Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurt dışı balayı hk.
Merhaba arkadaşlar,
Balayı için yurtdışını düşünüyorum.Giden gezen gören arkşlardan fikir almak isterim.Sakin ve huzurlu yer olarak tavsiyeleriniz nereleridir ?
ercan26esk
09-05-2016, 23:54
gitmedim görmedim ama nasip olursa ilerde paris düşünebilirim ...
ercan26esk
09-05-2016, 23:59
Merhaba arkadaşlar,
Balayı için yurtdışını düşünüyorum.Giden gezen gören arkşlardan fikir almak isterim.Sakin ve huzurlu yer olarak tavsiyeleriniz nereleridir ?
paris olabilir
ghalacli
10-05-2016, 00:05
Maldivler.
Grimlord
10-05-2016, 00:09
Balayi olarak bilmiyorum nasil bir tercihiniz olur ama gunes kum deniz istemem derseniz Amsterdam'a gidebilirsiniz, Madame Tussaud muzesi, yol boyunca uzanan kopruler falan enfes bir sehir bence.
Almanya derseniz Berlin veya Munih disinda Stuttgart'a gidebilirsiniz, Mercedes-Benz ve Porsche muzesine ugrayabilirsiniz. Burada yapilacak aktivite muhtemelen daha coktur.
Tur olarak derseniz Benelux (Belcika,Hollanda ve Luksemburg) veya Milano baslangicli guney Fransa turu yapabilirsiniz. ( Milano-Nice-Marsilya-Cannes-Monte Carlo)
Ozellikle Guney Fransa son derece sakin ve gorulmesi gereken yerler bence.
http://www.yuppee.com/wp-content/uploads/2012/08/South-of-France.jpg
ufuksaracci
10-05-2016, 00:10
Ben olsam Paris'i balayı için tercih etmezdim. Gidip görülmesi gereken bir şehir ama açıkçası beni büyülemedi, dolayısıyla balayı için değmez. İklimi güzel , insanı sıcak , deniz kenarı yerler daha tercih edilesi benim açımdan
Ben olsam Paris'i balayı için tercih etmezdim. Gidip görülmesi gereken bir şehir ama açıkçası beni büyülemedi, dolayısıyla balayı için değmez. İklimi güzel , insanı sıcak , deniz kenarı yerler daha tercih edilesi benim açımdan
Katılıyorum sonuç olarak balayı denilince akla ilk gelen deniz kum ve güneş :) Paris vs gibi yerlere ilerki yıllarda gezmek için gidilebilir
yucelebeci
10-05-2016, 00:21
Mauritius öneririm kardeşim çok güzel bir yer vize derdi yok booking den güzel bir otel ayarla uçak biletleri biraz pahalı olabilir onun dışında süper bir tatil yaparsın
Amaç deniz, kum, sahil, güneş ise, Tayland'a Phuket'e gidin, biraz uzak ama, uçak fiyatlarıda tuzlu.
ayırdığınız bütçe ne kadar bilmiyorum ama Bora Bora düşünülebilir.
Four Season gibi abuk fiyata sahip yerler olduğu gibi çok daha makul oteller de var ki bence öyle bir yerde maksat
dünyadaki cenneti yaşamak olduğu için otelin kalitesinin aman aman da önemi yok.
Not: Giden arkadaşımın yalancısıyım.
PiscocuK
10-05-2016, 06:38
Bora bora maldivler ohoyyyy adam hasilati oraya birakir 3-4 gun icin
Tarih nezaman olacak bilmiyorum ama cok yaza denk gelmiyorsa git dubaiye okyanusta yuz mis gibi :) italyanin guneyide sakindir guzeldir. Hollanda paris vs full kosturma gecer. Deniz kum gunes yap bence ilerleyen senelerde gidersin diger ulkelere. Deniz kum gunes yakin olsun dersen yunan adalarida olabilir
Benelux cılk-cılk turist yani insan demek. Ben askerdeyken hatunla benelux yaptığımızdan, balayı için doğu avrupayı tercih ettik. Hem daha sakin, hem daha ucuz.
Eğer denize girmekle işiniz yoksa tavsiye ederim.
Budapeşte
Bratislava
Viyana
Prag
Biz Budapeşte ye uçup yukarıdaki sırayla gezdik. şehirler arasını otobüs ile yapıp göre göre gittik. Son durak Prag a daha fazla zaman ayırıp, arabayla (rent a car) günübirlik Dresten e gittik.
Benelux cılk-cılk turist yani insan demek. Ben askerdeyken hatunla benelux yaptığımızdan, balayı için doğu avrupayı tercih ettik. Hem daha sakin, hem daha ucuz.
Eğer denize girmekle işiniz yoksa tavsiye ederim.
