Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa'ya Vizesiz Seyahat dönemi başlıyor

Evo34
04-05-2016, 14:13
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Schengen ülkelerine yapılacak seyahatlerde Türk vatandaşları için vizelerin kaldırılması yönünde tavsiye kararı aldı...
Görünen oki 1 Haziran itibariyle vizesiz seyahat başlayacak.

volume81
04-05-2016, 14:15
atla git iphone al gelcileri görelim :)

alperkirman
04-05-2016, 14:16
AB Komisyonu’nun Türkiye’nin vizeden muaf ülkeler listesine dahil edilmesi dolayısıyla vatandaşlarına vize serbestisi uygulanması yönündeki tavsiyesi sürecin devamı açısından yaşamsal öneme sahip. Bu tavsiye teknik yeşil ışık niteliğinde. Ancak vize muafiyetinin sağlandığı anlamı taşımıyor. Vize muafiyetinin sağlanabilmesi için siyasi onay sürecinin de olumlu şekilde sonuçlandırılması şart. Bu süreçte ise hem Avrupa Parlamentosu’nun hem de AB Konseyi’nin onayı aranacak. SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? Önümüzdeki hafta başlaması öngörülen süreçte konu ilk olarak AP’nin Sivil Özgürlükler ve İçişleri Komisyonu’nda ele alınacak. AP’de komisyon düzeyinde yapılacak görüşmelerin ardından AP Genel Kurulu devreye girecek. Bu kurumda yapılacak oylama basit çoğunluğa dayalı olacak. AP’de Türkiye karşıtı havanın en yüksek seviyelerinden birinde olması bu kurumdaki oylamanın zorlu olması riskini artırıyor. AP’den olumlu karar çıkması büyük ölçüde ana siyasi grupların takınacağı tavrı bağlı olacak. AP’den olumlu karar çıkarsa vize muafiyeti için AB Konseyi’ndeki süreç başlayacak. Bu kurumdaki süreçte ise oybirliği yerine nitelikli çoğunluk uygulaması kullanılacak. Başka bir deyişle Kıbrıs, Hollanda ya da Fransa gibi ülkelerin tek başlarına kararı veto etme hakları olmayacak. Olumlu karar alınması için ise oylamaya katılan ülkelerin yüzde 55’inin lehte oy kullanması ve bu ülkelerin toplam nüfusunun oylamaya katılan ülkelerin toplam nüfusunun yüzde 65’ine denk düşmesi gerekecek. Bu da olumlu ya da olumsuz kararın ülkelerin oluşturacakları bloklara bağlı olacağı anlamına geliyor. 3 AYDAN KISA ZİYARETLERE VİZE KALKACAK AB Konseyi’nden de onay çıkması halinde vize muafiyeti 1 Temmuz’dan itibaren devreye sokulacak. Böylece Türk vatandaşları Schengen ülkelerine üç aydan kısa süreli ziyaretler için vize almak zorunda kalmayacak. Ancak anlaşma Türk vatandaşlarına AB ülkelerinde çalışma hakkı vermiyor.
http://www.komplohaber.com/gundem/ab-komisyonundan-beklenen-vize-aciklamasi-geldi-h25120.html
kolay gözükmüyo ;)

Evo34
04-05-2016, 14:16
Eğer vizeler kalkarsa Türk vatandaşları, haziran ayı sonu gibi Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya,
İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan'a
giderken vize almaya ihtiyaç duymayacak.

Bunlara ek olarak, şehir devletleri olan Monako, San Marino ve Vatikan'a da gidilebilecek. Türk vatandaşları turistlik ve ziyaret amaçlı seyahatlerinde bu ülkelerde 180
gün içinde en fazla 90 güne kadar kalabilecek.

Schengen üyesi olmadıkları için İngiltere ve İrlanda'nın vize uygulaması sürecek.

denizhandinc
04-05-2016, 14:30
her kalkana oturmamak lazım

BARR
04-05-2016, 14:33
Bismillahirahmanirahim

997TT
04-05-2016, 14:43
Vatandaslarımız aldıgı 10.000 tl maasın 2000 tl sını bu sayede Avrupa seyehatlerınde kullanabılıcek...
Yoksa gıdemıyorduk.Vıze ısteyene vermıyorlardı. Iyı oldu...
Turkıye'nın %98'i 2200tl maas ve uzerı aldıgından,nıhayet Avrupa'ya seyehat ozgurlugumuz geldı.
Hemde Turkıye olarak karsılıgında hıc bır tavız vermedıkkkkkkk....

B-Devi
04-05-2016, 15:00
Vatandaslarımız aldıgı 10.000 tl maasın 2000 tl sını bu sayede Avrupa seyehatlerınde kullanabılıcek...
Turkıye'nın %98'i 2200tl maas ve uzerı aldıgından,nıhayet Avrupa'ya seyehat ozgurlugumuz geldı.

Sanırım Türkiye'nin %90'ı ay sonu aldıkları maaş olarak %2'lik kısıma giriyor :D

rebel
04-05-2016, 15:05
Ooo yurtdışı hangover yasiycaz desenize :) dur arkadaslarima soyleyeyimde asgari maaslarini avrupada yiyek hammina

997TT
04-05-2016, 15:08
Sanırım Türkiye'nin %90'ı ay sonu aldıkları maaş olarak %2'lik kısıma giriyor :D

Anlamadım mesajını :(

Evo34
04-05-2016, 15:23
Kahve molasında bir arakdaşa konuyu açınca tepkisi;
"Türkiye'de aids artar" oldu :)

SULTANOGLU
04-05-2016, 15:26
O arkadasa soyleyin avrupara kizlar teklif ediyormus.

KMR2-GT
04-05-2016, 15:29
Vay be 3 mılyar euro verdiler bide üstüne vize kaldırdılar helal olsun adamlara :D :D :D bilin bakalım temsili kim bunlar :D

baretta
04-05-2016, 15:31
Plazalarda 3-4 bin maaşla çalışanlar için üzüldüm haberi görünce.

- Ayy haftasonu Monaco'da ördek boku yedik, önümüzdeki hafta da Roma'da gergedan taş..ğı yemeye gideceğiz, mükemmel rahatlıyor insan, görmek lazım her yeri
+ ( 6 ay sonra )
-İşten çıkarıldım, ailemin yanına dönmeyi düşünüyorum.

MBuğra
04-05-2016, 15:33
Ben ozellikle 3 hususun ne olacagini merak ediyorum:

1- Turistik bahaneyle cikip, geri donmeyen, kacak olarak yasamaya calisacak kisi sayisini,

2- TR'de ki burnubuyuk turizm babalarini ve turistik esnafin halini. ***** Rusya ile krizden dolayi rus yok, fahis fiyatlara ragmen 1 avuç yerli turist vardi, onlarda artik hayatta gelmez.

3- Kiev deplasmanlarini :D

Sinan58
04-05-2016, 15:44
Bence çok zor, ama avrupa birliğide bir seçim yapmak zorunda.

Ya vizeyi serbest yapacak yada Türkiye kapıları açacak.

Geçenlerde yine vize serbestliği konusunda ab bir sorun çıkardı Ahmet Davutoğlu açık açık tehdit etti.

Şu an vizeyi kaldırmak zorundalar yoksa Türkiye elindeki mülteci kozunu kullanır avrupa ciddi manada karışır.

Ya seve seve vizeyi kaldıracaklar yada mike mike :D

MCN21
04-05-2016, 15:46
O arkadasa soyleyin avrupara kizlar teklif ediyormus.

Üniversitede de öyle hakan abi :D

MCN21
04-05-2016, 15:50
Bu arada geçenlerde bir araştırma okudum istanbulda veya izmirde yaşamasına deniz görmeyen insanlar varmış. Az buzda değil yani. Bu vize işine sevinip ağzından düşürmeyenlerin çoğu zaten hiç yurt dışına çıkmayacak yada çıkamayacak insanlar.

PiscocuK
04-05-2016, 15:59
süreç onaydan geçerse eğer yeni pasaportmu çıkarıcaz? Yada süresi olanlar eskisini kullanmaya devam edebilecek mi?
kendimden örnek vereyim pasaportumun 6 yıl daha süresi var ve en az 2,5 sene de vizem var.Bunların alayı çöp mü olacak.
Haftasonu Yunanistan yada Bulgaristan yapıcam diyelim vizem pasaportum var ama yeni pasaport olmadığı için giremicem
yenisini de kesin bedavaya değiştirirler ülkemizde :)

ahmet3425
04-05-2016, 16:04
fransa, belçika ve ingiltere varken bu işin pek bi olur tarafını goremiyorum, yinede hayırlısı diyelim iş baglantıları ve kolay gidip gelmek icin isimize yarar...

