Orijinalini görmek için tıklayınız : TOKİ konut alımı hakkında bilgi paylaşımı.
Selamlar.
Ankara'da uygun fiyata bitmiş ileriye dönük sahibinden TOKİ evi almayı düşünüyorum. Nelere dikkat etmek lazım, sahibi ödeme borcu yok diyor, hatta tabu için başvuruyu yaptı perşembe tapuyu alacak. Fiyat olarak ta bana çok uygun. Şehir dışında sessiz sakin bir yer. Konu hakkında bilgi sahibi olanların tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkürler.
Thracian
16-03-2016, 11:07
Konu takip. Başvuru ve şartlarını merak ediyorum bendede
neresi ? bende yardımcı olabilirim boyle bir evimiz var..
neresi ? bende yardımcı olabilirim boyle bir evimiz var..
Temellide.
Toki'den ev yatırım yapmak için alınır, oturulmak için alınmaz abi.
Emlak Konut'un yaptığı evde oturuyorum, aldığımız fiyatta göre %160'a yakın kar ettik evden ama 3 senede 20 senelik ev kadar deforme oldu neredeyse.
İnşaat Mühendisi olarak ben almazdım TOKİ Evlerini, yüklenici firmalar devletten para alamıyor, alamadığı için ve denetimler çok sıkı olmadığı için çok basit ve ucuz işcilik yapıyorlar.
Sağlamlığını geçtim, her ne kadar kabul etsek de etmesek de TOKİ evlerinde oturan insanlar orta-alt sosyoekonomik seviyeye ait insanlar ve hiç ummadığım kadar benciller daha önce lüks ve-veya modern yerlerde yaşadıysanız, sitede ki insanların uğraştıkları şey size garip gelebilir, 1k tlye kiraladıkları evlerde kendilerini residansta oturuyor zannedenler mi,
Emlak Konut ile Emlak Konut AŞ.nin farkını bilmeden, ortalığı ayağa kaldıranlar mı, aidat bile ödemeden aidatlardan şikayet edenler mi, yanlış park için gece gündüz demeden fahri güvenlik görevliliği yapan mı, kimseyi rahatsız etmeden otoparkın en ucunda ki sağı,sol bomboş olan yere arabası çizilmesin diye 2 kişilik yere park eden arabanın tamponunu kıran, aynasını kıran, sileceğini kıran mı dersiniz. (Araç AMG-Mercedes-E Serisi arkadaşımın aracıydı)
Benim buralarda işim gücüm bitsin, dakika durmam satarım abi yok ormanın içindeymiş, rahatmış, huzurluymuş görünüşte öylede emlak konut'un sitesinde, yaşayan insanlardan bezdim, huzur falan yok sitede. Yahu üst katımda ki komşumun 2 çocuğu var, çocuk bunlar gezicek, koşucak oynayacak bir gün bile şikayet etmedim, adamcağızı görsem abi çoluk çocuk koşucak, oynayacak bizim için sorun yok çocukları sıkıştırma diyorum, göremiyorum bile adamı, kapıyı çaldım geçen söylemek için açmadılar abi, ses geliyor açmadılar :D
Final zamanlarımızda geç yatıyoruz saat 01:00'de alt komşu güvenliği arayıp kapıya güvenlik gönderiyor, yatsınlar yarın işe gideceğiz diye, odamda ders çalışıyorum en fazla mutfağa kahve almaya gidiyorum en fazla ne sesi yapabilirim ki. Çok rahatsızsan 1 kat yukarı çık kendin söyle, yok abi söylemez çünkü aldığı evin güvenlik hizmeti var, ota boka araması lazım.
Hani en büyük başarısı arabası olan 18-21 yaşında çocuklar vardir ya, bütün sosyal medya hesapları araba fotoğraflarıyla süslü, bütün hayatı ona endeksli, pazar günü yıkatır, cumartesi günü sanayiye gider, gezme anlayışı arabayı sürmek olan. Böyle sitelerde yaşayan insanların %80'i evlerini böyle görüyor.
Huzuru lokasyon değil, komşularınız sağlar abi. Ablam Moda'da oturuyor, onun mahallesine gittiğim zaman resmen huzurla doluyorum, insanlar birbirine saygılı, yardımsever.
Arabanın üzerine ağaç düşmüş , komşuları aramış, sormuş ablam ben müsait değilim kardeşim geliyor demiş komşusu cam kırık diye bir beklemiş orada içinden bir şey almasınlar diye.
