Orijinalini görmek için tıklayınız : bronz balata sorunu
bektas_talay
15-05-2016, 20:47
aracım 1.6 tdci büyük turbo cooler enjektör var teker 220 hp civarı tork da 400 nm
orj balata sıyırmaya başladı bizde oynar volandan sabite geçtik
orj balata 8 mm ford bronz ise 1 mm plaka 3.5mm x2 tanede yaprak bronz = 8 mm ama taktık
taktığımızda bir adet hidrolik bilyayı patlattık çünki çok ama çok sertti debriyaj ve ayırmıyordu
sonra söktük ve baskının vidaları arasına 1mm somun koyduk ve kapattık okey araba yürüyor vites geçiyor
ama pedala basıyorum ayağımı kaldırıyorum pedalın bitimine 1 cm kala tutuyor
rodaj vs yapmak gerekiyormu havamı kalmıştır ?
takalı 25 km oldu zorlamadım ama gaza oturduğumda sıyırıyor güç aktarmıyor
2. viteste pedaldan çektiğimde küt diye stop ediyor ama bilemedim bir yanlışlık var mı yokmu bronz olduğu içinmi pedal çok yukarda kavrıyor ? yardımcı olacak varmıdır rica etsem
süleymann
15-05-2016, 21:01
şemsiyeler tam cekmemiştir somun koydugunuzda. büyük bir ihtimal bilyanın boyu tam yetişmiyor baskıya oyüzden merkez patlattınız. yada balata ince geliyor olabilir.
bu arda volan hangi aracın..
bektas_talay
15-05-2016, 21:17
daha önce aracıma takmıştım bu ürünü volmerk volan , valeo connect baskı balata
şimdi pul koymadan önce pedal taş gibiydi ve volandan hidrolik aktı hiç ayırmıyordu şemsiyeler heralde balataya deyiyordu anlamadım balatayı çakan heralde göbeği dışarımı aldı naptı anlamadım ?
ghibli06
15-05-2016, 21:27
aracım 1.6 tdci büyük turbo cooler enjektör var teker 220 hp civarı tork da 400 nm
orj balata sıyırmaya başladı bizde oynar volandan sabite geçtik
orj balata 8 mm ford bronz ise 1 mm plaka 3.5mm x2 tanede yaprak bronz = 8 mm ama taktık
taktığımızda bir adet hidrolik bilyayı patlattık çünki çok ama çok sertti debriyaj ve ayırmıyordu
sonra söktük ve baskının vidaları arasına 1mm somun koyduk ve kapattık okey araba yürüyor vites geçiyor
ama pedala basıyorum ayağımı kaldırıyorum pedalın bitimine 1 cm kala tutuyor
rodaj vs yapmak gerekiyormu havamı kalmıştır ?
takalı 25 km oldu zorlamadım ama gaza oturduğumda sıyırıyor güç aktarmıyor
2. viteste pedaldan çektiğimde küt diye stop ediyor ama bilemedim bir yanlışlık var mı yokmu bronz olduğu içinmi pedal çok yukarda kavrıyor ? yardımcı olacak varmıdır rica etsem
balata kalınlığı eşit tamam da, volantı değiştirmişsiniz, volant+baskının toplam kalınlığı eşit mi? ayırmamasının sebebi bilye tam basmıyor demek yani mesafeler tutmamış, bronzda da kesinlikle rodaj vardır, ilk 800 km sert kalkmamak lazım...
bektas_talay
16-05-2016, 12:33
balata kalınlığı eşit tamam da, volantı değiştirmişsiniz, volant+baskının toplam kalınlığı eşit mi? ayırmamasının sebebi bilye tam basmıyor demek yani mesafeler tutmamış, bronzda da kesinlikle rodaj vardır, ilk 800 km sert kalkmamak lazım...
yok herşey eşit orda sorunumuz yok normalde oynar volan sachs sök valeo sabit sistemi tak çalıştır hiçbir sorun yok
biz sadece bu setin balatasını bornza çevirdik o zaman 800 km 1000 km rodajı halledeyim sonrasına bakalım
murat çelik
16-05-2016, 13:14
rodajda yapsan dahada üste cıkar balata oturdukca senin sistem dahada çok kacırır balata yer yaptıkca balatan büyük ihtimal ince kalmış biraz kalını yapılcak gibi
süleymann
16-05-2016, 14:10
yok herşey eşit orda sorunumuz yok normalde oynar volan sachs sök valeo sabit sistemi tak çalıştır hiçbir sorun yok
biz sadece bu setin balatasını bornza çevirdik o zaman 800 km 1000 km rodajı halledeyim sonrasına bakalım
balata ince geliyor ozman.
bektas_talay
20-05-2016, 01:31
İlk taktığımızda dediğim gibi bilya patlattı hidrolik olanı ve taş gibiydi
Sonrasında baskı ve volant arasına pul koyduk sorun çözüldü ama çok çok yuksrda kavrıyor
Şanzumanı alttan kesip pulları alıcaz sanırım bi çaresine bakıcaz canım sıkıldı bu durumdan :(
ghibli06
20-05-2016, 08:13
İlk taktığımızda dediğim gibi bilya patlattı hidrolik olanı ve taş gibiydi
Sonrasında baskı ve volant arasına pul koyduk sorun çözüldü ama çok çok yuksrda kavrıyor
Şanzumanı alttan kesip pulları alıcaz sanırım bi çaresine bakıcaz canım sıkıldı bu durumdan :(
hocam şanzıman kesilir mi hiç? ne şanz. swap yapmışsınız ne de parçası hiç bulunmayan bir araç bu... sorununuz baskı-balata-volan setinizin mesafeleri...
ghibli06
20-05-2016, 21:59
inşallah şanzımanı kesmeden uyarmışızdır...
bektas_talay
21-05-2016, 13:59
ben de kesme taraftarı değilim ya usta bana şaka yaptı dalga geçti ? bilemiyorum şuan tutunmada problemim yok ama çok çok yukarda çok ufak bir mesafede tutunuyor ayağım dokunsa pedala hemen ayırıyor sıyırıyor o derecede birazdaha otursun pulları alıcaz söküp en kötü baştan yapılacak ne yapalım
bronz balat ile normal balata kalınlığı farkı 2-3 mm civarı genelde.mantıken volan sıfırsa bronz balata volana uzak kalıcak 1-2 mm.siz araya pul atarak dahada uzaklaştırmışsınız.benim bildiğim tam aksine volantın civata duvarından ölçüye göre traşlanması lazım şemsiyelerin açması için.