HaKo
04-05-2016, 16:10
süreç onaydan geçerse eğer yeni pasaportmu çıkarıcaz? Yada süresi olanlar eskisini kullanmaya devam edebilecek mi?
kendimden örnek vereyim pasaportumun 6 yıl daha süresi var ve en az 2,5 sene de vizem var.Bunların alayı çöp mü olacak.
Haftasonu Yunanistan yada Bulgaristan yapıcam diyelim vizem pasaportum var ama yeni pasaport olmadığı için giremicem

bu pasaportla ilgili bir durum değil ki , pasaportu zaten yenilediler avrupa birliği standartlarına göre 3-4 sene önce.

Ben böyle bir şeyin onaylanacağını pek sanmıyorum açıkçası. Olursa çok iyi olur çoğunun işine yarar yaramaz meselesini tartışmak anlamsız. Yararlanacak milyonlarca insan var , kaldı ki ben işin ticari boyutundayım , az da olsa hareketlenme olur bu vize muafiyetinden sonra.

PiscocuK
04-05-2016, 16:13
bu pasaportla ilgili bir durum değil ki , pasaportu zaten yenilediler avrupa birliği standartlarına göre 3-4 sene önce.

Ben böyle bir şeyin onaylanacağını pek sanmıyorum açıkçası. Olursa çok iyi olur çoğunun işine yarar yaramaz meselesini tartışmak anlamsız. Yararlanacak milyonlarca insan var , kaldı ki ben işin ticari boyutundayım , az da olsa hareketlenme olur bu vize muafiyetinden sonra.

bende kesinlikle işin ticaret boyutundayım ama bu adamlar vize olayını kaldırırsa kesin bizim ehliyetler gibi chipli mipli bir sisteme geçiş isterler
umarım hiç bir değişiklik vs olmadan eski usul kullanım sağlanır.Değişiklik kağıt üzerinde kalsın.

Sinan58
04-05-2016, 16:14
Hepimizin tahmin ettiği gibi oyalama hareketleri versiyon 21342534536 geldi.

avrupa polis teşkilatı müdürü avrupada terör saldırıları olabilir diye açıklama yaptı, buda demek oluyorki vize işleri 2 ay sonraya ertelenecek.

http://www.haberler.com/europol-dan-kritik-aciklama-avrupa-da-teror-8408772-haberi/

huseyinturk
04-05-2016, 16:17
Şimdi bir kaç yıla bu suriyelilerden oy almak için Türk vatandaşlığı verilir,

Türk vatandaşına avrupa vizesiz,

Bu suriyelilerin hiç biri Türkiyede kalmaz

Oha lan adam Ab'ye çakmış resmen, Suriyeliler bizde kalsın diye vizeyi kaldırdı adamlar, suriyelilerde onlara giriyor.

Büyüksün Reiss :D

Diyadin
04-05-2016, 16:18
Şimdi onlar düşünsün :D

M.Can Çimir
04-05-2016, 16:26
Gidecek başka kıta bulmak gerekecek desenize...

cem
04-05-2016, 16:39

o %98'in içinde %80'de 3 bin tl'lik telefon var, merak etme Avrupa'ya da giderler :)

not:AKP'li değilim, çıldırmayın :)

cem
04-05-2016, 16:44

+1 Eğer olursa çok şaşırırım ben de, şu konudaki adam gibi yorum bu dur eline sağlık..

Yorumlara bakıyorumda, yok millet fakirmişte bilmem neymiş, ulan sırf AKP karşıtı olacaksınız diye ne olsa hemen isyanlara oynuyosunuz.

Adamın verdiği benzin parasıyla 10 aile doyuyor, burda millet fakir falan ne avrupası yeaa falan hahaha neyse ya göz göre göre internet komedileri, bir de bunlara inan bir kesim ahahha :)

Ama bu tipler son yıllarda iyi prim yapıyor inceledim, milleti sömürmeye devam :)

onursumer
04-05-2016, 16:48
kalkarsa çok güzel olur ama nedense inanasım gelmiyor , şurda 3-4 ay vize için bi ton evrak veriyoruz

free-hifi
04-05-2016, 16:51
kasım ayında alanya dan bayram tatilini aldığıma pişman olmam inş :D

mustafa_a
04-05-2016, 16:57
Ağustos gibi gitmeyi düşünüyorum,umarım çıkar bu yasa. Yoksa çok uğraştırıyor. Gidip gezilecek o kadar çok yer varki

ioz
04-05-2016, 16:58
Eğer onaylanırsa kalkan tek şey vize olmaz :))

dgoo
04-05-2016, 17:05

Kalan pasaport vizesi çöp olmayacak.

KAYNAK:
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/527519/Dikkat..._Pasaportunuz_bu_ozellikleri_tasimiyorsa_ AB_ulkelerine_giremeyeceksiniz.html

coolvtec
04-05-2016, 17:08
oleyyy, ben bu hafta sonu milanoya öbür hafta da parise gideyim bari. Ulen neredeyse 5 yıldır yeşil paşaportum var bi avrupaya çıkmadık. (Allah nasipse bu yaz italya) sanki tek sorun vizeydi...

cem
04-05-2016, 17:11

oleyyy, ben bu hafta sonu milanoya öbür hafta da parise gideyim bari. Ulen neredeyse 5 yıldır yeşil paşaportum var bi avrupaya çıkmadık. (Allah nasipse bu yaz italya) sanki tek sorun vizeydi...

Ekşi de bu sizin mesajlara yönelik bi entry en beğenilen entrylere girmiş, görünce aklıma geldi :)

Yüz kere aynı şeylerin söylendiği ama sanırım ama kimsenin ısrarla anlamak istemediği durum. danışman şirketlere bir pasaport iki kağıt bırakıp alamıyoruz işte o sizin kolay dediğiniz bu vizeyi. nasıl bir umursamamızlık, başkalarını düşünmeme anlam veremiyorum. ben de vize kalkacak diye sevinen suserları anlamayan suser'ları anlamıyorum gerçekten. toz pembe değil işte gerçekler.

onlarca ülkeyi ziyaret etmiş adamların kalkıp vize almakta ne var ya demesi o kadar bencilce ki bu vizelerin kalkmasına sevinen insanları bile eleştirebiliyorlar. refah seviyesiniz, maddi durumunuz iyi olabilir, önceki aldığınız vizeler, banka hesabınızdaki birikmiş para, amerikan pasaportunuz sizin bir başka ülkeye giderken ki referansınız olabilir ama bu herkes için geçerli değil.

buraya gelip x vizesi başlığının altında tek seferde 10 yıllık verdiler, şu yıla kadar verdiler diye yazıp altına amerikan pasaportuna sahip olmamın etkisi olabilir mi bilmiyorum swh yazan insanların ısrarla bu başlık altında vizeler kalkmasın yaaaa diye çırpınması ayrı bir olay.

çomarlar gidecek, iltica olacak, x olacak y olacak bilmem ne. nasıl bir ötekileştirme, nefret etme anlam vermekte güçlük çekiyorum. verilecek olan şey 90 günlük turist vizesi, kimse size oturma izni verileceğini söylemedi zaten neden milyonlarca kere söylenmesine rağmen hala göç olacağından falan bahsediyorsunuz? garip.

debe editi: anlaşılabildiğimi görmek, benimle aynı şeyleri düşünenleri fark etmek beni çok mutlu etti. demek istediğimi anlatabilmişim demek ki diye düşünüyorum.

https://eksisozluk.com/entry/60232390

PiscocuK
04-05-2016, 17:12
Kalan pasaport vizesi çöp olmayacak.

KAYNAK:
Cumhuriyet Gazetesi - Dikkat... Pasaportunuz bu (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/527519/Dikkat..._Pasaportunuz_bu_ozellikleri_tasimiyorsa_ AB_ulkelerine_giremeyeceksiniz.html)

yine 1 hazirandan sonra pasaport değişecek ozaman dimi?Okuduğumu doğru anladımmı kafam çok dolu emin olamadım

HaKo
04-05-2016, 17:15
+1 Eğer olursa çok şaşırırım ben de, şu konudaki adam gibi yorum bu dur eline sağlık..

Yorumlara bakıyorumda, yok millet fakirmişte bilmem neymiş, ulan sırf AKP karşıtı olacaksınız diye ne olsa hemen isyanlara oynuyosunuz.

Adamın verdiği benzin parasıyla 10 aile doyuyor, burda millet fakir falan ne avrupası yeaa falan hahaha neyse ya göz göre göre internet komedileri, bir de bunlara inan bir kesim ahahha :)

Ama bu tipler son yıllarda iyi prim yapıyor inceledim, milleti sömürmeye devam :)

Valla abi şimdi konuşucam taşlanıcam burada da , ben tech de siyaset asla konuşmam , burda bi gurüh var otu boku her konuyu akp ye *** atmak için bağlayan. Yani eleştir de biraz mantık sınırları içerisinde. Şimdi sende yandaşsın diye taşlarlar hemen. AKP li değilim ama CHP li MHP li de değilim bana göre hepsi aynı bokun laciverti.
Atatürkün partisi zihniyeti ya da AKP yobazı zihniyeti bu ülkenin başını yedi zaten neyse..

