Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30.000KM'deki aracımız conta yaktı,garantiye almıyorlar ne yapmalıyız?

hkkcn
21-03-2016, 09:50
arkadaşlar merhaba pederin 2015 citroen jumperi henüz 30.000km de iken contası yanmış ve garantiye almıyorlar..araç servisden panelvan çıkıp dizayncılarda servise dönüştürülmüştür.Arka kabine çorum kaloriferi monte edildi minibüsün.Bu çorum kaloriferinin bağlantısının yapıldığı su hortumundaki kelepçeden su kaçırmış su eksiltmiş.Babamda ilk bakımı için çorlu citroene götürmüş aracını orda aracı kontrol etmişler ve 800tl alıp yağ bakımını yapmışlar ve bakımdan sonra conta yanık demişler.

Şimdi sorun şu biz sıfır km araç aldık ve bu aldığımız türevdeki araçların neredeyse hepsi çorum kaloriferi kullannıyor ve hepsi garantili.hayır madem conta yanık neden 800tl alıp yağını suyunu değişmeden önce söylemiyorsunuz bize 2.bir külfet yapıyorsunuz.yapılan bakım şuanda çöp.conta yapıldığında tekrar aynı şeyler yapılcak.

bu arada aracı yapan dizayncı yok ortalıkta piyasay borç takıp kaçmış bulamıyoruz kendisini...

nasıl bir yol izlemeliyiz sizce? tüketici hakları ? , yada citroen fransaya güzel bir mailmi atsak? fransızca biliyorum.

semavi
21-03-2016, 09:52
İşiniz zor. Bir şey çıkacağını sanmam... Conta olayı üretim sonrası yapılan servis dışı işleme bağlı.

Servis "bakımdan sonra test edince farkettik" der geçer...

Geçmiş olsun...

Onamdar
21-03-2016, 09:58
800 liraya nasıl bir bakım yapıyorlar ben onu çok merak ettim
Normal fiyatlar mı bu

makif84
21-03-2016, 10:04
Yetkili harici onarım ve techizat taktırdığınız için pek bir şey çıkmaz

ghibli06
21-03-2016, 10:09
servise giderken herhangi bir şikayet var mıydı? muhtemelen bakım bittikten sonra test sürüşü ya da durduğu yerde bir akıntı vs sonrasında derinlemesine inceleyerek yanık ihtimalini değerlendirmiş olabilirler, zaten garantiye sokmasını beklemek hayal olur maalesef....

AdemAr
21-03-2016, 10:10
Kendiniz diyorsunuz dizayncı'nın taktığı kelepçeden su kaçırmış ve conta yakmış. Ortada garanti kapsamına girecek bi durum yokki tamamen kullanıcı hatası.Ayriyetten servis dışı işlem yapıldığı için araç garanti dışı olur.

OrcunInce
21-03-2016, 10:12
Siz aracın garantiye girmesini mi istiyorsunuz ben burayı anlamadım. Tabii ki garanti dışı kalacak, neden ücretsiz onarımını yapsınlar?

onursumer
21-03-2016, 10:14
normal şartlarda aracınıza yaptırdığınız uygulama kaynaklı olmasaydı , garantiye sokarlardı

fakat kendiniz belirttiğiniz gibi montaj kaynaklı bir su eksiltme ile ortaya çıkıcak bir sorun ise, fabrika kaynaklı olmadığından garantiye girmez

sadece şu kısıma takıldım , arac normal bakıma gittiyse bir şikyet olmaması gerek, conta yakınlığının belirtisinide bilmiyorum gerçide, nasıl anlamışlar ?

İzzet Göçmen
21-03-2016, 10:18
Servise hiçbir yaptırımınız olamaz cogu servis xenon takılsa dahi garanti dısı bırakbiliyor arabanın aksamlarını garantilik bi durum yok ortada gecmiş olsun

Octane
21-03-2016, 10:20
Su eksildiği için hararet yapmış ve conta yakmış benim anladığım.

