Orijinalini görmek için tıklayınız : Ethanol methanol %100 kullanımı
Merhabalar bildiginiz gibi benzin çok pahalı aracım lpg li şöyle bir düşünce ve macera ya karar verdim ethanol methanol gibi alkol türevlerini kullanma lpg gibi ayrı bir tank kullanarak yapayim diyorum korozyon bakımından ama ne gibi zararları olur nelere dikkat edilmeli yada %100 kullanılmazmı ne oranda kullanılmalı hangi parçalar zarar görür nasıl zarar minimize edilir ateşleme avans konusunda neler yapılmalı birde ufak bir not içine belli bir miktar hint yagı karışımı parçaları korozyondan engelliyebiliyormuş dogrumudur birde yag ne kullanılmalı alkolle çalışırken
Not aracım 85 model karburatörlü 1.6 131 dir
Burak E.
18-05-2016, 19:25
%100 kullanma gibi bişeyin olamaz direk kırarsın motoru lpgye le dewam et hiç maceraya girme :D
ghibli06
18-05-2016, 20:22
ethanol kaç para?
Ethanol methanol %100 kullanımı diyince, konu içindeki aracı gerçekten merak etmiştim
muzurasd
18-05-2016, 21:15
eskiden dutluktu buralar o zamanlar iyiydi :)
Tayfun.O
18-05-2016, 21:32
ethanol ün en dandiğinin litre fiyatı 10 lira :D
he ayrıca aracın ethanol ü desteklemiyor onun için tüm yakıt tesisatını elden geçirmen lazım kısacası para b*k sa giriş :D tek olursun
lpg litresi 2tl ethanol litresi 9-10tl ;) ethanolün bide deposu pompası,yakıt hattı var onuda katın hesaba
Arkadaslar tamamen yanlıs olmus sanırım ben bir 0 eksik duydum yada anlatan kişi cidden litre fiyatını yanlış biliyor 1 lira ile 2 lira. Arası degişiyor fiyat dedi
dachosen
19-05-2016, 02:05
Size anlatan arkadaş durumu gereği Bali ile karıştırmış olmasın..
Su ethanol yayginlassa da ucuza alsak, benzinden kesinlikle daha ucuz aslinda ama ulkemizde pahali. Yine de 10 tl degil naptiniz :)
suprolla
19-05-2016, 10:17
orjinal ateşleme ile %100 yakıtta güç kaybı olacak.etanol için extra depoya gerek yok ama metanol demir depoyu paslandıracak..ayrıca bu alkolleri üretenden alsanız ancak o şekilde benzinden ucuza gelecek.
yavuz364
19-05-2016, 13:22
Arkadaslar tamamen yanlıs olmus sanırım ben bir 0 eksik duydum yada anlatan kişi cidden litre fiyatını yanlış biliyor 1 lira ile 2 lira. Arası degişiyor fiyat dedi
eğer konu metanol olsa idi yüklü alımlarda gerçekten de 1-2 liralara tedarik edebilirsin ancak metanol daha dertli ve neredeyse 2 katı harcama yaptığını düşünürse 2x2tl = yine en az 4 tl ye gelecek yani yine pahalı oluyor..
yavuz364
19-05-2016, 13:23
Ben uzunca birsüre %100 etil alkol kullandım zamanında çok daha ucuzdu çünkü alkol.. Ancak şuanda o kadar ucuz değil ve tedarik etmek de bi o kadar zorlaştı..
Maxiboost
19-05-2016, 17:25
Nitromethane varken neden ethanol, methanol kasar ki insan?
Hem nitromethane icinde kendi oksijenide var beleşten mis gibin.