PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolu Leon mu Orta Donanım Golf mü ?

OnrDncr
17-05-2016, 13:37
Merhaba, 65 bin TL bütçe ile sıfır araç bakıyoruz. Baktığımız araçlar;

Leon 1.2 TSI Manuel + Advanced paket( Led far-stop, 17 jant, deri-Alcantara koltuk, arka kol dayama, ön-arka park sensörü, optik park sistemi, media system plus 6.5 inç ekran + 2 ek tweeter)

En düşük 63.700 TL fiyat aldık şimdi sipariş verirsek 2 ay sonra gelir dediler.

Leon'dan sonra Golf'ü inceledim ve malzeme kalitesi, yalıtımı ve konforunu çok beğendim.

Golf 1.2 TSI Comfortline için 65.100, Comfortline + Sürüş konfor paketi + ışık görüş paketi + metalik renk için 67.500 TL fiyat aldım.

Golf'e bi-xenon ekletmek istedim ama süre çok uzar ve siparişi biraz zor olur dendi, vazgeçerseniz satmakta zorlanırız diye.

Sizce Leon alıp donanımı mı seçeyim yoksa birkaç donanımdan feragat edip daha kaliteli bir araca mı bineyim ? Bir de İstanbul'da tavsiye edeceğiniz bayi var mıdır ? Hem indirim hem de sipariş için.

Batum
17-05-2016, 13:41
bixenonlu golf 7 alın derim.
olmadı U ledli bixenon gti farları s.com da satılıyor sonradan takılabilir.

individual
17-05-2016, 13:41
Full leon alırım ben.

Batum
17-05-2016, 13:43
Buarada golf 7 seçeneği 1.4 tsi almışken alın, arka süspansiyonlar bağımsız geliyor.
leonda Fr bile alınsa arkalar torsiyon geliyor.

OnrDncr
17-05-2016, 13:49
Buarada golf 7 seçeneği 1.4 tsi almışken alın, arka süspansiyonlar bağımsız geliyor.

1.4 Highline düşündüm almışken en dolusunu alayım diye fakat manuel gelecek araç yok sipariş ile 3 aydan fazla sürede gelecekmiş bir de bütçemin üstüne çıkıyor biraz. Torsiyon rahatsız etmedi beni torsiyona rağmen konforlu geldi Golf.

5500
17-05-2016, 13:52
f/p olarak leon güzeldir lakin golf candır :)

individual
17-05-2016, 13:53
LEON 1.4 TSI 125 HP S&S > FR 69.000TL

Biraz daha limitini zorlayıp FR alsan daha iyi olur bence.

Led'ler ve cam tavan standart geliyor.

OnrDncr
17-05-2016, 13:54
f/p olarak leon güzeldir lakin golf candır :)

Ben de aynısını düşünüyorum yalnız Leon'un yol tutuş ve trin sesi olarak sıkıntıları olduğu söyleniyor biraz Golf'e yöneldim o yüzden. Bu sefer de donanım olarak zayıf kalıyor.

Batum
17-05-2016, 13:55
1.4 Highline düşündüm almışken en dolusunu alayım diye fakat manuel gelecek araç yok sipariş ile 3 aydan fazla sürede gelecekmiş bir de bütçemin üstüne çıkıyor biraz. Torsiyon rahatsız etmedi beni torsiyona rağmen konforlu geldi Golf.

bağımsızın konforu daha iyi, çukurlarda arka bütün sallanmıyor, viraj kabiliyeti daha iyi, olurda spor yay v.s takılınca araç çok sert olmuyor enazından.
golf 7 'de kalite farklı, iç döşemeden torpido kapı cepleri arka bagaj çamurluk içlerine kadar heryer yalıtımlı sessiz trim sesleri v.s olmayan bir araç

OnrDncr
17-05-2016, 13:56
LEON 1.4 TSI 125 HP S&S > FR 69.000TL

Biraz daha limitini zorlayıp FR alsan daha iyi olur bence.

Led'ler ve cam tavan standart geliyor.

Cam tavan şart değil benim için fakat Fr için de 2.500 TL'lik plus paketi almam gerekiyor istediğim donanım olması için. Standart Fr'a 67 bin dediler en son.

Anıl E.
17-05-2016, 13:57
Valla bi yerden sonra o kapı kapanma sesi falan yetmiyor yani şahsi görüşüm,donanımlı leon alın cam tavanlı falan en azından verdiğiniz paraya değer.

vw'nin sunduğu artı donanıma bak ''ışık görüş paketi.''

Ben de yeni tiguan konusu açmıştım sizin araçlarla bağlantısı yok ama ,bir daha vw alacağımı zannetmiyorum sırf bu donanımları kırpma yok etme yöntemlerinden dolayı bizleri bildiğimiz aptal yerine koyuyorlar.

individual
17-05-2016, 14:08
Valla bi yerden sonra o kapı kapanma sesi falan yetmiyor yani şahsi görüşüm,donanımlı leon alın cam tavanlı falan en azından verdiğiniz paraya değer.

vw'nin sunduğu artı donanıma bak ''ışık görüş paketi.''

Ben de yeni tiguan konusu açmıştım sizin araçlarla bağlantısı yok ama ,bir daha vw alacağımı zannetmiyorum sırf bu donanımları kırpma yok etme yöntemlerinden dolayı bizleri bildiğimiz aptal yerine koyuyorlar.

Sana katılıyorum anıl.

Standart gelmesi gereken çoğu şeyi ekstra manyak bir özellikmiş gibi gösteriyor.

VW POLO GTI bile xenonsuz manuel klimalı sattılar.Teyp desen oda kötüydü.

POLO BLUE GT satıyorlar

Klima manuel

Digital Klima opsiyonu 3.600,00 TL

Açıkcası ben boş bir golf alıcağıma dolu bir leon alırım daha mantıklı.

En full golf ile en full leon arasında 16.000TL Fark var.

O 16.000TL farkıda bence golf hak etmiyor.

Tamam golf iyi güzel kalitelide leon ile anlata anlata bitirilemeyen kalite farkı 16.000TL etmez.

mimarsertac
17-05-2016, 14:19
Dolu Leon kullanırken daha keyif verecektir.

MBuğra
17-05-2016, 14:20
Baskasinin ne dedigini onemsiyorsan Golf, kendini onemsiyorsan Leon.

Bana gore sunroof elzem yalniz. Kullanirken de, alip& satarken de tercih sebebimde onemli bir faktor.

serkanaygün
17-05-2016, 14:25
Biraz makul olsa Golf alın derim ama Golf'ün de comfortline ı hakikaten bomboş. O yüzden tercihimi leondan yana kullanırdım ben olsam.

beetle
17-05-2016, 14:36
Donanımlı araç bence de herzaman daha iyidir. 3. leonuma biniyorum yine alsam leon alırdım. Zamanında reno ve tofaş ın yaptığını şimdi vw yapıyor. dügme koysa parasını alıyor.

OnrDncr
17-05-2016, 14:37
Golf, Comfortline + sürüş konfor + ışık görüş + bi-xenon için fiyat alacağım uygun fiyat verirlerse sanırım Golf alacağım yoksa Leon siparişi vereceğim. Leon kullananlar trim sesi ve vitesin sert olduğundan bahsediyor, sizin yorumlarınız ne olur bu konuda ?

Trance-R
17-05-2016, 14:41
Donanım olsun dersen tabiki LEON. hatta benim tercihim de LEON olurdu.
geleneksel ve illa illa golf demedikten sonra kesinlikle GOLF comfortline veya midline plus almam... Comfortline Golf alacağıma MIDLINE PLUS golf alırım daha iyi.

Leon alıp, biraz ses yalıtımı ve jant takıp keyfime bakarım açıkcası.

Anıl E.
17-05-2016, 14:43
Golf, Comfortline + sürüş konfor + ışık görüş + bi-xenon için fiyat alacağım uygun fiyat verirlerse sanırım Golf alacağım yoksa Leon siparişi vereceğim. Leon kullananlar trim sesi ve vitesin sert olduğundan bahsediyor, sizin yorumlarınız ne olur bu konuda ?

Dostum biz de cc var o da bir vw sonuçta değil mi ? Trim sesleri başladı müziği kapatıyorum ufaktan ufaktan geliyor insanın canını sıkıyor .Foruma üye nightfish arkadaşımız sırf bu yüzden satmıştı mesela . Vw o kadar büyütülecek bir marka değil ,kendi arabam olduğu halde objektif yazıyorum.

mk3 leon kullandım manuel vitesi hoşuma gitti,mk2 leon sahibiydim uzun süre o da manueldi. O trim sesleri 5000-10000 km sonra çıkarsa vw de napıcan ? Allah bilir hız sabitleyici bile donanımda yoktur vw'de .

Adamlar yeni çıkan polo 1.2 tsi'nin sis farlarına opsiyon koymuşlardı var mı böyle bir şey ya :).

individual
17-05-2016, 14:46
Her markanın trim sesi olsun elektirik sorunu olsun buğu sorunu olsun motor yağ yakma sorunu hepsinde var.

Onun için VW aldım kafam rahat gözüyle bakma bence.

Adam'da M6 var.Arızlarından bıkmış poretesto için arabayı parçalamış.

https://www.youtube.com/watch?v=hy1k8jR_5vg

SinanAdalı
17-05-2016, 15:01
şu anda ikinci golfümü kullanıyorum.. Ama sıfır alacak olsam gerçekten bende leon alırdım. Kaldıki leon yakışıklılık konusunda golften önde evet sokakta bir çok aynı şekil makyaj edilmiş leon mevcut bu biraz can sıkar belki :) yalıtım yaparsınız.. Ha baktınız trim sesi hala var.. Müzik sesini biraz açarsınız :)

HKND
Şuan ki mk6'mı eğer yeniden sıfır olarak sipariş edecek olsam, opsiyon olarak sadece sunroof ve dijital klima ekletirdim. Zaten sonradan çoğu opsiyonları ekledim, hem kendimi maddiyat olarak zorlamadım hem de sipariş esnasında ki opsiyon tutarlarıyla ya başa baş geldi ya da daha ucuz geldi eklettirdiklerim.

Jön Türk
Sıfır yerine 2.el az kmli FR yada biraz daha dolu en azından xenonlu golf bakabilirsin.3 ay FR a bindim ses yok diyemem vardı, Golf alacaksın hiç mi olmayacak zannediyorsun.

individual
17-05-2016, 15:06
(Leon GOLF artık hangisini alırsan led seçeneğini kesinlikle ekle xenon falan.Sonradan yapmak saç baş yolduruyor.Muayene zamanı farı söküp takman lazım.Xenon led far ikisindede almazsan bir anlamı kalmıyor trafikde o farlar ikisinide yakışıklı gösteriyor)

MTK
17-05-2016, 15:12
1 senedir leon Fr a biniyorum 150 lik act olan modeline , parasına göre en dolu araçlardan birisi , Fr da led sunroof 17 jant standart zaten sadece üstüne alınıcak opsiyon olursa FR plus paket ve 18 jant olur ;

Aldığımdan beri çok şükür negatif tarafını görmedim trim sesi var yeni yeni başladı ondada müziği açıp devam ediyorum bende ,yakıtı olarak cok sıkışık trafıkte bile su anda ortalama 7 lerde geziyor gazlamada bile 7.2 yi geçtiğini görmedim

Renk olarak o anda araç olmadığından bende mecburen beyaz aldım varsa kırmızı ve beyaz araç dışında olursa daha ıyı olur heryerde aynı renklerden var aklıma gelenler bunlar , araç hayırlı olsun şimdiden .

BARR
17-05-2016, 15:33
Leon her zaman Leon, Golf her zaman Golf donanım önemli değil.

