Orijinalini görmek için tıklayınız : Yetim Civic - Orphan Civic - Ömrümü Çürüten Hastalık :)
Orcun_Simsek
11-05-2016, 20:22
Öncelikle herkese selamlar. Konuya nasıl başlayacağımı yada nasıl devam ettireceğimi bilmiyorum. İlk araç tanıtım konum. Şimdiden hatalarım için kusura bakmayın.
Benim yetimle hikayem 2014 temmuz ayı gibi başladı. Kafaya taktım illa bir araba alacam. O zamanlar 800 lira gibi bir ücret ile çalışıyorum. Gittim bankaya verebildikleri en yüksek meblayı ( yüksek deyince aklınıza xxx.000 gelmesin 10bin'den biraz fazla ) en yüksek vade ile aldım. Başladım araç arayışına. Hem çalışıyor olmam hem başımda yol gösterecek birinin olmaması hemde patronumun bir kaç kez araç bakmak için izin almamdan rahatsız olması sebebi ile 4.baktığım araç olan yetimi ustamın almamam için göstermiş olduğu bütün çabalara rağmen aldım ve hikayemiz daha doğrusu benim bitmek bilmeyen dertlerim ve maddi sıkıntılarım başladı. Aracı aldığımda gerçek anlamda çok kötü durumdaydı. Afedersiniz ama benden önceki binen arkadaşlar eşşeğe biner gibi binmiş tek kuruş para harcamamış. Söyledim ya tecrübesizlik , yol gösterecek kimsenin olmaması , maddi durum yetersizliği vs. vs. sebeplerden dolayı aracı çaresiz bir şekilde aldım. Aracın ilk aldığımdaki halini paylaşıyım sonra yazıya devam ediyim :)
http://www.elitekilit.com/tech/eski1.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/eski2.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/eski3.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/eski4.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/eski5.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/eski6.jpg
Eski halimiz baya kötü. Hatta resimlerde gözüktüğünden daha kötü :) ***** ilk araç ve ilk resimler olması sebebi ile mümkün olduğu kadar kusurları göstermemeye çalışarak pozlamışım :) Bir taraftan kredi ödemesi bir taraftan faturalar bir taraftan aldığım düşük ücret derken uzunca bir süre araca hiç bir şey yapamadım. Sonra elime para geçtikçe ufak ufak eksiklerini gidermeye başladım. Aklıma gelen yaptığım bazı değişimlerden bahsediyim.
Sıfır olarak 16" Hartge jant + Lastik
Sıfır olarak sağ-sol aynalar
App Plaka ( Hoşuma gitmedi sonra tekrardan app yaptırdım )
Custom Spor Koltuk ( Ayaklarını yaptırmak koltuk bulup almaktan daha çok uğraştırıyormuş )
Jdm Far ( Far ve sinyalin bir bütün olduğu model. Piyasada zor bulunan ve fiyatı daha yüksek olan )
Jdm Stop ( Nedense şu ledli olan modeli bir türlü sevemedim. O yüzden arayıp tarayıp ledsiz olanı buldum )
Ön Tampon ( Boya sırasında değişti her ne kadar tamir edeceklerini söyleseler de )
Sis Farı ( 2 farklı çift aldım henüz takmak kısmet olmadı. Takıp takmamak konusunda hala kararsızım )
Spor direksiyon + Göbeği ( Replika olduğu için takıp takmamak konusunda kararsızım. Orjinal güzel birşey denk gelmezse mecbur takacam )
Quick release Kit ( Aşığım bu sisteme. Henüz montajını yapmamış olsam da mutlaka takacam )
Varex Style Eksoz ( Varex Style de neymiş replika yahu replika. Varex style deyince orjinal varex olduğunu zanneden arabacı arkadaşlara selam olsun )
51'lik düz boru ( En kısa zamanda krom olanla değiştirecem )
Headers ( Bunuda en kısa zamanda krom olanla değiştirecem. Sesi güzel fakat paslanıyor ve delinme de olabilirmiş )
Coilover ( Aracı aldığımda basmışlar. Yaylar söküldüğünde şok oldum. Böyle bir yay yok böyle bir kötü işçilik yok )
Arka Camber Kit
Orjinal Si Kolçak ( Tam 1 yıl aradım ve en sonunda buldum. Kargo geldiğinde yaşadığım mutluluk pahabiçilemezdi :) )
Type-R Lip
Çeki Demiri ( Önce plastik olandan aldım hoşuma gitmedi onu attım demir olandan aldım. Her ne kadar ayağa düşmüş bir aksesuar olsa da hoşuma gidiyor vazgeçemiyorum )
Çeki ipi ( Olmazsa olmaz. +5K TL fiyata ekler :D )
Komple Kaporta & Boya ( Çok sevgili saygıdeğer boyacılarım. Sizi hergün saygı!!! ile anıyorum )
Arka camların kelebek açılması
Park Sensörü ( Normalde yazmaya değer birşey değil ama montajını kendim yaptığım için yazıyorum. El emeği Göz nuru :) )
Beaks denge demiri ( hala montajını yaptırabilmiş değilim )
Baskı & Balata
Triger
Rot kolu & Rot başı vs. Ön takımda akla gelebilecek herşey.
