Orijinalini görmek için tıklayınız : Manisa Akhisar da detailing vs
Sevgili arkadaşlar, Manisamızın Akhisar ilçesinde bu anlamda potansyel ne durumdadır? Detaylı temizlik vs konularında gidilebilecek bir yer varmı?
İzmir'in yakın olması dezavantaj diye düşünüyorum.
Tabi 80km ne yakın ne uzak. Ancak oradada ciddi bir potansyel olabileceğini düşünüyorum.
immortalboss
26-03-2016, 11:13
Ben de Soma'dayım.Bu bölge detailing olarak biraz zayıf.Kendi imkanlarınızla birşey yapabilirsiniz isterseniz.Veya İzmir de Cem Özgen i öneririm.
Hayır soru yanlış anlaşıldı sanırım. Bende İzmir deyim zaten, sadece o bölgeye güzel detaylı yapılacak biryer açılsa iş yaparmı? demek istiyorum.
immortalboss
26-03-2016, 11:18
Pardon ben yanlış anlamışım uyku sersemi.Bence işleyebilir.Ancak güzel reklam yapmak lazım.Balıkesir bölgesinde de çok fazla detaycı yok.Akhisar güzel bir konumda.İzmir'e yakın olması bence de dezavantaj olur.Ama güzel bir yıkama+detailing yapılırsa işler diyorum.
evedüşenkaldırm
26-03-2016, 12:09
Akhisar değilde merkezde açılırsa iş yapar diye düşünüyorum. İzmir'e daha yakın olur hem.
Ahmetfikri
26-03-2016, 12:10
salihlide potansiyel daha fazla bence özellikle alaşehir tarafında da müşteri çeker ama reklamı çok iyi yapılması lazım
Bence Akhisar konum olarak çok mantıklı abi,
Manisa merkez izmire yakın oluşuyla kaybeder ancak Akhisar, Bursa, Bandırma vb yerlere de yakın çevre il ilçe potansiyelini iyi tartmak gerekli. Manisa merkez, izmir'de Cem abi veya Batu gibi kişiler varken biraz zor iş koparır, 20-30km mesafeden kimse kaçmaz bu işi yaptırmaya niyeti olan sonuçta.
kelalper
26-03-2016, 12:22
Ben girmezdim. Detailing de malzeme maliyetleri belli. Bir araba için harcayacağın süre min 1 gün. O tip yerlerde sanmıyorum ki insanlar detailing için min 500-600 lira para versinler. Bi yer açmaya kalksan malzeme zaten min 50 bin lira tutacak. O tip yerlerde ayda kaç tane araba yapacaksın ki yatırdığın parayı çıkaracaksın.
Yıkama ile birlikte detaylı olacak, hatta cam filmide olacak. Yani birçok şey bir arada. Sadece detaylı iş yapmaz bencede
Akhisar olabilir, Salihli olmaz. Sırf ''İzmir'de bakım yaptırmaya gittim'' demek için bile gelip burada yaptırır Salihlililer :)
Mantıklı bir seçim. Yine de o bölgede yaşayanlarla konuşmakta fayda var.
canozgur106
26-03-2016, 14:24
Güzel düşünmüşsün açılabilir iyi bir etüd çalışmasıyla..
Aramızdada hiç Akhisarlı yok galiba :D
Anlaşılan sen metropolden kaçmaya niyetlisin abi :)
kelalper
26-03-2016, 17:53
Yıkama ile birlikte detaylı olacak, hatta cam filmide olacak. Yani birçok şey bir arada. Sadece detaylı iş yapmaz bencede
Yıkama işin hammaliyetidir abi ve gerçekten yapacak adamın demir gibi sinirlerinin olması gerek. Hem müşteri hem de elemanın istekleri bitmez. Eleman bildiğin en kalitesiz eleman ama görsen herşeyi o bilir.Hayatta hiç bişeye dikkat etmez. Başında durmazsan kontrol etmezsen araba leş çıkar. Onu kontrol etsen bu sefer kullandığı malzeme ne kadar dayanacak ona bakmaz. Her ay sürekli 1-2 kova kırıodu bizimkiler. Adamlara 20 kere anlatırsın kardeşim sen ne kadar az masraf çıkarırsan burası o kadar fazla kazanır sende mutlu olursun diye. Umrunda olmaz alacağı haftalığa ve bahşişe bakar.1000 lira mı alıo atıorum 1005 lira versinler aynen gider.
Müşteri vereceği 3 kuruş paraya dükkanı satın aldığını sanır.
Müsait olduğunda ara sana bütün detaylarını anlatiim.
imprezaWRC
26-03-2016, 18:55
Birkaç sene önce orada bu işi düzgün yapmaya çalışan biri çıkmıştı. Büyükşehirde aynı malzemeler ile o zaman 500TL'ye yapılan işi Manisa'da yapabilmek için 250TL'ye zor müşteri buluyordu. (fiyatları salladım ama harcadığı emeğin karşılığını alamıyordu ki iyi markaları ve malzemeleri kullanıyordu.)
Manisa bence öyle bir iş için uygun bir yer değil. Yine de sen bilirsin.
