Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Maltepe Megiuars Hk!!!!

Merthan
10-04-2016, 15:03
Herkese selam.
8 Nisan Cuma günü kardeşim Yağız, Kartal'dan yeni arabasının noter satışını aldı.
Daha sonra yeni aldığı arabasını Maltepe Meguiars şubesine iç-dış yıkatmak için götürdü.
Kardeşim yetkili kişiye aracının ön camındaki 1 parmak kalınlığında olan HGS kağıdının izini camdan çıkarabilirler mi diye sormuş.
Yetkili kişide "çıkartılır,ancak ön camda film olduğu için ürünlerimizin içindeki ilaç zarar verebilir" diye kardeşimi bilgilendirmiş.
Kardeşimde bunun üstüne "öyleyse ellenmesin" demiş.
Daha sonra arabayı beklerken 15-20 dk sonra yanına gelen yetkili kişi hiçbir şey olmamış gibi "eleman lekeyi çıkarmaya çalışmış,leke biraz daha büyüdü,filmi bozdu" deyip akıl verircesine "filmi çıkartman ya da yenisini yaptırman lazım" demiş.
Kardeşim arabaya gidip baktığında lekenin el boyutu kadar büyüdüğünü görüp,arabayı yıkayan kişini gidip camın bu hale nasıl geldiğini sormuş.
Yıkayan arkadaşta yetkili kişinin kendisine lekeyi çıkarmayı denemesini söylemiş.
Daha sonra kardeşim ödemeyi yapmaya gittiğinde kişinin özür dilemesini beklerken hiçbir şey olmamış gibi ücreti talep etmesi çok manidar.

Markalaşmış bir isim olan Meguiars'ın çatısı altında işine saygısı olmayan,tecrübesiz,lakayit kişileri yanında tutmasını kınıyorum.
Daha önce bu tip konulara hiç girmemiş bir kişiyim ama insanın başını gelmesi gerçekten farklıymış.
Bu durum ülkemizde esnaflığın maalesef ne hale geldiğini göstermektedir.
Bunu yazıyorum çünkü bu platformda tanıdığım herkes arabasını çok seven değer veren insanlar.
Sizinde mideniz bu tip şeylerden bulanmasın.
Camın resimleri:

http://i65.tinypic.com/2uel9h2.jpg
http://i64.tinypic.com/2a4vmrq.jpg

Evrenoz
10-04-2016, 15:45
Canına okunan filmin parasını talep etmesi gerekirken bir de üstüne yıkama parasını verdiği için bu herifler böyle..

Yapma dediğin şeyi yapıyor, okusana canına.. Arasana hakkını.. Sen aramazsan, ben aramazsam daha nice kişiler yanar böyle heriflerin umursamaz ellerinde..

kıvancr
10-04-2016, 17:30
Ben kendi cam fılmlı olan aracımda hgs etıketını aseton ıle cıkardım. Hıcbır lekede kalmadı. Şu saatten sonra etkısı olurmu bılmıyorum. yınede ufak bır yerınde deneyın derım.

individual
10-04-2016, 18:00
Eskiden cok iyi bir yerdi.En son 2013 yaz sonunda gittim.Arabayi ic dis yikamaya verdim sonra teslim aldim.Arkadaslarin yanina gittim ya sen arabayi yikattigina eminmisim falan dediler bir baktim arka tampon alti sadece su degmis sabun yok oyle teslim etmisler.Bende o gunden beri gitmiyor kendileri kaybeder dedim ki oyle olmus cevrem kimse gitmiyor herkez fenerbahcedeki yere gidiyor.

Bir mekan hep oyle olur acilir 1-2 sene guzel olur mekan sahibi para kazanmaya baslidigini gorunce o mekan da kalite gider.Her zaman boyle olmustur.

PiscocuK
10-04-2016, 18:20
Oncelikle iki sorum var
Sen arkadasinla birliktemiydin? Eger oyleyse neden tepkinizi orda koymadiniz?
Bir yere 40 kisi gider illaki biri ikisi memnuniyetsiz doner bu net

Hakli oldugunuzu dusunuyorsaniz gidin konusun sorunu cozun derim

OrcunInce
10-04-2016, 18:32
Oncelikle iki sorum var

Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız ne demek? Haksız olmak gibi bir ihtimal var mı ki şu konuda?
Ben de bir kez gittim, ben de memnuniyetsiz kaldım ve bir daha adımımı atmadım.

