Orijinalini görmek için tıklayınız : 40.000 TL'ye kadar Otomatik Aile Arabası Tavsiyesi ?
Arkadaşlar merhaba
2013 Model Ford Fiesta 1.6 Benzinli Otomatik bir aracım var. Bebeğimiz olduktan sonra biraz küçük gelmeye başladı.
Ayrıca şirket arabam Mercedes A 180 olması sebebiyle şehir içi ve kısa mesafeli işlerde şirket arabası yeterli geliyor.
40.000 TL ye kadar (35.000 - 40.000) Otomatik bir araç arayışım var.
100.000 km psikolojik sınırı aşmayı düşünmüyorum. 2010 - 2013 arası araçlara bakıyorum.
Benim alternatiflerim aşağıdaki gibi (Boya-Değişen Takıntım yok sorunsuz araç olduğu takdirde)
Görüşlerinizi rica ederim.
2011-2012 Honda Civic
2012 Ford Focus sedan
2012 Ford Focus HB
2012 Citroen C4 1.6 E-Hdi HB
2012 Chevrolet Cruze 2.0 d yada 1.6 benzin
2011 - 2012 Reanult Fluence (hiç beğenmiyorum)
2010-2011 Opel Astra 1.3 Dizel
2011 Opel Astra 1.4 T Benzinli
huseyinturk
20-03-2016, 20:59
Beklentiniz tam olarak ne bilmiyorum ama eşinizinde kullanacağı bir araç bakıyorsanız Honda Jazz bagajının yüksekliğiyle felan iş görebilir aslında bebekten sonra.
Çocuk koltuğu sonrası arkada ferah iç mekan arıyorum.
Bagaj olarak Fiesta yetersiz gelmeye başladı. Bebek Arabası sonrası 1 orta boy valiz ve 1 orta boy çantaya ancak yetiyor.
Yakıt olarak şehir dışı 7 litre civarı beni üzmez, Dizel olursa zaten sıkıntı yok.
Şehir içi hergün 5 km eşim ev-iş arası kullanacak.
Şehir dışı yolculuklarda rahat ettirecek, misafir yolcu (anne-baba) olduğunda rahatsız etmeyecek bir iç mekan arıyorum.
huseyinturk
20-03-2016, 21:20
Jazz 1.4 bir araba kadar gitmesi dışında iç mekan olarak baya baya ferah bir araba, bayanların tercih ettiği araçlar içinde en araba olan araba hatta bir bakın derim, yakıt olarakta az yakıyor rakiplerine göre. Listedeki arabalar daha çok sana bana göre arabalar sanki. Cruze focus astra c4 hemen hemen aynı arabalar, otomatikte focus yada c4 tercih etmezdim ben şanzıman sıkıntı çıkarmaya çok müsait. Cruze, astrada biraz meyilli sıkıntıya. Kafam rahat olsun diyorsanız illa otomatikse honda tercih edin derim ben, yada corolla, auriste bakabilirsiniz
civic ya da cruze bnm tavsiyem.
focus powershift çift kavramalı şanzuman kullanıyor, fiestam ile aynı şanzuman, memnunum...
Astra Dizel şuan aklıma yatmaya başladı ama tavsiyeleriniz çok önemli.
Jazz eşimin abisinde vardı düz vites olarak, gayet memnundu, otomatik şanzuman ı nasıl ki acaba =?
huseyinturk
20-03-2016, 21:43
focus powershift çift kavramalı şanzuman kullanıyor, fiestam ile aynı şanzuman, memnunum...
Astra Dizel şuan aklıma yatmaya başladı ama tavsiyeleriniz çok önemli.
Jazz eşimin abisinde vardı düz vites olarak, gayet memnundu, otomatik şanzuman ı nasıl ki acaba =?
