Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw Hi-fi retrofit ses sistemleri ?
Merhabalar
F20 118i kullanıyorum ama ses sisteminden hiç memnun değilim. İnternette bu sistemleri gördüm kesme biçme olmadan uygulanması ve bmw ürünü olması dikkatimi çekti. Yapan yerle konuştum 2000 tl ücreti var işcilik kodlama vs dahil.
Aranızda yaptıran biri varmıdır, varsa memnunmudur, 2000tl ücrete değecek bir değişim oluyormu kullananlardan yorum alabilirsem sevinirim
İyi forumlar
2000 liraya ondan iyisi zor olur
ne yapıyorlar 2000tl'ye ?
değişim fazlasıyla oluyor hi-fi de ama 2000 tl ye aftermarket bir ses sisteminden daha iyi performans alınır o kesin. Benim aracımda da hi-fi var vasatın üstünde bence performansı.
dragstar
11-04-2016, 16:03
bmw nin ses sistemi 2000 tl lik ses sisteminden 5 kat iyidir.
değişim fazlasıyla oluyor hi-fi de ama 2000 tl ye aftermarket bir ses sisteminden daha iyi performans alınır o kesin. Benim aracımda da hi-fi var vasatın üstünde bence performansı.
Maalesef, orjinal üniteye çevirici takılarak hi-fi dan daha güzel bi ses çıkmaz. Arkadaşım 2 lira değil de zamanında 7 bin liraya ses sistemi yaptırmıştı bi harman kardon kadar çalmıyordu..ustanın açıklaması nbt olmadığı için çıkışlar kötüymüş, işlemciyi filan ne diye taktı bilmiyorum :)
Biraz hızlı oldu ama dayanamadım bugün hifi sisteme geçiş yaptık. Tizler çok hoş oldu ama sublara ellenmediğinden basslar çok kötü şuan. Yaptırcak olanlara tavsiyem koltuk altı sublara bir müdahale gerekiyor.
1800 euro ya bir sistem yapıyorlar bu kadar temiz bir ses olamaz.
Ama çok para tabii :)
After market ürünler doğru ustalarla kullanilirsa harmon ı acayip şekilde ezildiğini sahit oldum.
Ama 1800 euro bu iş biraz pahalı bir zevk
dragstar
12-04-2016, 00:10
After market ürünler doğru ustalarla kullanilirsa harmon ı acayip şekilde ezildiğini sahit oldum.
Doğru usta zaten işin en önemli noktası.
Tayfun-E30
12-04-2016, 08:19
ben yıllarca tesisat yaptım arabalara focal, morel, hertz, kicker gibi kaliteli markaların üst seri ürünlerini kullandım.. şu anki aracımda harman var çok memlunum hayatta ellemem dolu dolu ve doğru çalıyor.
Wankel Batu
12-04-2016, 11:33
bana gore harman olunca nbt de olmasi lazim.Ama deli para istiyolar ikisine en mantiklisi alirken opsiyonlu sekilde almak
mannerboy
12-04-2016, 11:58
euronun 1 tl doların 0.80 kuruş olduğu bir türkiyede araçlarımızın opsiyonlarını vede roll araçlarının doluluğunu tahmin edemiyorum
Elimde f20 f30 uyumlu hifi 2 twitter ve koltuk altı subwoofer
Kodlama konusunda da yardımcı olabilirim
Elimde f20 f30 uyumlu hifi 2 twitter ve koltuk altı subwoofer
Kodlama konusunda da yardımcı olabilirim
Pm atıcaktım ama mesaj kutunuz dolu
ers10weys91
21-05-2016, 09:18
harman kardon araç için satan yer varmı ankarada
jackal_JAZZ
02-06-2016, 20:38
Bahsettiğiniz sistem mosconi gladen midir? Ben de bu sistem ile ilgileniyorum f20 118i aracım için. Fakat F20 kasada, koltuk altı basların F30 ve özellikle F10 daki gibi çalmadığını ve mevcut sisteme ilave bagaja bir subwoofer+mono amfi ilave edilmesi gerekitiğini söylüyorlar.
darkmoon
02-06-2016, 23:50
Bahsettiğiniz sistem mosconi gladen midir? Ben de bu sistem ile ilgileniyorum f20 118i aracım için. Fakat F20 kasada, koltuk altı basların F30 ve özellikle F10 daki gibi çalmadığını ve mevcut sisteme ilave bagaja bir subwoofer+mono amfi ilave edilmesi gerekitiğini söylüyorlar.
F10 ve F30 larda bagaj izalasyonu çok kalın o yüzden bagaja sub woofer koysanda ciddi bir verim alamıyorsun.. koltuk altına ondan yöneliniyor onlarda.. senin aracında bagaj zaten hb ve ince ciddi bir izalasyon yok o yüzden verim alırsın. yani kısaca kim demişse doğru demiş bagaja woofer ve mono anfi olayını..
bunun dışında harman ve bose gibi fabrikasyon sistemlerde farkı yaratan anfi .. orjinal fabrikasyon vasıfsız anfilere göre daha vasıflı anfileri..
nbt denilen sistemde bildiğiniz double din teyp düşünün onun 3 parça modüler şekilde olanı bir tane ana beyin kutusu bir ekranı birde kontroller için joysticki.. bana göre normal bir double din teypden bir farkı yok özellik olarakda donanım olarakda aynı ama çıkışları stock üniteye göre çok daha iyi tabiki..
arkadaş Harman Kardon vs yalan adı var başka birşeyi yok özelliklede BMW'de tam anlamıyla fiyasko, yabancı forumlar bunları eleştrilerle dolu.
yerinizde olsam Helix Match serisi pp82dsp 8 kanal adam gibi ses prosesörlü dijital analog çeviricisi yüksek bir anfi alır onlarıda Focal PS165F yada PS165FX gibi hoparlörlere bağlardım inan sonuca şok olursun geç bmwmiş retrofitimiyiş flnı uzaktan yakından geçemez açık ve net.
montajcı arkadaşa deki önleri aktif yapacam de böylelikle zaman hizalama yapabilsin ve anfinden 4 kanal gitsin, arkaları pasif yani focallerle gelen crossoverlarla sürsün böylece 2 kanal daha gider.
kalan 2 kanallada fabrikasyon koltuk altı bmw sublara girsin sonuca hayran olma hepsini aldığın fiyata ben alırım.
buyur burda audide aynı kombinasyon vede subsız.
https://www.youtube.com/watch?v=wnrwOp-5Os8
Yarbay abiye kulak vermeni tavsiye ederim
darkmoon
04-06-2016, 14:47
Yarbay iyi güzel demişde match 8 kanal dsp yi türkiyede bulmak zor iş velevki buldun avrupa satış fiyatı 700 -800 dolar civarıydı en son..
Türkiyede 4-5 bin tl den aşağı satan olmaz.. sadece bashsettiğimiz anfi focal sete 900 tl de.. işçilik adam gibi kaliteli kablolaması v.b 2 bin tl de.. şöyle bir sistemde 10 bin tl lik rahat olursun..
sesin kalitesine en ufak bir şey diyiceğim yok.. ama 10 bin tl oldumu rakamlar proje çok farklı evrelere gidebilir..
jackal_JAZZ
04-06-2016, 22:42
Yarbay iyi güzel demişde match 8 kanal dsp yi türkiyede bulmak zor iş velevki buldun avrupa satış fiyatı 700 -800 dolar civarıydı en son..
Türkiyede 4-5 bin tl den aşağı satan olmaz.. sadece bashsettiğimiz anfi focal sete 900 tl de.. işçilik adam gibi kaliteli kablolaması v.b 2 bin tl de.. şöyle bir sistemde 10 bin tl lik rahat olursun..
sesin kalitesine en ufak bir şey diyiceğim yok.. ama 10 bin tl oldumu rakamlar proje çok farklı evrelere gidebilir..
Yarbay'ın bahsettiği sistem aşağıdaki linkteki sanırım. Bagaja konulan subwoofer dahil sistem fiyatı 1585€
Fakat match pp82 DSP nin 8*55W (@4ohm) çıkışı 2takım 3 yollu comp, 2adet 2yollu coax. Ve 1 subwoofer dahil toplam 9 hoperloru distortion olmadan tam performansta nasıl çalıştırır bilemedim..
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-paket-sistem-bmw-araclarina-orjinal-5-yil-garantili-match-muzik-sistemi-kiti-303455029/detay
darkmoon
04-06-2016, 23:05
Yarbay'ın bahsettiği sistem aşağıdaki linkteki sanırım. Bagaja konulan subwoofer dahil sistem fiyatı 1585€
Fakat match pp82 DSP nin 8*55W (@4ohm) çıkışı 2takım 3 yollu comp, 2adet 2yollu coax. Ve 1 subwoofer dahil toplam 9 hoperloru distortion olmadan tam performansta nasıl çalıştırır bilemedim..
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-paket-sistem-bmw-araclarina-orjinal-5-yil-garantili-match-muzik-sistemi-kiti-303455029/detay
dediğime gelir işçiliği kablosu osu busu 10 bin tl ye yakın bir paraya gelir.
8-ch DSP'yi kim tune edecek?
jackal_JAZZ
04-06-2016, 23:40
Sistem kompenantlarını ilgili firmanın web sitesinden satın aldığınızda toplam 1440€'ya geliyor. Kurulum dahil 1585€ sanırım.
darkmoon
05-06-2016, 00:32
kuruluma heleki dsp li sistemlerde kuruluma kimse girişmez.. satmak en temiz işdir genelde..
o sistemi kablosu osu busu tabii bunun içinde tune etmeside var adam lazım.. almakla bitmez o işi yapıcak adamda türkiyede fazla yok.. yapıcak adamda babasının hayrına yapmaz :) ..
neyse bana fazla karmaşık geliyor bu tür dijital işlemcili işler.. eski kafalıyım tak streo anfini tak mono anfini kur aracına göre sahnelemeni iyi bileşenlerden.. yoluna bak senfonik.. :)
kuruluma heleki dsp li sistemlerde kuruluma kimse girişmez.. satmak en temiz işdir genelde..
o sistemi kablosu osu busu tabii bunun içinde tune etmeside var adam lazım.. almakla bitmez o işi yapıcak adamda türkiyede fazla yok..
:)
miniDSP'in hala çalışıyor mu?
darkmoon
05-06-2016, 02:12
:)
miniDSP'in hala çalışıyor mu?
o sistemi değiştireli çok oldu arabayı satınca şu anda öyle bir sistem yapdımki tam ideal oldu benim için.
tablet kullanım amaçlı aux dan bluetooth 4.1 destekli bir aparat aldım.. bluetooth aparatına 2 yada 3 makinaydı aynı anda bağlanabiliyor yani telefonunla tabletini aynı anda bağlaya biliyorsun.. bir tane tablet tutucu aldım kröpsson.. bir tablet samsung 8 inçlik..
audison sr4 streo jl audio mono 2 takım kicker rs 1 tane cervin wega st105 25 cm lik..
güzelcene en soft şekilde ayarda yapdım equalizer'dan.. illaki bluetooth faktöründen bir verim kaybı vardır ama onuda göze aldım kesip biçmekden on kat iyidir..
yoruldum artık her araçda uğraşdur satmıycağım bir araç olursa ona sistemin kralını yapıcam dsp li audioson anfi alıcam ..
infinity kappa perfect iki takım ön ve arkalara ... pandizotada iki takım 20 cm lik pionner freeair .. :) tabi bütün bunlar araca bakdınmı görilmiycek op orjinal görünücek araç .. bütün kapıları pandizotu orjinal görünücek.. :)
lowfamilia
05-06-2016, 15:08
Bence paraya kıyıp Focal-Audison kombinasyonlu SQ odaklı bi ses sistemi çok iyi olur.
Kardeşim naptın ya :)
ürünün sıfırı türkiye fiyatı liste fiyatı olarak 660 euro pazarlıkla 600 euro fiyat aldım ben, bu ürün bende var ben Bursadan satın aldım Berk Hifi çıkışlı 1200tlye ne 5000tlsı 10000tlsi :)
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-match-pp-82dsp-8-channel-car-amplifikator-oguz-elektronik-298768495/detay
hayır yok ben Helix bilmem bana zor gelir Audison isterim fln denilirseede benzer 8 kanal dspli anfinin sıfırı dahada uygun 580 euro.
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-audison-ap-8.9bit-274818146/detay
yok dahada ucuz olsun denilirse onunda ikinci eli var arkadaş 1200tl istiyor muhtemelen 1100tlye bırakır
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-audison-prima-8.9-bit-stereo-islemcili-4-yol-aktif-217274059/detay
Kardeşim sıfır olsun dersen
Helix Anfi (zaten kablosuna zırtına zurtuna kadar tam takım) : 2000tl
Focal PS165F tanesi 870tl x 2 = 1740 tl
yalıtım: 300tl
montaj ve ayar : 600tl yalıtım ve montaj fiyatlarıda direk bayiiden ve profosyonelce
tamamı : 4600tl
olayda RCA yok direk hi-level bağlantılar
özetle %100den fazla çıkmışsın
8-ch DSP'yi kim tune edecek?
Özen Hifi Serkan veya Berk Hifi Murat ikiside gayetde rahat bir şekilde tune yapabiliyor sanıldığpındanda kolay ve ikiside 100usd fiyat veriyor yani aman aman bir durum değil.
hayır öne aktif sürdüğün arkaya pasif takım +sub sürdüğün takım kaç kanal olmuş oluyorki ztn? yada önde 3 yollu + arkada sub kaç kanal oluyor abartılacak yanını göremedin gayet hergün yapılan bir işlem uzay roketi değilki.
kardeşim bahsedilen sistemin birebir aynısı bende montajlı şu an hemde Clio 4 araçta inan uçuk kaçık bir kalitede ses alıyorum.
