Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 206 Feline
2006 model Peugeot 206 Feline aracımda fabrikasyon 6 hoperlör bulunuyor.
Ses sistemleri hakkında bilgim oldukça az. Aracın orjiinal konsol görüntüsünü bozmadan (orjinal teybi değiştirmeden) aracın ses sistemini geliştirmek istiyorum. Araçta bangır bangır güm güm bas istemiyorum . Benim istediği ses kalitesini ve desibeli biraz daha yükseltmek. Ekonomik bir şekilde teybin orjinal görüntüsünü bozmadan ses kalitesini yükseltmem mümkün mü? Neler yapılabilir maliyet nasıl olur .Yardımlar için şimdiden teşekkürler
Ana ünite değiştirmeden çığır açılmaz bence.
Ekran ve düğmelerin rengi istenen renk ve tonda ayarlanabilen Pioneer teypler var.
Yok illa oem ile devam etmek istiyorsan orj. hoparlör yuvalarına coax. hoparlör alarak bir tık iyileştirme şansın var. Önler 16cm, arkalar 13cm çapında.
Anladım hem ekonomik olur hemde sonradan takilan teyplerin tipini hic sevmiyorum o nedenle orjinalden ilerlemek istemiştim.
Anladım hem ekonomik olur hemde sonradan takilan teyplerin tipini hic sevmiyorum o nedenle orjinalden ilerlemek istemiştim.
aynı mantıkla başlamıştım kendimi ancak 2600tlde durdurabildim ve açık konuşim 1500tlye kadarda gram fark olmadı çünkü orijinal ana ünite ile ses kazanmaya çalışmak el freni çekili yada zincirlenmiş araca beygir yüklemek gibi birşey .
şahsen ya orijinal ünite ile devam edecek ama çok ciddi paraya kıyıp hi-level girişleri olan kaliteli marka bir anfi alacaksın audison sr4 gibi hatta o yetmezse audison bit ten yada bit 1 gibi prossesör.
yada uyguna olsun ama ses tatminkar şekilde değişsin dersende ikinci el kaybedeceği kadar kaybetmiş sonradan zarar etmeden satabileceğin kaliteli alpine,clarion,kenwood,jvc gibi teyp alacaksın.
inan bazen sadece teybi değiştirenler o denli memnun kalabiliyorki hoparlörlere dokunmuyorlar çünkü inan bana hoparlör 3 birim etkili ise,anfi 4 birim etkili ise teyp muhtemelen 10 birim etkili.
bunun yanısıra özelliklede o araç için uyguna sadece kapılara bile olsa ses yalıtımı yapsan çok çok fark görebilirsiniz.
bu 2 yol haricinden birine yok isen sakın civata bile sökme harcayacağın her dk ve kuruş ziyan olur benden söylemesi ancak ses,gürültü yükseltirsin aynı şahinciler gibi ses kalitesinin Ssi olmaz.
Faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Verdiğin bilgilerin ışığında bir karara varacağım :) teyp değişecek gibi görünüyor. Fiyat performans olarak uygun, 206 nın orjinal teybinden daha temiz ses verecek bir teyp öneriniz var mı
Faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Verdiğin bilgilerin ışığında bir karara varacağım :) teyp değişecek gibi görünüyor. Fiyat performans olarak uygun, 206 nın orjinal teybinden daha temiz ses verecek bir teyp öneriniz var mı
Clarion
Alpine
Pioneer
Bu üçlüden giriş seviyesi harici bir cihaz seç derim.
Ben hep Pioneer kullandım ve hala da kullanıyorum. Pioneer için basite indirgersek, 3 amfi çıkışı olsun yeter :) Bu üç çıkışı kullanacağından ziyade giriş seviyesi cihazlarda 1 veya 2 çıkış olduğundan.
Bu arada Pioneer için ara aparatlarda mevcut. Oem direksiyon altı kumanda ile Pioneer teybi kontrol edebiliyorsun.
Not: Senin aracın radyo antenini hatırlamıyorum ancak dibi şişman ve yayvansa yükselticili antendir. Bu anteni olan araçlarda radyo anten soketi dibinde bir soket daha olur. Tekli kablodur. O kabloya 12V bağlamazsan yükseltici çalışmayacağından radyo çekim gücü düşük olur. 12V alırken kontağa bağlı olan almanı, yükselticiyi 7/24 çalıştırmamanı tavsiye ederim.
