Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Manisa-İzmir Bölgesi toptan akaryakıt

Mivec_4G63
16-03-2016, 16:29
Arkadaşlar 25.000 tl alacak için ısrarla inatlaşan benzin istasyonuna haciz yaptık. 6 Tona yakın mazot ve 2 tona yakın benzin haczettik. Ancak bu benzin ve akaryakıtı paraya çeviremiyoruz. İcra Müdürlüğünden yerinde satış yetkisi aldık, akaryakıtı pompalardan alıp orada satacağız. Normal piyasasının altına versek kime satabiliriz bu akaryakıtı? Daha önce böyle bir olay başına gelen avukat olmamış, çünkü istasyona gittiklerinde borç ödenmiş. İcra Müdürü muhafaza riskli olduğu için ona da yanaşmıyor. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

emoro
16-03-2016, 16:43
Benim fikrim İzmir bölgesindeki hafriyat kamyonlarına verebilirsiniz, aynı durum istanbul da denk geldi Tırcı arkadaşım 1 hafta boyunca aynı istasyondan aldı.

Kahn23
16-03-2016, 16:49
En net bilgiyi Murat Abi verir hrh.
Onunla irtibata geçin bence..

ouzs
16-03-2016, 17:01
Benim fikrim İzmir bölgesindeki hafriyat kamyonlarına verebilirsiniz, aynı durum istanbul da denk geldi Tırcı arkadaşım 1 hafta boyunca aynı istasyondan aldı.

Euro5 normlarındaki hafriyat kamyonları pompa benzini çok fazla kullanıp zarar etmek istemezler, Fiyat kaçak benzin fiyatında verilecekse düşünülebilir.
Varillere doldurulup satılma fikri nasıldır bilmem ama herkese de satamazsın. Güven sağlanması şart. Ek olarak yerinde dolum dediğiniz sadece istasyondan olacaksa, çevre illerden ve aynı ilden istasyona gelen araçlara vermekten başka çare yok sanırım.

fore
16-03-2016, 17:02
Tankere dolum yapabiliyor musunuz?

MCN21
16-03-2016, 17:04
Çevrede köy falan varsa onlarla konuşun derim.

ouzs
16-03-2016, 17:13
'' İcra Müdürlüğünden yerinde satış yetkisi aldık, akaryakıtı pompalardan alıp orada satacağız. '' bu yetki işleri zorlaştırmış.Tankere dolum veya varillere dolum en kolayı olurdu.

İcra ile görüşüp yakıtı ADR mevzuatına uygun ADR li tankerle taşımayı talep etseniz belki olumlu cevap verebilirler. Taşıma riskinden dolayı öyle bir karar alınmış olabilir icra tarafından.

CemBerk
16-03-2016, 17:33
celal bayar üniversitesi için çalışan servis şirketleri var izmir-manisa yapıyorlar onlara ulaşmaya çalışın ucuza verirseniz büyük ihtimalle alırlar ama mevki de önemli

volume81
16-03-2016, 17:37
istasyon çalışıyorsa satıp parasını ödesinler size olmuyor mu öyle ?

yada mal'a haciz koyana kadar hesaplarına el koyun en kötü kart çektiklerinde para size gelir

TaGo
16-03-2016, 20:38
İstasyon nerede? ben tankeri ve akaryakıt işi yapan arkadaşlarımla görüşürüm

Thracian
16-03-2016, 20:51
İzmirde nerede. Günlük tekirdağ-izmir mal çeken tır şöförü tanıdıklar var. İstasyon ve fiyatı pm atın bana, görüşeyim. Uyarsa hepsini 15 günde bitirirler

Thracian
16-03-2016, 21:13
Arakadaşı aradım. pompadan alım sıkıntılı olur. 1-2 bi şey demeselerde sonra istasyon kesin pislik çıkartır dedi. En iyi ihtimal kendiniz malı ucuzdan satın alın. parçalı satın

CaNeR44
16-03-2016, 21:55
Anlamadığım petrol istasyonu 25000 tl için nasıl haciz ettiriyor kendini

Mivec_4G63
20-04-2016, 12:12
Arkadaşlar yarın ihale olacak, ihale metnini aşağıya kopyalıyorum. Akaryakıt alma lisansı olan birileri varsa ihaleye katılabilir. %50 üzerinden kimde kalırsa akaryakıt satışı verilecek.