Yarı otomatiklerde en sıkıntısız şamzmanlardan , anneme araba bakarken baya araştırmıştım sıfırı yok diye micraya döndük sonra
optimus_prime
20-03-2016, 21:45
şirket aracı gibi ama model yılı ve km itibariyle fiyatına göre sıfır sayılır
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2014-otomatik-servis-bakimli-cruise-kontrollu-276505649/detay/)
cıvıc derım ama o rakama dedıgın speclerde hasar kayıtlı olur ancak
2. secenek focus olabilir
cıvıc derım ama o rakama dedıgın speclerde hasar kayıtlı olur ancak
2. secenek focus olabilir
1-2 parça değişen-boya sorun değil takılmıyorum aracın durumu iyi olduktan sonra.
Aslında aklıma en çok yatan araç Civic ve sonrasında Astra geliyor.
Şuanki aracım Fiesta da Hız sabitleyici- esp- mercekli far-digital klima- yağmur far sensörü vs var. Bunlar iyi özellikler sınıfı ve parasına göre.
Alacağım araçta hız sabitleyici ve esp olmalı.
Cruze nasıl bir araçtır, Astra kullanan var mı ?
Astra nın şanzumanı vites değişimlerinde yavaş değiştirerek boşluk veriyor. Bu sorun değil ama genel olarak nasıl araçtır bilmiyorum.
Civic bagaj küçük çocukla filan yetmez.
En genişi Fluence ama rahat bir arada değilmahrıca edc hep soru işareti olur.
C4 şanzıman başarısızdı en son duyduğum.
Focus' un iç mekan ve arka koltukları dar geliyor bana ve kemikli bi araba.
Cruze güzel ama satmak sıkıntı.
1.3 cdti kullanmadım yorum yapacak kadar ama güçsüz kalabilir.
Yine de bütün seçenekler arasında bagaj hacmi size yeterli gelirse Civic derim ama Lpg olmadan üzer. Sonra da fluence derim.
Jazz otomatik de sorun yaşayaağınızı sanmam. Eski kazasını kullandım kısa bir süre tüketim filan gayet iyiydi. Yeni kasanın görünümü de başarılı bence..
ahmetbaha-drs
20-03-2016, 22:15
Mazda3'te seçenek olabilir.
fiesta dan sonra civic in bagajı yeter gibi geliyor.
Fiesta 42 lt benzinle uzun yolda 110-120km hız aralığında 650 km yol yapıyor. 6lt ile 7lt arası tüketiyor ben memnunum bu tüketimden, Şehir içi ise 42 lt benzinle 500 km yapıyor. 8lt civarı tüketim oluyor.
Bu tüketimleri aşmadıktan sonra sorun değil.
Fluence tip olarak hiç sevimli gelmiyor.
Ben 1.6 otomatik civic ile şehir içi 10-11 aralığında gidip geldim.
evolution_9
20-03-2016, 22:53
o fiyata sadece fluencin dizel otomatiğini alabilecğin için onu seçtim ben pek lpg sewmiyorum ama öyle takıntın yoksa 1 honda 2 focus olurdu
ben daha yenı aldım cruze 2.0 dizel , muhtesem bırsey. kesınlıkle tavsıye ederım otomatık vıtes bendekıde 1.6 sından sa 42 43 e 2.0 dızel lere bakın derım
ayrıyetten 8 aırbag esp hız sabıtleyıcı mevcut.
Gokmen Erbas
20-03-2016, 23:08
308 güzel tercih olabilir bu fiyatlara.
Azcık limit üstü ama
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-47000-km-de-otomatik-275758665/detay)
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-hatasiz-38000-km-otomatik-272838219/detay)
--
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-gercek-ilk-sahibinden-dizel-163.bg-cruze-otomatik-283297630/detay)
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-sahibinden-satilik-bakimli-cruze-279816673/detay)
gibi daha çok emsalleri var
AliGizda
21-03-2016, 10:13
Peder beyde Dizel otomatik Fluence vardı ve şanzımanı Astra' dan daha iyidir bence. Yakıtı çok az ve şanzımanında arada yaşadığı kararsızlıklar hariç kötü bir yanı yok. Hızlanması vites geçişleri çok güzeldir. Benzinlilerinde EDC şanzıman yok, 4 ileri eski şanzıman mevcut bu sebeplede yakıtları fazla. Fluence sevmiyorum demişsiniz ama Megane veya Megane Sport Tourer düşünebilirsiniz.