Su niye eksilmiş? Sizin yaptırdığınız işlem yüzünden.

Bu durum Citroen'i bağlar mı? Tabi ki bağlamaz. Ucuz olan yere değil, işini iyi yapan yere aracı kurcalatmakta fayda var. Bir daha öyle yaparsınız, geçmiş olsun.

tayreep_john
21-03-2016, 10:26
ilk başta siz haklısınız gibi düşünüyordum da araca extra birsürü işlem yapılmış hem mekanik hem elektrik anladığım kadarıyla artık servisi bağlayan bir şey yok ford da park ampulü değiştiriyoruz garantiden çıkıyor araç siz bukadar şeye rağmen bence şansınızı fazla zorlamayın en iyi ihtimalle yapılan bakım için bi yaptırımınız olur okadar. geçmiş olsun...

meganes
21-03-2016, 10:27
bakım parasına birşey diyenem ama conta olayında servis haklı bence su kalmamıç araçta kaçaktan dolayı dolayısıyla conta yakmış araç

AliGizda
21-03-2016, 10:58
Öncelikle geçmiş olsun, fakat bende garantiye alacaklarını sanmıyorum.

Bizim şirkette servis çeken bir abide Citroen vardı, oda benzer bir problemden ötürü servisle problem yaşadı. Sonra aracı sattı ve Mercedes Sprinter aldı fabrika çıkış koltuklu adam bir daha Citroen' in taksisini bile kapıya koymam diyordu.

B.Koçer
21-03-2016, 11:00
Aracınız yetkili servis kanalı ile mi dizayncı dediğiniz yere gitti ?

GuneyOnur
21-03-2016, 11:40
Servisin dizayncıya yönlendirdiğini zannetmem öyle olsaydı garantide zaten yardımcı olurlardı.Araç ticari olduğu için bakım biraz pahalı tutmuş olabilir.Ya dizayncıyı bulacaksınız ki oda piyasadan kaybolmuş diyorsunuz yada ücretini verip yaptırıcaksınız.Bu şartlarda garantiye girmesi bence imkansız.Sonradan servis harici yapılan her işlem garantiye girmez.

220T
21-03-2016, 11:41
Bir de Ford vardı,o da conta yakıp garantiye alınmamıştı ve ona da soğutma sistemi eklenmişti sanırım.

CRX
21-03-2016, 11:43
bence burada mağdur eden varsa o da kaloriferi takan firma

Sadık Özyer
21-03-2016, 12:07
Garantiye girmez bu net olarak söylenebilir sen olağanın dışına çıkmışsın zaten , kimse sana al istediğin gibi oyna bende garantisi diyemez.Bakım olayına gelince ordada bir yanlışlık var siz bakımı yaptırmış daha sonra geldiğinizde size conta yanık demişlerdir. Contası yanık arabanın yağını suyunu kimse değiştirmez.

brs852
21-03-2016, 12:55
siz aracı garantiden çıkarmışsınız garantiye girmiyor diyorsunuz.

mrbars
21-03-2016, 13:27
Panelvandan koltuklu çevirme işleri çok yapılmaya başlandı.
Sokakta yeni bir firma taşındı, paso bu işleri yapıyorlar. Habire araç geliyor.
Panelvandan minibüs niye yapılır mantığım basmıyor benim. Başkasının canı taşınıyor, önüne gelenin yaptığı koltuk bağlantısına, cam takılmasına, emniyet kemeri takılmasına nasıl güveniliyor anlamıyorum.

Trance-R
21-03-2016, 16:39
Garanti süresince, araca müdahale edilirse garanti dışı kalır. Anormal bir durum yok.

MCN21
21-03-2016, 16:40
Herkes yazmis zaten, sizin gorusmeniz gereken kisi dizaynci. Ordan da birsey cikmaz zaten..