Dediğim gibi vize muafiyeti zaten avrupaya seyahat eden insan için çok bir şey değiştirmez , cebinden 150 lira az para çıkar en fazla , zaten şu an vize 1-2 haftada çok rahat alınıyor çoğu ülkeye.

Şunu adam akıllı yaparlarsa en azından bazı ticari zorluklar kolaylaşır , ben veya benim 10 katım giden gelen ticaret amacıyla binlerce insan var , bizim işimizi kolaylaştırırlar, insanlar da bir güven oluşur teşvik olur gelir buralara da bir bakarlar ne alınıyor ne satılıyor diye. Konuyu fransada öğle yemeğine gidemeyen asgari ücretliye indirgemek sığ düşünmektir yani.

He çıkar mı yine söylüyorum hiç sanmam :)

dgoo
04-05-2016, 17:20
yine 1 hazirandan sonra pasaport değişecek ozaman dimi?Okuduğumu doğru anladımmı kafam çok dolu emin olamadım

Değişecek. Çip şartı koşmuşlar Türkiye'ye.

Sinan58
04-05-2016, 17:27
Şimdiden kaçak çalışmayı kafasına koyan birçok insan gördüm nette, kaçak çalışmak o kadar kolay değil.

Ama kaçak çalışan çok olacak eminim, benim yaşadığım yerdeki Türk şirketleri günlük 40-50 euroya çalıştırmazsa ben hiçbirşey bilmiyorum.

Şu an yaşadığım bölgede oltayı atan çok insan tanıyorum, birçok kişi kaçak Türk işçileri bekliyor.

Muharrem C.80
04-05-2016, 17:32
Şimdiden kaçak çalışmayı kafasına koyan birçok insan gördüm nette, kaçak çalışmak o kadar kolay değil.

Ama kaçak çalışan çok olacak eminim, benim yaşadığım yerdeki Türk şirketleri günlük 40-50 euroya çalıştırmazsa ben hiçbirşey bilmiyorum.

Şu an yaşadığım bölgede oltayı atan çok insan tanıyorum, birçok kişi kaçak Türk işçileri bekliyor.

40-50 euro burda günlük 150 liraya denk geliyorki asgari ücret 1300 tl yani günlük 20 euroya denk geliyor. Olacakların hesabını sen yap

997TT
04-05-2016, 17:49
Vıze serbestısını ne karsılıgında verdıler?
Once bunu netlestırelım.Avrupa yahu,amerıka degıl kı,1 koyup 3 alsın.En azından 1 koyar. Avrupa bıze karsı 0 koyup 5 alma derdınde,oyuzden ıyı okuyalım sartları.
Aramızda vıze basvurusu yapıp alamayan var mı?Şengen ıcın konusuyorum. Alamayan varsa,basvurdugu vıze ve red cevabınıda yazsın lutfen.
Ayrıca AVrupa Turıstık serbestı getırıyor.Gıdıp kacak yasıyacaklar ayrı.Ayrıca Turıstık gırıs sartlarınıda okuyun...
Ha ne olur,iş icin gıdenler 1-2 hatta 5 yıllık aldıkları vızelerı almak zorunda kalmazlar kı zaten sorun cekmıyorlardı.Tıcarı vıze cok daha uzun.Turıstık gıdecekler ıcınde,1-2 gunluk burokrasıden kurtulmak olur.Ancak sevınenler daha memleketı harıc baska ıl ve ılceye gıtmemıs ınsanlar. Tabıkı parısde sabah kahvaltısı ısın baska boyutu ama gerceklerıde gormek gerek.
Buarada surec daha bıtmedı.1. Asama Avrupa Parlementosu var.Sonra her uye ulke TEKER TEKER kabul edıcek. Ancak bu surec veto surecınden farklı uygulamaya tabı olucak.Nıtelıklı oy kullanıcak.Boylece TR ye karsıt ulkeler by pass edılebılıcek ve asılabılıcek ama daha cokk su kaldırır bu konu.72 asamanında 5 asaması henuz tamamlanmadı. Bıraz arastırmak gerek,oyle konusmak gerek.
Ha suda var,vızesız Avrupa ,AB'nın Turkıye'yı yanına cekmesı ıcınde polıtık bır hamle sıyasal yakınlasmadır.... Araplasmaya calısan Turkıye'ye guzel mesajdır...
Multecıler konusu bızım ıcın altın yumurtluyan tavuk halıne geldı. Ancak cebınde akrep tasıyan sonuclarına katlanır.
Sırat koprusunden gecıyoruz,Laıklık dahıl bır cok konu sınsı planlar ıcıne meze edılıyor....

Sinan58
04-05-2016, 17:52
40-50 euro burda günlük 150 liraya denk geliyorki asgari ücret 1300 tl yani günlük 20 euroya denk geliyor. Olacakların hesabını sen yap

Muharrem abi günlük 50 eurodan aylık 1500 euro yapıyor abi, eee kaçak çalışan adam vergide vermek zorunda değil.

Birde kaçak olduğunu belli etmezsen günlük 80 eurodan aylık 2400 euro, aylık 1000 euroda yese adam 5-6 yılda parayı kırar. :D

Ama zor tabi.

CTG
04-05-2016, 17:54
Avrupada 1500 eur ile hayat gecmez, burda 2 tl kazanip daha rahat yasarsin tahminimce

Evrenoz
04-05-2016, 17:57
Geçen sene yunanistana gittim, vize merkezinde yarım saat kadar sürdü işim. Mülakat falan yok, ıvır zıvır bir kaç evrak ve vize parası. 1 hafta sonra cebimdeydi vizem..
Aynı vize ile yaz sonu Roma'ya gittim. Vatikan'da zaten sorun yok...
Bu sene başı londraya gittim. Vize merkezinde yarım saat bile sürmedi işim. Evraklar verildi, para yatırıldı. 10 gün sonra cebimdeydi vizem.
2 hafta evvel çine gittim. Çin kaldırmış Türkiye'ye turistik vizeleri. Ya ticari gideceksiniz ya da grup halinde.. Grup olabilecek sayıda idik, buradaki acentaya evrakları ve parayı verdik; 10 gün sonra acenta bize vizeyi..
Uzakdoğudaki yerlerin bir çoğuna zaten vize gerekmiyor..

Kısaca, gitmek isteyen için cepten çıkan ek 200-250 TL para ve yarım saatlik işti vize. Gitmek zor değildi yurt dışına.. Ha kalkarsa iyi olur ama karşısında ödeyeceğimiz bedele baktığımda, kalkmasın derim. Varsın 200-250 TL x 2 fazladan vereyim.. İşi ticaret olana zaten koymaz bu para, veya yılda 2 defa vize merkezine gidip yarım saat harcamak.. Zırt pırt gidiyorsan ilk aldığın muhtemelen 3 aylık vizeden sonra ikinci gidişinde 6, üçüncü gidişinde 1, dördüncü gidişinde 2 yıllık vize veriliyor genellikle. Onla da bir kaç ülke hariç tüm avrupaya girip çıkabiliyorsun rahatlıkla. Giremediğin ülkeler de zaten bu vize serbestliği kapsamı dışında..

Quantum
04-05-2016, 18:09
Geçen sene yunanistana gittim, vize merkezinde yarım saat kadar sürdü işim. Mülakat falan yok, ıvır zıvır bir kaç evrak ve vize parası. 1 hafta sonra cebimdeydi vizem..
Aynı vize ile yaz sonu Roma'ya gittim. Vatikan'da zaten sorun yok...
Bu sene başı londraya gittim. Vize merkezinde yarım saat bile sürmedi işim. Evraklar verildi, para yatırıldı. 10 gün sonra cebimdeydi vizem.
2 hafta evvel çine gittim. Çin kaldırmış Türkiye'ye turistik vizeleri. Ya ticari gideceksiniz ya da grup halinde.. Grup olabilecek sayıda idik, buradaki acentaya evrakları ve parayı verdik; 10 gün sonra acenta bize vizeyi..
Uzakdoğudaki yerlerin bir çoğuna zaten vize gerekmiyor..

Kısaca, gitmek isteyen için cepten çıkan ek 200-250 TL para ve yarım saatlik işti vize. Gitmek zor değildi yurt dışına.. Ha kalkarsa iyi olur ama karşısında ödeyeceğimiz bedele baktığımda, kalkmasın derim. Varsın 200-250 TL x 2 fazladan vereyim.. İşi ticaret olana zaten koymaz bu para, veya yılda 2 defa vize merkezine gidip yarım saat harcamak.. Zırt pırt gidiyorsan ilk aldığın muhtemelen 3 aylık vizeden sonra ikinci gidişinde 6, üçüncü gidişinde 1, dördüncü gidişinde 2 yıllık vize veriliyor genellikle. Onla da bir kaç ülke hariç tüm avrupaya girip çıkabiliyorsun rahatlıkla. Giremediğin ülkeler de zaten bu vize serbestliği kapsamı dışında..