Budapeşte
Bratislava
Viyana
Prag
Biz Budapeşte ye uçup yukarıdaki sırayla gezdik. şehirler arasını otobüs ile yapıp göre göre gittik. Son durak Prag a daha fazla zaman ayırıp, arabayla (rent a car) günübirlik Dresten e gittik.
edit: dönüş uçuşu Prag tandı. Eylül ayı için 7 ay önce şubatta biletleti aldım. Oteller booking ten şehiriçi 3*lı metro durak dibi otellerdi. Araç kiralama ve cep harçlığı hariç 2 kişi 2200TL ye mal oldu. O zaman euro 3 tl gibi bir şeydi
wiesmann
10-05-2016, 07:17
Bora bora maldivler ohoyyyy adam hasilati oraya birakir 3-4 gun icin
Tarih nezaman olacak bilmiyorum ama cok yaza denk gelmiyorsa git dubaiye okyanusta yuz mis gibi :) italyanin guneyide sakindir guzeldir. Hollanda paris vs full kosturma gecer. Deniz kum gunes yap bence ilerleyen senelerde gidersin diger ulkelere. Deniz kum gunes yakin olsun dersen yunan adalarida olabilir
+1905
Arkadaslar gecen hafta geldi italyadan gezmekten dinlenemedik dediler. Dugun zamani zaten stress yorgunluk hirpalayacak en temizi deniz kum gunes yapip dinlenmek
deniz güneş dinlenme tatili yapacaksanız Kotor ve Budva yı da düşünün.
Ayirdigin butce onemli, yoksa bu isin ucu acik kardesim :) phuket ve dubai den uygun tatil ayarlanabilir yalniz ucak biletlerini takip etmek gerek.
emresener
10-05-2016, 08:32
aynı dertten muzdaribim şuan bangkok-phuket-singapur bakıyorum.
tur ve esktralar 12bin tutuyor eylül ayı için :D
Maldivler yine eylül ayı için en dandik otelde 15bintl :D
bora bora ve seyselleerinde altta kalır yanı yok.
şu sıralr bali yi incelemeye geçtim.
hem gezelim hem dinlenelim modundayız. 10 gün free takılacak bir program yapmaya çalışıyorum
imkan nedir bilmem ama avrupaya hafta sonu gidilebilir yani o yuzden bi daha bu kadar uzun tatil olmayacağını varsayarak ve bir kere yapacağını varsayarak çık yola derim ;) o yüzden maliyete takılma.
Daha dün, 2 hafta süren balayından döndüm. Herşey çok güzeldi bende yurtdışı tercih ettim. Önce miami ye gittik üstü açık mustang kiraladık ve 2-3 gün boyunca tüm miami beachlerini gezdik heryerde denize girdik güneşlendik dinlendik. Ardından yola çıktık okyanus kenarıdan orlando ya kadar gözümüze güzel gözüken yerlerde durduk yedik içtik denize girdik ve orlandoya vardık. Orlandoda 1. gün Universal studios 2. günde Seaworld e gittik, ikiside on numaraydı çok eğlendik. Sonra tekrar miamiye döndük yolda alışveriş vs ve 1 hafta sonunda aracımızı teslim ettik. Ardından Miami çıkışlı 1 hafta süren herşey dahil karayipler cruise turuna katıldık. Cozumel, Cayman, Jamaica, Bahamalar anlatılmaz yaşanır bir tatil geçirdik ve şu anda ofiste pc başında bunları yazıyorum :) Eğer zaman kısıtlıysa sadece 3-4 günlük miami çıkışlı cruiselarda var onlarıda öneririm... Şimdiden hayırlısı olsun herşey gönlünüzce olsun...
ben olsam balayı için eğer maddi sıkıntı da yoksa, bi haftasonu uzaklığında olan, ya da 3-4 günde gidilebilecek yerlerden değil de daha antin kuntin bi yer seçerdim
maldivler veya borabora, ikisi de mükemmel olabileceği kanaatindeyim.
yavuz364
10-05-2016, 09:11
Amaç deniz değil ise amsterdam gerçekten çok güzel..
Amaç deniz ise de tayland müthiş.. Ancak turistik olan yerlere değilde daha bakir adalara gidebilirseniz müthiş kafa dinlersiniz..
Amaç ne deniz ne kafa dinlemek biraz gezelim diyorsanız da tarih gezmek için italya civarları..
Her türlü şeyi görelim biraz da alışveriş yaparız diyorsanız Amerika yada dubai olabilir.. :) (amerika olursa kuzeyler genel olarak daha sakindir. aşağı indikçe hareket artar)
Maldivler hem pahalı hem de biraz sıkıcı..
Uçak ve otel, 4-5 gün için 10.000 TL'yi buluyor. Yemekler epey pahalı, 2 kişi pizza kola 40-50 usd civarı. Ayrıca ulaşım da epey problem.. THY'nin direkt uçuşu var ama havaalanından otele transfer yapan pır pır uçaklar günde 1 sefer ve 8 saat beklemek gerekiyor. Deniz, manzara süper ama hep aynı deniz hep aynı manzara..
