PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volvo s60 1.6 dizel hakkında

DoguErdogan
16-05-2016, 10:26
2011 Volvo s60 1.6 dizel alma arifesindeyim, araç ikinci el ve daha önce hiç Volvo aracım olmadığı için bilgi almam gereken konular var.
Öncelikle araç takır tukur bir araç mı ? Sağından solundan ses gelir mi ? Bmw gibi tok bir araç mıdır ? 2006-2008 3.20d ile karşılaştırıldığında durum ne olur ?
100,000 km problem yaratır mı ? özellikle baktırmam gereken neler var ?

2006-2008 arası 3.20d ve x3'de listede var. Kararsız kaldım kısa süre içinde sonuca ulaşmam lazım.
Sizlerin yorumlarına göre bir yol çizeceğim kendime.

XoR
16-05-2016, 10:34
Sixt'den kiralayıp Istanbul Bodrum Istanbul yaptım kardeşim toplamda 1500 km civarı test etmiş oldum arabayı. 2015 model 4000km'de bir araçtı.

Konforu, malzeme kalitesi, sessizliği, tokluğu her şeyi benim için mükemmel seviyedeydi. 4 kişi bagajda 102 ekran Lcd ve bavullar ile inanılmaz yakıt ortamaları yakaladım. Bu ağırlığa rağmen performansı ciddi tatmin ediciydi.

Yol tutuşunun bu kadar iyi olacağını hiç düşünmemiştim. Özellikle Manisadaki sağlı sollu tırmanma virajlarında şov yaptım :D önce annem sonra hanım gazete darbeleri ile girişti ama s60'dan o anlarda aldığım keyfe değerdi :)

Motoru aslına bakarsan Psa grubunun klasik 1.6 Dizel motoru. Ben kronik bir problem duymadım.

Araç manuelmi ? Benim kiraladığım jan janlı vites topuzu olan otomatik versiyondu :)

XoR
16-05-2016, 10:42
güzel bilgiler var kardeşim linkte araçla ilgili

http://www.arabam.com/otomobil-testleri/volvo-s60-1-6-drive-yorumlari/294418

Volvo S60 1.6 Drive Motor
Ford-PSA ortaklığı ile üretilen 1.6 litrelik motor tüm Volvo model gamında dizel baz motor olarak görev yapıyor. Premium sınıfta bu tarz düşük hacimli dizel motorlara alışık olmadığımız için pek çok kişi bu araca bu güçteki bir motorun yakışmadığını düşünüyor olabilir. Ama performans aramayan müşteriler için Drive logolu Volvo’lar biçilmiş kaftan. Dört silindirli motorundan 5600 d/d’de 115 hp güç üreten motor, 1.5 tonun üzerindeki S60’ı taşımak için 1750-2500 d/d aralığında ürettiği 270 Nm torkuna güveniyor. S60’ı iyi ayarlanmış vites oranları sayesinde 10.9 saniyede 100 km/s hıza ulaştıran motor 195 km/s hıza imkan tanıyor. Ancak hızlanmanın 140 km/s’den sonra oldukça yavaşladığını söylemeliyiz. Motorla ilgili merakla beklediğiniz kısım tüketim verileri ise etkileyici. S60 6 kademeli manuel şanzımanı sayesinde otoyol kullanımlarında 4.3 lt/100 km gibi verilere imza atarken şehir içinde 6.5 lt/100 km gibi verilere ulaştık. Testimizin sonucunda S60’ın ortalama yakıt tüketimini ise 6.1 lt/100 km olarak ölçtük.

DoguErdogan
16-05-2016, 10:44
Sixt'den kiralayıp Istanbul Bodrum Istanbul yaptım kardeşim toplamda 1500 km civarı test etmiş oldum arabayı. 2015 model 4000km'de bir araçtı.

Konforu, malzeme kalitesi, sessizliği, tokluğu her şeyi benim için mükemmel seviyedeydi. 4 kişi bagajda 102 ekran Lcd ve bavullar ile inanılmaz yakıt ortamaları yakaladım. Bu ağırlığa rağmen performansı ciddi tatmin ediciydi.

Yol tutuşunun bu kadar iyi olacağını hiç düşünmemiştim. Özellikle Manisadaki sağlı sollu tırmanma virajlarında şov yaptım :D önce annem sonra hanım gazete darbeleri ile girişti ama s60'dan o anlarda aldığım keyfe değerdi :)

Motoru aslına bakarsan Psa grubunun klasik 1.6 Dizel motoru. Ben kronik bir problem duymadım.

Araç manuelmi ? Benim kiraladığım jan janlı vites topuzu olan otomatik versiyondu :)

Manuel vites benim ilgilendiğim araç,yol tutuşu için ciddi iyi diyorlar. Tek takıldığım sessizlik ve tokluk. Super b ile bir karşılaştırma alayım senden :)
Bana bagaj lazım zaten bebek arabası,köpeğin boxı derken Nissan juke'a sığamaz olduk.

Nightfish
16-05-2016, 10:49
Şirket aracı olan 4 tane var bizde. Kesinlikle takır tukur ses yapmaz. Ancak ciddi motor sesi alıyor içeri. Bugüne kadar araçlarda standart bakım haricinde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İçi bej renk kesinlikle tavsiye etmem, o kadar açık bi renk ki camı açsanız kirleniyor.
Süspansiyonu sert, bu sebeple konfor biraz düşük. Ancak yol tutuşu gerçekten güzel.