İşte bu ayrıntıları bilmeyenler "Avrupaya vize kaldırıldı yihuuu" diye yaygara koparıyor ya..
ve bu yaygaracıların zaten bir çoğununda pasaportu bile yok..
Hani daha önceden çok uğraşsa vize almak için, bir türlü alamasa, bu sebepten dolayı büyük zararı olsa vsvs, şu haberlerin içeriğini tam bilmeden sevinse yine tamam diyeceğim.

semavi
04-05-2016, 18:23
Farklı bir bakış açısı getireyim...

Avrupanın karşılaştığı en büyük "müslümanlaşma sorunu" bizim çok muhterem hükümetimiz tarafından bertaraf edildi... Müthiş bir sosyolojik değişimden yırttılar! Hiç düşündünüz mü Avrupa neden istemiyor mültecileri? İşin güvenlikten tutunda dine, ekonomiden tutunda sosyolojik travmaya kadar bir çok nedeni var...Tabi içimize bırakıldı bu bomba... Bizim müceahhitlerimiz böyle uygun gördü, ne diyelim...

Avrupa kolonyalizmde olduğu gibi, uzaktan yönetme şekline devam edecek... Maşalar yardımı ile, savaşı ve sorunu kendinden uzak tutarak...

Ah bu koltuk sevdası!

PiscocuK
04-05-2016, 18:29
Muharrem abi günlük 50 eurodan aylık 1500 euro yapıyor abi, eee kaçak çalışan adam vergide vermek zorunda değil.

Birde kaçak olduğunu belli etmezsen günlük 80 eurodan aylık 2400 euro, aylık 1000 euroda yese adam 5-6 yılda parayı kırar. :D

Ama zor tabi.

Hangi ülke o?Öyle bi para yok arkadaşlar yapmayın etmeyin

Sinan58
04-05-2016, 19:02
Hangi ülke o?Öyle bi para yok arkadaşlar yapmayın etmeyin

Abi yaşadığım bölgede benim gördüğüm bu, kaçak konusuna gelince çok zor.

Günlük inşaat, yol vb çalışmak standart 70-80 euro, ben fransa-isviçre-almanya sınırındayım.

isviçre ve almanya 30 km yakınlıkta, hatta bu bölgedeki bazı Türkler aklını kullanıp isviçrede günlük 200 euro civarına çalışıyorlar.

Yasal değil ama yapan yapıyor abi, gözümle görmesem buraya yazmam.

Zaten kaçak yerleşmek isteyen birisinin kesinlikle yanında kalabileceği bir akrabasının olması lazım.

Yoksa normal bir işçisin aylığının en kötü ihtimal kira-vergi parasına gidiyor. :)

Year One
04-05-2016, 19:19
yalnız 6 ay sınırını aşan tek bir kişi bile olursa vize serbestliği kaldırılacaktır diye kanun koymuşlar.

benimde bir sorum olacak. 7 ay evvel 10 yıllık pasaport ve 10 yıllık amerika vizesi aldım. 7 aylık pasaportumu yenilemem gerekirse benim vizem ne olacak ?

ibozum
04-05-2016, 20:01
2 hafta sonra Almanya Münih'e geziye gideceğiz..

3 gün için min otel konaklama 2 kişi 1000TL, bir öğün yemek orta halli yerde tek kişi 30-50TL, otobüs metro 3euroya yakın tek biniş.. Yani 2 kişi için 3 günlük Almanya uçak bileti dahil masraf 3.500-4.000TL olacak..

Geçen ay Atina'ya gittik kıytırık yemekler minimum 30TL..

yani vize kalkmış kalkmamış çok sorun değil, alım gücümüz çok düşük..

TigeR
04-05-2016, 20:40
Herkes İstanbul'da yaşamıyor abiler. Tamam yarım saatlik iş diyorsunuz da adam iş yerinden izin alıp Anadolu'nun bir şehrinden Ankara'ya veya İstanbul'a gelecek de uğraşacak da bir sürü zaman kaybı. E vize başvurusu için izin alacak bi de tatil için izin alacak sıkıntılı yani. Umarım kalkar. Ben gitmiyorum, o gitmiyor, bu gitmiyor diye düşünmemek lazım.

Anıl E.
04-05-2016, 20:46
ya bırakın bu vize işlerini,siz 20 sap gidin kiev'de bira için.

zcy04
04-05-2016, 21:07
Sokayım vizesine ya, ulan yazın Ankaradan ev tuttum doğudan görevden dönemiyorum. Oturmadığım eve kira ödüyorum.
Banada Ankara vizesi versinler :D

Kahn23
04-05-2016, 21:15

1- Turistik bahaneyle cikip, geri donmeyen, kacak olarak yasamaya calisacak kisi sayisini,

2- TR'de ki burnubuyuk turizm babalarini ve turistik esnafin halini. ***** Rusya ile krizden dolayi rus yok, fahis fiyatlara ragmen 1 avuç yerli turist vardi, onlarda artik hayatta gelmez.

Kıbrıs örneği vereyim sana. Vize süren dışında kaldığın hergün 85TL. Diğer ülkelerde de buna benzer yaptırımlar var muhtemelen.

Yigit-Y
04-05-2016, 22:17
Gecen sene ispanya bu sene agustosda italya gidicem vize parasını vermedim henüz.

Belki bu sefer sasirtirlar ama hiç ümidim yok.bakalım ne olacak...

atituti
04-05-2016, 23:13
vizeyi kolay alanlar için birşey ifade etmez bu , büyük abiler yada trilyonluk iş hacmine sahip firmalarda calısanlar zaten zırt pırt vize alıp gidebiliyor.29 yaşımdayım deli gibi iş arıyorum cvde bomboş değil , askerlik yok 2 dil var 2 üniversite bitti ama iş yok ve vize alamıyorum red yedim , başlarım böyle adalete diyip garsonluk bile yapmaya gidebilirim kaçak bile olsa , hiç yoktan insanın insan olduğu yerde yaşam savaşını sürdürürüm benim için önemli ve değerli bir adım olur bu karar cıkarsa

B.Koçer
04-05-2016, 23:24
Daha İstanbul'da Avrupadan Asya'ya gecerken para almayı bitiremediler
Bu vize muhabbetinde de sanmayın ki sizin tarafınızdalar
Vizeler kalkmış ama oyle Bir kalkmış ki indirebilene ask olsun :D

Sinan58
05-05-2016, 00:07
vizeyi kolay alanlar için birşey ifade etmez bu , büyük abiler yada trilyonluk iş hacmine sahip firmalarda calısanlar zaten zırt pırt vize alıp gidebiliyor.29 yaşımdayım deli gibi iş arıyorum cvde bomboş değil , askerlik yok 2 dil var 2 üniversite bitti ama iş yok ve vize alamıyorum red yedim , başlarım böyle adalete diyip garsonluk bile yapmaya gidebilirim kaçak bile olsa , hiç yoktan insanın insan olduğu yerde yaşam savaşını sürdürürüm benim için önemli ve değerli bir adım olur bu karar cıkarsa

Abi kaçak çalışmak için tam anlamıyla deli olmak lazım, Allah korusun başına bişey gelse hastaneye bile gidemezsin.

Akşamları dışarı çıkamazsınız polis çevirir direk, otobüs-metro vb şeylere binerken sadece günlük bilet alabilirsiniz diğerlerini kimliksiz alamazsınız.

Bilet almayı unuttuğunuz anda tesadüfen otobüste-metroda polis size kimlik sorar çıkartamazsanız sınır dışı edilirsiniz.

Araba kullanamazsınız, size birisi sokakta artislik yaptığında sesinizi dahi çıkaramazsınız nede olsa yakalanırsınız.

Hemen hemen hi.bir hizmetten yararlanamazsınız, ev kiralayamazsınız.

Evi bir arkadaşınızın üzerine kiralasanız, sizin kaçak olduğunuzu duyan komşular bu sefer sizi polise şikayet ederler kaçak diye.

Bu konuda ciddiyim kimsenin kimseye acıması yok avrupa ülkelerinde, birinin bir açığını bulunca herkes hemen yapışır.

2 üniversite bitirip 2 dil bilen adam daha ne yapabilir devlet için?

kunteper
05-05-2016, 00:20
Multeciler icimizde patlamasa iyiydi. Yoksa vize birsekilde aliniyor.

@atituti
Ailenin uzerine birsey var miydi, mal varligi vs. gosterebilecegin ?

Sinan58
05-05-2016, 00:23
Merakımdan soruyorum bu avrupada ne var, daha doğrusu herkes neden gitmek istiyor bir türlü anlamıyorum.

1 yıldır buradayım, yemin ediyorum hayatımın en kötü 1 yılını burada geçirdim.