Onun yerine phuket tercih edilebilir. Adalar, beachler, phuket içi canlı hayat, gece kabareleri, kaplan sevmek, file binmek..
saymakla bitmez..
Önceki sayfada yazılmış Bangkok, Singapur, phuket turu.. Bangkok biraz sıkıntılı ama tavsiye edebileceğim bir tur. Yorucu olsa da epey keyifli.. Gördüklerin, yaşadıkların değiyor o yorgunluğa
Avrupa tercih edilmemeli.. Herhangi bir zamanda, 3-4 günlük bir kısa tatilde gidilebilir avrupaya. Bir özelliği yok balayı için..
bende ekim ortasında evleneceğim bende phuket e baktım ama ekim ayı çok yağmurlu geçebilir diyorlar varmı fikri olan :)
Trance-R
10-05-2016, 09:37
Dominik'e gidin.. yada İtalya... Roma-Floransa-Modena-Toskana-Siena gibi eşşiz güzelliklerle beraber tur yapardım.
yada, İspanya - Ibiza...
Kimse yazmamis heralde ama ben Venedik oneriyorum , tabi ben gezmek amacli gitmistim balayi icin nasip olmadi :D ama gercekten ben cok begendim . Zaten sehrin aksamustunden itibaren kendine has bi romantik havasi olusuyor yaz mevsiminde de san marco da kucuk olmasina ragmen sikilmayacaginiz bir cok aktivite var gunlere bolerseniz diger 2 adayi da gezebilirsiniz . Limit olarak en fazla 7-8 gecmez diye dusunuyorum rezervasyon tarihine gore daha da asagi fiyatlara denk getirmek mumkun
bende ekim ortasında evleneceğim bende phuket e baktım ama ekim ayı çok yağmurlu geçebilir diyorlar varmı fikri olan :)
Kasım'da gittim
Gündüz yağmur yok, hava sıcak ama bunaltıcı değil
akşamları 45 dk - 1 saat bir yağmur yağıyordu, yağmurdan 15 dakika sonra yerde su damlası kalmıyordu
Kimse yazmamis heralde ama ben Venedik oneriyorum , tabi ben gezmek amacli gitmistim balayi icin nasip olmadi :D ama gercekten ben cok begendim . Zaten sehrin aksamustunden itibaren kendine has bi romantik havasi olusuyor yaz mevsiminde de san marco da kucuk olmasina ragmen sikilmayacaginiz bir cok aktivite var gunlere bolerseniz diger 2 adayi da gezebilirsiniz . Limit olarak en fazla 7-8 gecmez diye dusunuyorum rezervasyon tarihine gore daha da asagi fiyatlara denk getirmek mumkun
Venedik çok güzel, aşık olunacak şehir ama..
Çok küçük.. Hadi 1. gün ağır ağır sokaklarını gezdin, gondola bindin.. diğer gün dükler sarayı yaptın. 3. gün adalara gitsen.. Bitti
Başka yapacak bir şey yok. uzun bir tatil için küçük gelir bence Venedik.
Roma'ya gittiğimde hızlı trenle geçmiştim Venediğe.. Venedik sokaklarını ( arka sokaklar dahil ) rehberli bir şekilde uzun uzun gezmek, alışveriş, gondol turu, yemek, rehberli ve bol anlatımlı dükler sarayı gezisi sabah 11'den akşam 5'e kadar olan sürede tamamlamıştım :)
Mpower94
10-05-2016, 09:55
İtalya-Como
wiesmann
10-05-2016, 10:10
2 ekim yurtici uygun olmaz diye dusunuyorum bende yurtdisina bakicam. Phuket olur sanki
Kasım'da gittim
Gündüz yağmur yok, hava sıcak ama bunaltıcı değil
akşamları 45 dk - 1 saat bir yağmur yağıyordu, yağmurdan 15 dakika sonra yerde su damlası kalmıyordu
Venedik çok güzel, aşık olunacak şehir ama..
Çok küçük.. Hadi 1. gün ağır ağır sokaklarını gezdin, gondola bindin.. diğer gün dükler sarayı yaptın. 3. gün adalara gitsen.. Bitti
Başka yapacak bir şey yok. uzun bir tatil için küçük gelir bence Venedik.
Roma'ya gittiğimde hızlı trenle geçmiştim Venediğe.. Venedik sokaklarını ( arka sokaklar dahil ) rehberli bir şekilde uzun uzun gezmek, alışveriş, gondol turu, yemek, rehberli ve bol anlatımlı dükler sarayı gezisi sabah 11'den akşam 5'e kadar olan sürede tamamlamıştım :)
faydalı bilgiler umarım ekimde gidersek yazdığın gibi olur şansımıza artık
Otel tavsiyen varmı ? Sahil villalaları çok güzel birkaç yere baktım ama
aynı dertten muzdaribim şuan bangkok-phuket-singapur bakıyorum.
tur ve esktralar 12bin tutuyor eylül ayı için :D
Maldivler yine eylül ayı için en dandik otelde 15bintl :D
bora bora ve seyselleerinde altta kalır yanı yok.