Faruk_Vtec
26-03-2016, 20:49
Alper abıye katılıorm..
nızamıyeden çıkar çıkmaz yere tukurup bır daha buraya gelenı sevsinler dedığım tek şehırdır Manısa Kırkağaç :) şaka bır yana Kırkağaç Soma ve Akhısarda askerlik ve yan sektörler(yeme ıçme konaklama vb) harıc dığer meslek dallarının çok şansı yok gıbı geliyor bana, 3 ayda bır asker hazırlayan sureklı farklı sıvıllerın geldığı bır yer, sırf 6.Alay'a 3 ayda bır 6000 asker geliyor..
detaılıng ışı 3 büyüklerde oynar, Istanbul Ankara Izmır, aslında karadenızın Istanbulunda yanı Samsunda ıyı bır dukkanla ıyı bır ışçılıkle güzel sonuçlar çıkarılabılır cumhurıyet caddesının oralarda..
gerı kalan şehırlerın pek şansı yok, daha doğrusu yok demıyelımde %50 şansı daha az dıyelım, yoksa her turlu ış yapılır Allah helal rızık arayan herkese rızkını verır ama mutlu etmez beklentıyı karşılamaz buda bır gerçek..
immortalboss
27-03-2016, 09:29
Aslında herkes doğru söylüyor.Ben de Soma'lıyım.130 000 kişilik şehirde 10-15 tane yıkama var.Hepsi hep rekabet halinde.Bu yıkamacılardan bazıları cama yazmış bile.Far temizleme 20 tl.Boya koruma 50 tl...Böyle gidiyor liste.Bu bölgede bilinçli ve arabasına para harcamayı seven insan az.İnsanlara detaylı bir temizlik için 500-1000 tl fiyat verirseniz ''ben u paraynan boyadırın komple der.'' (Soma için konuşuyorum.)
kelalper
27-03-2016, 13:52
arkadaş maliyete bak 50 liraya boya koruma. Haşat araba geldi 4 kat pasta geçsen elekrik parası daha fazla gelir yaw. Otomobil algısının iyi yerleştiği yerlerde bu işi yapmak çok daha doğru bence. Algısı olmayan adama ne anlatsan boş. Bindiği araba S500 AMG şöförü süpürgeyle yıkamaktan araba bildiğin mat olmuş çizilse bile belli olmuyor artık. Adam şansa kendi kullanarak geliyor abi bunun hali ne yaw yazık diosun. Ne varmış ki arabamda mis gibi Merc dio. Arabanın çizik içinde olduğunu anlatamıosun bile. Parlayacak şöyle olacak diye gösteriosun adam sana ne kadar sürecek diye sormuyo direk kaç para diye soruyo. Adama anlatıosun şöyle alıcaz böyle yapıcaz şu yapılacak bu yapılacak diosun. Seramik bile demiyorum biliyorum onu zaten ödemez. min 7-8 saat sürecek fiyatı da 500 diosun. Yuuh o ne biçim fiyat dio.150 veriim dio. İşte o an yer süpürmek için kullandığın süpürgeyi alıpta arabayı ben yıkiim keşke diosun içinden. Şimdi bu mantıkta olan adamın bolca rastlandığı yerde nasıl para kazanacaksın. Arkadaşlar kızmasın ama anadolunun çoğu böyle. Bursa bile riskli bence. Genel zenginlerin çoğunu kişisel olarak tanıdığım ve mantıklarını bildiğim için söylüyorum. Fabrika da Califorania'nın güvenlik tarafından süpürgeyle yıkandığını gördü bu gözler ki arabanın sahibi şunu bi yıkayın demese arabaya dokunamazlar o fabrikada.
Ahmetfikri
28-03-2016, 08:25
manisa merkezde gerçek anlamda detay yapan tek yer var randevuyla çalışıyor işi baya güzel merkezdede potansiyel var
ama zenginlik ve arabaya özen konusunda tekrar söylüyorum salihli alaşehir daha potansiyeli olan yerler
işin aslı çoğunlukla çiftçilikle uğraştıkları için herkez birbirini tanır biri bişey aldımı o aldı bende alayım mantığı var :)
merkezdeki otomobil bayileri bile salihliye şube açıyor sadece renault merkezi turgutluda şubesi manisada
Ben Manisa Merkezde de kaldım,Akhisarda da kaldım,Turgutluda da kalıyorum şu an.
Tercih sırası bana göre şöyle olmalı
Salihli-Manisa-Turgutlu-Akhisar.
Yalnız detailing işine içine girerse öyle 500-1000 lira veren zor olur burdan.Benım çevremdeki zengin arkadaşlarımı bile ben İzmirdeki Cem abiye gönderdigimde adam düşünüyor,vazgeçiyor,burda 150 liraya yaptırırım diyor.Sonra gidiyor sanayiye 150 liraya yapılan berbat işçilikle mutlu oldugunu sanıyor...
O nedenle iyi düşünün.
Akhisar da Yeni açılan Outlet içerisindeki, 0 dan yapılacak Detaylı car care merkezi için benimle iletişime geçebilirsiniz.
İzzet Göçmen
03-04-2016, 07:42
Keske akhisardaki pist kapanmasaydı işleriniz daha düzgün olurdu merkezde oturuyorum aracımı akhisarda yaptrıyorum muhakak ugrucam yaza tam anlamıyla koruma istiyorum