Tüp beyni
Bujiler & Buji kabloları
El Freni halatı
Sıvılar & Filtreler
vs. vs. vs. daha bir dünya aklıma gelmeyen aslında değişmesi bile gerekmeyen yada tamiri yapılabilecek mekanik parça
Araca birçok işçiliği elimden geldiği kadarıyla kendim yapmaya çalıştım. Mekanik işlerinden pek anlamasam da elektrikle ilgili olanları kendim yapmaya çalıştım.
Sol cam açılıp kapanmıyordu
Merkezi kilit sol kapıya hükmetmiyordu
Kapı Hoparlörleri çalışmıyordu.
Araca aldığım tüm parçaları sıfır olarak aldım. Her şeyin en iyisini kullanmaya çalıştım. Mutluyum :D
Aracın her yerini zevkle söktüm topladım defalarca. Baştan savma yapıldığını gördüğüm elektriksel işleri düzelttim. Yahu bir insan nasıl olurda + ve - uçları izole etmeden yan yana açıkta bırakır. Araba iyi yanmamış ben alana kadar. Neyse konuyu fazla dağıtmadan yeni haline geçelim aracın :) Fotoğraflar hesap makinesinden hallice bir cep telefonu ile çekilmiştir.
http://www.elitekilit.com/tech/1.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/2.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/3.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/4.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/5.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/6.jpg
http://www.elitekilit.com/tech/7.jpg
Hala eksiklerimiz var onlarıda zamanla para buldukça yapacam inşallah. Eksiklerimizden aklıma gelenler.
Komple iç döşemeler yenilenecek
Pandizot değişecek
Güzel bir ses sistemi alınacak
Ön + arka logolar alınacak
Silecekler değişecek ( kollarıyla beraber )
Dış cam sıyırıcılar değişecek
Cam bakalitleri değişecek
Ön camber Kit alınacak
Sis farları takılacak
Vites topuzu ve körüğü Değişecek
Emniyet kemerleri değişecek ( maksat renklensin )
Göstergeler değişecek ( S2K göstergesi olacak :D )
Geri görüş kamerası takılacak ( kendim tabiki )
Ve tabi daha aklıma gelmeyenler :)
Uzunca bir konu oldu. Üşenmeden okuyan yada üşenip " Ulan bu ne kim okuyacak bunu" diyen herkese sonsuz teşekkürler. Bu arada olumlu yada olumsuz her türlü yoruma açığım. Görüşleriniz benim için çok önemli.
Bunlar da bonus olsun. No Shop :) Yes original :)
http://www.elitekilit.com/tech/bonus1.JPG
http://www.elitekilit.com/tech/bonus2.JPG
http://www.elitekilit.com/tech/bonus3.JPG
Sürç-i Lisan eylediysem affola...