F/P olarak düşünüyorsan açık ara yeni seri Kenwoodlar derim
1) eğer CD bende şart diyorsan standart şu var:
http://www.atakantuning.com/Kenwood-KDC-U-259-A-USB-Girisli-Oto-MP3-Teyp,PR-1127.html
bunun yurtdışındaki modeli/ Amerikadakinin aynısı:
http://www.crutchfield.com/S-yfwf1ioF93J/p_113KDC258U/Kenwood-KDC-258U.html
dikkatini çekerimki reviews yani yorumlarda nadiren 5 yıldız alabilmiş bir ünite
2) eğer ben hoparlörlere anfi manfi takmayacam en fazla ilerde belki bir mono anfi ve sub takarsam takarım vede USB den şarkı dinlerim dersen açık ara aşağıdaki üniteyi hiçbiri alaşağı edemez.
kenwood ses kalitesi + 24bit dac çevirici vs gerçekten ama gerçekten çok tatlı sesi var
Kenwood KMM-U 256 Radyolu, USB Girişli Kumandalı Oto Teyp | Oto Teypler | Kenwood (http://www.atakantuning.com/Kenwood-KMM-U-256-Radyolu-USB-Girisli-Kumandali-Oto-Teyp,PR-1121.html)
burdada bakınız buda aynısının ingiliz pazarında satılanı vede gerçekten çok zorlayacı bir yorumcunun tarafından adeta altın değerinde sesi var yazmış 10 üzerinden ses kalitesine 10 vermiş
https://www.talkstuff.net/index.php/index.html/_/reviews/source/kenwood-kmm-257u-single-din-fmusbipodflac-he-r1476
şahsen ben bu 2 üniteye bakardım yarın satmaya kalksan ztn 150tlye satarsın olur biter bilemedin 125olsun canın yanmaz montajı kolay güncel ve sesi çok güzel,
bu arada cdsiz olan 2inci versiyonu yarım teyp kadar derin montajı çok daha kolay.
not olarakta şunu söylim istanbulda Renault forumlarına üye Engin abimiz var sanırsam birkaç foruma daha üye 60tlye Eren beyinde dediği gibi direksyiondaki kumandanız ile kontrol edebileceğiniz aparat yapabiliyor.
Adem Kurtuldu
04-05-2016, 23:09
Sony xplod kullanıyorum tavsiyede ederim şmdiden kolay gelsin...
1 teyp değiştirmeden bir adım yol alamazsınız.
2 alacaksanız alpine teyp modellerine bakım işletimi ve ses kalitesi tartışılmazdır. kumandanızıda daha rahat aparatlarla kullanabilirsiniz.
3 kapıdakileri oval hoparlörlerle değiştirin. anfisiz işinizi görecektir.
4 gücünüz var ise sadece focalin krx serisinin tweeterini bile alsanız sesten duramayacağınızın garantisini veririm ki ben böyle yapıyorum. focal krx3 midrange ve tweeterı mevcut. mid basları bağlamadım eve koydum bagajada jbl 38lik sub attım aracın içinde ki ses dünyayı alıyor görenler şoke oluyor 2 tane minicik hoparlörden çıkan ses tartışılmaz 4 pioneer kolonu bastırıyor ve parçalıyor.
Yarbay abi teşekkür ederim. Söylediklerin benim için çok yararlı oldu.
eğer ben hoparlörlere anfi manfi takmayacam en fazla ilerde belki bir mono anfi ve sub takarsam takarım vede USB den şarkı dinlerim dersen açık ara aşağıdaki üniteyi hiçbiri alaşağı edemez.
kenwood ses kalitesi + 24bit dac çevirici vs gerçekten ama gerçekten çok tatlı sesi var
Kenwood KMM-U 256 Radyolu, USB Girişli Kumandalı Oto Teyp | Oto Teypler | Kenwood
Bu ünite tam benim kalemim hoperlörleri değiştirmem gerekecek mi? 206 Feline ın standart 6 hoperlörleri ile biraz daha temiz ve yüksek ses almam mümkün mü ? Yoka hoperlörde ister mi
Bir de bu direksiyondan kontrol ünüitesi yapan arkadaşa nasıl ulaşabilirim
2 alacaksanız alpine teyp modellerine bakım işletimi ve ses kalitesi tartışılmazdır. kumandanızıda daha rahat aparatlarla kullanabilirsiniz.
4 gücünüz var ise sadece focalin krx serisinin tweeterini bile alsanız sesten duramayacağınızın garantisini veririm ki ben böyle yapıyorum. focal krx3 midrange ve tweeterı mevcut. mid basları bağlamadım eve koydum bagajada jbl 38lik sub attım aracın içinde ki ses dünyayı alıyor görenler şoke oluyor 2 tane minicik hoparlörden çıkan ses tartışılmaz 4 pioneer kolonu bastırıyor ve parçalıyor.
ya biz ne zaman buluşuyoruz ne zamannn :)
kardeşim bahsi geçen Morelleri söktüm yerine PS165FX önlere,165as arkalara,20lik alpine bagaja ve 8 kanal dspli Helix pp82dsp aldım montajı yapsın servet buluşalım bir
Yarbay abi teşekkür ederim. Söylediklerin benim için çok yararlı oldu.
eğer ben hoparlörlere anfi manfi takmayacam en fazla ilerde belki bir mono anfi ve sub takarsam takarım vede USB den şarkı dinlerim dersen açık ara aşağıdaki üniteyi hiçbiri alaşağı edemez.
