PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jom Blueline Sorunsalı

BuğraTuna34
10-04-2016, 22:07
Arkadaşlar merhaba,

Coilover arayışları içerisindeyim. Custom'a yönelmek istemiyorum. Markalı bir coil olsun istiyorum. Aracımın konforu yok denecek kadar az zaten. 5F Leon FR sahibiyim. Linkini başlıkta belirttiğim Jom Blueline coiloverlar hakkkında bilgisi olan var mı?

Yurtdışında yaygın bir marka. Tamam fiyatına göre çok birşey beklenmeyeceği aşikar ama çok mu kötü olur? Sertlik yumuşaklık ayarı felanda yoktur muhtemelen ama 1300 TL'de çok uygun geldi. Custom'dan iyidir diye düşünüyorum.

***** site ilanı: http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-jom-blueline-seat-leon-13-coilover-seti-289545818/detay

Bilgisi olan, kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim.

BuğraTuna34
10-04-2016, 22:19
Aynı ürün istanbulda 2000 TL izmirde SRK SHOP adlı firmada 1300 anlamadım valla.

TarikS
10-04-2016, 22:21
İlanda kendilerini o kadar pazarlamışlar ama ürün garantili mi onu yazmamışlar :) SRK Shop eski bir yer, olası problemde sorun yaşayacağınızı pek sanmıyorum ama siz bir sorun yine de; garanti kapsamı var ise bir sorun olursa iade edersiniz biter.

Amerika'da genelde FK-JOM-ST benzer sınıfa sokuluyor. Pist kasmıyorsanız günlük kullanım için tavsiye edilen, fiyatının hakkını veren ürünler. En kötü ihtimalle arka amortisörler biraz fazla zıplama yapabiliyormuş bazı modellerde, rahatsız ederse onu da Koni vs ile değiştirebilirsiniz.

Yükseklik ayarı var bu arada. İlanda da yazmışlar

TarikS
10-04-2016, 22:23
Bu arada Amerika'da da $400-$500 arası değişiyor JOM Blueline fiyatları, 1300 TL bedava :D 3 gün önce de döviz bugünküyle aynı sayılır, $457 eder hemen hemen ki bence baya uygun

BuğraTuna34
10-04-2016, 22:25
İlanda kendilerini o kadar pazarlamışlar ama ürün garantili mi onu yazmamışlar :) SRK Shop eski bir yer, olası problemde sorun yaşayacağınızı pek sanmıyorum ama siz bir sorun yine de; garanti kapsamı var ise bir sorun olursa iade edersiniz biter.

Amerika'da genelde FK-JOM-ST benzer sınıfa sokuluyor. Pist kasmıyorsanız günlük kullanım için tavsiye edilen, fiyatının hakkını veren ürünler. En kötü ihtimalle arka amortisörler biraz fazla zıplama yapabiliyormuş bazı modellerde, rahatsız ederse onu da Koni vs ile değiştirebilirsiniz.

Yükseklik ayarı var bu arada. İlanda da yazmışlar

Pist kasmayacağım. Sadece yazlığa, memlekete gittiğimde ya da kışın yükselticem tek isteğim bu. Yükseklik ayarı varmış evet sertlik veya yumuşaklık yoktur muhtemelen yazmamışlar zaten.

TarikS
10-04-2016, 22:30
Pist kasmayacağım. Sadece yazlığa, memlekete gittiğimde ya da kışın yükselticem tek isteğim bu. Yükseklik ayarı varmış evet sertlik veya yumuşaklık yoktur muhtemelen yazmamışlar zaten.

Evet bu klasmanlardaki hiçbir coilde sertlik ayarı yok. Ben Street Edge diye bir marka buldum burada $295'a aldım coillerimi, memnunum valla bir sorun yok. Garantili ve müşteri memnuniyeti yüksek bir firmaydı, ona güvenerek aldım pişman da etmedi. JOM için de söylenenler iyi, SRK'yı arayıp garanti olayını sorun ve alın bence fiyat çok iyi.