Memlekete dönmeyi çok istiyorum ama en büyük hayalimi yapmak için burada kalıp para kazanmak zorundayım.

İnsanlarda samimiyet, acıma duygusu yok.

Ben daha bugüne kadar fransada arkadaşına güvenipte belirli bir miktar borç veren görmedim.

İnsanlarda güven tam anlamıyla sıfır, insanlarda hiçmi samimiyet olmaz.

fransa, isviçre, almanya özellikle, mesela arabanızı başkasının apartmanının önüne parketseniz adam size dava açar.

Geçenlerde çalışırken bir tane köye girrim fransada insanlar bırakın samimiyeti birbirlerinin evinin önünden geçemiyor, bu kadar fesatlık olmaz.

Millet birbirini mikme peşinde avrupa ülkelerinde.

Zorunluluktan gelmesem 1 dakika durmam, bazı insanlara denk geliyorumki adam almanya fanatiği almanya kötü desen seni vuracak.

Yok öyle bi dünya :D

kunteper
05-05-2016, 00:32
Ya iste diyorsun ya adam dava acar diye, burada adam silah cekip vurabiliyor :)

atituti
05-05-2016, 00:34
Multeciler icimizde patlamasa iyiydi. Yoksa vize birsekilde aliniyor.

@atituti
Ailenin uzerine birsey var miydi, mal varligi vs. gosterebilecegin ?

üzerimede var bayagı miktarda şey ama vermediler çok sevgili şengeni , deli olmamak elde degil , referans mektubundan tut herşeyi düzenledim ayarladım hesapta para var üzerime ev araba vs. var fakat vize yok

Berkan
05-05-2016, 08:03
üzerimede var bayagı miktarda şey ama vermediler çok sevgili şengeni , deli olmamak elde degil , referans mektubundan tut herşeyi düzenledim ayarladım hesapta para var üzerime ev araba vs. var fakat vize yok

yaşın 29 olduğu askerliği yapmadığın için potansiyel kaçak durumundasın onlar için şuanda, tanıdık eş dost firma varsa sigorta paranı karşılayıp çalısıyormuş gibi gösterirsen hallolur veya yine bir tanıdıgın firma vs varsa bizim adımıza gidiyor tüm masrafları firmamıza aittir tarzı bir mektupta işi çözer..

optimus_prime
05-05-2016, 08:18
giden adam zaten gidiyordu vize almak atla deve değil

ben Avrupayı zaten bitirdim, bi b.k var mı derseniz bikaç şehir harici her yer aynı geliyor. Vize kalkarsa kendini zengin hissedenler kahve içmeye yemek yemeye haftasonu parise barcelonaya gider bu yani

rekord2000
05-05-2016, 08:47
Ciğer yemek için edırneye gitmeye parası olmayan adamlar avrupa vizesine sevindi. Ülke ilginç bir ülke kabul edelim. :)

semavi
05-05-2016, 08:48
Yanıbaşımda kalacağı adres bilgisinde eksiklik olduğu için vermediler birine şengeni... Bazen farklı sebeplere bağlı olabiliyor. Hatta biz panikleyince otel falan ayarlamadığımız için okulun ismini yada misafirhanesinde kalacağız gibi yazdık erasmus ile ilgili, kabul gördü çok şükür.

Çalışmak zor demiş bazı arkadaşlar... zor olan yerler vardır ama bir arkadaşım Hollandaya gitti... Elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor, kalıyor, iş yapıyor hatta... Polis arıza çıkarmazsan selam verip geçiyor burada bildiği halde diyor...

Yani her yerde farklı olabilir...

Bakalım bu kalma, vatandaşlık meseleleriyle bizde ilgileneceğiz :) Greencard çıktığını öğrendik dün gece...

MBuğra
05-05-2016, 08:51
Yanıbaşımda kalacağı adres bilgisinde eksiklik olduğu için vermediler birine şengeni... Bazen farklı sebeplere bağlı olabiliyor. Hatta biz panikleyince otel falan ayarlamadığımız için okulun ismini yada misafirhanesinde kalacağız gibi yazdık erasmus ile ilgili, kabul gördü çok şükür.

Çalışmak zor demiş bazı arkadaşlar... zor olan yerler vardır ama bir arkadaşım Hollandaya gitti... Elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor, kalıyor, iş yapıyor hatta... Polis arıza çıkarmazsan selam verip geçiyor burada bildiği halde diyor...

Yani her yerde farklı olabilir...

Bakalım bu kalma, vatandaşlık meseleleriyle bizde ilgileneceğiz :) Greencard çıktığını öğrendik dün gece...

Greencard hayirli olsun abi, kacinci denemede cikti size? Ben ilk defa yaptim gecen sene, cikmadi tekrar deneyecegiz :)

semavi
05-05-2016, 08:55
herhalde 3. idi bu. Geçen sene çıkmadı, birde yıllar önce başvurdum diye hatırlıyorum ama emin değilim. Sonucuna bile bakmamıştım lise zamanı. Belki başvuru bile yapamamamışızdır.

Bir konu açayımda bilgi toplayalım bakalım... Daha önce ABD de bir süre kaldım ama Greencard prosedürlerini bilmiyorum pek...

clioGT
05-05-2016, 08:58
suriyelilere zaten TC kimliği verilecek ya da veriliyor di mi?

hepsi gider işte:)

atituti
05-05-2016, 09:10
yaşın 29 olduğu askerliği yapmadığın için potansiyel kaçak durumundasın onlar için şuanda, tanıdık eş dost firma varsa sigorta paranı karşılayıp çalısıyormuş gibi gösterirsen hallolur veya yine bir tanıdıgın firma vs varsa bizim adımıza gidiyor tüm masrafları firmamıza aittir tarzı bir mektupta işi çözer..

Berkan askerlikte bitti bedelli..

by serçe
05-05-2016, 09:10
burası yine iyi en azından tek seferde alıyorlar üsküpten ohrid otobandan gideyim desen 5 tane gişe geçiyorsun otoban üzerinde belirli km ile 5 tane gişe düşünsene :) bu arada üsküp ohrid arası 90 km :D

by serçe
05-05-2016, 09:12
düzeltme yapamadığım için ikinci post yazıyorum

b.koçer için yazdım :)

Anıl E.
05-05-2016, 09:19
Ya oof Davutoğlu ile bi kiev yapamıcak mıyız şimdi :(

Kongre'ye gidiyorlar :(

SekoLive
05-05-2016, 09:35
asyadan avrupaya trafıksızlıgı çözseler daha mutlu olurduk.

hayırlısı olsun

İbrahim33
05-05-2016, 09:36
değil avrupaya gitmeye , narlıkuyuya rakı balık yapmaya gitmeye bile düşünür hale geldik , hayat çok pahalı. para bir cebimize giriyor , bir cebimizden su gibi akıp gidiyor. kolay kazanmıyoruz , gelecek garantimiz yok , nasıl avrupaya gidelim :D

clioGT
05-05-2016, 09:36
şimdi mesela ben Almanya'ya gidecem, admalar vizeyle girerkeni dönüş bileti kalınacak yerin rezervasyonunu filan istiyo yeri gelince. bu adamlar, bakacak pasaporta vize yok bişey yok, hop alacaklar mı?

lnd_samet
05-05-2016, 11:21
ben tek vize kalkarsa eğer, bulgardan almanyadan yedek parça getirsek gümrük olayları nasıl olacak onu düşünüyorum :)

pasha34
05-05-2016, 11:45

kiev deplasmanı :) diye bısı yok oraya gitmek serbest ki zaten vizesiz...

ibozum
05-05-2016, 12:00
Ayrıca şöyle bir durumda söz konusu; vize olsa dahi gümrükteki memurların içeri almama hakkı var..
Yani vizeler kalktı hadi hop gidiyoruz deyip ülke girişinden geri gönderilme durumlarının çokça yaşanması olası bir durum..

darkmoon
05-05-2016, 12:28
Kalkmaz bu sadece bir tavsiye kararı herkes hemen heyecanlanmasın.. sadece bir tavsiye .. son anda bir şeyden pürüz çıkartıcaklardır..
şimdi böyle yapma nedenleri kaçakların gelmesine mani olunması akılları sırada arada türkiyenin diline bal çalıp oyalıyorlar..

Türkiye ye avrupa vizesi serbest olursa suriyeden beter göç alır avrupa.. türkiyeden gezmeye gidiyorum diye dönmiycek bir çok insan olur üstüne bunlar kalifiye eğitimli mühendis doktor bilim adamı falanda olur bence..

imprezaWRC
05-05-2016, 12:50
Sanki kesin vize kalktı gibi başlık açılmış; öyle bir havada yazı yazılmış. Avrupa Komisyonu tavsiyede bulundu. Tabi bir başka hususta, ülke çapında (muhtemelen en çok Kilis halkı sevinmiştir.) sevinç büyük ama nüfus geneline bakıldığında sadece %4'ün pasaportu olduğu gibi acı bir gerçek var.

