Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : BRZ, GT86 nasıl bilirsiniz?

scorpion
05-04-2016, 20:51
Herkese merhaba,

Şu sıra BRZ'lere gözüm çok kayıyor, ama performans konusunda çok eleştirilen bir araç malesef. Alırsam manuel alırım. Ufak tefek işlemlerle, işte komple egsozdur, yazılımdır, filtredir vs. ne olur bu araç? Yazılımlı scirocco'lara, yazılımlı 1.6 bmw'lere madara olunur mu? Elbette süper hızlı olmasını beklemiyorum, stock s2000 kadar falan gidebilir mi onu merak ediyorum.

Subaru bayilerine de fena ayar oldum, test sürüşü bile sağlamadılar. İlgi alaka sıfır diyemeyeceğim, eksi 5. Hani doğuşun falan adı çıkmış.

Bu aracın kullanıcılarıda baya gizemli galiba, Türkçe sitelerde hiç doğru düzgün konusunu bulamadım. Yurtdışındada genelde supercharger falan uygulamışlar.

McS_R53
05-04-2016, 20:59
Bildiğim kadarıyla sc fln yapmadan pek bir zevki yok onu alacağına yeni miata alabilirsin çok daha iyi.

cuneytturkoglu
05-04-2016, 21:17
Kronik yağ yakma sorunu var diye duymuştum yağ soğutucu takınca sorun halloluyormuş. Bence performansı pek takıntı yapma yine stage1 yaparsın gezersin senin söylediğin gibi scroccolara bmw lere madara olduğunu düşünsen bile onlardan çok daha zevkli ve gösterişli bi araba bence.

ozzywan
05-04-2016, 21:29
ya brz/gt86 tam bir modifiye aracı, Amerika'da manyak gibi modifiye ediliyor, tam olarak amacıda buydu zaten. Supercharger, turbo yapmadan hızlanmasını bekleme, egzos yazılım falan yalan cunku araç atmosferik. Aynı durumla ben de karsı karsıyayım kendi aracımda(mx5nc) ve supercharger yapmaya karar verdim. Ama önemli olan başka birsey var, bmw ve ya scricco'dan cok daha havalı ve eglenceli bir araba alırsın. Düz yolda hızlı olmasını hic bir zaman ummayacaksın, virajlı yollarda keyiften ölceksin.

997TT
05-04-2016, 21:40
Ring'de 3 sene once stg2 dini kullanmistim. Tabi egsoz yazilim ile ulkemizde stg2 oluyor!
Oradaki cage-coil-fren-egsoz-alt takim vs vs...
Hizli degil,olamiyorda ama keyifli,saydigin araclardan gosterisli,cok yakiyor vs...
Yani duzde gecilmeyi kafaya takmiyorsan alinir.

scorpion
05-04-2016, 22:22
öyle roll, drag falan yapacak adam değilim zaten ama hızlanmasıda benim için önemsiz diyemeyeceğim malesef. Yani 3.20ied kadar falan yürüyecekse üzülürüm malesef. En güzeli bir şekilde bir test sürüşü ayarlamak sanırım ama onuda ancak toyota ile yapabileceğim galiba.

sc, turbo gibi işlere bulaşmam. Hem o işlere girebilecek yeterli bilgi/tecrübem yok hem de o kadar yüksek bütçeli modifiye işlerine girmek pek bana göre değil. egsoz, yazılım, filtre, yağ soğutucu vs sıkıntı değil ama o şekilde de kayda değer bir hızlanma pek mümkün değil anladıpım kadarıyla.

mx5 içinde mazdayla görüştüm. bu ay sonuna doğru araçlar gelecekmiş ama 2.0'ı hiç söylemesiler. Sadece 1.5 atmosferik motorla gelecek gibi bir izlenim edindim mazdadan.

cabriolet
05-04-2016, 22:37
Ne toyotada ne subaruda test arabası bulamazsınız toyotanın en son getirdiği arabayı ben özel siparişle aldım galiba daha getirten olmamıştır herhalde saçma sapan paralar istedikleri için :) bu arada supercharger yada turbo takmadan malesef çok yavaş araba 320ied geçicektir gt86 yada brzyi :)