optimus_prime
21-03-2016, 10:30
Peder beyde Dizel otomatik Fluence vardı ve şanzımanı Astra' dan daha iyidir bence. Yakıtı çok az ve şanzımanında arada yaşadığı kararsızlıklar hariç kötü bir yanı yok. Hızlanması vites geçişleri çok güzeldir. Benzinlilerinde EDC şanzıman yok, 4 ileri eski şanzıman mevcut bu sebeplede yakıtları fazla. Fluence sevmiyorum demişsiniz ama Megane veya Megane Sport Tourer düşünebilirsiniz.
şanzıman motor uyumunda sıkıntı yok da ben ne zaman fluence kullansam uçurtma üstündeyim gibi hissediyorum :D yol hissi yol tutuş güvenlik leş
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-emsalsiz-temizlikte-chevrolet-cruze-1.6-ls-lpg-li-otomatik-vites-277009146/detay)
düşünürsen yardımcı olurum.
AliGizda
22-03-2016, 08:05
şanzıman motor uyumunda sıkıntı yok da ben ne zaman fluence kullansam uçurtma üstündeyim gibi hissediyorum :D yol hissi yol tutuş güvenlik leş
Privilege donanımlısını kullandınızmı? Benim peder neredeyse 7 tane Fluence' e bindi, boşline olanları aynen dediğiniz gibi ama en dolusunda öyle bir şey söz konusu bile değil :) Ters döncem kesin diye girdiğim virajdan girdiğim gibi çıktığımı bilirim :)
optimus_prime
22-03-2016, 08:07
Privilege donanımlısını kullandınızmı? Benim peder neredeyse 7 tane Fluence' e bindi, boşline olanları aynen dediğiniz gibi ama en dolusunda öyle bir şey söz konusu bile değil :) Ters döncem kesin diye girdiğim virajdan girdiğim gibi çıktığımı bilirim :)
Privilege kullandım zaten business donanımda şube aracım vardı ikisinde de aynı hissettim
Megane hb olmasına rağmen fluencedan daha çok tutunuyor yola
Dertsiz tasasız problemsiz donanımlı olsun diyorsan bence Mazda3üde seçeneklerine al... Ama impressive olmalı... Bagaj 420 litre, fazlasıyla yeter... Arka koltuklar çok geniş diyemem, focus ve s40 ile aynı platform. Ama şanzıman arıza mı yapar, motorda sorunmu olur derdin olmaz...
Ben Bravo kullandım ve yok parasına sattım. Bravoda bak derim. FİAT diye aldanma, çoğu arabadan çok çok daha kaliteli işçiliği var. İthal geliyor çünkü. Motoru çok verimli. Şanzımanda sorun yaşamadım ama klasik otomatik olmadığı için vites geçişleri biraz hissettiriyor. 120hp olan modellerde cam tavan vs ful olanları var. Bagaj sınıfının en büyüklerinden (2 çocuğum var, bebek arabalı tatile bile çıktım.)Fiyatı komik kalıyor... 40-45 arası alırsın 2012-2013 50-60 bindekileri...Yazılanlara aldanma... benzinli fiyatına dizel otomatiğe binersin hem ekonomik hemde performanslı bir araban olur.
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bir süre daha fiesta ile idare edip önümüzdeki yıl fiestanın yaklaşık 40 lira değerinin üzerine 10-15 daha ekleyip düşündüğüm araçların daha az km si ve daha yüksek modellisini almaya karar verdim. Çünkü şuan 2013 bir aracı satıp 2010-2011-2012 bir araç almak mantıksız geldi km si 75.000 üzerinde çoğu baktığım araç.
Teşekkür ederim.
muratlee
10-05-2016, 12:32
honda cıvıc dogru tercih olur