Batum
17-05-2016, 15:34
@OnrDncr 2012 Senesine kadar çıkan mk2 leonlar (hatta son bitmeye yakın çıkan copa plus olanlar doluydu) gayet güzel 2 kere satın aldım sattım, yol tutuş iyi arka bağımsız olduğundan spor yay v.s konfor çok fazla bozmuyor.
bundan olsa tavsiye ederdim.
fakat mk3 5f leonları 2013 senesinde test sürüşüne çıktım ilk virajda korkuttu, arkadaşlardan herdefasında kullandığımda viraj kabiliyetini hiç beyenmiyorum, zayıf arka bırakıyor frenler hemen abs ye giriyor bir ısınamadım.
şuan kullandığım golf 7 tdi arkalar yine torsiyon fakat leondaki gibi kopmalar bırakmalar zorlasamda olmuyor.

bu arkadaşların dediklerini birebir kullandığımda gördüm. (lastiklerden değil, 2015 fr s001 lastiklisinide stok veya coilli denedim sonuç farksız)
https://www.youtube.com/watch?v=rSTVdKuY0AI

Diyadin
17-05-2016, 15:55
Bence leon

darkmoon
17-05-2016, 16:08
Sizce Leon alıp donanımı mı seçeyim yoksa birkaç donanımdan feragat edip daha kaliteli bir araca mı bineyim ? Bir de İstanbul'da tavsiye edeceğiniz bayi var mıdır ? Hem indirim hem de sipariş için.

zaten senin sorduğun şey vw nin üretim stratejisi..

trim plastik izalasyon malzeme kalitesi 2 tık düşük olsun ama dolumu alıyım yoksa 2 tık yüksek olsun daha boş bir araç mı alıyım..

senin esas sorun buda cevapda bence sende kim ne dese boş.. ben misal hayatta boş araba almam 80 model araba alırım gene o yıllardaki en gırtlak dolu aracı alırım parama uygun. bazısıda gerekirse bomboş olsun araç orası burası gıcırdamısın sorun çıkartmasın kırılmasın dökülmesin derdinde olur..

vw de alsan seatda alsan iş dönüp dolaşıp gezip aynı yere geliyor neticede bunlar aynı platformun (group A platformu) araçları aynı grubun çatısı altındaki araçlar vericeğin parada öyle yada böyle dönüp dolaşıp aynı kasaya giricek..

camsemih
17-05-2016, 16:09
donanımdan ve fiyattan dolayı 1 dk düşünmeden leon siparişi verirdim.

individual
17-05-2016, 16:16
4 Markada tek bir firma aslında :)

http://i.hizliresim.com/2Z7b0E.jpg (http://hizliresim.com/2Z7b0E)

onursumer
17-05-2016, 16:21
tavsiyeden ziyade aracın içine oturup karar vermelisin fiyat performans olarak şuan en iyisi leon

geçen sene bende leon çok baktım ama içime sinmedi fr alıcaktım 1.4 tsi dsg onun yerine pahalı olsada polo bluegt aldım leon alsam sanırım pişman olurdum polo günlükte oldukça keyifli

golfte ise gorsel birçok opsiyon sonradan takılabiliyor onuda araştırıp değerlendirebilirsin

220T
17-05-2016, 16:25
Donanım için almazdım arabamı.

onre
17-05-2016, 16:40
eğer bütçeye uyuyosa Fr Leon'u 65.500 e kadar bırakıyolar.

darkmoon
17-05-2016, 16:41
bu donanım işi göreceli bir şey.. eğerki bütün bu teknoloji donanım konfor lüks bizim için yapılıyorsa neden faydalanmayalım.. hepsinden paramız ölçeğinde faydalanmak bence hakkımız ve hake ettiğimiz bir şey..

optimus_prime
17-05-2016, 16:53
leon da sunulan advanced paket bence çok güzel oldu direk FR donanımı bile geçiyor ben olsam leon alırdım

bana göre dış tip olarak golfden daha güzel azur mavi alırsanız

Sti_Ozan
17-05-2016, 17:07
Ben olsam leon u tercih ederim. Yakinda vw airbagleride opsiyonla koyucak.

Dragger
17-05-2016, 17:27
Dolu araba her zaman iyidir, keyif verir.

Ama Leon için her konuda sert, konforsuz, trim sesi bol deniyor. Gerçekten bu kadar kötü mü bu araba? Kalitesi düşük okey ama çok olumsuz yorum var.

Bence Leon ile test sürüşü yap hatta çevrende varsa daha uzun süreli kullan. Beğenmezsen Golf alıp sonrasında da doldurabilirsin, biraz masraflı olur ama konfordan kaliteden ödün vermezsin en azından.

asscutter
17-05-2016, 17:37
leon iyidir hoştur , fakat golf bambaşkadır iki aracada sahip olmuş biri olarak söylüyorum..

tremx
17-05-2016, 17:42
dolu leon bencede

darkmoon
17-05-2016, 18:28

Ama Leon için her konuda sert, konforsuz, trim sesi bol deniyor. Gerçekten bu kadar kötü mü bu araba? Kalitesi düşük okey ama çok olumsuz yorum var.

Benim fikrim malzeme trim iç plastik koltuk v.b kalitesinden bir yıldızlama yapılsa 5 üstünden..

Audi 5
vw 4
Skoda 3
seat 2

zaten dikkat edilirse satış pazarlama stratejeleride bu oranda oluyor biri malzeme kalitesindeki düşüklüğünü donanımla kapıyor birinin satışları çok iyi zaten yakında elektrikli camları bile opsiyona koyucaklar ona rağmen satıyorlar satış kaygıları yok malzeme kalitelerinden dolayı.. biri premium sınıf zaten onun olayı ayrı.. biride skodayı kast ediyorum o tam artık fiyat performans kalite donanım ölçeğinde takılanların vazgeçilmezi oldu superb ler yeni octavia lar falan..

vw nin yöntemi çok başarılı herkesimden kullanıcıyı kendi bünyemizde tutalım hepsine birer marka sunalım.. rakibimize para kazandırıcağımıza kendi rakibimizi kendimiz oluşturalım. parada içerde kalsın. bence çok zekice ..

kendileride büyük masraf yapmıyor her araca ayrı platformlar ayrı mühendislik çalışmaları şase ler komponent bileşenler yapmıyorlar..
bir platform oluşturuyorlar aslında aynı aracı farklı tasarımlarla farklı markalar altında üretiyorlar farklı donanım ve malzeme kalitesiyle onlar içinde çok ekonomik oluyor..
Yani aslında alan şahıs malzeme kalitesi donanımı es geçersek temelde aynı aracı alıyor.

dqn
17-05-2016, 18:38
Ben ikisi arasından golf aldım gene olsa gene golf alırım.Param yettiği sürece de golf alırım.

Leon'un tasarımı ve donanımı dışında bir olayı yok.Yalıtım,malzeme kalitesi,yol tutuş gibi etmenlerde hep vasat seviyede.Octavia bile daha kaliteli leon'dan.Eski aracım 2013 model passat idi.O arabadan leona binince segment düştüğümü hissettim ama goflte o duygu yok.Hatta yalıtımı b7 kasadan daha başarılı.

raptor
17-05-2016, 18:55
Bilmediğimden soruyorum , dizel leonda da sıkışık trafikte motor stop-start var , dizel golf dede var mı ?

5500
17-05-2016, 19:01
Bilmediğimden soruyorum , dizel leonda da sıkışık trafikte motor stop-start var , dizel golf dede var mı ?

var. aynı motoru kullanıyorlar zaten dizel - benzinli

RSX
17-05-2016, 19:04
U ledsiz golf ı ıhh

emp:)
17-05-2016, 19:27
Golf boş diyorsunuz da arkadaşın seçtiği opsiyonları değerlendirildiğinde tek ciddi fark led far-stop ve 6.5 inç ekran. Comfortline'da koltuklar nubuktur, bütün golflerde ön ve arkada kol dayama vardır, kapılarda ambiyans ışıkları vardır.

Hatta Style leon ile comfortline golf arasındaki farklar;Leonda katlanır ayna var, hız sabitleme var, far-yağmur sensörü var bu özellikler golf'te yok.Golf'te ön-arka park sensörleri,arka kol dayama ve nubuk spor koltuklar standart ayrıca elektronik park-freni ve autohold var.Hız sabitleme(hem sabitleme hem sınırlamalı geliyor ve ışık görüş paketinin opsiyon fiyatları çok düşük alınabilir fiyatlar). Bu şekilde bakınca sürüş, kalite, ikinci el detay vs değerlendirdiğinizde aradaki fark çook fazla..

Şu rakamlara bakınca Leon 1.2 tsi değilde anca FR alternatif olabilir şu donanımdaki Golf'e diye düşünüyorum. En azından motoru daha güçlü, sunroof var, body kiti var gibi gibi.

Şimdi beni arkadaşlar kesin topa tutacak fakat üretim-malzeme kalitesi olarak; Leon<Octavia<Golf<A3

M U R A T
17-05-2016, 20:06
donanım göz boyamak için bence önemli olan araba olması golf her zaman golftür

Wankel Batu
17-05-2016, 20:41
konuyla alakasiz ama birsey sormak istiyorum vw nin yeni ekranlarinda apple carplay i kullanmak icin 1000 lirami vermek gerekiyor ?
Birinden duydum inanmak istemedim bu konu hakkinda bilgisi olan varmi ?
Eger gercekse yaziklar olsun dogusa

individual
17-05-2016, 20:55
konuyla alakasiz ama birsey sormak istiyorum vw nin yeni ekranlarinda apple carplay i kullanmak icin 1000 lirami vermek gerekiyor ?

Evet 1.000TL istiyorlar.

Yanlız farklı ülkelerdede istiyor ekstra donanım olarak gözüküyor.

Dışarda yapabilen yok.Servis fabrika iletişimi sonrasında yükleniyor.

İbrahim33
17-05-2016, 20:56
donanım hariç diğer bütün konularda golf daha tercih edilesi.

Emrecan-R
17-05-2016, 21:15
Suan 65.500 e sıfır kirmizi fr alabilirmiyiz?

darkmoon
17-05-2016, 21:54
donanım göz boyamak için bence önemli olan araba olması golf her zaman golftür

led olaylarına katılırım. kapı içine koyuyorlar bardaklık içine iki led koyuyorlar ambians oluyor ayak aydınlatmasını renkli yapıyorlar iç aydınlatmayıda ortam aydınlatması oluyor.. ışıkları ledli yapınca ışık paket falan isim koyuluyor süslü püslü.. insana sorarlar led in maliyeti ne kadar. bunlara katılırımda..

koltuk ısıtma,hız sabitleme,hız sınırlama,digital klima,far yağmur sensörü ,park asistanı multimedia sistemler ve aklıma gelmeyen faydalı donanımlar hem sürüş kalitesini arttırıyor hem sürüş keyfini arttırıyor hemde sürüş güvenliğini arttırıyor hiç öyle göz boyama falan değil..

lastik basınç sensörü ki en sevmediğim donanımdır bütün araçlarımda varsa şayet kapattığım iptal ettirdiğim bir şey ama o bile esasen faydalı bir şey .. tabii zırt pırt ötmese :))

onursumer
17-05-2016, 22:09

mirorlink aktivasyonu ben hala daha yapamadım 1000tl ile olsa iyi :D servisler bilmiyor bile

individual
17-05-2016, 22:22
mirorlink aktivasyonu ben hala daha yapamadım 1000tl ile olsa iyi :D servisler bilmiyor bile

Antalya seat servisi 1.000TL yapmış leon fr a aktif şuan kullanıyor.

İstersen servise bir sor ama öncesinde ana merkezden fabrikadan onay gelmesi gerekiyormuş sonra servise gidiyorsun birde bağzı teyplere bir parça takılıyormuş bağzısına takılmıyormuş.

individual
17-05-2016, 22:23
Edit usb modülü değişebiliyormuş.Değişen parça o ama bağzı teyplerde oluyormuş oda.

HG6161
17-05-2016, 23:34
Golfun boşu ciddi boş albenisi yok ciddi eksik hele midlinelar falan bildiğin rezillik doğuş insanları salak yerine koyuyor. Dolusu ise ciddi para o parayı golfe veren net arabadan anlamıyordur kimse kusura bakmasın.

Leon ise vasat bir otomobil yoruma bile gerek yok. Önce yol tutabilsin adam gibi sonra bakarız donanımı ne seviyedeymiş.

OnrDncr
17-05-2016, 23:46

Bence Leon ile test sürüşü yap hatta çevrende varsa daha uzun süreli kullan. Beğenmezsen Golf alıp sonrasında da doldurabilirsin, biraz masraflı olur ama konfordan kaliteden ödün vermezsin en azından.

İkisini de kullandım. Golf ile 2 kez test sürüşüne çıktım, test parkuru kısaydı pek fikir sahibi olamadım Leon ile ilgili fakat Golf'ün sessizliği ve tokluğunu beğendim. Aradaki fark hissediliyor o yüzden Golf için bütçeyi zorluyorum zaten ama uzun süre kullanacağım için de dolu olsun istiyorum o da Comfortline Golf'te olmuyor maalesef.

rain man
18-05-2016, 00:23
Şu golf'ü viraja biraz hızlı girince satış danışmanı uyarmasa biraz daha fikir sahibi olabilirdim heralde :)

Yeni kasa leon kullanmadım. 2012 1.6 tdi dsg'yi iki haftaya yakın sürdüm. Güzel konforlu (alfa romeo 147'den sonra) ve en yüksek donanımlı olmasına rağmen eksik giden bir şeyler vardı arabanın içinde. Golf'te bu yoktu gerçekten. Açıkçası antipatim geçmemiş olsa da size yeterli geliyorsa fiyat olarak yakın golf'ün alınması daha mantıklı.

