Orijinalini görmek için tıklayınız : Parke işleri ile uğraşan veya tanıdığı olan var mı?
1 haftaya kadar kendi evime geçeceğim, şimdi boya işi başladı, ufak tefek ihtiyaçlarla zaman harcarken, dedik birde parkenin üzerine eşimin istediği renkte yeni bir parke çekelim böylece alttan da soğuk gelmez diye düşünüyorum. Öncelikle Ankara'da parke işi ile uğraşan ve ya tanıdığı olan var mı? Bir de parke konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum, 3+1 (70 m2) salon ve odalar öncelikli olmak üzere antre ve mutfak ile koridoru da (30 m2) yaptırmayı düşünüyorum. Toplam da 100 m2 gibi bir alan. Neler tavsiye edersiniz?
Teşekkürler.
yilmazcatalbas
09-05-2016, 08:26
1. Parkenin altına şilte değil 5mm kapron kullanmanızı,
2. Dar değil geniş süpürgelik (6-8cm) kullanmanızı,
3. Ev kendi evinizse 10mm ve 10 yıl garantili bir parke kullanmanızı öneririm.
benimde evim şu anda inşaat alanı gibi, her şey yeniden yapılıyor.
Cumartesi günü bende parkelerimin siparişini verdim.
ancak istanbul'da olduğum için ankara için pek bir tavsiyede bulunamayacağım tabi.
3 odanın parkesini laminat, salonu lamine yaptıracağım.
laminat parkeler işçilik dahil 30 TL'den başlıyor, çok kalitelileri 90-100 TL civarına çıkıyor. yerli üretimler 40-45 TL.
lamine parke de 120 liralardan başlıyor uçup gidiyor..
eğer lamine düşürseniz öncelikli tavsiyem bir kaç parkeci gezerek "stok sonu" olarak kalan parke araştırın derim.
yani firmaların stoklarında son olarak ufak metrekarelerde (tabi onlar için ufak :) ) parke kalıyor ve devamı olmuyor.
eğer sizin metrekareniz kadar çıkar ise maliyet fiyatlarına satabiliyorlar stok eritmek için.
belki bu şekilde hoşunuza giden bir parke bulabilirsiniz.
ben salonum için 2 ay boyunca böyle parke araştırdım istanbulda ama sonunda beğendiğim parkeye 52 euro ödedim.
önemli olan beğenmek ama tabiki.
Rüzgarlı caddesine bakmadan iş yaptırmayın derim.
Lamine nasıl bir parke bilmiyorum doğrusu.
1. Parkenin altına şilte değil 5mm kapron kullanmanızı,
2. Dar değil geniş süpürgelik (6-8cm) kullanmanızı,
3. Ev kendi evinizse 10mm ve 10 yıl garantili bir parke kullanmanızı öneririm.
Süpürgelik 6 cm olacak en az, tercihimiz bu yönde. 10 mm yaptırmak için alttaki parkeyi söktürmek lazım, biz mevcut olan parke ve ıslak zemin olan antre, mutfak ve koridor için karoların üstüne yaptırmayı düşünüyoruz.
Rüzgarlı caddesine bakmadan iş yaptırmayın derim.
Bu gün fırsat bulayım da gideyim oraya. Belki stok sonu bulursam olabilir her halde. Benim görüştüğüm parkeci işçilik dahil m2 si 28 tl dedi. Tek maaş ile zaten o kadar borç içinde 2000 ile 2800 arasında bir fiyat çıkıyor ki şartları zorlamaya çalışıyorum, daha uygun bulursam iyi olacak, yok sa ya vaz geçerim ya da iyice borca girerim, ama ev kendimin olduğu için yaptırmaktan yanayım.