şu sıralr bali yi incelemeye geçtim.
hem gezelim hem dinlenelim modundayız. 10 gün free takılacak bir program yapmaya çalışıyorum
imkan nedir bilmem ama avrupaya hafta sonu gidilebilir yani o yuzden bi daha bu kadar uzun tatil olmayacağını varsayarak ve bir kere yapacağını varsayarak çık yola derim ;) o yüzden maliyete takılma.
beni ara beni :)
faydalı bilgiler umarım ekimde gidersek yazdığın gibi olur şansımıza artık
Otel tavsiyen varmı ? Sahil villalaları çok güzel birkaç yere baktım ama
Otelde kalmayacaksın, kalmamalısın. Dolayısıyla takılma derim otele. Ben Swiss otelde kaldım ve gayet iyiydi.
Devamlı gezeceğin için, otel seni sabah kahvaltısı ve akşamüstünde ağırlayacak. Phukete gidip gezmezsen de, büyük ayıp etmiş olursun kendine.
Bloğumda yazmıştım yaptıklarımı, yapılabilecekleri. istersen bir göz at
Phuket (http://gezikosesi.net/2015/08/13/phuket/)
Bangkok - Singapur - Phuket turunu tur şirketi ile yapıyorsan, ben ETS'den çok memnun kalmıştım
Phukette swiss te kalmıştık bizde. Tavsiye ederim. Denizi güzel, yemekleri güzel. Deniz kenarında masajı güzel..
Tur için ise ETS öneririm kesinlikle.
Evren'nin tavsiyelerini dikkate alın...
emresener
10-05-2016, 16:01
Otelde kalmayacaksın, kalmamalısın. Dolayısıyla takılma derim otele. Ben Swiss otelde kaldım ve gayet iyiydi.
Devamlı gezeceğin için, otel seni sabah kahvaltısı ve akşamüstünde ağırlayacak. Phukete gidip gezmezsen de, büyük ayıp etmiş olursun kendine.
Bloğumda yazmıştım yaptıklarımı, yapılabilecekleri. istersen bir göz at
Phuket (http://gezikosesi.net/2015/08/13/phuket/)
Bangkok - Singapur - Phuket turunu tur şirketi ile yapıyorsan, ben ETS'den çok memnun kalmıştım
Evren abinin blog yazılarından ve burda yazdığı yorumlar sonrası bizde bangkok-phuket-singapur aldık.
8 gece otel konaklaması 10gün thy ile direk ucuş. döviz arttığı için bir orta halli araba parası ama değecek diye düşünüyorum :D
aktarmadan ne kadar uzak o kadar iyi ;)
Evren abinin blog yazılarından ve burda yazdığı yorumlar sonrası bizde bangkok-phuket-singapur aldık.
8 gece otel konaklaması 10gün thy ile direk ucuş. döviz arttığı için bir orta halli araba parası ama değecek diye düşünüyorum :D
Bol bol masaj yaptır, dönünce özleyeceksin bedavaya yapılan o muhteşem masajı :)
Daha dün, 2 hafta süren balayından döndüm. Herşey çok güzeldi bende yurtdışı tercih ettim. Önce miami ye gittik üstü açık mustang kiraladık ve 2-3 gün boyunca tüm miami beachlerini gezdik heryerde denize girdik güneşlendik dinlendik. Ardından yola çıktık okyanus kenarıdan orlando ya kadar gözümüze güzel gözüken yerlerde durduk yedik içtik denize girdik ve orlandoya vardık. Orlandoda 1. gün Universal studios 2. günde Seaworld e gittik, ikiside on numaraydı çok eğlendik. Sonra tekrar miamiye döndük yolda alışveriş vs ve 1 hafta sonunda aracımızı teslim ettik. Ardından Miami çıkışlı 1 hafta süren herşey dahil karayipler cruise turuna katıldık. Cozumel, Cayman, Jamaica, Bahamalar anlatılmaz yaşanır bir tatil geçirdik ve şu anda ofiste pc başında bunları yazıyorum :) Eğer zaman kısıtlıysa sadece 3-4 günlük miami çıkışlı cruiselarda var onlarıda öneririm... Şimdiden hayırlısı olsun herşey gönlünüzce olsun...
Bende balayı için 9-23 Eylül arasında Miami'ye gideceğim, hatta biraz önce uçak biletlerini alıp pek bi rahatladım :)
Tahminen sizin yaptıklarınızın aynısını yapacağız.
Tatilinizi bütçeler ile birlikte daha ayrıntılı anlatırsanız çok sevinirim.
Mesaj atmamamın nedeni daha sonra gitmeyi planlayanlarında faydalanabilmesi.