Ama açık konuşayım, golf'e daha doğrusu 0 golf'e öpseler o paraları vermem. Saygı duyarım.

Wankel Batu
18-05-2016, 00:43
Evet 1.000TL istiyorlar.

Yanlız farklı ülkelerdede istiyor ekstra donanım olarak gözüküyor.

Dışarda yapabilen yok.Servis fabrika iletişimi sonrasında yükleniyor.

sizce sacmalik degil mi bu ?
Arababin ozelligi degil mi bu , Vw appleye parami oduyor napiyor neyin 1000 lirasi bu

Ben dogusun sacmaliklarindan birisidir diye tahmin ettim ama bügün dünyada boyle ise elbet vardir bir aciklamasi keyfe keder para alicaklarini dusunmuyorum

2jz
18-05-2016, 03:13

1000 lira gibi rakama yapıyorlar. Düşünüyorsan kesinlikle tavsiye etmem çok verimsiz çalışıyor. Passat, superb ve yeni tiguan'da yeterince test etme imkanım oldu.

RedELite
18-05-2016, 06:20
Sıfır Alcaksanız bende leon tavsiye ederim. 2. El Alıcaksanız 2014 Model Hyundai İ30 Elite alın Cok Düsük km'li bulabilirsiniz ve donanım manyagı bu verdiginiz 2 arabadan kat kat daha donanımlı. Cam tavanı yeter :)

ozyt1000
18-05-2016, 07:44
Aynı ikilemde bizde kalmıştık. Geçtiğimiz Şubat ayında eşime leon fr dsg aldık. 4 bin km oldu son derece memnun. Leon fr kullanması gerçekten eğlenceli bir araç.

M U R A T
18-05-2016, 07:56
led olaylarına katılırım. kapı içine koyuyorlar bardaklık içine iki led koyuyorlar ambians oluyor ayak aydınlatmasını renkli yapıyorlar iç aydınlatmayıda ortam aydınlatması oluyor.. ışıkları ledli yapınca ışık paket falan isim koyuluyor süslü püslü.. insana sorarlar led in maliyeti ne kadar. bunlara katılırımda..

koltuk ısıtma,hız sabitleme,hız sınırlama,digital klima,far yağmur sensörü ,park asistanı multimedia sistemler ve aklıma gelmeyen faydalı donanımlar hem sürüş kalitesini arttırıyor hem sürüş keyfini arttırıyor hemde sürüş güvenliğini arttırıyor hiç öyle göz boyama falan değil..

lastik basınç sensörü ki en sevmediğim donanımdır bütün araçlarımda varsa şayet kapattığım iptal ettirdiğim bir şey ama o bile esasen faydalı bir şey .. tabii zırt pırt ötmese :))

kesinlikle olmasın demiyorum tercih meselesi demek istediğim öncelikle arabanın düzgün olması ben mesela aynı paraya gırtlak dolu fiat almam zaten golf comfortline de elektronik klima var hız sabitleme yağmur sensörü düşük fiyatlı opsiyonlar ki sonradanda vw de eklenemeyecek donananım yok

leader_T
18-05-2016, 08:03
Ben Leon alırdım.

İbrahim33
18-05-2016, 08:36
kimse golfe para vermiyor herkes leon diyor ama ne hikmetse yollar belediye dağıtmış gibi golf kaynıyor , çoğuda dolu paket.

individual
18-05-2016, 08:48
sizce sacmalik degil mi bu ?
Arababin ozelligi degil mi bu , Vw appleye parami oduyor napiyor neyin 1000 lirasi bu

Ben dogusun sacmaliklarindan birisidir diye tahmin ettim ama bügün dünyada boyle ise elbet vardir bir aciklamasi keyfe keder para alicaklarini dusunmuyorum

Çoğu sitesinde ekstra donanım olarak belirtmiş zaten.

Yanlız benim bildiğim kadarıyla apple ile anlaşma yapılamadı herhalde onun içinde aktif bir özellik olarak gelmedi.

Eğer zamanında aracı alırken ekstra donanıım parasını verdiyseniz ücretsiz açıyorlar.Yanlız vermediyseniz sonradan açtırmak için ekstra bir ücret donanım parası istiyorlar.

Örnek olarak sonrada cruise control taktırıp servis'de açtırmak gibi.Yanlız vagcom ile açılamayan bir özellik.Sanırım teyp'e aracın motor ve şase numarasına göre özel bir şifre geliyor.Onunla açabiliyorsunuz.

(Zaten aracı alırken bu özelliği kim sorduysa ekstra bir ücret ile 750TL ile 1.500TL arasında bir ücret alınacak ücretin bedeli daha kesinleşmedi.Ödemesini yaptık'dan sonra açılabilecek diyorlardı)

http://i.hizliresim.com/mLqdn8.jpg (http://hizliresim.com/mLqdn8)

individual
18-05-2016, 08:49
kimse golfe para vermiyor herkes leon diyor ama ne hikmetse yollar belediye dağıtmış gibi golf kaynıyor , çoğuda dolu paket.

Rent car çoğu.

Bizim ofiste ford ve jetta var.Hangisi arızalansa kaza yapsa yerine gelen araba hep golf 1.6 Comforline dizel yada higline geliyor kardeşim.

İbrahim33
18-05-2016, 08:51
Rent car çoğu.

Bizim ofiste ford ve jetta var.Hangisi arızalansa kaza yapsa yerine gelen araba hep golf 1.6 Comforline dizel yada higline geliyor kardeşim.

doğru gerçi filoya çok çıkıyor golf.

asscutter
18-05-2016, 08:53
bide herkes passat yerine superb alıyo ama o araç bayiden çıkınca birden passata dönüşüyo :D çoğu seat skodacılar bayide karar değişiyor

individual
18-05-2016, 08:55
doğru gerçi filoya çok çıkıyor golf.

Yani o denklem trafik'de araç sayısı ve örnek olarak 2016 satış rakamları çıkınca zaten ben bakmadan lideri söylüyorum.

1 renault
2 ford
3 vw
4 opel

Çünkü bu markaların focus,fluence,jetta %60'ı filo rentcar için alınmış araçlar.

Örnek olarak bizde 4 tane focus var 2 tane jetta var hepsi rentcar.

Berkan
18-05-2016, 08:55
ikisine karşıda soğuk olsamda. Golfun leona göre olan farkı bariz ortada, doğrudur belki 10 15 binde etmez . şimdi leon sahipleri darılmasın led diye iliştirdikleri farlarn görüşü herhangibi bir xenona yanaşmıyor hatta uzunlar varla yok gibi birşey.

buda güzel bilgiler artılar eksiler var http://www.techturkey.com/forum/sohbet/150167-yeni-seat-leon-1-6-tdi-hakkinda.html

aslanneron
18-05-2016, 08:59
https://www.youtube.com/watch?v=6betKPvKKSQ bugun denk geldi belki fikir vermesi açısında

verildiyse kusura bakmayın ama tüm sayfalara baktım gözden kaçırmış olabilirim

Shadow_Dancer
18-05-2016, 09:06
2014 senesi aralık ayında 1.2 tsi dsg led paket,17 jant opsiyonlu leon aldım. Şu zamana kadar herhangi
bir memnuniyetsizliğim olmadı. Aldığım dönem golf comfortlineda alabiliyordum ama 4 teker 1 direksiyona para vermek istemedim. Highline donanımına bişe diyemem , gerçekten çok şık.

leonun trim kalitesi golfün bir tık altında, yol tutuşu vasat, üzerindeki lastikler çok kötü. Alt takımı 1 tık daha sesli çalışıyor, ama böyle mega rahatsız bir araba değil asla.

Bana göre kabin çok daha ferah golfe göre, boyum 191 , golf bana çok basık gelmişti hissiyat olarak.

Fiyat fayda olarak piyasadaki en iyi arabalardan biridir.

enes28
18-05-2016, 09:21
Ocakta Leon Fr 17 jantla aldık, cam tavan, led standart zaten. Fiyat performans ve tip olarak Leon çok güzel araç ama Golf 7 çok daha iyi bi araç. Leon daha 2 binde olmasına rağmen sunrooftan ve kapıdan sesler geliyodu. Şimdi de Golf 7 kullanıyoruz; yol tutuş, konfor, trim sesi, kalite olarak fazlasıyla üstün. İmkanınız varsa Golf alın

İbrahim33
18-05-2016, 09:40
Yani o denklem trafik'de araç sayısı ve örnek olarak 2016 satış rakamları çıkınca zaten ben bakmadan lideri söylüyorum.

1 renault
2 ford
3 vw
4 opel

Çünkü bu markaların focus,fluence,jetta %60'ı filo rentcar için alınmış araçlar.

Örnek olarak bizde 4 tane focus var 2 tane jetta var hepsi rentcar.

corollayıda eklemek lazım , müthiş bi filo pazarı var.

onursumer
18-05-2016, 10:03
Antalya seat servisi 1.000TL yapmış leon fr a aktif şuan kullanıyor.

İstersen servise bir sor ama öncesinde ana merkezden fabrikadan onay gelmesi gerekiyormuş sonra servise gidiyorsun birde bağzı teyplere bir parça takılıyormuş bağzısına takılmıyormuş.

geçen seneden beri gerçi sormadım ama florya mez bluegt için kodu sistemde bulamadı , bende composition media 6.5 +usb opsiyonu var mirorlink yüklü sadece aktivasyon gerekli kullanma klavuzunda aslında direk çalışır diyorda hikaye :D

ozan gülle
18-05-2016, 10:09
Dolu golfle leon arası 16 bin para var bence küçümsenecek rakam değil ikisinide kullanan birisi olarak söylüyorum golf evet daha tok ama leon söylenenler kadar kötü değil zaten o kadar olsa piyasası böyle olmaz 3 binde aldım 9 bin oldu 1,5 yılda beni rahatsız eden bişeyi olmadı trim sesi diyorsanız hala ikisindende ses geliyor golfun içindeki kaplamalar falan çok basit bi şekilde hallediliyor yine alacak olsam leon alırdım arabayı alırkende sıfır en dolusu golf alacak paramda vardı yol tutmayan diyenlerde var kardeşim sen 50yle girilecek viraja 90la girmeye kalkarsan zaten yol tutmaz

MCN21
18-05-2016, 10:15
U garlar varsa bence golf olabilir. Eger yoksa direk dolu leon alinmali :)

IbizaFR150
18-05-2016, 10:20
2 araç aradında kalındıysa ben sonradan halledilebilecek bi-xenon veya trim sesleri için golfü tercih etmem, 1000TL'ye en kral bi-xenonu, 500TL'ye izolasyonu yaparsınız ama frenler,şanzıman,süspansiyonlar konusunda hassasiyetiniz varsa ve aradaki farkları test edip onayladıysanız o zaman golf alınabilir.

atituti
18-05-2016, 10:40
Boş bile olsa leon alirdim.golf polo vb. Modellere ulkemizdeki insan profili yuzunden gereginden fazla deger veriliyor ; hissiz ne surdugumu anlayamadigim arabaya o kadar para vermezdim ben olsam , golf almiyorsam gulietta ya da leon alirdim.

MEGFB
18-05-2016, 11:13

fr da da bagımsız vag ın 81 kw sınırının altındaki araçlarda torsiyon kuralı var gibi bir şey
kalite veya fiyata göre değil güce göre donanım koyuyor

MEGFB
18-05-2016, 11:19
almadan önce octavia golf leon bu üçünüde inceledim octavia en genişi , golf en premıum diyim, leon da en sporu geldi, üçüylede hız viraj testi yaptım en hızlı leon oldu bence ve en iyi yola tutunanı da leon oldu leon aldık kötü bir şey yok hatta sınıfında yine sessiz ama dizel aldığımızdan mdır ne fr a binince fr çok konforlu geldi

Batum
18-05-2016, 12:29
fr da da bagımsız vag ın 81 kw sınırının altındaki araçlarda torsiyon kuralı var gibi bir şey
kalite veya fiyata göre değil güce göre donanım koyuyor

150hp fr da bile şuan güncel torsiyonla geliyor, istesende yok bağımsız. sadece cupra'da var 2.0 tsi yaklaşık 150 bin tl

onn_dear
18-05-2016, 16:00
şu an fr lar 125hp geliyor 140hp değil. Şu an sıfır km fr için en uygun fiyat ne veriyorlar acaba?

individual
18-05-2016, 16:15
şu an fr lar 125hp geliyor 140hp değil. Şu an sıfır km fr için en uygun fiyat ne veriyorlar acaba?

