PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mo cool kullanimi (motul)

Patisever
20-04-2016, 18:23
Selamlar soğutucu olarak extra ne gibi katkisi olabilir ve olceklemek gerekiyor sanirim birde devamli radyatorde kaliyormu zararlari kullanan warsa bilgilendirebilirmi

B.Koçer
20-04-2016, 18:35
Merak ettiğim bir konuydu takipteyim :)

Mpower
20-04-2016, 21:45
Bende merak ettim açıkçası tam olarak ne işe yarıyor ?

Aero
21-04-2016, 08:42
Geçen ay arkadaşımızın stage 5 aracına uyguladık. İlk olarak sistemde ki tüm sıvı boşaltıldı. Sonra sisteme "saf su" ilave edilerek %5 oranında da Mocool kullanıldı. Sıcaklık fark etti mi? Evet gözle görülür şekilde sıcaklık düştü. İyi bir şey mi? Evet sıcak iklim olan şehirlerde özellikle ilk bahar-yaz 6 ay kullanılmak üzere iyi bir şey.

ghibli06
21-04-2016, 08:47
yaz kullanımı için iyi gibi ama antifriz özelliği olmaması kışa girerken komple değişmesi anlamına geliyor, ben bu aralar şu sisteme takığım, yapan deneyen olsa girişeceğim:

http://www.evanscoolants-tr.com/

dragstar
21-04-2016, 10:17
Mocoolda antifriz özelliği yok, ondan dolayı bana mantıklı gelmiyor waterwetter daha iyi ayrıca yurtdışı forumlarda detaylı konuları var

erh
21-04-2016, 21:21
Bugun komple suyu akitip safsu ile birlikte ekledim mocool u. Bakalim nasil olcak.. Antifirizli normal suya da katilabiliyor fakat, etkinligi azaliyormus.. 5 derece bile olsa deger bence..

Patisever
22-04-2016, 02:55
Geçen ay arkadaşımızın stage 5 aracına uyguladık. İlk olarak sistemde ki tüm sıvı boşaltıldı. Sonra sisteme "saf su" ilave edilerek %5 oranında da Mocool kullanıldı. Sıcaklık fark etti mi? Evet gözle görülür şekilde sıcaklık düştü. İyi bir şey mi? Evet sıcak iklim olan şehirlerde özellikle ilk bahar-yaz 6 ay kullanılmak üzere iyi bir şey.

Merhaba değişim nasil fark etti ve yüzde 5lik orani nasil sabitlediniz kaç lt suya kaç gr mo cool eklendi tesekkurler

Eren G.
22-04-2016, 03:15
yaz kullanımı için iyi gibi ama antifriz özelliği olmaması kışa girerken komple değişmesi anlamına geliyor, ben bu aralar şu sisteme takığım, yapan deneyen olsa girişeceğim:

Jay lenonun hesabinda uzun bir tanitim videosu vardi. Ve omurluk oldugu icin ben de dusunmustum ciddi ciddi kullanmayi.

MBuğra
22-04-2016, 05:18

Bu tip bir urun, cok uzun zamandir icinde su olan ve bu surecte ici tortu yapmis ancak antifirizin hortumlari patlatmasindan ve dogabilecek potansiyel gereksiz masrafdan korkulan tipte bir aracta uygulanmasi halinde hangi sonuclari dogurabilir?

Urunun bileseni hakkinda keske internet sitesinde daha cok bilgi verilseydi ama sirf yukarida cekincemden dolayi aracimin radyator sivisini degistiremiyorum. Eger buna bir alternatif olusturuyorsa dusunebilirim.

ghibli06
23-04-2016, 22:14
Bu tip bir urun, cok uzun zamandir icinde su olan ve bu surecte ici tortu yapmis ancak antifirizin hortumlari patlatmasindan ve dogabilecek potansiyel gereksiz masrafdan korkulan tipte bir aracta uygulanmasi halinde hangi sonuclari dogurabilir?