Merhaba arkadaşlar,
Cote d'azur'u (Fransa) yani fransız rivierasını tavsiye ederim.
Nice, Cannes ve Monaco bu bölgede. Her bölgede denize girilebilir ve inanılmaz keyifli olur.
bütçeye uygun ve deniz, kum, güneş düşünülüyorsa Zanzibar da olabilir.
Düğün telaşı stresi vs en iyi atılabilecek sakin ve huzurlu yer olarak bakıldığı zaman cazip gelen yerler arasında phuket ve Zanzibar görünüyor.
emresener almış olduğun tur paketi ile ilgili seninle konuşmak isterim :)
golgeoyunu03
10-05-2016, 19:36
Maldivler diyorum bende..
Bol bol masaj yaptır, dönünce özleyeceksin bedavaya yapılan o muhteşem masajı :)
Hehe bedava masajmi ? Cok sasirdim swissotel e ozel uygulamami
Ben olsam avrupa ülkelerini tercih etmezdim, avrupa ülkeleri ve sakinlik çok farklı ve çok zıt şeyler.
Sizin yerinizde olsam sessiz sakin bir yerlerde kafa dinleyecek biryerlere giderdim.
Hehe bedava masajmi ? Cok sasirdim swissotel e ozel uygulamami
Hayır otelde değil, otel dışında.
300 baht civarıydı saati. 7 - 8 usd'ye denk geliyordu yaklaşık olarak..
1 saat masaj için 7 - 8 dolar da bedava, o anlamda söyledim :)
Swiss in masajı da güzeldi. Otel de de yaptırabilirsiniz. Bir de phuket merkezde bir sürü masaj salonu mevcut. Ayak masajı tavsiye ederim.
Ben thai masajı denedim, gelen abla (emin değilim!) thai bokscusu çıktı. Haşamat etmişti beni..
gokhankenar
10-05-2016, 20:47
Kardeşim ben balayına girit adasına gittim. Hayatımın en huzurlu tatiliydi.İnsanları çok kaliteli, yardımsever, ve saygılılar. Türkleride çok seviyorlar :)
Ayirdigin butce onemli, yoksa bu isin ucu acik kardesim :) phuket ve dubai den uygun tatil ayarlanabilir yalniz ucak biletlerini takip etmek gerek.
Uçak biletlerini takip ediyorum.Şuan istediğim tarihlerde bilet satışı yok.Tatil yerini kesinleştirdikten sonra bilet işinede bakıcam artık kardeşim :)
temmuz sonu Phuket yapılır mı, havalar yağmurlu mu olur olur ? sahilin tadını çıkaramayacaksak başka bölgelere bakacağım :(
budva'ya gittim bende.
öneririm / KARADAĞ
maldiv'lere gitmedim ama dibine kadar araştırdım..
en ideal gidilecek otel'in
" shangiri la maldives" resort u olduguna karar vermistim.
arastırabilirsiniz
bu maldiv resortu'nun 6 gece 7 gün + uçak biletleri 2 kişi 17 bin liraya tekabül edecegini ögrendim (sadece kahvaltı)
sonrasında adada, her aktivitenin, yeme içmenin inanılmaz pahalı oldugunu ogrenınce 25 bin bütçe ayrılması gerektigini ogrenınce vazgectim.
Maldivler'de 6 gece nin total en ucuzu 15 bin den başlıyo, 50 bin'e kadar gidiyo, deniz üstü villa hesabı...
25.000 TL'e avrupa'nın 4-5 tane başkentini dolu dolu gezersin, alışveriş de yaparsın..o yüzden maldivler sadece parası cidden bol olanın savurmak için gidecegi bi yer olsa gerek...
şöyle bi strateji önerebilirim. ben balayına gitmedim ama kız arkadaşımın 13 günlük iznini şu şekilde değerlendirdik.
4 gün , Antalya Belek otel
4 gün , avrupa şehri 1
4 gün avrupa şehri 2
şeklinde.. hem deniz işin içinden çıktı hemde avrupa havası
Thracian
11-09-2016, 22:06
Seneye düşünüyoruz bizde. 3 gün paris. 2 gün roma. 2 gün venedik. 2 gün bize ait.
Biraz uyanıklık yapıp. Booking üzerinden otel odalarını 1 gün önce giriş- 1 gün sonra çıkış olarak yapacagız. Uygun fiyattan. Sonrasında tarih yaklaşınca Net tarihlere değişiklik yapacagız. Pasaport vize hariç. 5.000 tl planlıyorum 10 gün için
onn_dear
11-09-2016, 22:36
Greece tek gecerim
Grimlord
11-09-2016, 22:42
Devasa cruise gemilerini gördükten kesinlikle gemi turu diyorum.Bazıları 3 4 ülke birden geziyor. Fiyat pahalı ama kesinlikle değecektir. Bu yüzden ileride düğün yapmadan onun parasıyla gitmeyi düşünüyorum :)
Norwegian Cruise Line
Kreuzfahrten mit Norwegian Cruise Line - Jetzt buchen - Norwegian Cruise Line (
NCL) (http://www.ncl.eu)
rebeloghy
12-09-2016, 13:42
Maldiv, phuket vs ada istemeyene yada o bütçenin daha azını düşünene, bir de pek fazla yurtdışına çıkmadık fırsat olmuşken avrupada gezelim diyenlere İtalya öneririm ben de.