3 Milyar avro'yu sanki sadece Suriye'li mülticeler için verdiler? Hangi mülteciler diye bir ayrım bile yapılmamış ki, Tunus'lusu, Fas'lısı, İran'lısı...vs'de iade ediliyor. Sırf Suriyeli'ler için harcanan bedelde ortada 10 milyar dolar harcamışız. 3 milyar avro ile de sırtımız yere gelmez epey rahat eder, rahat rahat bakarız. Çünkü herifler kamplarda hiç mokoktan geri kalmıyor, hiç çoğalmıyor, hiç afrodizyak etkisi varmış diye çocuğunun/bebeğinin mamasını bile tüketmiyor, herifin işi gücü yok hababm orada çoğalmakla meşgul.
Sanki herşey kesin gerçekleşmişcesine sevinç büyük ama geri planda kayıp çok büyük. Özellikle açın bakın Alman kanalları bizlerle nasıl vaşak geçiyor izleyin görün ve bizim iç işlerimiz dahil herşeye nasıl hakimler görün.
Ayrıca, diyelim ki vize kalktı, sende ömrü hayatında ilk defa pasaport aldın heves ettin Avrupa göreceğim dedin. Ha öyle vize olmayınca da hemen içeri buyur ediyor arkadaşlar zaten, kimse kimseye kimsin, nesin, niye geldin, nerede kalacaksın, kaç gün kalacaksın, demiyor değil mi?

Ufak bir dip not: Dün gece en son baktığımda dolar 2,96 TL ; Euro 3,4 TL olmuştu. Bu şartlar altında da Avrupa seyahatleri oldukça cezbedici gözüküyor değil mi ?

BARR
05-05-2016, 13:01
Sanki kesin vize kalktı gibi başlık açılmış; öyle bir havada yazı yazılmış. Avrupa Komisyonu tavsiyede bulundu. Tabi bir başka hususta, ülke çapında (muhtemelen en çok Kilis halkı sevinmiştir.) sevinç büyük ama nüfus geneline bakıldığında sadece %4'ün pasaportu olduğu gibi acı bir gerçek var.

3 Milyar avro'yu sanki sadece Suriye'li mülticeler için verdiler? Hangi mülteciler diye bir ayrım bile yapılmamış ki, Tunus'lusu, Fas'lısı, İran'lısı...vs'de iade ediliyor. Sırf Suriyeli'ler için harcanan bedelde ortada 10 milyar dolar harcamışız. 3 milyar avro ile de sırtımız yere gelmez epey rahat eder, rahat rahat bakarız. Çünkü herifler kamplarda hiç mokoktan geri kalmıyor, hiç çoğalmıyor, hiç afrodizyak etkisi varmış diye çocuğunun/bebeğinin mamasını bile tüketmiyor, herifin işi gücü yok hababm orada çoğalmakla meşgul.
Sanki herşey kesin gerçekleşmişcesine sevinç büyük ama geri planda kayıp çok büyük. Özellikle açın bakın Alman kanalları bizlerle nasıl vaşak geçiyor izleyin görün ve bizim iç işlerimiz dahil herşeye nasıl hakimler görün.
Ayrıca, diyelim ki vize kalktı, sende ömrü hayatında ilk defa pasaport aldın heves ettin Avrupa göreceğim dedin. Ha öyle vize olmayınca da hemen içeri buyur ediyor arkadaşlar zaten, kimse kimseye kimsin, nesin, niye geldin, nerede kalacaksın, kaç gün kalacaksın, demiyor değil mi?

Ufak bir dip not: Dün gece en son baktığımda dolar 2,96 TL ; Euro 3,4 TL olmuştu. Bu şartlar altında da Avrupa seyahatleri oldukça cezbedici gözüküyor değil mi ?

Öğlenleri İtalyaya gidip makarna yiyip dönücem artık. Sodexo çok yaşa.

imprezaWRC
05-05-2016, 13:13
Öğlenleri İtalyaya gidip makarna yiyip dönücem artık. Sodexo çok yaşa.
Pideban Milano'ya da gidersin artık :D :D

darkmoon
05-05-2016, 14:42
italya türkiyedende pahalı ispanya o konuda iyi :)

XoR
05-05-2016, 14:50
italya türkiyedende pahalı ispanya o konuda iyi :)

Deniz ürünleri konusunda Barcelona bedavadan biraz pahalı :) Restaurant La Flauta'da aşağıdaki arkadaş 3,60 Euro karides & kalamar şiş mix

http://i.hizliresim.com/QBb1yV.jpg

Yarbay
05-05-2016, 15:07
değil avrupaya gitmeye , narlıkuyuya rakı balık yapmaya gitmeye bile düşünür hale geldik , hayat çok pahalı. para bir cebimize giriyor , bir cebimizden su gibi akıp gidiyor. kolay kazanmıyoruz , gelecek garantimiz yok , nasıl avrupaya gidelim :D

Narlıkuyu Mersin? siz nerelisiniz?

Yarbay
05-05-2016, 15:08
Narlıkuyu Mersin? siz nerelisiniz?

33ü sonradan gördüm kardeşim yahu kusura bakma, valla bir Adanalı olarak ben bile gidiyorum sen gitmezsen ayıp İbrahimim dibinde ve cidden pahabiçilmez su,lezzet, tatlısına yine gidilir ya

Serkan_UR
05-05-2016, 15:14
Başlığı gördüm sevindim yazılanları okudum Şimdi benim bu habere üzülmem mi lazım sevinmem mi lazım :) Yani zaten olumsuz bir ton şey oluyor kahroluyoruz bırakında iyi birşeye benzer birşey oluyor sevinelim nedir bu karamsarlık..

Benim pasaportumda 10 tane avrupa vizesi vardır Almanya-Yunanistan-İtalya en uzun verilen 3 ay bazen 1 verdiler bazen tek girişlik verdiler..Yunanistandan vize alıp önce italyaya gidip sonra yunanistana geçtim diye bir sonrakini Tek seferlik verdiler.Sırf bu stres eziyet ve uğraştırmalardan kurtulmak için bile sevinmeye yeter ama.
bizim muameleci de iş yokmuş herkes rahat rahat alıyormuş vize meğer hiç sıkıntı değilmiş :)

Aman diyim Ak cı karacı değilim bu forumda siyasete karışmak son isticem şey....

clioGT
05-05-2016, 15:32
Deniz ürünleri konusunda Barcelona bedavadan biraz pahalı :) Restaurant La Flauta'da aşağıdaki arkadaş 3,60 Euro karides & kalamar şiş mix

portekiz tavsiyelerin varsa alabilirim koray:)

Mutu
05-05-2016, 15:32

kiev deplasmanları zaten vizesizdi. Geçen dönüş uçuşunda baya sap vardı uçukta. :D

Mutu
05-05-2016, 15:35
O değil şimdi 9 taksitle 500 euroya tur alıp, ard arda 999 tane foto atıp hava attığını sanan tipler baya üzülecek. Onlar adına üzülyorum :(

BARR
05-05-2016, 15:37
Pideban Milano'ya da gidersin artık :D :D

Ben Nusret Roma'ya gitmeyi tercih ederim hıh.zengin.gif

darkmoon
05-05-2016, 15:48

9 euro ya patatesli biftek yapıyolar adamların eli o kadar bolki, kalamar tabağı 7 euro birde onun tam boyu var 8 euro falanofki of :) bitiremessin imkan yok :) bazı yerlerde içebildiğin kadar bira bedava muhabbeti oluyor benim tek pahalı gördüğüm paela idi 13 euro falandı ama 4 kişi doyar.. birde deniz ürünlerinde ahtapod pahalı idi 10 euro civarıydı.. su biradan pahalı bira 2.5 euro falandı su 4 euro idi...

EREN34
05-05-2016, 16:25
Bazı yorumlar kopardı beni :D

Bu arada euro/tl böyle oldukça hayatımızda çok bir şey değişmez.

Yurtdışına gidenleri 80euro vize parası engellemiyor :)

optimus_prime
05-05-2016, 19:15
makedonya ohride gidin

1 lira 20 dinar yapıyor hayvan gibi ucuz memleket

doğası yemekleri club ortamı hepsi ucuz vize de yok mis

Evrenoz
05-05-2016, 21:46
Yahu bu kadar gitme meraklısıydınız da vize mi engel oluyordu.. Gidin phukete.. Vize yok, bir şey yok.. Biraz fazla uçarsınız o kadar..

Sonrasında 1 saat masaj 25 TL, farklı masajlar biraz daha pahalı :)
Yemek, konaklama bedava.. 5 - 10 TL'ye dünyaları yersiniz bir öğünde.. Plajlar deseniz cennet.. Hava mis...

