Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyal Medya Erişimi İçin VPN Kullanımı - Dikkat!



Evrenoz
20-03-2016, 20:14
Sosyal medya erişim problemleri ve VPN kullanımı son günlerin revaçta olan konularından biri..

Devlet, erişimi yavaşlatınca ya da engelleyince VPN erişimi sağlayan programlardan birini kurup sosyalleşmeye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Peki nedir VPN? Ve VPN sanıldığı kadar masum mu?

VPN; özellikle şirketlerin kendi kapalı devre ağ sistemlerine dışarıdan güvenli, kontrollü ve şifrelenmiş bir trafik üzerinden erişim için tasarlanmış bir yapıdır. Sade şirket çalışanlarına tanımlanan program, şifre ve diğer güvenlik önlemleri ile şirketlerine erişen çalışanlar bu noktadan sonra sanki şirketlerindeymiş gibi çalışmaya başlarlar. "Sanki şirketlerindeymiş gibi" kavramı önemli ve bizi ilgilendiren kısım da tam olarak bu.. Şirketteymiş gibi çalışmak.

Sosyal medya m.alum mercilerce yavaşlatılıp ya da engellendiğinde yurtdışında bulunan şirketlerin sunucularına, Google market ya da apple store'dan edindiğimiz programlar ile bağlantı kurup, sosyal medyaya bu programlar ve akabinde bu sunucular üzerinden erişiyoruz. Bağlantı yapılan şirket yurtdışında olduğundan, m.alum mercilerin yurt içi internet sansürü bu sunucuları etkilemiyor ve dolayısıyla biz de etkilenmiyoruz. Etkilenmeme neticesinde de özgürce, gönül rahatlığıyla sosyal medyada sosyalleşebiliyoruz.

Peki gönlümüz gerçekten bu kadar rahat olmalı mı? Yukarıda kısaca anlattığım üzere, ne olduğu belirsiz bir yurt dışı sunucusu üzerinden sosyal medyaya erişim sağlayabiliyoruz. Ancak bu bağlantıyı gerçekleştirdiğimizde bizlerin sadece facebook - twitter gibi sosyal medya programları değil tüm internet trafiğimiz bu ne idüğü belirsiz sunucu üzerinden geçiyor. Dolayısıyla verilerimiz bilmediğimiz, tanımadığımız bir VPN sağlayıcı kurumun tabir-i caiz ise izlemesine, görmesine açık hale geliyor. Tehlike de tam olarak burada başlıyor. Sosyal medya şifreleri, daha da önemlisi mobil bankacılık bilgileri, mail bilgileri, borsa oynayanların erişim bilgileri ve daha nice bize özel bilgi.

Dolayısıyla VPN'i çok dikkat ederek, çok iyi araştırarak, illa kullanacaksak bu işi profesyonel bir hizmet olarak sunan kurumları tercih etmeli, tüm bunlara ne kadar dikkat edersek edelim bir riskin her daim olduğunu unutmadan indirdiğimiz programları kullanmalıyız.

Kadyr
20-03-2016, 20:23
Vodafone kullaniyorum facebook bayagi agir sizlerdede oylemi?

Evrenoz
20-03-2016, 20:25
Şu ara herkes aynı durumu yaşıyor. Yazıda da anlattığım üzere, devletin yurt içinden sosyal medyaya erişim kısıtlaması / yavaşlatması getirmesinden kaynaklanan bir durum..

ahmet3425
20-03-2016, 20:25
Hotspot kullaniyorum heralde bu bilinen ve guvenilir firmardan biridir...

B16
20-03-2016, 20:26
Hotspot kullaniyorum heralde bu bilinen ve guvenilir firmardan biridir...

ücretsiz olduğu için pek güvenilir gelmiyor.

güvenilir ücretli vpn firması bilen var mı

onursumer
20-03-2016, 20:27
yıllardır hotspotu ucretli olarak kullanıyorum , ucretsizlerden hep bir çekinmişimdir

Evrenoz
20-03-2016, 20:29
Aslında ücretli için de ücretsiz için de aynı risk mevcut.

Ancak ücretli olanlar, global anlamda bu işi yapan bir firma bulunduğu takdirde bir nebze olsun insanın içi daha rahat olabilir. Lâkin risk her daim var olduğundan dikkatli olmak gerek. Özellikle mail / bankacılık / borsa gibi erişimleri VPN açıkken yapmamak, mailin push up özelliğini VPN açık iken kapamakta fayda var.

dahan
20-03-2016, 20:36
hotspot ücretsiz olanı çok yavaş ve belli süre sonra çortluyo,,acaba ücretli olanı hızlımı sizce

golgeoyunu03
20-03-2016, 20:43
zenmate kullanıyorum gerektiğinde, işimi görüyor

meganes
20-03-2016, 20:45
ben cuma gününden beridir facebook'a fotoğraf ekliycem yapamıyorum hem mobil hem evdeki bilgisayar,hattım turkcell telefonum iphone hücresel veriden instagram ve facebook yok,eve gelip wifi açtığımda instagrama girebiliyorum ama facebook yine yok anlamadığım sizde durum nedir ?? başka hat ve telefon kullanan arkadaşlarım girebiliyolar fotoğraf vs paylaşabiliyolar ama ben ne pc'den nede telefondan yapamıyorum,vpn dediğimiz olayı sadece sabit bilgisayaramı yoksa mobildede kullanabiliyormuyuz ?