10 aylık Erasmus süresince gezdiğim yerler arasında en doyamadığımız İtalya oldu. Como gölü tavsiye ederim huzurlu bir tatil isteyene, bir kaç günü Como gölünde geçirip kafa dinleyip ardıdan 2 gün venedik yapıp sonrasında Güney İtalya'ya geçebilirsiniz. Cinque Terre için La Spezia yada Genoa da konaklayıp gezebilirsiniz, inanılmaz güzel 5 sahil köyünden oluşuyor anlamı da Beş Köy demekmiş zaten.
Ardından Portofino yada Amalfi kıyılarına geçebilirsiniz. Hollanda belçika almanya fransa , doğu avrupa 4 lüsü vs 25 ten fazla şehir gezdik kız arkadaşımla, İtalya ya yüz kere daha gidebilirim. Como gölünde cabrio bir araba ile hem gazlamak hem dolaşmak hatta isviçreye doğru geçmek, doğa seviyorsanız inanılmaz bir deneyim olabilir.
Avrupada bir çok yer gezince balayı maldiv phuket vs ada olmalı sadece sahilde deniz kum güneş kafa dinlemeli, gezerek yorulmamalı dedik. Ancak sizin nelerden keyif aldığınız, daha önce nerelere gittiğiniz de önemli bu tercihte.
Tercihlerinizi açabilirseniz yardımcı olabilceğim ne varsa yazmak isterim.
Bu sene italya turu kişi başı 349 euro 7 gece 8 gün
Şu an benelüks fransa kişi başı 449 euro 6 gece 7 gün 5 ülke
Geçen sene ispanya oda kişi başı 349 euro yani o paraya avrupayı fethetmek mümkün maldiv miş :)
temmuz sonu Phuket yapılır mı, havalar yağmurlu mu olur olur ? sahilin tadını çıkaramayacaksak başka bölgelere bakacağım :(
Benimle aynı durumda olanlar vardır diye araştırdığım kadarıyla balayı için riskli bir dönemmiş Temmuz-Eylül aralığı, denize girme yasağı bile gelebiliyormuş, ada turları filan iptal olabiliyormuş.
SinanAdalı
17-09-2016, 12:53
Neden mykonos düşünmüyorsunuz ?
sweatcaptain
17-09-2016, 13:08
2006 senesınden bu yana toplam 51 ulke gezdım...
aynı ulkey sehrıne defalarca gıttıgım oldu...her gıdısımde farklı seyler gordum.. 3 5 gune tum sehrı sıgdırmak bence ınsanı cok yorar...
maldıve ler falan hıkaye...tamamen ozentı yada fazla geregınden reklam gelıyor bana... cok defada gıttım...evet harıka denız kum vs vs .. ama para cokomel ılıskısı fazlaca yuksek eger ıyı bır tatıl yapma planınız varsa...
maldıvlerde ucuzluk soyle... ada ada bır yer... bır ada orn 4 bın nufuslu otel masrafları ada buyuklugunden artıyor... 300 500 kısı nufuslu ada da haylı dusuk... ama yapacak hıc bır sey yok... aksam 10 dedınmı ısıklar soner :D oda senın beklentınle alakalı tabı...
brezılya , panama cıty , rıo-sao paulo vs buralar cıdden cok guzel yerler...ıtalya avrupa vs vs her kose bası donercı :) bıraz da koklerınden sıyrılmak demektır yurt dısı seyehatı...
karadenız de kıev olabılır -
atlantık te ada ulkesı cape verde yada capo verde dıyede bılınır
kanarya adaları
guney afrıka cape town
kenya mombasa safarı fılan takılırım dersenız...
hawaı adalar kesımı domınık honolulu vs...
madagascar...
buralar hem denız kum gunes hemde gorulmesı gereken yerler ımkanı sunuyor...
Devasa cruise gemilerini gördükten kesinlikle gemi turu diyorum.Bazıları 3 4 ülke birden geziyor. Fiyat pahalı ama kesinlikle değecektir. Bu yüzden ileride düğün yapmadan onun parasıyla gitmeyi düşünüyorum :)
]
Biz balayini boyle yaptik
Yine olsa kesinlikle maldivler vb yerine aynisini yapardik
Cok cok ilginc bi tecrube kiliniz bile kipirdamadan sabah uyandiginizda baska bi ulkede baska sehirlerdesiniz
Mutlaka tavsiye ederim..