997TT
05-05-2016, 23:41
Vıze serbestısını ne karsılıgında verdıler?
Once bunu netlestırelım.Avrupa yahu,amerıka degıl kı,1 koyup 3 alsın.En azından 1 koyar. Avrupa bıze karsı 0 koyup 5 alma derdınde,oyuzden ıyı okuyalım sartları.
Aramızda vıze basvurusu yapıp alamayan var mı?Şengen ıcın konusuyorum. Alamayan varsa,basvurdugu vıze ve red cevabınıda yazsın lutfen.
Ayrıca AVrupa Turıstık serbestı getırıyor.Gıdıp kacak yasıyacaklar ayrı.Ayrıca Turıstık gırıs sartlarınıda okuyun...
Ha ne olur,iş icin gıdenler 1-2 hatta 5 yıllık aldıkları vızelerı almak zorunda kalmazlar kı zaten sorun cekmıyorlardı.Tıcarı vıze cok daha uzun.Turıstık gıdecekler ıcınde,1-2 gunluk burokrasıden kurtulmak olur.Ancak sevınenler daha memleketı harıc baska ıl ve ılceye gıtmemıs ınsanlar. Tabıkı parısde sabah kahvaltısı ısın baska boyutu ama gerceklerıde gormek gerek.
Buarada surec daha bıtmedı.1. Asama Avrupa Parlementosu var.Sonra her uye ulke TEKER TEKER kabul edıcek. Ancak bu surec veto surecınden farklı uygulamaya tabı olucak.Nıtelıklı oy kullanıcak.Boylece TR ye karsıt ulkeler by pass edılebılıcek ve asılabılıcek ama daha cokk su kaldırır bu konu.72 asamanında 5 asaması henuz tamamlanmadı. Bıraz arastırmak gerek,oyle konusmak gerek.
Ha suda var,vızesız Avrupa ,AB'nın Turkıye'yı yanına cekmesı ıcınde polıtık bır hamle sıyasal yakınlasmadır.... Araplasmaya calısan Turkıye'ye guzel mesajdır...
Multecıler konusu bızım ıcın altın yumurtluyan tavuk halıne geldı. Ancak cebınde akrep tasıyan sonuclarına katlanır.
Sırat koprusunden gecıyoruz,Laıklık dahıl bır cok konu sınsı planlar ıcıne meze edılıyor....

Burda hem sahsi hemde suan ki siyasi durumu anlatmaya calistim...

XoR
06-05-2016, 08:30
portekiz tavsiyelerin varsa alabilirim koray:)

ileri uçta Ronaldo, sağda Quaresma, solda serbest Nani tavsiye ederim :D :D

K0213
06-05-2016, 08:39
Kilis'e bombalar yağıyor ama yine, milleti meşgul edecek güzel bir konu buldular!
Altında ki sebepleri incelemeden rahat seyahat edeceğini düşünenler yüzünden, yani hep kendini düşünenler yüzünden bu hale geldik.
Her konuda, görüneni olduğu gibi kabul eden bir millet olduk çıktık, siyasilerin sözünü kanun bilen, güvenilir sanan bir millet olduk çıktık, çok üzülüyorum.

Ama unutmayalım ki, "SİYASİLER HER ZAMAN BİZİM DUYMAK İSTEDİKLERİMİZİ SÖYLERLER!"

mody
06-05-2016, 08:52
Bu plakalardan görmeye başladınız mı?

Avrupaya bunlarda vizesiz gidebilicek mi?

http://arabateknikbilgi.com/wp-content/uploads/2015/06/11535931_840182239369039_8225668421793735414_n.jpg

B.Koçer
06-05-2016, 09:21
@mody abi bu plakaları trafıkte gorup AS diyen ruh hastası bı tek ben degılımdır ınsallah :D

yucelebeci
06-05-2016, 09:29
Eğer gerçekleşirse çok güzel olur, şahsen vize alma, sıra bekleme, istenilen bir ton evrak kendilerini bir *** sanmaları, ülkelerine muhtaçmışız gibi hal tavırlar dolayısıyla bu güne kadar sadece gereklilikten dolayı vize alıp ingiltereye gittim, onun dışında gidilebilecek durumda olan vizesiz olan çok fazla ülkeye gittim ki avrupadan çok daha güzeldir çoğu yer bence, fakat yinede sonuçta avrupa gidilip görülmesi faydalı olacaktır

İbrahim33
06-05-2016, 09:32
33ü sonradan gördüm kardeşim yahu kusura bakma, valla bir Adanalı olarak ben bile gidiyorum sen gitmezsen ayıp İbrahimim dibinde ve cidden pahabiçilmez su,lezzet, tatlısına yine gidilir ya

abi her gidişte 300 lük oluyorum :D ayda 3000 lirada sabit borç ödeyince , düşünüyorum artık mekana giderken :D

Yarbay
06-05-2016, 09:53
abi her gidişte 300 lük oluyorum :D ayda 3000 lirada sabit borç ödeyince , düşünüyorum artık mekana giderken :D

sorma valla İbrahimim bendede 1 ev,1 araba kredisi yoldada çocuk hanım hamile sanırsam büyük konuştum bizede Narlıkuyu paris olacak gibi görünüyor :)

K0213
06-05-2016, 10:17
Bir de bence şu gerçek var ki, bu işe AKP taş koyar!
Avrupa görüp, vizyonu genişleyen bir toplum işlerine gelmez!
Bunlar değil miydi; "eğitim seviyesi arttıkça oy oranımız düşüyor" diyen! :)

kelalper
06-05-2016, 11:59
arkadaşlar uçak bileti kalkmıyor sadece vize kalkıyor. Bi de kapıdaki EU citizens dan değil Others dan geçmeye devam edeceksiniz ve gümrük görevlisi tipine bakıp beğenmeyip deport de edebilir. Paris e heralde 10 kere falan gittim. 8. gidişte daha pasaport kuyruğuna gelmeden gate çıkışında histerik kadın polis pasaporta baktı dedi hop. Pasaport yeni diye beğenmedi hatun. Eski pasaportu çıkardım kaç tane giriş çıkışım var kaç tane schengen vizem var. Kadınla bi de fransızca konuşuyorum yok. Arabistan vizesini gördü eski pasaportta mısır vizelerini giriş çıkışları gördü iyice işkillendi. Bi de tek başına destek istedi ki kadınla ciddi kibar konuşuyorum ama dinlemiyo sürekli ters gidio. Karakolda parmak izime kadar alınıp kontrol edildim. 4 saatimi yediler. Eski pasaport falan yanımda olmasa kesin almazlardı vize olduğu halde. Sevinenler boşuna seviniyor söyliim bundan sonra daha da zorlaştırırlar girmeyi. Konsolosluk banka hesabına cartına curtuna bakıodu izin verio hadi bu gelsin bundan cacık olmaz diodu. Kapıdaki görevli sürekli diken üstünde olacak. Anam ben bunu alırsam gidip eyfel e bomba koyarsa benim anamı bellerler ben bunu almiim diye bakacak.

corrado
06-05-2016, 16:46
http://www.hurriyet.com.tr/abye-rest-biz-yolumuza-siz-yolunuza-40100363

köprünün altından daha çok su akar

BARR
06-05-2016, 16:50
İtalyadaki bütün öğlen yemeği rezervasyonlarımı iptal etmem gerekicek vize olmazsa :(

Sinan58
06-05-2016, 18:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye rest: Biz yolumuza siz yolunuza... (http://www.hurriyet.com.tr/abye-rest-biz-yolumuza-siz-yolunuza-40100363)

köprünün altından daha çok su akar

Abi tayyibide patisinide sevmem ama şu an ülkemizdeki terör yasasını değiştirmeye çalışıyor ab yavşakları, ama tayyip yok dedi.

Muhtemelen doğudaki operasyonlar bile durdurulsun diyecekler bu ab denen yavşaklar.

vize konusunda zannetmiyorumki vize kalksın, bundan 10 yıl öncede vize kalkıyordu bir ara.

Akizilkaya
06-05-2016, 19:25
Kesin bilgimi beyler ona göre balkona bayrağı asacağım.

ibozum
06-05-2016, 20:20
İtalyadaki bütün öğlen yemeği rezervasyonlarımı iptal etmem gerekicek vize olmazsa :(

Bana söz verdiğin Roma'daki akşam yemeği yalan mı oldu? :(

Bileti iade edeyim o halde..

trgy
06-05-2016, 21:42
Abi napalım yani Doğu'da hiçbir şey yokmuş gibi operasyonları mı durduralım? bunca şehitimizi boşuna mı verdik?

Avrupa o maddeleri yeni koymadı. Şu aşağıdaki maddeler işine yaramadığı için sözde rest çekti.