Kenwood KMM-U 256 Radyolu, USB Girişli Kumandalı Oto Teyp | Oto Teypler | Kenwood
Bu ünite tam benim kalemim hoperlörleri değiştirmem gerekecek mi? 206 Feline ın standart+6 hoperlörleri ile biraz daha temiz ve yüksek ses almam mümkün mü ? Yoka hoperlörde ister mi
Bir de bu direksiyondan kontrol ünüitesi yapan arkadaşa nasıl ulaşabilirim
Direksiyon kumandası yapan arkadaş, sony ve pioneer teyp için yapabiliyor.
focal takacak gücüm yok. O kadar gücüm olsa arabayı değiştiririm :D bütçem cüzzi Bi iki tık daha ses kalitesi 1 tık da yüksekliği olsa bana yeter çok fazla bi beklentim yok elimdeki bütçeyle
Direksiyon kumandası yapan arkadaş, sony ve pioneer teyp için yapabiliyor.
hadi ya o kötü oldu işte :agbe:
Renaultclub.com.tr ve Renaultfanclub.com sitelerinde Engin abimize ulaş sanırsam nicki Colegaydı araştırırsam sana numarasını çıkarırım.
her araç için öylemi bilmiyorum ama Renault için ilk etapta oda pioneer ve sony ile sınırlıydı son zamanlar Clarion,alpine ve kenwooda eklendi tabi bu renault içindi ama corsaya vs yapmışlığınıda bildiğim için peugeot olma ihtimalide var temasa geç derim
Ben gene de pm attım
Bu arada hoparlör konusu kafama takıldı değiştirmesem işimi görür mü aracin üzerindeki standartlar acaba :soru:
Bu arada hoparlör konusu kafama takıldı değiştirmesem işimi görür mü aracin üzerindeki standartlar acaba :soru:
tamamen beklentiyle alaklı bir durum. Bence ilk etapta değiştirme, dene gör. Hem teybin getirisini de anlamış olursun. Sonuçta hoparlör değiştirilirken teyp tekrar sökülmeyecek (eğer amfi vs. bağlanmayacaksa)
Haklısın deneyip görmek en mantıklısı :icon_tup:
Kararı kenwood KMM U 256 da kıldm bakalım nası olacak. bu arada teybi internetten alıcam. Elektrikçi bağlayabilir mi yosa müzik tesisatı yapan birine mi bağlatmam gerekir.
ya biz ne zaman buluşuyoruz ne zamannn :)
kardeşim bahsi geçen Morelleri söktüm yerine PS165FX önlere,165as arkalara,20lik alpine bagaja ve 8 kanal dspli Helix pp82dsp aldım montajı yapsın servet buluşalım bir
:D Vallahi denk mi düşnüyor bilemiyorum ki arabayı da sattık artık orijinal sistemle takılırım kapıları söktürmeye kıyamam bu arabanın. ürünler evde yatıyor abi.şuan elimde ana ünite almanyadan aldığım pioneer keh-6900R var-focal 4160 fps anfi ( dehşet birşey ) focal krx3 - jbl 38lik sub bir de almanyadan alpine cde-137bti getirtiyorum aldırttım .zevki onuda vitrine koyarım artık :) servet abi ah o var ya gitti adanadan kahroldum ondan başkası yalan gerçekten. inşallah tez zamanda istediğin montaj gerçekleşir
UmutBuran
24-05-2016, 10:12
Bendede 206 var , bende sizin gibi gümgüm degil ama güzel tatlı müzik dinlemek istiyordum , sevdigim bi abim sierra mid verdi önlere kicker tweeters pioneer 3750 taktım suan calan müzikten cok cok memnunum sizede tavsiye ederim , iyi sürüsler :)
Kenwood kmm U 256 teybim yarın elimde olacak muhtemelen. Ancak direksiyondan kumanda aparatı bulamadım bilgisi olan varsa iletişim adresi veya telefon paylaşırsa çok makbule geçer
immortalboss
27-05-2016, 19:29
https://www.youtube.com/watch?v=XcubsOx3q8M
https://www.youtube.com/watch?v=vKY2ZUQ7v7w
Bu arkadaşla irtibata geçebilirsiniz.(Tanımıyorum ararken denk geldi.)
2. videodaki arkadaşda 206 için yapmış.