Edit: gerçi yazılımsız 320ied kullanmadım hiç normali nasıl gidiyo bilmiyorumda yazılımlı 320ied benim gt86 dan hızlı ona eminim :)

yesil
05-04-2016, 23:02
supercharger yapmak o kadarda maliyetli değil diye biliyorum hazır kitleri var. 270 hp civarı oluyor chargerla motora ekstra yapılan şeylerle 350hp civarı oluyormuş. ama onun için masraf katlanıyor. yani tahmini 10 15 bin lira harcayarak 270 280 hp civarına çıkılabilir. 100 bine araba alınsa modifiyesiyle 120 bine mal olsa modelli düşük km de 270 hp araba işte daha ne olsun.

Canselmo
05-04-2016, 23:52
Araci alip bi 15 20 bin kenara koyun 250 300 hp arasi guc alirsiniz sc ile. Amerikada baya ornekleri var

qatrio
06-04-2016, 00:07
2017 yılında facelift olarak yenilenecek google da aratın içi kadranı direksiyonu vs değişicek motor olarak bir bilgi yok ama tahminimce bu motor ile devam eder.

cuneytturkoglu
06-04-2016, 00:11
2017 yılında facelift olarak yenilenecek google da aratın içi kadranı direksiyonu vs değişicek motor olarak bir bilgi yok ama tahminimce bu motor ile devam eder.

Döşemele daha kaliteli olucak fren sistemi ve yol tutuşu filan arttırılıcak tamponlarda filan ufak tefek değişiklikler olucak motor olarakda önceden 200hp ydi yeni çıkan 205 hp olucakmış ben bunları duymuştum.

scorpion
06-04-2016, 16:57
Subaru'da test arabası yok, iki bayiye sordum. internetten form doldurdum vs.

Toyota'da araç var lakin tüm Türkiye'de tek bir araç varmış test için. Randevu ile bayiye test için gönderebileceklerini söylemişlerdi 1-2 ay evvel. Sonrasında vazgeçince test talep etmemiştim. Toyota bu konularda Subaru Türkiye'yi katlar desem yalan olmaz heralde. Açıkcası yakın fiyatlar olsa sırf bu yüzden Subaru'nun önünden bile geçmem.

İkinci el ilanlarda manuel araç çok nadir oluyor, olanda sıfır fiyatı ve hatta daha fazlasını istiyor. İstinye bayisinde manuel BRZ var, navigasyon falanda takmışlar sonradan. 135000 diyorlar. 130'a biter heralde. GT86'larda fiyatlar genelde pek iç açıcı değil.

Otomatik hiç düşünmüyorum, zaten düşük performans otomatikle hiç çekilmez olur heralde. Yoksa sabah sahibinden'e yeni ilan düşmüştü İstinye'den. Otomatik 2015 113 yazmışlardı. Direk kaybolmuş ilan, galerinin biri almıştır muhtemel.

scorpion
06-04-2016, 17:02
Ne toyotada ne subaruda test arabası bulamazsınız toyotanın en son getirdiği arabayı ben özel siparişle aldım galiba daha getirten olmamıştır herhalde saçma sapan paralar istedikleri için :) bu arada supercharger yada turbo takmadan malesef çok yavaş araba 320ied geçicektir gt86 yada brzyi :)

Edit: gerçi yazılımsız 320ied kullanmadım hiç normali nasıl gidiyo bilmiyorumda yazılımlı 320ied benim gt86 dan hızlı ona eminim :)

Toyota'da test aracı olduğunu söylediler hocam ama tüm Türkiye'de bir tane varmış. randevu ile bayiye gönderiyorlarmış vs. Öyle oluncada çok içime sinmiyor, Toyota'ya araç getirtip test edip, sonra Subaru'dan almak. Toyota'da fiyatlar *****.