Draniela
10-04-2016, 22:45
SRK'den yana problem olacağını sanmıyorum. Zamanında alışveriş yapmıştım daha sonra sıkıntı yaşadığımda sağolsun problem çıkartmadılar.

JOM eğer TA tech ile aynı özelliklere sahipse bence almayın. Bisiklet konforu olur arabada :)

Bu iki marka hep aynı paralara satıldı cupraya takmışlardı zamanında sert olduğunu diyorlardı ama ne kadar sert yorum yapamıyorum

Berkayy
10-04-2016, 22:54
ilk olarak golf 5 te kullandı arkadaşim daha sonra ondan cıkan coilleri sciroccoya taktık totalde 30.000 kmdir kullanıldı. Konforu v1 coilover a göre gayet iyi. Hala arkadasım roccoda kullanıyor. Sadece tek sorunu ön yaylara hortum sardırmak zorunda kaldık direksiyonu çevirince ses yapıyordu. Kısacası kullanan iki arkadasımda memnun. Dip basıkta olmasa baya basık kullanmamıza rağmen konforu iyi.

Berkayy
10-04-2016, 23:04
SRK'den yana problem olacağını sanmıyorum. Zamanında alışveriş yapmıştım daha sonra sıkıntı yaşadığımda sağolsun problem çıkartmadılar.

JOM eğer TA tech ile aynı özelliklere sahipse bence almayın. Bisiklet konforu olur arabada :)

Bu iki marka hep aynı paralara satıldı cupraya takmışlardı zamanında sert olduğunu diyorlardı ama ne kadar sert yorum yapamıyorum

İbiza cupradan bahsediyorsaniz ne takarsanız takın sert oluyor. Hr yaylısınada bindim kw st hr ta coiloverlısınada en iyisi v2 coilover. Şu an cok yakın arkadasim st v2 kullanıyor sertlik ayarı tam ortada o bile bana sert geliyor. :) Araba doğuştan sert :) yukardada yazdıgım gibi roccoda jom var yine cupra V2 olmasına rağmen hemen hemen aynı konfor. Bence Aracın yapısıylada alakalı bu durum.

silent furious
11-04-2016, 17:39
Aynı ürün istanbulda 2000 TL izmirde SRK SHOP adlı firmada 1300 anlamadım valla.

Yakın zamanda civic için srk dan jom coilover aldım üründen memnunum . Bu Firmadan ilk defa ürün aldım ilgi alakalarından da memnunum .çıkan bir sıkıntıyı hemen çözdüler

Gökhan Bilgin
11-04-2016, 17:43
Biri taktırmış gayet memnun olduğunu yazmıştı

http://www.seatclubofficial.com/showthread.php/4894-Leon-ACT-FR-34-BME-59?p=111322&viewfull=1#post111322

BuğraTuna34
17-04-2016, 13:56
Evet beyler Jom konusu çözmüş bulunmaktayım. SRK SHOP bu markanın Türkiye distribütörüymüş. Aradım konuştum. Ürünlerine garanti veriyorlar. Daha önceden yaşadıkları ve çözdükleri sorunları anlattı. Ben malımın arkasındayım mesajı verdi.

Ardından 5F FR'a bu coli takan Burak kardeşimle tanıştık dün. Sağolsun aracına bakma ve kullanma fırsatı verdi bana. Coillerden çok memnun kaldım. Fiyat/Performans olarak gayet tatmin edici. Arkadaş çamurluk ve lastik arasına parmak girmeyecek şekilde basmış. İnanır mısınız bilmem ama benim orjinal süspansiyonlu aracımla konfor neredeyse aynı iyi. Spor yaydan çok çok daha iyi olacağına eminim artık bu coil'in. Leon için kafasında soru işareti olan varsa hiç düşünmeden alabilir.