PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel micra nasil bilirsiniz?

erdem325
07-05-2016, 13:37
Bu aralar 20-25 bin bandinda dizel bi arac alma arefesindeyiz.
Araci cogunlukla hanim kullanicak.
Manuel arac bakiyoruz, micra dizel bayaa hosuma gitti, daha dogrusu hanim bayaa begeniyor.
Bu araclardan kullanmis olanlarin yorumlarini merak ediyorum.
Cogunlukla esim kullanicak ama ben de kullanicam ara ara.
Arabadan efsanevi seyler beklemiyoruz ama sacma sapan problemlerinin olmamasini da istiyoruz dogal olarak.
Yakit, yol tutus, ariza durumu vs nasildir?

Not: ayni fiyat bandinda micraya alternatif onerileri de degerlendirebilirim.

taylaner
07-05-2016, 13:44
dCi motor var zaten , sorun çıkaracağını sanmıyorum (kondisyona bağlı olarak) . Parçası nispeten ucuz olur. Onun dışında klasik , her japonda oluşabilecek bir kaç sorun dışında da sorun çıkaracğını sanmıyorum. Not:Aktif bir Nissan kullanıcısıyım :)

ckrc
07-05-2016, 13:51
Abi, kucuk segment araclarin otomatik olmayanlari maalesef kolay elden cikmiyor.
Micra yerine daha kolay elden cikabilecek, herkesin anladigi, parcasi nispeden daha ucuz bir araca yonelseniz mantikli olmaz mi?
Symbol-Era-Getz-Corsa vb. gibi.
Sonucta ulkemizde micraya kadin arabasi gozuyle bakan hanzo cok, yengeyi yolda sikistirirlar okuzler, bosuna sinirlenirsin.

alperaslann
07-05-2016, 14:18
Aslında 30 gibi rakamlara cıkılabilirse 1.3 Mjet Punto bakılabilir. Satarken kolay satılır, parçası bulunur diğerlerine göre ucuzda, serviste rahat olur. Kolay gelsin :)

EREN34
07-05-2016, 14:28
Benzinlisi için yorum yapabilirim.

bozulmak bilmeyen, yakıtı normal, tipi ve boyuna göre yeterli yol tutuşu olan bir araba.

HarunToprak
07-05-2016, 14:42
Micra dizel hakkında kullanım bilgim yok fakat alternatif olarak dizel punto öneririm. Sorunsuz,yakıtı çok makul,bakım ve vergi yönünden de avantajlı.

AliGizda
09-05-2016, 12:07
Dizel Micra' larda 80 bg Renault Megane motoru var ve o kasada nedense 82 bg demişler. Kasayı uçuruyor ama durmuyor diye biliyorum, yakıtı çok ekonomik. Motor Renault motoru olduğu için çok sıkıntı olacağını sanmam. İçi dış görünüşüne göre geniş, içi kullanışlı(koltuk altı saklama gözü vs) bence alınıcak bir araç.

Anti
09-05-2016, 13:08
Biz 1.2 benzinli otomatiğini 2 yıl kullandık ama yavaşlığı ve az torku yüzünden çok yakması nedeniyle sattık ama yol tutuş, sorunsuzluk ve tip bakımından çok seviyorduk.

dCi motor ile bu dediğim olumlu özellikleri birleştirince kafada çok güzel bir araç canlanıyor tabi.

mikelazi
09-05-2016, 16:07
1.4 otm benzinli kullandım zevkli ve sorunsuz araçtı.

bir dostumda 2006 model 80binde corsa 1.3 otm.multijet var tavsiye ederim.

battalgazi
09-05-2016, 23:55
geçen ay bende eşime aldım 2006 68 binde 2 parça boyalı 26.5 verdik,rengi güzel olunca hanım direk atladı doğru dürüst pazarlıkta yapamadık,36-37 lt mazotla Mersin'de 750-800 km gidiyor,araç bayan için çok pratik parketmesi dar yerlerde dönüşler vs çok kolayına gidiyor,direksiyonu biraz ağır motor olarak 70-80 km ye kadar güzel hızlanıyor sonrası baya ağır,baya gürültülü çalışıyor iç aksamda kaliteden eser yok plastik parçaların birleşim yerlerine parmak rahatlıkla giriyor çok fazla sert plastikk var ama renk tonunu güzel seçmişler içi baya ferah zengin duruyor,1.94 boyum var arkaya kimse oturmazsa bende rahat kullanabiliyorum koltukları güzel,aracın ön kapı içinden ve bagajdan acayıp sesler geliyor,aracı biraz sert yapmışlar arkası çok fazla zıplıyor birazda yüksek olunca virazlara hızlı girince biraz korkutuyor ama yol tutuşu kötü değil,full olanında çok güzel özellikler var bizdeki mood araçda çakmak bile yok..ne kadar eksisi olsada o fiyat aralığında alınabilecek mantıklı araçlardan esimin işini fazlasıyla görüyor evin ikinci aracı olarak tavsiye ederim