Urunun bileseni hakkinda keske internet sitesinde daha cok bilgi verilseydi ama sirf yukarida cekincemden dolayi aracimin radyator sivisini degistiremiyorum. Eger buna bir alternatif olusturuyorsa dusunebilirim.

hortumlardaki basıncı ve de kaynamayı düşürüyor ayrıca da tortu yapmaz motor içine zarar vermez ileride aşınma yapmaz diyor... bilemiyorum kullanan biri olsa da yorum yapsa...

dragstar
23-04-2016, 23:03
hortumlardaki basıncı ve de kaynamayı düşürüyor ayrıca da tortu yapmaz motor içine zarar vermez ileride aşınma yapmaz diyor... bilemiyorum kullanan biri olsa da yorum yapsa...

Aynen öyle, bende merak ediyorum.

Aero
24-04-2016, 09:04
Eğer ki araçlarınız gerçekten yüklü ise (200hp üzeri) kullanın. Stok bir araç için kullanmaya gerek yok açıkçası.

B.Koçer
24-04-2016, 22:11
110 hp dizel benim
Sıcak havada dur kalkı sevmiyorum
200 hp arabaya da binemem belli bir sure kullanmamın hic mi faydası yok ?

canozgur106
24-04-2016, 22:23
Bahsedildiği gibi stock araçlarda yada feh olanlarda gerek yok bencede..

Patisever
25-04-2016, 01:41
White RS icerisine artik 250ml denedim simdilik antifiriz ile.karisik ve bir tik altda sryrediyor hararet normale gore bakacagim ilerisinde basil fark edecek

erh
13-05-2016, 20:20
Gectigimiz pist gununde denedim. Motulun onerdigi gibi en iyi sonucu alabilmek icin motor suyunu komple bosalttim. Hatta birkac kere temiz su ile devirdaim yaptirarak iyice arindirdim. Sonunda akuculerde satilan saf su ile 250ml mocool ekledim. Sonuc, vaadedilen gibi 15 derece tamamen hayal. Sadece 5 dereve dusus yasadim ama bu bile bence yeterli.. Tavsiye ederim...

ghibli06
13-05-2016, 21:05
Gectigimiz pist gununde denedim. Motulun onerdigi gibi en iyi sonucu alabilmek icin motor suyunu komple bosalttim. Hatta birkac kere temiz su ile devirdaim yaptirarak iyice arindirdim. Sonunda akuculerde satilan saf su ile 250ml mocool ekledim. Sonuc, vaadedilen gibi 15 derece tamamen hayal. Sadece 5 dereve dusus yasadim ama bu bile bence yeterli.. Tavsiye ederim...

güzel haber, 5 derede çok makul zaten, nereden aldınız var mı Ankara'da satan yer?

erh
13-05-2016, 21:45
güzel haber, 5 derede çok makul zaten, nereden aldınız var mı Ankara'da satan yer?

Bende var 1 adet fazladan dusunurseniz alabilirsiniz.

ghibli06
13-05-2016, 22:05
Bende var 1 adet fazladan dusunurseniz alabilirsiniz.

alayım vallahi PM atıyorum :)

D.Demir
13-05-2016, 22:06
Evans benimde merak ettiğim bir ürün ve uygulama idi türkiye distiribütörüne gittim çok profesyonel bir ekip ile bu işi yapıyorlar asıl işleride zaten ralli aracı üretmek kendilerine getirip kullanmışlar şimdi başka araçlarada uygulama yapmaya başlamışlar fakat fiyatı biraz uçuk geldi bana polo gti aracımı komple evans uygulamasını yapmak için 800 tl lik bir rakam çıkardılar evansın + ları şu sistemde su olmadığı için basınç yok basınç olmayınca orjinal soğutma suyunun geçtigi hortumlara bişi olma şansı yok ama evans için motorunuzu soğutur die bi iddaları yok ürünün amacı yüksek sıcaklıklara ulaşsa bile motorunuz sistemde buhar oluşmuyo basınç yok kaynama sıcaklığı çok yukarda bölece aracınız fan bile kapatsa motor evans ile soğumaya devam ediyor

