Orijinalini görmek için tıklayınız : "LASERWASH" iş yapar mı ?
İnternette dolaşırken denk geldim "temassız" oto yıkama diyorlar.
Facebook üzerinden paylaştığı fotolar gerçeği yansıtıyorsa kirli araçlar temizce çıkıyor. 15tl fiyat yüksek geldi açıkçası bana ama 10tl yapılsa ben aracımı sokarım.
İşlek bir benzinlik ile anlaşıp kurulsa iş yapar mı ? Açıkçası sizler aracınızı bu sistemle yıkatır mısınız ?
https://www.facebook.com/Veloce-Laserwash-Temass%C4%B1z-F%C4%B1r%C3%A7as%C4%B1z-3-dakikada-ara%C3%A7-y%C4%B1kama-1614082575522848/
LaserWash 360 | Veloce (http://www.vvwash.com/subpage/18_1/laserwash-360)
"Kaççç para fiyatı karrrrrrdeşimm yazzz layyynnnnn" :hihih:
Hee :D Onu bende bilmiyore.
amerika spec heralde bknz walter white :D
10 tl bence de uygun kesin kullanirdim.
kurulasa 15 de verirdim.
Daha önceden konusu açılmıştı sanırım , temiz arabadaki tozu alır ama kirli arabada işi zor..
en azindan yok benzinlikte kopukle yikayan adam hortumu arabaya carptirdi yok suraya az kopuk sikti yok surayi durulayamadi yok bilmemne derdi yok.
10 tl bence de uygun kesin kullanirdim.
kurulasa 15 de verirdim.
Kuruluyor zaten hava ile.
Daha önceden konusu açılmıştı sanırım , temiz arabadaki tozu alır ama kirli arabada işi zor..
Bende öyle düşünmüştüm facedeki fotolara bakarsanız bayağı temizliyor.
i-vtec07
06-05-2016, 10:31
Yazın az kirli ve tozlu arabada iş yapar fakat . Yağmurlu havada gezmiş ve bi kaç gün o şekil de durmuş arabada iş yapmaz.
Ha böyle bi sistem olsa ve kendim yıkama şansım olmasa haftada min 2 kere girerim. Dışarda lastikleri parlatır devam :D
Kuruluyor zaten basınçlı havayla.
Bizim gibi özenen adamlar için oldukça güzel zaten arabalar çok kirli değil, gir çık dertsiz tasasız. Sadece kapı içlerini kurularsın hızlı cilanı atarsın mis gibi. Bahşişi bilmemlesi de yok. Özellikle kış günlerinde süper çözüm zamandan da tasarruf.
Kuruluyor zaten basınçlı havayla.
Bizim gibi özenen adamlar için oldukça güzel zaten arabalar çok kirli değil, gir çık dertsiz tasasız. Sadece kapı içlerini kurularsın hızlı cilanı atarsın mis gibi. Bahşişi bilmemlesi de yok. Özellikle kış günlerinde süper çözüm zamandan da tasarruf.
Aynı fikirdeyim. Ucuz 15-20 liraya yıkayan arabayı temizlerken çizik içinde bırakan yıkamalardan çok daha iyi bence. Haftada 2 yıkatırım kesin. Ayda 1 kere de iç-dış yıkarsan tamamdır. :D
kelalper
06-05-2016, 10:47
Arkadaşlar daha öncede söyledim gene söyliyeyim. Bu tip aletlerin sıktıkları kimyasalın adı kostik. Yoksa araba üzerine düzgün bi şampuan sıkıp süngerle silmeden gene yıkayın araba eskisinden sadece biraz daha temiz çıkar ama gene kirli kalır. O kullanılan kostikte arabanın plastik aksamlarının ve verniğin canını alır. Özendin parlak olsun dedin seramik yaptırdın. Seramik yok olur gider. Uzun süre en az 2-3 yıkama arabanın üzerinde durması gereken cilalar tek yıkamada gider. Ön cam silecekleri çok çabuk bozulur. O nedenle arabanıza sakınıyorsanız sakın girmeyin bu tip yıkamalara.
altugkocer
06-05-2016, 10:49
Birisi "bayiliği oldukça uygunmuş 600.000tl cik miş yapana satana gelene gidene hayırlı olsun" yazmış ama ??
Birisi "bayiliği oldukça uygunmuş 600.000tl cik miş yapana satana gelene gidene hayırlı olsun" yazmış ama ??