T.C.
SALİHLİ
2. İCRA DAİRESİ
2016/57 TLMT.
TAŞINIRIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup:
Pazarlık usulü ile satış21/04/2016günü Durasılı Mah. Azmakbaşı Mevkii 3 Km Alaşehir yolu üzeri
(Kadoil Petrol) Salihli/Manisa adresindesaat 11:00'da başlayacak olup 11:10 da sona erecektir. Söz konusu
mallar iş bu 10 dakika içerisinde gelen taleplilerden en yüksek fiyatı verene pazarlık yoluyla satılacaktır.
Hacizli malların takdir edilen kıymetinin %50 sini bulmasının ve satış isteyenin alacağına rüçhanı
olan alacakların toplamından fazla olmasının ve bundan başka paraya çevirme ve payların paylatırma
masraflarının geçmesi şart olup,
İhale nakit parayla yapılacak ve ihale alıcısına ihale beledilini yatırması için ayrıca süre
verilmeyecektir.
Satıştan mütevellit damga vergisi ve Salihli Vergi Dairesi tarafında bildirilen %18 oranında KDV
beyannamesinin asılnüshası icra dairesince düzenlenerek satışın gerçekleştiği gün Kdv bedelini ve damga
vergisini yatırması için ihale alıcısı veya yetkilendirdiği kişiye verilecektir.Tellaliye harcı ihale bedelinden
ödenecektir.
Teslim ve teslimden sonraki masraflar ihale alıcısına ait olacaktır.
Satışa çıkartılan mahcuzlar İİK. 113. Ve 119.Maddelerinde belirtilen muhafazası masraflı olan
mallar olmasısebebiyle ;ihale alıcısına ihale kesinleşinceye kadar yediemin sıfatıyla teslim edilecektir.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile yapılan yazışmalar neticesinde ''Satışa konu akaryakıtın
nihai kullanım amacıyla kullanımında sorun bulunmamakla birlikte, yeniden satış amaçlı temin
edecek kişilerin uygun lisanslı kişiler olması gerekmektedir. Bayii lisansı sahiplerinin, akaryakıt
hareketleri Enerji Piyasası Kurumuncaeletronik olarak izlendiğinden ve bu kişilerin dağıtıcısı
haricindeki kişilerden akaryakıt temin etmesi suç oluşturduğundan, ilanda bu hususun açıkça
belirtilmesi gerektiği''hususları belirtildiğinden ihaleye katılabilecek kişilerin gerekli kullanım ve satış
lisansını ellerinde bulunduran kişilerden olmasına,
Mahcuzun satış bedeli üzerinden aşağıda belirtilen oranda KDV.'nin alıcıya ait olacağı ve satış
şartnamesinin icra dosyasından görülebileceği; gideri verildiği takdirde şartnamenin bir örneğinin isteyene
gönderilebileceği; fazla bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla dairemize başvurmaları
ilan olunur. 11/04/2016

1.İhale Tarihi: 21/04/2016 günü, saat 11:00 - 11:10 arası.
İhale Yeri: Durasılı Mah. Azmakbaşı Mevkii 3 Km Alaşehir yolu üzeri (Kadoil Petrol) Salihli/Manisa
No Takdir Edilen
Değeri TL.
Adedi KDV Cinsi (Mahiyeti ve Önemli Nitelikleri)
1 9.430,00 1 %18 2.300 LT. KURŞUNSUZ 95 OKTAN BENZİN
2 17.713,00 1 %18 5.730 LT. MOTORİN MAZOT