Orijinalini görmek için tıklayınız : adıma düzenlenen sahte senet
turboman
15-05-2016, 15:14
öncelikle herkese selam konuya şöyle başlıyayım bi araç alışverişinden dolayı arkadaşımdan 13 bin tl alacağım var ancak elimde evrak yok arkadaş yaa bu gün yarın derken 2 aydır sallıyor 3 gün öncede babası komaya girdi memleketine gitti bende gelince hallederiz die beklerken dün tanımadığım birisi adıma 6 bin tl lik senet yapıldığını bu benim alacaklı olduğum kişide arkasını cirolamış bu şahsa vermiş bu şahısta kıllanmış beni araştırmış ve numaramı bulmuş beni arıyan şahıs pazartesi buluşup konuşalım sahte senet düzenleyeni içeri attıralım dedi onunda alacağı varmış bu süreçte ne yapmalıyım savcılığa gidip suç duyurusundamı bulunim yoksa paramı ver bu senet olayınıda temizle unutalımmı diyim yoksa kafasına bitane sıkıp işi köktenmi çözim ne yapacağımı şaşırdım hayatımda ne senet aldım ne senet verdim nede doldurmasını bilirim konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum veya başına benzer olay gelenlerin bilgisine ihtiyaç vardır saygılar...
Dava acinca adli tipta bildigim kadariyla imza orneklerinden ciro imzasinin size ait olmadigi ortaya %100 cikiyor.
s2kfreak
16-05-2016, 01:19
sen ımzalamadıysan mahkemede bılırkısı senın ımza orneklerınden bakıyor ve sana aıt olmadıgı cıkıyor ondan sonra bırde maddı manevı evrakta sahtecılıkten sen dava acarsın mıs bal gıbı olur
Sizi arayan elemanda dolandırıcı olabilir, onada dikkat edin.
adamla buluştuğunuzda senede eliniz sürmeyin, o senedi sizin vermediğinizi elbet ispatlarsınız. para karşılığı senedi size vereyim siz kendi aranızda çözersiniz diye bir tezgah yapabilirler. adamla buluşmaya yalnız gitmeyin var ise avukatınızla birlikte gidin ve yasal süreci hemen başlatın.
geçmiş olsun.
Buna Benzer Bir Olay Tanıdığımın Başına Geldi. Kendisi Bir Yerden Senetle Birşey Alıyor ve Normal Rutin Ödemelerde Senedini Alırken Sahte Hazırlanmış Senedi Veriyorlar Kendisi Dikkat Etmeyip Alıp Yırtıyor 1 Sene Sonra Kendi İmzası Olan Senedi Ödemiyor Diye Dava Açıldı. Aynı Şekilde Biz de Mağduruz Gelin Beraber Hareket Edelim Diyen Birisi İle Görüşmeye Gitti Ortalık Karıştı. Siz de Dikkat Edin
immortalboss
16-05-2016, 09:44
O senetteki imzanın sizin olmadığı gayet kolay şekilde tanımlanıyor.Çok hassas cihazlarla labaratuar ortamında elinizdeki titreşimlerden faydalanarak imzanın sizin olmadığını ortaya çıkarıyorlar diye biliyorum.Hukuka aykırı birşey yaparak haklıyken haksız duruma düşmenize hiç gerek yok.Yalnız sizi arayan şahsa da fazla güvenmemenizi,senette de parmak izi bırakmamanızı öneririm.
turboman
16-05-2016, 09:50
Herkese önemli bilgileri için teşekkür ederim.toplu cevap verim beni arayan şahıs onunla iş yapan bi şahıs zaten mevzuyu o çözüyor az önce konuştum senedi ona vermiş oda başkasına vermiş kime verdiğini araştırıyor senedi düzenleyen kişinin şu an haberi yok işi kökten çözmek için önce senedi bulacağız yoksa sahtekar senedi bulup yok edebilir diye bakalım burdan gelişmeleri yazarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
İmza uzun ugraşlar sonucu taklit edilebilir.
Fakat adli tıpta bırakın kagıdı ;tahtanın hatta camın üstüne yazılan yazının, atılan imzanın bile kime ait oldugunu bulabiliyorlar.Benzer bi olay 13 yıl önce arkadaşımın başına gelmişti adli tıpta çözüldü ordan biliyorum.
kelalper
16-05-2016, 15:32
Benim de elimde o şekilde bir ihtarname var. Dükkanı devrettiğimiz herif senet parasını ödememek için noterden ihbarname gönderdi bana. İmzalı protokole uyulmamıştır diye. Ortağı sıkıştırınca ortaya çıktı aralarında protokol yapmışlar benim imzamı da atmışlar. Noterden itirazımı yaptım ama şu parayı aliim bi taraflarından kan alıcam ikisininde.