Kardeşim hem duygulandım hem sevindim.Garip bi yankı uyandırdın.Allah işini rastgetirsin.Azmin sonu zaferdir ve sende bunu başarmışsın.Araban gayet güzel.olması gerekenden çok çok daha iyi hatta.Maşallah 41 kere.
livaneli
11-05-2016, 21:00
Kazasız belasız... Anlatım da ayrı bir güzel olmuş. :)
Lastikçiniz arka lastikleri janta takmayı unutmuş. :D
Maşallah kazasız belasız çok emek var sonuç çok güzel
Orcun_Simsek
11-05-2016, 21:01
Kardeşim hem duygulandım hem sevindim.Garip bi yankı uyandırdın.Allah işini rastgetirsin.Azmin sonu zaferdir ve sende bunu başarmışsın.Araban gayet güzel.olması gerekenden çok çok daha iyi hatta.Maşallah 41 kere.
Beğenmenize çok sevindim hocam teşekkürler. Geriye kalan eksiklerini de tamamladıktan sonra daha güzel olacak inşallah.
emrullahkrtpe
11-05-2016, 21:02
Öncelikle Allah kaza bela vermesin. Resmen yeniden hayata dönmüş araç :) Sis farını taksam mı takmasam mı diye karasız kalmışsın, bence takma böyle gayet hoş duruyor :)
Orcun_Simsek
11-05-2016, 21:04
Kazasız belasız... Anlatım da ayrı bir güzel olmuş. :)
Lastikçiniz arka lastikleri janta takmayı unutmuş. :D
Teşekkürler hocam. İlk anlatımın inşallah ilerde daha güzel konular açarım :)
Lastik konusunda ben özellikle öyle istedim. Jant ile lastiğin arasında telefonu koyacam orda duracak dedim :) Biraz tehlikeliymiş aslında lastiğin janttan sıyrılma olasılığı varmış yada bir anda havasını boşaltma durumu fakat gel gör ki vazgeçemiyorum.
Maşallah kazasız belasız emek var
Teşekkürler hocam. Amin.
exvitermini
11-05-2016, 21:08
eg nin yeri bende çok başkadır.çok severim hala daha incelerim eg leri cok karakteristik bi araçtır.arka camlar cok iyi olmuş kazasız belasız kullanın.
Valla kardeşim 10 offset jant takmıştık bizde x bir araca,lastik tabanı 225 mı neydı sanırım, 5 kişi 2 saatte takabildik anca , nitekim 2 saat sonra bir tanesi salıverdi kendini :D Sakat iş aslında.
Emrecan-R
11-05-2016, 21:13
Abi cok iyi gercekten masallah
Orcun_Simsek
11-05-2016, 21:18
Öncelikle Allah kaza bela vermesin. Resmen yeniden hayata dönmüş araç :) Sis farını taksam mı takmasam mı diye karasız kalmışsın, bence takma böyle gayet hoş duruyor :)
Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Sis farı konusunda kararsız kalmamın sebebi normalde araç böyle daha hoş duruyor fakat farların aydınlatmasından memnun değilim. Gece sürüşlerinde biraz sorun oluyor benim için. Özellikle hiç araç ve çevre aydınlatması olmayan yerlerde. Sis farını da bu tarz yerlerde sadece aracın önünde kalan 2-3 metrelik alanı aydınlatma amacıyla kullanmayı düşünüyorum.
eg nin yeri bende çok başkadır.çok severim hala daha incelerim eg leri cok karakteristik bi araçtır.arka camlar cok iyi olmuş kazasız belasız kullanın.
Teşekkürler hocam. Evet gerçekten karakter sahibi bir araç. Bu arada binmeden önce söyleseler inanmazdım ama gerek sürüş keyfi gerek görünüş vs. gerçekten 10 numara bir araç. Sadece 1.6si almadığım için pişmanım oda performans için değil simota big tube takamadığım için :)
Valla kardeşim 10 offset jant takmıştık bizde x bir araca,lastik tabanı 225 mı neydı sanırım, 5 kişi 2 saatte takabildik anca , nitekim 2 saat sonra bir tanesi salıverdi kendini :D Sakat iş aslında.