Evrenoz
20-03-2016, 20:46
Tablet, telefon, pc, notebook.. Hepsinde kullanılabilir VPN

darkmoon
20-03-2016, 21:21
ben alternatif sitelerde takıldığım için o sitelerde bir yavaşlama söz konusu değil yasak olan yada getirilen siteler genelde en göz önündeki en çok göze batan siteler.

bad cat
20-03-2016, 21:29
Ben psiphone programını uzun zamandır ücretsiz kullanıyorum. Ancak sadece böyle kısıtlama ve yavaşlatma yapıldığında ve sadece sosyal medya için. Banka şubesi gibi önemli işlemleri program kapalı olduğunda takip edebiliyor mu?

secomeco
20-03-2016, 21:40
pc de zenmate,android de vpn master iş görüyor

emir91
20-03-2016, 21:54
Bu yavaşlatma nasıl oluyor bilen biri açıklayabilir mi acaba site bazlı bir uygulamamı veya eğer ttnet altyapısı üzerinden yapılan bir müdahale ise her ay bir dünya para verdiğimiz hizmetin kafalarına göre kısıtlanmasına neden hiç kimse tepki göstermiyor

Octane
20-03-2016, 21:56
Hide my ass. En iyi vpn sağlayıcı, fakat biraz tuzlu. Vpn kullanırken tarama geçmişi v.s. önceden komple silip, cookielere kadar, vpni kullanırım. Vpn zaten youtube yasaklanınca kullandığım bir şeydi, şimdi de yavaşlayınca falan facebook kullanıyorum. Anca sosyal medya hesabıma erişirler. Bankacılık işlemlerimi vpn değiştirmeden normal bağlantıdan hallediyorum. Sosyal medya hesabımı da kim ne yaparsa yapsın, birinin anasına söverler en çok, porno paylaşırlar, e tanımadığım kimse de ekli değil hiç bir yerde, onlar da arar sorar. Yeni bitane daha açarım.

Evrenoz
20-03-2016, 21:57
Bu yavaşlatma nasıl oluyor bilen biri açıklayabilir mi acaba site bazlı bir uygulamamı veya eğer ttnet altyapısı üzerinden yapılan bir müdahale ise her ay bir dünya para verdiğimiz hizmetin kafalarına göre kısıtlanmasına neden hiç kimse tepki göstermiyor

Neticede sosyal medya sitelerinin erişim adresleri belli. Buraya giden yurt dışı çıkış hızlarını sınırlandırdığında, vatandaş erişemiyor.

Ama sorsan, "yoğunluk var ondan yavaş" diyorlar. Keriz bol, kandırıyorlar haliyle.. Anasını sattığımın sosyal mecrasında nedense bir bu olaylardan sonra yoğunluk oluyor ve o yoğunluk sadece sosyal medyada oluyor.. Yersen tabi.
Şaka falan değil bu arada, gerçekten bu açıklamayı yaptılar :)

fore
20-03-2016, 22:05
Bu yavaşlatma nasıl oluyor bilen biri açıklayabilir mi acaba site bazlı bir uygulamamı veya eğer ttnet altyapısı üzerinden yapılan bir müdahale ise her ay bir dünya para verdiğimiz hizmetin kafalarına göre kısıtlanmasına neden hiç kimse tepki göstermiyor

20 şerit bir otobanı bir anda 4 şeride düşürdüklerini düşün. Ya da Boğaziçi Köprüsü ya da Mahmutbey Gişeler. Benzer durum işte.. Nolur? Geride Trafik başlar akış yavaşlar..

Emre-Dylan
20-03-2016, 22:09
Allahtan teche yavaşlatma getirmiyor şerefsizler.

Dayı
20-03-2016, 22:13
http://privateinternetaccess.com/

ücretli

Wankel Batu
20-03-2016, 22:59
hotspot vpn kullaniyorum ilk surume ciktiginda indirmistim ilk sürümde acik vardi normalde 1 ay ücretsiz kullanabiliyorsunuz sonra ucretli oluyor ama ilk sürümdeki aciktan dolayi kucuk bir kac ayardan sonra ücretsiz kullanabiliyorsunuz bu sekilde kac sene once indirdim bilmiyorum ama en az 3 senedir bedava kullaniyorum güncelleme yapmadim tabiki suanda güncel surum de boyle birsey oldugunu dusunmuyorum

Thracian
20-03-2016, 23:02
Konuyu 1 dk siyasete taşıyıp çıkacagım. Daha net kavransın diye yazıyorum.

Akp hükümeti şuanda hiçbir toplumsal tepki istemiyor. Yani çıkıpta 100 kişi teroru lanetleme yuruyuşu yapsın istemiyor. Çünkü işin sonucu bi anda değişip arap baharına döner diye. O yüzden fb twrt gibi sosyal ağlar engelleniyor

ahmet3425
21-03-2016, 00:09
ücretsiz olduğu için pek güvenilir gelmiyor.

güvenilir ücretli vpn firması bilen var mı

Ucretli kullaniyorum gayet iyi ve hizli calisiyor...

Yiğit G.
21-03-2016, 01:58
Zenmate ücretli kullanıyorum... Zehir gibi hızlı 2 gündür internetim yavaşlatma yapıldığını bile sonradan duydum.Ben yıllık aldım... Şu anda yıllık 6 euro... Hiçbirşey değil aylık 1.5 tl ye geliyor... Tavsiye ederim şu an en iyi vpn dir

https://zenmate.com/premium/

Day Walker
21-03-2016, 07:18
Genelde Puffin kullanıyorum İphone ve İpadde

Tüm yasaklı sitelere vpn mpn dns falan filan olmadan direk giriş yapıyor.

GKS
21-03-2016, 09:52
vpn özellikle iranda çok kullanılıyor güvensiz bir sistem kesinlikle