Low-Rider
28-05-2016, 09:10
Kenwood kmm U 256 teybim yarın elimde olacak muhtemelen. Ancak direksiyondan kumanda aparatı bulamadım bilgisi olan varsa iletişim adresi veya telefon paylaşırsa çok makbule geçer
Ben 206'ya Pioneer teyp için bu arkadaşa yaptırmıştım.Çok memnundum.
Engin
cherno359@hotmail.com
Teşekkürler low rider ve immortalboss, iletişime geçeyim umarim kenwood a da yapar
Yarbay arkadasimizinsa tavsiyesi uzerine Kenwood Kmm U256 yi dun araca baglattim. Teyp değişince ses sistemi resmen sinif atladı orjinal Hoperlorleriyle bile gayet temiz ve güzel ses veriyor. olmuşken tam olsun dedim arka pandizotun olduğu bölüme 2 tanede pioneer hoparlör aldım arabanın içi disko gibi oldu :) Tek olumsuz tarafi aracın ic aydinlatma rengi ile teybin aydınlatma birebir tutmadi .Teyp olarak cok memnun kaldım. Yarbay ve yardımı gecen tum arkadaslara teşekkür ederim
http://i67.tinypic.com/1232p9d.jpg
http://i65.tinypic.com/2814xmq.jpg
Hayırlı olsun. Teyp tamircileri ile görüş. kafadaki ledleri değiştirebilirler.
Turuncu yada kırmızı en yakın olanlar olur bence.
Hayırlı olsun. Teyp tamircileri ile görüş. kafadaki ledleri değiştirebilirler.
Turuncu yada kırmızı en yakın olanlar olur bence.
Teşekkürler Eren kardeşim. degistirebilirlerse super olur bi sorayım. Bu arada kapi içlerindeki hoperlörleri degistirmek istersem çap bildigim kadariyla 16cm ancak marka ve model olarak benim araca ve teybe en uygun hoperlor olarak ne tercih etmem dogru olur
Teşekkürler Eren kardeşim. degistirebilirlerse super olur bi sorayım. Bu arada kapi içlerindeki hoperlörleri degistirmek istersem çap bildigim kadariyla 16cm ancak marka ve model olarak benim araca ve teybe en uygun hoperlor olarak ne tercih etmem dogru olur
dediğin gibi önler 16cm. 206 hoparlör karkasıyla birlikte tek parça. Genelde hoparlör patçalanıp karkası kullanılır. bu şekilde yapılırsa istediğin coaxiel hoparlörü yada mid takımını bağlayabilirsin. Sığmama durumu olmuyor. Çapı uygun olsun yeter.
Ben zamanında başka bir aracımda Sierra marka tweeterı ayrı ama üstüne sabitlenmiş bir modelini kullanmıştım. Gerçekten memnun kalmıştım. Media Markt tan almıştım.
Ucuza kaçmayıp orjinalliğinden emin olman yeterli olur. Hertz te güzeldir ama piyasada orjinaldrn çok çakması var :)
Kenwood KFC-E 1665 16 cm Tweeterlı Oto Hoparlör | 16 cm Hoparlör | Kenwood (http://www.atakantuning.com/Kenwood-KFC-E-1665-16-cm-Tweeterli-Oto-Hoparlor,PR-1213.html)
Pioneer TS-G 1645 R 16 cm Oto Hoparlör | 16 cm Hoparlör | Pioneer (http://www.atakantuning.com/Pioneer-TS-G-1645-R-16-cm-Oto-Hoparlor,PR-1428.html)
Sony XS-GTE 1620 16 cm Oto Hoparlör | 16 cm Hoparlör | Sony (http://www.atakantuning.com/Sony-XS-GTE-1620-16-cm-Oto-Hoparlor,PR-1312.html)
fiyatlar hemen hemen yakinlar bunlardan hangisi daha mantikli yada baska bir marka model mi alsam ses kalitesi olarak
immortalboss
29-05-2016, 16:21
Teyp fena durmuyor.Bence çok kurcalamaya gerek yok.Eğer illa değiştireyim derseniz elinizdeki teybi satıp renk değiştirebilen pioneer marka teypler var.Onlardan almanızı tavsiye ederim.
Teyp fena durmuyor.Bence çok kurcalamaya gerek yok.Eğer illa değiştireyim derseniz elinizdeki teybi satıp renk değiştirebilen pioneer marka teypler var.Onlardan almanızı tavsiye ederim.