+soner
21-03-2016, 20:44
Çorlu citroen'e bulaşmasanız iyi edersiniz.Orası yetkili servisin ne anlama geldiğini bilmiyor. Zaten garanti dışı büyük olasılıkla aracınız en güzeli usta aramalarına başlayın.

huseyinturk
21-03-2016, 20:54
Tüketici haklarına biri seni şikayet etse nolur biliyor musun? Yada Allah göstermesin ciddi bir kazaya karışsa aracın? Panelvandan çevrilme araçla insan taşıyorsun, ruhsatta kişi sayısı ne yazıyor, yapılan ilaveler ne kadar sağlıklı yapıldı bilmiyorum ama yapılan iş çok legal bir iş değil. Araç hararet görmediyse conta neden yaksın, servis ezberden konuşuyor olmasın? Su eksilttiğinde uyarması lazım o aracın, sürekli tamamlaya tamamlaya kullandıysanız sıkıntı olmamış olabilir

Y.Emre
21-03-2016, 21:03
Tüketici haklarına biri seni şikayet etse nolur biliyor musun? Yada Allah göstermesin ciddi bir kazaya karışsa aracın? Panelvandan çevrilme araçla insan taşıyorsun, ruhsatta kişi sayısı ne yazıyor, yapılan ilaveler ne kadar sağlıklı yapıldı bilmiyorum ama yapılan iş çok legal bir iş değil. Araç hararet görmediyse conta neden yaksın, servis ezberden konuşuyor olmasın? Su eksilttiğinde uyarması lazım o aracın, sürekli tamamlaya tamamlaya kullandıysanız sıkıntı olmamış olabilir

Motor hararet görmeden de conta yakabilir. Yanmaz diye birşey yok.
Araç panelvandan da gayet güvenle çevrilebilir, devlette buna izin verir. Yeter ki projesi doğru hazırlansın, gerekli belgeler tam olsun. Ambulansların vs bile çoğu sonradan çevirme yapılarak hazırlanıyorlar.

Sahiplerini vs tanımam ama örneğin;http://www.aracprojemerkezi.com/index.php?page=referanslar

Ayrıca aracın garanti dışı kalması çok normal.

huseyinturk
21-03-2016, 21:16
Devlet için kağıt üstünde projenin uygun olması ve evrakların tam olması yeterli evet. Ama olası bir kazada hayatta kalmak için yeterli olmayabilir. Yapılan işe önyargılıyım, 2015'te işi yapan bu gün piyasada yok çünkü.
Aracın conta yakması için gizli yada normal hararet görmesi gerekmiyor mu? Susuz kalmadıysa, hararette görmediyse conta yanmış olabilirmi?

ghibli06
21-03-2016, 21:17
Panelvandan koltuklu çevirme işleri çok yapılmaya başlandı.
Sokakta yeni bir firma taşındı, paso bu işleri yapıyorlar. Habire araç geliyor.
Panelvandan minibüs niye yapılır mantığım basmıyor benim. Başkasının canı taşınıyor, önüne gelenin yaptığı koltuk bağlantısına, cam takılmasına, emniyet kemeri takılmasına nasıl güveniliyor anlamıyorum.

hocam devlet dünya kadar ihale açıyor, ambulans, jandarma, nakil aracı vs vs... bunların hepsi kapalı kasalardan döndürülüyor, zaten çoğunlukla orj. bağlantı yerlerini kullanıyorlar, üzerinde hazır var yani yerleri, emniyet kemerleri de koltuk üzerinde geliyor, bu işi profesyonel yapan çok yer var...

Y.Emre
21-03-2016, 21:36
Devlet için kağıt üstünde projenin uygun olması ve evrakların tam olması yeterli evet. Ama olası bir kazada hayatta kalmak için yeterli olmayabilir. Yapılan işe önyargılıyım, 2015'te işi yapan bu gün piyasada yok çünkü.
Aracın conta yakması için gizli yada normal hararet görmesi gerekmiyor mu? Susuz kalmadıysa, hararette görmediyse conta yanmış olabilirmi?