şöyle ifade edim bir önceki setim Helix B2 precision (tweeterlara aktif) A4 2 kanal ön wooferlara 2 kanal arkada iki takıma pasif olarak önler morel elate arkalar tempo 6.
şu an bu focal ve helix pp82dsp bu yukarıdaki takımdan daha dinamik ama aynı anda yumuşak ve tonlu.
pasif cross ile 70rms isteyen bir takım neden 55rms aktifte distrisyona uğrasınki, yani 1km uzağa ses dinletmeye kalkmıyorsanız emin olun ben takıma keifilim madddi olarakta tam parasını veririm .
Distrisyonun D sinden iz yok, ana ünitem 31e kadar çıkıyor, 27de belli belirsiz var oda olacak ztn.
şöyle ifade edim 150km/h da ilerlerken 14de dinlediğimde duyduğum tek şey muzik o denli sesli , 20de kulak patlayacak, 24-25de 2dk dur ruhsatı verim diyecem o derecede özetle emin ol ses şiddeti yarışmasına katılım ve iddian yoksa sıkıntın yok.
burda önleri aktif sürecez ve pasif filtrelerden kurtulcazki onlar tek başına 5-10rms çalıyor ee orijinaldede 70rms istiyorsa 55rms aktif neden sıkıntı yaratsın heleki böyle hafif ve yükssek verimliliğe sahip takım ile.
önleri bastırmamak için (sahne çalınmasın diye) arkalar ztn daha belirsiz çalacağından pasifte 55rms yine yeterli.
BMW orijinal sublarda aslında koltuk altı subdan çok midbass gibi birşey ve düşük rms,helix anfi fazlasıyla altından üstesinden gelecek güçte.
Kardeşim naptın ya :)
ürünün sıfırı türkiye fiyatı liste fiyatı olarak 660 euro pazarlıkla 600 euro fiyat aldım ben, bu ürün bende var ben Bursadan satın aldım Berk Hifi çıkışlı 1200tlye ne 5000tlsı 10000tlsi :)
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-match-pp-82dsp-8-channel-car-amplifikator-oguz-elektronik-298768495/detay
hayır yok ben Helix bilmem bana zor gelir Audison isterim fln denilirseede benzer 8 kanal dspli anfinin sıfırı dahada uygun 580 euro.
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-audison-ap-8.9bit-274818146/detay
yok dahada ucuz olsun denilirse onunda ikinci eli var arkadaş 1200tl istiyor muhtemelen 1100tlye bırakır
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-audison-prima-8.9-bit-stereo-islemcili-4-yol-aktif-217274059/detay
bu arada benim aldığım ikinci eldi orası yanlış anlaşılmasın Berk hifinin Bursadan bir müşterisinden Tufan kardeşimizden 1200tlye aldım 2 ay önce ve çok ama çokkkk memnunum
ha bu arada biz sıfır ve yurtiçi fiyatları ve profosyonel montaj vs fiyat verdik ama akıllı olan şöyle bir yol izleyebilir (ben öyle yaptım :) )
1) Audison 8.9 yada pp82dsp ikinci el bekle satın al : 1200-1300tl arası
2) yurtdışına bol bol (benim gibi ) giden biri bul ve focalleri ordan aldır (2 takım) 1000tl Focal PS 165F (PS165F) : achat / vente Enceintes auto sur ldlc.com (http://www.ldlc.com/fiche/PB00206459.html)
3) kablo gereksinimi yok denecek kadar az çoğu bağlantı kendisiyle geliyor rca da yok taş çatlasın:100tl kablo
4) akıllı alış veriş ile yalıtım malzemesi: 200tl
5) montaj + ayar: 600tl
6) ben Alpine SWE-815 sahibiydim bu takım normalde 150 watt peak (muhtemelen 75rms) kendinden aktif 20cm sub,
ben bundaki anfiyi söktüm ve helixten besledim böylelikle dsp ayarı yapmak mümjün oldu,phase ayarı,time alignment vede 75rmsden 140rmse çıkardım ( sub 2 x 2ohm, anfide 2ohmda 70rms)
450tl
özetle bende önde aktif,arkada pasif her ikiside aynı marka model ve seri dolayıysıyla aynı tona tınıya sahip komponentler bağladım, arkada 2 kanalımı sub için kullandım, araç ana ünite oijinal kaldı.
sistemde time alignment,phase ayarı, sahneleme vs tek kelime ile deşhset oldu, dspde zaten çevirici son derece kalite inanın harman kardon bu durumda bmw 116 ise bu takım muhtemelen 911 turbo kıyas bile değil.
darkmoon
05-06-2016, 21:15
ben o yazıyı yazarken yurtdışı fiyatları baz alarak yazdım.. yurtiçi fiyatları bilmeden ortalama bir rakam yazdım. çünkü matchin dsp li anfisi zaten 700-800 dolar civarı sadece anfi.. yani anfinin kendi ortalama 2500 tl ederki yurtdışı fiyatı.. türkiyedeki bir dükkan sahibi bunu satmaya kalksa 4-5 bin tl den aşağı satmaz diye hesap ederek yazdım..
diğer comp. ları kablosu tune etmeyi osu busu kattınmı ortalama bir rakam yazdım..
şuda var cadence amerikada pahalıdır türkiyede ucuzdur. nedenide amerikada yerli üretimdir malietleri yüksekdir o yüzdne pahalıdır türkiyedekiler sanırım orjinal olsada çin üretimi ondan maliyetleri ucuz.. kolonları wooferları anfileride ucuz..
Keza mtx de öylebildiğim kadarı ile artık pek çok marka butip üretim yapıyor kendi pazarında yerli yüksek kalite yurtdışın pazarında çinde üretim yaptırtıyor onlarda neticede orjinal ama maliyetleri çin olduğu için çok düşüyor..
Özen Hifi Serkan veya Berk Hifi Murat ikiside gayetde rahat bir şekilde tune yapabiliyor sanıldığpındanda kolay ve ikiside 100usd fiyat veriyor yani aman aman bir durum değil.
berk/murat dediğin nautilus AVM'nin arkasındaki dükkan mı?
berk/murat dediğin nautilus AVM'nin arkasındaki dükkan mı?
Kardeşim günaydın, istanbullu değilim oyüzden net cevap veremiyorum ama adresi şuşekilde : Adres. Acıbadem Onur Sok No. 4 / B Kadıköy İstanbul
Ankara'da Aydın elektronikte yapabiliyor bu arada bilginiz olsun sanırım adı Ferhat'tı beyfendinin baya telda yardımcı olmuştu ama fiyat yüksek gelmişti bana.
Kardeşim günaydın, istanbullu değilim oyüzden net cevap veremiyorum ama adresi şuşekilde : Adres. Acıbadem Onur Sok No. 4 / B Kadıköy İstanbul
Ankara'da Aydın elektronikte yapabiliyor bu arada bilginiz olsun sanırım adı Ferhat'tı beyfendinin baya telda yardımcı olmuştu ama fiyat yüksek gelmişti bana.
selam,
adresi kontrol ettim ancak emin olamadım.
birkaç yıl önce Alpine PXA-H100 + Alpine headunit montajı için Nautilus arkasındaki dükkanlara gittim. o zaman yeterli bilgim olmadığı için bildiğini zannettiğim dükkanlara yaptırmak istedim. bir tanesi personel probleminden dolayı yapamadı. diğeri klasik TR ustası lafı randıman alamazsın muhabbetiyle Alpine'ı mokladı. Helix harikaymış, onu itelemeye çalıştı. nasıl tune edeceksin diye sorduğumda sinyal gönderiyoruzzz arrkadaşımm diyerek engin bilgi & tecrübesini gözler önüne serdi. tuning için €600 istedi.
enayi yerine koyamadığını anlayınca dükkandan çıkarken içerdeki bilmemkim abi müşterisini bana gösterdi, araba sistemine €30,000 harcamış mışmışmış :).
yersen...
satılık ilanlarını gönderdiğin Audison amp+DSP entegre sistemin fotolarında software screenshot koyulmuş. kusura bakma, bu dükkanların alayına önyargıyla yaklaşıyorum. screenshot'ta görülen ayarlarda seçili kanal için default Linkwitz-Riley crossover gözüküyor. şimdi bu arkadaşlar hmm, kullanılacak driver'a göre Linkwitz-Riley (ya da başka tip) xover seçeyim, slope şu kadar dB olsun diyebiliyor mu? dedikten sonra RTA kullanarak ölçüm yapıp magnitude & phase response'u görebiliyor mu? bunlara göre DSP'yi ayarlayabiliyor mu? böyle time alignment bilmemne diye konuşurken TR şartlarında karşıdan gelecek cevap küfür mü ediyon karrrdeşim ben ticaretime bakarım olur :).
dijital elektroniğin imkanlarını kullanarak DSP yapmak demek, elektronik ve akustik konusunda uzman bir kişi tarafından ses sinyalini arabaya uygun olarak değiştirebilecek teknolojik imkanı yaratmak, ticari olarak piyasaya sunmak demek.
yurtdışında herkesin elinde RTA, kalibre ölçüm mikrofonu, multimetre. hatta osiloskop. bizdeki uygulaması arrrkadaşım önü şurada kes subw'ı biraz aç bas vursun böyle.
ayranı yok içmeye tahtırevana DSP taktırmış atasözü aklıma geliyor :).
tabii ki şahsına yazmadım, yanlış anlaşılma olmasın. bilgin varsa herşeyi yaparsın, hatta sistemi tamamen kendin kurabilirsin. ancak her gün DSP kuruluyor, nedir ki? cümlene katılmıyorum. dükkanlar yetersiz.
selam,
adresi kontrol ettim ancak emin olamadım.
birkaç yıl önce Alpine PXA-H100 + Alpine headunit montajı için Nautilus arkasındaki dükkanlara gittim. o zaman yeterli bilgim olmadığı için bildiğini zannettiğim dükkanlara yaptırmak istedim. bir tanesi personel probleminden dolayı yapamadı. diğeri klasik TR ustası lafı randıman alamazsın muhabbetiyle Alpine'ı mokladı. Helix harikaymış, onu itelemeye çalıştı. nasıl tune edeceksin diye sorduğumda sinyal gönderiyoruzzz arrkadaşımm diyerek engin bilgi & tecrübesini gözler önüne serdi. tuning için €600 istedi.
enayi yerine koyamadığını anlayınca dükkandan çıkarken içerdeki bilmemkim abi müşterisini bana gösterdi, araba sistemine €30,000 harcamış mışmışmış :).
yersen...
satılık ilanlarını gönderdiğin Audison amp+DSP entegre sistemin fotolarında software screenshot koyulmuş. kusura bakma, bu dükkanların alayına önyargıyla yaklaşıyorum. screenshot'ta görülen ayarlarda seçili kanal için default Linkwitz-Riley crossover gözüküyor. şimdi bu arkadaşlar hmm, kullanılacak driver'a göre Linkwitz-Riley (ya da başka tip) xover seçeyim, slope şu kadar dB olsun diyebiliyor mu? dedikten sonra RTA kullanarak ölçüm yapıp magnitude & phase response'u görebiliyor mu? bunlara göre DSP'yi ayarlayabiliyor mu? böyle time alignment bilmemne diye konuşurken TR şartlarında karşıdan gelecek cevap küfür mü ediyon karrrdeşim ben ticaretime bakarım olur :).
dijital elektroniğin imkanlarını kullanarak DSP yapmak demek, elektronik ve akustik konusunda uzman bir kişi tarafından ses sinyalini arabaya uygun olarak değiştirebilecek teknolojik imkanı yaratmak, ticari olarak piyasaya sunmak demek.
yurtdışında herkesin elinde RTA, kalibre ölçüm mikrofonu, multimetre. hatta osiloskop. bizdeki uygulaması arrrkadaşım önü şurada kes subw'ı biraz aç bas vursun böyle.
ayranı yok içmeye tahtırevana DSP taktırmış atasözü aklıma geliyor :).
tabii ki şahsına yazmadım, yanlış anlaşılma olmasın. bilgin varsa herşeyi yaparsın, hatta sistemi tamamen kendin kurabilirsin. ancak her gün DSP kuruluyor, nedir ki? cümlene katılmıyorum. dükkanlar yetersiz.
kardeşim güzel yazmışsın ama çok çok karamsar gördüm seni be ya :(
şöyle söylim sana, helix zaten kendi web sitesinde bile araca özel kendi taraflarınc aayarlanmış takımların (atıyorum 2009 audi a3 base speaker sytem için pp82dsp aldım ve stock hoparlör kullanıyorum yada helix ms62 kullandım vs diyebiliyorsun ve onlar zaten sistemlerinde hazır olan ayarları direk webten sunuyor ki bu konu sahibinin aracı bu duruma birebir uyuyordur genelde pp82dsp BMW için hizmet veriyor hatta Bavsound sisteminin anfisi bu direk :) bunu cümle alemde biliyor gerçekten SQ dünyası içersinden ise).
ha resmi web sitesinin haricindede helix bayiilerininde kendi ağı var,bu ağ içersinden başka bir bayiinin kendi özel kombinasyonununda yapmış olduğu ayarları hazır isteyebiliyor.
mesela helix resmi sitede atıyorum mini yok, hertz hoparlör yok, burdaki bayii bu kombinasyonlara sahip ağ (bayii) ve ayar tarayabiliyor.