EserBodrum
10-04-2016, 18:40
Ben hgs etiketini sıcak su, pril ve bulaşık süngeriyle çıkarmıştım.

Geçmiş olsun

GuneyOnur
10-04-2016, 18:48
Ben hgs etiketini sıcak su, pril ve bulaşık süngeriyle çıkarmıştım.

Geçmiş olsun

Ön camda flim vs. yoksa düz yerde yapışıksa jileti alıyorum kenardaki ve ortadaki plastiklerini kırıyorum hafif nemli bezle hgs yi ıslatıp jiletle kazıyorum sonra sökülen yeri yine nemli bezle siliyorum

Merthan
10-04-2016, 18:54
Canına okunan filmin parasını talep etmesi gerekirken bir de üstüne yıkama parasını verdiği için bu herifler böyle..

Yapma dediğin şeyi yapıyor, okusana canına.. Arasana hakkını.. Sen aramazsan, ben aramazsam daha nice kişiler yanar böyle heriflerin umursamaz ellerinde..
Haklısınız fakat gidip konuştuğumuzda karşımızda hatasını kabul etmeyen esnaf çıkacak,böyle iş yapan bi firma kendi hatalarını görseydi her ne olursa olsun bu şekilde araba teslim edip ücret talep etmezdi.
En azından forumdaki arkadaşlar bundan sonra daha dikkatli olurlar,"marka" kavramına çok güvenmemek lazımmış.

Ben kendi cam fılmlı olan aracımda hgs etıketını aseton ıle cıkardım. Hıcbır lekede kalmadı. Şu saatten sonra etkısı olurmu bılmıyorum. yınede ufak bır yerınde deneyın derım.
Deneyeceğim ama bir işe yarıcağını sanmıyorum çünkü çizikler aşırı derecede derin.
QUOTE=individual;8092747]Eskiden cok iyi bir yerdi.En son 2013 yaz sonunda gittim.Arabayi ic dis yikamaya verdim sonra teslim aldim.Arkadaslarin yanina gittim ya sen arabayi yikattigina eminmisim falan dediler bir baktim arka tampon alti sadece su degmis sabun yok oyle teslim etmisler.Bende o gunden beri gitmiyor kendileri kaybeder dedim ki oyle olmus cevrem kimse gitmiyor herkez fenerbahcedeki yere gidiyor.

Bir mekan hep oyle olur acilir 1-2 sene guzel olur mekan sahibi para kazanmaya baslidigini gorunce o mekan da kalite gider.Her zaman boyle olmustur.[/QUOTE]
Arkadaşlarım arasında dediğin gibi eskiden çok giden vardı ama şimdi herkes o taraflarda yıkatıyor.
Maalesef bu bi gerçek,işler yoluna girmeye başlayınca elemanlara söz geçiremedikleri için mi böyle acaba bilinmez.
Arabaya bakarken,noterde,bakımda,serviste hep ayakta bekleriz,demekki artık yıkamada da başında durmak lazım.

Oncelikle iki sorum var

Öncelikle emre abi arabanın sahibi arkadaşım değil kardeşim,dolayısıyla araç benim sayılır.
Olay sırasında ben orda değildim ama kardeşim ordaysa eğer bende ordayım demektir.
Çocuk tepkisini koymuş zaten,gitmiş yıkamacıya camın o hale nasıl geldiğini sormuş başka ne yapsın?
Heralde forumdaki üyeler bu tip durumlarda çekip silahı vuruyor,insan gibi özür beklemiş,bu saatten sonrası karşı tarafın profiline kalmış bi durum diye düşünüyorum.

Merthan
10-04-2016, 19:01
Eskiden cok iyi bir yerdi.En son 2013 yaz sonunda gittim.Arabayi ic dis yikamaya verdim sonra teslim aldim.Arkadaslarin yanina gittim ya sen arabayi yikattigina eminmisim falan dediler bir baktim arka tampon alti sadece su degmis sabun yok oyle teslim etmisler.Bende o gunden beri gitmiyor kendileri kaybeder dedim ki oyle olmus cevrem kimse gitmiyor herkez fenerbahcedeki yere gidiyor.