Yok
https://i.ytimg.com/vi/LZlMECXKoQI/hqdefault.jpg
600.000'e fabrika kuruyor millet..
Kullanılan kimyasal vs durumu işi bozar, ama hani sadece su tutsun kaba bi kirini alsın denirse bi bakıma olabilir.
Üstteki muhabbetede yarıldım :D
kelalper
06-05-2016, 11:09
600k fiyat ne be yuuh. 2 tane sonax bayiliği alırsın üstüne de revizyon yapacak para kalır.
Aracıma bakmayı seven birisi olarak kullanmazdım. Ben temizleyene kadar kirli gezeyim daha iyi :D
Tünel yıkama makinaları daha iyi temizliyor gibi geldi bana. Ve yıkama ücreti de 5 TL.
sercanışık
06-05-2016, 11:19
ınternetten gorduk fıyatını sorduk merkezı bolgede dukkan dahıl veya harıc olması lazım tam hatırlıyamadım 600k dan bahsedıyodu fırma yetkılısı . bu benzınlıklerde olan yıkamanın bıraz daha teknolojık halı gıbıme gelıyo 15 lıra verılırmı sadece dıs ıcın orası ayrı tabıkıde
Otto_Skorzeny
06-05-2016, 11:21
Vardı bi ara forumda konusu; ciddi niyetlenen bir arkadaş vardı sonra vazgeçti herhalde
Tünel yıkama makinaları daha iyi temizliyor gibi geldi bana. Ve yıkama ücreti de 5 TL.
Orada işin içine fırça giriyor ama.
imprezaWRC
06-05-2016, 11:21
Bana gelen maildaki yazıyı aktarıyorum.
" Türkiye de ilk kurulum Ankara da her konuyu konuşmak bir çok çeşitli araçların yıkanmasını yakından görerek değerlendire bilirsiniz.
10 metre x 7,30 metre bir alan gerekli üst yapıyı da göreceksiniz. Anahtar teslimi çalışır durumda 230.000 USD+ KDV kurulumuna karar verdiğinizde 90 gün içinde ancak teslim edilmektedir."
Bana gelen maildaki yazıyı aktarıyorum.
Allah belasını vermesin 800 bine geliyor. :D Faize koysan başka bişi yapmasan 8 bin faizi var zaten. :D
snan1910
06-05-2016, 11:34
Ankara daki yer Kazım Karabekir caddesindeki petrol ofisinde.
Yıkama fiyatının pahalı oldugunu duymuştum
Ne zaman gecsem boş olması da bundan kaynaklı diye düşünüyorum.
Para kazandığını sanmam
maslak opette vardı en son.1 kez girdim ama hiç elimi sürmeden yıkandı kurulandı ve çıktım.sonuç gayet iyiydi,fiyatlarda kademe kademeydi.gayette detaylı,jantı fırçalıyor vs.
imprezaWRC
06-05-2016, 11:41
Allah belasını vermesin 800 bine geliyor. :D Faize koysan başka bişi yapmasan 8 bin faizi var zaten. :D
O kadar parayı tek bir zımbırtıya gömünce insan ister istemez kar beklentisine giriyor ama kimse de öyle bir zımbırtı için 10-15TL vermez. Bunun ederi maksimum 5 TL'dir. Bizim insanımız da sabırsız olunca cihazın önünde 1 tane fazladan otomobil görsün rotayı başka yere çevirir.
O kadar para etmez üreticinin ve distribütörün takdiridir ama şahsen etmez. Ben tamamen merakımdan sormuştum. Sağolsunlar kirli araçların öncesi sonrası fotoğraflarını da paylaşmışlar ama ben tabi külyutmaz video istedim, onlarda gelin burada gözlemleyin demişlerdi. Birgün Ankara'da işim olursa kiralık otomobili çamura bulayıp o makinaya gitmeyi ve tabiki video çekmeyi düşünüyorum. Benden önce birisi yaparsa daha güzel olur :D
darkmoon
06-05-2016, 11:53
sistem tutarmı tutmaz mı bilmem.. ama mantıken çokda zor gözükmüyor benzeri yerli kaynaklarla daha ucuz maliyetlere yapılabilinir gibi.. neticede bir robot kolu ve üstünde sanırım selenoidler gözler var ve bir programlaması var sırayla yaptığı..
eğer 600k ise bu arkadaşlar zaten benzinliklere falan satmaya çalışıyorlar anladığım kadarı ile normal yıkamaya gelmez o rakamlar..