Cruise bambaşka bir zevk.
Biz de sattığımız müşterilerden feedback alıyoruz. Genelde 1 kere gidene alışkanlık oluyor. Royal Caribbean ve diğerlerini satıyoruz. Pahalı belki ama otel konaklamasından daha güzel
sweatcaptain
17-09-2016, 18:28
bırde nazıcane tavsıyem... vızesız bır ulkeye gıtmeyın ;) neden dıyeceksınız artık dunya gozunde teror ulkesı olarak lanse edıldıgımız ıcın vızesız ulke gırıslerınde cıddı sıkıntıo yapıyorlar...
ornegın sıngapurdan ayrılırken valızımı actırdılar, meslekı notlarımın oldugu bır ajanda vardı valızımde... gorevlı memur burda ne yazıyor dedı tercume ettım meslekı notlarım dedım... ınanmadı tercuman cagırdı ucak kactı halıyle... magdurıyet hat safada :)
vıze oldugunda rahat edersınız en azından ;)
Valla yeni fastan döndüm, en ufak sıkıntı yaşamadık.. uzak doğuda da durum aynı..
Aksine londra girişinde görevli epey soru sormuştu.
Tesadüfi bir olaydır muhtemelen yaşadığın..
turbo&quattro
17-09-2016, 22:12
Artik her ulkeye giris cikis sorunlu gibi. 2 hafta once Ist - washington ucusum vardi yine. Tr de bin tane soru, arama tarama. Abd ye green card ile girmeme ragmen buradada bi ton soru, naptin Tr de neden gittin vs.. Hersey guvenlik icin pek takilmamak gerek.
sweatcaptain
18-09-2016, 10:13
Valla yeni fastan döndüm, en ufak sıkıntı yaşamadık.. uzak doğuda da durum aynı..
Aksine londra girişinde görevli epey soru sormuştu.
Tesadüfi bir olaydır muhtemelen yaşadığın..
aynı durumla en az 15 sefer karsılastım Evren abı :)
PiscocuK
18-09-2016, 11:58
Kİsmetse onumuzdeki sene dusunuyorum bende. Cok ovduler hem uygun hemde muhtesem yerlermis. Kosovaya gidip ordan aracla tum sahili gezmeyi dusunuyorum
aynı durumla en az 15 sefer karsılastım Evren abı :)
Sana takmış olmasınlar yahu :)
Ben de baya geziyorum denk gelmedi hic sorun. Garip bi durum valla :)
sweatcaptain
18-09-2016, 19:32
Sana takmış olmasınlar yahu :)
Ben de baya geziyorum denk gelmedi hic sorun. Garip bi durum valla :)
abı bız denızcıyız ondan dır :D
ornegın ıst dan usa ya ucakla gıdıp gemı ıle 6 ayda 8-10 ulke dolasıp cın den ucakla ıst a donuyorum :D
Kİsmetse onumuzdeki sene dusunuyorum bende. Cok ovduler hem uygun hemde muhtesem yerlermis. Kosovaya gidip ordan aracla tum sahili gezmeyi dusunuyorum
Budva, ege'de sıradan ufak tatil beldesinden farkı yok.
Bi Old town'ı var.. bi de up uzun bi yoldan ibaret kermes gibi çarşı pazar'ı var
içerlerde bi avm bi kaç cadde var, ufak bi yer..
Antalya'dan yüksek nem Var.
Ben budva'da " Avala Hotel" de kaldım.
5 yıldızlı ama yemekler bize göre değil
Otel'i tavsiye ederim, oranın denize sıfır otelidir
ama mini bar'dan su açmayın 5 euro cunku..
Görülmesi gereken old town'un da dibindedir..
Old Town'un kalesinden akdeniz manzarası harikadır
çarşıya inip fast food yedim genelde.
Euro para biriim oldugu için fiyatları TR'den farkı yok
Ha Karadağ ülkesi tabiat olarak çok güzel manzaralara sahiptir orası ayrı
2 gece 3 gün İDEAL'dir..
Budva'ya yakın uluslar arası havalimanı olmadıgı için İST'dan direkt uçuşla Podgorico'ya inilir..
oradan 50 euro taksi bedeli ile Budva şehrine gidilir.. yaklaşık 75 km
O taksi yolculugu sırasında Karadağ'ın güzellikleri görülebilir..
giderken yada gelirken taxi yolculugunu gündüze denk getirin
bi Çift olarak herşeyi yaptın 2 gece 3 gün, ucak, otel masrafı, yeme icme 6 bini bulabilir total'de,
gitmeyin demiyorum gidin ama Büyük beklenti olmasın. bu 6 bin'e antalya belekte şöyle böyle tatil yapardım diyebilirsiniz.
