Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsattan Rehin Kaldırma Yardım???

anıl turan
20-11-2008, 14:08
Arabamı annemin üstüne banka kredisi ile almıştık ancak kredi taksitleri bitti ve bankadan rehin kaldırma yazısını aldım...

Ancak kredi ödenirken annemin boşanma sebebiyle soyadı değişikliği oldu yani ruhsat üstündeki soyadı ile annemin nüfus cüzdanındaki soyadı farklı...

Şimdi ben arabanın üstündeki rehin yazısını satılırken kaldırtsam bir sorun olur mu???
Yoksa bankadan alınan rehin yazısının tarihi ve annemin soyadı değişikliği bir sorun yaratır mı???

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Ramcho®
20-11-2008, 14:13
yaa normalde trafik şubesinde aynı soyad olması gerektiğini belirtirler...0212 673 38 38 nuri bey i arayıp net olarak öğrenebilirsin...

anıl turan
20-11-2008, 14:30
yaa normalde trafik şubesinde aynı soyad olması gerektiğini belirtirler...0212 673 38 38 nuri bey i arayıp net olarak öğrenebilirsin...

trafik şubesi, polis vs gibi konularda bir problemim yok çok şükür :) ama bu soyadı meselesi ve rehin kaldırma yazısı kafama takıldı...

yani şöyle sorayim ruhsat sahibinin soyadı değişti ve arabanın üstündeki rehini kaldıracak yazı elimde mevcut...

ben arabanın rehinini hemen kaldirmayip ve ruhsat bilgilerini hemen guncellettirmesem, satarken yapsam bu işleri bir problem olur mu???

Vtec-SEDAN
20-11-2008, 14:32
ruhsat sahibinin soyadı değişikliğine ilişkin belgeyle beraber halledersin.

Ramcho®
20-11-2008, 14:37
normalde boşanma evrakları ile beraber halledersin ama şöle bir olay daha var memura gidersin gene boşanma evraklarıyla hem hacizi kaldırırsın hemde ruhsatı yenilersin...noterde satış sıkıntısı yaşamassın...

|| CaNeR ||
20-11-2008, 15:05
Bunlara ek olarak eskiden Ruhsattan Rehinlidir yazısını kaldırmak için ücret ödeniyorudu, şimdi herhangi bir ücret ödemiyorsun .

anıl turan
20-11-2008, 15:25
peki muameleciye vekaletle bu işleri halledebiliyor muyum???

mrtngn
20-11-2008, 16:11
annenizin soyadı bi sorun cıkarırmı bilemiyorum ama gerekli evraklar oldugu sürece ne bilim bosanma evrakları fln halledilebilir bi sorun cıkmıagını düşünüyorum..fakat rehinli yazısını satarkende kaldırabilirsiniz sorun olmaz o...bizim aractada aynı seiklde rehinli yazısı duruyor..ona bosuna para vermk istemedik...

Bunlara ek olarak eskiden Ruhsattan Rehinlidir yazısını kaldırmak için ücret ödeniyorudu, şimdi herhangi bir ücret ödemiyorsun .

arakadsın dedgi gibiyse artık güzel olmus ;)

ahk
20-11-2008, 17:08
bankadan yazı alıyorsun bunu notere sen veya banka onaylıyor ardından trafik şubeye kimin adınaysa o başvuruyor ve rehin kaldırılıyor ama yeni ruhsat vs. ugrasmak yerine satarken kaldırırsın.

anıl turan
09-04-2009, 20:58
hazir konusunu açmışken bu saattede danışacak kimse olmadığından sorayım dedim... arabamı satmak için biri ile anlaştım ve ruhsatın annemin evlendigi zamanki soyadı ile olması sebebiyle ruhsatı yenileyip aracın devrini vermem lazım...

sorun ise arabanın muaynesi geçmiş... muaynesi geçmiş araçlarda ruhsat yenilerler mi???

Onuralp
09-04-2009, 22:01
Boşanma kararını(mahkeme kararı) da götürürsen işin kolaylaşır sanki?

anıl turan
09-04-2009, 22:02
götüreceğim elbette de tek sorun ruhsat yenilemesi için aracın muaynesi şart mı???
(o kadar çok darlandım ki satmıyacağım arabamı???)))

Onuralp
09-04-2009, 22:02
hazir konusunu açmışken bu saattede danışacak kimse olmadığından sorayım dedim... arabamı satmak için biri ile anlaştım ve ruhsatın annemin evlendigi zamanki soyadı ile olması sebebiyle ruhsatı yenileyip aracın devrini vermem lazım...

sorun ise arabanın muaynesi geçmiş... muaynesi geçmiş araçlarda ruhsat yenilerler mi???

Tüv Türk olayı yüzünden yeni ruhsat çıkartmak için ilk önce muayene istasyonu yolları taşlı maalesef.