Ses kalitesi olarak teypden çok memnun kaldım. Şimdilik böyle kullanacağım
önlere hoparlör alayım dedim ama hangisi dahi iyi olur karasız kaldım
E46 kardeşim güle güle kullan, eğer aldığın pandizotdaki hoparlörlerin 16lık coaxlarıda var ise onları alabilirsin.
eğer yok ben bir tık daha iyisini istiyorum dersen uyguna vede birbirleriyle güzel uyum sağlayacak aşağıdakileri tavsiye edeblirim gerçekten güzel çalan hoparlörler bunlar.
bu arada aynı motor hatta motordan bile daha fazla şiddetli şekilde hoparlörlerin rodaj süresi vardır, bu genelde 50 saate cvarına denk gelir yani günde 1 saat dinlesen 2 ayda anca rodaj biter o sebeble ilk etapda beğendiğinden dahada iyi olacak zamanla .
https://www.ozenhifi.com/clarion/hoparlorler/srg-serisi/324-clarion-srg1723r.html
https://www.ozenhifi.com/clarion/hoparlorler/srg-serisi/322-clarion-srg1323r.html
Teşekkür ederim abi
Burdaki fiyatlar adet fiyatı mı yoksa tekinin fiyatı mı acaba
adet fiyatı ise bütçemi zorlar
Teşekkür ederim abi
Burdaki fiyatlar adet fiyatı mı yoksa tekinin fiyatı mı acaba
adet fiyatı ise bütçemi zorlar
bunlar takım fiyatı 1 sağ ve 1 sol olarak
bunlar takım fiyatı 1 sağ ve 1 sol olarak
Tamamdır o zaman ben adet fiyatı sandım :) siparişi verdim yarbay abi teşekkür ederim
Teşekkürler low rider ve immortalboss, iletişime geçeyim umarim kenwood a da yapar
direksiyondan kumanda aparatını kenwood için de yapabiliyormuş, siparişi verdim teşekkür ederim.
Clarion Srg-serisi 1723 R hoperlörlerim bugün kargodan geldi bakalım cmts montojdan sonra farkı göreceğim
https://www.youtube.com/watch?v=XcubsOx3q8M
https://www.youtube.com/watch?v=vKY2ZUQ7v7w
Bu arkadaşla irtibata geçebilirsiniz.(Tanımıyorum ararken denk geldi.)
2. videodaki arkadaşda 206 için yapmış.
Immortal yadimlarin icin tesekkurler Araca direksiyon kumandası modülünü bagladik. Paylaştığın linkten.Yasin Eken arkadaşımıza ulaştım, banada modül yapması için rica ettim sağolsun beni kırmadı bugun bağladık gayet güzel oldu hatta orjinalindan daha güzel oldu fonksiyon olarak. Modülün en guzel özelliği kumanda taniması var teypde degistirsen arabada degistirsen kullanilabiliyor. hem fonksiyonel hemde ekonomik bir şekilde konuyu çözmuş oldum. Hos sohbet de bir arkadas yaptirmayi düşünen varsa tavsiye ederim.
E46 kardeşim güle güle kullan, eğer aldığın pandizotdaki hoparlörlerin 16lık coaxlarıda var ise onları alabilirsin.
eğer yok ben bir tık daha iyisini istiyorum dersen uyguna vede birbirleriyle güzel uyum sağlayacak aşağıdakileri tavsiye edeblirim gerçekten güzel çalan hoparlörler bunlar.
bu arada aynı motor hatta motordan bile daha fazla şiddetli şekilde hoparlörlerin rodaj süresi vardır, bu genelde 50 saate cvarına denk gelir yani günde 1 saat dinlesen 2 ayda anca rodaj biter o sebeble ilk etapda beğendiğinden dahada iyi olacak zamanla .
https://www.ozenhifi.com/clarion/hoparlorler/srg-serisi/324-clarion-srg1723r.html
https://www.ozenhifi.com/clarion/hoparlorler/srg-serisi/322-clarion-srg1323r.html
Teşekkür ederim. Srg serisi 1723 R hoperlöri bağladık gayet temiz ses veriyor.
Şuan ses sistemi gayet güzel oldu. ileride belki sadece arka kapıdaki 13cm leride değiştiririm fazla fazla yeter.
Arkadaşlar merhaba şöyle bir sorum olacak
ön kapılara taktığım clarion SRG1723 R hoparlörleri arka kapıya almam mumkun mu 13cm olan hoparlörlerin yerine uymasi icin bir islem yapilabilir mi daha önce hic boyle bir uygulama yapan oldu mu ? on kapilara hertz 165, hi-vi fr600, focal vs gibi daha iyi bi hoparlör düşünüyorum teybime uyum sağlar mı
Arkadaşlar merhaba şöyle bir sorum olacak
ön kapılara taktığım clarion SRG1723 R hoparlörleri arka kapıya almam mumkun mu 13cm olan hoparlörlerin yerine uymasi icin bir islem yapilabilir mi daha önce hic boyle bir uygulama yapan oldu mu ? on kapilara hertz 165 düşünüyorum
Arka kapıya 13 cm'den daha büyük hoparlör olmuyor. Kapı trimi müsade etmiyor. Std. yerinde uygun değil
Hadi ya kötü haber, kessek biçsek genede olmaz mı ki :/
16 lık ön kapidaki clarionlari pandizota yada baska bir yere (neresi olur tabi bilemiyorum :) )alsam akustigi bozar mi ki clarionun da tatlı bir sesi var telef olsun istemiyorum
Hadi ya kötü haber, kessek biçsek genede olmaz mı ki :/
Ben henüz takabilen görmedim. Denemekten bir şey kaybedilmez ama
Ben henüz takabilen görmedim. Denemekten bir şey kaybedilmez ama
Pek umudum yok ama :) deneyelim bakalim nasil olcak
Pek umudum yok ama :) deneyelim bakalim nasil olcak
Selam kardeşim, yerinde olsam öncellikle şuna karar verirdim,
1) ben eldekini iyileştirmek ve bunu elde olan bütçe ile yapıp bırakmakmı istiyorum
2) yoksa bunu bir hobi edindim gibi geldi yavaştan yavaştan en iyisine doğrumu gitcem?
