PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arexons Extreme Tyre Shine (Lastik parlatıcı) incelemesi

imprezaWRC
13-05-2016, 13:50
Köpük tipi lastik parlatıcısı arayışındayken içlerinden fiyatı en uygun gözüken Arexons gözüme çarptı ve denemek için aldım. Uzun zamandır köpük tipinde lastik parlatıcı kullanmıyordum. Köpük tipinde olanların tüketimi diğerlerine göre daha fazla ama bana göre daha zahmetsiz şekilde uygulanabiliyorlar ve eşit şekilde ürünü lastiğe yayabiliyorlar.
Arexons Extreme Tyre Shine ürünü videodan da göreceğiniz üzere oldukça zahmetsiz şekilde lastiğe uygulama imkanı veriyor. Her ne kadar kutu üzerinde göz alıcı bir parlaklığa vurgu yapılmışsa da açıkçası göz kamaştıran bir parlaklık ortaya çıkmıyor ancak yine de geride mat ile parlak arasında bir görüntü bırakıyor.
Dr. Marcus'daki gibi çamurlu veya az kirli yüzeyi kapatamama gibi bir dezavantaj söz konusu olmadı. Burada tek dezavantaj (belki benim yüzümden, yani köpüğü fazla sıkmamdan kaynaklı olabilir) yüzeydeki köpüğün 15dk sonra tamamen kaybolmasıdır. Video süresini biraz uzun tuttum ama baktımki köpüğün 2-3dk'da kaybolacağı yok bari öncesi-sonrası fotoğraf çekeyim videoya eklerim dedim ve öyle yaptım.
Şimdilik 3 otomobilin lastiklerine uyguladım (şişede tahminim 3 otomobillik ürün daha var) 1 tanesi sürekli yollarda ve 6 gün içerisinde toplamda 300km yol yaptı, yağmur yüzü görmedi, bozuk yol ve bozuk yoldaki toz toprak ile mücadele etti. Halen canlılığını sürdürüyor. Bozuk yoldaki toz toprak sadece lastik yanağına denk gelen ve göz ardı edilebilecek noktalara bulaştı. Basınçı su tutunca lastğe bulaşan toz-toprak akıp gidiyor ama o bölgelerde parlaklığı biraz azaltıyor.
Genel olarak üründen memnun kaldım, fiyatını uygun tuttukları sürece gider alırım.
https://www.youtube.com/watch?v=rQ-LypLglkY

https://www.youtube.com/watch?v=rQ-LypLglkY

BARR
13-05-2016, 14:25
Ben hala ısınamadım bunlara abi, jel uygulaması zor olsa da favorim :)

dragstar
13-05-2016, 15:34
Abi incelemeleri komple ayrı bir başlık altında toplayabilimisin? Böyle çok karışıyorda.

imprezaWRC
13-05-2016, 16:47
Abi incelemeleri komple ayrı bir başlık altında toplayabilimisin? Böyle çok karışıyorda.

Yapayım yapmasına da bu seferde videolar konu altına gelecek mesajların arasında kaybolacaklar iyice çorba olacak :(

Low-Rider
13-05-2016, 18:00
Şöyle yaıplabilir, tek sabit ve kilitli bir başlık olur.

Paylaşımını yaptığın her konuyu oraya link olarak koyarsın, arşiv olarak kalır. Hatta kendi içinde kategoriz edilir, lastik parlatıcı, cila vs diye.

dragstar
17-05-2016, 19:18
Yapayım yapmasına da bu seferde videolar konu altına gelecek mesajların arasında kaybolacaklar iyice çorba olacak :(

Şöyle yaıplabilir, tek sabit ve kilitli bir başlık olur.

Paylaşımını yaptığın her konuyu oraya link olarak koyarsın, arşiv olarak kalır. Hatta kendi içinde kategoriz edilir, lastik parlatıcı, cila vs diye.

aynen öyle ben tam anlatamadım, sabit bölüm gibi olsun, bölüm aldında dediğin gibi katagorize edelir

Yiğit G.
18-05-2016, 00:12
Abi ucuzdan kaçıyorum ben artık.. Eski aracımda böyle uygun fiyatlıları alıp alıp deniyordum.. Birde hergün sürerim lastik parlaklıgı çok önemli benim için.. Ucuz parlatıcılar yüzünden 1.5 sene sonra falan lastiğimin rengi açıldı.. bildiğin griye döndü siyah rengi.. Şimdi yeni aracımda sonax xtreme tyre gel kullanıyorum.. 40-50 arası bi fiyatı var ama inanılmaz bi ürün... 2 ay oldu alalı çeyregi bitti daha.. 1 damla yetiyor süngerin üstüne.

imprezaWRC
01-06-2016, 10:23
Arexons, merdiven altı ürün değil ki, ben uzun süredir markanın ürünlerini beğenerek kullanıyorum hiç dediğin olumsuzluk ile karşılaşmadım. Ben bol bol kullanmama rağmen toplamda 8 kere kullanabildim. (farklı otomobillerin lastiklerine uyguladım.)
2 hafta dayanıklılık gösteriyor, en başta dediğim gibi çok parlatmıyor, eski halinden bir tık parlak hale getiriyor. En güzel yanı, hafif kirli lastikte bile iş görüyor olması. Davlumbazda da denedim, çamurları maskeliyor ve davlumbaz plastiğinin renginde değişiklik yapmıyor.
Su ve kir ticiliği gayet başarılı buldum. Benim için tam f/p ürünü diyebilirim. Jel tipi, wax ve likit tipteki ürünlerde lastiğin yanağına daha doğrusu diş aralarına ürünü yedirmek bazen zor olabiliyor. Bu ürün traş köpüğü gibi sıkıyorsun her yere eşit şekilde dağılıyor ve lastik yanağına kadar uzanan diş aralıklarına ürün yedirmek ile uğraşmıyorsun.

Su iticiliğini göstermek adına geçen gün video çektim.
https://www.youtube.com/watch?v=grxg3izGoMg

https://www.youtube.com/watch?v=grxg3izGoMg

P.S: Sırada başka markaların lastik parlatıcı incelemeleri var :)