PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acill! İşin içinden çıkamadım yardımm



ysnaiwa
01-05-2016, 21:44
Arkadaşlar 17. Dönem pomem özel harekat branş sınavlarında başarılı oldum şükürler olsun. Fakat benim başka bir derdim var. Bi bilen yol gösteren abilerim kardeşlerim olur belki diye buraya konu açma gereği duydum.

8 yıldır bilindik büyük yabancı bir market zincirinde sicili temiz bir geçmişim var, ve haliyle kıdem tazminatım da var. Şirket İK ya ve işletme müdürüne sınavlarda başarılı olursam anlaşmalı bir ayrılma teklif etmiştim daha önce ve bu durumun olabileceğini normal karşıladıklarını kesinleşince görüşmek üzere durumu ertelediler bende sınav sonuçlarını bekledim tabi ki. Geldik bugüne başarılı olduğumu ve mayıs 15 de resmen pomem öğrencisi olacağımı söyledim (sadece öğrenci olacam maaş vs yok 275 tl harçlık var tek) ve bildiğin kıvırmaya başladılar. Bu durum da benim canımı iyiden iyiye sıktı sınavı kazandığıma sevinemedim bile. Geride birikmiş hatrı sayılır banka borçları vs. dolu durumda. Ben şuan askerlik yapmadım ve askere gidersem tazminatımı alabilecem.

Şuan asker olsaydım pomem birliğe evrak gönderip terhis belgesini alabiliyor olacaktım. Sizce askerlik şubesi ile görüşsem mayıs ayı içinde askere gidebilirmiyim? Askere gitmekten kasıt teslim olmayacam. Tabi bu durum okul için sorun olacak mı onu da bilmiyorum çünkü sülüs çıktığı an itibari ile okulda olacam. Bu işlemleri hem askerlik şubesi hem pomem için sorun oluşturmuyorsa yapacam. Haftasonu olduğundan görüşüp fikir alamadım iki yerden de. Yine bununla alakalı bir konu ise iş kanunundaki şu madde kafamı bulandırıyor Madde 31
" Muvazzaf askerlik ödevi dışında manevra veya herhangi bir sebeple silah altına alınan veyahut herhangi bir kanundan doğan çalışma ödevi yüzünden işinden ayrılan işçinin iş sözleşmesi işinden ayrıldığı günden başlayarak iki ay sonra işverence feshedilmiş sayılır.

Buradaki kanuni ödevden kasıt nedir? Ne tür kanuni görevler buna örnek olabilir?

ysnaiwa
02-05-2016, 07:07
Güncell...

dragstar
02-05-2016, 07:31
sword nickli üyeye mesaj atarsan yardımcı olabilir.

arda35
02-05-2016, 09:10
Polisliği meslek olarak yapacağın için kanuni ödev olarak tanımlanmaz. Mantıken başka bir iş için ayrılmış oluyorsun. İşyerine önceden bildirmekte fayda var. Kıdem alamadığın gibi ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilirsin.

suk3b3
02-05-2016, 09:29
Sen pomemi kazandiysan zaten askeriye ile yazışma yapılır ve mesleğe başlayacağın tarihten 10 yıl sonrasına kadar muaf görünürsün
Senin suan askerlik subesine gidip ben askere gidicem deme ihtimalin yok. Basta patronuna askere gidicem deseydin. Belge aldiktan sonra pomeme gitmis olsan paran elindeydi

ysnaiwa
02-05-2016, 12:57
Şöyle bir durum var. Şuan askerde olan arkadaşım da kazandı birliğe henüz kağıt göndermemişler 1 haftayı bulacağını söylemişler. Bu süreç içinde erken sevk olabilirim diye düşündüm. ***** yaşanan olaylardan sonra herkez tecil ettiriyo giden pek yok eskisi gibi.

