Orijinalini görmek için tıklayınız : İleri Sürüş Egitimİ Hakkında
İzzet Göçmen
11-04-2016, 19:34
Yaklasık 4 Yıldır araba sürüyorum 60 Bin km yi gecik yol yaptım Aylık 1000 km üstü yapıyorum ilk aracım unoydu suanda civic kullanıyorum sürekli üstündeyim aracımın direksiyonum asırı iyidir suana kadar cok kaza atlattım yüksek hızlarda olsun düsüklerde olsun kendimi dahada geliştirmek istiyorum izmirde nerede bulabilirim fiyatları nedir ne gibi artısı olur bana bilenler varsa yorumlarını yazarlarsa iyi olur tessekürler
İstanbul Park'da ileri sürüş eğitimi almış birisi olarak;
Gündelik trafikte işime yarar mı bu eğitimde aldıklarım ??
Hayır
Eğitim sonunda sürücülüğümde gelişme oldu mu?
Hayır
Eğitimin faydası neydi dersen;
1,5 ton arabanın nasıl kolay altımdan kaçabileceğini, ne kadar uzakta durabileceğini ve defansif sürüşün ne kadar önemli olduğunu hatırladım.
Pür dikkat bile gitsen, en iyi şöförün refleksinin 1,5-2 saniye olduğunu öğrendim.
Ha sen benim gibi 1 musibet 1000 nasihattan iyidir desturunu benimseyenlerden isen, başına gelmeden anlamıyorsun o yüzden eğitimin bir önemi yok.
ileri suruş egitiminin sana ilk faydasi sokakta gazlamayi birakmani saglamak olacaktir.sokaktaki boktan yamali asfalti birakip pistin tadini aldiginda birdaha sokakta gazlama istegini kaybedeceksin.egiten ekipte trafikte bir cani daha kurtardigi icin mutlu olacaktir.
İzzet Göçmen
11-04-2016, 20:05
Hayır
Hayır
1,5 ton arabanın nasıl kolay altımdan kaçabileceğini, ne kadar uzakta durabileceğini ve defansif sürüşün ne kadar önemli olduğunu hatırladım.
Pür dikkat bile gitsen, en iyi şöförün refleksinin 1,5-2 saniye olduğunu öğrendim.
Apaciligim yoktur hani el freni cekmek vs vs gibi sadece yolu gördügüm kadar oynamayı seviyorum zaten istesemde hızlı gidemiyorum yerle bir oldugumuzdan illa durmam gerekiyor eski aracımda bi anım olmustu ama ardından gene araba sürmeye devam etmiştim yagmurlu karlı her kosulda araba sürdüm sadece yararlı olurmu diye aklımı kurcalıyor.
Ha sen benim gibi 1 musibet 1000 nasihattan iyidir desturunu benimseyenlerden isen, başına gelmeden anlamıyorsun o yüzden eğitimin bir önemi yok.
ileri suruş egitiminin sana ilk faydasi sokakta gazlamayi birakmani saglamak olacaktir.sokaktaki boktan yamali asfalti birakip pistin tadini aldiginda birdaha sokakta gazlama istegini kaybedeceksin.egiten ekipte trafikte bir cani daha kurtardigi icin mutlu olacaktir.
Sokak aralarında gazlamıyorum sadece sessiz sokaklarda cıkan filtre sesi mest ediyor nerde ne yapması gereken biriyim acıkcası ben kendime işte bu yönden iyi oldu geldigin diyebiliceksem gitmem gerekir sanırım
İzzet Göçmen
11-04-2016, 20:07
Hayır
Hayır
Apaciligim yoktur hani el freni cekmek vs vs gibi sadece yolu gördügüm kadar oynamayı seviyorum zaten istesemde hızlı gidemiyorum yerle bir oldugumuzdan illa durmam gerekiyor eski aracımda bi anım olmustu ama ardından gene araba sürmeye devam etmiştim yagmurlu karlı her kosulda araba sürdüm sadece yararlı olurmu diye aklımı kurcalıyor.
bende cumartesi gittim genel olarak memnun kaldım
Hayır
Hayır
artı olarak basit gibi görünen şeylerin aslında ne kadar zor olduğunu daha rahat görüyorsun
eyuparsln
11-04-2016, 20:49
eğitimsüresi ve fiyatlar hakkında bilgisi olan varmı?
eğitimsüresi ve fiyatlar hakkında bilgisi olan varmı?
fiyat 375 lira artı kdv eğitim süresi biz 9 da başladık öğleden sonra 3-4 gibi bitti ama gruba göre değişiyor biraz bu süre
dragstar
11-04-2016, 23:58
ben geçen sene aldım İstanbul Park da eğitim, tavsiye ederim,
doğru bildiğimiz yanlışları öğrendim, aynı zamanda çok eğlenceli geçiyor
dragstar
12-04-2016, 00:02
https://igcdn-photos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t51.2885-15/e15/10471794_742122689208853_802324707_n.jpg
fotoyuda paylaşalım
Onur Fatih
12-04-2016, 02:50
Valla önce altındaki arabayı tanımak lazım bu işte. Hangi zeminde hangi koşulda ne tür tepkiler verebileceğini çok iyi kestirmek lazım.
Ben en çok özellikle karşımdaki insanın ne şekilde davranacağını kestirmeye çalışıyorum trafikte. Onu dışında bu iş eğitimle vs olacak iş değil bence.
Özellikle heyecanı kontrol etmek çok önemli. Daha sonra gerisi gelir zaten :)
"Direksiyonum aşırı iyidir" ve diğer bazı yazdıkların fazla egolu.
Trafik fazla egoyu sevmez ve doğal seleksiyon uygular.
Madem aklında, git bir eğitime. Yaş genç, sana birşeyler katacaktır.
Tayfun-E30
12-04-2016, 08:47
herkezin direksiyonu aşırı iyi zaten :)birazda tecrübe işi 20 yaşımda araba sürüyodum tüm çevrem fittipaldi muamelesi yapıyordu, şimdi dönüm bakınca o zamanlar bir *** bilmiyormusum diyorum..
mimarsertac
12-04-2016, 09:13
Geçtiğimiz yaz İstanbul Park'ta katıldım ben de. Ben farkı kesinlikle hissettim. Arabaya hem güvenlik anlamında hemde spor sürüş anlamında daha hakim olduğumu görüyorum.