yırtık durmasının uzun vadede bir sıkıntısı olmuyor mu?
EyvAllah abi, sanada geçmiş olsun.
Sağolasın abi ama yırtık durmasının uzun vadede bir sıkıntısı olmuyor mu?
Valla ben yırtıktan sonra 100 maça çıkmışımdır belki daha fazla ama hiç bir sıkıntı yaşamadım benim sol dış taraftaydı yırtığım ayağım kuvvetli olduğu sürece hiç ağrı yapmıyor
mehmet6r
15-03-2016, 22:50
Valla ben yırtıktan sonra 100 maça çıkmışımdır belki daha fazla ama hiç bir sıkıntı yaşamadım benim sol dış taraftaydı yırtığım ayağım kuvvetli olduğu sürece hiç ağrı yapmıyor
Anladım abi, sağol cevabın için.
MuratCan07
15-03-2016, 23:52
geçmiş olsun kardeşim bende yarın sabah randevu aldım dizde acayip ağrı oluyo eğilip kalkamıyorum ağır kaldıramıyorum.. bakalım bana ne dicek
ulasoztas1
16-03-2016, 07:13
Geçmiş olsun, yaklaşık 7-8 sene önce halı saha maçında aldığım darbe sonrası kendimi doktorda bulmuştum. Menüsküsümde 2 adet yırtık olduğunu ve bu yırtıkların ameliyatlık olduğunu, ama dikkat edip maç yapmazsam ve dizimi yormazsam böyle devam edebileceğimi söylemişti. Bende ameliyat olmadım :D
Uzun yürüyüşler yaptığımda dik yokuş ve merdşven çıktığım zamanlarda ağrı yapıypr ama alıştım ona ve öyle yaşıyorum :)
Çapraz bağ menisküs gibi ameliyatları mümkün mertebe sporcu doktorlarından olun
Babamın çapraz ve ön bağlar kopmuştu birde menisküs gitmişti izmirde altayın doktor levent kösem ameliyat etmişti çok sorunsuz sıkıntısız olmuştu tabi iyileşme süreci biraz uzun oluyor bu ameliyatlarda devamın fizik tedavi filan...
20-25 gunn once kardesıme doktor hemen menıskus teshısı koydu amelıyat olmalısın diye bizde arastırır ederken bide levent kosteme gıttık film cekıldı edıldı menıskusluk bısey yok 10-15 gun dıkkat et zorlama, krem ,ılac verdı menıskus dıen doktorunda ...die bi söylendi mutlaka uzman bı doktora gıdin en basiti ameliyat kimine göre gecmıs olsun
diz kitlenme problemim vardı lise zamanı,
2 3 doktor gezip son kararı ömer taşerde vermiştim bundan 13 14 sene evvel.
maşallah sıkıntısız halloldu sağolsun zaten hoca on numara. ameliyattan öte sonrasında kendine bakman önemli olan.
meniskus ameliyatı cok basit artık donemimizde bende oldum aynı gün hastaneden cikip normal hayata donuyorsunuz ben yaklasık 9 ssene once felan olmustum hasekide
kapalı tip yapılıyor artık
OrcunInce
16-03-2016, 10:15
Sadece menisküs ameliyatı ise korkacak bir durum yok, zaten kısa sürüyor. Çapraz bağların kopmuş olsaydı yaptırma diyebilirdim ama menisküs için korkulacak bir hadise değil.
Levent Köstem
Ömer Taşer
Bülent Zeren
doktorlar çapraz bağı bilmez iken bu adamlar çapraz bağ ameliyatı yapıyorlardı zaten hepsi spor hekimi diz konusunda 1. kattan atla iyileşirsin deseler yapılır yani :D
alper_pug
16-03-2016, 16:06
Bülent Zeren
Ömer Taşer
Levent Köstem
Çoğu futbolcunun çapraz bağ ameliyatlarını bu adamlar yapar
Tesekkurler arastiriyorum isimleri hemen.
Selam olsun ,başına daha önce gelen varsa doktora gitmeden bilgi almak isterim :).
Sağ diz kapağımdan açıp kapattıkça çıt çıt ses geliyor . Yürüyünce bazen ağrı yapıyor ve yine sağ diz altımda hareket etmeyince ya da hareket edince ufak yanma şeklinde ağrı oluşuyor. Menisküs mü beyler :(