bunu geçtim RTA alıp,mikrofon alıp (yada kulağa göre) ayar yapmak neden bu kadar zor olsunki? anlıyorum siz aracın hoparlör lokasyonu, koltuğun kumaşı,cam bile etken, fazların birbirini bastırması vs dert anlıyorum ama ölümde değilki bukadar abartılacak? :)
şahsen şöyle söylim benim aracımda adam teamviewer ile bağlanıp önce adanada montajı yapan servet ustaya talimatlar vererek bilgisayardan ayarları, güncelemeleri yaptı akabinde rodaj süresi belirledik ve 60saat sonra (çalışma süresi) dükkanına fine tuning yapmaya gittim gayet profosyonelce gayet uyguna gayet sonuç veren ve ciddi bir ayar/işçilik yaptı.
gerçekten yardımsever, gerçekten kaliteli iş yapan,
en ama en önemlisi gerçekten güzel sonuç aldığım bir iş ve işyeri oldu.
bu arada sadece fikir vermesi açısından paylaşıyorum talk audio (şimdiki adıyla Talkstuff) ünlü yazarı ve eleştricisi Adam Rayner ile arada sırada görüşüyorum hani dostuz diyemem ama belli bir seviyede samimiyet var ve bence yer yüzündeki en önemli adamlardan birisi.
konuda bahsedilmesede onun dostunun atolyesinde monte edilmiş Helix pp82dsp + standart match (helix) hoparlör/kompenant kiti ile adamlar Audi A3 ile 2inci gelmişler.
burada şaka bir yarışmadan bahsetmiyoruz EMMA'dan söz ediyoruz ve OEM sistemlerde 2incilikten söz ediyoruz 207puandan , yazdıklarından işi bildiğin belli o sebeble OEM de 207 puanlamanın ne derece etkili olduğunu az çok emin olduğunu düşünüyorum.
https://www.talkstuff.net/ipb/index.php/topic/375763-project-matchbox/page-2?hl=%2Bpp82dsp#entry4374397
kardeşim güzel yazmışsın ama çok çok karamsar gördüm seni be ya :(
bunu geçtim RTA alıp,mikrofon alıp (yada kulağa göre) ayar yapmak neden bu kadar zor olsunki? anlıyorum siz aracın hoparlör lokasyonu, koltuğun kumaşı,cam bile etken, fazların birbirini bastırması vs dert anlıyorum ama ölümde değilki bukadar abartılacak? :)
hedef tutturmaya çalışarak (target response curve) kalibrasyon yapmayı denedin mi daha önce?
UMIK-1 calibrated mic (https://www.minidsp.com/products/acoustic-measurement/umik-1)
https://www.minidsp.com/images/stories/virtuemart/product/_mg_0913.jpg
RTA software: Room Equalization Wizard (http://www.roomeqwizard.com)
http://www.roomeqwizard.com/images/mainscreen500h.png
ben denedim :)
bir de tam bir son kullanıcı ürünü olan Alpine IMPRINT sistemi ile denedim, bu örnek bir shot;
http://www.bilstereoshopen.se/public/img/user/KTX-H100_curve.jpg
yukarıda linkler mevcut, sayfalarına bakabilirsin.
sadece IMPRINT son kullanıcı için tasarlanmış, diğerleri profesyonel bilgi & tecrübe gerektiriyor.
tabii ki ölüm değil ama 2 tane düğme çevirmekle veya kafadan atmakla olan birşey de değil.
hedef tutturmaya çalışarak (target response curve) kalibrasyon yapmayı denedin mi daha önce?
UMIK-1 calibrated mic (https://www.minidsp.com/products/acoustic-measurement/umik-1)
https://www.minidsp.com/images/stories/virtuemart/product/_mg_0913.jpg
RTA software: Room Equalization Wizard (http://www.roomeqwizard.com)
http://www.roomeqwizard.com/images/mainscreen500h.png
ben denedim :)
bir de tam bir son kullanıcı ürünü olan Alpine IMPRINT sistemi ile denedim, bu örnek bir shot;
http://www.bilstereoshopen.se/public/img/user/KTX-H100_curve.jpg
yukarıda linkler mevcut, sayfalarına bakabilirsin.
sadece IMPRINT son kullanıcı için tasarlanmış, diğerleri profesyonel bilgi & tecrübe gerektiriyor.
tabii ki ölüm değil ama 2 tane düğme çevirmekle veya kafadan atmakla olan birşey de değil.
tabikide öyle, herhalde 2 düğme vs değil kimse aksinide söylemedi yoksa ben delimiyim kardeşim Adanadan kalkacam istanbula git gel yapacam (2000km) üstüne 300tl verecem :) oda montaj haric.
ama abartığınız gibi bir durum değil ve sonucuda gayet güzel.
ha bence biraz konuyada has konuşmamız lazım öyle değilmi? konu ne burada harman kardon stock sistem değilmi?
şimdi gözünü sevim harman kardon muhtemelen kanal başı 15rms anfi + kağıt hoparlörlermi bu kombinasyonmu elini vicdanına koyda söyle gözünü sevim :) ?
ama abartığınız gibi bir durum değil ve sonucuda gayet güzel.
-tune edecek yetkin bir kişi- veya Alpine IMPRINT kullanılmadığı sürece ben olsam DSP'ye yatırım yapmam. parayı amp+hoparlör+kabloya harcarım.
ancak tune edildiği takdirde DSP kontrollü bir sistem muhteşem oluyor ---> kafadan kopartıyor :icon_tup::hihih:
ha bence biraz konuyada has konuşmamız lazım öyle değilmi? konu ne burada harman kardon stock sistem değilmi?
şimdi gözünü sevim harman kardon muhtemelen kanal başı 15rms anfi + kağıt hoparlörlermi bu kombinasyonmu elini vicdanına koyda söyle gözünü sevim :) ?
katılıyorum, fabrika çıkışı sistemler aftermarket kadar iyi olmuyor.
2 hafta önce bir arkadaşın 2015 model 1 serisi BMW'sinde mevcut sistemi dinledim. H/K paketini almamış, en temel sistem mevcut. tweeter yoktu, kapılara fullrange konmuş. ucuzluğa gidilmiş. genel olarak gayet kötüydü.
arkadaş Harman Kardon vs yalan adı var başka birşeyi yok özelliklede BMW'de tam anlamıyla fiyasko, yabancı forumlar bunları eleştrilerle dolu.
yerinizde olsam Helix Match serisi pp82dsp 8 kanal adam gibi ses prosesörlü dijital analog çeviricisi yüksek bir anfi alır onlarıda Focal PS165F yada PS165FX gibi hoparlörlere bağlardım inan sonuca şok olursun geç bmwmiş retrofitimiyiş flnı uzaktan yakından geçemez açık ve net.
montajcı arkadaşa deki önleri aktif yapacam de böylelikle zaman hizalama yapabilsin ve anfinden 4 kanal gitsin, arkaları pasif yani focallerle gelen crossoverlarla sürsün böylece 2 kanal daha gider.
kalan 2 kanallada fabrikasyon koltuk altı bmw sublara girsin sonuca hayran olma hepsini aldığın fiyata ben alırım.
buyur burda audide aynı kombinasyon vede subsız.
Audi A4 B8 PS 165 FX + Match pp82 dsp - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wnrwOp-5Os8)
abi pekı koltuk altı subda gıtmek ıstesek ne tavsıye edersın +helix degılde sonrakı sayfalarda tavsıyen olan audison ap 8.9 kullanıcam on ve arka hoparlorlerı anladım sub kaldı ?
ayrıca bu ısı antalyada yapabılecek bu sıstemı kurabılecek bırı varmı baska hangı sehırde kımı tavsıye edersınız?
ayrıca bu ısı antalyada yapabılecek bu sıstemı kurabılecek bırı varmı baska hangı sehırde kımı tavsıye edersınız?
Kardeşim selam bahsettiğin Audison 8.9 aldınmı yoksa almayımı düşünüyorsun?
Kardeşim selam bahsettiğin Audison 8.9 aldınmı yoksa almayımı düşünüyorsun?
almayı dusunuyorum abi
match 660 euro olunca zorladı fıkrımı ama su 1500 euro olan
BMW ARAÇLARINA ÖZEL 5 YIL GARANTLİ ORJINAL MÜZİK SİSTEMİ KITI
1 TK FRONT SPEAKER MATCH MS 83C-BMW.2 3 WAY COMPONENT SYSTEM
1 TK REAR SPEAKER MATCH MS 4X-BMW.2 2 WAY COAXlAL SYSTEM
1 ADET MATCH PP 82 DSP HD CLAS AMPLIFIKATOR 8 X 55 WATT
1 ADET MATCH PP 8E-Q 20 Cm ORJINAL KUTULU SUBWOOFER
BMW ARACINIZIN ORJİNAL MÜZİK SİSTEMİNİ BOZMADAN BİRE BİR ARACINIZA UYUMLU MATCH MÜZİK SİSTEMİ PAKETİ.
HELIX BRAX MATCH TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ BERK HI-FI ve OĞUZ ELEKTRONIK GÜVENCESİYLE SUNUYORUZ .
TEKNİK DESTEK DANIŞMANLIK VE ÜRÜN BİGİSİ İÇİN
BERK HI-FI / OGUZ ELEKTRONIK
bu sette guzel senın anlattıgına benzıyor koltuk altı sub yok ama
match 660 euro olunca zorladı fıkrımı ama su 1500 euro olan
BMW ARAÇLARINA ÖZEL 5 YIL GARANTLİ ORJINAL MÜZİK SİSTEMİ KITI
1 TK FRONT SPEAKER MATCH MS 83C-BMW.2 3 WAY COMPONENT SYSTEM
1 TK REAR SPEAKER MATCH MS 4X-BMW.2 2 WAY COAXlAL SYSTEM
1 ADET MATCH PP 82 DSP HD CLAS AMPLIFIKATOR 8 X 55 WATT
1 ADET MATCH PP 8E-Q 20 Cm ORJINAL KUTULU SUBWOOFER
BMW ARACINIZIN ORJİNAL MÜZİK SİSTEMİNİ BOZMADAN BİRE BİR ARACINIZA UYUMLU MATCH MÜZİK SİSTEMİ PAKETİ.
HELIX BRAX MATCH TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ BERK HI-FI ve OĞUZ ELEKTRONIK GÜVENCESİYLE SUNUYORUZ .
TEKNİK DESTEK DANIŞMANLIK VE ÜRÜN BİGİSİ İÇİN
BERK HI-FI / OGUZ ELEKTRONIK
bu sette guzel senın anlattıgına benzıyor koltuk altı sub yok ama
yukarıda bahsettiğin sistemde MS 83C 'de koltuk altı sub var kardeşim o yüzden yok sanma, takım bir tweeter bir 10cm mid birde 20cm koltuk altı x 2 şer adet.
yanlız şu var burda bağlantı çok ama çok önemli elindeki PP82DSP 8 x 55rms verebilen bir alet.
1) MS 83C takımdaki tweeter ve midler takımla gelen cross ile sürülecek ve 2şer kalan bunlara gitcek, bu durumda 1 negatif etken bunların 60rms isterken normaldede en az 80rms ile beslenmesi lazımken senin 55rms verecek olman.
bunun yanısıra birde crossu kullandığın için DSP özelliğindeki en büyük etken olan Zaman hizalama(time alignment), faz (phase) ayarlama çöpe gitcek
2) koltuk altlarında kullanılacak olan 2 adet koltuk altı 150rms ve 2 adet ama sende kanal başına 55rms olacak 150rms isterken 55rms verebilmek yetersiz ötesi kalacaktır. bunada 2 kanalınız gitti.
3) arkaya takılacak 4X-BMW.2 koaksiyeller 60rms siz 55rms vererek sadece 5rms az kalmış olacaksınız ve aslında zaten istenilen arkalar önlere göre baskın çalmasındır o sebeble bunda kötü bir durum yok gibi , bunada 2 kanal gitti
4) arkaya 4 bobin 4 kanal kanal başı 3ohm olan bir 200rms sub tavsiye etmiş buna yanlız verebilecek sadece 2 kanalınız kaldı oda şu demek 3 ohmda muhtemelen 62-63rms verebilecek x 2 kanal= 124-126rms verebileceksiniz 200rms isteyen sub için.
özetle sistemde önde tweeterlar tam beslencek,midler yeterli ama sınırda, koltuk altı hüsran , arka kapılar ok, arka sub orta eh ama muhtemelen koltuk altları ile beraber bir tık daha iyi idare eder fakat zaman hizalama önde sınırlı seviyede mümkün olcak.
sistem idare edermi ? kesinlikle ! ama benim tavsiyem:
1) önde MS 83C bmw .2 yerine bmw.1 kiti kullanın bu koltuk altlarının 150rmsden 100rmse, midlerinde 60rms den 35rmse düşmesini sağlayarak pp82dspnin daha iyi altından kalkabilmesini sağlayacaktır.
2) hoparlörlerde kesme biçme olmasın ama teypte kanalları keserim nolacak (hakketden nolcak sanki :) ) vede arkaya bagaja anfi koyarım dersen bence:
A) önlerde ms83.bmw.2 kiti ama bunu bagajda köprülenmiş halde audison sr5 gibi anfi ile 150-160rms verirdim.
b) arkalarda anfi kullanmadan direk teybe bağlanarak sadece 30rms isteyen düz MS 4X alırdım
c) arkaya adam gibi JBL gto 804, Re audio REX8 yada 20cm bir Jl sub alır anfin olan sr5 deki 5inci kanalı ona besler adam gibi 200rms le bagajda subım olurdu.