LEON 1.4 TSI 125 HP S&S > FR 69.000 TL >

LEON 1.4 EcoTSI ACT 150 HP S&S > FR 73.500 TL >

LEON 1.4 TSI 150 HP DSG > FR 76.500 TL >

LEON 1.4 EcoTSI ACT 150 HP DSG S&S > FR 79.500 TL

140HP yok ama 150HP olarak geliyor.

Mehmetmert
18-05-2016, 16:19
Leonun hepsi torsiyon,Benim golfümde torsiyon arkadaşlarımdada bağımsız golf var.Bindiğimde psikolojikmi bilmiyorum ama birazcık daha yumuşak gibi geliyor bağımsız olan o kadar başkada bir fark cidden hissedemiyorum...

Soruya gelicek olursak Leon alın derim;ama ben hayatta gidipte Leon almam orası ayrı :) sunroof,xenon ve jantlı midline golf alırım leon almam :)

MDeniz
18-05-2016, 16:36
cam tavan varsa golf yoksa leon derim. çünkü kalan özellikler doluyor jant far vs.

dragstar
18-05-2016, 17:03
dolu leon alırım ben şahsen

onn_dear
18-05-2016, 21:34
LEON 1.4 TSI 125 HP S&S > FR 69.000 TL >

LEON 1.4 EcoTSI ACT 150 HP S&S > FR 73.500 TL >

LEON 1.4 TSI 150 HP DSG > FR 76.500 TL >

LEON 1.4 EcoTSI ACT 150 HP DSG S&S > FR 79.500 TL

140HP yok ama 150HP olarak geliyor.

Liste fiyatlarini biliyorym pazarlikla kaca dustuklerini merak etmistim

İbrahim33
18-05-2016, 21:55
yav şimdi iyi kafayla şöyle bir düşündümde , ikisinide almazdım. gırtlak dolu bose li , derili , cam tavanlı 1.4 170 m.air giulietta alırdım lan :D madem ki , sürüş hissiyatı , f/p endeksi kralına gider.

individual
18-05-2016, 22:20
Liste fiyatlarini biliyorym pazarlikla kaca dustuklerini merak etmistim

Liste fiyatından fr larda 2.000TL ile 500TL arasında indirim geliyor.

Fr lar bayide kalmıyor hemen satılıyor siparişle geliyor biraz tok satıcı oluyorlar fr larda.

Le10ur
18-05-2016, 23:13
ne alıyorsanız alın aldıgınız arac dolu olsun bu sebebden leon derım kı hıc dusunmenıze bıle gerek yok

EserBodrum
19-05-2016, 01:35
Leon u eşşeğin g.tüne sokmuşlar. Valla arada o kadar fiyat farkı varken tabiki Golfle aynı olmasını beklemek saçma zaten. Ancak boş Golfe binmektense Fr Leon öndedir benim için. Farlarının zayıflığını şöyle değerlendireyim, selektör atınca mesafe biraz kısa olabilir ancak uzunlar açık giderken beni rahatsız eden bi durum olmuyor.

MEGFB
19-05-2016, 01:42
150hp fr da bile şuan güncel torsiyonla geliyor, istesende yok bağımsız. sadece cupra'da var 2.0 tsi yaklaşık 150 bin tl

Leonun hepsi torsiyon,Benim golfümde torsiyon arkadaşlarımdada bağımsız golf var.Bindiğimde psikolojikmi bilmiyorum ama birazcık daha yumuşak gibi geliyor bağımsız olan o kadar başkada bir fark cidden hissedemiyorum...

Soruya gelicek olursak Leon alın derim;ama ben hayatta gidipte Leon almam orası ayrı :) sunroof,xenon ve jantlı midline golf alırım leon almam :)

Bizim arkadasta vardi da lifte kaldirmistik bakmistik 2013 modeldi bi degisiklik olmus olabilir mi :)

Focus4171
19-05-2016, 08:32
Bende full Leon alacağıma, orta donanımda Golf alırım. Donanım genelde gözboyamaya yöneliktir markalarda. Fakat genelde donanımı bol olan araçların altyapısı zayıf, altyapısı güçlü olan araçlarında donanımı eksik kalıyor. İyi kötü aksesuar donanım sonradan da yapılabilecek şeyler olduğuna göre ben her türlü kalitesi, altyapısı güçlü olan aracı seçerim. Çünkü sonradan kaliteyi ve altyapıyı isteseniz de ekleyemezsiniz

Leon'u bende çok abarttıklarını yerin dibine soktuklarını düşünüyordum fakat bende düşük km'li bir Leon'a binip o sesleri duyduktan sonra bu kadar olur dedim. Bizim 2014 Polo'da böyle sesler yoktu. Golf çok daha iyi bir tercih olacaktır benim gözümde.

Yigit-Y
19-05-2016, 09:11
cam tavan tdi dsg hangisi ucuz ise onu alırım.

çıkma parçalarla arabayı doldururuk tavana çözüm yok :D

berko
19-05-2016, 10:04
Olaya şöyle gireyim, her hafta arabasına binip 40 km yol yaptığımız arkadaşta 2013 golf 1.2 tsi comfortline var, 50.000 km de arabada kaza boya darbe yok ve düzgün binilmiş ama ses gelmeyen yer yok. Bagaj, kapı, cam, torpido heryerinde ses geliyor aracın. Babamda 2014 Leon var 30.000 km de şuan 10.000 km de filo çıkması alındı, golfe göre hiç ses gelmiyor, ciddi anlamda trim sesi veya golf gibi saçma sesler yok. Hayır ikisine de uzun süre binmesem leonu kötüleyenleri anlayacağım ama şuanki durumda golften gelen sesler Leon x5 diyebilirim . Bence golf sadece iç konsoldaki estetikten dolayı alınırsa alınır onun dışı leon derim ben

Batum
19-05-2016, 10:43
Bizim arkadasta vardi da lifte kaldirmistik bakmistik 2013 modeldi bi degisiklik olmus olabilir mi :)

sanmıyorum öylebir seçenek yok zaten, fotoğraf çekseydiniz anlaşılırdı.

Mehmetmert
19-05-2016, 14:53

Yok yok en basindan beri hepsi torsiyon,ben hatta her model yilinda geldiginde altina egilip bakiyordum frin nasil diye:D

Doğu
19-05-2016, 17:38
Arkadasimun golf 7 sine binince cok sessiz geldi, yol sesi olsun diye cami actirdim. Bu golfte cok ses var diyenleri kiniyorum. Buyrun benim c2 ye binelim, ruzgar ve trim seslerinden orkestra kurdum konser veriyorum.

ErkanCanS
19-05-2016, 17:42
8 ay once sifir fr aldim 12 binde su anda. Duzenli olarak parke tasli yol kullaniyorsaniz leon almayin, ses yapar caninizi sikar. Oldu da leon alirsaniz kaymak gibi yol harici sanrufu acmayin , sanrufta gicir gicir etmeye baslar. Birde fiyatlar kadar , arac var mi yok mu ve herhangi bir opsiyon koyma durumunda kac aylik siraya sokuyorlar bunlarada dikkat edin. Dogus bu konuda cok sikintiliydi. Golf istedik dunyanin sirasini verdiler . Leon olsun dedik , o jantla isterseniz 4 ay dediler :)

Ghan
19-05-2016, 18:26
Leon 1.2 tsi manuel ve goldun 1.2 tsi dsg modelini kullanmis biri olarak bir kac cumle yazayim.
Leonun 1.2 ile alakasi yok baya baya istekli ve atik bir arac, malzeme kalitesi orta seviye diyebilirim, suspansiyonlari biraz sert, ozellikle arkada oturdugunuzda leonun suspansiyonu bazen kotu hissettirebiliyor. Yakit olarak 5.5-6.5 arasi yakat yakitta uzmez.

Gelelim golfe, ic malzeme kalitesi ve suspansiyon olarak golf baya bi üstün. Dsg ve 1.2 tsi uyumunu begenmemiştim. Leon ne kadar gidiyorsa golf okadar gitmiyor. Oturma pozisyonu olarak leon cok daha iyi, daha sportif hissettiriyor. Leonu surerken daha cok zevk almistim. Golf yol tutus olarak daha iyi, leonun arkasi bazen garip bir sekilde gelebiliyor. Suan 1 arkadasim hala kullaniyor leonu 14 binde trim sesi suan icin yok.
Son olarak leon kesinlikle daha sportif ve yakisikli. Ben olsam leonu tercih ederdim.

OnrDncr
19-05-2016, 19:12
8 ay once sifir fr aldim 12 binde su anda. Duzenli olarak parke tasli yol kullaniyorsaniz leon almayin, ses yapar caninizi sikar. Oldu da leon alirsaniz kaymak gibi yol harici sanrufu acmayin , sanrufta gicir gicir etmeye baslar. Birde fiyatlar kadar , arac var mi yok mu ve herhangi bir opsiyon koyma durumunda kac aylik siraya sokuyorlar bunlarada dikkat edin. Dogus bu konuda cok sikintiliydi. Golf istedik dunyanin sirasini verdiler . Leon olsun dedik , o jantla isterseniz 4 ay dediler :)

Parke taşlı yollardan da geçiyorum normal asfalttan da, beni korkutan şey trim sesleriydi zaten, bir de sunroof mu ekletsem acaba diyordum ki bu yorum üzerine ondan da vazgeçtim

Leon için Style + Advanced paket için 2 ay dediler, Golf için en erken 3 ay, eklenecek opsiyona göre süre daha da uzar dediler. Kartal'daki otopark Golf kaynıyor ama hiçbir araç yok diyorlar satılmış hepsi.

Dragger
19-05-2016, 19:26
2.el neden düşünmüyorsun?

3-5bin kmde dünya kadar araba var.

raptor
19-05-2016, 19:41
Leon , Golf karşılaştırmasına ek olarak , yeni Astra'da düşünülebilir.

OnrDncr
19-05-2016, 19:52
2.el neden düşünmüyorsun?

3-5bin kmde dünya kadar araba var.

Ne önerirsiniz 2. el olarak ? Accord baktım fakat yürütme masrafı biraz yüksek diye vazgeçtim.

OnrDncr
19-05-2016, 19:53
Leon , Golf karşılaştırmasına ek olarak , yeni Astra'da düşünülebilir.

Astra bütçemin üzerinde biraz, Dynamic Astra çok güzel duruyor fakat 73 bin TL dediler ona da.

Dragger
19-05-2016, 21:37
Yine Golf bakabilirsin.

Eski gelmezse '12 A3 falan bakabilirsin.

berko
19-05-2016, 21:38

Golf ile leonun sunroofları birebir aynı değil mi? Mk2 Leon ile golf 6 nın sunroofları birebir aynıydı. Mk3 Leon ile golf 7 de de aynı sunroof vardır diye tahmin ediyorum, sonuç olarak golfün sunroofu da aynı koşullarda aynı sesi çıkaracaktır.

ErkanCanS
19-05-2016, 22:02
Golf ile leonun sunroofları birebir aynı değil mi? Mk2 Leon ile golf 6 nın sunroofları birebir aynıydı. Mk3 Leon ile golf 7 de de aynı sunroof vardır diye tahmin ediyorum, sonuç olarak golfün sunroofu da aynı koşullarda aynı sesi çıkaracaktır.

11.8xx km leon kullandim , gicir gicir ediyor sanruf su anda. 20 km falan golf 7 kullandim onunki etmiyordu . Gerisini bilmiyorum :)

OnrDncr
19-05-2016, 22:06
Yine Golf bakabilirsin.

Eski gelmezse '12 A3 falan bakabilirsin.

A3'ler güzel de içini beğenmiyorum ve donanım olarak zayıf geldi, Golf'ü de şöyle söyleyeyim, başta sadece Leon düşünüyordum fiyatından dolayı, bir de Golf'e bakayım dedim ve sıfırına ikinci ellerden daha uygun fiyat verilince ona da bakmaya başladım. Sırf sıra beklememek ayağına ikinci ellere uçuk fiyatlar istiyorlar her açıklamada x ay beklenmiştir, beklemek yok gibi yazılar yazıyorlar zaten niyetleri belli.

darkmoon
19-05-2016, 22:20

o seslerin nedeni sunroflar aynı olsada malzeme kalitesi farkıdır. izalasyon farkıdır..