Tadilat konusu sorun değil, hem resmi olarak hem güvenlik. Cam Açmak için zaten yük taşımayan yerleri kesiyorlar çünkü. (Bazı araçlarda sadece yapıştırma tutuyor hatta o bölgedeki metali)

Conta yakma konusunda contada üretim hatası da olabilir. Fatigue, creep denen mevzular var. Araçta gram su eksiltmesi olmadan, yağa su, suya yağ karışmadan da conta yanabiliyor. Binde bir de olsa.

Kapak/blok yüzeyinde ufacık bölgesel hatalarda olabilir, yine su/yağ karışması olmadan su eksiltmesi olmadan contada noktasal yanığa sebep olabilecek...

huseyinturk
21-03-2016, 21:43
Tadilat konusu sorun değil, hem resmi olarak hem güvenlik. Cam Açmak için zaten yük taşımayan yerleri kesiyorlar çünkü. (Bazı araçlarda sadece yapıştırma tutuyor hatta o bölgedeki metali)

Conta yakma konusunda contada üretim hatası da olabilir. Fatigue, creep denen mevzular var. Araçta gram su eksiltmesi olmadan, yağa su, suya yağ karışmadan da conta yanabiliyor. Binde bir de olsa.

Kapak/blok yüzeyinde ufacık bölgesel hatalarda olabilir, yine su/yağ karışması olmadan su eksiltmesi olmadan contada noktasal yanığa sebep olabilecek...

Parçayla ilgili hatalar olabilir, binde bir ihtimal sonradan ilave edilen kaloriferden su kaçıran bir araca denk gelmez herhalde. Servislerin özellikle ticari araçlarda sonradan yapılan tadilatlara tavrını az çok biliyorum, direk öldürüyorlar o yüzden conta yanmamış olabilir diyorum ısrarla. Bariz belirtiler varsa geçmiş olsun tabi orası ayrı.

Caesar
21-03-2016, 22:06
Yaw okuyorum okuyorum okuyorum inanamıyorum. Adam ciddi ciddi neden garantiye almadılar diye sitem etmiş.

-ER-
21-03-2016, 22:18
Selamlar Yetkili Citroen servisinde çalışıyorum.
Size ve diğer kullanıcılara tavsiyem aracınızı dışarıda yaptırmayın, neden dışarıda yaptırmayın çünkü bu gibi en ufak mesala park ampulu değişimi olsa bile dışarıda yapılacak işlemler fark edilir bulunursa garanti dışı kalır.

En basit örnek vereyim siz gerisini düşünün.

X bir markadan yeni televizyon aldınız ve mahalle elektrikçisine içini açtırıp kolonlarınan t bağlantı ile ilave kolon taktınız ama bütün bakım kurulumu yetkili servis yaptı ve ses kartı yandı şimdi bunu garantiye sokarlarmı tabiki sokmazlar.

Güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum.

Aracınıza yetkili serviste montaj yaptırsaydınız belki bi nebze yardımcı olabilirlerdi, oda servisin insiyatifinde açıkcası kendileri satmadıkları yada önermedikleri ürünleri garantiye almazlar.

Bir dönem bizde xenon kampanyası vardı ve sadece intec xenonlarda garanti kapsamındaydı farlarda oluşan deformelerden garantiye giriyordu,
başka marka takmış gelen müşteriler garibim xenon grantiye giriyor diye değiştirme talebinde bulunuyor tabi intec olmayınca dönüyorlardı :)

Sonra tabi bu olay iptal edildi çünkü merceksiz farlarda xenon deformeye kesinlikle yol açıyordu.