Bir mekan hep oyle olur acilir 1-2 sene guzel olur mekan sahibi para kazanmaya baslidigini gorunce o mekan da kalite gider.Her zaman boyle olmustur.
Burak abi sana cevap yazdım arada kaynadı ama orda duruyor bakarsan sevinirim.

individual
10-04-2016, 19:17
Burak abi sana cevap yazdım arada kaynadı ama orda duruyor bakarsan sevinirim.

Gördüm kardeşim.Başında dursan da aynı sorunlar yaşıyoruz.

Ofisin vw polo aracını yıkarken arka silecek kolunu kaldırdı arabanın etrafında dönüyor dedim geri geri geliyor kesin kıracak dedim ve kırdı :)

Yani ya ben biraz geleceği görüyorum yada her yerde bu iş böyle.

Zorla kimse kimseye bir iş yaptıramaz kimse yanlış anlamasın bir işe başladıysanız layık ı ile teslim etmeniz lazım.

Ben zaten bu işte asgari ücretle çalışıyorum diye küfrede küfrede çalışırsan ne o işten hayır gelir nede günün güzel geçer.

Mesela 2008 2009 bostancı gösteri merkezinin ordaki sonax da bir abi çalışıyordu ya resmen millet o yıkasın diye sıra bekliyordu.araba yıkama 25Tl ise şimdi 10Tl en kötü haşiş alırdı.

Çünkü on numara teslim ederdi arabayı.

Yiğit G.
10-04-2016, 20:11
Son zamanlarda orda yıkatıyorum (köprünün altındaki yeri diyorsanız) fazlası ile memnunum , baya baya iyi yıkıyorlar.. İşletmecisi de sahibimi bilmem baya güleryüzlü birisi.. Üzüldüm sorun yaşadığınıza

ÜSTÜNERC
10-04-2016, 20:32
Madem cam filmine zarar verdiler normal olanı ya sizin cam filmi ücretinizi vermeleri veya ön camınıza yeniden film çekmeleri.Bu şekilde esnaflık ve işletme olmaz.Ayıp etmişler.

Octane
10-04-2016, 20:39
Mekanı hiç tanımam. İstanbulda bile yaşamıyorum. Ama bu kadar basit bir olay yüzünden moral bozmayın derim. Anneme yeni bir araç aldım, camlarında ince film vardı. Anneme vermeden önce tabi ki kuaföre verdim. Sol kapıdaki film kuaförde içerisi silinirken kenarından bırakmış. Gittim, dediler ki böyle böyle oldu. Dedim sökün. Sonra eşit olsun diye sağ kapının filmini de söktürdüm. Güzelce temizleyip verdiler sonra da, bence filmin ömrü o kadarmış yani. Gittim yeniden kapı camlarına film çektirdim. Böyle ufak tefek şeyler yüzünden bu kadar hayatınızı karartmayın.

Yine vurgulayayım da ben eksiler gelmeden:
Ben bu dükkanı kesinlikle tanımıyorum.
Evet filmi o hale getirmeleri onların suçu sizin değil.
Evet siz mağdur konumdasınız.
Ama takmayın bence atla deve değil.

ozzywan
10-04-2016, 20:54
abi her köşe başında yıkamacı var, Megiuars'a gidiyorsak bir farkı olmalı. Söylemene rağmen malına zarar verdiyse yenisini yapacak abi bu kadar basit.

MCN21
10-04-2016, 21:21
Buyuk ihtimalle bir yanlis anlama olmus ve kalsin demenize ragmen cikarmaya ugrasmislardir. Yinede boyle bir iz olustuysa eminim tanidiklari filmci vardir(yillardir piyasada olan bir yer sonucta). Kardesim su kisiye gidersen filmini biz yaptirmis olalim diye bir tavsiye beklerdim. Yada en azindan bir ozur veya yikamadan ucret alinmamasi. 2009-2012 arasi genelde orda yikatiyorduk. Bir ara bozdu sanirim calisanlardan kaynakliydi ve tercih etmekten vaz gectik. Sizede gecmis olsun bir film icin kendinizi yipratmayin. Yeni aracinizi keyfine bakin

immortalboss
10-04-2016, 21:24
Bu tarz köklü firmalar bayilerini genelde sizlerin şikayetleri üzerine denetliyor.Eğer ana merkeze şikayet etme durumunuz olursa ki artık internet var gayet kolay olur.Bir mesaj atın derim.Hiç değilse bir uyarı onları silkelemeye yetecektir.