Beylikdüzü Migros AVM 'nin içine kurdular bundan. Baya da iş yapıyorlar ama bir kez gelenin bir daha geleceğini hiç sanmıyorum. Keza kirli araçlarda yıkama işlemi çok başarılı değil. Tamponlar ve marşpiyeller olduğu gibi kalıyor. Kalın tabaka kirde sadece görsel olarak çıkıyor ama bir elinizi sürdüğünüzde simsiyah oluyor.
imprezaWRC
06-05-2016, 12:02
Beylikdüzü Migros AVM 'nin içine kurdular bundan. Baya da iş yapıyorlar ama bir kez gelenin bir daha geleceğini hiç sanmıyorum. Keza kirli araçlarda yıkama işlemi çok başarılı değil. Tamponlar ve marşpiyeller olduğu gibi kalıyor. Kalın tabaka kirde sadece görsel olarak çıkıyor ama bir elinizi sürdüğünüzde simsiyah oluyor.
Ana üreticide envayi çeşit şampuan, kir sökücü...vs var. Maliyet düşsün diye muhtemelen bir tane şampuan seçmişlerdir. Ama kirlerin tek seferde çıkması içinde şampuanın kostik olması gerektiğini düşünüyorum. (saçsız Alper'in dediği gibi :D )
darkmoon
06-05-2016, 12:05
maslak opette vardı en son.1 kez girdim ama hiç elimi sürmeden yıkandı kurulandı ve çıktım.sonuç gayet iyiydi,fiyatlarda kademe kademeydi.gayette detaylı,jantı fırçalıyor vs.
maslak opette fırçalı sistem var bu sistemden yok yenimi yapmışlar en son 1 ay önce sokmuşdum orda yıkamaya.
O kadar parayı tek bir zımbırtıya gömünce insan ister istemez kar beklentisine giriyor ama kimse de öyle bir zımbırtı için 10-15TL vermez. Bunun ederi maksimum 5 TL'dir. Bizim insanımız da sabırsız olunca cihazın önünde 1 tane fazladan otomobil görsün rotayı başka yere çevirir.
O kadar para etmez üreticinin ve distribütörün takdiridir ama şahsen etmez. Ben tamamen merakımdan sormuştum. Sağolsunlar kirli araçların öncesi sonrası fotoğraflarını da paylaşmışlar ama ben tabi külyutmaz video istedim, onlarda gelin burada gözlemleyin demişlerdi. Birgün Ankara'da işim olursa kiralık otomobili çamura bulayıp o makinaya gitmeyi ve tabiki video çekmeyi düşünüyorum. Benden önce birisi yaparsa daha güzel olur :D
abi camurda yine tazyikden dolayı atma ihtimali varda. öyle leş öyle pis araçlar cıkıyorki 1+ ay yıkanmamış (özellikle açık renkşirket araçları) tabancayı dibindende vursan kiri akıyor ama boyaya kaynaşmış yağı çıkmıyor kalıyor, kaç sefer dönsende arabayı kopuge suya bulasanda banamasın demiyim cinnetlik oluyorsun :D
kelalper
06-05-2016, 12:12
230K +KDV ne bee. Benzinliğin varsa sene sonu vergiden düşmek için koyarsın başka da kimse araba yıkayacam para kazanıcam diye kendisine alıp bunun üstüne dükkan kurmaz. Lan selenoid bi arıza yaptı arabanın aynayı aldı hadeeee. range in ayna 2000 Euro falan. Hadi onu geçtim parça yok hadee onu bekle. İşletme yatsın.
maslak opette fırçalı sistem var bu sistemden yok yenimi yapmışlar en son 1 ay önce sokmuşdum orda yıkamaya.
fırçası plastik gibi birşeydi.hiç zarar vermedi ama..kurulaması çok iyiydi ama.
Türkiyede 2 ay sonra içine pril koyup yıkayama devam ederler, suyuda kuyudan oh mis
Türkiyede 2 ay sonra içine pril koyup yıkayama devam ederler, suyuda kuyudan oh mis
Yanlış hatırlamıyorsam benzinliklerdeki yikamalarin suları kuyu suyu olmak zorunda.
koptum , aynen :):)
Yanlış hatırlamıyorsam benzinliklerdeki yikamalarin suları kuyu suyu olmak zorunda.