Çok uzattım. İster mercedes olsun ister suzuki servis dışında ne yaparsan yap kabul etmezler arkadaşlar.
Belli bir markaya özel iş değil adamın verdiği garantiyi etkiliyecek ne yapılıp yapılmadığını bilmediği işlere neden garanti versin saçma olmaz mı :)

marikan
21-03-2016, 22:18
Servise karşı hiçbir hak iddia edemezsiniz zaten herkes yazmış. Dizayncı hakkında da bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum.

hkkcn
21-03-2016, 22:43
Arkadaşlar abiler öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim ederim falat bazı arkadaşlarımız servis prosedürünü bilmediğini düşünerek yprum yprığını düşünüyorum. Piyasadaki çoğu araç panelvandan açma ki Zaten jumperlerın fabrik çıkışlı 16+1 i yok. o dizayndan cıkan araçlar tekrar muayeneye girip bissürü prosedür gereği gerekli güvenlik kontrolünden geçti. Konumuz conta olayı . Biz ve birçok servisci arkadaşlar aracının arkasını ısıtmak için ya çorum kaloriferi yada petek kullanır bu aracın garantisini bozmaz.Garanti devam eder hatta arkasaşıma fiat servisinden uyarıda bulunmuşlar su eksiltcek bir ay içinde sürekli kontrol edin su eksiltirse getirin denilmiş.Servis garantisi devam ediyor birçok arkadaşımıZın aracı bu şekilde garantisi devam ediyor. Sorun bize patladı :) dizayncı hatasından kaybaklı bir durum farkındayız fakat bizim açımızdan düşünmek gerek ortada dizayncı yok , servis kabul etmiyor madur durumdayız . Benim sitem ettiğim nokta şu aracı ilk bakımına götürüyoruz araç bakıma girmeden önce kontrol ediliyor, madem contası yanık bizden 800ü almadan önce deki abi conta yanık 2000lira verip bikerede yaptıralım.böyle olunca insanın canı sıkılıyor para kolay kazanılmıyor. Birde adam sitem etmiş ciddi ciddi diyem @Ceaser abim napcaktım bu durumda ? Hadi ya tüh neyse sağlık olsun mu demem gerekirdi

Y.Emre
21-03-2016, 23:47
Zaten conta değişiminiz ha bakımdan önce olmuş ha sonra, değişen sadece 1 2 litre ekstradan yağ. oda tutsun 50 lira. (1litreden daha az gerekecek hatta.) Motoru komple indirmiyorsunuz ardı önü kapak açacaksınız.

Ayrıca 'su eksiltirse getirin' demekle 'aracınız su eksiltip hararet yapmış, conta patlamış. Getirin tamir edelim' demek aynı şey değil. Ufak tefek kelepçe sıkmalık, su tamamlamalık işleri 'müşteri memnuniyeti' açısından tabiki yapacaklar. Ancak hem servis dışı müdahale edilmiş hemde (düzenli olarak su eksiltme/kaçak) kontrolleri yapılmamış neticesinde de conta yakmış aracı garanti kapsamına almalarını beklemek polyannacılık olur.

Octane
22-03-2016, 00:50
Selamlar Yetkili Citroen servisinde çalışıyorum.
Size ve diğer kullanıcılara tavsiyem aracınızı dışarıda yaptırmayın, neden dışarıda yaptırmayın çünkü bu gibi en ufak mesala park ampulu değişimi olsa bile dışarıda yapılacak işlemler fark edilir bulunursa garanti dışı kalır.

En basit örnek vereyim siz gerisini düşünün.

X bir markadan yeni televizyon aldınız ve mahalle elektrikçisine içini açtırıp kolonlarınan t bağlantı ile ilave kolon taktınız ama bütün bakım kurulumu yetkili servis yaptı ve ses kartı yandı şimdi bunu garantiye sokarlarmı tabiki sokmazlar.

Güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum.

Aracınıza yetkili serviste montaj yaptırsaydınız belki bi nebze yardımcı olabilirlerdi, oda servisin insiyatifinde açıkcası kendileri satmadıkları yada önermedikleri ürünleri garantiye almazlar.

Bir dönem bizde xenon kampanyası vardı ve sadece intec xenonlarda garanti kapsamındaydı farlarda oluşan deformelerden garantiye giriyordu,
başka marka takmış gelen müşteriler garibim xenon grantiye giriyor diye değiştirme talebinde bulunuyor tabi intec olmayınca dönüyorlardı :)

Sonra tabi bu olay iptal edildi çünkü merceksiz farlarda xenon deformeye kesinlikle yol açıyordu.