şahsen bence 2 numara çok çok temiz kit istiyorsan 1 numara en son berk hifinin dediği kiti alırdım Audison 8.9 bu sistemlerin hepsi içinde yetersiz kalacaktır 30-35rms yetmez onu almazdım
yukarıda bahsettiğin sistemde MS 83C 'de koltuk altı sub var kardeşim o yüzden yok sanma, takım bir tweeter bir 10cm mid birde 20cm koltuk altı x 2 şer adet.
yanlız şu var burda bağlantı çok ama çok önemli elindeki PP82DSP 8 x 55rms verebilen bir alet.
1) MS 83C takımdaki tweeter ve midler takımla gelen cross ile sürülecek ve 2şer kalan bunlara gitcek, bu durumda 1 negatif etken bunların 60rms isterken normaldede en az 80rms ile beslenmesi lazımken senin 55rms verecek olman.
bunun yanısıra birde crossu kullandığın için DSP özelliğindeki en büyük etken olan Zaman hizalama(time alignment), faz (phase) ayarlama çöpe gitcek
2) koltuk altlarında kullanılacak olan 2 adet koltuk altı 150rms ve 2 adet ama sende kanal başına 55rms olacak 150rms isterken 55rms verebilmek yetersiz ötesi kalacaktır. bunada 2 kanalınız gitti.
3) arkaya takılacak 4X-BMW.2 koaksiyeller 60rms siz 55rms vererek sadece 5rms az kalmış olacaksınız ve aslında zaten istenilen arkalar önlere göre baskın çalmasındır o sebeble bunda kötü bir durum yok gibi , bunada 2 kanal gitti
4) arkaya 4 bobin 4 kanal kanal başı 3ohm olan bir 200rms sub tavsiye etmiş buna yanlız verebilecek sadece 2 kanalınız kaldı oda şu demek 3 ohmda muhtemelen 62-63rms verebilecek x 2 kanal= 124-126rms verebileceksiniz 200rms isteyen sub için.
özetle sistemde önde tweeterlar tam beslencek,midler yeterli ama sınırda, koltuk altı hüsran , arka kapılar ok, arka sub orta eh ama muhtemelen koltuk altları ile beraber bir tık daha iyi idare eder fakat zaman hizalama önde sınırlı seviyede mümkün olcak.
1) önde MS 83C bmw .2 yerine bmw.1 kiti kullanın bu koltuk altlarının 150rmsden 100rmse, midlerinde 60rms den 35rmse düşmesini sağlayarak pp82dspnin daha iyi altından kalkabilmesini sağlayacaktır.
2) hoparlörlerde kesme biçme olmasın ama teypte kanalları keserim nolacak (hakketden nolcak sanki :) ) vede arkaya bagaja anfi koyarım dersen bence:
A) önlerde ms83.bmw.2 kiti ama bunu bagajda köprülenmiş halde audison sr5 gibi anfi ile 150-160rms verirdim.
b) arkalarda anfi kullanmadan direk teybe bağlanarak sadece 30rms isteyen düz MS 4X alırdım
c) arkaya adam gibi JBL gto 804, Re audio REX8 yada 20cm bir Jl sub alır anfin olan sr5 deki 5inci kanalı ona besler adam gibi 200rms le bagajda subım olurdu.
şahsen bence 2 numara çok çok temiz kit istiyorsan 1 numara en son berk hifinin dediği kiti alırdım Audison 8.9 bu sistemlerin hepsi içinde yetersiz kalacaktır 30-35rms yetmez onu almazdım
cok iyi anladım mesajı 5 6 sefer uzerınden gecmısımdır emın ol :D
kardesım suan yurtdısında elı bos donmesın boyut¶ denklemlı ne aldırabılırız ?
anfi daha iyi olur sanki?
sr5 le pp82dsp e karar verdım anfilerde arkaya sub bulamadım coaxial de match ms 4x
ama bmw 1 kit derken MATCH MS 42C-BMW.2 ORJINAL 2 WAY SPEAKER denmı bahsedıyoruz ?
hayır bahsetmıyoruz dogru :D
burayı anlayamadım kit 1 hangısı
burayı anlayamadım kit 1 hangısı
Berk Hifi'nin sana tavsiyesi bmw kit 2 olmuş:
oda şu:
car-specific 3-way speaker system for BMW (http://www.audiotec-fischer.de/lng/en/match/products/speaker/ms-83c-bmw2.html)
bu takımda koltuk altları 150rms vede sistem crossla kullanılırsada 150rms, crosslardan koltuk altı ayrılırsa ve sadece 10cm mid ve tweeter cross ile kullanılırsa 60rms olur koltuk altında böylelikle aktif kullanulır ama yine 150rms olur.
özetle pp82dsp kullanman halinde kit de tweeter beslenebilecek, midler %90 beslenebilecek ama mükkemel olmayacak, koltuk altı ise vasat olur
harbuki PP82DSP alacak olur ama kit 2 yerine kit 1 kullanırsanki oda şu:
car-specific 3-way speaker system for BMW (http://www.audiotec-fischer.de/lng/en/match/products/speaker/match-ms-83c-bmw.html)
bunda tweeter zaten beslenebilecek ve crosslanarak mid sürülse bile toplam 35-50rms civarı bir güç isteyecek ve aktif sürülen koltuk altları 150rms yerine 100rms oldukları için kit 2den çok daha randımanlı çalacaktır, yine süper olmazlar ama kit2ye kıyasla çok daha iyi olurlar.
ha sr5 kullanırsan zaten böyle bir derdin kalmaz tweeter ve mid + koltuk altını hepsini birden crosstan pasif sürersin ki emin ol Helix uyduruk cross yapmaz birçok aktif sistemden daha iyi randıman alırsın sr5de köprüde elde ettiğin temiz 150rms ile çok rahat kit 2yide kit 1ide sürersin.
tmmdır abi anlamıs bulunuyorum :D
sımdı fıyat parca arastırmasına gecıyorum
sr5 kullanmayı ıstıyorum + 20cm sub fıyat yukseltıcek bakalım cebımıze nasıl yansıyacak
RafetAraç
15-09-2016, 11:08
bende f30 aldm ve orjinal ses sistemi gerçekten vasat hele bassları 1 tık bile açamıyosunuz ayarlardan. en uygun fiyata en kaliteli sesi hangi ürünlerle alabiliriz. şimdilik bütçem 2bin lira
aracımı aldım fakat badajda ustunde e10 serisi yazan 2 tane bass var alpine.
ana unite bleutooh baglantısıyla (usb yok cunku) ne kadar kalıtelı olabılır bılmıyorum belkı daha kalıtelı ses aktarır?- IVA-d106R -
anfileri yada anfiyi bulamadım onuda bulunca yazıcam
kapılar sokulunce bellı olucak takımlar modeli alpine olması lazım onlarında
coaxial den asarı ses gelıyor agırlık orda yanı
sonuc ızlenım:
parcalar profa benzıo ama nasıl baglantı yapılmıs falan bellı degıl pek tatmınkar degıl o ıstegım seste
parcalar kesınlestıkce yazıcam tam set ortaya cıkıcak ozmn ne yaptıkları pazartesi pazar yanı bugun acık bı yer bulabılırsem
ALPINE SWE-1244E 30cm heralde basslar 25lıkte olabılır
anfi ALPINE pmx-f640 4ohm 4x50
anfi ALPINE pmx-t320 4ohm 2x50
2x sub ALPINE SWE-1244E 4ohm 2x200
kapıları bılmıyorum ama bu hafta ıcı bellı edıcem on 2 takım 3 yollu var
cd changer alpine dha-S690
ana unite alpine IVA-d106R
bu sıstemde basslarla anfi bellı sızce ne durumda ?
birde sesı bıraz yukseltınce kapılardan pıt pıt midler otuyo sorunu ne olabılır anfi yetmıomu yoksa bozukmu?
yokmu engın bılgı ve tecrubelerını paylasacak yardım edecek bır arkadas ?
Arkadaşlar meraba;
Konuyu anlamaya çalıştım ama tam anlayamadım, bir de verilen ilanlar kapandığı için yeniden soruyorum kusura bakmayın.
yeni kasa mini cooper aldım 4 kapı, bu aracın sistemi de bmw 3 serisi, 5 serisi ile aynı.
10 cmlik ön ve arka kapılar, iki koltuk altında bas.
Focal'in sistemi üzerine yoğunlaştım aslında ama youtube'da videolarına denk geldiğim ve aşağıda linkini verdiğim ilan sahibi bana Gladen hoparlör ile Mosconi amfiyi şiddetle tavsiye etti.
linkteki sete ek olarak arka kapı hoparlörü de olacak tabi.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-gladen-one-201-bmw-extreme-hoparlor-seti-tum-bmw-modellerine-uyg-317896789/detay)
işçilik dahil 7.000 tl fiyattan bahsediyorlar. (tabi pazarlıksız aldığım bir fiyat)
Bu parayı hak edecek bir sistem midir?
teknik veriler olarak focal'den daha üstün ve olduğunu ve amfinin sürücüsünden kişisel zevke uygun ayar yapılabildiğini belirtti.
Ayrıca amfinin ebatı da oldukça küçükmüş.
Harman kardon donanımlı aracın amfisi ile yaklaşık aynı ebatta bir amfi olup aynı yere sığıyormuş.
bagajda falan yer kaplamıyor yani.
Tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.
teknik veriler olarak focal'den daha üstün ve olduğunu ve amfinin sürücüsünden kişisel zevke uygun ayar yapılabildiğini belirtti.
Ayrıca amfinin ebatı da oldukça küçükmüş.
Harman kardon donanımlı aracın amfisi ile yaklaşık aynı ebatta bir amfi olup aynı yere sığıyormuş.
Mosconi urunleri hi-end, ama maalesef dinlemedim. mosconi amerika sitesine bakarsan gladen markasini da goruyorsun, belli ki ayni firmanin markalari.
focalden ustunum kisisel ayar falan filan bunlar hikaye, takilma.
ilan sadece driver seti icin, amp hangi model olacak? one 201 BMW icin diye belirtilmis, mini'nin yuvalarina oturacagi kesin mi?
bu konuda daha once yazilan detayda DSP sisteminin mevcut olmadigini, dolayisiyla tuning isleminin gerekmedigini tahmin ediyorum, ama sorup ogrenmen iyi olur. genelde sattiktan sonra umurlarinda bile olmaz. kurulumda neler yapacak, sana anlatsin.
maltepe'de ender elektronik var, bir suredir mosconi satip kurulum yapiyordu, orasi ile gorusursen daha cok bilgi toplarsin. 7,000TL ciddi bir tutar, iyi arastirma yapmak gerekir.
ozetle iyi gozukuyor.
Mosconi urunleri hi-end, ama maalesef dinlemedim. mosconi amerika sitesine bakarsan gladen markasini da goruyorsun, belli ki ayni firmanin markalari.
focalden ustunum kisisel ayar falan filan bunlar hikaye, takilma.
ilan sadece driver seti icin, amp hangi model olacak? one 201 BMW icin diye belirtilmis, mini'nin yuvalarina oturacagi kesin mi?
bu konuda daha once yazilan detayda DSP sisteminin mevcut olmadigini, dolayisiyla tuning isleminin gerekmedigini tahmin ediyorum, ama sorup ogrenmen iyi olur. genelde sattiktan sonra umurlarinda bile olmaz. kurulumda neler yapacak, sana anlatsin.
maltepe'de ender elektronik var, bir suredir mosconi satip kurulum yapiyordu, orasi ile gorusursen daha cok bilgi toplarsin. 7,000TL ciddi bir tutar, iyi arastirma yapmak gerekir.
ozetle iyi gozukuyor.
Açıkçası bazı şeyleri tam bilmediğim için eksik kalıyorum.
Mesela DSP nedir biraz açıklarsanız sevinirim, tune etmekten kastınız sistemin ayarı herhalde..
Görüştüğüm firma arka kapılar dahil indirimli olarak 600 euro fiyat verdi.
İşçilik ve amfi de işin içine girince 1750 euro oldu fiyat.
amfi modeli tam bilmiyorum ama mosconi.
aracın arka koltuk altında döşemesinde yeri bile varmış ve bir karış kadar bir amfiymiş.
kendi içerisinde işlemcisi var ve bilgisayar üzerinden ayarını yapıyoruz diye belirttiler.
hatta telefonda konuşurken başka seçenekerden de bahsetti, mesela audison sr4 amfi de kullanabilirsin ama hem bagajda yer kaplayacak hem de bit one a ihtiyacın olacak dedi.
bu yüzden de mosconi amfiyi tavsiye etti.
yarın ender elektronik ile de konuyu görüşeceğim.
Farklı bir konu ise benim evde duran mevcut sistemim:
- Rockford Fosgate p400-4 amfi
- Rockford Fosgate P162s mid+tiz
- Focal P 165 V15 mid+tiz
- Focal 2v21 bass
ebattan dolayı kapı hoparlörlerini yeni aracımda kullanamam ama amfimi kullanabilir miyim?
önceki sayfalarda yine kafam karıştı 4 kanal amfinin yetip yetmeyeceği konusunda.
sistemi şimdi inceledim, ürünler bunlar:
Mosconi Gladen D2 100. 4 DSP amfi GLADEN D2 100.4 DSP (http://mosconi-system.it/product/gladen-d2-100-4-dsp/)
Gladen one 201 Extreme (ön kapı)
Gladen one 100 Coaxial (arka kapı)
Mesela DSP nedir biraz açıklarsanız sevinirim, tune etmekten kastınız sistemin ayarı herhalde..
Görüştüğüm firma arka kapılar dahil indirimli olarak 600 euro fiyat verdi.