burada buna vereceğin cevap tecrübeli arkadaşlarca en kritik cevap, nedenmi?
1) ilk seçenek ise fikrin bence daha fazla para harcama eldeki eminim zaten oldukça iyileşmiştir en fazla 4-5 kanal bir anfi al derim ve anfi besleyceği daha güçlü daha temiz güç ile ses rengini tonlamasını oldukça değiştirebilir.
2) yok ben bunu hobi edindim diyorsan napcaksın biliyormusun? para biriktireceksin, biriktireceksin , birikirken bir yandan eldeki araca kim ne takmış, iyi markalar nelerdir, işin incelikleri nelerdir, aktif sürmek mesela ne demektir araştıracaksın ve bununla beraber gidip bu işte uzmanlaşmış insanların araçlarını dinleyceksin.
bunu neden yapacaksın biliyormusun çünkü herkesin zevki kulağı farklı olabiliyor, herkes Hertz Hertz yada Audison hoparlör der ben resmen nefret ederim,
herkes Morel renksiz der ben bayılabilirim gibi gibi.
gitceksin dinleyceksin focal olan araç dinle, morel dinle, hertz audison dinle, dynaudio dinle sonunda evet ya ben aktif sürebilecek yetenek ve bilgideyim, izolasyon nasıl yapılır öğrendim, bence benim kulağıma göre atıyorum Helix hoparlör iyi çünlü en etkilendiğim araç atıyorum Alper abimin Helixli sistemiydi vs vs diyeceksin
ve sonunda 5-6 sök tak, al sat daki zararlarla karşı karşıya kalmadan 1-2 kerede ürünler alıp kendine göre dehşet bir bileşen hazırlayacaksın.
inan bana akıllı alışveriş yaparsan bazen bedavaya bile getirebiliyorsun olayı.
ben ikinci el Helix B2 precision anfi aldım, Morel tempo hoparlör aldım direk israilden, az izolasyon yaptım, sub olarak aktif bir subı indirimde aldım inan bana 2 sene dinledim ve helixi şu an satsam euro kuru hesaba alınsa bile daha fazlaya satabiliyorum, morelleri aldığım fiyatın az altında sattım vs vs gibi.
ama kalkıp ilk etapta pioneer alsam 240tlye sonra 100e satsam ve bunu 1-2 derken 5 defa yapsam inan çok zararlı çıkarım, o sebeble memeketde tutulan satması kolay ses rengi tonlaması sana uygun ekipmanları dinleyip işi araştırıp 1 kerede al bitir derim.
şahsen yerinde olsam 2inci seçencektende uzak dururdum güzel hobi ama bazen hiç girmeseydim demiyor değilim hem vakit hem para kaybı,
git 1inci seçeneği seç anfi al işi orda bırak be kardeşim.
şu an aracın fabrika haline göre 6 birim ses aldın ve bunu 5 birim parayla yaptıysan inan bana 3 birim daha alabilmek için 15 birim para harcaman lazım bir notkadan sonra iş çok zorlaşıyor ve yoruyor.
Yarbay abi gene döktürmüşün, mesajlarını okumak oldukça keyifli ve faydalı. Konuyu ele alışın ,bakış açın ve anlatışınla fikirlerimin şekillenmesine yardımcı oluyorsun tesekkür ederim. :) Ses sistemleri hakkında oldukça az bilgi sahibi biri olarak yazdıklarını okuduktan sonra fazla maceraya gerek yok diye düsundüm ve seninde dediğin gibi 1. seçeneğin benim icin en mantıklı seçenek olduğuna karar verdim. F/P olarak oldukça güzel bir sistem oldu memnun değilim desem haksızlık olur aslında. Kısa sürede kulağım öyle alışmışım ki geçen fabrikasyon ses sistemi olan bir 206 ya bindim harcadığım paraya göre gerçekten çok fark etmiş.
