PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alpine subwoofer seçimi

bektas_talay
08-04-2016, 02:06
Selamlar aracım hb ford focus
Sub seçiminde kararsız kaldım açıkcası ikiside aynı marka fakat biri yeni biri eski seri
Bir tanesi alpine swr1242d özellikleri ;
30cm çift bobin her biri 4 Ohm 500 rms
frequency response: 25-500 Hz
power handling: 200-500 watts RMS (250 watts per coil)
peak power: 1,500 watts
sensitivity: 85 dB
top-mount depth: 7-5/8"
sealed box volume: 0.57-1.0 cu. ft.
ported box volume: 0.75-2.0 cu. ft.

Diğeri ise alpine swr12 d4

30 cm 1000 rms çift 4 ohm bobin

Kevlar reinforced pulp cone with HAMRS Santoprene rubber surround
frequency response: 24-200 Hz
power handling: 300-1,000 watts RMS (500 watts per coil)
peak power: 3,000 watts
sensitivity: 84.9 dB
top-mount depth: 6-3/8"
sealed box volume: 0.75-1.00 cu. ft.
ported box volume: 1.25-1.50 cu. ft.

Fiyatlar hemen hemen aynı ikiside 30 cm 4+4 ohm biri yeni biri eski arada iki kat güç farkı var
Tecrübesi olan arkadaşlar paylaşır bana yol gösterirse sevinirim aynı paraya birde ;

Type x30 cm var alpine sert ve güçlü bir bass istiyorum boş çalmayan vurduğunda net ve keskin bir ses istiyorum uzatmayan , dinlediğim müzik tarzı r&b veya jazz

Bu bassların haricinde önerebileceğiniz bi ürün varsa onada bakabilirim
Max limit 600 tl

EREN34
08-04-2016, 06:13
Çalacak bass sesinin keskin net ve kısa vurması şçin frekansı önemli. yanlış anımsamıyorsam frekans değeri arttıkça basslardaki uğultu azalır.

Burada basstan ziyade kullandığın amfi ve ana ünitenin daha büyük önemi var diyebilirim.

Yarbay
08-04-2016, 07:23
alacağın subwooferı birazda aküne ve anfine göre seçmelisin.

1000rms isteyen bir sub için 1000rms üstü bir Mono alman lazım oda öyle atmasyon rms değil hakketten yazdığı değeri veren marka bir anfi lazımki bu hem pahalıyla patlar hemde akünü aşırı yorar.

senin bahsetiğin tonlamayı uyduruktan 150-200rms ilede yakalarsın bu biraz doğru marka seri sub ve çok daha önemlisi kabin ile alakalı.

şahsen bence Re Audio markasına bir bakmalısın

bektas_talay
08-04-2016, 12:39
Evet amfi önemli biliyorum 72 amper akü sıfır ana ünitede pioneer kaliteli bir ünitem var kompanentler sorun değil ama sub yetersiz bana göre kicker 1000.1 almayı planlıyorum açıkcası 2 ohm 1000 rms olan zx serisi
Re audio dinledim ama ben keyif vermedi aktif bi sistemde bit one ve xetec 8g vardı
Ama type r serisi hep sert hatırlatıyor kendini ta 4-5 sene önce uğraşıyordum şimdi hızlanalım derken müzik zevkinden olduk :) o yüzden hem araba hb hem 30cm bir bass ile çözemeyi düşündüm re serisinin kaliteliside hemen hemen aynı para açıkcası kararsız kaldım merak ettiğim iki bass arasındaki fark nedir biri yeni 1000 biri eski 500 rms acaba yazanlar sallamasyon değerlermi bu yüzden tecrübesi olan birinden yardım istedim

Yarbay
08-04-2016, 16:36
Evet amfi önemli biliyorum 72 amper akü sıfır ana ünitede pioneer kaliteli bir ünitem var kompanentler sorun değil ama sub yetersiz bana göre kicker 1000.1 almayı planlıyorum açıkcası 2 ohm 1000 rms olan zx serisi
Re audio dinledim ama ben keyif vermedi aktif bi sistemde bit one ve xetec 8g vardı
Ama type r serisi hep sert hatırlatıyor kendini ta 4-5 sene önce uğraşıyordum şimdi hızlanalım derken müzik zevkinden olduk :) o yüzden hem araba hb hem 30cm bir bass ile çözemeyi düşündüm re serisinin kaliteliside hemen hemen aynı para açıkcası kararsız kaldım merak ettiğim iki bass arasındaki fark nedir biri yeni 1000 biri eski 500 rms acaba yazanlar sallamasyon değerlermi bu yüzden tecrübesi olan birinden yardım istedim

selam kardeşim, eğer Re Audio dinleyip yerine Kicker yada özelliklede Alpine tercih ediyorsan ya Re Audio alt segment ile Alpine üst segment karşılaştırıyorsun yada Re Audio da montaj,anfi yada kabin gibi bir sıkıntı vardı bu Toyota Avensis bence 525d den daha iyi demek gibi birşey hani evet zevkler renkler diyebiliriz ama o bile bir yere kadar :)

piyasada yada forumlarda Sex serisi olan ve Xetec 8 gibi dünyada 5 tane satılmış en son 12 sene önce üretilmiş muhtemelen gördüğün sahte çin malı olan anfi ile değilde sağlam bir anfi ile beslenmiş olanını dinlemeni muhakak tavsiye ederim.

Xetec firması batalı 9 sene olacak türkiyede habire yeni modeli çıkıyor :) adam gibi Global markalar dururken millet neden böyle ürünler tercih ediyor anlamış değilim. Anfide Helix,JL,Audison ve Alpine kardeşim gerisi fasofiso.

bektas_talay
09-04-2016, 00:56
Ben en iyisi re sex 12 bakayım :D :D