Hocam benim lastikler bide 205 taban :) Jantları aldığım arkadaş gerçekten işi biliyor galiba :) Jant işimde ayrı bir olay oldu aslında. Yine kötü bir tecrübeden sonra düzgün bir lastikçi buldum. Herkesin zamanında 1400 liraya aldığı hartge bana 2000 liraya maal oldu :)
bilaloztkr
11-05-2016, 21:36
maşallah,kazasız belasız.emek verilen araç daha değerlidir,inşallah yapmak istediğiniz diğer şeyleri de yaparsınız.
Allah kaza bela vermesin, ölüyü diriltmeye benzemiş sizin iş biraz.
Yanlış anlamazsanız bir kaç bir şey söylemek istiyorum.
- Sağ arka stop tampon arasına jilet gibi olması gerekirken iki parmak girecek vaziyette. Bu tarz şeyler gerçekten aracı yorgun gösteren detaylar.
- Sağ yan kapı çıtası çamurluk ile kapı arasında fazla fark var. Kapı ayarı ile çok daha iyi duruma getirilebilir.
- Sağ ön far ile tampon arası ciddi açıklık var. En azından sol taraf ile aynı olması gerekli. Tampon sıfırken far sıfırken nasıl bu şekilde bir şey çıkmış ortaya ilginç. Tamponu takarken usta bu şekilde mi bırakmış, ayıp resmen.
- Arka tampondaki lpg dolum ağzı göz tırmalıyor, alt tarafa veya depo içine alınsa çok daha iyi olur bence.
- Arka silecek kolunun boyası atmış, komple silecek kolunu iptal edebilirsiniz.
- Aracın arkası ön taraftan daha basık duruyor. Belki coil ayarı aynı yapılmıştır ama arka tarafın ofseti fazla olması kamber olması bu şekilde gösteriyor. O yüzden dengesiz duruyor araç yandan bakıldığında. Ya ön tarafı biraz daha basın yada fazla basamıyorsanız arka tarafı biraz daha kaldırıp ön tarafı basın dengelemek adına.
Bunları yaparsanız çok daha güzel bir araca sahip olursunuz. Emeğinize sağlık. Güle güle kullanın nazar değmesin.
Orcun_Simsek
11-05-2016, 21:55
Abi cok iyi gercekten masallah
Allah razı olsun kardeşim. Baştacısın
maşallah,kazasız belasız.emek verilen araç daha değerlidir,inşallah yapmak istediğiniz diğer şeyleri de yaparsınız.
Sağolun hocam. İnşallah en kısa zamanda ufak ufak bitirecem. Sonrasında çok daha güzel olacak.
Allah kaza bela vermesin, ölüyü diriltmeye benzemiş sizin iş biraz.
Yanlış anlamazsanız bir kaç bir şey söylemek istiyorum.
- Sağ arka stop tampon arasına jilet gibi olması gerekirken iki parmak girecek vaziyette. Bu tarz şeyler gerçekten aracı yorgun gösteren detaylar.
- Sağ yan kapı çıtası çamurluk ile kapı arasında fazla fark var. Kapı ayarı ile çok daha iyi duruma getirilebilir.
- Sağ ön far ile tampon arası ciddi açıklık var. En azından sol taraf ile aynı olması gerekli. Tampon sıfırken far sıfırken nasıl bu şekilde bir şey çıkmış ortaya ilginç. Tamponu takarken usta bu şekilde mi bırakmış, ayıp resmen.
- Arka tampondaki lpg dolum ağzı göz tırmalıyor, alt tarafa veya depo içine alınsa çok daha iyi olur bence.
- Arka silecek kolunun boyası atmış, komple silecek kolunu iptal edebilirsiniz.
- Aracın arkası ön taraftan daha basık duruyor. Belki coil ayarı aynı yapılmıştır ama arka tarafın ofseti fazla olması kamber olması bu şekilde gösteriyor. O yüzden dengesiz duruyor araç yandan bakıldığında. Ya ön tarafı biraz daha basın yada fazla basamıyorsanız arka tarafı biraz daha kaldırıp ön tarafı basın dengelemek adına.