İşçilik ve amfi de işin içine girince 1750 euro oldu fiyat.
amfi modeli tam bilmiyorum ama mosconi.
aracın arka koltuk altında döşemesinde yeri bile varmış ve bir karış kadar bir amfiymiş.
kendi içerisinde işlemcisi var ve bilgisayar üzerinden ayarını yapıyoruz diye belirttiler.
hatta telefonda konuşurken başka seçenekerden de bahsetti, mesela audison sr4 amfi de kullanabilirsin ama hem bagajda yer kaplayacak hem de bit one a ihtiyacın olacak dedi.
su anda zamanim yok uzun yazamiyorum. olayi inceleyeyim, uzun yazarim.
kisaca;
neye 600EUR fiyat verdi? sirf driver degistirmeye mi?
bir karis falan filan, bunlar pazarlama itelemesi. D2 100.4 icinde tumlesik DSP'si olan Class-D tasarimli (ses yukseltmeyi dijital devre ile yapan) bir model. o nedenle kucuk. Class-D amp'lerin neredeyse hepsi kucuk olur, ama ses kalitesinde bazi dezavantajlari da vardir. fiyati diger tasarimlara gore ucuzdur.
Class-AB tasarimli bir Gladen: AS 100.4 (http://mosconi-system.it/product/as100-4/). D2 100.4 yerine neden bunu teklif etmiyor? elinde mi yok? ender ile konustugun zaman sana Gladen AS'lari onerebilir belki... fikir edinirsin.
DSP derin bir konu, web'de dsp audio signal processing seklinde arastirma yapip az da olsa ogrenmeye calis. aksi takdirde mosconi bit one mit one sudur budur diye gecirmeye calisirlar. ben de aciklamaya calisirim.
arkaya muhakkak driver istiyor musun? yoksa yeri var diye mi almak istiyorsun?
su anda zamanim yok uzun yazamiyorum. olayi inceleyeyim, uzun yazarim.
kisaca;
neye 600EUR fiyat verdi? sirf driver degistirmeye mi?
bir karis falan filan, bunlar pazarlama itelemesi. D2 100.4 icinde tumlesik DSP'si olan Class-D tasarimli (ses yukseltmeyi dijital devre ile yapan) bir model. o nedenle kucuk. Class-D amp'lerin neredeyse hepsi kucuk olur, ama ses kalitesinde bazi dezavantajlari da vardir. fiyati diger tasarimlara gore ucuzdur.
Class-AB tasarimli bir Gladen: AS 100.4 (http://mosconi-system.it/product/as100-4/). D2 100.4 yerine neden bunu teklif etmiyor? elinde mi yok? ender ile konustugun zaman sana Gladen AS'lari onerebilir belki... fikir edinirsin.
DSP derin bir konu, web'de dsp audio signal processing seklinde arastirma yapip az da olsa ogrenmeye calis. aksi takdirde mosconi bit one mit one sudur budur diye gecirmeye calisirlar. ben de aciklamaya calisirim.
arkaya muhakkak driver istiyor musun? yoksa yeri var diye mi almak istiyorsun?
600 euro'ya
-ön kapılar ve koltuk altı basları (Gladen one 201 Extreme) 3 yollu bir sistem (2 woofer + 2 mid/high + 2 tweeter)
-arka kapılar (Gladen one 100 Coaxial) 2 yollu coaxial
Mosconi Gladen D2 100. 4 DSP amfi ve işçiliği de ekleyince bu fiyat 1750 euro oluyor.
Ender bey ile de görüşemedim, cuma gününe kadar yokmuş.
Şimdi asıl konu; bu 1750 eurolar benim için şu anda çok yüksek.
ikinci el olarak Focalin sistemi var satılık. SR-4 amfi ile beraber (hatta ben kendi amfim Rockford Fosgate p400-4 kullanmak istiyorum)
bütçeme daha uygun bir seçenek.
Benim anlamak istediklerim:
1- bu sürücüsü olan D2 100.4 amfi bana ne kadar fayda sağlayacak.
illa ufak, yeri hazır diye bu amfiyi almak istemiyorum. zaten pahalı.
2- kendi amfimin veya SR-4 ün sürücüsü yok, sürücüsüz ne kadar verim alabilirim. bit one ne kadar önemli?
bu konuda da aydınlanmaya ihtiyacım var
3- focal hoparlörlerin teknik verileri gladen'den daha düşük. diyelim ki focal ve normal amfili bir sistem yaptım,
orjinal harman-kardon a kıyasla iyi olur mu?
ne derece başarılı olur?
4- son olarak da toplam 2 ön kapı, 2 arka kapı ve 2 woofer var, 4 kanaldan bunları nasıl besliyoruz?
bu kadar soruyu sorarken zorlandım valla,
umarım darlamıyorumdur sizleri :D
600 euro'ya
-ön kapılar ve koltuk altı basları (Gladen one 201 Extreme) 3 yollu bir sistem (2 woofer + 2 mid/high + 2 tweeter)
-arka kapılar (Gladen one 100 Coaxial) 2 yollu coaxial
Mosconi Gladen D2 100. 4 DSP amfi ve işçiliği de ekleyince bu fiyat 1750 euro oluyor.
Ender bey ile de görüşemedim, cuma gününe kadar yokmuş.
ikinci el olarak Focalin sistemi var satılık. SR-4 amfi ile beraber (hatta ben kendi amfim Rockford Fosgate p400-4 kullanmak istiyorum)
2- kendi amfimin veya SR-4 ün sürücüsü yok, sürücüsüz ne kadar verim alabilirim. bit one ne kadar önemli?
3- focal hoparlörlerin teknik verileri gladen'den daha düşük. diyelim ki focal ve normal amfili bir sistem yaptım,
ne derece başarılı olur?
4- son olarak da toplam 2 ön kapı, 2 arka kapı ve 2 woofer var, 4 kanaldan bunları nasıl besliyoruz?
bu kadar soruyu sorarken zorlandım valla,
umarım darlamıyorumdur sizleri :D
yabancı bir arkadaşımın arabasında önde Audison AP4 (APX4 koaksiyel yada AP4 anfi değil) bu tekli satılan midrange / midbass, ve Prima serisi değilde bir üst seri Voce serisi AV1.1 tweeter var.
anfi olarak DLS RA50 si var, anfide çok başarılı hi-level çevirici mevcut, deck çeviriye gerek yok onun yanısıra active kesim/crossover mevcut 12db de 7000hz'e kadar aktif kesim yapabiliyor.
biraz izolasyonla beraber ap4 leri takmış ve sanırsam 3500hz civarı kesmiş ve av 1.1leride o şekilde yine 3500hzde kesmiş.
arkada bagajda anfinin 5inci sub mono kanalına 365rms 2ohmda beslenen tamda o güçte ve SQ manyağı Alpine SWR-8D4 var hemde küçücük bir kabinde resmen yer kaplamıyor kapalı kabinde 80hzde kesimli, midbasslar 120hzde.
açıkcası pp82dspde dahil,mosconide dahil çok bmw dinledim maalesef 10cm midlerin her türlü mağduru oluyorlar vede koltuk altı bası hiç bahsetmeyin bile.
şahsen bu dinlediğim araç BMW 1 di ve açıkcası şu ana kadar 6-10bin tl para harcanmış bmwlerle ya eş değer yada daha iyiydi üstelik dspsiz.
bugün ap4 alıyorum desen 300tl, av 1.1 ikinci el var 400e 300tl teklif et al, ra50 1300tlye var daha geçen hafta 1000tlye vardı gitti ya sabret bekle yada 1100-1200tlye ilandakini al, swr 8 asla kaçırma inan kral bir sq sub, oda 600+100kabin desen 700tl. bence işçilik ve az sadece ön kapıda izolasyonla 3000tlye gerçekten güzel bir sistem elde edersin ve açıkcası böyle bir takımı yarın satmakta daha kolay.
yarın ra50 satıyorum de gider, av 1.1 satıyorum de gider, swr-8d4 type rım var de gider ama bmw kitlerini yeri geliyor 2 sene ilanda görüyorum be kardeşim.
yabancı bir arkadaşımın arabasında önde Audison AP4 (APX4 koaksiyel yada AP4 anfi değil) bu tekli satılan midrange / midbass, ve Prima serisi değilde bir üst seri Voce serisi AV1.1 tweeter var.
anfi olarak DLS RA50 si var, anfide çok başarılı hi-level çevirici mevcut, deck çeviriye gerek yok onun yanısıra active kesim/crossover mevcut 12db de 7000hz'e kadar aktif kesim yapabiliyor.
biraz izolasyonla beraber ap4 leri takmış ve sanırsam 3500hz civarı kesmiş ve av 1.1leride o şekilde yine 3500hzde kesmiş.
arkada bagajda anfinin 5inci sub mono kanalına 365rms 2ohmda beslenen tamda o güçte ve SQ manyağı Alpine SWR-8D4 var hemde küçücük bir kabinde resmen yer kaplamıyor kapalı kabinde 80hzde kesimli, midbasslar 120hzde.
açıkcası pp82dspde dahil,mosconide dahil çok bmw dinledim maalesef 10cm midlerin her türlü mağduru oluyorlar vede koltuk altı bası hiç bahsetmeyin bile.
şahsen bu dinlediğim araç BMW 1 di ve açıkcası şu ana kadar 6-10bin tl para harcanmış bmwlerle ya eş değer yada daha iyiydi üstelik dspsiz.
bugün ap4 alıyorum desen 300tl, av 1.1 ikinci el var 400e 300tl teklif et al, ra50 1300tlye var daha geçen hafta 1000tlye vardı gitti ya sabret bekle yada 1100-1200tlye ilandakini al, swr 8 asla kaçırma inan kral bir sq sub, oda 600+100kabin desen 700tl. bence işçilik ve az sadece ön kapıda izolasyonla 3000tlye gerçekten güzel bir sistem elde edersin ve açıkcası böyle bir takımı yarın satmakta daha kolay.
yarın ra50 satıyorum de gider, av 1.1 satıyorum de gider, swr-8d4 type rım var de gider ama bmw kitlerini yeri geliyor 2 sene ilanda görüyorum be kardeşim.
yorumunuz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
şimdi kafamda netleşen şeyler olduğu kadar yeni soru işaretlerim de var.
öncelikle bahsettiğiniz sistemde arka kapılar amfiden beslenmedi sanırım.
2 kanal ön kapılar ve 2 kanal twiterlar beslendi anladığım kadarıyla. doğru muyum?
önceki mesajımda bahsettiğim gibi mevcutta P400-4 amfim var: http://www.rockfordfosgate.com/products/details/p400-4
bu amfiye ek olarak, mono olarak p300-1 alsam: http://www.rockfordfosgate.com/products/details/p300-1
sizce tavsiye ettiğiniz amfi kadar fayda sağlayabilir miyim?
(hem masrafı azaltmak istiyorum hem de elimdeki amfiyi değerlendirmek.)
ayrıca aracım Mini olduğu için bagajım zaten ufak, tavsiye ettiğiniz alpine ı kullanamam.
focal 21v2 kullanacağım: P 21 V2 | Focal America (http://www.focal-america.com/product/p-21-v2/)
12 litrelik kabin yeterli çünkü.
bahsettiğim amfi ve woofer ı değerlendirerek bir yorum yapabilir misiniz,
asıl korktuğum konu işin ayar kısmı çünkü. nasıl bir ayar yapmam gerekecek ?
focal 21v2 kullanacağım: P 21 V2 | Focal America (http://www.focal-america.com/product/p-21-v2/)
yeterli olduguna nasil karar verdin?
yeterli olduguna nasil karar verdin?
ürün için tavsiye edilen kutu 10 litre ile 20 litre arası kapalı kabin.
http://focal-america.com/wp-content/uploads/2010/04/SUBP21V2.pdf
yukarıdaki linkte 10, 15 ve 20 litre için tablosu verilmiş.
10-15-20L icin verilmis, onu ilk gonderdigin zaman gormustum, 12'ye nasil karar verdin?
tum dizaynlar sealed enclosure, yerinde olsam max hacim tercih ederim (20L). ebat 10L'ye gore cok buyumez.
ama arabanin adi ustunde, 'mini', bagaj konusunda dezavantajlisin.
bir de olay dagiliyor, koltuk altina takilacak gladen woofer driver'lar yerine bagaja subw koymaya mi karar verdin?
sana teklif edilen mosconi sistemi ile elindeki sistem pek kiyaslanabilir degil. fiyat dussun diye 4WD yerine FWD tercih etmek gibi oluyor.
yorumunuz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
şimdi kafamda netleşen şeyler olduğu kadar yeni soru işaretlerim de var.
öncelikle bahsettiğiniz sistemde arka kapılar amfiden beslenmedi sanırım.
2 kanal ön kapılar ve 2 kanal twiterlar beslendi anladığım kadarıyla. doğru muyum?
önceki mesajımda bahsettiğim gibi mevcutta P400-4 amfim var: http://www.rockfordfosgate.com/products/details/p400-4
bu amfiye ek olarak, mono olarak p300-1 alsam: http://www.rockfordfosgate.com/products/details/p300-1
sizce tavsiye ettiğiniz amfi kadar fayda sağlayabilir miyim?