SinanAdalı
16-05-2016, 16:04
Benimde imzamı taklit ederek adıma 4 tane iphone6 almıslar senetle telefon verilen yerlerden.. Savcılıkta şikayette bulundum hem sağ hem sol elden imzalar aldılar ad-soyad yazdırdılar rakam vs.. ve bunları yazarken 3 çeşit şekilde oldu. Ayakta otururken ve çömelirken yazdırdılar. Sizi arayan adamlarda tezgah yapıyo olabilir dikkat edin bence. Allah kolaylık versin.
turboman
16-05-2016, 21:28
Benim de elimde o şekilde bir ihtarname var. Dükkanı devrettiğimiz herif senet parasını ödememek için noterden ihbarname gönderdi bana. İmzalı protokole uyulmamıştır diye. Ortağı sıkıştırınca ortaya çıktı aralarında protokol yapmışlar benim imzamı da atmışlar. Noterden itirazımı yaptım ama şu parayı aliim bi taraflarından kan alıcam ikisininde.
adamla bugün konuştum zor durumda kaldım yaptım şikayet etme edersen içeri girerim hiç alamazsın dedi pazartesine kadar müsade et çözecem dedi bekliyecem gelmezise savcılığa gidecem senedin günü ay sonu ondan içim rahat
turboman
16-05-2016, 21:32
Benimde imzamı taklit ederek adıma 4 tane iphone6 almıslar senetle telefon verilen yerlerden.. Savcılıkta şikayette bulundum hem sağ hem sol elden imzalar aldılar ad-soyad yazdırdılar rakam vs.. ve bunları yazarken 3 çeşit şekilde oldu. Ayakta otururken ve çömelirken yazdırdılar. Sizi arayan adamlarda tezgah yapıyo olabilir dikkat edin bence. Allah kolaylık versin.
beni arıyan adamında zaten 200 bin tl alacağı var zaten bana bişey yapamaz tam tersi yardımcı oluyor şu durumda onun safıda benden taraf yinede temkinli davranmaya çalışıyorum bakalım şu iş bi çözülsün ben onun cezasını öylede böylede kesecem allahtan senedin gününden önce olay patlak verdide haciz maciz olayı yaşanmadı zaten babam yeni ameliyat oldu onun derdi kendine yeter bunuda öğrenirse ve bu durumdan bişey olursa işte o zaman çarşı karışır şu an bile evdekilerin haberi yok
s2kfreak
17-05-2016, 00:56
baskan kapat telefonları engelle hepsını kendı kendılerıne yırtırsınlar sana mahkeme celpı falan gelırsede guzel bır tazmınat alırsın bırde karsı davanı gerı cek dıye kasma yanı
turboman
17-05-2016, 08:51
baskan kapat telefonları engelle hepsını kendı kendılerıne yırtırsınlar sana mahkeme celpı falan gelırsede guzel bır tazmınat alırsın bırde karsı davanı gerı cek dıye kasma yanı
Valla onuda düşündüm ancak bana borcu olmasa zaten şikayetçi olurum paramı bi alim ozaman gerekli tüm işlemleri yapacam tazminat falan hepsini açacam böyle bişeye kalkışan çok gerizekalı olması lazım ortaya çıkacağını bile bile böyle sahte senet yapması aslında uyanık birisi neyse şimdi pazartesini bekliycem bakalım
Paranızı alın, daha sonrasında da şikayet edin. Yaptığı yanına kar kalmasın kalpazanın..
Geçmiş olsun...
turboman
17-05-2016, 15:55
Paranızı alın, daha sonrasında da şikayet edin. Yaptığı yanına kar kalmasın kalpazanın..
Geçmiş olsun...
Eyvallah... Aynen paramı alıp şikayette bulunacam gerkirse aldığım parayı oraya yatırıcam en önemlisi güzel bi kaşıyacam ibreti alem için
dragstar
17-05-2016, 20:01
dava süreci 6 ay kadar sürüyor, arkadaşıma benzer olay başına geldi
bende 80 bin alacaklı olduğum bir yere 5 bin lira borçlu çıkmıştım :D
500 TL almışız 5000 TL yapmışlar falan ödeme makbuzları duruyordu ve criminal incelemede sonuç ortaya çıkmıştı.
evolution_9
18-05-2016, 14:17
belge kriminale gider senin imzalamadığın anlaşılır, 4 yıl hapis cezası var bu işin bırakma peşini çeksin cezasını şerefsiz
turboman
18-05-2016, 18:50
bende 80 bin alacaklı olduğum bir yere 5 bin lira borçlu çıkmıştım :D
500 TL almışız 5000 TL yapmışlar falan ödeme makbuzları duruyordu ve criminal incelemede sonuç ortaya çıkmıştı. geçmiş olsun bu şerefsizlerde ne cesaret var anlamadım gitti valla
turboman
18-05-2016, 18:54
belge kriminale gider senin imzalamadığın anlaşılır, 4 yıl hapis cezası var bu işin bırakma peşini çeksin cezasını şerefsiz şu an kimsenin haberi yok pazartesini bekliyorum bakalım ne olacak cezasını çekecek artık yargıda piyasadada rezil edecem kimseyle bi alışverişi kalmayacak barzonun.