Bu arada konu başlığını düzeltem lazım techturkey yerine modifiyem yazmışım. Kusura bakmayın :(
Şöyle söyleyim.2 yıl önce yapı marketlerde m2 si 17 tl +7 tl montaj ıstenen bir markayı iyi bir pazarlıkla montaj dahil 15 tl yaptırmıştım.Sitelere göre fiyatlar biraz daha ucuz gibi gelmişti bana
yilmazcatalbas
09-05-2016, 09:00
Süpürgelik 6 cm olacak en az, tercihimiz bu yönde. 10 mm yaptırmak için alttaki parkeyi söktürmek lazım, biz mevcut olan parke ve ıslak zemin olan antre, mutfak ve koridor için karoların üstüne yaptırmayı düşünüyoruz.
Bu yüzden şilte yerine kapron önerdim ve onuda 5mm önerdim. 10mm parkede kapılarınız düzgün çalışmayabilir onlarında altlarından aldırmanız gerekir. Eğer çok farklı bir durum veya zemin bozukluğu yoksa parke sötürmeniz gerekmez.
Şöyle söyleyim.2 yıl önce yapı marketlerde m2 si 17 tl +7 tl montaj ıstenen bir markayı iyi bir pazarlıkla montaj dahil 15 tl yaptırmıştım.Sitelere göre fiyatlar biraz daha ucuz gibi gelmişti bana
İşçilik nasıl? üründen memnun musunuz. Yapı marketler içinde en güvenilir firmalar hangileri acaba.
Bu yüzden şilte yerine kapron önerdim ve onuda 5mm önerdim. 10mm parkede kapılarınız düzgün çalışmayabilir onlarında altlarından aldırmanız gerekir. Eğer çok farklı bir durum veya zemin bozukluğu yoksa parke sötürmeniz gerekmez.
Zemin de bir sorun yok. Bina zaten 5 yıllık.
yilmazcatalbas
09-05-2016, 09:06
Zemin de bir sorun yok. Bina zaten 5 yıllık.
O zaman parke söktürmenize gerek yok demektir. Yapı malzemeleri satışı ve uygulaması yapıyoruz söylediklerim çok bilmişlikten değil yanlış anlamayın kardeş tavsiyesi olarak kalsın aklınızda.
O zaman parke söktürmenize gerek yok demektir. Yapı malzemeleri satışı ve uygulaması yapıyoruz söylediklerim çok bilmişlikten değil yanlış anlamayın kardeş tavsiyesi olarak kalsın aklınızda.
Estağfurullah öyle bir düşüncem olmaz :) Teşekkür ederim. Bilgiler için.
İşçilik nasıl? üründen memnun musunuz. Yapı marketler içinde en güvenilir firmalar hangileri acaba.
2 yıldır sıkıntısız.Yapı marketler arasında dolaşmanız gerekir kesin şurası diyemem
koçtaş fiyat kalite olarak iyidir, tavsiye ederim
koçtaş fiyat kalite olarak iyidir, tavsiye ederim
Düşünüyorum orayı ama çin malı kullanıp sonra beni üzmesinler diye de aklım gitmiyor değil.
abi mutfağa laminat pek tavsiye etmem,
fark edilmeyen olası bir su kaçağı (makine yada buzdolabı) tatsızlık yaratır.
abi mutfağa laminat pek tavsiye etmem,
fark edilmeyen olası bir su kaçağı (makine yada buzdolabı) tatsızlık yaratır.
Aslında benimde aklımda ben de pek istekli değilim en iyisi salon ve odalar ama eşim taktı kafaya, 3. bir sahıs diyecek ki anca öyle vazgeçer :)
AGT parke nasıldır bilen duyan var mı?
dersu_06
15-05-2016, 12:13
Konuyu gec gordum sitelerde dukkanimiz var 0535 214 36 98 yaptrmadiysan daha yardimci olurum
İstanbul Avrupa yakasında hem ürün çeşidi (laminat parke) hemde fiyat yönünden yüzümüzü güldürecek, işinin ehli bir esnaf arayışındayım :)
Kendisi veya eşi dostu bu işi yapan kimse varsa yönlendirmesini rica ederim.
Bunun yanında, tecrübe sahiplerinin gerek ürün seçimi gerek uygulama konularında uyarı ve tavsiyelerine de ihtiyacım var.