Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel astra g termostat

bilaloztkr
22-04-2016, 14:54
2000 Model opel astra g,138.000 km de aracımız var.araçta belli bir miktar yağ eksiltme var(daha öncede konu açmıştım)

konu budur:http://www.techturkey.com/forum/sohbet/209804-astra-yag-eksiltme.html

arayışlarım devam ediyor,motor içine girmedim,***** opeller biraz sıcak çalışıyor.(şimdi düşündüm baya sıcak çalışıyor) opel forumunda arkadaşın biri termostat değişimi yaparak(87-92)galiba,yağ eksiltme vs olsun bir çok sorundan kurtulmuş.işin ilginç yanı bir çok astra g yağ eksiltiyor ve servislerinde normal demesi ile opel camiası aracın sıcak çalıştığını,yağ eksilttiğini kabullenmiş gibi. ARAÇ SICAK ÇALIŞTIĞINDAN YAĞ İNCELİP EKSİLTİYOR,termostat değişimide mantıklı bir çözüm gibi geliyor.denemeye değer mi? termostat olmuş 111 lira,paramız boşa gitmesin:) daha önce deneyen var mıdır?

AliGizda
22-04-2016, 15:21
Motor kodunuz X16XE ise bende de aynı motorlu Corsa GSİ var. Bende aynı dertten muzdariptim ve Mobil 10/50 yağ koydum şu anda hiç bir sıkıntım kalmadı. Mobil 10/40 bor ekle sorunun bir nebze çözülür.

bilaloztkr
22-04-2016, 15:26
abi ben bir ara 10-60 koymayı bile düşündüm:) ama koymadım,bu seferde yağ çok kalın olacağından parçaların dönmesi zorlaşır diye düşünüyorum?yine opel forumunda bir arkadaş astra g lere fabrika çıkışı 92 termostat takıldığını söylüyor(sıcak ülkelere gidenlere) ama türkiyeye gelenlere bu termostatı koymamışlar,zaten 92 termostat tr'de zor bulunuyor.

AliGizda
22-04-2016, 15:30
Motor kodun aynı ise söylediğim gibi 10/40+bor ekle, eğer hararetin yükseliyorsa termostat değişerek bu sorunu düzeltiyorlar ama dur kalk trafikte 95' lere yükselmesi normal. Bende durum böyle seyrediyor ve Dr' un söylediği bu :)

ckrc
22-04-2016, 17:32
210 bin kmde astra g var
20 bin kmde denk gelirse yag degisiyor 20-22 binleri bulduguda oluyor 10/40 alf. 30 liralik yag
aldigimiz gunden beri gram yag eksiltme yok, bosalttigim yagi bos motor yagi kabina koydum %70 i doluydu, %70 i kadar koyuyoruz zaten.
Sicak calismiyor benim aracim 82-85 arasinda daha hararet cubugu orta cizgiyi gecmedi.
Yag eksiltmesi kronik "sorun" ama boyle abi bu motorlar diyen ustadan kacin, uzaklasin.
Termostat ve radyatoru degistirin, ben duzenli olarak kontrol ediyorum, en onemli bakimidir opelin.
Yag tipi yag yakmayi azaltmaz, size az hissettirir.
Aracta problem oldugu asikar.

bilaloztkr
22-04-2016, 17:35
210 bin kmde astra g var
20 bin kmde denk gelirse yag degisiyor 20-22 binleri bulduguda oluyor 10/40 alf. 30 liralik yag
aldigimiz gunden beri gram yag eksiltme yok, bosalttigim yagi bos motor yagi kabina koydum %70 i doluydu, %70 i kadar koyuyoruz zaten.
Sicak calismiyor benim aracim 82-85 arasinda daha hararet cubugu orta cizgiyi gecmedi.
Yag eksiltmesi kronik "sorun" ama boyle abi bu motorlar diyen ustadan kacin, uzaklasin.
Termostat ve radyatoru degistirin, ben duzenli olarak kontrol ediyorum, en onemli bakimidir opelin.
Yag tipi yag yakmayi azaltmaz, size az hissettirir.
Aracta problem oldugu asikar.

abi performans olarak hiç bir sıkıntısı yok,soğuk motorla gazlamam,sıcak motorla gazlarsam bile benzinde gazlarım,benzinde basınca kadranın dibini rahat görüyor araç,motoru ölü araç performansı gösterebilir mi?
ayrıca sizin termostat çok iyimiş orjinali değil galiba,değiştiniz mi?