Yiğit G.
13-05-2016, 22:35
Evans benimde merak ettiğim bir ürün ve uygulama idi türkiye distiribütörüne gittim çok profesyonel bir ekip ile bu işi yapıyorlar asıl işleride zaten ralli aracı üretmek kendilerine getirip kullanmışlar şimdi başka araçlarada uygulama yapmaya başlamışlar fakat fiyatı biraz uçuk geldi bana polo gti aracımı komple evans uygulamasını yapmak için 800 tl lik bir rakam çıkardılar evansın + ları şu sistemde su olmadığı için basınç yok basınç olmayınca orjinal soğutma suyunun geçtigi hortumlara bişi olma şansı yok ama evans için motorunuzu soğutur die bi iddaları yok ürünün amacı yüksek sıcaklıklara ulaşsa bile motorunuz sistemde buhar oluşmuyo basınç yok kaynama sıcaklığı çok yukarda bölece aracınız fan bile kapatsa motor evans ile soğumaya devam ediyor

sonuçta şöyle birşey varmı ? Atıyorum iki araç düşün biri evans biri su ... Fan kapandı ikisinde de... yarım saat yol kaldı eve ama su dolu olan eve 10 dakka kala hararet yaptı dayanamadı.. Evans olan hararet yapmadan eve kadar dayanacaktır ? Doğrumu bu tezim ? Motoru daha soguk tutacak mıdır bu sıvı yani ? Bende düşünürüm böyle ise bizim minilerin motorları ciddi ısınıyor bide modlu yani.

D.Demir
14-05-2016, 00:35
Evet teziniz bir nevi doğru fakat evans ile aracınızın motoru soğumuş olmuyor motorunuz aynı şekilde ısınmaya devam ediyor fakat ürünün güzel tarafı zaten sizin bahsettiğiniz örnek'te olduğu gibi durumlarda mantıklı ama işin pratiğine gelirsek aracım hararet yapıyorsa çeker sağa soğuturum eve 20 dk geç giderim yada aracım hararet yaptıysa çekici çağırır tamirciye giderim ve 800 tl cebimde kalır ;) yani bu ürünü kullanma mantığı yarışma sırasında + olarak size döner belli bir sürede biyere yarışarak gidiyorsanız ve aracınızı tamir ettireceğiniz yer ulaştığınız yer ise mantıklı yani kısaca ralli yapıyorsanız mantıklı oluyor.

KÖROĞLU
14-05-2016, 09:52
Şu yok derken? Madde sıvı değil mi. Sıvı radyatör _ pompa-blok içinde hareket etmiyor mu? Nasıl basınç oluşmuyor o kısmı tam anlamadım. Bir de gri kaç litre sıvı alıyor da 800 TL istemişler. 5lt si için kabaca 60 gbp demişler. O da güncel kur ile 250 TL yapar. 15 lt sıvı mı alıyor gti?

-ER-
14-05-2016, 10:23
MoCool u 3 sene önce kullandım, yaz aylarında ciddi etkisi oldu fakat antifizli suyu azaltında öyle koyun ve birde sıcaklar bittiğinde komple boşaltın kalmasın içerisinde

ghibli06
14-05-2016, 11:01
MoCool u 3 sene önce kullandým, yaz aylarýnda ciddi etkisi oldu fakat antifizli suyu azaltýnda öyle koyun ve birde sýcaklar bittiðinde komple boþaltýn kalmasýn içerisinde

kisin icinde kalmasinin sakincasi nedir? bugun ben de ekledim 500ml...

Mehmetmert
14-05-2016, 13:14
Bende gecicem buna,Adananin sicakliginda azda olsa soguk olsun yeter.Birde bende intercooler yok watercooler
Illaki etkisi biraz daha fazla olucaktir diye dusunuyorum

D.Demir
14-05-2016, 17:48
Yok tam olarak ole olmuyo şoyleki uygulama için sistemden su olmamasi gerekiyor sistemde su kalmamasi icinde once sisteme bi sivi konuyo o sivi evansin urunun kullanimi icin sistemdeki butun suyu sistemden cikartiyo sonra evansim bu urunu konuyo ayrica o koyduklari sivi sistemde herhangibi bir kacak varmi onuda test ediyo valla basinç konusunda hic bi fikrim yok nasil oluyoda basinç olmuyo oda urunun farki iste

-ER-
14-05-2016, 21:05
kisin icinde kalmasinin sakincasi nedir? bugun ben de ekledim 500ml...

