PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardim... Bmw 525 i yoldayken gazi kesiyor...

korayy_8
03-05-2016, 07:50
Arkadaslar aracta yolda giderken kesik kesik gazi yeme sorunu vardi bundan yola cikarak bujileri degistirip bobinleri kontrol ettik sorun duzelmedi.. Krank sensoru dediler degistirdik duzelmedi... Sonra beyin tamir edilmis dediler onuda degistirdik tam sorun duzeldi derken bu seferde araba yolda giderken bir anda tamamen gazi kesiyor yani gaz yemiyor ve gitmiyor stop edip ekranlar gideme kadar bekleyip calistirinca duzeliyor.. Hem benzinde hem gazda yapiyor... Simdiki sorun ne olabilir sizce artik hem para hariyacak hemde sanayide gecirecek vaktim ve tahaulu kalmadi... Iki ustaya gidiyorum ikiside farkli bisey diyor isin icinden cikamiyoruz... :(:(

streetracer_nos
03-05-2016, 07:58
subapların yanmış olabilir ben astra h da aynı sıkıntıları yaşadım senin hesap buji bobin beyin hepsi değişti sonrasında motor içine girip subapların yanık olduğunu gördük.Hiçbişey yokken özellikle soğuk havalarda daha sık olmakla birlikte saçma sapan birden araba arıza moduna giriyodu.kontak kapatıp 30 saniye bekleyip tekrar calıstırıyodum düzeliyodu

korayy_8
03-05-2016, 08:11
Soguk sicak farketmiyor... Ornegin arabayi sabahtan alsama kadar kullaniyorum aksam hic olmadik yerde bir anda ariza veriyor ve kenara cekip stop etmek zorunda kaliyorum zaten gitmiyor araba ama calistirir calistirmaz yuksek devire cikarsam o sekilde gidiyor... Cok garip bir durum ama sibop larada baktiririz kenarda dursun.. Yesekkur ederim..

raja52
03-05-2016, 08:30
Araç kaç model?

korayy_8
03-05-2016, 08:32
91 model m50b25

raja52
03-05-2016, 08:49
Bu kadar tesadüf olmaz sanırım, Koray bizim Koray, araçta beyazdır herhalde. Benim tahminim ateşleme problemi, büyük ihtimalle de bobinlerden ya da tesisatından olabilir. Bence sen Kara Şükrü'ye yani Burak Oto'ya gitmelisin. Başkent oto sanayi 1766.sokak Özel Bilgi hastanesinin arkasında kalıyor. Şükrü ustaya bir danış.

korayy_8
03-05-2016, 08:53
Hocam arabayimi taniyorsun yoksa biz tanisiyormuyuz :) kara sukru hemen isimin yaninda bi o kaldi onada gidiyim :) ama atesleme olma ihtimali cok dusuk oyle olsa ya surekli yapmasi lazim birde pc ye bagliyoruz hata vermiyor bobin ve enjektorler ...

raja52
03-05-2016, 09:11
Ben Ümit, eğer bobinlerde kaçırma kılcal çatlak vs varsa ondan yapabilir. Eski bir arabamda başıma gelmişti, alakasız bir lpgci bulmuştu, o ana kimse bobinlere suç atmamıştı. Farklı bobin takımıyla denemek işi çözer bence. Şükrü'ye bir uğra eğer BF plakalı araçsa tanır zaten.

Sert@ç
03-05-2016, 09:14
Ferros garaja gidin Ferhat abiyi bulun her türlü çözer kendileri m50yi gözü kapalı toplar
Adres; harun jantın 3-4 dükkan yanı
Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 42. Sok. No:12

korayy_8
03-05-2016, 09:33
Ben Ümit, eğer bobinlerde kaçırma kılcal çatlak vs varsa ondan yapabilir. Eski bir arabamda başıma gelmişti, alakasız bir lpgci bulmuştu, o ana kimse bobinlere suç atmamıştı. Farklı bobin takımıyla denemek işi çözer bence. Şükrü'ye bir uğra eğer BF plakalı araçsa tanır zaten.
Tamam umit bende tanidim simdi :) bugun ugriycam bakalim..

korayy_8
03-05-2016, 09:34
Ferros garaja gidin Ferhat abiyi bulun her türlü çözer kendileri m50yi gözü kapalı toplar
Adres; harun jantın 3-4 dükkan yanı
Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 42. Sok. No:12

Ferros garaji da biliyorum bakalim kara sukru de bulamazsa ona gidelim...

Utku85
03-05-2016, 10:08
Hava akış metre sensörüne de bakılmalı.
LPG'li ve performans hava filtresi takılmış BMW'lerde genelde sıkıntı yaratıyor.

korayy_8
03-05-2016, 10:17
Hava akisada baktirdim yazmayi unutmusum... Arabada 3 aydir kendi orjinal hava filtresi var ama bir ihtimal bir daha bakmayi dusunuyorum...

Sadık Özyer
03-05-2016, 11:34
Hava akisada baktirdim yazmayi unutmusum... Arabada 3 aydir kendi orjinal hava filtresi var ama bir ihtimal bir daha bakmayi dusunuyorum...

sertaçın dediği yere git arabayı bırak çay iç iş bitince ararlar.

douu
03-05-2016, 15:26
aynı sorunu yaşadım. akışmetre ve ekstantrik pozisyon sensörü arızaları verdi cihaz üzerinde. değiştirdik ve çözüldü.

korayy_8
11-05-2016, 08:08
Arkadaslar aracta suan bobinlerde degisti ve sprunu motor sogukken tupe grcince yapiyor cok nasir olsada araba sicakken stop edip calistirdiktan 2-3 dk sonra yapiyor... Gecen sefer iki uc kez yaptigi anda benzine aldim arabayi ve duzeldi fakat dun yaptiginda benzine almama rahmen duzelmedi ve stop edip beklemek zorunda kaldim... Ustaya sordum araba arizaya gecince kendini korumaya alir dedi... Isin icinden cikamadim yani hala... Bi degismeyen egzantrik sensor ve akismetre kaldi ama pc de hata vermiyor bu iki parcada bakalim neler olucak ilerleyen zamanda... Bu arada yardimlariniz icin tesekkur ederim hepinize...