Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Focus 1.6 Tdci Trend X Opel Astra 1.6 Cdti Sedan Karşılaştırma
AhmetKaratay
15-05-2016, 14:43
Babam için öncelik olarak dizel minimum 2014 model ve geniş aile aracı bakıyoruz. Yılbaşından sonra satıcağımız için satarken zorlamayacak olması da önemli bizim için
Aradığımız kriterler
1)Dizel ve az yakan
2)Sedan olması içinin geniş ve ferah olması
3)Minimum 2014 model olması
4)Maksimum 50.000km de olması
Babam arkadaşından boyasız hasarsız 1.6 dizel 5 ileri fluence bulmuş 2015 model 50bin km de düz vites 55bin tl ancak ben fluence dışında ford focus 1.6 tdci trend x ve opel astra 1.6 cdtiları önerdim.
Sizce 55-65bin tl arasında saydığım kriterlere uygun fluence/focus/astra araçlarından hangisi tercih edilmeli veya bu fiyat aralığında başka tavsiye ettiğiniz model var mıdır?
Ford Focus 1.6 Tdci Trend X'in bir önce ki kasanın facelift versiyonun kullanıcı yorumlarını bende bekliyorum.
ıkı aracıda kullanmıslıgım var.
focus +
-yol tutus
-ekonomi
-surus zevkı
astra+
-daha modern
-yuksek hızlarda daha ıyı
-donanım
Ama ben focusu kullanırken daha cok zevk alıyorum. kullandıgım araclara focus style ve astra sport.
Focus'un içi çok dar, aile için uygun değil bence.
AhmetKaratay
15-05-2016, 22:47
Focusun içinin dar olduğunu bilmiyordum bir yandan da Peugeot 508 bakıyor 2012 model 50k km de onu da 4 yaşında araba sorun çıkartır diye istemiyor :D
Astra arkadaşımda var 1.6 cdti, çok iyi gidiyor. Satıyor ayrıca düşünürseniz pm atın 14binde daha araba uygun fiyata veriyordu. Numarasını atarım isterseniz.
burakgunay
15-05-2016, 23:54
Focusun içinin dar olduğunu bilmiyordum bir yandan da Peugeot 508 bakıyor 2012 model 50k km de onu da 4 yaşında araba sorun çıkartır diye istemiyor :D
4 yaşında araba sorun çıkarır ne demek yahu biz ölelim mi o zaman :D
darlık konusunda ucurum yok bence darlıgı kafana takma.
AhmetKaratay
16-05-2016, 14:52
4 yaşında araba sorun çıkarır ne demek yahu biz ölelim mi o zaman :D
Bende arabanın yaşına kmsine takılmam ama babam bu konuda sıkıntı çıkartıyor hep sıfır arabaya bindi şimdi mecbur 2. el alması gerekiyor belli bi süre ama sıfır gibi araba istiyor :D
AhmetKaratay
16-05-2016, 14:53
Astra arkadaşımda var 1.6 cdti, çok iyi gidiyor. Satıyor ayrıca düşünürseniz pm atın 14binde daha araba uygun fiyata veriyordu. Numarasını atarım isterseniz.
1-2 Saat önce eniştemle 508 bakmaya gittiler birazdan gelirler duruma göre size pm atarım bi kaç saat içinde
AliGizda
16-05-2016, 15:16
508 bahsettiğiniz araçlardan segment olarakta üstün bir araç fakat otomatiği biraz sürüş açısından zevk vermeyebilir.
Geriye kalan iki aracıda kullanmış biri olarak Focus' ların çoğu kiralama çıkması olduğu için ben tercihi Astra' dan yana kullanırdım. Gerçekten Astra' nın yol tutuşu çok iyi, ve o eski H kasadaki sert süspansiyondan eser yok. Dayımda 1.4 Turbo olanı vardı satıp 508 almıştı yakıttan dolayı, 508 cüssesine göre ciddi az yakar ve konforludur. Şimdiden hayırlı olsun.
LnchCntrl
16-05-2016, 15:22
Arkadaşım senelik olarak Astra 1.6 Cdtı kiralamış, performans olarak focusa göre daha iyi geldi bana sadece viraj içinde çukura girip çıkarsanız anlık olarak sallıyor kopma hissi var ama kopmuyor. Başta kafaya takmıştık sonra alıştık onun dışında gayet geniş ve güzel bi araç.