Dragger
19-05-2016, 22:20
Sen de haklısın kardeşim, bir baktım da senin aldığın fiyatlara düzgün araba yok ikinci elde :)

bilalMW
19-05-2016, 22:27
burada trim seslerine eyvallah çekenler yetkili servise gelince 40yıllık şase trim mühendisi edasıyla bunu garantiden değiştirin diye ağlamasın lütfen.

berko
19-05-2016, 23:07
o seslerin nedeni sunroflar aynı olsada malzeme kalitesi farkıdır. izalasyon farkıdır..

En fazla aydınlatma ledinin rengi farklıdır gibime geliyor :) bir önceki kasalarda birebir aynıydı çünkü. İzolasyon farklı olabilir tabiki, olması da lazım zaten o kadar fiyat farkı var, bikaç farklılık olsun golf Leon Octavia gibi aynı platform araçlar arasında :)

ynsemr
20-05-2016, 08:47
Advence+cam tavan manuel 1.2 tsi leon aldık kardeşime eylül ayında.

Aşırı memnunuz.Yakıt 5.5 6 civarında.Led farlar gerçekten hem görsel olarak hemde görüş olarak çok iyi uzunlar şimşek etkisi yaratıyor.
Biz gizli özellik olarak sis farlarını da açtırdık sellektör yapınca led fara yetişemiyor ama etki ediyor.
Trim sesi müziği çok açınca kapılar titriyor.Serviste yalıtım yapıyorlarmış ilk bakımda yaptırcaz.
Performans olarak araç biraz sonradan dolduruyor turboyu alt devirler verimsiz gelebilir,üste çıktıkça fırlıyor resmen.
Astra K 136 hp dizel otomatikle denedik araba kopmuyor ama geçemiyorda :D
Araç açıkcası ekonomi aracı bir FR beklememek lazım yada 160 lık tsi.
En gıcık yanı sürekli vites yükselt diyor ekonomi kasıyor resmen.70 km ile 6. viteste gidiyorsunuz ortalama 2.5 3.0lt ile
Deri alcantara koltuklar muhtesem advence alınca kapılarda deri kaplı geliyor.Ses sistemi çok iyi kesinlikle.
Ben clio 4 kullanıyorum Leon un tek alışamadığım yanı direksiyon simidi çok ince geldi bana.
Kırmızı renk aldık çok dikkat çekiyor.
Alacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Sormak istediğiniz birşey olursa cevaplayabilirim.
Halojen farlı golftense Leon tercih edin derim.

OnrDncr
20-05-2016, 11:39
Advence+cam tavan manuel 1.2 tsi leon aldık kardeşime eylül ayında.

Aşırı memnunuz.Yakıt 5.5 6 civarında.Led farlar gerçekten hem görsel olarak hemde görüş olarak çok iyi uzunlar şimşek etkisi yaratıyor.
Biz gizli özellik olarak sis farlarını da açtırdık sellektör yapınca led fara yetişemiyor ama etki ediyor.
Trim sesi müziği çok açınca kapılar titriyor.Serviste yalıtım yapıyorlarmış ilk bakımda yaptırcaz.
Performans olarak araç biraz sonradan dolduruyor turboyu alt devirler verimsiz gelebilir,üste çıktıkça fırlıyor resmen.
Astra K 136 hp dizel otomatikle denedik araba kopmuyor ama geçemiyorda :D
Araç açıkcası ekonomi aracı bir FR beklememek lazım yada 160 lık tsi.
En gıcık yanı sürekli vites yükselt diyor ekonomi kasıyor resmen.70 km ile 6. viteste gidiyorsunuz ortalama 2.5 3.0lt ile
Deri alcantara koltuklar muhtesem advence alınca kapılarda deri kaplı geliyor.Ses sistemi çok iyi kesinlikle.
Ben clio 4 kullanıyorum Leon un tek alışamadığım yanı direksiyon simidi çok ince geldi bana.
Kırmızı renk aldık çok dikkat çekiyor.
Alacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Sormak istediğiniz birşey olursa cevaplayabilirim.
Halojen farlı golftense Leon tercih edin derim.

Teşekkür ederim, özel değilse ne kadara aldınız söyleyebilir misiniz ? Ne kadar sürede geldi ? Sesi yüksek açınca kapı titremesi dışında trim sesi var mı ? Şehir içinde konforu nasıl ? Yol sesi çok alıyor mu ?

ynsemr
20-05-2016, 12:05
İstanbul Avek otodan aldık.Gerçi onlarda 1 aya burda dediler 2 ayı geçti gelmesi bizi kandırdılar açıkcası.
Ama tok satıcılar araç her türlü satıyor.Ankara doğuş özel siparişe girer 5 ayı bulur demişti.
Biz hem araç zammını hemde opsiyonlara gelen zammı yedik sıkıntılı bir süreçti çok sövdük ama baktık en mantıklı araba yine bu.
64'e aldık biz size verdikleri rakam(63700) çok çok iyi gerçekten.

Trim sesi başka yok.sadece ben çok hassasımdır kardeşim duymamış ama düşük hızda tümsekten geçerken sürücü kısmındaki camdan kulağını yaslayınca anca duyabileceğin bi gacırdama geliyor.İlerde ilerleyebilirde ama bence normal.Servis hepsini gideriyormuş yağlıyormuş falan.

Zaten bir yıl içinde ne ses geliyorsa geliyor.Yapılsada tekrarlayabiliyor çok takmıyorum artık Clio'dan alıştık :)

Şehir içinde çok güzel vites geçişleri debriyaj falan çok konforlu kol dayaması çok güzel.Tek keşke olsaydı dediğim şey 'elektronik park freni'

Jantlar 17 taban geniş olunca diğer standart 16 jantlı araçlara göre özellikle arkadan bakınca daha dolu duruyor çamurluklar falan.

17 olmasından ötürü standarta göre çukurlarda sert(style opsiyonsuz var akradabamızda karşılaştırdık)

Yol sesi almıyor çok sessiz bence hatta babam ilk marşa bastığında çalışmadı zannedip tekrar kapatıp açmış bikaç kez

OnrDncr
20-05-2016, 12:11
İstanbul Avek otodan aldık.Gerçi onlarda 1 aya burda dediler 2 ayı geçti gelmesi bizi kandırdılar açıkcası.
Ama tok satıcılar araç her türlü satıyor.Ankara doğuş özel siparişe girer 5 ayı bulur demişti.
Biz hem araç zammını hemde opsiyonlara gelen zammı yedik sıkıntılı bir süreçti çok sövdük ama baktık en mantıklı araba yine bu.
64'e aldık biz size verdikleri rakam(63700) çok çok iyi gerçekten.

Trim sesi başka yok.sadece ben çok hassasımdır kardeşim duymamış ama düşük hızda tümsekten geçerken sürücü kısmındaki camdan kulağını yaslayınca anca duyabileceğin bi gacırdama geliyor.İlerde ilerleyebilirde ama bence normal.Servis hepsini gideriyormuş yağlıyormuş falan.

Zaten bir yıl içinde ne ses geliyorsa geliyor.Yapılsada tekrarlayabiliyor çok takmıyorum artık Clio'dan alıştık :)

Şehir içinde çok güzel vites geçişleri debriyaj falan çok konforlu kol dayaması çok güzel.Tek keşke olsaydı dediğim şey 'elektronik park freni'

Jantlar 17 taban geniş olunca diğer standart 16 jantlı araçlara göre özellikle arkadan bakınca daha dolu duruyor çamurluklar falan.

17 olmasından ötürü standarta göre çukurlarda sert(style opsiyonsuz var akradabamızda karşılaştırdık)

Yol sesi almıyor çok sessiz bence hatta babam ilk marşa bastığında çalışmadı zannedip tekrar kapatıp açmış bikaç kez

Tamamdır çok teşekkür ederim, Golf istediğim opsiyon ve fiyatla alamazsam kesin Leon düşünüyorum artık.

Avek ve Altur şuanda araç yok sipariş ile 2 ay sonra gelir o zamanki fiyat ne olur bilemeyiz ama şuanda olsa 63.700'den veririz demişlerdi, Kayadibi ise 64.400 verdi. Sunroof da istiyorum aslında ama trim sesi ve teslim süresi uzayabilir o yüzden çekiniyorum biraz.

onn_dear
20-05-2016, 14:36
Tamamdır çok teşekkür ederim, Golf istediğim opsiyon ve fiyatla alamazsam kesin Leon düşünüyorum artık.

Avek ve Altur şuanda araç yok sipariş ile 2 ay sonra gelir o zamanki fiyat ne olur bilemeyiz ama şuanda olsa 63.700'den veririz demişlerdi, Kayadibi ise 64.400 verdi. Sunroof da istiyorum aslında ama trim sesi ve teslim süresi uzayabilir o yüzden çekiniyorum biraz.

bu fiyata donanımda neler var cam tavan+led+17"jant?

ynsemr
20-05-2016, 14:53
Şuan için sunroof ta ses falan yok umarım olmaz da.Bakımını yapıyoruz araba pisken açmıyoruz servisin ses şikayeti sonrası gidenler için sürdüğü yağdan aldık yağlıyoruz daha da ses yaparsa yapacak bir şey yok :)

_AS_
20-05-2016, 16:07
sunroof ortak passat golf 7 beetle polo a3 superb leon alayı aynı alayında da esneme sesi yapıyor. arka da ki fitil yağlandığında ses uzun bir süre kesiliyor.
Leona özgü bir durum yok yani. izolasyon ile hiç bir alakası yok sunroof fitilinden gelen bir ses bu. 20 binde ki golfte bakıma girdiğinde emin olun yağlamışlardır fitillerini:)
Golf leona göre sessiz malzeme daha iyi.
Ama leon da i30 a göre aurise göre ceede göre trimde daha başarılı emin olun. Kullanan kullanmaya herkesin bir fikrinin olduğu araç leon.

Ben leon alırım, golf benim için highline ile başlar, ona da o parayı verdiğimde daha önce de söylemiştim 2 hafta uyuyamam.
Merak edenler gidip test etsin öyle karar versin f/p olarak çok iyi seviyededir leon c segmentinde.

OnrDncr
20-05-2016, 16:09
bu fiyata donanımda neler var cam tavan+led+17"jant?

Cam tavan yok, Led far-stop, ön-arka park sensörü, optik park sistemi, deri-alcantara koltuk, arka kol dayama, 17 jant, media system plus (6.5 inç ekran + 2 ek tweeter)

Trance-R
20-05-2016, 16:25
Trim sesi dediğiniz olay da eminim çok çok azdır.
Bu konudaki tek beklenti; sıfır araç aldığımızdan ötürü beklentiler de yüksek oluyor.

İbrahim33
20-05-2016, 20:05
trim sesini bide alfada görün siz.

OnrDncr
21-05-2016, 14:55
Bugün Erel Otomotiv'den Golf Comfortline + Sürüş konfor paketi + Işık görüş paketi + Ledli bi-xenon far için fiyat aldım. 3.5 ay sonra gelir o zamana fiyat ne olur bilemeyiz ama şuanda alsanız 73 bin TL dediler. Fiyat o kadar yükselmişken Highline alayım dedim ona da Temmuz sonunda gelecek araç için 76 bin TL fiyat verdiler.

Bu fiyatları ve bekleme süresini görünce Leon'a kaydım açıkçası biraz. Doğuş Kartal'da 73 bin TL fiyat aldığım aracın bi-xenon olmayanına ve metalik renklisine 67.500 TL fiyat vermişlerdi indirim yapmadılar araç siparişle geleceği için.

individual
21-05-2016, 15:38
Dogus butun markalarinda tok satici zaten.

Elde olan araclara indirim yapiyorlar ama onada cok degil cunku sen dusuneyim derken baskasi gelip aliyor.

Gecen sene basi biz arkadasa ibiza sormaya gittik laf arasinda leon fr varmi dedim satistaki kiz hepsi siparis ile geliyor 1-2 tane ekstra vardi bayi icin onlarda gemiye yuklenmeden satildi demisti.

ARUDA
22-05-2016, 15:03
-10 yaş golf

OnrDncr
22-05-2016, 20:48
Bugün de Doğuş Oto Maslak'ta önce Golf'ü sonra Leon'u tekrar inceleyip fiyat aldım. Öncelikle şunu söyleyeyim Golf'ten inip Leon'a binince bariz bir kalite farkı hissettim, hem tasarım olarak hem malzeme olarak sanki bir sınıf alta inmiş gibi geldi. Belki biraz abartıyor olabilirim ama ailem ile gittim onlar da benzer yorumları yaptılar.

Golf 1.2 TSI Comfortline + Sürüş Konfor + Işık Görüş + Bi-xenon için 73 bin TL fiyat verdi hiç indirim yapmadılar araç 3-4 ay sonra gelir o zaman fiyat veririz dediler. 68-69 civarına inseler mevcut aracımızı satıp hemen sipariş verecektik.