Doğrudur. Oto yıkamalarda sürekli kontrol ediliyor diye biliyorum :D
Mikrop_Ali
06-05-2016, 13:21
Arabacilar icin kotu ama sadece biz yasamiyoruz bu ülkede sadece bizim arabamiz kirlenmiyor cok cabuk yikiyor 4-5 dk yazmislar galiba ticaret icin yapilabilecek bir iş yoksa tabiki kendi sungerle yikadigin gibi olmaz. Sirket arabalari araba yikamayi sevmeyen insanlar bayanlar vs va benzinlikte bu sistem iş yapar. Ticaret mantigiyla yazdim.
Arabacilar icin kotu ama sadece biz yasamiyoruz bu ülkede sadece bizim arabamiz kirlenmiyor cok cabuk yikiyor 4-5 dk yazmislar galiba ticaret icin yapilabilecek bir iş yoksa tabiki kendi sungerle yikadigin gibi olmaz. Sirket arabalari araba yikamayi sevmeyen insanlar bayanlar vs va benzinlikte bu sistem iş yapar. Ticaret mantigiyla yazdim.
Aynı fikirdeyim ama 800 bin çok uçuk rakam. Paranın geri dönüşü torunlarımıza olur herhalde.
Mert Alpay
06-05-2016, 13:37
Fotoğraflara aldanmamak lazım abi 600K değilse bile en az yine 300K vardır bayilik az para değil deneyip yerinde görmeden hiç birimiz emin olamayız temizliğinden ama kimyasallar varsa iş yapmaz gibi
hergün 30 araba yıkasa 5 senede parasını çıkarıyor :D
chatlaxs
06-05-2016, 13:55
20 verir içinide temizletirim :)
kelalper
06-05-2016, 14:23
evet hergün 30 araba yıkarsa arıza yapmazsa hiç yağmur ve kar yağmazsa hava pırıl pırıl olursa o zaman 30 araba yıkar. Yedek parça bakım elektrik su ve sarf malzemesi maliyetin olmazsa 5 senede çıkartırsın. Bu alet söyliim ciddi elektrik harcar su ve köpük vs bahsetmiyorum zaten.
evet hergün 30 araba yıkarsa arıza yapmazsa hiç yağmur ve kar yağmazsa hava pırıl pırıl olursa o zaman 30 araba yıkar. Yedek parça bakım elektrik su ve sarf malzemesi maliyetin olmazsa 5 senede çıkartırsın. Bu alet söyliim ciddi elektrik harcar su ve köpük vs bahsetmiyorum zaten.
1. Olarak 15 liraya yıkatmaz kimse bunda. :D 10 lira olduğunu farz edelim. 3 lira araç başı giderimiz olsun ( deterjan, su ve elektirik ) 7 lira kalsa ve hiç zannetmiyorum ortalama 30 araç yıkayabilsin. 15 yıkasa gerçekçi yaklaşırsak 20 yılı aşkın süre yapar. :D Eyvahh eyvah
Evimin 2 kilometre ötesinde K.Karabekir Petrol Ofisinde var, aracın altınıda yıkıyormuş, ama böyle bir cihaza 15 TL banada pahalı geldi, cila falanda atıyormuş sanırım, ne kadar doğru bilemem. :)
kelalper
06-05-2016, 14:50
1. Olarak 15 liraya yıkatmaz kimse bunda. :D 10 lira olduğunu farz edelim. 3 lira araç başı giderimiz olsun ( deterjan, su ve elektirik ) 7 lira kalsa ve hiç zannetmiyorum ortalama 30 araç yıkayabilsin. 15 yıkasa gerçekçi yaklaşırsak 20 yılı aşkın süre yapar. :D Eyvahh eyvah
Eski Sonax sahibi olarak sana şunu söyliim düzgün malzemelerle oto yıkamanın maliyeti 21TL. Haa bunda lastik parlatıcı yok. 1 eleman çalıştıracaksın elektrik süpürgesi çalıştırmayacaksın düşsün düşsün 13 liraya düşer. Sonax değilde başka şampuan kullan maliyet min 12 lira olur.
Eski Sonax sahibi olarak sana şunu söyliim düzgün malzemelerle oto yıkamanın maliyeti 21TL. Haa bunda lastik parlatıcı yok. 1 eleman çalıştıracaksın elektrik süpürgesi çalıştırmayacaksın düşsün düşsün 13 liraya düşer. Sonax değilde başka şampuan kullan maliyet min 12 lira olur.