Bunları yaparsanız çok daha güzel bir araca sahip olursunuz. Emeğinize sağlık. Güle güle kullanın nazar değmesin.
Hocam öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler. Yanlış anlamam aksine bu tür yorumlar bana mutluluk veriyor.
Stop tampon arası boşluk , Far ile tampon arası boşluk benim kaporta&boyacıların karaktersizliği aracı teslim ederken tek tek gösterdim oraları. Ok gibi olacak şöyle olacak böyle olacak dediler. En son tartıştım arabayı zor aldım. Konuda açmıştım zaten. Allah bin belalarını versin.
kapı çıtasındaki ayarsızlık sağ kapının düşük olmasından kaynaklı. Sanırım pim atılması gerekiyormuş. onuda en kısa sürede hallettirecem.
Lpg dolum ağzı evet baya çirkin. Onu depo içerisine aldıracam. Altta biraz sıkıntı oluyor benzinlikte çalışanlar için. O yüzden en iyisi sanırım depo içi
Silecek kollarını komple değiştirmeyi düşünüyorum. Fırsat bulduğumda parçacıları ve servisleri gezecem. Eğer sıfırını bulabilirsem yenisini takacam bulamazsam arka sileceği iptal edip önlere de plastidip kaplama yapacam.
Evet aracın arkası ve önü farklı. Önlerde 9 ofset jant olduğu için biraz daha bastığımda sürtme yaptı bende mecburen biraz kaldırdım. Ön camber kit alacam en kısa zamanda camber kiti taktıktan sonra arka tarafın ayarına getirecem. Şu an duruşu baya çirkin sanki arabanın arkasında yük varmış gibi :)
Yorumunuz için tekrar teşekkürler hocam. Söylediklerinizi göz önünde bulunduracam.
IbizaFR150
11-05-2016, 22:15
İlk arabam aynı renk aynı kasa 94 civic ex idi, zamanına göre harika bir araçtı,güle güle kullanın. Hala bu maviye bayıldığım gibi, 3 kapı hb arabaları sevme nedenimdir. Yapılacakların sonu gelmez,kimisi de zevk meselesidir ama jant lastik kombinasyonu biraz daha sade,kamber açısız olsa hem araç
için hem de görsellik açısından daha iyi olabilir.
Mesela:
http://image.superstreetonline.com/f/32273385+w+h+q80+re0+cr1/htup_1004_02_o%2B1994_honda_civic_dx%2Brear_driver _side.jpg
Orcun_Simsek
11-05-2016, 23:10
İlk arabam aynı renk aynı kasa 94 civic ex idi, zamanına göre harika bir araçtı,güle güle kullanın. Hala bu maviye bayıldığım gibi, 3 kapı hb arabaları sevme nedenimdir. Yapılacakların sonu gelmez,kimisi de zevk meselesidir ama jant lastik kombinasyonu biraz daha sade,kamber açısız olsa hem araç
için hem de görsellik açısından daha iyi olabilir.
Mesela:
Hocam jant lastik konusunda biraz sıkıntılar yaşadım. O yüzden bu kombinasyonu uzunca bir süre kullanmayı düşünüyorum. Bahsettiğinize benzer bir jantım var 17" olarak. Onları boyatabilirsem eğer alternatif olarak kullanabilirim. Bu jantların aracı biraz hantallaştırdığı , konforu azalttığı ve fazla yaktırdığı doğru fakat jantı severek aldığım için değiyor hocam :)
Güzel toplamışsınız temiz olmuş fakat jant lastik malesef zevk meselesi ama iğrenç duruyor hiç tarzım değil. ünal turan işi ...
Nazar degmesi kazasiz cezasiz
Maşallah.Emek olan herşey güzeldir.Araç baya değişmiş :)
Orcun_Simsek
11-05-2016, 23:21
Güzel toplamışsınız temiz olmuş fakat jant lastik malesef zevk meselesi ama iğrenç duruyor hiç tarzım değil. ünal turan işi ...