Sizin araç otomatik mi, manuel mi hocam? Manuel olan biraz daha hızlı gibi görünüyor. BMW ise takdire şayan bir marka gerçekten. Tamam turbo vs. ama 20-30hp daha güçsüz, 250kg daha ağır araç.

ozzywan
06-04-2016, 17:11
bugun gordum bitane mavi brz, hic birsey yapılmamıs bir araçtı gorsel olarak ama yine de çok tatlı duruyor.

onurc
06-04-2016, 17:12
İşin garip yani takdiri hakeden bir araba üretiyorsun.koysana güzel bir motor.Hep para tuzağı bunlar (:
Şimdiden hayırlı olsun diyelim yürümesede olur o araba.Ama manuel tercih edin bence de.

altugkocer
06-04-2016, 17:22
Geçenlerde Subaru bayisine gittim. Showroomda BRZ vardı. İnceledim biraz. Evet görüntüsü ve duruşu jant hariç çok güzel, kullanmadığım için performans hakkında bir şey diyemem. Fakat içine sığmakta zorlandım. Arabaya binerken ve arabadan inerken de zorlandım. Koltuk en gerideydi anca o şekilde sığdım zar zor. Arka koltukları zaten unutun. Araba bildiğin 2 kişilik.

NOT: Boyum 190cm, kilom 100

scorpion
06-04-2016, 19:27
valla benim kilo düşük :) 180/74 o yüzden sıkıntı olmaz :)

performans kısmı gözümü çok korkutuyor açıkcası. Bu aletin 100-200'ü kaç saniye bilen var mı? Şu video'dan 16-17sn gibi gördüm. Düz yolda stok 100-200 16-17 ise benim için kabul edilebilir bir rakam. Yokuş aşağı basıyorlarsa kötü.

https://www.youtube.com/watch?v=Sk0c18rj-hA

valla bakalım, bayraktar istinyedeki 2015 model manuel araca sulanabilirim. Öylesine bir takas formu dolduldurdum siteden, çılgın teklif verdiler. Sağlam ölücü çıktılar :) Tok satıcının hali bir başka oluyor

Octavia RS
06-04-2016, 19:46

performans kısmı gözümü çok korkutuyor açıkcası. Bu aletin 100-200'ü kaç saniye bilen var mı? Şu video'dan 16-17sn gibi gördüm. Düz yolda stok 100-200 16-17 ise benim için kabul edilebilir bir rakam. Yokuş aşağı basıyorlarsa kötü.

valla bakalım, bayraktar istinyedeki 2015 model manuel araca sulanabilirim. Öylesine bir takas formu dolduldurdum siteden, çılgın teklif verdiler. Sağlam ölücü çıktılar :) Tok satıcının hali bir başka oluyor

Autoforum.cz nin kadran videolarına sakın aldanmayın :) Zaten stok brz nin 16 sn çıkarmasına imkan yok

dragstar
06-04-2016, 20:41
rx8 gibi Türkiyede değerini görmeyen arabalardan biri, o rakamlara çıkıcak olabilsem düşünmeden alırım.

997TT
06-04-2016, 20:53
16 hayal.... Kendınızı alıstırın.

Ufuk
06-04-2016, 21:00

Yüksek ihtimal yokuş aşağı. Araba 2 de sarmadi hic, ayrıca videoda top speed denerken "needs (another) downhill" demiş.

scorpion
06-04-2016, 21:01
bu durumda brz'de hayal olarak kalsa iyi olacak sanırım :( alıp pişman olmakta istemem.

cuneytturkoglu
06-04-2016, 21:13
rx8 gibi Türkiyede değerini görmeyen arabalardan biri, o rakamlara çıkıcak olabilsem düşünmeden alırım.

Rx8 in kıymeti bilindide ne oldu :) fiyatlar yine tavan yaptı

brs852
06-04-2016, 22:12

Satılan var mı yok o fiyatlara olamazda komik rakamlara alınmayan araçlar komik rakamlara yükselipnilana giriyor ilanlarda paralı nedense yeni araç girmiyor ilana bence arkadaş fiyat aralığı belirtsin o fiyatlara yeni bir araç bulalım :)

dragstar
06-04-2016, 22:21

Satılan var mı yok o fiyatlara olamazda komik rakamlara alınmayan araçlar komik rakamlara yükselipnilana giriyor ilanlarda paralı nedense yeni araç girmiyor ilana bence arkadaş fiyat aralığı belirtsin o fiyatlara yeni bir araç bulalım :)

s2k da fiyatlar yazılıyor yüksek yüksek aynı şekilde 350z lerdede öyle ve arabalar sürekli el değiştiriyor, fakar rx8 lerde böyle bir durum yok, balon bi piyasa var ama arabalar satılmıyor

scorpion
10-04-2016, 21:23
araçtan kesin olarak vazgeçtim arkadaşlar, herkese teşekkür ederim.