İş iyice boka sarmaya başladı. :D
Şaka bi yana 12 lira değildir normal bi yıkama. Kendim aracımı yıkıyorum jant temizleyici lastik parlatıcı vs dahil 12 lirayı bulmuyordur.
İş iyice boka sarmaya başladı. :D
Şaka bi yana 12 lira değildir normal bi yıkama. Kendim aracımı yıkıyorum jant temizleyici lastik parlatıcı vs dahil 12 lirayı bulmuyordur.
Sen şahsi olarak aldığın malzeme parasına göre hesaplıyorsun.
100 liralık malzeme aldım 20 yıkama yaptım maliyet yıkama başına 5 TL diyorsun.
Ama mekan sahibi adam 1600 Küsür TL elemana vergi dahil ödüyor.
Yani 26 gün çalışan adama 1300 tl Net ödesen günlüğü 50 TL ye gelir.
O adam günde 10 araba yıkasa araç başı adam maliyeti 5 TL
Buna dükkan kirası, malzeme maliyeti, suyu , bezi , elektriği girdiği zaman Alper'in hesabına çok rahat ulaşırsın.
Bireysel bakmamak lazım o açından. Yıkama işi zor iş, adam gibi eleman bulamadın mı (ki yoktan az) iş yürümez.
kelalper
06-05-2016, 15:09
Elektriği ve suyu neye göre hesaplıyorsun. Makina amortismanı diye bişeyde var ki eninde sonunda bir arıza yapacak. Suyu alırken para veriyorsun birde atık su vergisi diye bişey var. Benim günlük ortalamam 20 araba civarındaydı verdiğim atık su bedeli her ay 650TL idi.
Sen şahsi olarak aldığın malzeme parasına göre hesaplıyorsun.
100 liralık malzeme aldım 20 yıkama yaptım maliyet yıkama başına 5 TL diyorsun.
Ama mekan sahibi adam 1600 Küsür TL elemana vergi dahil ödüyor.
Yani 26 gün çalışan adama 1300 tl Net ödesen günlüğü 50 TL ye gelir.
O adam günde 10 araba yıkasa araç başı adam maliyeti 5 TL
Buna dükkan kirası, malzeme maliyeti, suyu , bezi , elektriği girdiği zaman Alper'in hesabına çok rahat ulaşırsın.
Bireysel bakmamak lazım o açından. Yıkama işi zor iş, adam gibi eleman bulamadın mı (ki yoktan az) iş yürümez.
Makinenin yıkama maliyetini hesaplıyoruz yalnız. :D İşçi kira vs katmadan yukarıda da belirttim sadece deterjan su ve elektirik için yıkama başına 3 tl yazdım. :D
Elektriği ve suyu neye göre hesaplıyorsun. Makina amortismanı diye bişeyde var ki eninde sonunda bir arıza yapacak. Suyu alırken para veriyorsun birde atık su vergisi diye bişey var. Benim günlük ortalamam 20 araba civarındaydı verdiğim atık su bedeli her ay 650TL idi.
Kalan 7 tl yi komple makine amortismanı olarak yazıyoruz ya Alper abi. :D
Makinenin yıkama maliyetini hesaplıyoruz yalnız. :D İşçi kira vs katmadan yukarıda da belirttim sadece deterjan su ve elektirik için yıkama başına 3 tl yazdım. :D
Ben mesajımı Alper'İn maliyeti üzerine yazdığın yoruma göre normal bir yıkama için yazdım :)
Makine ile ilgili de hesap yaparız hemen. Ben çok optimist yaklaştım olaya. Ona rağmen rantabl bir yatırım değil.
Bu şartlarda yapan adam varsa parayı ya havadan bulmuştur ya da koyacak yeri olmayıp fantezi peşinde koşuyordur.
Ve hiçbir petrol sahibi kara para aklamıyorsa eğer böyle bir yatırım yapmaz. Mantık olarak yapmamalı da zaten.
http://i.hizliresim.com/D2nOpl.jpg (http://hizliresim.com/D2nOpl)
@tolga çok orjinal ve net hesaplamaların var vallahi herşey ortada :)
@tolga çok orjinal ve net hesaplamaların var vallahi herşey ortada :)
Mali müşavir olunca insan excel ve hesapla işi çok oluyor :) Yakında excelde modifiye yapmaya başlayacağım.
@c20let bu iş senin de dediğin gibi olmaz. Bir de makinanın nesi varmış ta bu kadar para istiyorlar allasen ?