Anfi olarak benim sisteme uygun bir önerin var mi abi. Anfiyi de alıp bu işi sonlandırayım.
Clarion Srg-serisi 1723 R hoperlörlerim bugün kargodan geldi bakalım cmts montojdan sonra farkı göreceğim
üründen memnunmusunuz ? aracımın ses sistemi vasat. Ama ana üniteyi değiştiremiyorum. Çünkü araç yeni kasa symbol. Anaüniteyi değiştirebilmem için kaliteli bir dubbledinn almam gerekicek. O da 1.5k liralar istiyorlar.
Ben Ön ve arka kapıya 2 takım 16 cm lik hoparlör takmak istiyorum. Önerileriniz var mı ?
üründen memnunmusunuz ? aracımın ses sistemi vasat. Ama ana üniteyi değiştiremiyorum. Çünkü araç yeni kasa symbol. Anaüniteyi değiştirebilmem için kaliteli bir dubbledinn almam gerekicek. O da 1.5k liralar istiyorlar.
Ben Ön ve arka kapıya 2 takım 16 cm lik hoparlör takmak istiyorum. Önerileriniz var mı ?
clarion srg serisi hoparlörlerden memnunum tatli bir sesi var ayrıntıları güzel veriyor, gene olsa gene tercih edebilirim. Geçenlerde bir abimin sümbülüne bindim kullanışlı ve ekonomik bir araç,ancak ses sistemini incelim oldukça vasat, (özellikle 2012 oncesi dacialardaki kadar kötü bir ses sistemi hayatimda dinlemedim) sümbül ona nazaran baya iyidiydi benim incelediğim sümbül de arka kapilarda hoparlör yeri var fakat icinde hoparlör yoktu. Ben ana üniteyi değiştirmeden pek bir yol alacağınızı düşünmüyorum. Bu işte tecrübeli abilerimizin de soyledikleri hep bu yonde. Fabrikasyon hoparlör de 1. sinif kuşe kağıttan sonra derece dandik hoparlörler 20 tl eder etmez
Zaten amacim fabrikasyon ses sistemini olabildigince iyilestirmek. Anaüniteyi oyle bi yapmislar ki komple göğüsü degistirmek gerekiyor. O da bu araba icin fazla masraf demek. Ben 4 kapıya olabildiğince en iyi hoparloru alip takıp bu vasat sesten kurtulmayi hedefliyorum :)
Zaten amacim fabrikasyon ses sistemini olabildigince iyilestirmek. Anaüniteyi oyle bi yapmislar ki komple göğüsü degistirmek gerekiyor. O da bu araba icin fazla masraf demek. Ben 4 kapıya olabildiğince en iyi hoparloru alip takıp bu vasat sesten kurtulmayi hedefliyorum :)
Haklisin ebatları dolaysiyla biseyler yapmak oldukca güç ekonomik olarak yapilacak uygulamalarda cok cirkin durubilir. 4 hoparlör birde anfi alinarak belki daha iyi bir ses alabilirsiniz ama anfilerde ucuz değil.
Amfi var 4 kanalli hoparlore yetecek kadar. O konuda sikintim yok amacim sadece bu berbat sesi bi nebze düzeltebilmek. Sen o hoparloru tavsiye ettiysen bende bi bakim 2 takim alip bağlarım.
Amfi var 4 kanalli hoparlore yetecek kadar. O konuda sikintim yok amacim sadece bu berbat sesi bi nebze düzeltebilmek. Sen o hoparloru tavsiye ettiysen bende bi bakim 2 takim alip bağlarım.
sesi temiz güzel ben memnunum tavsiye ederim. 2 öne 2 arkaya al kulağının pası silinsin :)daha iyi hoparlörler var ama tabi bütçeye göre
sesi temiz güzel ben memnunum tavsiye ederim. 2 öne 2 arkaya al kulağının pası silinsin :)daha iyi hoparlörler var ama tabi bütçeye göre
Bu işin sonu yok üstadların dedigi gibi :) 150-200 lira arasindaki bi urun yeter basit bi seviye sistem için
Arka kapıdaki 13 cm hoparlörleri söküp öndeki 16cm leri arka kapılara takmayı başarabildim . biraz uğraştım ama fazla kesip biçmeden halloldu. :)
Bende şuanda ön kapılara hsk165 arka kapılara dcx130u amfiye bagladim :)
Hayırlı olsun :)
Ses nasıl oldu? Azda olsa bass var mı. (subwoofer gibi yoğun bas beklemiyorum orijinale göre) Grande Punto için bende düşünüyorum orijinal üniteyi devre dışı bırakmadan sadece kapıları elleyerek.