Yorumunuz için teşekkürler hocam. Bir önceki yorumumda söylediğim gibi ofsetsiz spoon benzeri bir jantım daha var. Onları beyaza boyattıktan sonra alternatif olarak kullanabilirim. Aslında ofsetli jant ve camber bana göre bu aracın ruhunda var tabi bu şahsi fikrim. Hani derler ya cambersiz honda balkonsuz eve benzer diye. Bende o şekilde düşünüyorum aslında. Bu jant'da aldığımda yeni yeni Türkiyede kullanılmaya başlanmış herkesde olmayan bir janttı. İlerde durumları toparlayınca yine ofsetli ama Türkiyede olmayan yada sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen orjinal bir jant getirtebilirim.
Nazar degmesi kazasiz cezasiz ��
Teşekkürler hocam. Amin
Gerçekten maşallah ilk halinden sonra evrim geçirmiş mükemmel olmuş biraz daha kendinizi toparladıktan sonra boya kaportaya girdimi bebek gibi çıkar
Maşallah çok güzel olmuş ilk halinden eser kalmamış
RedELite
12-05-2016, 07:25
Maasallah fakat hayal kırıklıgına ugradım konuya girdigimde..
Ben böyle kaporta boya restore konularına hasta oluyorum fincan fincan kahve bitirip keyifle okuyorum konuya girince hah bi restore daha dedim fakat siz kısa kesmisiniz moralim bozuldu !! :) Keske yapım asamalarını vs. de koysaydınız daha keyifli olurdu. Bende 206 cabrio topluyorum konuda herseyin tek tek fotosunu koyuyorum keyifli olsun diye
Allah kaza bela vermesin rengi çok hos.. :)
tolgaaydın
12-05-2016, 07:32
Maşallah, Allah kaza bela göstermesin maddiyat ve zaman harcadığınız belli oluyor :)
burcinkarabacak
12-05-2016, 10:56
Maşallah çok emek harcanmış. Kazasız cezasız güzel günlerde kullanın
Saygılar
optimus_prime
12-05-2016, 11:01
tam pimp my ride olmuş
eski sahiplerine sövsen yeridir
Maşallah diriltmişsiniz arabayı güzel günlerde kullanın. Benim sevmediğim tek yeri jant ve kamber oldu. Kamberi nedense hiçbir arabada sevemiyorum, zevkler ve renkler meselesi. Onun ışında ufak şeyler var ama onlarda yapılacaklar listenizdeymiş. Hayırlı olsun tekrardan
Ayrıca böyle 0km alınıp direk konusu olan değilde sizinki gibi hikayesi olan ayrıntılı anlatımlar çok hoş oluyor sıkılmadan okuyup daha yokmu diyorum
Orcun_Simsek
12-05-2016, 15:14
Maşallah.Emek olan herşey güzeldir.Araç baya değişmiş :)
Teşekkürler hocam. Elimden geldiği kadar :)
Gerçekten maşallah ilk halinden sonra evrim geçirmiş mükemmel olmuş biraz daha kendinizi toparladıktan sonra boya kaportaya girdimi bebek gibi çıkar
Teşekkürler hocam. Araç komple kaporta & boyaya girdi fakat kötü bir tecrübe oldu benim için. Dört dörtlük bir iş olmadı. Onuda zaman içerisinde hallettirecem artık.
Maşallah çok güzel olmuş ilk halinden eser kalmamış
Teşekkürler hocam. Becerebildiğim kadarıyla süslüyorum işte.
Maasallah fakat hayal kırıklıgına ugradım konuya girdigimde..
Ben böyle kaporta boya restore konularına hasta oluyorum fincan fincan kahve bitirip keyifle okuyorum konuya girince hah bi restore daha dedim fakat siz kısa kesmisiniz moralim bozuldu !! :) Keske yapım asamalarını vs. de koysaydınız daha keyifli olurdu. Bende 206 cabrio topluyorum konuda herseyin tek tek fotosunu koyuyorum keyifli olsun diye
Allah kaza bela vermesin rengi çok hos.. :)
Hocam yorumunuz için teşekkürler. Valla anlatsam roman olur cinsinden aslında konu. Aracı her aldığım parçanın her yaptırdığım için uzunca bir hikayesi var aslında fakat buraya yazmaya kalksam kimse okumaz diye yazmadım :) İnşallah bir daha ki sefere. Yapım aşamasında fotoğraf almayı her seferinde ihmal ettim. Görsel azlığı da bu yüzden.