Bir örnek vereyim, yukarı açılır otomatik kapı fotoseli için 2 defa "300 + kdv" servis bedeli ödedim.
Sonra işi öğrendik fotoselleri ümraniyede bir firmadan 30 TL ye aldık. Yani kısacası işi bilmezsen geçirirler.net.
Ayrıca bu tarz bir makia yapacak tanıdıklarım var, isterseniz göstereyim makine için bir fiyat versinler.
Son olarak vurdum ama ölmedi dur şunu gömeyim tarzında bakarsak olaya.
Alttaki resim hikaye, Bildiğin duvara sürtmüş arabanın resmini sen kalkıp "fırçalı oto yıkatırsan böyle olur" diye broşürüne koyarsan ben sana inanmam.
Kaldı ki fırçalı sistem mi var artık, hepsi bas kostiği, daya bilmem kaç bar yıkama makinasıyla suyu geç git modunda yıkamacıların.
Ayrıca net sayfasında 2 Dakika 48 Saniye'de Hızlı Yıkama Süresi olarak belirtmiş, broşüründe ise 2 dakika 27 saniye olarak belirtmiş.
21. saniyeden bir şey olmaz ama ben 230 bin USD vereceğim makine için daha profesyonel bir hazırlık beklerim arkadaş.
Şimdi toprak atabilir herkes.
http://i.hizliresim.com/ZkGnzA.jpg (http://hizliresim.com/ZkGnzA)
Umarım ürün dist. bu yazılarımı görmez :D Kulakları çınlatmasınlar sonra.
Benzinlik içinde oto yıkama işletmiştik 7sene falan işlerimiz çok güzel giderken belediye benzinlik yıkılacak gibi bir söylenti cıkardı başka yere taşınıcak diye bizde elimizden çıkardık. Oto yıkamanın yeri kesinlikle çok önemli yalnız :)
kelalper
07-05-2016, 15:42
Son olarak vurdum ama ölmedi dur şunu gömeyim tarzında bakarsak olaya.
Alttaki resim hikaye, Bildiğin duvara sürtmüş arabanın resmini sen kalkıp "fırçalı oto yıkatırsan böyle olur" diye broşürüne koyarsan ben sana inanmam.
Kaldı ki fırçalı sistem mi var artık, hepsi bas kostiği, daya bilmem kaç bar yıkama makinasıyla suyu geç git modunda yıkamacıların.
Ayrıca net sayfasında 2 Dakika 48 Saniye'de Hızlı Yıkama Süresi olarak belirtmiş, broşüründe ise 2 dakika 27 saniye olarak belirtmiş.
21. saniyeden bir şey olmaz ama ben 230 bin USD vereceğim makine için daha profesyonel bir hazırlık beklerim arkadaş.
Şimdi toprak atabilir herkes.
http://i.hizliresim.com/ZkGnzA.jpg (http://hizliresim.com/ZkGnzA)
Umarım ürün dist. bu yazılarımı görmez :D Kulakları çınlatmasınlar sonra.
hahha yuuh öyle hasar veren yıkama makinası varsa ben boyacıya söyliim alsın 4 geçişte arabayı temizler zımpara ve kazıma yapmasına gerek kalmaz.
Arkadaş tekstil makinası için gezer temizleyiciler var eskiden sattığım. Tanesi 30k USD. Fotosel ve programlama yapılabilio bundan çok da farklı değil. 2xx eur nerede 30k usd nerede. Bildiğin yakaladıklarına geçirecekler makinayı. Senede 1 tane satsan yanlışlıkla tamam bütün sene yat.
Kirmi çıkmıyor Fırça var sağdaki dayının elinde :hehe:
yukardan aşagı inerken fırca tavanda geziyoduda telefondan kamerayı açana kadar yana geçti
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Mobile%20Uploads/20160517_122334.jpg
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Mobile%20Uploads/20160517_122353.jpg
hahah olm bu işte dediğim ya, laser wash yazıyor hatta yan tarafında. El değmeden çiziksiz falanmış :D :D :D
Genelde bagajda kovam olur çok sık yıkadığım için çok kirli olmaz arabalarım.
Kova sünger ile yıkarım en son 1 TL atar durularım bezlerim çok kirlendikçe evdeki çamaşır makinasında yıkarım. Tavsiye ederim.
Sistem güzel ama köpük cidden mahvediyor arabaları :(