Çok uzattım. İster mercedes olsun ister suzuki servis dışında ne yaparsan yap kabul etmezler arkadaşlar.
Belli bir markaya özel iş değil adamın verdiği garantiyi etkiliyecek ne yapılıp yapılmadığını bilmediği işlere neden garanti versin saçma olmaz mı :)

Ben BMW aracımın yağını dışarıda güvenilir yerden faturalı alıp kilometresi dolmadan değiştirsem de garantiden çıkıyor ama. Castrol edge 5w30, Castrol edge 5w30. Ben alıyorum 4ltsini 100 liraya, borusan bana saplıyor 400 liraya. Şimdi bu reva mı yani?

Bu bir örnek. Citroende çalışıyormuşsunuz. Bana, aracımın far ampulü patladığı zaman, gidip kendim bir ampül alıp taktığımda, H4se H4, H7ise H7 her neyse, niye garantiden çıkması gerektiğini açıklar mısınız?

Bir aracı modifiye etmek, yazılım yaptırmak, turbo değiştirmek, intercooler değiştirmek, v.b. şeyleri anlıyorum. Fakat ben yağımı ya da park ampulümü kendim değiştirdiğimde, ya da modifikasyon bile sayılmayacak şeyler yaptığımda, örneğin son susturucu değiştirmek v.b., ya da jant takmak, niye aracımı garantiden çıkarıyorum, bunu öğrenmek istiyorum.

Yanlış anlamayın, hesap sorma falan değil haşa, cidden merak ediyorum.

kelalper
22-03-2016, 07:34
Arkadaşlar abiler öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim ederim falat bazı arkadaşlarımız servis prosedürünü bilmediğini düşünerek yprum yprığını düşünüyorum. Piyasadaki çoğu araç panelvandan açma ki Zaten jumperlerın fabrik çıkışlı 16+1 i yok. o dizayndan cıkan araçlar tekrar muayeneye girip bissürü prosedür gereği gerekli güvenlik kontrolünden geçti. Konumuz conta olayı . Biz ve birçok servisci arkadaşlar aracının arkasını ısıtmak için ya çorum kaloriferi yada petek kullanır bu aracın garantisini bozmaz.Garanti devam eder hatta arkasaşıma fiat servisinden uyarıda bulunmuşlar su eksiltcek bir ay içinde sürekli kontrol edin su eksiltirse getirin denilmiş.Servis garantisi devam ediyor birçok arkadaşımıZın aracı bu şekilde garantisi devam ediyor. Sorun bize patladı :) dizayncı hatasından kaybaklı bir durum farkındayız fakat bizim açımızdan düşünmek gerek ortada dizayncı yok , servis kabul etmiyor madur durumdayız . Benim sitem ettiğim nokta şu aracı ilk bakımına götürüyoruz araç bakıma girmeden önce kontrol ediliyor, madem contası yanık bizden 800ü almadan önce deki abi conta yanık 2000lira verip bikerede yaptıralım.böyle olunca insanın canı sıkılıyor para kolay kazanılmıyor. Birde adam sitem etmiş ciddi ciddi diyem @Ceaser abim napcaktım bu durumda ? Hadi ya tüh neyse sağlık olsun mu demem gerekirdi

Servis prosedürünü sen mi yazdın? Hangi araç olursa olsun arabana bu gibi işlemleri servis dışında yaptırdığın anda araç garanti dışında kalır. Sana şunu soriim yol yaparken arabanın altını vurdun karteri deldin fark etmedin yağ aktı gitti araba yatak sardı. Servise gidip garantiden motoru yaptırmayı mı talep edeceksin. Gerçi bu kafayla siz onu da talep edersiniz. Kendiniz diyorsunuz suyu akıp gitmiş araba susuz kalmış conta yakmış diye. Bu kullanıcı hatasıdır. Hiçbir servis arabaya kendi yapmadığı işlem için garanti vermez. Veriyorsa eş dost gönül ilişkisi vardır araç sahibi ile yoksa vermez.