Şöyle ki üzerinde yazan ve nette araştırdığım kimyasalı soğutma odaklı olduğu için soğuk havalarsa harareti yükseltmiyor dolayısı ile aracınıza hem belli bir hararete sabit rutmak için biraz rolantiyi yükselttiriyor,
Ayriyetten donma önleyici (anti-frezee) olmadığı içinde hem korozyona karşı dayanaksız oluyor hemde soğuk havalarda koruma yapmıyor.
Bu havalarda sıkıntı olmaz 10derece aşağısında daha çok önem arz ediyor

mrbars
14-05-2016, 21:55
Evans'ta basınç su ile aynı. Lakin su "buhar fazına geçtiğinde" genleşmeden dolayı sistem içindeki basıncı aşırı artırıyor. Evans hep likit kaldığından, gaz fazı sebepli basın. artışı görülmüyor.

300E
15-05-2016, 00:24
Evansın sanırım kaynama noktası yüksek, fakat arabanın fan açmamasında soğutma örnekleri verilmiş, araba fan açmasa, zaten sıvı sıcaklığı 120 ye gelse, kaynama yapmasada, contanın halini düşünen yok. :)

Emre-U
23-06-2016, 22:33
Esenlikler
Konuyu ufak çapta hortlatiyorum kusuruma bakmayin. Aracım 98 model ae101 Corolla. Antalya da yaşıyorum ve bu sene gerçekten felaket bir sıcaklık var il geneli. sıcaklıktan dolayı aracım sisiyor sanki. Yani hava soğutmalı bettle lar gibi resmen. Ve bu hissedilir derecede . Mart ayı gibi aracımin boruları radyatör u fan ve fan motorunu yeniledim. Fakat sicaklik beni korkutuyor. Stock aracimda bu katkıyı kullanmam uygun olur mu acaba. Şimdiden teşekkür ederim.

stlegal
23-06-2016, 23:10
mocool antifiriz özelliği yok saf su gerekli ortoşama 4 derece ısı için değmez

ghibli06
25-06-2016, 07:25
ben koydum 1 ay kadar önce, normal seyir esnasında 4 derece kadar soğutuyor ama aracı sıkıştırmaya başldıkça en fazla 1 derece gibi gördüm ben...

diablopolis
25-03-2021, 13:55
ben de hortlatacağım ama ürünü kullanan arkadaşlar tavsiye eder misiniz ya da daha etkili bulduğunuz ürün var mı?

MeRtCaN
25-03-2021, 17:42
ben de hortlatacağım ama ürünü kullanan arkadaşlar tavsiye eder misiniz ya da daha etkili bulduğunuz ürün var mı?

Standart antıfrız olan Polo cup aracıma

2 Kutu mocool ve motul ınguel antıfrız uzerıne saf su olarak degıstırdım

cıddı derece su sıcaklıgım dusmustu kesınlıkle tavısye ederım

Tayfun-E30
25-03-2021, 19:58
Polo kac lt aliyoki iki kutu cok degilmi? Gerci fazlasini da bir zarari varmi onu bilmiyorum..

Yiğit G.
31-03-2021, 13:49
Evet teziniz bir nevi doğru fakat evans ile aracınızın motoru soğumuş olmuyor motorunuz aynı şekilde ısınmaya devam ediyor fakat ürünün güzel tarafı zaten sizin bahsettiğiniz örnek'te olduğu gibi durumlarda mantıklı ama işin pratiğine gelirsek aracım hararet yapıyorsa çeker sağa soğuturum eve 20 dk geç giderim yada aracım hararet yaptıysa çekici çağırır tamirciye giderim ve 800 tl cebimde kalır ;) yani bu ürünü kullanma mantığı yarışma sırasında + olarak size döner belli bir sürede biyere yarışarak gidiyorsanız ve aracınızı tamir ettireceğiniz yer ulaştığınız yer ise mantıklı yani kısaca ralli yapıyorsanız mantıklı oluyor.

hararet işin geyiği demek istediğim şuydu bu sıvılar bizim normal şehir içi araçlar için gereksiz eğer aracın hararet vs yapmıyorsa. Yapıyorsa da zaten tamirciye ver o parayı :) Yani benim araç stage 2 mini, bana hiçbir faydası olmaz şehir içi gazlamalarda vs çünkü zaten hararet vs sorunum yok ne yazın ne kışın. Bu sıvılar daha çok motoru extrem durumlarda kullanılan sporlar için geçerli olur ralli, hill climb, belki drift vs...