aslında acil araç aramıyorum. coupe, roadster tarzı araçlara bakınıyorum. Bütçe araca görece değişir ama maks 130 civarı düşünüyorum.

cuneytturkoglu
10-04-2016, 21:50
350z, mini jwc, golf r, audi s5.

997TT
10-04-2016, 21:52
Mini GP2 yada yeni Cupra....

scorpion
10-04-2016, 22:19
350z güzel araba ama uygun temiz araç bulmak pek kolay değil. Yoksa s2000'de düşünürdüm ama onunda piyasası çok çılgın. 350z ilanlarına bakıyorum ara ara. Güzel bir araç denk gelirse ciddi ciddi düşünürüm. S5 falan beni aşar, hem alım olarak hem yürütme masrafı olarak.

Mini hiç düşünmemiştim, listeye ekledim. Hem tarz hem hızlı araç.

Golf R ve Leon pek düşünmüyorum hoş Golf 7R zaten bu bütçeye bulamam heralde. Bir de hali hazırda Golf kullanıyorum R değil tabii ama yine de biraz daha değişik olsun isterim.

997TT
10-04-2016, 22:52
Ne alirsan al,yeni model almaya calis. Tek tavsiyem budur sana...

Arenimo
11-04-2016, 09:17
bence çok güzel araba manuel al , yeni her zaman yenidir ve iyidir , dip not not ne alırsan al arka iter al

cuneytturkoglu
11-04-2016, 09:45
Bencede brz çok güzel araba s2k dan ve diğer Spor arabalardan. 2 saniye yavaşmış filan bunları dert etme bence arada dağlar kadar hız farkı yok. Ama arada dağlar kadar yol tutuşu ve zevk farkı var ve en önemlisi brz sıfır olucak

i-vtec07
11-04-2016, 09:55
Önemli olan sürüş keyfiyse alınır bence . Giderini bilmiyorum ama hiç .

Stock polo gti dan da mı yavaş bunlar .? :)

cuneytturkoglu
11-04-2016, 10:02
Önemli olan sürüş keyfiyse alınır bence . Giderini bilmiyorum ama hiç .

Stock polo gti dan da mı yavaş bunlar .? :)

Brz nin 0-100 ü 7-8 gibi. polo gti nin 0-100 ü 6-7 gibi

Canselmo
11-04-2016, 10:30
Hks turbo kit yada sc kit alırsan aradığın gücüde bulmuş olucaksın. Ben olsam köşeye para koyat gt86 ya sc yada turbo kit bakardım

atituti
11-04-2016, 12:15
arabanın tipi cok güzel ve bence mx5 kadar tutuşta pistte keyif verirde nette bi caps vardı cidden durum bu yani :D
http://i67.tinypic.com/2qa8p68.jpg

cuneytturkoglu
11-04-2016, 12:24
arabanın tipi cok güzel ve bence mx5 kadar tutuşta pistte keyif verirde nette bi caps vardı cidden durum bu yani :D
http://i67.tinypic.com/2qa8p68.jpg

O Ford ne kadar yol tutar ne kadar zevk verir? S2k da 3.2 a6 ya saplıyor

OrcunInce
11-04-2016, 13:19
Stock polo gti'dan yavaş bir otomobil, denedik gördük. yol tutuşu, dengesi ile çok memnun eder ama çok yavaş maalesef.

gt86 ile pist videom var, fikir olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=hqqyy7mB4wE

https://www.youtube.com/watch?v=hqqyy7mB4wE

onur_S
11-04-2016, 14:17
Bu arac sc kitli olmali, 200 bg gibi gitmiyor ancak keyifli bi arac, en azindan torsen dif mevcut, daha guclu olsa cok guzel yanlar

scorpion
12-04-2016, 21:37
herkese teşekkür ederim, BRZ'nin test arabası olsa test edip bakacaktım hani ne kadar tatmin eder diye ama bu kadar performans şüphesiyle denemeden satın alamam açıkcası.

