Orijinalini görmek için tıklayınız : HGS sorunsali
Mehmet Opc
20-03-2016, 13:53
Aracımda 1 senedir ogs kullaniyordum ve ogs iptal ettirdim cuma öglen yapikrediden hgs aldım ve kredi kartima baglattırdım ve aktif hale geldi denildi cuma akşami 21.00 gibi köprüden hgs gişesinden geçtim ve kaçak yaziyordu ben yapikredi çağrı merkezini aradim bakiyem aynıymış düşme olmamış.Şimdi ben ceza mi yedim ne yapmam lazim aynanın arkasına yapıştırdım hgs yi.Sanki eskiden hgs almıştım bi ara kapattirmadim ogs aldım ogs kapattirip yeni hgs aldım ama eskiden hgs aldım mı almadım mı hatirlamiyorum.Sorun olur mu eski hgs yi iptal ettirmessem
Eskisiyle alakası olduğunu zannetmiyorum. İstanbula yeni geldiğimde hgs li araçla ogs gişesinden geçmiştim. Kontrol edilip düşmüşlerdi tutarı hgs olduğu için araçta. Sizde de hgs etiketini görmemiş olabilir. Çağrı merkezleri gibi birşey vardı. Bir arayıp sorabilirsin oraya.
Benimde bazen okumayıp kaçak geçiyor, banka kendisi düşüyor, otomatik tanımlama yapın isterseniz?
Hocam benim de başıma gelmişti, sisteme düşmesi birkaç saati bulabiliyor. HGS'nin telefon uygulamasından veya internet adresine girip bakiye ve geçiş bilgilerinize bakabilirsiniz.
Mehmet Opc
20-03-2016, 15:57
Tamamdır cok teşekkür ederim arkadaşlar sıkıntı yaşamıyacagimi soyluyorsunuz mail atiyim mi sizce
Ben gece 24 gibi Ankara-İstanbul otobanından çıktığımda kaçak geçiş uyarısı karşısında şok olmuştum ama telefondan HGS uygulamasına baktım kaçak veya ücretli geçiş görünmüyordu, ertesi gün öğlene sisteme normal geçiş olarak yansımıştı. Siz de yarın sabaha kadar bekleyin, sisteme düşmezse gerekeni yaparsınız.
ÜSTÜNERC
20-03-2016, 19:18
yeni konu açmamak adına burdan bi sorum olacaktı hgs ile ilgili.Hgs yapışkanını ön cam filmi yaptırdığım için camdan çıkardım,yolculuk yapacağım zaman tekrar yenisini çıkartmam gerekecek mi? Bide ön cama yapıştırmadan gişeden geçerken elimle cama dogru tutsam okunur mu?
optimus_prime
20-03-2016, 19:40
yapışkanlı olan elde tutmayla okumaz heralde ama ceza yazılmıyor bildiğim kadarıyla hgs den sistemsel olarak düşüm yapılıyor daha sonra
cama iyice dayayın, okuyor.
yeni konu açmamak adına burdan bi sorum olacaktı hgs ile ilgili.Hgs yapışkanını ön cam filmi yaptırdığım için camdan çıkardım,yolculuk yapacağım zaman tekrar yenisini çıkartmam gerekecek mi? Bide ön cama yapıştırmadan gişeden geçerken elimle cama dogru tutsam okunur mu?
ÜSTÜNERC
20-03-2016, 20:07
cama iyice dayayın, okuyor.
Çok teşekkür ediyorum abi
dragstar
21-03-2016, 21:29
Sisteme dusmeden bende plakaya kayıtlı etiket olduu için silindi.
huseyinturk
21-03-2016, 21:31
Sürekli giriş okunamadı, kaçak geçiş gibi uyarı alıyorum, ekstresini her ay kontrol ediyorum nerden girip çıktıysam onu alıyor hgs. Sistem okumuyor ama arka planda tölere ediyorlar hatalarını
Kaçak geçiş olarak gözüken araçlarla, Hgs sahibi araçları ceza yazmadan önce ya manuel olarak ya da bir yazılım kullanarak kontrol ediyorlar. HGS si olan araçlara eğer kredi kartına kayıtlı ise veya kredisi yeterli ise ceza yazmıyorlar veya yazamıyorlar.
Sürekli giriş okunamadı, kaçak geçiş gibi uyarı alıyorum, ekstresini her ay kontrol ediyorum nerden girip çıktıysam onu alıyor hgs. Sistem okumuyor ama arka planda tölere ediyorlar hatalarını
Onur Fatih
22-03-2016, 01:58
Bende bir soru sorayim hgs ile ilgili bu baslik altinda
Eski sattigim arabamda hgs yapiskanini camdan sokmeyi unuttum. Sattigim herifte hic bir yukleme yapmadan otobana girmis cikmis ve ceza mesaji geldi ptt den.
Ne yapmam lazim nasil bir yol izlemem lazim 748 tl ceza yazilmis. Yarin adama ulasip durumu izah edicem bakalim.Basina benzer durum gelen var mi?
AliGizda
22-03-2016, 12:50
Bende bir soru sorayim hgs ile ilgili bu baslik altinda
Eski sattigim arabamda hgs yapiskanini camdan sokmeyi unuttum. Sattigim herifte hic bir yukleme yapmadan otobana girmis cikmis ve ceza mesaji geldi ptt den.
Ne yapmam lazim nasil bir yol izlemem lazim 748 tl ceza yazilmis. Yarin adama ulasip durumu izah edicem bakalim.Basina benzer durum gelen var mi?
Satışı verdiysen eğer sana bir şey gelmez. HGS etiketi senin üzerine olduğu için ceza mesajları sana geliyor fakat ceza araç sahibine gider diye biliyorum.