Boldenon
10-04-2016, 23:21
Nasıl sakin kalabildiniz hayret. Ben direk olay çıkartırım öyle esnafa. Hem suçlu hem akıl veriyor :) şaka gibi.

PiscocuK
14-04-2016, 16:49
pardon arkadaşlar ya bir daha ki sefere dövün beni :)

ya ben okuduğumu anlamadım yada düz yazıyla anlatamadım..umarım sorunu çözmüşsünüzdür

genel olarak dünyanın en iyi insanı en lüks yerde en iyi markanın yerini de açsa yanında çalıştırdığı adamlar bu tarz iş yapan adamlar belli
gidip genel müdürlüklerine yıkama fişi ve yapılan iş ile ilgili görseli hatta şubenin kamera kayıtlarından inceleme talep ederseniz gerekeni yaparlar

Bu Maltepe de dediğiniz yer sahilde cafe gibi bir şeyin içindeki yer ise oraya gitmeniz başlı başına hata olmuş zaten
Nedeni yaptığı iş değil geçmişte kıydıkları bir can!
Eğer oradan bahsetmiyorsanız da kusura bakmayın.Aklıma ilk orası geldi marka değişti sahipleri aynı çünkü

cembozbey
14-04-2016, 16:54
eleman işguzarlık yapmıs temizlemeye calısmıs cok buyutulecek bi olay oldugunu sanmıyorum

wolrath
14-04-2016, 17:07
ben de 3000gt yi ilk aldigimda gitmistim. hem mekan da hosuma gidiyordu, giren cikana bakinca bisey sandik.
calisan yasli arkadas araci durularken elinden makinenin tabancasini kacirdi, lap lap lap vuruyo tamponun altina. ben sinir krizi gecirdim tabi ama yasli diye bisey demeyecektim, taki ben tampona egilip ozur beklerken " ya bisey olmaz abisi " vs diyince kiyameti koparmistim. burdan mustafa var onun hatrina susmustum valla. bir garip insan dolu bu yikamacilarda. allah sabir versin valla sana da.

Jön Türk
14-04-2016, 18:37
Şikayetininizi Horizon A.ş e kesinlikle bildirin.
0216 523 94 60

Bolkar1st
14-04-2016, 20:41
Bende tinerle çıkarmıştım belki bundan sonra fayda edebilir.

VTec_king
15-04-2016, 11:08
işletmecisi hakan zeytin ve abisidir aslında iyi insanlardır sanırım hakanla karşılaşmamışsın yoksa sorunu çözerlerdi emin ol

Muharrem C.80
15-04-2016, 11:38
Şimdi isim vermiyimde dünyanın en büyük detailing firmalarının İstanbulda hatrı sayılır bir bayisinde çalışan yıkamacının taztikli su tabancasının hortumunu aracın tavanında bagajında kaputunda sürüyerek iş yaptığına şahit oldum. Sığır gibi iş yapıyorlar. Özverisizlik almış başını yürümüş.

emir91
15-04-2016, 13:22
Piyasada bu kadar şikayet var ve böyle bir potansiyel var belli ki ama kimse şöyle aklı başında iş bilen elemanların çalıştığı şıkır şıkır bir mekan açmıyor gidelim kafamız rahat hem para verip hem sinir olmadan dönelim eve

Kekuti*
15-04-2016, 13:34
Kızıltoprak Meguiars'ı tavsiye ederim.
Ben iş saatlerim dolayısıyla bazen maltepeyi kullanmaktayım.
Genelde geç saatte açık oluyorlar hafta içi.

Dün gittim, çay geldi. Bitirmeden arabayı iç dış bitirmişlerdi.
Baktım sağdan soldan su akıyor ama gecenin köründe de uğraşacak halim yoktu..

Ben genelde express olarak kullanıyorum Maltepe'yi.. Kötü insanlar değiller, aksine iyiler. Ama yıkamacıları gerçekten kötü.
Kendilerine de şikayetimi dile getirdim ama bir şey değişmedi. Çok ekstrem bir durum olmadıkça;

1) Maslak Meguiars
2) Kızıltoprak Meguiars

Anadolu'daysam kızıl, karşıdaysam Maslağı tercih ediyorum. ve ikisinde de gönül rahatlığıyla işimi yaptırabiliyorum..