Arkadan iter çok bir alternatif yok, anca bütçeyi esnetip ikinci el Z4 bakılabilir belki ama onunda çok bir performansı yok zaten. Yeni MX-5 olabilir ya da, onunda performans yok ama cabrio diyerek.

Uygun bir vakit bulduğumda Mini'ye bakıcam.

bomonti
13-04-2016, 00:04
valla hocam araba dediğin arkadan iter.. Bunu göz önünde bulundurarak seçim yapın bence.

HG6161
15-04-2016, 14:07
herkese teşekkür ederim, BRZ'nin test arabası olsa test edip bakacaktım hani ne kadar tatmin eder diye ama bu kadar performans şüphesiyle denemeden satın alamam açıkcası.

Arkadan iter çok bir alternatif yok, anca bütçeyi esnetip ikinci el Z4 bakılabilir belki ama onunda çok bir performansı yok zaten. Yeni MX-5 olabilir ya da, onunda performans yok ama cabrio diyerek.

Uygun bir vakit bulduğumda Mini'ye bakıcam.

Ek olarak 124 spider i beklemekte fayda var multiair motor var yazılım egzoz vs rahat 200+ hp olur 1050kg civarı bir araç için keyifli olur diye düşünüyorum

scorpion
17-04-2016, 23:48
mx5 bakıcam bayilere gelince, beğenirsem 124'ü bekleyebilirim.

şu sıralar aklıma farklı bir araç girdi, mevcut aracımı satabilirsem önümüzdeki ay bir çılgınlık yapabilirim. model söylemeyim olursa sürpiz olsun.

BarKing
18-04-2016, 10:01
abi kimse alinmasin nasil bilirsiniz lafina tavim araba konusunda,sanki vefat etmis gt86 arkasindan helva dagitiliyor :D

scorpion
24-04-2016, 17:34
alınacak bir durum yok, hiç böyle düşünmemiştim :)

neyse son durum olarak brz listeden çıktı. yeni type-r'a sulanır gibi oldum bütçeyi esnetip ama bu seferde çevreden psikolojik baskı oluştu valla üzerimde. Apaçi arabası diyen, alırsan binmem diyen vs. vs. illa bir alman arabası aldıracaklar zorla.

coolvtec
24-04-2016, 21:55
hani ateşli görünen hatunlar vardır ama yatakta çok soğukturlar, ben de GT86, brz yi bunlara benzetiyorum. ulen koy 4x4 ve 2.0 / 2.4 turbo motoru. ya da yeni tayyar ve bu kasa çok iyi olurdu.

Dragger
24-04-2016, 22:04
BRZ SC ile güzel olabilir, herşeyleri aynı olmasına rağmen GT86 sevemiyorum.

cabriolet
24-04-2016, 23:17
alınacak bir durum yok, hiç böyle düşünmemiştim :)

neyse son durum olarak brz listeden çıktı. yeni type-r'a sulanır gibi oldum bütçeyi esnetip ama bu seferde çevreden psikolojik baskı oluştu valla üzerimde. Apaçi arabası diyen, alırsan binmem diyen vs. vs. illa bir alman arabası aldıracaklar zorla.

bende hem gt86 hem yeni type r var banada apaçi diyen arkadaşlarım var neden japon arabasına biniyosun diyen arkadaşlarımda var açıkcası ama hiç umursamıyorum bindiğimde keyif alıyosam hiç almanmış japonmuş fransızmış ayırmam yani :)

bu arada keşke yeni type r daki motor gt86 da olsa gerçekten çok ideal bi araba olurdu :)

BarKing
25-04-2016, 01:26
bende hem gt86 hem yeni type r var banada apaçi diyen arkadaşlarım var neden japon arabasına biniyosun diyen arkadaşlarımda var açıkcası ama hiç umursamıyorum bindiğimde keyif alıyosam hiç almanmış japonmuş fransızmış ayırmam yani :)

bu arada keşke yeni type r daki motor gt86 da olsa gerçekten çok ideal bi araba olurdu :)