Yine Moda ablamın evinden 2 parça L koltuk taşıyordum kendi evime alt komşunun kapısını çaldım 30-35 yaşında ressammış abi böyle böyle biz evden 2 parça eşya taşıyoruz, kusura bakma lütfen ses olabilir diye nezaket için söyledim. Adam olur mu kardeşim ne demek dedi tuttu yardım etmeye kalktı gerek yok falan dedik zor ikna ettik adamı. Baktı bizim araba yolda duruyor arkasına araba gelince sokağı turluyoruz arabasının anahtarını verdi çektik evin önünden benim arabamı isparka koyun siz rahatça yükleyin dedi.
Bizim siteye pazar günü taşınmak yasak 3 kişiyiz hepimiz sitede oturuyoruz kamyon falanda yok WV Transporterdan 2 parça koltuk taşıyoruz en fazla 10 dk sürecek bir şey, komşu görmüş site yönetimini arayıp şikayet etmiş taşınıyorlar diye.
Mesela başka bir komşum evimize gelip giden kız arkadaşlarımızdan rahatsız olmuş, ben evde yokken kardeşime tutmuş şey diyor "Ben bilmem ne imam hatip okulunda din kültürü öğretmeniyim, ev sahibinizle konuştum bir daha bu eve kızlar girip çıkarsa sizi evden çıkartıcak" tam o sırada geldim, dedim ki "kardeş bu evin sahibi biziz, hem din kültürü öğretmenisin hem yalan söylüyorsun ev benim, istersem kızlar girer çıkar, istersem erkek erkeğe takılırız ses varsa, gürültü varsa çağırırsın polisi gerekli görürlerse ceza keserler gerek görmezlerse sana polisi oyalamaktan işlem yaparlar dedim", utancından yüzüme bakamıyordu adam sonra siteden gitti her halde.
8-9 yaşında ki çocuklar ayakkabısını kapı önünde bıraktı diye akıllansın diye çocuğun ayakkabısını asansöre koyan 40 yaşında ki adamları gördü bu gözler.
Aman abi, bir 2b Arazisi bul, üzerine prefabrikten ev yap daha huzurlu, mutlu olursun böyle sitelerde katil olursun inan ki.
Okurken gerildim yemin ediyorum.
Murat Ç.
16-03-2016, 12:58
bende okurken ayar oldum yeminle demekki komşuluk denen şey böyle yerlerde yok İstanbul daki Kayaşehir deki Toki evleri hakkında ne düşünüyorsunuz yatırım için alınırmı şimdilik kiraya verip 5 -6 yıl sonra satsak nasıl ederiz
bende okurken ayar oldum yeminle demekki komşuluk denen şey böyle yerlerde yok İstanbul daki Kayaşehir deki Toki evleri hakkında ne düşünüyorsunuz yatırım için alınırmı şimdilik kiraya verip 5 -6 yıl sonra satsak nasıl ederiz
Kardeşim satıldı o evlerin hepsi, alanlar şimdi kar koyup satıyorlar. Al-sat için efsanevi karlı projeler, kayaşehir-batışehir-alemdağ vb. yerler.
Ben örneğini vereyim mesela, 170 BİN TL'ye aldığımız ev(60 bin peşinat 10 sene taksit ödeme yöntemiyle) şu an 390-420 bin TL arasında satılıyor.
Çoğu projede kar marjları buna yakın. Şimdi orhanlı tarafında inşaat başlanacak, onu kovalamaya bakın üzerine tapu olmayan kim varsa onun adına başvurun, kurada çıkarsa çok büyük kar edersiniz.
Tapu ile dairenin aynı olduğuna dikkat edin (Kat, daire no vs).
Satıcı 5 yıl içinde evi sattığı için gelir vergisi verebilir, bunu araştırın.
Toki'den ev almak için evinin olmaması gerekiyor sanırım. 1 tane alabiliyor bir kişi.
Toki'den ev almak için evinin olmaması gerekiyor sanırım. 1 tane alabiliyor bir kişi.
Abi devirde tapu gerekmiyor diye biliyorum, kura başvurusunda tapusuzluk şartı var.
Murat Ç.
16-03-2016, 13:13
abi zaten şuan kayaşehirde çok büyük el değiştirme var bir alım satım içinde herkes kayaşehire yakın birçok proje oluşturuluyor ve devam ediyiyor bakalım düşeş paraya sıkışmış acil satması gereken falan bulursak keş para yapıcaz birşeyler Orhanlı için düşüneceğim orayıda sağol
abi zaten şuan kayaşehirde çok büyük el değiştirme var bir alım satım içinde herkes kayaşehire yakın birçok proje oluşturuluyor ve devam ediyiyor bakalım düşeş paraya sıkışmış acil satması gereken falan bulursak keş para yapıcaz birşeyler Orhanlı için düşüneceğim orayıda sağol
Orhanlı'nın şansı imar yok orada TOKI Kanununa müteakip yapılacak, o yüzden diğer projelerden daha kısa sürede yüksek kar edebilirsiniz.