c20let benim anaunitem orjinal oldugu icin araya cevirici aparat koyduk. Bu yuzden biraz performans kaybi yasadik tabi. Ama daha kapiya yalitim yapmadigim halde ses cok iyi.
fthdrn
Müdür nasıl oldu sistem :)
İyi çalıyosa senden alırım
150 lira bütçem var
:hihih:
fthdrn
Müdür nasıl oldu sistem :)
İyi çalıyosa senden alırım
150 lira bütçem var
:hihih:
Canavar gibi abi sistem
Tekrardan tesekkur ederim sistem icin. Simdi ogrendim ki anaunitenin cercevesinden piooner teypler icin cıtalar varmış. Ondan alıp bendeki kenwoodu takacağım. Kapılar için izolasyon malzemesi satın aldım onlarıda kapı sacının hem içine hem cepliğin altına yapıp litre görevi gormesini saglayacagim. Mantikli mi ?
Ayrica 150 hemen satim canin sagolsun :D
Canavar gibi abi sistem
Tekrardan tesekkur ederim sistem icin. Simdi ogrendim ki anaunitenin cercevesinden piooner teypler icin cıtalar varmış. Ondan alıp bendeli kenwoodu takacağım. Kapılar için izolasyon malzemesi satın aldım onlarıda kapı sacının hem içine hem cepliğin altına yapıp litre görevi gormesini saglayacagim. Mantikli mi ?
rica :icon_tup:.
var öyle çözümler. birinciyi bitirmeden başka bir şeyi konuşmayalım diye söylemedim. ilerlediğini görüyosan stok sistemin ne kadar osuruktan olduğunu da anlamışsındır.
bu osuruk bulutuna teyp de dahil maalesef. o yüzden çerçeve al, güzel bi teyp tak, öyle hi-level vs. ile de hiç uğraşma. hi-level giriş olayı sinyal kalitesini en az %20 götürüyor (diye okumuştum, şimdiye kadar hiç kullanmadım). zaten hi-level kullanmak iyi bişey olsa entegre teyplere pre çıkışı koymazlardı.
akustik izolasyon süngerleri var. mesela maltepe'de envayi çeşit akustik malzeme satan bi dükkan vardı. google ile bulabilirsin. izolasyon süngeri al. kapı içlerini kapladıktan sonra midbass driver'ının tam arkasına gelecek şekilde, driver çapında süngeri malzemenin üstüne yapıştır. driver'ın içeri gönderdiği ses dalgasını direkt emecek bir katman yaratmış olursun.
rica :icon_tup:.
var öyle çözümler. birinciyi bitirmeden başka bir şeyi konuşmayalım diye söylemedim. ilerlediğini görüyosan stok sistemin ne kadar osuruktan olduğunu da anlamışsındır.
bu osuruk bulutuna teyp de dahil maalesef. o yüzden çerçeve al, güzel bi teyp tak, öyle hi-level vs. ile de hiç uğraşma. hi-level giriş olayı sinyal kalitesini en az %20 götürüyor (diye okumuştum, şimdiye kadar hiç kullanmadım). zaten hi-level kullanmak iyi bişey olsa entegre teyplere pre çıkışı koymazlardı.
akustik izolasyon süngerleri var. mesela maltepe'de envayi çeşit akustik malzeme satan bi dükkan vardı. google ile bulabilirsin. izolasyon süngeri al. kapı içlerini kapladıktan sonra midbass driver'ının tam arkasına gelecek şekilde, driver çapında süngeri malzemenin üstüne yapıştır. driver'ın içeri gönderdiği ses dalgasını direkt emecek bir katman yaratmış olursun.
Abi amfinin amper akımı çok uğraştırdı beni. Sesi sonuna kadar açınca kesme yaptı. Korumaya aldığı için. Daha sonra araya kondansatör koyduk. Daha sonra belki şaseye rahat veremiyor diye onu güçlendirdik. Şuan sorunsuz şekilde yüklenebiliyorum. Ama amfi biraz çabuk ısınıyor sanki.. Şimdi 1000watt 300 rms değerinde bir jbl sub var. Onu bagaja koyup alt frekansları onunla alıp hsknın bas yükünü azaltmayı düşünüyorum mantıklı mı ? arkadaş amfi için 300rms subu rahat kaldırır 2 kanal ile dedi. Sadece hskları bağladım amfiye. dcx130 coax hoparlörü amfiye süremedim. Yanabileceğinden bahsetti tırstım açıkcası. Bu konu hakkında ne dersin ?
Erkut izolasyon diye bir yer var bütün sistem kuranlar oradan alıp izole ediyorlarmış. İzolasyon aşamasına geldiğim zaman dediğin şekilde mıknatısın arkasına sünger koyacağım.
Bu konu hakkında ne dersin ?
PM ile sistemi net net bi anlat. ne nereye bağlanmış belli değil...