(hem masrafı azaltmak istiyorum hem de elimdeki amfiyi değerlendirmek.)
ayrıca aracım Mini olduğu için bagajım zaten ufak, tavsiye ettiğiniz alpine ı kullanamam.
bahsettiğim amfi ve woofer ı değerlendirerek bir yorum yapabilir misiniz,
asıl korktuğum konu işin ayar kısmı çünkü. nasıl bir ayar yapmam gerekecek ?
size yorumlarım şu şekilde olurdu:ü
1) evet benim yönlendirmemde arka kapılarda hoparlörler iptal ve inan bana amacınız ses kalitesi ise öylede olmalı , bunu biraz araştırmalısınız sahneleme, rear fill vs audio forumlarında SQ dalında iddialı ve amaçlı sistemlerin %90ı arka hoparlör iptaldir. korkmayın bu şekilde gayet güzel olacak emin olun aynı endişe bu işe adım atan bende dahil herkeste ilk etapta oluyor :) isterseniz teklif aldığınız yere bu konudada danışabilirsiniz.
2) bahsetiğiniz anfiyi kullanmaz satar para elde eder yerine SQ bir Helix,DLS anfi alırdım hatta fabrika teybi olacaksa RA serisi DLS alırdım, yine hoparlörlerden daha iyi verim alabilmek adına aktif crossover içinde barındıran vede 5inci sub kanalı olan RA50 çok çok mantıklı şeçim olacaktır bu sayede tweeterları kendi başına,midleri kendi başına besleyebilecek ve çok daha dinamik olacaktır ayrıca sub kanalınız için 2ohmda 365 rms gerçek (kağıt üstünde sahte değil) güç olacaktır.
3) alpine sığdıramam demişsiniz ama bahsetiğimiz Alpine type r8 ztn örnek verdiğiniz Focal ebatlarında öyle 5 lt kabin farkı için asla değiştirmezdim, SQ subwooferı dedinmi alpine 8 type r gerçekten çok başarılı bir sub özelliklede şiddet anlamında rakip 20cm subları alt üst edecek bir sub tabi gücüylede.
şuraları okuyun derim:
What makes an SQ Subwoofer? | XTREMEREVOLUTION.NET (http://xtremerevolution.net/what-makes-an-sq-subwoofer/)
yada yorumları:
Alpine SWR-8D4 Type-R 8" subwoofer with dual 4-ohm voice coils at Crutchfield.com (https://www.crutchfield.com/S-XMKAE0jUKIt/p_500SWR8D4/Alpine-SWR-8D4.html)
20lt portlu yaparsanız dehşet bir sistem olur alpine önerisi 28cm x 21cm x 50cm (yükseklik,derinlik,genişlik olarak düşünün) bu durumda bu sub F3ü 32hz benim kpalı kabinde 600rms sınıf 6 vede 25cm JL10W6 da bile f3 46hz özetle baya aşağılara inmeyi başaran,inerken saçmalamayan, tonlu ve şiddetli bir sub kesinlikle ama kesinlikle öneririrm.
https://pdf.crutchfieldonline.com/ImageBank/v20130724134600/Manuals/500/500SWR8D4.PDF
4) asla Bmw kitlerine yaklaşmazdım alan insanların %80i eh oldu diyor, sürekli taktırdığı yere geri gidip onu bunu iyileştirmeye çalışıp sonunda pişman olup satıyor üye olduğum forumda buna son 8 ayda 6-7 defa tanık oldum bunun 3üne ben yardımcı oldum bu bahsetiğim gibi sistemler kurdular abi allah razı olsun vs çok daha memnun oldular.
yardımcı olduğum kişilerden biri numarasını vermemi uygun görürse pmden paylaşırım ararsınız görüş alırsınız.
10-15-20L icin verilmis, onu ilk gonderdigin zaman gormustum, 12'ye nasil karar verdin?
tum dizaynlar sealed enclosure, yerinde olsam max hacim tercih ederim (20L). ebat 10L'ye gore cok buyumez.
ama arabanin adi ustunde, 'mini', bagaj konusunda dezavantajlisin.
bir de olay dagiliyor, koltuk altina takilacak gladen woofer driver'lar yerine bagaja subw koymaya mi karar verdin?
sana teklif edilen mosconi sistemi ile elindeki sistem pek kiyaslanabilir degil. fiyat dussun diye 4WD yerine FWD tercih etmek gibi oluyor.
haklısınız olay biraz dağıldı.
ilk başlangıç noktasından uzaklaştım. çünkü maddiyat.
koltuk altı baslarından vazgeçtim. dediğim gibi bagajda 21v2 kullanacağım.
litre konusunda 10-20 aralığında olduğu için 12 diye belirtmiştim, ama 20 lt tavsiyenizi dinleyeceğim.
Şimdi kafamdaki son konu yarbay'ın tavsiye ettiği midbass ve tizler ile mi bir sistem yapacağım yoksa focalin ifbmw serisi ile mi?
haklısınız olay biraz dağıldı.
ilk başlangıç noktasından uzaklaştım. çünkü maddiyat.
koltuk altı baslarından vazgeçtim. dediğim gibi bagajda 21v2 kullanacağım.
litre konusunda 10-20 aralığında olduğu için 12 diye belirtmiştim, ama 20 lt tavsiyenizi dinleyeceğim.
Şimdi kafamdaki son konu yarbay'ın tavsiye ettiği midbass ve tizler ile mi bir sistem yapacağım yoksa focalin ifbmw serisi ile mi?
abicim paranı kıyıp adam gibi kit alacaksanda git ES100k al, bahsetiğin ifbmw kiti stock bmw anfi ilede çalışabilsin mantığıyla üretilmiş, basit filtrelerin takılı olduğu kağıt hoparlörlerden farksız vasat bir takım.
benim gönderdiğim ap4 midbass ciddi bir midbass, av1.1 tweeterı ztn tartışmaya bile gerek yok ama illa takım olsun orijinal olsun ve focal olsun dersende git es100k al hem sığar hem bahsetiğin ifbmw ile kıyası yok çok daha başarılı.
birde bahsetiğin focal sub satılmayalı yıllar olacak ikinci elide yok ilanlarda siz halen satılıyor mantığı ile bakıyorsanız baktığınız ilan güncelenmemiş olabilir.
eğer uygun ve az yer kaplasın derseniz JBL GTO804'de , Rex audio rex8 de güzel seçenekler ama diyorum ya type r 8 bunlara kıyasla hem daha tonlu hem çok daha şiddetli
abicim paranı kıyıp adam gibi kit alacaksanda git ES100k al, bahsetiğin ifbmw kiti stock bmw anfi ilede çalışabilsin mantığıyla üretilmiş, basit filtrelerin takılı olduğu kağıt hoparlörlerden farksız vasat bir takım.
benim gönderdiğim ap4 midbass ciddi bir midbass, av1.1 tweeterı ztn tartışmaya bile gerek yok ama illa takım olsun orijinal olsun ve focal olsun dersende git es100k al hem sığar hem bahsetiğin ifbmw ile kıyası yok çok daha başarılı.
Yarbay, açıklamaların için çok teşekkür ederim.
mümkünse bir kullanıcı ile görüşmek isterim açıkçası, kabul ederler ise özel mesaj ile numaralarını gönderebilirsin.
biraz daha inceleme yapıyım, aklımdaki soruları tekrar paylaşırım sizler ile.
Bu arada focal 21v2 bass bende var şu anda.
o yüzden ona bu kadar odaklanmış haldeyim.
hazır amfim ve basım varken tekrar arayış içine girmiyim diye düşünüyordum en başında.
zaten 16 cmlik hoparlörlerim de var ama onları satacağım artık ebatından dolayı.
abi bu arada bu bahsettiğin satılıklar nerede? farklı bir forumda mı?
sahibindende ikinci el olarak bulamadım ilanları, sadece amfi var.
diğerleri sıfır olarak var.
mümkünse bir kullanıcı ile görüşmek isterim açıkçası, kabul ederler ise özel mesaj ile numaralarını gönderebilirsin.
hazır amfim ve basım varken tekrar arayış içine girmiyim diye düşünüyordum en başında.
zaten 16 cmlik hoparlörlerim de var ama onları satacağım artık ebatından dolayı.
biraz aracına internetde bakarak tavsiyelerimde revize etmek istiyorum:
1) aracında görüldüğü kadarıyla derinlik derdi çok yok e90lar vs gibi , evet 10cm hoparlör var ama derinliği gayet musait o sebeble aşağıdaki komponentları kaçırma derim:
halen satılık ise çok satan adama 450tlye diye bak bakalım nereye varacaksın, üzerindeki tweeter p1 helix oldukça başarılı.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-helix-10cm-lider-sound-farkiyla-377626434/detay)
2) anfi olarak RA50 şimdi kocaman,saklaması dert onun yerine yine çok kaliteli ve Alman markası olan, yine aktif crossoverları olan vede dahada güzeli aracının koltuk altına sığabilecek anfi düşündüm:
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-rainbow-beat4-401315790/detay)
bunlar 75rms olarak yazıldı ilk başta yıllar önce ama gerçekte 90rms veriyor ve ztn yeni serileride 90rms olarak satılıyor çok çok başarılı olur
3) diğer koltuk altına ise ayrı bir subwoofer mono düşündüm buda audison ve gerçekten fazlasıyla yeterli olacaktır yarın satıyorum dedinmide elden çıkarması kolay:
İstanbul icinde AUDISON SR1 D - letgo (https://tr.letgo.com/tr/i/audison-sr1-d_192957a3-8f16-41ef-a8b7-e50166177cb0)
4) ben haricinde Phantomu muhakak dinle derim tecrübeli bir arkadaşımız, bencede 20lt bir kapalı kabin yaptır ve at focali içine :)
bu şekilde sub senden, anfiler 800tl, hoparlör 500tl dedinmi 1300tl + 200-300tl ön kapı yalıtım (abartı markalara kaçma çakma cadence izolasyon bile iş görür) + güzel kablolar kullan teypten rca çekmene gerek yok direk hoparlör kablosu ile hi-levele bağlanırsın ama anfiden hoparlörlere gidecek kablolar için audison kabloları var metropolhifi'de ordan al birkaç mt tutsa tutsa 150tl tutsun.
özetle işçilik ile beraber hepsi 2000tl tutar kabinde yaptırsan gibi düşünebilirsin. yarın satıyorum dedinmi ztn o fiyata gider :)
alacağın helixleri önce crossoverları ile pasif besle istersen bak nsl sesi kalitesi, sonra aktif denilen şekilde besle buda crossoversız 4 kanal anfinin 2 kanalı direl mide 2 kanalı direk tweetera demek, kesimleri 3500hz civaru başla ve ayarla ona göre.
montaj için işi bilen iyi bir yerede gittinmi bence bu tkaımlardan iş çıkaramayacak adam mal olmalı :)
hoparlörler ve kablolarda rodaj ister aradan 50saat dinleme süreside geçtimi bak beğeniyormusun beğenmiyormusun sonra gel bana naptın de diyebiliyorsan :)
yarın sistemi dahada geliştirmek istersen Audison bittend yada Bit1 yada Helix dsp eklersin hatta oda anfilerle birlikte koltuk altına sığar onunlada zaman hizalama ve eq ayarı vs de yapılabilir dahda verimli olur ama ilk etapta bence onsuz dene gör bir beğenecekmisinki bence öyle olur beklentin aşırı uçlarda değilse.
4) ben haricinde Phantomu muhakak dinle derim tecrübeli bir arkadaşımız, bencede 20lt bir kapalı kabin yaptır ve at focali içine :)
resume dosyasina koydum bu cumleyi :hihih:
mosconi olayina geri donersek...
son zamanlarin modasi "mosconi". bu piyasada moda olanlar gazlanir, maalesef boyle. 2 gun sonra koskoni gelir bu sefer o gazlanir.
olayin ozu dinleyip test etmek. dukkanlar ticaretten ote bisey yapamadigi icin dinlemek/kiyaslamak/test mest hak getire. bu kosullarda ancak oldugu kadar diyebiliyorsun.
eger mosconi'ye yatirim yapacaksan para harcaman gerekiyor. benim dinleme imkanim olmadi, ancak anladigim kadariyla averajin uzerinde bir firma. fiyatlari da haliyle yuksek. fakat bu tip firmalar da hi-end urunlerle marka saglamlastirip averaj urunleri yuksek karla satmaya calisir. yani asil urun $800'lik amfisidir, yukarida belirttigin gibi abi cok para dedigin anda sana $400'lik model sunar. sen marka imajindan vuruldugun icin $400'lik da iyidir herhalde diye kendini kandirmaya calisirsin, halbuki piyasa isi urun oldugu icin gercekte $150'lik bir alettir.
sonuc olarak kazik yeme ihtimali artar.
datasheet'ten gorebildigim kadariyla D2 100.4 averaj bir alet. daha fazla uzatmadan diyebilirim ki;
- DSP kullanilirsa kalite ezer kopartir harika olur,
- DSP'yi adam gibi tune ettiklerine inanmiyorum,
- bu nedenle DSP'yi bosver.
surucu diye bisey yok.
ne derece başarılı olur?
focal'den kastin ne? tweeter+mid komponent kit alip takmaktan mi bahsediyorsun?
arka ile ugrasMA. one alabilecegin en iyi driver'i al. o zaman ne kanal derdin kalir, ne de parani arkaya dagitirsin. mini gibi bir arabanin arkasina birinin oturup sana super kalite muzik dinlemek istiyorum niye arkada driver yok diyecegini zannetmem.
son olarak, pro kalite istiyorsan mosconi'den AS olabilir (gibi duruyor, keske dinleyip bilebilsem). driver olarak focal'in 2-way kiti KRX2 her zaman ortanin ustu.
driver nasil pro oluyor nedir neler oluyor, nasil oluyor da oluyor diyosan sana omurluk driver kiti (https://www.madisoundspeakerstore.com/auto-kits/scanspeak-5.5-2-way-signature-car-audio-kit/)...US fiyati $1,336. pahali mi? bence degil.
bu arada subw driver'in gayet guzel gozukuyor, bagajin durumu dusunulerek kucuk bir kabinet (20L) iyi secim olur. ported kabinet ile daha genis bir frekans bandini calabilirdin, ama kabinet buyur.
rockford fosgate P400 amp'i hakli olarak kullanmak istiyorsun ancak maalesef orta bir alet. bence sat.
duzgun bir sistem istiyorsan para harcamak zorundasin. forumda bir suru 150 lira butcem var cok iyi sistem yapacam profili mevcut. muzik sistemlerinde bu zihniyet maalesef kral fm kalitesinden oteye gecmez. ayni sey ev sistemleri icin de gecerlidir. ama $2,000 veremem diyorsan bence hic elleme. fabrika bi sistem takmis, onu cal gec.
modifik ;) bir deyimle ---> mini gibi arabalarin fabrika sistemleri ile duzgun tasarlanmis iyi bir aftermarket sistem arasinda 300-400 beygir oynar...
halen satılık ise çok satan adama 450tlye diye bak bakalım nereye varacaksın, üzerindeki tweeter p1 helix oldukça başarılı.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-helix-10cm-lider-sound-farkiyla-377626434/detay)
yarbay abi :)
fotodaki xover dokuluyo be abi
aktif olursa driver kendini gosterebilir (diyorum, %100 garantili konusamasamda) ...
yarbay abi :)
fotodaki xover dokuluyo be abi
aktif olursa driver kendini gosterebilir (diyorum, %100 garantili konusamasamda) ...
hakketden Helix'in işçilik adına harcadığı emek ve zahmete aşığım heleki üst seri anfileri ve komponentleri hocam anfilerinin içine bak aşık olursun resmen 8inci dünya harikası ya adamlara resmen hayran kaldım kullandığı malzemeler,parçalar, ayrıntı tek kelime ile inanılmaz.