XoR
16-05-2016, 10:53
Manuel vites benim ilgilendiğim araç,yol tutuşu için ciddi iyi diyorlar. Tek takıldığım sessizlik ve tokluk. Super b ile bir karşılaştırma alayım senden :)
Bana bagaj lazım zaten bebek arabası,köpeğin boxı derken Nissan juke'a sığamaz olduk.

Bahsettiklerin bagaja rahat sığar kardeşim. Ben Lcd'yi yatay koydum dikey sığmadı :) bagaj ağzı o derece geniş. Kiralık olan 17 jantlı ince yanak lastikliydi buna rağmen Superb'i arattı dersem yalan söylemiş olurum. Bu sebeple bir tık altı diyelim :)

ikisini karşılaştırmam pek sağlıklı olmaz aralarında 12 yaş ve 255.000 km kadar fark var ama Volvo daha sessizdi :)

XoR
16-05-2016, 10:56
Şirket aracı olan 4 tane var bizde. Kesinlikle takır tukur ses yapmaz. Ancak ciddi motor sesi alıyor içeri. Bugüne kadar araçlarda standart bakım haricinde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İçi bej renk kesinlikle tavsiye etmem, o kadar açık bi renk ki camı açsanız kirleniyor.
Süspansiyonu sert, bu sebeple konfor biraz düşük. Ancak yol tutuşu gerçekten güzel.

Süspansiyon evet sert ama sanırım ben uzun yol yaptığım için konfor iyi geldi bunu da ek not olarak düşeyim :)

içi çift renkti benim bej siyah çok ferahtı. Komple siyah sunroof yoksa boğar gibi. Kiralık arabada Sunroof'da vardı 1500 km premium keyfi yaptık :) Astra kiralamıştım günlüğü 109 liraya (%25 Turkcell indirimli) ellerinde olmadığı için MB Cla veya s60 teklif etmişlerdi :)

XoR
16-05-2016, 10:57
Yerine olsam bayilerden bi test drive koparmaya çalışırım yada en sağlıklısı sixtte var gidip kiralayıp bir gün hunharca test edebilirsin :)

semavi
16-05-2016, 11:11
Motor konusunda sorun yaşamazsın... Mazda3ümde aynı motor vardı. Benzinli mazda3e göre GTI gibi gidiyordu...

6 ileri olayı canımı sıkmıştı, devamlı vites değiştiriyordum otomatik araçtan sonra...

Motor dışında ki isteklerine odaklan... diğer 1.6 dizellerden ya daha iyi, yada o ayarda kabul et... Mazda-Ford-PSA hepsi aynı motoru kullanıyor zaten...

DoguErdogan
16-05-2016, 11:34

Bahsettiklerin bagaja rahat sığar kardeşim. Ben Lcd'yi yatay koydum dikey sığmadı :) bagaj ağzı o derece geniş. Kiralık olan 17 jantlı ince yanak lastikliydi buna rağmen Superb'i arattı dersem yalan söylemiş olurum. Bu sebeple bir tık altı diyelim :)

ikisini karşılaştırmam pek sağlıklı olmaz aralarında 12 yaş ve 255.000 km kadar fark var ama Volvo daha sessizdi :)

Yerine olsam bayilerden bi test drive koparmaya çalışırım yada en sağlıklısı sixtte var gidip kiralayıp bir gün hunharca test edebilirsin :)

Motor konusunda sorun yaşamazsın... Mazda3ümde aynı motor vardı. Benzinli mazda3e göre GTI gibi gidiyordu...

6 ileri olayı canımı sıkmıştı, devamlı vites değiştiriyordum otomatik araçtan sonra...

Motor dışında ki isteklerine odaklan... diğer 1.6 dizellerden ya daha iyi, yada o ayarda kabul et... Mazda-Ford-PSA hepsi aynı motoru kullanıyor zaten...

Genel kanı iyi anladığım kadarı ile inşallah pişman olmayız :)

Nightfish
16-05-2016, 12:31
Yalnız ekleme yapayım, manuelinin 2. eli oldukça yavaş. Bu sebeple otomatik bakmanızı tavsiye ederim kesinlikle.

semavi
16-05-2016, 20:29
Volvoda eski modelde manuel, yeni modellerde ise otomatik makbul...

Eski modellerde de aslında otomatik makbul ama artı bir çok otomatik şanzıman miadını doldurdu, manuel daha risksiz eski modelde...

İbrahim33
16-05-2016, 21:28
fordun 1.6 dizeli neyse buda odur. focusun büyük abisi değilsede ortanca abisidir. ama premium mudur , premiumdur. :)

kesici
17-05-2016, 00:26
Önüne bişey çıkarsa fren yapıyor

Dragger
17-05-2016, 00:32
Bir arkadaşım yakın zamanda megane satıp aldı, inanılmaz memnun.

Equinox
17-05-2016, 09:40
s60 değilde aynı motor s80 ile uzun yol tecrübem oldu, açıkcası beklediğimden iyi gidiyor o kocaman kasaya göre, s60 üzmez diye düşünüyorum. Yalnız kesinlikle otomatik bakın :)

https://www.youtube.com/watch?v=8urzCOIhiUo