Maşallah, Allah kaza bela göstermesin maddiyat ve zaman harcadığınız belli oluyor :)
Teşekkürler hocam. Evet fazlasıyla maddiyat ve zaman oldu :) Forumdaki üstadların yanında yaptıklarımız hiçbirşey ama sanırım harcadığım para ile şu anda 2,5 EG sahibiydim :D
Maşallah çok emek harcanmış. Kazasız cezasız güzel günlerde kullanın
Saygılar
Teşekkürler hocam Amin. Saygılar
tam pimp my ride olmuş
eski sahiplerine sövsen yeridir
Eski sahiplerini sürekli anıyorum! hocam :) Söylediğiniz programı hiç izlemedim sanırım en kısa zamanda izleyecem :)
Maşallah diriltmişsiniz arabayı güzel günlerde kullanın. Benim sevmediğim tek yeri jant ve kamber oldu. Kamberi nedense hiçbir arabada sevemiyorum, zevkler ve renkler meselesi. Onun ışında ufak şeyler var ama onlarda yapılacaklar listenizdeymiş. Hayırlı olsun tekrardan
Ayrıca böyle 0km alınıp direk konusu olan değilde sizinki gibi hikayesi olan ayrıntılı anlatımlar çok hoş oluyor sıkılmadan okuyup daha yokmu diyorum
Teşekkürler hocam. Jant konusunda tavsiyeleri dikkate alıp ilerleyen zamanda jant değişikliğine gidecem gibi. Camber konusunda ise elbette zevk meselesi ama nedense aklıma HB kasa honda denildiğinde ilk camber geliyor. Zaten abartı değil hocam. Birkaç derecelik bir açıklık var. Aslında çok dikkat etmeyince gözükmüyor diyebilirim :)
Maşallah, Allah kaza bela vermesin, plaka ve jant hariç beğendim
Maşallah araç elinizde hayat bulmuş. Benim civic'ler de en sevdiğim kasadır İnşallah bize de nasip olur :)
Orcun_Simsek
12-05-2016, 21:26
Maşallah, Allah kaza bela vermesin, plaka ve jant hariç beğendim
Teşekkürler hocam. Plaka konusunda tavsiyeniz varsa alabilirim. Şu anda beyaz çerçeveli kalın yazılı app var.
Maşallah araç elinizde hayat bulmuş. Benim civic'ler de en sevdiğim kasadır İnşallah bize de nasip olur :)
Teşekkürler hocam. inşallah daha iyileri nasip olur size.
Dostum masallah bundan sonrada agiz tadiyla binersin umarim. Araba nerelerden nerelere gelmis. Emeklerinin karsiligini almissin. Gule gule bin
Allah kaza bela vermesin büyük emek+zaman+sabır harcamışsınız maddi boyutu saymıyorum bile
Tayfun.O
12-05-2016, 23:24
Çok güzel olmuş yalnız şu jant lastik kombinasyonundan artık kusasım geliyor.
Bi arkadaşımda çakma m3 jantını ae101 takıp böyle yapmış iğrenç duruyor boş gösteriyor arabayı ama zevk tabi :)
Maşallahı var ciddi emek vermişsiniz helal olsun :)
Güle güle binmek nasip olsun.. Bizde senin gibi bi durum yaşamıştık,ben okurken abim 80p lira maasla kredi cekip 5 bucuk liraya sahin almistik gece yarısı:) sabah baktigimizda ise artik cok geçti:D alim satimi da araci gormeden yapınca olanlar oldu :)) güle güle binmek nasip olsun.. Nacizane tavsiyem,jant konusunda ayni fiyatlara rpf01 bulabilirsiniz..