800 liraya da servis bakım yaptı demişsin. O bakım faturasının görüntüsünü koy sana neler yapıldığını açıklayalım. Sadece yağ su değişimi için servis 800 lira almaz. Eskiyen ve değişmesi gereken balata vs de vardır o fiyatın içerisinde.

-ER-
22-03-2016, 08:52
Ben BMW aracımın yağını dışarıda güvenilir yerden faturalı alıp kilometresi dolmadan değiştirsem de garantiden çıkıyor ama. Castrol edge 5w30, Castrol edge 5w30. Ben alıyorum 4ltsini 100 liraya, borusan bana saplıyor 400 liraya. Şimdi bu reva mı yani?

Bu bir örnek. Citroende çalışıyormuşsunuz. Bana, aracımın far ampulü patladığı zaman, gidip kendim bir ampül alıp taktığımda, H4se H4, H7ise H7 her neyse, niye garantiden çıkması gerektiğini açıklar mısınız?

Bir aracı modifiye etmek, yazılım yaptırmak, turbo değiştirmek, intercooler değiştirmek, v.b. şeyleri anlıyorum. Fakat ben yağımı ya da park ampulümü kendim değiştirdiğimde, ya da modifikasyon bile sayılmayacak şeyler yaptığımda, örneğin son susturucu değiştirmek v.b., ya da jant takmak, niye aracımı garantiden çıkarıyorum, bunu öğrenmek istiyorum.

Yanlış anlamayın, hesap sorma falan değil haşa, cidden merak ediyorum.

Tabi ki sorgulayın, Ben servisi savunmuyorum ama markada kendini garanti altına almak istiyor.
Müşteriye bu yağ kullan diyor (mesela Yamaha YAMATUBE garantisi veriyor)
Olay modifiye kelimesine ilk bi geleli değişiklim OEM yani Orijinal Parça Üreticisi yani fabrikanın montajladığı ürünlerle garanti içerisinde,
Araca servisde firmanın anlaşmalı olduğu markaları takıyor ve araçta çıkan marka arızalarını Oto markasıda anlaşmalı olduğu firmaya fatura eder.
Yani herşey bir birine zincir misali.

Şudur mesela osram değilde ben bosch taksam ne olacak dersiniz. Evet size göre öyledir en basiti gözden kaçan bi elektrik işi V mi W mi derken akım farklılığından tesisata bi hasar verir şimdi ama ben bu ampulu önceki arabama taktım diyemezsiniz.

Yani bu mantıkla bakarsak ampul değiştirmek ile turbo değiştirmenin bi farkı yok sonuçta sadece o değişiyor.

Adamlar şu mantıkta sen bir noktaya el atar veya benden başka birine müdahale edersen ben o hattı komple garanti dışı bırakırım.

Bu arada benim 2 aracım varken biri peugeot biri citroen , bunlar çalıştığım firmada sadece birini yaptırıyordum oda aracın garantisinden bitti yinede orada yaptırdım, çıkan arızalarda iyi niyet garantisinde yardımcı oldular Türkiye distribtöründen onay alınmadan garanti işlemi olmaz bayii karar vermez yani benim burada çalışmamla alakalı değil bunuda belirteyim :) Gerçi o işlem olduğunda burada çalışmıyordum o zaman müşterisiydim :)

Velasıl kelam, üretici firma size aracı nasıl satıyorsa o şekilde garanti verir. Üzerindeki markalarla ve sonradan montajlanan ürünleri yetkili servis dahilinde yapılırsa iyi niyet kullanılabiliniyor.
SOn söz; egsoz egsoz hattını çıkarır ve egsoz gazından gelen back pressure yani geri tepkimeyi etkiler AFR yi etkiler EGT yi etkiler buna göre işletimin yolladığı sinyalleri etkiler.
Jant taksanız OEM jant ağarlığı ile aynı ağarlık dönüş çapı yada buna uygun kullanılmış salıncak burçlar amortisörleri etkiler belki daha çok yük bine yada ET değeri etkiler yani araca yaptığınız fabrika mühendisinin hesapladığı herşeyden etkileniyor adam size sattığı hale garanti veriyor :)
Saygılarımla