Dark blue gibi Rus yapımı ve seri imalat giriş modellerine girmediğin sürece Helix/Brax'tan şaşılmaz derim daha alıpta yuhhh demediğim ürünü olmadı
değerli yarbay ve phantom,
sabrınızdan ve açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Şimdi son durumu açıklıyayım.
bas hoparlörüm hariç amfim ve komponent takımlarımı satıyorum:
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-rockford-fosgate-punch-p400-4-amfi-413628076/detay/)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-focal-ps-165-komponent-hoparlor-413625873/detay/)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-rockford-fosgate-punch-p162s-413627237/detay/)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-focal-p-21v2-subwoofer-413631846/detay/)
aslında bas için de ilan açtım, satılırsa alpine SWR-8D4 almaya çalışırım.
yarbay abinin tavsiyesiyle;
DLS RA50 amfiyi almaya karar verdim, satıcı ile pazarlık aşamasındayım. ayrıca nakliyeyi düşünüyorum :confused:
arka kapıları iptal ediyorum.
ön kapılara audison AP4 ve direklere audison voce AV 1.1 alıyorum.
yakın zamanda ekipmanı temin edip montaj aşamasına gelince tekrardan başınızı ağrıtacağım.
ayar için yardıma ihtiyacım var.
neden Audison Prima AP4 & Voce AV 1.1?
Acikcasi yarbay'in tavsiyesi uzerine.
Bi de rahat temin edebilecegim urunler.
Bu kadar yazistik tam gununde en son yazdiklarimizi okumamis sanirsam oysaki ozeldende uyardim.
Ra50 biraz haddiden fazlaya satilikti onu sanirsam almis bile.
Rainbow f/p anlaminda super ornekkrn sr1d dr yine daha iyiyken ustelik ikisidr koltuk altinada sigacak toplamda daha guclu ve daha ucuzken bizde onlaro onermisken neden oyle yapti bende bilmiyorum ama en azindan allah var ra50de kral anfi hayirli olsun doyelim.
Ins su komponentleri yani helixleto bari dinlerde kacirmaz cidden resmen yazik olur
Acikcasi yarbay'in tavsiyesi uzerine.
Bi de rahat temin edebilecegim urunler.
Ama guzel kardesim sonra sana helixi bulduk onerdik phantomu dinle dedik adamda yakio fln yazmis almadiysan o helixleri kacirma cidden yazik olur
prima ve voce farkli kalitelerdeki serilerin driver'lari, niye karisim yapiyosun? top serinin kitlerini al.
bir de kit almiyorsun, yani xover yok, nasil olacak? DSP mi alacaksin?
Abi Ra 50'yi aldim.
5 kanal ve tek amfi oldugu icin. Gorsel anlamda da hosuma gitti.
Ap4 ve av1.1 leri de sifir olarak aldim.
Ama guzel kardesim sonra sana helixi bulduk onerdik phantomu dinle dedik adamda yakio fln yazmis almadiysan o helixleri kacirma cidden yazik olur
Abi helixler cok eski gibi duruyor, kesinlikle bunu al diyorsan aliyim o zaman.
bu durumda helixlerin kendi crossoverini kullanacahim dimi?
Arka kapilara ne yapalim?
prima ve voce farkli kalitelerdeki serilerin driver'lari, niye karisim yapiyosun? top serinin kitlerini al.
bir de kit almiyorsun, yani xover yok, nasil olacak? DSP mi alacaksin?
Vocenin 10cmi yok primaninda tweeteri vasat eger guzelce gainlerle dengeler guzelce kesmesini vs becerirse montajcisi fena olmaz dedigim givi yurtdisinda birebir bu takimlari kullanan var ztn adama cok kizma ben vermistim onerileri
Abi helixler cok eski gibi duruyor, kesinlikle bunu al diyorsan aliyim o zaman.
bu durumda helixlerin kendi crossoverini kullanacahim dimi?
Arka kapilara ne yapalim?
Arka kapilar halen iptal kalsin hic yaklasma bile ama bence voceleri primalari geri iade kesinlikle edemeyeceksen kullan derim helixi alma derim.
Ufak farkla geri iade alabiliyorlarsa ve helixte haalen duruyorsa tabi helixi al kardesim acik ara.
Helix eski seri evet ama bu kotu birsey degilki millet su aj 90larin pioneerini almak icin oluyor bunlar gercek kalite grrcek hifi precision serisi helix ustelikte sifir ikinci elde degil hani 50 sene gecse 1 keree olcak bir olaydi ona uzuldum ama olsun su an ellindekilerdr gayet iyi
Abi siparisi vermistik ama yarin iptal ederim, sorun degil. Hemen helix e yaziliyorum o zaman.
ztn adama cok kizma ben vermistim onerileri
ohahahah OK kizmam
bazen tutamiyorum kendimi
basiyorum kalayi
:hihih:
erdener abi vardi eskiden (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/40439/erdener-abi-kaan-ertem/2) bilmem hatirlar misin...
ohahahah OK kizmam
bazen tutamiyorum kendimi
basiyorum kalayi
erdener abi vardi eskiden (https://www.dropbox.com/s/94xigq9fc8v024v/40439_20101102203641.jpg?dl=0) bilmem hatirlar misin...
Asabi bu Asabi :)
hocam sendeki 20cm subwoofer'ın PDF SPEKlerine baktımda kapalı kutuda (aslında SQ için en ideali) gerçektende çok güzel değerler vermişki Focal değerleri kolay kolayda atmaz.
nasıl mümkün bilmiyorum ama 9mm xmax ile (tek yönlü olabilir yani gitgel aslında 18mm olabilir ozaman biraz daha açıklar) adamlar 20cm sub ile kapalıda 40hz f3 yakalamış yuhhh dedim.
şahsen yerinde olsam satmazdım , sen bence onu aynen Phantomunda dediği gibi ya 20lt kabin yaptır yada sendeki kabin 15lt vs civarı ise içine 250gr elyaf at birde öyle dene. (ölçüye gülmeyin diymobileaudio sitesinde birkaç mühendisin araştırmasına göre 28lt de 550gr elyafın kabini %20 kadar artırmışcasına etki yaratığını yazıyordu) subwoofer ses dalgalarıyla ilgili uzun hikaye ama sen dene :)
Yarbay, ic absorpsiyon dedigin gibi hacmi virtual olarak arttiriyor ama datasheet'teki tasarim zaten ic izolasyon yapildigi kabul edilerek hazirlanmistir, (kafadan atiyorum) belki 25-35 litrelere gelen hacim ortaya cikartiyordur.
kabinet bisey degil, calistirsin elemanlari yapsinlar efendi gibi 20L sealed enclosure
asabimi bozmasinlar,
erdener abi bugun yer etti zaten dilime,
ziplattirmasinlar beni,
nasıl mümkün bilmiyorum ama 9mm xmax ile (tek yönlü olabilir yani gitgel aslında 18mm olabilir ozaman biraz daha açıklar) adamlar 20cm sub ile kapalıda 40hz f3 yakalamış yuhhh dedim.
Xmax = excursion limit, ileri/geri displacement. bu durumda full stroke 18mm oluyor. focal bu, yapar.
günaydınlar;
abi helixleri aldım. bir takım olarak.
Adam istersen ikinci takımı bulurum diyor.
bu bir takımı 4 kanal olarak mı besleyeceğim yoksa kendi crossoverını mı kullancağım helixlerin?
bunun cevabını vermediniz.
önceki mesajlarda unut arka kapıyı demiştiniz ama köprüden önce son çıkış için tekrar soruyorum,
ikinci takım araştıralım mı?
litre konusunda 20 litre için tekrar görüşeceğim, kendi litresini bi kontrol ediyim.
benim kutunun içinde elyaf var galiba, sünger-kumaş arasında beyaz renkli bir şey.
yarbay abi
cevap ver
cabukk
once onden baslayip durumu bir anlarsin, tespitine gore arkaya karar verirsin. ust seviye sistemlerde arkaya koymana gerek kalmaz. direkt onden baslamak senin avantajina...
günaydınlar;
abi helixleri aldım. bir takım olarak.
Adam istersen ikinci takımı bulurum diyor.
bu bir takımı 4 kanal olarak mı besleyeceğim yoksa kendi crossoverını mı kullancağım helixlerin?
bunun cevabını vermediniz.
önceki mesajlarda unut arka kapıyı demiştiniz ama köprüden önce son çıkış için tekrar soruyorum,
ikinci takım araştıralım mı?
litre konusunda 20 litre için tekrar görüşeceğim, kendi litresini bi kontrol ediyim.
benim kutunun içinde elyaf var galiba, sünger-kumaş arasında beyaz renkli bir şey.
sen sendeki kabinin üst ve alt derinliğini,genişliğini ve yüksekliğinin ölçülerini at hele bana, ulan herşeyide senin için yapıyoruz ha :)
ben çıkartırım litresini 3 aşağı 5 yukarı.
evet arkalar halen iptal, kullanılmış kiti geç sıfırı al başka alma o 2, son olarkta evet 4 kanalın 2si midlere gitcek, 2isi tweeterlara o güzelim croosverları kullanmayacağız.
sen bu şekilde yapcaksın ama gainleri dikkatli açacak, crossover kısmında tweeterları ön kanallara 3500hzde üst keserrek, midleri arka kanallara midler aşağı 3500hz keserek başlayacak gainleri ayarlayacak, sağ ve sol levelleri eşitleycek sonra crossoverlarla oynayacaksın.
bunun için aslında montaj sırasınca gerçekten hifi işi yapan elinde güzel takımlar, cihazlar bulunan profosyonel bir yere gitsen çok iyi olur.
şunu belirtmek istiyorum sen 16cm focallerden geliyorsun midbassın azalacak, 10cm ile idare edeceksin o 1
2inciside focaller parlak olmasıyla bilinir helixler daha çok audiophile ev hifi tipi çalar asla parlak değil ama yumuşacık ve tonlu ve detaylı heleki dls anfi ile tadından yenmez olacak diye ümit ediyorum şimdiden adına.
özetle beklentini çok cıstak cıstak seven biriysen öyle olmasın bu daha çok soft çalan bir takım olur tahminim haberin ola, birde rodaj süresi ciddi helixte bendeki kitin ilk başladığı kalitesi ile 30-40 saat sonra çalmaya başladığı arasında çok ciddi fark olmuştu.
hazır konuyla ilgili bilgili abiler buradayken bende sorayım. Son kasa Audi TT içinde böyle retrofit sistemler mevcut mu acaba BMW nin Hİ-Fİ alpine i tarzında direk bolt on tak kullan şeklinde ? Müzik sistemi yeterli gelmiyor bana.
sen sendeki kabinin üst ve alt derinliğini,genişliğini ve yüksekliğinin ölçülerini at hele bana, ulan herşeyide senin için yapıyoruz ha :)
ben çıkartırım litresini 3 aşağı 5 yukarı.
evet arkalar halen iptal, kullanılmış kiti geç sıfırı al başka alma o 2, son olarkta evet 4 kanalın 2si midlere gitcek, 2isi tweeterlara o güzelim croosverları kullanmayacağız.
sen bu şekilde yapcaksın ama gainleri dikkatli açacak, crossover kısmında tweeterları ön kanallara 3500hzde üst keserrek, midleri arka kanallara midler aşağı 3500hz keserek başlayacak gainleri ayarlayacak, sağ ve sol levelleri eşitleycek sonra crossoverlarla oynayacaksın.
bunun için aslında montaj sırasınca gerçekten hifi işi yapan elinde güzel takımlar, cihazlar bulunan profosyonel bir yere gitsen çok iyi olur.