Hemen teslim 1.4 Highline varmış ona da 75.700 TL dediler, o mantıklı geldi ama fiyat çok arttı bu sefer de, ödeme sıkıntısı olur bizim için.

Leon FR ellerinde yok, gelecek olan da yok sipariş ile gelir Ağustos sonunda dediler direkt eledik, 1.2 TSI Advanced + Sunroof için 66.200 TL fiyat verdiler 3 hafta sonra gelecek Nevada beyaz ve normal beyaz varmış. Alor mavi istiyorduk o renk 3 ay sonra gelir dediler.

Önceden Leon'a kaymıştım fiyattan dolayı ama en basitinden Golf'te stepnenin etrafı tamamen kapatılmış, Leon'da ise direkt sac bırakılmış bu bile biraz soğuttu araçtan.

fdoganb
22-05-2016, 21:04
yakın arkadaşım 2014te FR aldı en dolusundan kırmızı vs. araç daha birkaç bin kmde iken kauçuk paspaslar liğme liğme oldu. sürücü koltuğu leke kusuyordu üzerine hiçbişi dökülmemesine rağmen. sunroof ön direk ve kapı içlerinden gelen tıkırtılar da cabası. araç hem içiyle hem dışıyla gerçekten çok başarılı hakkını yiyemem ama o kadar para verip aldığım arabanın da bu kadar sorunlu olmasını istemezdim. golfte ne durumda bu trim vs sesleri onu hiç bilmiyorum. leon konusunda da belki arkadaşım çok şanssızdı bişi diyemem ama gördüğüm birkaç leon daha var en basitinden paspas sorununu yaşayan.

zor karar ama inşallah en sonunda içine sinen aracı almış olursun.

phoenixs
23-05-2016, 00:08
İyi günler.
Kısmet oldu bi süre önce bende golf 7 aldım 2. el
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/215613-golf-7-jant-secimi.html?highlight=#post8091340

bende önde gti tampon arkada gti difüzör çift egsoz çıkışı vs vs var

bence araba dolu olsun onun dışında markaya fazla bakmayın.Çevrem de 4-5 tane dolu leon var kırmızısıda beyazı da ateş ediyor.Fiziki olarak görüntü mükemmel.Ama şuda bi gerçekki güzel bi golf alırsanız için dışı dolu golf ün tadı da bambaşka .

Bir golf kullanıcısı olarak benim tavsiyem.Dolu olan herhangi bi araç.

phoenixs
23-05-2016, 00:09
Bu arada 2 yaşını yeni doldurdu benim araç sunroof dan takır tukur ses geliyordu.Götürdüm servise hallettiler.Bİrde araba durduktan sonra fan açıyordu hiç problem olmamasına rağmen onu da hallettiler.Şu anda hiç problem yok ve dsg çok güzel çalışıyor.Şimdiden arabanız hayırlı olsun.

dqn
23-05-2016, 08:10
Bu arada 2 yaşını yeni doldurdu benim araç sunroof dan takır tukur ses geliyordu.Götürdüm servise hallettiler.Bİrde araba durduktan sonra fan açıyordu hiç problem olmamasına rağmen onu da hallettiler.Şu anda hiç problem yok ve dsg çok güzel çalışıyor.Şimdiden arabanız hayırlı olsun.

Arabanız dizelse fan açma olayı dpf'den ötürü.Kullanıma göre gene açacaktır.

OnrDncr
24-05-2016, 10:34
Bugün aracımı sattım Golf'e karar verdim, İstanbul'da tavsiye edeceğiniz bayi var mı ? Araç bulamıyorum hiç

fdoganb
24-05-2016, 19:40
Bugün aracımı sattım Golf'e karar verdim, İstanbul'da tavsiye edeceğiniz bayi var mı ? Araç bulamıyorum hiç

ümraniye sanayinin altında rekor otomotiv var. en son 1 ay önce bir araç için gitmiştim bayağı yardımcı olmuşlardı

OnrDncr
25-05-2016, 20:03
ümraniye sanayinin altında rekor otomotiv var. en son 1 ay önce bir araç için gitmiştim bayağı yardımcı olmuşlardı

Sağolsunlar bana da çok yardımcı oldular ancak onlar da siparişe yanaşmayıp eldeki Allstar donanımı vermeye çalışıyorlar.

Dragger
25-05-2016, 20:15
Ödeme zorluğu olacak demişsin ama bence biraz zorlayıp 75e hazırdaki highline golfü almak mantıklı.

BuğraTuna34
25-05-2016, 20:20
Söyle bir kıyas yapayım size yardımcı olur.

golf 7 highline aracım vardı. 47'000 km'ye kadar spor yay ile kullanıldı. Hiçbir trim sesi yoktu.

Golf'ü satıp 19.000 km'de 18 jantlı Fr aldım. Orjinal süspansiyonu vardı. Aman allahım resmen şahin gibi. Şuan trim sesinden aşırı rahatsızım.

Kapı içlerinden tutun, bagaj bölmesine kadar iki araç arasında ciddi kalite farkı var. Siz golfte karar kılıp en iyisini yapmışsınız.

BuğraTuna34
25-05-2016, 20:21
Birde kesinlikle highline alın derim. Bütçeyi zorlayın. Donanımı çok tatmin ediyor.

wiesmann
25-05-2016, 20:53
golf highline sahibi olarak bende ikinci el bile olsa highline al derim en kötü ihtimal hız sabitleyicili comfortline modeller var(opsiyonla eklenmiş) öyle bir şey bul.

OnrDncr
25-05-2016, 21:05
Ödeme zorluğu olacak demişsin ama bence biraz zorlayıp 75e hazırdaki highline golfü almak mantıklı.

Ödeme zorluğu olur evet ancak bir 6 ay falan beklersem Highline alabilirim ama makyaj gelecek falan diyorlar sorduğumda 2018 gibi bekleniyor dendi. Bu arada bugün bir zam daha gelmiş VW'lere.

OnrDncr
25-05-2016, 21:06
golf highline sahibi olarak bende ikinci el bile olsa highline al derim en kötü ihtimal hız sabitleyicili comfortline modeller var(opsiyonla eklenmiş) öyle bir şey bul.

Comfortline alırsam Sürüş konfor ve ışık görüş kesin olacak zaten. Hatta ikisinin olduğu bir aracı 67.500'e veriyorlar ancak ben bi-xenon da istediğim için siparişe yanaşmıyorlar pek 3.5 ay sonra gelir falan diyorlar. Liste fiyatı 73 yapıyor bi-xenonla 68-69'a verseler onu alacağım.

OnrDncr
25-05-2016, 21:23
Söyle bir kıyas yapayım size yardımcı olur.

golf 7 highline aracım vardı. 47'000 km'ye kadar spor yay ile kullanıldı. Hiçbir trim sesi yoktu.

Golf'ü satıp 19.000 km'de 18 jantlı Fr aldım. Orjinal süspansiyonu vardı. Aman allahım resmen şahin gibi. Şuan trim sesinden aşırı rahatsızım.

Kapı içlerinden tutun, bagaj bölmesine kadar iki araç arasında ciddi kalite farkı var. Siz golfte karar kılıp en iyisini yapmışsınız.

Teşekkür ederim, Leon'dan vazgeçme nedenlerim arasında ilk sırada var trim sesi. Daha sonra da malzemedeki kalite farkı ve yalıtım farkından dolayı vazgeçtim Leon'dan.

dqn
25-05-2016, 21:29
Bir golf sahibi olarak bir kaç şey yazayım..

Bana göre bu arabadan keyif almanın iki yolu var.Ya dsg alacaksınız yada highline+opsiyonlar.İkisi bir arada olursa zaten muhteşem olur.Ayrıca önceliğiniz sonradan takılan şeyler değil takılamayan şeyler olsun.Özellikle sunroof.Ha ben naptım tdı dsg alabilmek için comfort aldım.Pişmanmıyım değilim tabiki.Comforta sonradan

Yağmur-far sensörü: 200tl civarı(aliexpress-oem ürün)
Hız Sabitleyici: 1200
Led stop 1450
Basic xenon: 2000-2500 civarına takılıyor haberiniz olsun.

OnrDncr
27-05-2016, 14:07
Bugün bütün bayileri aradım fiyatlar aldım bazıları dönüş yapacaklar;

Özön Beyaz Highline + Cam tavan 78.900 TL Hemen teslim
Avek Siyah Highline + Cam tavan 78.500 TL Hemen teslim
Avek Beyaz Highline 76.000 TL 3 ay sonra teslim
Altur Beyaz Highline + Ergo Active + Cam tavan 79.850 TL Temmuz sonu teslim
Tamaş Gece Mavisi Highline 76.250 TL Hemen teslim
General Tungsten Gri Highline 76.000 TL Hemen teslim
Maslak Beyaz Highline 75.500 TL Hemen teslim

Berkan
27-05-2016, 14:10
3 ay sonra araba 80 oldu derse diğer seçeneklerde gider. bence ya beyaz+cam 78.900 olan yada sunroofdan feragat edip 76.250 olan olan mantıklı. siyahın derdi tasası cizigi bitmiyor :)

enes28
27-05-2016, 14:24
3 ay sonra araba 80 oldu derse diğer seçeneklerde gider. bence ya beyaz+cam 78.900 olan yada sunroofdan feragat edip 76.250 olan olan mantıklı. siyahın derdi tasası cizigi bitmiyor :)

Cam tavan olmalı bence hem güzel oluyor kullanırken, hem de satarken kolay gider.
Siyaha da bakılırsa cilası atılırsa can yakar :D

enes28
27-05-2016, 14:25
Sahibinden deki sıfır ilanlarını da inceleyebilirsin

OnrDncr
27-05-2016, 14:32
Para olarak eksiğim var biraz o yüzden 3 ay sonra gelecek araca yöneldim. Araç gelene kadar parayı tamamlayacağım o yüzden. Yoksa ben de hazırdaki cam tavanlı aracı almak istiyorum ama o kadar nakit yok şuan. 3 ay sonra kampanya bitmiş olacak vs. dediler inşallah fiyat yükselmez. Geri görüş kamerası fiyatı 316 TL olarak gördüm birkaç araç tekliflerinde eğer fiyatı doğruysa onu ekleteceğim sadece.

Trance-R
27-05-2016, 14:33
Stokta olmayan araç için fiyat veremezler. Kesin fiyat değil; "şuan o araç stoğumda olsaydı o fiyattan verirdim " fiyatını vermişler size. Stokta olmayan araçlar için fiyatları referans almayın.

OnrDncr
27-05-2016, 14:42
Stokta olmayan araç için fiyat veremezler. Kesin fiyat değil; "şuan o araç stoğumda olsaydı o fiyattan verirdim " fiyatını vermişler size. Stokta olmayan araçlar için fiyatları referans almayın.

Doğru aynısını söylediler ancak 3 ay sonra zam da olabilir indirim de olabilir dendi o yüzden yaklaşık olarak o fiyatı aldım.

OnrDncr
27-05-2016, 14:48

Mesajınızı gördüm cevap da yazdım fakat gönderilmiyor sanırım size geldi mi mesaj ?

FreeCaptiv3
27-05-2016, 14:49
Kesinlikle LEON. Donanımlı olması sana acayip zevk verecektir. Özellikle de sürüş esnasında. Ama sırf "VW" markası için Golf alınmaz.

hanz10
27-05-2016, 15:06
Bugün bütün bayileri aradım fiyatlar aldım bazıları dönüş yapacaklar;

Özön Beyaz Highline + Cam tavan 78.900 TL Hemen teslim
Avek Siyah Highline + Cam tavan 78.500 TL Hemen teslim
Avek Beyaz Highline 76.000 TL 3 ay sonra teslim
Altur Beyaz Highline + Ergo Active + Cam tavan 79.850 TL Temmuz sonu teslim
Tamaş Gece Mavisi Highline 76.250 TL Hemen teslim
General Tungsten Gri Highline 76.000 TL Hemen teslim
Maslak Beyaz Highline 75.500 TL Hemen teslim

Bu fiyatlar benzin 1.4 tsi 125 ps mi?

OnrDncr
27-05-2016, 15:12
Bu fiyatlar benzin 1.4 tsi 125 ps mi?

