Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 t jet... calisiyor ama gitmiyor..yardim!
Forumdaslar mrb..1.4 t jet lineamda bir hafta once calisdigi halde yolda kalma basima gelmisti..benzin bitti sanip almistim..ama genede hareket etcek guce ulasamamisti..kutup basini soktum 1 saat ugrastim zar zor gucu toplayip hareket ettirebilmistim..derken bujileri degistirdim bir kac gun duzelir gibi oldu ..bugun ise calisti fakat gene hareket edicek guc yok..gaza sonuna kadar basiyorum..hic bir tepki yok..map sensorunu degistirdim..degisen hic bir sey olmadi..1.lambdanin fisini soktum gene ayni..yardimci olursaniz sevinirim
TorqueTuning
11-04-2016, 13:49
Ezbere iş yapmaktan ve masrafa girmektense adam gibi bir test cihazına bağlayıp hatalarına bakın ve ona göre aksiyon alın. Bu kadar ciddi bir sorunda mutlaka konuya dair hatalar olacaktır.
eexelanss
11-04-2016, 14:12
Turbonun hortumlarını kontrol ettirin. Bir yerden kaçırıyor olabilir. Gerçi böyle bir durumda ses gelir ama yinede baktır..
Turbolu bir araç gitmiyorsa büyük ihtimalle turbo ve ekipmanlarından kaynaklıdır.
Birkan61
11-04-2016, 16:55
Turbonun hortumlarını kontrol ettirin. Bir yerden kaçırıyor olabilir. Gerçi böyle bir durumda ses gelir ama yinede baktır..
Turbolu bir araç gitmiyorsa büyük ihtimalle turbo ve ekipmanlarından kaynaklıdır.
+1 aynı durum tjet puntoda başıma geldi, turbo hortumunun kelepçesi patlamış hortum çıkmış yerinden araba tatlı rampayı bile çıkamayıp kalıyordu.
800 deviri gecmiyor..gaza bas veya basma degisen hicbirsey yok..1 hafta oncede ayni sekilde kaldi.kendi kendine duzeldi..1 hafta iyiydi dun gene guc dusmeye basladi .gaz pedalina tepki sifir oldugu icin map uzerine yogunlastim..
An itibari ile calismiyor
mikelazi
12-04-2016, 08:29
benzer durumu bir arkadaşım yaşadı.aracında maf filtre kutusunda,filtre kutusuyla turbo arasındaki boru gevşemiş aradan ekstra hava alınca aynen bu durum oluyordu araç yürümüyor gaz yemiyordu.hortumu yerine sıkıca sabitleyince herşey düzeldi.
geçmiş olsun :)
En son egsozdan cig benzin kokusu geliyordu..sonrasinda bunlar yasandi..yarin ustaya cekicez bakalim ne cikicak
Arkadaslar sorunu cozduk..multiecuscan ile baglandigimizda ariza kodu vermedi.bujiler islak oldugu icin benzin pompasini eledik..ateslemede vardi..bobinlerde elendi..faz sensorleri ve krank sensoru ariza vermedigi icin sensorlerde elendi..geriye tecrubeli ustamin aklina ilk gelen krank dislisinin kamasinin kirilip senteyi bozacagi aklina geldi..ve krank dislisi motor takozlara alinip sokuldugunde kamayi kirip senteyi atlatmadan dondugunu tespit etti..daha 10000 km olmamis triger seti 100 tl ve Miyadi dolmus krank dislimizi 220 tl alarak montaji gerceklestirdik..icimizde subaplarin egilmis olmamasi dileklerimizle marsa bastik ve...tek marsla bizim t jet kukredi..bu krank dislisi kama kirma kronikmis..ve 70..80 tane degistirmisimdir dedi...220 tl ustaya vererekten bu sikintimizida gidermis olduk...
Aliburakb
20-04-2016, 21:37
geçmiş olsun hocam subaplarda problem olmaması sevindirici.
tornado38
23-04-2016, 22:41
aynısı bendede olmuştu sente kaçıkmış ama ben 15 gün falan bindim arabaya araba doğan 3k devri geçmiyor zor çalışıyor çekiş sıfır hayvan gibi yakıyordu
geçmiş olsun ucuza bitmiş sizin iş bravo ustanıza
10000 km önce triger setini de aynı usta mı değişmişti?