Ha kızlara lafım yok aşırı boL
2006 senesınden bu yana toplam 51 ulke gezdım...
aynı ulkey sehrıne defalarca gıttıgım oldu...her gıdısımde farklı seyler gordum.. 3 5 gune tum sehrı sıgdırmak bence ınsanı cok yorar...
maldıve ler falan hıkaye...tamamen ozentı yada fazla geregınden reklam gelıyor bana... cok defada gıttım...evet harıka denız kum vs vs .. ama para cokomel ılıskısı fazlaca yuksek eger ıyı bır tatıl yapma planınız varsa...
maldıvlerde ucuzluk soyle... ada ada bır yer... bır ada orn 4 bın nufuslu otel masrafları ada buyuklugunden artıyor... 300 500 kısı nufuslu ada da haylı dusuk... ama yapacak hıc bır sey yok... aksam 10 dedınmı ısıklar soner :D oda senın beklentınle alakalı tabı...
brezılya , panama cıty , rıo-sao paulo vs buralar cıdden cok guzel yerler...ıtalya avrupa vs vs her kose bası donercı :) bıraz da koklerınden sıyrılmak demektır yurt dısı seyehatı...
karadenız de kıev olabılır -
atlantık te ada ulkesı cape verde yada capo verde dıyede bılınır
kanarya adaları
guney afrıka cape town
kenya mombasa safarı fılan takılırım dersenız...
hawaı adalar kesımı domınık honolulu vs...
madagascar...
buralar hem denız kum gunes hemde gorulmesı gereken yerler ımkanı sunuyor...
hocam seni takip edebiliecegim sosyal medya hesabın var mı
prag ve helsinki için ne düşünürsün
PiscocuK
18-09-2016, 21:43
Budva, ege'de sıradan ufak tatil beldesinden farkı yok.
Bi Old town'ı var.. bi de up uzun bi yoldan ibaret kermes gibi çarşı pazar'ı var
içerlerde bi avm bi kaç cadde var, ufak bi yer..
Antalya'dan yüksek nem Var.
Ben budva'da " Avala Hotel" de kaldım.
5 yıldızlı ama yemekler bize göre değil
Otel'i tavsiye ederim, oranın denize sıfır otelidir
ama mini bar'dan su açmayın 5 euro cunku..
Görülmesi gereken old town'un da dibindedir..
Old Town'un kalesinden akdeniz manzarası harikadır
çarşıya inip fast food yedim genelde.
Euro para biriim oldugu için fiyatları TR'den farkı yok
Ha Karadağ ülkesi tabiat olarak çok güzel manzaralara sahiptir orası ayrı
2 gece 3 gün İDEAL'dir..
Budva'ya yakın uluslar arası havalimanı olmadıgı için İST'dan direkt uçuşla Podgorico'ya inilir..
oradan 50 euro taksi bedeli ile Budva şehrine gidilir.. yaklaşık 75 km
O taksi yolculugu sırasında Karadağ'ın güzellikleri görülebilir..
giderken yada gelirken taxi yolculugunu gündüze denk getirin
bi Çift olarak herşeyi yaptın 2 gece 3 gün, ucak, otel masrafı, yeme icme 6 bini bulabilir total'de,
gitmeyin demiyorum gidin ama Büyük beklenti olmasın. bu 6 bin'e antalya belekte şöyle böyle tatil yapardım diyebilirsiniz.
Ha kızlara lafım yok aşırı boL
Kiz arkadasim kosovali o sebeple rehberim o olacak
coolvtec
18-09-2016, 21:45
italya-portofino olabilir.
sweatcaptain
18-09-2016, 22:01
italya-portofino olabilir.
asırı pahalı :D
sweatcaptain
18-09-2016, 22:06
hocam seni takip edebiliecegim sosyal medya hesabın var mı
prag ve helsinki için ne düşünürsün
helsinki ye sadece 1 defa gıttım 2 3 gun kaldım kıs sezonuydu... dısarısı gayet hızlı hareketlıydı, gece hayatı guzel... gunduz lerı pek dolasma fırsatım olmadı ıs nedenıyle... butce olarakta guzel bır club te 50 lık bıra 2 euro ıdı 1.5 sene evvel :)
bırde fınlandıya da TORKU dıye bır lıman sehrıne gıttım .
cok fazla gezılesı bır yer. cok beyenmıstım.
Thracian
18-09-2016, 22:38
Mısır sharm el shak - hurgada güzel bir alternatif olabilir
Thracian
19-09-2016, 21:29
olaylar kahire oluyor. Ben darbeden 2 ay sonra gitmiştim. şimdi ortalık daha iyi. Sisi ülkeyi toparladı. Üstelik daha avrupa ve rusya yeni yeni dönüyor mısıra fiyatlar düşük
Biraz pahalı olabilir ama Ispanya / Barcelona çok güzel, 2 ay önce gittim. Hem gezilecek yeri çok hem sahili-denizi çok güzel. Sadece biraz ayık gezilmesi gerekiyor öyle üstünde çanta vs, cebinde çok para ile gezmicen.