Evet 1.4 Manuel

driver_can
27-05-2016, 18:02
Özön çekmeköy bayisinden mart sonu sipariş vermiştim Ersin arkadaşımdan

-Kurşun gri
-cam tavan
-ergo active
-geri görüş kamerası
1.4 hıghlıne manuel araç.Birtürlü üretime girmeyince birde başbakan istifa edip döviz artınca Alturda bir gün önce bayiye inen tungsten gri,cam tavan,u led,durban jant ve spor süspansiyonlu aracı satın aldım 3 gün sonrada trafik işlemlerini bitirip 11 mayısta teslim aldım.İlk siparişim olan araç üretilmiş limana sevk gözüküyor Özön den Ersin'i arayıp ciddi niyetiniz varsa sorabilirsiniz benim siparişi anladığım kadarıyla hala benim üstümde gözüküyor ben sorgulayabiliyorum durumunu çünkü satılmadıysa haziran ortası gibi teslim edilir o araç üretimden çıktı.

Dragger
27-05-2016, 19:22
Fiyatlar güzelmiş diyecektimki dsg olmadıklarını görünce hüsrana uğradım :D

onursumer
27-05-2016, 19:24
Fiyatlar güzelmiş diyecektimki dsg olmadıklarını görünce hüsrana uğradım :D

1.4 tsi 125 allstar paket dsg falan olduğunda 88-90 gibi rakamlardan bahsediyorlar , far sensoru bile yoktu sanırım :D

Gökhan Bilgin
27-05-2016, 19:28

-Kurşun gri
-cam tavan
-ergo active
-geri görüş kamerası
1.4 hıghlıne manuel araç.Birtürlü üretime girmeyince birde başbakan istifa edip döviz artınca Alturda bir gün önce bayiye inen tungsten gri,cam tavan,u led,durban jant ve spor süspansiyonlu aracı satın aldım 3 gün sonrada trafik işlemlerini bitirip 11 mayısta teslim aldım.İlk siparişim olan araç üretilmiş limana sevk gözüküyor Özön den Ersin'i arayıp ciddi niyetiniz varsa sorabilirsiniz benim siparişi anladığım kadarıyla hala benim üstümde gözüküyor ben sorgulayabiliyorum durumunu çünkü satılmadıysa haziran ortası gibi teslim edilir o araç üretimden çıktı.

Sizin aldığınız araç kaça geldi ?

Gökhan Bilgin
27-05-2016, 19:33
1.4 tsi 125 allstar paket dsg falan olduğunda 88-90 gibi rakamlardan bahsediyorlar , far sensoru bile yoktu sanırım :D

Katlanır ayna , far ve yağmur sensörü yok ve eklenemiyor sanırım :D net bilgi yok tabi halen şuana kadar gelen araçlarda sadece cam tavan var

hanz10
27-05-2016, 19:50

-Kurşun gri
-cam tavan
-ergo active
-geri görüş kamerası

Yalnış hatırlamıyorsam aynı araçı bana altur 91.500 fiyat çektiler sen kaça aldın? nisan ayı ortalariydi

Gökhan Bilgin
27-05-2016, 19:52
Geri görüş kamerası fiyatı 610 lira sipariş üzerine alacaksanız muhakkak ekletin sonradan logo kamera almaya kalksanız sadece 1000 lira montajı vs 1500 liraya mal olur

driver_can
27-05-2016, 20:39
Yalnış hatırlamıyorsam aynı araçı bana altur 91.500 fiyat çektiler sen kaça aldın? nisan ayı ortalariydi

Benim aldığım araç manuel yanlışınız olabilir 91.500 değildir.

ahmetbaha-drs
27-05-2016, 20:39
Boş A3 :D :D

2Fast4Me
28-05-2016, 16:01
ben golfü tercih ederim

ACTPK
28-05-2016, 21:47
Dolu leon aldım. Hemde comfortline golf 7 satıp. Kesinlikle leon... Ama highline golf ile karşılaştırılsa golf olurdu tercihim.

OnrDncr
29-05-2016, 12:37
Bugün sipariş verecektim fakat VW sipariş kotalarını azaltmış onaylanmayabilir dediler. Perşembe günü tekrar görüşeceğiz.

MuratT
29-05-2016, 15:26
Bugün sipariş verecektim fakat VW sipariş kotalarını azaltmış onaylanmayabilir dediler. Perşembe günü tekrar görüşeceğiz.

Her bayinin kendine ait kotası var. Farklı bayilerle de görüşebilirsiniz.

i-vtec07
29-05-2016, 15:36
Leon dsg fr alın bence o paraya 150 lik.. act siz 3000 civarı daha uygun fiyatı hatta .

OnrDncr
29-05-2016, 16:54
Her bayinin kendine ait kotası var. Farklı bayilerle de görüşebilirsiniz.

Bayi kaynaklı bir sorun değilmiş 2 bayiye sordum, Doğuş ile VW kaynaklıymış. VW Türkiye'den çok Golf siparişi alındığı için kısıtlamış. Bir de ben kırmızı renk içi bej + geri görüş kamerası opsiyonlu isteyince bu onaylanmayabilir de dediler.

OnrDncr
31-05-2016, 17:20
Bugün birkaç bayi ile görüştüm sipariş geçebildiklerini söylediler General Eylül başı gibi gelir, Kartal Doğuş 3-3.5 aya gelir dedi. Opsiyonları da belirledik 1.4 TSI Highline + Geri görüş kamerası + Ergoactive koltuk olacak. Perşembe günü Erel'den de dönecekler ona göre hangi bayiden sipariş vereceğimize karar vereceğiz.

ozan gülle
31-05-2016, 19:05
Sunroof suz alma sonra üzülürsün

twin
31-05-2016, 19:11
hadi hayırlısı olsun :)

OnrDncr
31-05-2016, 20:46
Sunroof suz alma sonra üzülürsün

Sunroof alabilmem için 3 ay daha beklemem gerekiyor. Şimdi sipariş verirsem 3 ay sonra gelecek araç, sunroof için siparişi 3 ay sonra vermem gerekir anca biriktirebilirim. Ben de çok istiyorum fakat her istediğim opsiyonu ekletince fiyat da uçuyor maalesef

hanz10
31-05-2016, 21:01
Sunroof alabilmem için 3 ay daha beklemem gerekiyor. Şimdi sipariş verirsem 3 ay sonra gelecek araç, sunroof için siparişi 3 ay sonra vermem gerekir anca biriktirebilirim. Ben de çok istiyorum fakat her istediğim opsiyonu ekletince fiyat da uçuyor maalesef

İptal et siparişini git bunu al gel dostum, Siyah düşünürsen tabi araç almamiş olsaydım bunu kesin kaçırmazdım.

Volkswagen Golf 1.4 TSi Highline 2015 Model 74.000 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-full-plusfull-daha-dolusu-yok-300797573/detay/)

hanz10
31-05-2016, 21:03
araçta boya varmiş şimdi gördüm :(

lowfamilia
31-05-2016, 21:20
kardeşim bizde leon fr ile golf arası gittik gelmiştik golf 1.2 tsi dgs comfortline aldık metalik günbatımı kırmızısı aman diyim bizim yaptığımız hatayı yapıp golf alma git leon fr al. biz alırken manuel fr ile 1.2 tsi dgs aynı paraydı. sipariş vermediysen vazgeç derim.

OnrDncr
31-05-2016, 21:24
kardeşim bizde leon fr ile golf arası gittik gelmiştik golf 1.2 tsi dgs comfortline aldık metalik günbatımı kırmızısı aman diyim bizim yaptığımız hatayı yapıp golf alma git leon fr al. biz alırken manuel fr ile 1.2 tsi dgs aynı paraydı. sipariş vermediysen vazgeç derim.

Başta Leon düşünüyordum sonra Golf'e karar verdim. Nedenini de yazabilir misiniz ?

OnrDncr
31-05-2016, 21:25
İptal et siparişini git bunu al gel dostum, Siyah düşünürsen tabi araç almamiş olsaydım bunu kesin kaçırmazdım.

Volkswagen Golf 1.4 TSi Highline 2015 Model 74.000 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-full-plusfull-daha-dolusu-yok-300797573/detay/)

Full+full dediği araçta sadece cam tavan opsiyonu var

onn_dear
01-06-2016, 05:56
Ayni rakama 1.2tsi comfortline alip doldurmak daha mantikli degil mi sizce? Tavan u led durban vs.

OnrDncr
01-06-2016, 07:24
Ayni rakama 1.2tsi comfortline alip doldurmak daha mantikli degil mi sizce? Tavan u led durban vs.

Comfortline'ı ne kadar doldursam da Highline olmuyor. Motor ve süspansiyon farkı da var tabi. Zaten 1.2 Comfortline düşünüyordum istediğim opsiyonları ekleyince fiyatı Highline'a yaklaştı Highline'a yöneldim ben de.

Anıl E.
01-06-2016, 08:39
Kardeşim tavan yoksa siparis verme vazgeç ileride sıkıntı yaşarsın .

OnrDncr
01-06-2016, 08:45
Kardeşim tavan yoksa siparis verme vazgeç ileride sıkıntı yaşarsın .

Nasıl bir sıkıntı olur

individual
01-06-2016, 08:54
Nasıl bir sıkıntı olur

2.Elde satarken gelen kişilerin çoğu cam tavan soruyor.

Leon'dan örnek vereyim Led'ler ve cam tavan yoksa ki ilk gelen FR'lar öyleydi kimse tercih etmiyor.

onn_dear
01-06-2016, 11:05
Comfortline'ı ne kadar doldursam da Highline olmuyor. Motor ve süspansiyon farkı da var tabi. Zaten 1.2 Comfortline düşünüyordum istediğim opsiyonları ekleyince fiyatı Highline'a yaklaştı Highline'a yöneldim ben de.

1.2 tsi 0-100 9,9 sn 1.4 tsi 9,1 sn. yani arada uçurum performans farkı yok, ayrıca 18" Durban ile sipariş verirseniz spor süspansiyon ile geliyor araç. Cam tavan, U led, led stop, sürüş konfor paketi, far, yağmur sensörü, geri görüş kamerası da eklenirse bence cam tavansız highline dan daha dolu ve ekonomik bir tercih yapmış olursunuz ayrıca vergi avantajı da cabası.

asscutter
01-06-2016, 12:59
kesinlikle 1.4 al ikisinide kullanmış biri olarak söylüyorum 1.4 ün sesi ve gidişi farklı özellikle 100 den sonra

Trance-R
01-06-2016, 13:20
1.2 ve 1.6 torsiyonlu arka geliyor.
1.4 bağımsız olarak geliyor biliyorum.

1.2 ve 1.4 arasındaki motor farkı sadece 3000 TL gibi bir rakam. Fakat uzun vadede vergiler, sigortları baz alınarak seçim yapılabilir.
donanım olarak,
şahsi seçimler her zaman iyidir. hele ki, özel siparişlerde.
ama bir donanım varki ; Cam tavan :) o güzel bir olay işte :)

Comfortline'a ek; sürüş konfor, ışık görüş, Ledli mercekli farlar, Dijon veya Durban enfes olur... Cam filmi, Led stop, Büyük ekran'da iyi olur.

Sevgiler, saygılar.

ozan gülle
01-06-2016, 13:22
3 ay beklemen gerekirse bekle para biriktirmen gerekirse biriktir yada az bi miktar kredi kullan bu işler nasip işidir mutlaka ama aldığın arabayı er yada geç satacaksın şimdi 3 ay beklemezsen satarken belkide 10 ay beklersin ne seatta ne golfte sunroof yoksa satmak çok zor

Dragger
01-06-2016, 13:26
Uçurum fark yoktur da 1.4 daha bir başka gidiyor bence. Ben olsam 1.4 tsi alırım.

ozan gülle
01-06-2016, 13:26
Ve burada seatı alırken golfun dolusunu alacak param vardı ama zora girecektim seatı aldım bi kere golfu aratmadı ikisinde kullandım trim sesi geliyor diyen arkadaşlara yalan söylüyorlar demiyorum ama ben,m arabada gram ses yok 2 yıldır kullanıyorum 9 binde sadece orjinal yay varken biraz sertti araba vogtland yaydan sonra pamuk gibi oldu

OnrDncr
01-06-2016, 13:53
Zaten 1.4 TSI Highline alacağım. Opsiyon olarak istediklerim; Geri görüş kamerası, Ergoactive koltuk, Keyless entry ve cam tavan. Şimdi siparişi verirsem cam tavan hariç yazdığım opsiyonları alabiliyorum 3 ay sonra geliyor araba. Cam tavanlı almak istesem siparişi 3 ay sonra vermem gerekecek yani 6 ay sonra arabayı alacağım. Sunroof için şartları zorluyorum bakalım, alacağım indirim oranına göre sunroof ile sipariş verebilirim belki.

