Orijinalini görmek için tıklayınız : 2004-2005 e46 320d veya 318i Veya Honda Cıvıc V-tec Hakkında
muratlee
25-04-2016, 16:52
Merhaba,
Şuan halihazırda kullandığım 2007 cıvıc'im var yakıtı haricinde genel olarak memnunum km biraz ilerlediği için değiştirmek durumundayım.
Önceliğim;
1.04-05 bmw e46 320d Full
2.04-05 bmw e46 318i Full
3.04-05 Honda cıvıc V-Tec Es. veya Honda Cıvıc FD6
Bulursam 150.000 km'nin altında bir araç alacağım . Dizelde enjektör,turbo vs. gibi ekstra parçalar pahalıya gelebilir çok temizini bulamazsam vazgeçebilirim. 2. tercih olarak 318i bir kaç tane temiz baktım 45-50 bin tl arasında merak ettiğim performansı nasıl , tüpe uyumlumu tüpte ve benzinde yakıt tüketimi nedir ? Hızlandırmak amaçlı motora zarar vermeden küçük modifikasyon olarak neler yapabilirim ? Piyasası nasıldır aldığım kadar rahat satabilir miyim ?
Senede 5.000 km yapıyorum hem aile aracı olarak hemde biraz spor amaçlı kullanacağım ekstra önerilerinizi duymak isterim:)
Şimdiden değerli düşünceleriniz ve yorumlarınız için teşekkürler
iyi forumlar.
Yılda 5000 km yapıyorsanız dizel bakmaktaki amacınız nedir?
Aynen 5000km yapıyorsanız dizele hic girmeyin derim, hele e46 dizel iyice kotu bence.
Baktığınız civicler vtec2 kasa diye geçer soch vtec yani tek egzantrik 110 Hpdir. 218 Kmde kesiciye girer. yazılım yapılmaz komple beyin takmak gerekir filtre headers eksoz ile keyifli olur :)
muratlee
28-04-2016, 07:37
Yılda 5000 km yapıyorsanız dizel bakmaktaki amacınız nedir?
Aynen 5000km yapıyorsanız dizele hic girmeyin derim, hele e46 dizel iyice kotu bence.
Baktığınız civicler vtec2 kasa diye geçer soch vtec yani tek egzantrik 110 Hpdir. 218 Kmde kesiciye girer. yazılım yapılmaz komple beyin takmak gerekir filtre headers eksoz ile keyifli olur :)
Öncelikle cevaplarınız için tek tek teşekkür ederim.
Şuan ki Cıvıc FD6 arabamla ne zaman dışarı çıksam benzinliğe uğramadan geçemiyorum ayrıca performans konusunda yeterli değil.
Ama gerçekten o kadar kötü diyorsanız benzinli 318'lerede bakabilirim gerçi 2000 cc 143 bg performansını bilmiyorum ama...
En son çare vtec2 düşünebilirim veya önerilere de açığım ama tercihim bmw'den yana:)
320d hariç diğer seçeneklerde performans neredeyse aynı bindiğiniz arabada 120 hp zaten
Hız tatmini konusunda e46 320d daha mantıklı turbodan dolayı tork daha farklı hissettirir yazılım vs ile daha kolay hızlandırırsınız.
muratlee
06-05-2016, 09:28
320d hariç diğer seçeneklerde performans neredeyse aynı bindiğiniz arabada 120 hp zaten
Hız tatmini konusunda e46 320d daha mantıklı turbodan dolayı tork daha farklı hissettirir yazılım vs ile daha kolay hızlandırırsınız.
Ancak çok temizini bulabilirsem dizel alabilirim:)
peki 318 e ufak tefek motora zarar vermeyecek şekilde modifikasyon olarak neler yapılabilir ?
burakgunay
06-05-2016, 10:17
bence hepsi boşa uğraş ve para israfı olur. Daha hızlı araba istiyorsanız, o bütçeye daha hızlı araba alın. Aile arabası alıp, hele ki atmosferik, onu hızlandırmaya calısmak çok ugrastırır ve gereksiz çaba olur.
muratlee
06-05-2016, 12:28
bence hepsi boşa uğraş ve para israfı olur. Daha hızlı araba istiyorsanız, o bütçeye daha hızlı araba alın. Aile arabası alıp, hele ki atmosferik, onu hızlandırmaya calısmak çok ugrastırır ve gereksiz çaba olur.
o bütçeye ancak daha hızlı hb araba alınır hb'leride ben sevmiyorum. Daha hızlıdan kasıt hız tutkunu değilim olağan performansı biraz daha artsın yeterli.
Örneğin şuanki kullandığım 2007 sedan cıvıcten daha performanslı olması benim için yeterli yoksa bir TD performansı beklemek saçma olur:)
burakgunay
06-05-2016, 13:36
o bütçeye ancak daha hızlı hb araba alınır hb'leride ben sevmiyorum. Daha hızlıdan kasıt hız tutkunu değilim olağan performansı biraz daha artsın yeterli.
Örneğin şuanki kullandığım 2007 sedan cıvıcten daha performanslı olması benim için yeterli yoksa bir TD performansı beklemek saçma olur:)
dereceli egz, beyin, yüksek sıkıştırmalı piston, kapak taşlama, ince conta, port polish vs vs gibi uygulamalar olmadıkça atmosferik 1.6 araçlardan güç almak zor. FEH yapıp zevk alınabilir ama güç zor.
Fd6 dan inip vtec2 ye bineceksin !! ??
muratlee
10-05-2016, 12:29
Fd6 dan inip vtec2 ye bineceksin !! ??
fd6 ne performans nede görünüş olarak yaktığının hakkını vermiyor asıl sebep buda değil aslında km 155.000'e geldi dahada yükselmeden satmak istiyorum