Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Replica Jantlar Hala Eskisi Gibi Ağır mı ?

Yiğit G.
28-03-2016, 03:10
Çok güzel 17" konig replika buldum , bbs ler falan var... (replikadır herlade 1200 tl civarı) Sıfır... Eskisi gibi çok ağır mı bu jantlar ya ? Yıllardır jant mant uzak kaldığım için bilemiyorum 2000 lerde üretilen replikalar camış gibi ağır idi.. Acaba dedim replikalarda bi düzelme olmuşmudur ? Stage 2 mini cooper s e takıcam çok fark olur mu hızlanmada falan..

Oem jant ağırlığım aşağıdaki gibi.. (biraz ağır değil mi nerdeyse 12 kg oem jant için..) Birde biz jant ağırlığında kaç kg farkı ciddi fark olarak sayıyoruz ?? Atıyorum 13 kg sa alacağım jant ın ağırlığı pek fark yok iyidir diyebiliyormuyuz ?

http://i.hizliresim.com/nMbGkl.jpg

Aldım arkadaşlar teşekkürler 8-9 kg gibi geliyor jant başı 2 kg kardayım bakalım yolda farkedecek mi... ayak üstü foto çektim detaylı sonra konu açıcam araç bitsin..

http://i.hizliresim.com/d3L3R4.jpg

TarikS
28-03-2016, 05:51
11.3 olarak biliyordum ama bu jant R53'ün jantı R85 Yiğit. Seninki R103 modeli 10.3 kg. Biraz daha şanslısın :)

1 kg %10 fark yapar birşey farketmez bence ama 2 oldu mu %20 olur oransal olarak az fark değil.

Replikalar çok ağır değil özellikle OEM jantlara göre; ama üreticiye, modele göre de değişiyor. Alacağın jantı tartman en garantisi olur.

drago
28-03-2016, 07:47
Replikalar eskisi gibi ağır değil evet;

Ama elips şeklini kolay alabiliyor, alamazsa da kırılıyor.

Ome_RS
28-03-2016, 08:36
Bildiğim kadarıyla artık birçok replika oldukça hafif. Satın almadan önce tartarak almanızda fayda var.
Ama dikkatli kullanmak gerekli. Çatlama ve yamulma şikayetleri ile karışalaşabilirsiniz.

Darkin
28-03-2016, 09:01
Güvenlik olarak sakıncası olmuyor mu replikaların?

mikelazi
28-03-2016, 09:23
replika işi şans gibi bir dostum 96mm lastik profilli replika jantla logara düştü.lastik parçalandı torsiyon demiri yamuldu bagaj havuzu esnedi.jantta balans sorunu bile olmadı.

wolrath
28-03-2016, 09:32
advan rs replica kullaniyorum
girmedigim cukur vs kalmadi 35 yanak kumho ku39 ile ki caddede cok baba 3 cukura girmek zorunda kaldim 60/80li suratlerle
suana kadar ne balon oldu lastigimde ,ne de jantimda yamulma/kirilma :)

dipnot : mcs nin jantlari cok agir diye hatirliyorum . 2006modeli yrv ye enkei takarken tartmistik mutluda. lastikli agirligi 2.5 katiydi :)

Yiğit G.
28-03-2016, 11:49
11.3 olarak biliyordum ama bu jant R53'ün jantı R85 Yiğit. Seninki R103 modeli 10.3 kg. Biraz daha şanslısın :)

1 kg %10 fark yapar birşey farketmez bence ama 2 oldu mu %20 olur oransal olarak az fark değil.

Replikalar çok ağır değil özellikle OEM jantlara göre; ama üreticiye, modele göre de değişiyor. Alacağın jantı tartman en garantisi olur.

burda R103 farklı göstermiş

OEM Wheels and Tires - Mini Wiki - Wikia (http://minicooper.wikia.com/wiki/OEM_Wheels_and_Tires)

yinede ağır 10.3 kg bence.Bakınıyorumda 6-7 kg civarı replika jantlar var piyasada... Jant başı 4-5 kg atmış olucam... Zaten yavaş kullanan biriyim roll moll işim olmaz dikkatli kullanınca sorun olacagını pek sanmıyorum ama.. Korkum ağır gelip aracı yürüyeni falan yorması.2000 li yıllarda 17 jantların tanesi 15-16 kg idi... ondan korktum hala öyle mi diye.

edit: sahibinden deki satıcı ya sordum mesaj atmış şimdi 6.9 kg mış tanesi.

Yiğit G.
28-03-2016, 15:20
Aldım arkadaşlar teşekkürler 8-9 kg gibi geliyor jant başı 2 kg kardayım bakalım yolda farkedecek mi

DOHC
28-03-2016, 16:30
Yeni lastik alacaksan lastiği de tart. Arkadaşımın başına geldi, jant hafifledi, lastik daha ağırmış, toplam ağırlık değişmemişti............

STHL
28-03-2016, 16:35
son zamanlarda ki moda bu. çok hafif, ultra hafif seri, süper hafif seri... çakma jantlar. bana enterasan geliyor açıkçası neredeyse hafif olmayan jant yok gibi ilanlarda.çok mantıklı değil hem ucuz hem sağlam hem de hafif jant.

TarikS
28-03-2016, 19:21
burda R103 farklı göstermiş

OEM Wheels and Tires - Mini Wiki - Wikia (http://minicooper.wikia.com/wiki/OEM_Wheels_and_Tires)

yinede ağır 10.3 kg bence.Bakınıyorumda 6-7 kg civarı replika jantlar var piyasada... Jant başı 4-5 kg atmış olucam... Zaten yavaş kullanan biriyim roll moll işim olmaz dikkatli kullanınca sorun olacagını pek sanmıyorum ama.. Korkum ağır gelip aracı yürüyeni falan yorması.2000 li yıllarda 17 jantların tanesi 15-16 kg idi... ondan korktum hala öyle mi diye.

edit: sahibinden deki satıcı ya sordum mesaj atmış şimdi 6.9 kg mış tanesi.

R104'müş seninki yanlış yazmışım :)

Hayırlı olsun ben bildiğim yerden almaya çalışırdım replika jantı da. Yamulma/kırılma olayı orijinal jantlarda bile olabiliyor çok büyütecek bir şey değil. Kolaylıkla ortadan ikiye ayrılmadıkça. :D

Yiğit G.
28-03-2016, 20:20
R104'müş seninki yanlış yazmışım :)

Hayırlı olsun ben bildiğim yerden almaya çalışırdım replika jantı da. Yamulma/kırılma olayı orijinal jantlarda bile olabiliyor çok büyütecek bir şey değil. Kolaylıkla ortadan ikiye ayrılmadıkça. :D

eyw agrasif hızlı falan kullanan biri değilim zaten çukurlarda da dikkat edicez artık... Bu arada bizim oem jantlar ciddi ağırmış.Mahvoldum eve çıkarana kadar.

kickbuttowski
29-03-2016, 10:34
replika işi şans gibi bir dostum 96mm lastik profilli replika jantla logara düştü.lastik parçalandı torsiyon demiri yamuldu bagaj havuzu esnedi.jantta balans sorunu bile olmadı.

Yeni jantlar eskisi gibi sert alaşımlardan yapılmıyor. sebebi de kaza anında jantın enerjiyi emip sizin de yazdığınız gibi yürüyen aksama gelebilecek hasarı engellemesini sağlamak.
Yeni jantlar oyun hamuru gibi yumuşak ve sürekli düzeltme istiyor.

kimbubye
29-03-2016, 13:17
Valla geçmişte nasıldı bilmem ama yakın zamanda aldığım 17" replika jant baya ağır :D