ozan gülle
16-03-2016, 13:21
Tokideki alacağınız evin tapusunu ev sahibi çıkarttığı zaman üzerinize ev olsada alabiliyorsunuz eğer eviniz varsa bankaya ödedikleri borcu size devredemiyor mal sahibi yada siz banka borcunu kapatıp tapuyu çıkarttırmak zorunda kalıyorsunuz
ozan gülle
16-03-2016, 13:23
Kayaşehirden yatırım yapan herkes fazlasıyla kar eder o bölgede emlakçıyım yakın zamandada emlak konut 24 üncü bölge açılacak bilginiz olsun
Murat Ç.
16-03-2016, 13:27
abi kayaşehirde nerede emlakçısın fiyatlar şu sıra kaç bandında 2+1 75-85 metre kare ne kadara bulunur minimum
Abi devirde tapu gerekmiyor diye biliyorum, kura başvurusunda tapusuzluk şartı var.
İyi de devir değil ki bu yazan. Perşembe günü adam tapusunu alıyor sonra Naci beye satıyor diye anladım ben.
maxpower
16-03-2016, 13:38
toki turkuaz da bi arkadaşım acil evini satıyor abi, düşünürsen konuşalım
İyi de devir değil ki bu yazan. Perşembe günü adam tapusunu alıyor sonra Naci beye satıyor diye anladım ben.
Evet devir değil, konutun borcu bitmiş zaten kiraya vermiş daha önce, Ankara'nın başka bölgesinde yakınlarının olduğu toki den ev alacakmış, zaten ben oturmak için değil yatırım amaçlı alıyorum.
toki turkuaz da bi arkadaşım acil evini satıyor abi, düşünürsen konuşalım
turkuaz a baktım baya çoğu borçla devrediyor, borcu bitenlerin fiyatları da bana göre yüksek, elimde üç beş birşey var evi alıp bir kaç yıl sonra satırım düşüncesindeyim, zaten en büyük hedefim arsa almak, prefabrike ev yaptırıp keyfime bakmak, çok şükür evim var batıkentte.
Orhanlı da Toki ne zaman başlayacak detaylı bilgi alabilirmiyiz. Bende toki vs ev almayı düşünüyorum kısmetimiz varsa çıkar inş.
Orhanlı da Toki ne zaman başlayacak detaylı bilgi alabilirmiyiz. Bende toki vs ev almayı düşünüyorum kısmetimiz varsa çıkar inş.
Tam belirli değil, emlak konut'un sitesini takip etmek gerekir.
Ankara toki hakkında bende araştırma yapıcaktım iyi oldu bu konu.
Ödemeler nasıldır, vade nasıl oluyo, peşinat ne istiyolar, şarlar neler?
Peşinat olmadan direk taksit usulü alabiliyo muyuz?
Kuzey Ankara, Kuzey yıldızı Toki'den ev alacaktık 2 sene önce, Gittik kuşcağızdan daire aldık. İyiki de almadık oradan, şimdi it, çakal yuvası oldu.
ogunozcan
16-03-2016, 16:15
ben 2 yıl once nata veganın ordakı tokıden cekılıse katıldım 1+1 daıre aldım aylık 200 -200 oduyorum :) 35bın tl toplam para su anda gorudgum kadarıyla 55-60 bın ısteyenler var.ama tabı her evın kırası odemesı boyle uygun olmuyor.mesela bızım oraya astının dogu termınalı ve bı unıv.gelıcekmıs belkı ılerde daha da degerlenır
Emre-Dylan
16-03-2016, 17:25
Temelli çok çok ters tabiri caiz ise dağın başı diyebilirim yatırımlık olsa bile ölü bi yatırım olur o taraflara bir kere gittim sanayileşme bayağı vardı 2008 2009 dönemlerde iş için gitmiştim. Şuan kuzey yıldızının 3. etabına yakın oturuyorum yatırım için buralardan alınır 3 ve 4. etaptan alınır diğer etaplar değerlenmez pek. Yatırım için ben olsam yenikent etimesgut taraflarına bakarım madem sincan tarafını düşünüyosnuz. Yok keçiören pursaklar derseniz Saray var veya kuzey yıldızı 3. 4. etap derim ama oturulmaz o evlerde kutu gibi kiraya verilir. Zaten ne mal olduğu belli değil orda oturanların "paralı kadın askerlerde var madde satıcısıda" yatırımlık daireler yani...
http://www.toki.gov.tr/basvuru-sartlari