KÖROĞLU
01-06-2023, 10:33
Yıllar sonra bir hort yapayım konuya bakalım tecrübeler ne alemde.

Şimdi sabah beri bu mocool ürününü araştırıyorum elle tutulur bir bilgi göremedim.

TDS'ini incelediğimde ürünün monoetilenglikol içeren antifriz ile kullanılabileceğini söylüyor.

Haliyle motul'un soğutmak için araca önerdiği (Megane 2 RS) AUTO COOL OPTIMAL in de tds ine baktım (Technical data sheet) monoetilenglikol içeriri diyor.

İkna olmadım motul a mail attım onlardan da dönüş bekliyorum. Haliyle eğer tds verileri (ki güvenilir verilerdir bence) dikkate alınırsa antifiriz ile kullanmak mümkün.

Zira soğutma sistemine distile su hariç su koyma fikri bana hiç çekici gelmiyor. Koymam da.

Hatta kendisi de saf ürün kullanmayın demiş.

MOTUL MoCool is a concentrated cooling fluid that may be mixed with distillated water for immediate use as a coolant.
Mix with water at 5% (20:1).
Do not use pure product.
Can be mixed with most coolants monoethyleneglycol based.

MOTUL MoCool, soğutma sıvısı olarak hemen kullanılmak üzere damıtılmış su ile karıştırılabilen konsantre bir soğutma sıvısıdır.
Su ile %5 oranında karıştırın (20:1).
Saf ürün kullanmayın.
Monoetilenglikol bazlı soğutucuların çoğu ile karıştırılabilir.

**Motul dan bir dönüş olmadı. 4 ay geçmiş.

MURAT_HLX
17-11-2023, 06:55
Arkadaşlar eski konu ama yeni konu açıpta sormak istemedim,
hakikatten işe yarayan bir ürünmü kendileri,conta aksamına zararı dokunuyormu,fazla bilgim yok o yüzden soruyorum,saf su+antifiriz+bu ürünle kayda değer bir değişim söz konusu varmı ?

KÖROĞLU
17-11-2023, 07:37
hakikatten işe yarayan bir ürünmü kendileri,conta aksamına zararı dokunuyormu,fazla bilgim yok o yüzden soruyorum,saf su+antifiriz+bu ürünle kayda değer bir değişim söz konusu varmı ?

Adamlar zahmet edip dönmediler bile, belki mail ulaşmadım bilmiyorum. Ama denenebilir gibi geliyor. Antifiriz ile kullanıma uygun. Bu tür ürünlerin TDS leri piyasada biz suyla kullanıyoruz kardeş bir şey olmuyor diyen çokbilmiş abilere göre bana her zaman daha güvenilir gelir.

Yaza doğru ben soğutma sıvımı yenileyeceğim o zaman bunu deneyeceğim, neticeyi illa yazarım.

MeRtCaN
17-11-2023, 08:10

3 sene önce Polo cup aracımda kullandım

Kullanım şeklini çok araştırdım elde ettigim veri

Sogutma sistemini tamamen boşaltıp
hortumları sokup dısarıdan su yardımı ıle komple temızleyıp
daha sonra sıstemın bır ucunu bos bırakıp hava yardımı ıle komple temızlemıstım

sıstemı toplayıp ılk once ınguel motul antıfrız uzerıne moccol ve saf su ıle sıstemı tamaladım

su sogutma sıstemımde gozle gorulur sekılde 10 derece dusus gozlenmedım aldıgım log larda
( ıst parkda )

ben yararını gormustum asırı yuk altında cok ısınmıyordu arac

daha sonra aftercooler sıstemlı olan leon umuzde aynı sekılde kullandık

hem su sogurtma sıstemınde hemde ıat degerlerınde hıc bır sıkıntı yasamadık

MURAT_HLX
17-11-2023, 09:24
teşekkür ederim yorumlarınız için:)

MURAT_HLX
25-11-2023, 12:03
sormayı unuttum antifirizimi aldım,mocoolda aldım,saf suda aldım 7.5 lt su kapasitesi var aracımın,ürünün tamamınımı kullanmam gerekiyor 7,5%5 375 ml ediyor ama bilemedim sorayım dedim