şunu belirtmek istiyorum sen 16cm focallerden geliyorsun midbassın azalacak, 10cm ile idare edeceksin o 1
2inciside focaller parlak olmasıyla bilinir helixler daha çok audiophile ev hifi tipi çalar asla parlak değil ama yumuşacık ve tonlu ve detaylı heleki dls anfi ile tadından yenmez olacak diye ümit ediyorum şimdiden adına.
özetle beklentini çok cıstak cıstak seven biriysen öyle olmasın bu daha çok soft çalan bir takım olur tahminim haberin ola, birde rodaj süresi ciddi helixte bendeki kitin ilk başladığı kalitesi ile 30-40 saat sonra çalmaya başladığı arasında çok ciddi fark olmuştu.
Abi kaliteli ses istiyorum ben, cıstak çalmasına gerek yok.
evde de Focal sinema sistemim var, onlardan dinliyorum müziği :)
Kuleler 2,5 yollu ve 2 yollu surround ile.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41cLW4RJUHL.jpg
kutu için aşağıdaki linkten kontrolü yapacağım, birazdan ölçüleri alıp:
Rockford Fosgate (http://www.rockfordfosgate.com/rftech/box_wizard.asp)
amfi ayarı için de, ilk etapta yine senden bi ön ayar isteyeceğim.
whatsapptan gönderirim fotoğrafları ve sen düzeltirsin.
sonrasında dinleyerek yaparız ince ayarı.
bu arada cep telefonunu özel mesaj ile atabilirsen iyi olur abi.
Focal 21v2'nin kutu ölçüleri:
38,5 X 28 X 8,5 x 30
yükseklik X genişlik X üst derinlik X alt derinlik
15 litre gösterdi ölçüm.
Abi kaliteli ses istiyorum ben, cıstak çalmasına gerek yok.
evde de Focal sinema sistemim var, onlardan dinliyorum müziği :)
Kuleler 2,5 yollu ve 2 yollu surround ile.
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41cLW4RJUHL.jpg
kutu için aşağıdaki linkten kontrolü yapacağım, birazdan ölçüleri alıp:
Rockford Fosgate (http://www.rockfordfosgate.com/rftech/box_wizard.asp)
amfi ayarı için de, ilk etapta yine senden bi ön ayar isteyeceğim.
whatsapptan gönderirim fotoğrafları ve sen düzeltirsin.
sonrasında dinleyerek yaparız ince ayarı.
bu arada cep telefonunu özel mesaj ile atabilirsen iyi olur abi.
kardeşim özelden yazdım telefonumu istediğin zaman arayabilirsin ama ayar dediğin şey öyle telefonda sağlıklı ve güzel olmaz. ürünleri al ve elinde oskiliskop,rta, test analiz mikrofonu gibi ciddi aletleri olan düzgün bir yere git adam gibi ayar yapsınlar.
en kral ekipmanlarla eh denilecek montaj ve ayardansa eh denilecek malzemelerle monte edilmiş çok iyi işçilik ve ayar daha iyi sonuç verir bunu götünü başını her yere atan Amerikan V8 500hp araç ile 500hp Audi R8'e benzetebilirsin :) R8 muhtemelen piste 300hp sınırlı olsa bile tur başına 5sn fark atacaktır :)
geyik bir yana gerçekten işçilik ve ayar anahtar olaydır şahsi fikrim
bir yer var aklımda ama ismini unuttum anasini satım öğleden sonraya arkadaştan öğrenip tavsiyede bulunarak pmden yönlendiririm oraya git derim şahsen.
kardeşim özelden yazdım telefonumu istediğin zaman arayabilirsin ama ayar dediğin şey öyle telefonda sağlıklı ve güzel olmaz. ürünleri al ve elinde oskiliskop,rta, test analiz mikrofonu gibi ciddi aletleri olan düzgün bir yere git adam gibi ayar yapsınlar.
en kral ekipmanlarla eh denilecek montaj ve ayardansa eh denilecek malzemelerle monte edilmiş çok iyi işçilik ve ayar daha iyi sonuç verir bunu götünü başını her yere atan Amerikan V8 500hp araç ile 500hp Audi R8'e benzetebilirsin :) R8 muhtemelen piste 300hp sınırlı olsa bile tur başına 5sn fark atacaktır :)
geyik bir yana gerçekten işçilik ve ayar anahtar olaydır şahsi fikrim
bir yer var aklımda ama ismini unuttum anasini satım öğleden sonraya arkadaştan öğrenip tavsiyede bulunarak pmden yönlendiririm oraya git derim şahsen.
numarayı aldım abi, gün içinde de bir rahatsız ederim seni.
montajını ben yaptırırım, olmadı ayar için öğrenebilirsen tavsiye ettiğin yere giderim.
numarayı aldım abi, gün içinde de bir rahatsız ederim seni.
montajını ben yaptırırım, olmadı ayar için öğrenebilirsen tavsiye ettiğin yere giderim.
montajıda bahsetiğim yere git derim, az önce belirtiğim gibi montaj ve ayar anahtar olaydır gidersin çok iyi bilinen,imajı iyi isim yapmış bir yere adam kasap çıkar rezil eder bide paranla rezil olursunki son 1-2 senedir çokta duyuyorum böyle hikayeler, geçen çok büyük isim yapmış firmalardan birinden çıkma 9000tllik sistem dinledim muhtemelen 1000tl ile daha iyi sonuç çıkarırdım bana bıraksa hani o derece kasaptı.
birkaç tüyo:
1) asla aracın kendi plastik yuvasını kullanma onun yerine daha kalın,yoğun ve emiciliğe sahip mdf gibi malzeme kullan
2) kullanılacak mdf su ile şişeceği için suya dayanıklı boya ile boya öyle monte ettir
3) monte edilecek mdfnin kapıya bakan yüzeyine süngerden izolasyon hazırla, mdfye monte edilecek hoparlöründe arkasında yine sünger yapıştır öyle monte ettir.
4) hoparlörün arkasına yumurta paketi şeklindeki izolasyonlardan al tam arkasına gelecek şekilde 15-20cm boyutunda ama camı kurtaracak kadar kalın olan vede suya dayanıklı olmasına dikkat et,suya dayanıksız olur ise mantar yapar kokar.
5) kapıyı kartını/plastiğini sökmeden önce aracın kendi kapı klipslerini bul öğren yanına 3-5 tane yedek alki kırılınca yerine koyabil genellikle montaj sırasınca kırılanın yerine koymuyor namusuzlar sonra ses yapmasın.
açıkcası ben teknolojik ekipmanı olan,deneyimi olan,şımarmamış, bir yandan mdf kesme el beceriside olan çok yer bilmek bir yana tek bu yeri duydum diyebilirim bunu kendim tanımam ama başka arkadaşlar (işi cidden bilen arklar ) hep övgü ile bahsediyor.
inan onun dışında 1-2 yer daha var ama onlarda uçuk hizmetler veren muhtemelen sadece işçiliğe 1500tl isteycek tok insanlar birde gerisi var pahalı markaları satığı için , ismi olduğu için kendini kaf dağında gören muhtemelen bu işte iş yeri açsam oranın güvenliği yapmayacağım adamlar :)
2) koltuk altlarında kullanılacak olan 2 adet koltuk altı 150rms ve 2 adet ama sende kanal başına 55rms olacak 150rms isterken 55rms verebilmek yetersiz ötesi kalacaktır. bunada 2 kanalınız gitti. Yani ufak boyutlu hi level input bmw ye uyabilcek kanal basi 100 rms amplifier lazim, bir de bandpass crossover ne oluyor?
Abi baslari hadi kopruleyelim de 2 ohm stable degilki cogu amplifier. 5-6 kanal olmasi lazim , mesela audison sr5 i takacak yer yok arabada mecbur mdf taban yapilmasi lazim. Mesela ben focal k2 midlerini kullansam 60 watt lazim, focal koltuk alti baslari 90 rms. 4 kanal hangi amfiyle isi cozebilirim? Ya 4x90-100 rmslik bi amplifier olcak midleri yakmadan kisik calcak ama baslari beslicek ya da 5-6 kanal olcak boyut ve maliyet artacak. Ya da cift amplifier olcak yine maliyet ve yer sikintisi olacak.
Audiotec Fischer Match PP82DSP, 8-channel Plug & Play amplifier with integrated DSP, USB interface and 2 RCA outputs.
bunu kim tune edecek :)
http://www.audiotec-fischer.de/images/sonstiges/Quick-tip-Main-Menu.png
biraz baktim da, hayvan bir alet. ama tune edilmezse maalesef havaya sikilan para olur.
Ben mosconi ve bit one islemciler kullaniyorum istanbulda veysel koc ayarlari i yapiyor simdi helix'ide aldi sanirim, onunda ayarlarini yapacaktir
murat_ileri
30-03-2017, 03:42
Focal 21v2'nin kutu ölçüleri:
38,5 X 28 X 8,5 x 30
yükseklik X genişlik X üst derinlik X alt derinlik
15 litre gösterdi ölçüm.
firma verilerinde kapalı kutu için zaten 10 15 ve 20 lt tavsiye edilmiş, fakat hacimi biraz daha arttırmakta fayda var düşüncesindeyim. düşük seslerde basların yığılıp yüksek seslerde zayıflamasının önüne bir nebzede olsa geçiliyor.
http://focal-america.com/wp-content/uploads/2010/04/SUBP21V2.pdf
Abi baslari hadi kopruleyelim de 2 ohm stable degilki cogu amplifier. 5-6 kanal olmasi lazim , mesela audison sr5 i takacak yer yok arabada mecbur mdf taban yapilmasi lazim. Mesela ben focal k2 midlerini kullansam 60 watt lazim, focal koltuk alti baslari 90 rms. 4 kanal hangi amfiyle isi cozebilirim? Ya 4x90-100 rmslik bi amplifier olcak midleri yakmadan kisik calcak ama baslari beslicek ya da 5-6 kanal olcak boyut ve maliyet artacak. Ya da cift amplifier olcak yine maliyet ve yer sikintisi olacak.
araçta yer sıkıntınız varsa yeni çıkan micro amfileri tavsiye edebilirim, boyutuna göre gerçekten başarılı performans sergiliyorlar.
Audiotec Fischer Match PP82DSP, 8-channel Plug & Play amplifier with integrated DSP, USB interface and 2 RCA outputs.
bunu kim tune edecek :)
http://www.audiotec-fischer.de/images/sonstiges/Quick-tip-Main-Menu.png
biraz baktim da, hayvan bir alet. ama tune edilmezse maalesef havaya sikilan para olur.
abi hayatımdaki son hatamı 1 ay önce bit one için telefondan ayar vermeye çalışırken yaptım. ilk gün 6 saat 2. ve 3. gün 4er saat prize yapışık şekilde yaşadım. sistemi kurması çok kolay ama ayar vermek bir o kadar bela oluyor, sistemdeki tüm detayları almaya başlayınca birde kulak zevki işin içine girdimi durum daha da karmaşık bir hale geliyor. işlemci kullanılacaksa tecrübelerime dayanarak biraz daha agresif cihazlarla alt yapı oluşturulmasını kesinlikle tavsiye ederim, bazı frekanslarda detaylar öne çıkarılmaya çalışırken ister istemez cihazların kapasitesi zorlanıyor distorsiyonoluşuyor.
Umarım konuya balıklama dalarak haddimi aşmamışımdır. Saygılarımla, projelerinizde başarılar dilerim.
psychologist
11-06-2018, 23:00
Değerli forumdaşlar f20 sahibiyim. Ses sistemi leşler leşi. 3000 tl bütçe ile neler yapabiliriz?
Değerli forumdaşlar f20 sahibiyim. Ses sistemi leşler leşi. 3000 tl bütçe ile neler yapabiliriz?
kapi direk tweeter larini birde dsp anfini al yoluna devam et hic karistirma gerisini.
psychologist
11-06-2018, 23:10
kapi direk tweeter larini birde dsp anfini al yoluna devam et hic karistirma gerisini.
Nasıl yani üstadım biraz saha detay verr misin? Hoparlörler keş zaten. Hoparlörleri ellemeyim mi?
tweeter in yok diye tahmin ediyorum. tiz sesleri tam dinleyemedigin icin full mid sesler aliyosun. tweeter destegi yaparsan ses daha acilacak.
anfi ilede sesi guclendirsen bi nebze iyilesecek zira 10 cm kapi hoparloru olan bir sistemden iyi bir ses almak istiyorsan 3000tl ile pek mumkun olmayacak.
Aynı geliştirmeyi bende bu aralar düşünüyorum konuyu başından da okudum fakat kafam hala karışık.
Benim aracımda HİFİ ses sitemi opsiyonu mevcut fakat tizler yetersiz daha net bir müzik için düşünüyorum.
Tak çalıştır sistemlerden bir amfi ile DSP li çözerim diye çıktım yola ama olmuyo sanırım :)
Match Helix in yeni çıkan up7 BMW olarak hifi ses sitemli araçlara uyumlu bir işlemcisi var sadece bunu alıp işi çözebilsem diye düşünüyorum ama tabiki bir akıllı ben değilimdir :)
İstanbuldan Match bayisi ilgili bir arkadaş ile görüştüm tüm speaker, baslar ve amfi (match pp 86 dsp) dahil olarak 1.575$ montaj dahil fiyat verdi.
HK VE Burnmaster gibi sistemlerden daha üstün olacağını söyledi
Aynı sıkıntıyı bende yaşıyordum..HarmanKardon kapı direk tweeter'ı alıp taktırdım bi nebzede olsa iyileşmişti..1 sene önce filan 550 liraya almıştım ben..
psychologist
13-06-2018, 21:41
Tweeter ları harman değilde kapının oraya delip daha kaliteli birşey taktırdak olur mu?