Batum
22-03-2016, 09:51
@hkkcn Geçmiş olsun. Su hattıyla oynanmış garantiye almamaları normal.
Keşke çorum kaloriferi yerine motordan bağımsız park halinde bile çalışabilen ısıtıcılar taktırsaydınız, servis araçları genelde bunları taktırıyor.

Ogedov
22-03-2016, 10:14

Bayiden hazır çevrilmişini almayıp kendiniz dışarıda mı yaptırdınız?

Bayiide hazır çevrilmişi aldıysanız Citroen Müşteri Hizmetleri ile irtibata geçin durumu anlatın. Bayiiler böyle durumlarda kendi anlaşmalı oldukları yerlere fatura ederler masrafı.

Kendiniz yaptırdıysanız ve işlemi yapan dizayncı yoksa mecburen cebinizden karşılayacaksınız. Çünkü fabrikasyon bir işlem değil.

Servisteki bakım durumuna takılmışsınız ancak anormal bir durum yok. Muhtemelen usta alttan yağı boşalttı filtreleri değişti. En son sıvıların seviyelerini kontrol ederken farketti eksikliği ve bilgiyi verdi. Kaçak aracın içinde olduğu için motorda herhangi bir gözle görülür kaçağı tespit edemeyeceğinden dolayı, işleme başlamadan önce su eksikliğine bakmamıştır.

Tüm bakımı bitirdikten sonra ''aaa su kaçağı varmış hadi yaptıklarımızı geri sökelim'' yapamayacağı içinde bakımın ücretini istemeleri çok anormal değil.

Bu arada Yenibosna da Citroen Yetkili Servisiyiz elimden geldiğince iskonto yaparak, conta değişiminde yardımcı olup, mağduriyetini biraz olsun hafifletmeye çalışırım.

hkkcn
22-03-2016, 17:38
Bayiden hazır çevrilmişini almayıp kendiniz dışarıda mı yaptırdınız?

Bayiide hazır çevrilmişi aldıysanız Citroen Müşteri Hizmetleri ile irtibata geçin durumu anlatın. Bayiiler böyle durumlarda kendi anlaşmalı oldukları yerlere fatura ederler masrafı.

Kendiniz yaptırdıysanız ve işlemi yapan dizayncı yoksa mecburen cebinizden karşılayacaksınız. Çünkü fabrikasyon bir işlem değil.

Servisteki bakım durumuna takılmışsınız ancak anormal bir durum yok. Muhtemelen usta alttan yağı boşalttı filtreleri değişti. En son sıvıların seviyelerini kontrol ederken farketti eksikliği ve bilgiyi verdi. Kaçak aracın içinde olduğu için motorda herhangi bir gözle görülür kaçağı tespit edemeyeceğinden dolayı, işleme başlamadan önce su eksikliğine bakmamıştır.

Tüm bakımı bitirdikten sonra ''aaa su kaçağı varmış hadi yaptıklarımızı geri sökelim'' yapamayacağı içinde bakımın ücretini istemeleri çok anormal değil.

Bu arada Yenibosna da Citroen Yetkili Servisiyiz elimden geldiğince iskonto yaparak, conta değişiminde yardımcı olup, mağduriyetini biraz olsun hafifletmeye çalışırım.

bayi ile aldığımız dizayncı anlaşmalı çalışıyordu . biz parayı verdik onlar anahtar teslim şekilde verdiler aracı.telefon numaranızı verirseniz çok memnun olurum Jumperla bizim usta dükkanı küçük diye ilgilenmedi . bir görüşelim görünen o ki mecbur yaptırıcaz ..