Orijinalini görmek için tıklayınız : Omega B Caravan 2.5TD
Orhun1907fb
08-04-2016, 04:29
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1995-model-opel-omega-station-2.5td-285686910/detay)
Araç hakkında görüş ve önerileriniz neler olur acaba.:confused:
Günlük kullanımda sakin trafikte 8-9litreleri görebilirmi.
Başımıza işmi alırız.:D
Tek derdi yakıtı olacaksa alınır :) Koltuk renk ahengi neymiş öyle yahu :icon_tup: sağ ön kapı hoparlör kapağı ve sağ ön çamurluk macunu dışında pek bir kusur yok, arka koltukların manuel olmasınıda omega'ya yakıştıramadım ama kondisyonu iyi duruyor ilanda, canlı görmek lazım.
Edit: Arka koltuklarda başlıkta yokmuş, klasik bir sw ritüeli olarak arkaya oturacak olanı insan yerine evcil hayvan olarak düşünüp almışlar arabayı resmen.
Orhun1907fb
08-04-2016, 08:02
Doyasıya binemedikten sonra bir değeri yok kistasim bu :)
Donanimsal olarak benim için sunroof varsa isterse 4 cam manuel aynalar manuel olsun hiç dert etmem.
Aracın sağlamlığı en önemlisi.Çok kaza bela atlattim.
Bu araç yeni nesil bir dizel değil tabiki farkindayim ancak 2.3 bin lira ile daha neşeli daha az yakıtla binebilirmiyim düşüncesi var bende.Yada performansli binemiceksek ne koysam gider tarzinda bir motormu bu.Alternatif yakitlari deneyebilirmiyiz.
Ve görsel olarakta eşine az rastlanir bir araç olduğu için çok dikkat cekicegini düşünüyorum.
AliGizda
08-04-2016, 08:08
Bende bir ara çok niyetlenmiştim Omega' lara ve İstanbul' dan Ankara' ya kadar araba almaya gidip alamadan dönmüştüm.
Bence çok güzel ve kondüsyonu yerinde duruyor. 2.5 dizelleri nasıldır hiç bilemiyorum ama fanteziye kaçıp alırmıydım? Ben alırdım :) Severim böyle nadir arabaları.
Allah gönlünüze göre versin. Arka koltuk başlıklarının olmaması kötü durmuş fakat halledilir diye düşünüyorum. O paraları çok saçma sapan SW araçlara istiyolar artık.
2.5 v6 makyajlısının sahibiydim 2 yıl kadar. Atmosferik olsa uzak dur derdim ama bunun sebebi yalnızca motoru ve şanzumanı olurdu. Yılların vermiş olduğu yorgunluk var her ne kadar kaliteli de olsa. Fakat bu araç dizel olduğu için şanzumanın kontrolü dışında söylenecek şey ''alıp binilebilecek bir araç'' olur sanırım. Gerçekten keyifli ve yakışıklı bir araç.
Donanım olarak eksikleri olsa bile omega omegadır. Adam arabası dediklerinden.. SW kültürünü yayalım yaygınlaştıralım.
Edit: Şanzuman manual mişimişimişimiş. Çok keyifli olabilir. Ben mi alsam. :)
oabayram
08-04-2016, 08:31
araç çok diri duruyor gerçekten, özellikle jantlar çok hoşuma gitti. Genel olarak 2.5 td'ler nasıl onu bilmek lazım bence.
oabayram
08-04-2016, 09:27
motoru bmw'nin tds motoruymuş galiba.
Orhun1907fb
08-04-2016, 13:59
Makyajlisinin gümüş rengide beni benden alıyor. :)
alacaksıniz elinizi çabuk tuttun 3.5 yorumdan sonra gidip alirim ben. :D :D
Motoru bir çok arabada kullanılmış m51b25 bmw motoru.
dragstar
09-04-2016, 15:39
omegalar sevdiğim arabalardır, yedek parçası varsa alabilirsiniz
Orhun1907fb
10-04-2016, 16:52
Forumdan motor hakkinda bilgi sahibi yada bu tür dizel motorlari sesinden anlayacak usta aranıyor. :heyoo:
darkmoon
10-04-2016, 17:24
Omega çok güzel bir araç .. B1 kasalarda td motor var.. dti yok bildiğim kadarı ile B2 lerde Dti var..
Omega B1 lerdeki motor yanlış hatırlamıyorsam kodunu bmw nin M51 D25 kodlu dizel motoruydu..
o zamanın o yılların E38 E36 E39 kasasında kullanılan bir motor. Kaliteli güzel bir motor. Bence eski nesil dizeller yenilere oranla biraz fazla yaksada yeni nesil motorlara göre çok daha dayanıklı çok daha uzun ömürlü..
92 model 300d görmüşdüm sanayide sadece bakıma gelmiş tıkır tıkır çalışan 450 bindeydi..
3 sene e30 da m21 dizel motor kullandım, sadece filtre bakımları yaptım.parça sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum ama anlayan, iyi bir usta bulman lazım. zaten herkes bakmak istemiyor.bu omega alınır mı alınır. ama unutma ki galeriye gitsen elinde o omegayla 10bin e sayar.satmak istedğinde o paralara tekrar satman çok zor ve vakit alır..bu yüzden sadece iyi pazarlıkla alınır diyorum.