1- terörle mücadele kanununda ve toplanma, örgütlenme, basın, ifade özgürlüğü alanlarında düzenlemeler yapılacak.
2- yerel yönetimler yasasında düzenlemeler yapılacak.
3- yolsuzlukla mücadele eylem planı hazırlanarak siyasi partilerin finansmanı, dokunulmazlıklar, rüşvet gibi konularda düzenlemeler yapılacak.
4- europol ile tam işbirliği yapılacak.
5- ab ülkeleri ile adli işbirliği ve yargı bağımsızlığı konusunda düzenleme.

Yigit-Y
06-05-2016, 21:49
AB vizeyi neden kaldırsın ki

Aşağıdaki haberden sonra ben kapıları komple kapatırdım AB nin yerinde olsam :D

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1235135-baskanlik-sistemine-destek-icin-yollarda/10

barisy
06-05-2016, 23:18
Benim anlamadığım, bu 72 madde bu sabah mı önünüze konuldu? Ya da hiç okumadınız mı da sıra ile gelip 67 maddeyi halledip şimdi ooooo bu olmaz diyorsunuz. Madem işine gelmiyordu elinde onca koz varken bunları kullanıp maddeleri baştan revize edecektin. Ya da bu iş yatar deyip geri kabulü de diğer verdiğin tavizleri vermeyecektin.

Halk o kadar aptal ki şu söylemde dahi ülkenin yararına konuştuğunu zannedebiliyor. Böyle rezalet olmaz , yemin ediyorum Avrupa'da 10 Yaşında çocuğu kandıramazsın şu söylemle yahu. Bu ülkede milyonlar kanıyor işte.

Bir de terör terör diyoruz da , Allah Aşkına bir açıp bakın 1999-2000-2001 de kaç şehit vermiş bu ülke. Adamlar terörsüz ülke Alıp anasını bellediler, şehrimize bomba yağıyor beyler az biraz akıllı olun.

997TT
07-05-2016, 00:10
72 madde tamamlansa bile karar cikmayabilir.
İlk postumu tekrar etmem gerek sanirim...

300E
07-05-2016, 00:18
Vizeler kalkar umarım, fakat halkın uçak bileti alacak parası yokki, ülkenin refah durumu belli..

Sinan58
07-05-2016, 00:53
Vize konusunun özeti...

http://i.hizliresim.com/NAMj7L.jpg

ibozum
07-05-2016, 07:50
O değilde babasının çiftliği gibi at sürüyor ya yazıklar olsun.. O ne derse bir ülkenin kaderi o oluyor.. Bir ülke bir adamın hırsına ne hallerde.. Başkanlığı versek de dursun bu terör, sayısını takip edemediğim şehit haberleri bitsin dedirtmeye getirdi.. Her otu .oku buna bağlıyor..

Şimdi troll arkadaşlar gelirler zaten Avrupa'yı kim ister, ne işim olur gitmezdim ki felan denir :)

ibozum
07-05-2016, 07:52
Adamlar güzel yazmışlar..

Alıntı 1:

önce vizelerin kalkacağı haberi verildi. bu haberle güzel propagandalar yapıldı.
sonra vize serbestliğine rest çekildi.

ortaya sürülen bir vaatten prim yapılması gayet normal, fakat bu vaat başarısız olunca sözkonusu vaat "rest" adı altında tekrar prime dönüştü. vaatten ayrı bir prim, başarısızlıktan ayrı bir prim.

yöneten mi çok başarılı yoksa halk mı ota boka prim veriyor anlayabilmiş değilim.

Alıntı 2

memleketi tayyip sağolsun öyle bi hale getirdi ki;
daha önceden "vizesiz avrupa geliyor" haberlerine;
- "yae çok da tın bunu büyük zafer gibi sunacak ne var, alt tarafı 60euro ya alıyorsun zaten vize"
diyenler; şimdi büyük bir fırsat tepilmiş gibi "al amk bunu da sıçtın batırdın" diyor.

diğer taraftan; daha önce "işte reis avrupa kapılarını açtı, bunu ancak reis yapardı" diyenler; şimdi "yae çok da tın, avrupa kendi kaybeder" diyor.

önce birini seviyor ya da nefret ediyoruz, ondan sonra tüm konular buna göre şekilleniyor. bizim toplum olarak yüklem, nesne ve tümleç ile işimiz kalmadı, tüm derdimiz özneyle.

https://eksisozluk.com/vizesiz-avrupa-hayal-oldu--5103462?a=popular

K0213
07-05-2016, 10:18
Kilis'e bombalar yağıyor ama yine, milleti meşgul edecek güzel bir konu buldular!
Altında ki sebepleri incelemeden rahat seyahat edeceğini düşünenler yüzünden, yani hep kendini düşünenler yüzünden bu hale geldik.
Her konuda, görüneni olduğu gibi kabul eden bir millet olduk çıktık, siyasilerin sözünü kanun bilen, güvenilir sanan bir millet olduk çıktık, çok üzülüyorum.

Ama unutmayalım ki, "SİYASİLER HER ZAMAN BİZİM DUYMAK İSTEDİKLERİMİZİ SÖYLERLER!"

Bir de bence şu gerçek var ki, bu işe AKP taş koyar!
Avrupa görüp, vizyonu genişleyen bir toplum işlerine gelmez!
Bunlar değil miydi; "eğitim seviyesi arttıkça oy oranımız düşüyor" diyen! :)

Yazmıştım, ve Tayyepten ilk rest geldi avrupaya :)
Ulen daha lanse edeli 3 gün olmadı, dur be atarlı ergen!

Sinan58
07-05-2016, 10:45
Hergün Kilis"e günlük roket düşüyor, bidahaki seçim sonucunu cidden merak ediyorum.

Yanlış anlamayın, adamların can güvenliği kalmadı yine gidip birdahaki seçimde akp kovalarlarsa cidden acırım ben adamlara.

http://www.sondakika44.com/wp-content/uploads/2015/10/kilis1.jpg

kelalper
07-05-2016, 15:32
Bende buna hayret ediyorum zaten. Adamların paketi zaten belliydi. Dün söylemediler ki bunları. Europol bültenle Bilal i arıo ve uzun ve devlet tabii ki nerede olduğunu bilio ama söyleyemiyor. Şimdi de atar gider yapıo. Kim yönetio bunların operasyonunu bilmiyorum ama bizden biri olmadığı kesin. Türkün aklına bu kadar politik oyun gelmez.

dragstar
10-05-2016, 10:47
bence kalkmaz vize, tüm maddeleri yapamayız, zaten yapsak bile cayma yetkileri var

clioGT
10-05-2016, 15:13
Avrupa Parlamentosu, #Türkiye 72 kriteri tamamlayıncaya kadar #vize muafiyetini gündemine almayacak.

darkmoon
10-05-2016, 15:32
şu ülkede biraz mürekkep yalamış biraz dünyayı takip eden biraz avrupanın türkiyeye bakış açısını bilen her insan vizesiz alınmıycağımızı çok iyi bilir.. sorunun meselenin türkiye kaynaklı olmıycağınıda iyi bilir. gerekirse son noktaya kadar getirirler sonra son anda incir kabuğunu doldırmıycak bir meseleden vazgeçerler.. eğitimsizlik en büyük düşmandır.. kendiniz okumassınız araştırmassınız size sunulanı alır onu kabul edersiniz ama doğru ama yanlış..

Sinan58
10-05-2016, 19:40
Reis sinirlendi vizeyi yapmazsanızda bizi etkilemez, bu zamana kadar vizeylemi yaşıyorduk benzeri bişey söyledi, aç mültecilere avrupa kapılarını o zaman görsünler.

barisy
10-05-2016, 20:13
vizesiz avrupadan çok halk olarak güneydoğuya vizesiz çelik yeleksiz ne zaman gidebileceğiz bunu düşünüyorum son zamanlarda...

Grimlord
10-05-2016, 20:21
Koskoca bir yalan diyebilirim. Maksat tum multecileri Turkiye'ye doldurup Avrupa'nin yukunu hafifletmekti, zaten basarili da oldular.
Simdi bi 20 sene ''5 maddeniz eksik,alamayiz,tamamlayin gelin'' diye oyalamaya devam ederler.
Islamofobi tavan yapmis haldeyken kimse vizesiz seyahat imkani tanimaz.

barisy
12-05-2016, 10:28
Bakan umutların azaldığını söyledi az önce .

Yine kandırıldık :D

BARR
12-05-2016, 10:30
Şaşırdık mı :)

tylan
12-05-2016, 11:05
Buna AK zekalılar bile inananır.çevrem de bu partinin çok destekçisi bar ovunup duruyorlardı bu iş için diyordum her zaman ülke dev bi mülteci kampına döndü imkanı yok zaten savaş kapıda işid basketbol potasına atar gibi bomba atıp duruyor imkanı var mı diye. ***** kişi varken olmaz öyle şey sen büyüme düşmanısın diyorlardı al işte. Valla biz görürmüyüz bilmem ama.İleride bırak avrupayı, bu ülkenin çoğu şehrine girmek için vize alınacak