Orcun_Simsek
13-05-2016, 00:29
Dostum masallah bundan sonrada agiz tadiyla binersin umarim. Araba nerelerden nerelere gelmis. Emeklerinin karsiligini almissin. Gule gule bin
Teşekkürler hocam Allah razı olsun.
Allah kaza bela vermesin büyük emek+zaman+sabır harcamışsınız maddi boyutu saymıyorum bile
Teşekkürler hocam. Bende artık maddi boyutu saymıyorum. En son 15bin liradan sonra hesaplamayı bıraktım :D
Çok güzel olmuş yalnız şu jant lastik kombinasyonundan artık kusasım geliyor.
Bi arkadaşımda çakma m3 jantını ae101 takıp böyle yapmış iğrenç duruyor boş gösteriyor arabayı ama zevk tabi :)
Maşallahı var ciddi emek vermişsiniz helal olsun :)
Teşekkürler hocam. Jant konusunda herkes aynı fikirde gördüğüm kadarıyla. Bu aralar sıkıntılar büyük ama kendimi toplar toplamaz farklı bir modele dönecem.
Güle güle binmek nasip olsun.. Bizde senin gibi bi durum yaşamıştık,ben okurken abim 80p lira maasla kredi cekip 5 bucuk liraya sahin almistik gece yarısı:) sabah baktigimizda ise artik cok geçti:D alim satimi da araci gormeden yapınca olanlar oldu :)) güle güle binmek nasip olsun.. Nacizane tavsiyem,jant konusunda ayni fiyatlara rpf01 bulabilirsiniz..
Teşekkürler hocam tavsiyenizi değerlendirecem. Sizecde çok geçmiş olsun. İlk arabamı ilk arabası olan bir gençten alınca böyle oldu malesef. Gerçi ondan önceki sahibininde pek farkı yokmuş. Elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalıştım. Aracı değiştirip değiştirmeme konusunda kararsızım. Aklımın bir köşesinde hep cabrio bir araç var. Eğer değiştirirsem eksiklerini tamamladıktan sonra satarım. Ama yok değiştirmezsem Türkiye'de ciddi ciddi bilinen bir EG yapma yolunda ilerleyecem inşallah
RedELite
13-05-2016, 06:29
Teşekkürler hocam tavsiyenizi değerlendirecem. Sizecde çok geçmiş olsun. İlk arabamı ilk arabası olan bir gençten alınca böyle oldu malesef. Gerçi ondan önceki sahibininde pek farkı yokmuş. Elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalıştım. Aracı değiştirip değiştirmeme konusunda kararsızım. Aklımın bir köşesinde hep cabrio bir araç var. Eğer değiştirirsem eksiklerini tamamladıktan sonra satarım. Ama yok değiştirmezsem Türkiye'de ciddi ciddi bilinen bir EG yapma yolunda ilerleyecem inşallah
Cabrio'yu hazırlıyorum sana Kapikleri hazırla :D Boyamız bile hazır :) 2 Haftaya Piyasada İnsallah :)
http://i.hizliresim.com/LAJQOj.jpg
ahahhaah yok fenerliyim ondan dedim :)
Maşallah il haline göre baya güzel olmuş ama gel şu kamberden cazgeç lastiklerin düz bassın
Orcun_Simsek
13-05-2016, 20:40
Cabrio'yu hazırlıyorum sana Kapikleri hazırla :D Boyamız bile hazır :) 2 Haftaya Piyasada İnsallah :)
http://i.hizliresim.com/LAJQOj.jpg
Hazırla hazırla :D Valla senin cabrio'ya fena tavım :) Boya çok fena :) 4 gözle bekliyorum aracı :)
ahahhaah yok fenerliyim ondan dedim :)
Haha :) Anladım hocam valla bende galatasaraylıyım plaka tam denk geldi :)
Maşallah il haline göre baya güzel olmuş ama gel şu kamberden cazgeç lastiklerin düz bassın
Teşekkürler hocam. Vazgeçemiyorum valla kamber olmayınca araç çıplak gibi geliyor :) Zaten aracı değiştirirsem bir daha camber zevkim olmayacak :) Bu araca özel birşey