Orijinalini görmek için tıklayınız : Performance box istanbulpark split time ayari hakkinda
Istanbulparkta performance box ile olcum yapan tecrubeli arkadaslar varmi? Sektorler nasil ayarlaniyor nerelere ayarlamaliyiz? Bunun icin tavsiyesi olan arkadasar varsa cok memnun olurum..
Ben 10 Hz external gps ile telefonda Racechrono proyla data alıyordum. Kafama göre 7 sektör yapmıştım.
Pistte bizim arabalarda süreyi etkileyen 14-1 arası start finish düzlüğü, 1-4 arası, 6-7 arası düzlük, 8-9 arası yokuş aşağı düzlük, 10-12 arası arka düzlük var. 12-13-14 kombinesi de değişken süreli.
Amatörce fikrim olarak şöyle koyabilirsin:
Starttan 3 ile 4 arasına kadar S1,
ordan 7-8 arasında bir noktaya kadarS2,
ordan 8 çıkışına kadar S3 (8deki süreni görürsün)
burdan 10 çıkışına kadar S4
devamı 12'ye kadar S5 gibi.
Finishe kadar da S6.
Bol sektörün avantajı; her sektördeki bestler hesaplanıp optimum süre görülebilir.
Bu kadar fazla sektore bolersen,her turu ayri karsilastirma yapmalisin ve 20 tur attigini varsayarsak,video kayit ile sektorleri incelemen 6/7 saat alir.
İyi oldugun yerleri cikardin,teorik best time buldun,en iyi yerleri birlestirmen ile beyin zaten yag isisini 130'a cikarmis olur.
Onun ustunde iyi oldugun sektordeki lastik basinci-aracin motor durumu-benzin agirligi-trafik vs gibi degiskenleri koyucaksin.(soluksuz 20 tur atmiyacagina gore) e birde bu degiskenleri dusunerek aracin ve senin teorik iyi zamanini bulucaksin...
Daha cok detay var fiziksel telemetri verilerinde ama sadece ustun koru soyluyorum.
En iyisini 3 sektore ayirmak. Datalari tur tur inceleyip,her metreyi gozlemlemek gerek.
Cunku sektor icinde bile surus dinamikleri degisebiliyor...
Ha bunlari yapiyormuyum? 3 senedir ellemiyorum :)
Bu performance boxu nasıl kullanacağız. Ayrıntılı bilgilendirme yapabilirmisiniz ?
Hangi ozelligi icin sordunuz?
Teşekkürler tavsiyeler için.. Sayıyı 3 yaptım.. zaten daha fazla olsa da bu sefer önceki tur o splitte kac yaptıgını hatırlamak sıkıntı oluyor.. Bende istanbulpark için düşünenlere 3 u tavsiye edebilirim..
Teşekkürler tavsiyeler için.. Sayıyı 3 yaptım.. zaten daha fazla olsa da bu sefer önceki tur o splitte kac yaptıgını hatırlamak sıkıntı oluyor.. Bende istanbulpark için düşünenlere 3 u tavsiye edebilirim..
Erhan hocam video var mı son pist gününden? aracın son halinde bir değişiklik var mı?
Araçta değişiklik henüz yok, 2 seansa da 2 kişi çıktık, videolar erhanda, upload etti mi bilmiyorum, tecrübeye yönelik turlardı, hotlap atmak istesekte lastikler izin vermedi, gorevini basariyla tamamladi nankanglar ve benden bu kadar dedi artik :)
Araçta değişiklik henüz yok, 2 seansa da 2 kişi çıktık, videolar erhanda, upload etti mi bilmiyorum, tecrübeye yönelik turlardı, hotlap atmak istesekte lastikler izin vermedi, gorevini basariyla tamamladi nankanglar ve benden bu kadar dedi artik :)
Teşekkürler, takipteyim. :p