N0M4dh
02-05-2016, 15:56
öncelikle hayırlı olsun, ben sizin yerinizde olsam askerlik şubeye gider direk celbe yazın derdim silüsü aldığım gibi iş yerinden tazminatı alırdım, ardından askerlik şubeye gider polisliği kazandım deyip sınav pomem sonuç belgesini gösterirdim.

unutmayın sınav sonuç belgesini sorgulamak zorundalar ve iç işleri yazışması ile asker direkt terhis ediyorlar.

ysnaiwa
07-05-2016, 17:42
Herkese tek tek teşekkür ederim. 1 haftalık koşturmaca neticesinde yazamadım. Ben neticeye ulaşamadım ama merak eden veya aynı durum başına gelen arkadaşlara yol gösterir diye araştırmalarımı yazıyorum. Pomem okulu sonuçlar açıklanır açıklanmaz ASAL' a okulu kazandığım ve okul süresince tecil işlemleri yapılması için bildirmiş durumda. İlk başta "yok öyle şey olmaz daha okula kayıt yaptırmadım ki" desem de ASAL daki görevli memur benim kimlik no mu sisteme girince 2 tane tecil gözüktü; birisi lisans birisi ise pomem. Yani tecil bozsam polislikten vazgeçmiş olacaktım bende hiç ellemedim şirkete istifamı vermek zorunda kaldım. Polis akademisi de ASAL da ellerinden gelen yardımı yaptılar benim için ama riskli bir durum var ortada ve kimse de o riske giremiyor. Çünkü polis akademisinin yaptırdığı işlemi bozup asala müracaat edip sonra da asal ın yaptığı işi bozulması lazım ki bunun da garantisi yok. Herşeyin sonucunda tek birşeyi öğrenmiş durumdayım yine de en merhametlisi devletimiz ve çalışanlarıdır arkadaşlar. Büyük koca şirketlerde takım elbise içinde olup sahte bir dilekçe cevabını bana gösterip "merkez İK red kararı verdi canın sağolsun yasincim" diyen şakşakçı işletme müdürleri var. Kaldı ki merkez İK ya ne yazan var ne konuşan kendisi sekreterine bir tane kağıt doldurtmuş bana gösteriyo sanki çocuk kandırıyo :) Allah'a havale ettim kaldı ki tüm kıdemimi değil sadece bir miktarını talep etmiştim maksat borç harç rahatlasın maaş alamıyacaz neticede (275 Tl pomem harçlığı var). Sadece benim bağlı olduğum bölüm yılda 55 Milyon TL ciro yapıyo (min %15 marj 6 kişiyiz bölümde) sırtımdan geçen tırlar dolusu ürünü alıp satıp yükleyip müşteriyi mutlu gönderen yine benim. Allah büyük

Dragger
07-05-2016, 17:53
Yazık olmuş emeklerine, keşke bir çözüm üretilebilseydi.

Allah büyük, umarım o 3 kuruş parana göz koyanlardan bin katıyla çıkar.

Büyük şirketler, plazalar, takım elbiseler vs hikaye içinde adam olmadıktan sonra.

Ben İstanbul Park F1 pistini işleten, senede 40bin araba kiralayan, özel garajlarında trilyonluk arabaları olan adamlardan 3 kuruş tazminatımı alamadım, hala mahkemelerde uğraşıyorum. Beddua etmek istemiyorum ama Allah bir gün elbet onların yakasına yapışma şansı verir burda veya öbür dünyada mutlaka hesabı sorulur.

ysnaiwa
07-05-2016, 18:09
Yazık olmuş emeklerine, keşke bir çözüm üretilebilseydi.

Allah büyük, umarım o 3 kuruş parana göz koyanlardan bin katıyla çıkar.

Büyük şirketler, plazalar, takım elbiseler vs hikaye içinde adam olmadıktan sonra.

Ben İstanbul Park F1 pistini işleten, senede 40bin araba kiralayan, özel garajlarında trilyonluk arabaları olan adamlardan 3 kuruş tazminatımı alamadım, hala mahkemelerde uğraşıyorum. Beddua etmek istemiyorum ama Allah bir gün elbet onların yakasına yapışma şansı verir burda veya öbür dünyada mutlaka hesabı sorulur.

Malesef çözüm yok abi, bu işe devlet müdahale etmedikçe tüm özel sektör çalışanların işi zor. İnşallah mahkeme senin lehine sonuçlanır abi. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz Allah bunun hesabını inşallah ahirete bırakmaz bu dünyada almayı nasip eder. Allah büyük