Berkan
01-06-2016, 14:34
Sanirsin her parcasi mükemmel iscilikle elle yapiliyor, 6ay oneymis oyle ya

Gökhan Bilgin
01-06-2016, 15:08
Seat'ın fabrikası ağustos ayında tatile giriyor o yüzden üretim yapamıyorlar. Volkswagen'de aynı durummu var neden altı aya çıkıyor bekleme süresi cam tavan eklenince üç ay tamam ama altı ay çok

OnrDncr
01-06-2016, 15:16

Üretimden kaynaklanan bir sorun değil benim maddiyattan kaynaklanan bir sorun :) Sunroof parasını 3 ayda biriktirebilirim o yüzden 3 ay sonra sipariş verebilirim.

BARR
01-06-2016, 15:21

Hayır neden kıskanıyorsun ki? kedi ciğer !!1111!!11!!1

enes28
01-06-2016, 15:59
Sahibinden de ilanları araştırın, düşebilir istediğiniz gibi bir araç

lowfamilia
01-06-2016, 19:34
Başta Leon düşünüyordum sonra Golf'e karar verdim. Nedenini de yazabilir misiniz ?

bi kere aradaki motor güç farkı dağlar ötesi aracı aldığım saat içinde 194'de kaldı geçmiyo limitör var zaten öyle gidivereyim kafası yok araçta. dış görünüş olarak FR'ı anlatmaya gerek bile yok. İç malzeme kaliteside birebir yakın. Leon FR almadığımız için pişmanız. Mümkünse FR'ı mavi renk al.

OnrDncr
02-06-2016, 21:09
Leon ile Golf arasındaki kalite, yalıtım, konfor farklarından dolayı Golf'e karar verdim. Golf'ü de boş almak istemedim bütçeyi biraz daha artırıp Golf 1.4 TSI Highline Manuel + Ergoactive koltuk + Geri görüş kamerası + Anahtarsız giriş ve çalıştırma + Sürüş Profili Seçimi opsiyonları ile sipariş verdim. 2-2.5 aya gelir dediler yarın 5000 TL kapora yatıracağım. Yardımcı olan, yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Mehmetmert
02-06-2016, 21:27
Golf makyajlanicak ondan dolayi siparisleri azaltmis olabilirler.

driver_can
02-06-2016, 21:30
Leon ile Golf arasındaki kalite, yalıtım, konfor farklarından dolayı Golf'e karar verdim. Golf'ü de boş almak istemedim bütçeyi biraz daha artırıp Golf 1.4 TSI Highline Manuel + Ergoactive koltuk + Geri görüş kamerası + Anahtarsız giriş ve çalıştırma + Sürüş Profili Seçimi opsiyonları ile sipariş verdim. 2-2.5 aya gelir dediler yarın 5000 TL kapora yatıracağım. Yardımcı olan, yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Hayırlı olsun umarım kısa sürede kavuşursunuz aracınıza:)Bende 20 gün oldu aracımı teslim alalı gayet memnun kalırsınız.Ama cam tavan mutlaka olmalı gerekirse kredi çekicekseniz vadesini 3-5 ay uzun tutun ama ekletin ikinci eldede avantajınıza olur.Hangi bayiden sipariş geçiyorsunuz?Hıghlıne araçta rakam o seviyeye çıkınca cam tavan aranıyor ikinci elde de.

OnrDncr
02-06-2016, 21:39
Golf makyajlanicak ondan dolayi siparisleri azaltmis olabilirler.

Makyaj ya da kasa değişimini 2018'den önce beklemiyoruz dediler. Avrupa'daki fabrikalar 2017 model şasi üretimine geçmişler bir de Ağustos ayında fabrika tatile giriyormuş ondan dolayı da olabilir dediler.

Mehmetmert
02-06-2016, 21:40
Makyajli A3 tanitildi,max Eylulde makyajli golf satislari baslar(dogal olarak leon...vsde makyajlanicak).Eli kulagindadir tanitilir 1 aya makyajli mk7de

OnrDncr
02-06-2016, 21:42
Hayırlı olsun umarım kısa sürede kavuşursunuz aracınıza:)Bende 20 gün oldu aracımı teslim alalı gayet memnun kalırsınız.Ama cam tavan mutlaka olmalı gerekirse kredi çekicekseniz vadesini 3-5 ay uzun tutun ama ekletin ikinci eldede avantajınıza olur.Hangi bayiden sipariş geçiyorsunuz?Hıghlıne araçta rakam o seviyeye çıkınca cam tavan aranıyor ikinci elde de.

Teşekkürler, cam tavan için şartları zorladım fakat olmadı maalesef. Ben de çok istiyordum ama 3.100 TL fazla geldi o paraya Ergoactive koltuk, anahtarsız giriş ve çalıştırma, geri görüş kamerası ve sürüş profili seçimi alıyorum. Sunroof için bu 4'ünden vazgeçmem lazım. 25.000 TL kredi çekeceğim zaten. Erel'den sipariş verdik hem teslim süresi en kısa onlar verdi hem de diğer bayilere göre sipariş vermede daha sorunsuz hallettik işleri.

Mehmetmert
02-06-2016, 21:44
Ergoactivede alcantara doseme gelmiyor,aman amanda masaj yapmiyor.
Surus moduda dcc olmadigi icin extrem birsey beklemeyin,tus+kodlama ile zaten olur surus modu...
Park sensoru gorselli falan,tabii geri gorus kamerasi olsa daha iyi olur
Keyless seviyorum hos amaa

Yani sunroof alirdim ben olsam sadece bunlar yerine,hepsine vazgecmek icin bahane mevcut :D yani sunroof icin vazgecerm :)

OnrDncr
02-06-2016, 21:45
Makyajli A3 tanitildi,max Eylulde makyajli golf satislari baslar(dogal olarak leon...vsde makyajlanicak).Eli kulagindadir tanitilir 1 aya makyajli mk7de

Birkaç yerde de böyle söylediler bazıları da Golf şimdiye kadar hiç makyajlanmadı hep kasa değiştirdi yine öyle olur vs. deniyor. İnternette de makyajlı görseller dolaşıyor Almanya kaynaklı dergiler bile paylaşıyor ama kesin bir şey de yok 3 ay arabasız kalacağız zaten Ağustos-Eylül gibi arabamız olması lazım.

OnrDncr
02-06-2016, 21:49
Ergoactivede alcantara doseme gelmiyor,aman amanda masaj yapmiyor.
Surus moduda dcc olmadigi icin extrem birsey beklemeyin,tus+kodlama ile zaten olur surus modu...
Park sensoru gorselli falan,tabii geri gorus kamerasi olsa daha iyi olur
Keyless seviyorum hos amaa

Yani sunroof alirdim ben olsam sadece bunlar yerine,hepsine vazgecmek icin bahane mevcut :D yani sunroof icin vazgecerm :)

Masaj olayı çok önemli değil benim için, zaten çok etkili değilmiş fakat koltuklar, kapı kolları, kol dayamalar deri geliyor, ısıtmalı koltuklar geliyor ve sürücü koltuğu 14 yöne ayarlanabiliyor bunlar için 1.100 TL çok makul geldi.
Anahtarsız giriş benim için şart değil fakat 1.100 TL o da uygun geldi almışken o da olsun diye eklettik. Sürüş modundan ben de çok bir şey beklemiyorum 400 TL olduğu için eklettim onu da :) Geri görüş kamerası hem babam istiyor hem de onu alınca ekran yeni versiyon geliyormuş ve Appconnect destekli oluyormuş. Sunroof için istenen para yüksek bence, 1.500-2.000 civarı olsaydı iyi olurdu.

Wankel Batu
02-06-2016, 21:58
appconnect dedigin carplay mi ?
Onun icin ayri para istiyorlar diye biliyorum hatta konusu gecmisti yakin zamanda

HG6161
02-06-2016, 22:14
3 ay 6 ay vs ciddi ciddi altı üstü golf almak bu süreleri bekliyormusunuz cidden? Şahsen 2 gün beklemem bence komik hayırdır el yapımı özel bir araç mı alıyoruz.

Mehmetmert
02-06-2016, 22:18
Icini bej alirsaniz kapi kollari ve kolcak zaten deri geliyor.Babamin aracinda 14 yonlu koltuk var ama inanim bence hicbir esprisi yok.Ergo active yerine kis paketi alabilirsiniz isitma elzem ise.Bilmiyorum koltuklarin ortasi kumas olunca bana midline gibi geliyor.

Golf kesin makyajlanicak onda hem fikir olalim,golf6 dedigimiz ara golf5'in agir makyajlisi zaten.Sonuc olarak makyajlanicak ama.Neyse hayirlisi olsun simdiden :)

Mehmetmert
02-06-2016, 22:21
3 ay 6 ay vs ciddi ciddi altı üstü golf almak bu süreleri bekliyormusunuz cidden? Şahsen 2 gün beklemem bence komik hayırdır el yapımı özel bir araç mı alıyoruz.

Ben sifirdan siparis verdim 2ay bekledim.1.5 hafta siparisin onaylanmasi suruyor.
2 hafta sonrasina uretim plani yapildi,ayni gun araba uretildi zaten
3gun tasima asamasinda gozuktu
1 hafta almanyada limanda bekledi
4 gunde Turkiyeye geldi(neptun dynamis gemisi ile)
1 hafta turkiyede gumruk bayiye gelmesi falan surdu

6ay cok uzun bir sure ama

individual
02-06-2016, 22:23
2008 haziran ayında arkadaşım seat leon aldı bekle makyajlanıcakmış dedim dinlemedi :) siparişle eylül sonu ekim olur dediler ellerindeki arabayı aldık 3 ay bindi askere gitti askerliğinin 2 ayında makyajlı leon geldi :) acı haberi telefonda kendisine ben verdim :) gelene kadar trafikde heryerde makyajlı bir leon vardı :)

Makyaj olayı yazılımca ufak bir anımı anlatmak istedim bu arada 2017 yada 2016 sonu gibi leon makyajlısı gelir bence.

enes_srb
25-05-2017, 10:40
2008 haziran ayında arkadaşım seat leon aldı bekle makyajlanıcakmış dedim dinlemedi :) siparişle eylül sonu ekim olur dediler ellerindeki arabayı aldık 3 ay bindi askere gitti askerliğinin 2 ayında makyajlı leon geldi :) acı haberi telefonda kendisine ben verdim :) gelene kadar trafikde heryerde makyajlı bir leon vardı :)

Makyaj olayı yazılımca ufak bir anımı anlatmak istedim bu arada 2017 yada 2016 sonu gibi leon makyajlısı gelir bence.
Abi icine dogmus makyaj tarihi heralde :D bende suan f20 almak istiyorum ama leon golfda dusunuyorum cunku makyajli temiz f20 yi 100 civarina bulamiyorum malesef . 80 civarina temiz fr bulabildim ama golf 90 civarina cikiyor far ve cam tavanlisi . leon da trim sesleri ve malzeme kalitesi bu kadar kotu mu cidden kendi forumunda bile topa tutmuslar

individual
25-05-2017, 16:38
Abi icine dogmus makyaj tarihi heralde :D bende suan f20 almak istiyorum ama leon golfda dusunuyorum cunku makyajli temiz f20 yi 100 civarina bulamiyorum malesef . 80 civarina temiz fr bulabildim ama golf 90 civarina cikiyor far ve cam tavanlisi . leon da trim sesleri ve malzeme kalitesi bu kadar kotu mu cidden kendi forumunda bile topa tutmuslar

bu tirm sesi olayı kişiden kişye göre değişiyor.
adam sabah arabayı çalıştırıyor 1.marşda çalışmadı 2.marşda çalıştı bi kere yaptı bunu diye servise gidiyor.
cevrem çok kullanan var memnunlar golf güzel iyi araba ama o para çok aynı donanımlar için golf diye o kadar para vermem ben.

enes_srb
25-05-2017, 16:48
bu tirm sesi olayı kişiden kişye göre değişiyor.
adam sabah arabayı çalıştırıyor 1.marşda çalışmadı 2.marşda çalıştı bi kere yaptı bunu diye servise gidiyor.
cevrem çok kullanan var memnunlar golf güzel iyi araba ama o para çok aynı donanımlar için golf diye o kadar para vermem ben.

ben arabayi cok sakin kullanan biriyim muzik falanda dinlemiyorum , o sesleri duymak istemiyorum acikcasi :D tip olarak bence golften cok daha iyi leon ama 2. el alacagim icin cekiniyorum sadece golftede belli basli sorunlari okuyorum ama bu kadar yogun oldugunu yazana denk gelmedim daha

onursumer
25-05-2017, 19:07

trim sesleri için basit çozumler var aslında eğer leon içinize siniyorsa kapılar vs sokulup izole edenler var ciddi fark oluyormuş