Zaten gercek arabadan anlayan ve seven insan kendi keyfi icin alir ve biner, Zevk aldigi araca biner baskasina show yapcam die vs binmez, en guzeli iste, Nasil 60 kusur model eski amerikana tutkuyla binene saygi duyuyosam, surus zevkinden dolayi japona binenede duyarim

furkan_10
26-04-2016, 02:06
Merhaba,

Subaru Brz 2016 Model manual olarak 4 gün önce teslim aldım. Neredeyse tüm bayilerden fiyat aldım, İstinyedekini ve Kayseridekini incelemeye gittim. Kocaeli iyi bir fiyat verdi oradan teslim aldım. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Ayrıca yukarda gördüm, cevap vereyim; İstinyedeki 2015 ekranlı Brz için 135 000 Liradan 1 Lira inmiyorlar :)

scorpion
26-04-2016, 07:52
istinye'deki brz için 132'e indirmiştim ben 2 ay falan evvel :)

Aracı yeni almışsınız daha rodajdadır :) Yoksa bir hızlanma videosu isterdim düz yolda :)

@cabriolet
Nasıl araçlardan memnun musunuz peki? Type-R günlük kullanımda konfor anlamında çok yorar mı?

coolvtec
26-04-2016, 08:58
Merhaba,

Subaru Brz 2016 Model manual olarak 4 gün önce teslim aldım. Neredeyse tüm bayilerden fiyat aldım, İstinyedekini ve Kayseridekini incelemeye gittim. Kocaeli iyi bir fiyat verdi oradan teslim aldım. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Ayrıca yukarda gördüm, cevap vereyim; İstinyedeki 2015 ekranlı Brz için 135 000 Liradan 1 Lira inmiyorlar :)

hayırlısı olsun, otomatik mi manuel mi?

cuneytturkoglu
26-04-2016, 09:36
Hayırlı olsun :) Performansı yavaş hissettirmiyor tatmin ediyor diyorlardı, sizce nasıl?

furkan_10
26-04-2016, 12:23
Sağolun, Manuel hocam.

furkan_10
26-04-2016, 12:27
Hayırlı olsun :) Performansı yavaş hissettirmiyor tatmin ediyor diyorlardı, sizce nasıl?

Valla bu arabaya kadar en yakın 160'lık bir Bettle kullandığım için bu uçuyor gibi geliyor. Zaten 4200 devrin üstüne çıkmıyorum şuan hocam tam performansta nasıl olur ben de merak ediyorum :)

snrk
27-04-2016, 13:38
Eğer aceleniz yoksa biraz beklemenizi tavsiye ederim keza bir kaç ay sonra makyaj yiyecek.

Furkan_z3
27-04-2016, 15:11
benimde çok gözümün kaldığı performansını çok merak ettiğim bir araç . Hatta geçenlerde bir alışveriş merkezi çıkışında bir tane subaru parkediyordu gayet çok etkileyici çok klas bir duruşa sahip.Benimde z4 ten sonra düşündüğüm araçlar kategorisinde direk listemde...

coolvtec
27-04-2016, 19:14
dallama honda tasarımcılarına bakar mısınız? bi 2015 tayyara bak bir de 201o küsür de çıkmış ft86 ya.

http://lh3.ggpht.com/-SMB_BoKrozs/UyT1ruGU_oI/AAAAAAABcCw/aMOBLtpprwY/s1280/2014-Honda-Civic-Type-R-Concept-07.jpg

scorpion
27-04-2016, 20:56
Bugün bir tane galeride gördüm 2015 beyaz manuel 6 küsür bindeymiş 120 çekti. Giderini sordum bu arabayla düz gitmeyeceksin, yan yan gideceksin dedi :) Eyv dedim kaçarak uzaklaştım :)

Bir tane test aracı veya kiralık falan araç bulsaydım belki alırdım brz ama bu kadar risk almayı totom yemediğinden kısmet olmadı.

type-r için pazarlıklar sürüyor, bir yandanda benim arabayı satmaya çalışıyorum. Anlaşabilirsek type-r gelecek gibi. Yok anlaşamazsak bmw