Yiğit G.
12-12-2023, 13:05
Şu sıralar çok reklamı çıkıyor karşıma... Bu da mı aynı tarzda ürün ? Yani ben hayatta dökmem böyle şeyleri aracıma ama merak ettim. Deneyen oldu mu ?

https://m.media-amazon.com/images/I/610V159RAWL._AC_SS450_.jpg

eminkilic61
12-12-2023, 14:39
Şu sıralar çok reklamı çıkıyor karşıma... Bu da mı aynı tarzda ürün ? Yani ben hayatta dökmem böyle şeyleri aracıma ama merak ettim. Deneyen oldu mu ?

https://m.media-amazon.com/images/I/610V159RAWL._AC_SS450_.jpg

bir ara deli gibi reklam basıyorlardı, o zamanlar yabancı sitelere bakıp pek bilgi edinememiştim.
hatta bir-iki fenomeni de parayla bağlamışlardı ama bu aralar önüme düşmedi reklamları.

Resul911
05-03-2024, 10:36
3 sene önce Polo cup aracımda kullandım

Kullanım şeklini çok araştırdım elde ettigim veri

Sogutma sistemini tamamen boşaltıp
hortumları sokup dısarıdan su yardımı ıle komple temızleyıp
daha sonra sıstemın bır ucunu bos bırakıp hava yardımı ıle komple temızlemıstım

sıstemı toplayıp ılk once ınguel motul antıfrız uzerıne moccol ve saf su ıle sıstemı tamaladım

su sogutma sıstemımde gozle gorulur sekılde 10 derece dusus gozlenmedım aldıgım log larda
( ıst parkda )

ben yararını gormustum asırı yuk altında cok ısınmıyordu arac

daha sonra aftercooler sıstemlı olan leon umuzde aynı sekılde kullandık

hem su sogurtma sıstemınde hemde ıat degerlerınde hıc bır sıkıntı yasamadık

Ben de 1.4 tsi ihi hybrid aftercooler olan aracıma almayı düşünüyorum. İat gazlayınca çok ısınıyor.
1 kutu mocool 500 ml yeterlimi ?
Saf su ne kadar olmalı?
Kışın da kullanabilir miyim?

turboman
05-03-2024, 12:16
Ben de 1.4 tsi ihi hybrid aftercooler olan aracıma almayı düşünüyorum. İat gazlayınca çok ısınıyor.
Saf su ne kadar olmalı?
İat motora giren hava sıcaklığı olduğu için bu ürünün bi faydasının olacağını sanmam. Siz cooler ve hava girişine bi değişiklik yapmalısınız iat düşmesi için.

KÖROĞLU
05-03-2024, 14:28
Saf su ne kadar olmalı?

bu iat ı düşürmez, coolant a (soğutma sıvısı) fayda sağlar.

İat için daha büyük cooler ile başlamak lazım.

Ben iat için intercooler üzerine insignia nın fıskıye memeleri ile bir sistem yaptım 3-4 derece fayda gördüm.

WRX Budget Intercooler Sprayer - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=xO0rbCEjrPw)

Resul911
05-03-2024, 15:35
Bende intercooler yok watercooler olduğu için sıcaklık düşürebileceğini düşünmüştüm.

MeRtCaN
05-03-2024, 17:23
bu iat ı düşürmez, coolant a (soğutma sıvısı) fayda sağlar.

İat için daha büyük cooler ile başlamak lazım.

Ben iat için intercooler üzerine insignia nın fıskıye memeleri ile bir sistem yaptım 3-4 derece fayda gördüm.

WRX Budget Intercooler Sprayer - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=xO0rbCEjrPw)

1.4 tsı da cıddı anlamda ıat dusuruyor cunku arac aftercooler lı havayı su ıle sogutuyor

kendı aracımda test ettım

Resul911
05-03-2024, 20:01
1 kutu 500 ml yeterlimi ?
2 kutu 1000 ml koysam daha etkili soğuturmu ?

KÖROĞLU
06-03-2024, 07:01
1.4 tsı da cıddı anlamda ıat dusuruyor cunku arac aftercooler lı havayı su ıle sogutuyor

kendı aracımda test ettım

soğutma sıvısında vaad edilen 5 derece kadar soğuma o kadar etki sağlıyor mu ?

Gerçekten iyiymiş o zaman.