Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus 3 soğukken gaz yeme sorunu

Leader01
19-05-2016, 21:49
Merhaba arkadaşlar,

Aracı sabah çalıştırdığımda rölantide sorun çok yok ama kalkıp giderken tam anlamıyla gaz yemiyor tekleyecekmiş gibi yapıyor dalgalanmalı gaz yiyor 3000 devirden sonra da birşey olmuyor ama 3000 devir altında giderken dediğim gibi öksürür gibi tekleyerek gidiyor ama kısa süre sonra takribi 3-4 dk. sonra bu problem gidiyor ısınınca benzinde de güzel çalışıyor, daha sonra ışıklarda falan durunca rölantide arada bir titretiyor devir 5 lere falan geliyor sonra geri çıkıyor ara ara ama sürekli yapıyor rölantideyken, bu arada sabah ilk çalıştığında benzin kokusu bariz duyuyorum, würth'ün benzin enjeksiyon temizleyicini de kullandım 2-3 kez 1-2 kere soğukken düzgün çalıştı sonra eski haline geri döndü,

Aracın boğaz kelebeğini ve enjeksiyonlarını temizlettim daha sonra kalibrasyon ayarı yaptırdım şuan araç yine soğukken ilk çalışmada yukarıda dediğimi yapıyor, temizleme işleminden sonra benzindeyken rölantide titremiyor ama LPG ye geçince rölantide ara ara titremeler devam ediyor eski sıklıkla değil, bu araç atıyorum 10 saat durdu sabaha kadar ilk çalıştırmada tamamen benzin yoluyla mı çalışıyor yoksa LPG'nin de ortak olduğu bir nokta var mı ilk çalıştığında çünkü sanırım LPG ayarında da bir sıkıntı var çünkü benzinde rölanti sorunu yok LPG'de var, LPG ayarını da yaptıracağım en kısa zamanda

Arabadan soğumak istemiyorum 2013 model araba böyle şeylerin olması canımı sıkıyor, yakıt harcamasında sıkıntı yok normal yakıyor ama bu durumun çözümü nedir başına gelen var mı yardımcı olursanız sevinirim .

300E
19-05-2016, 23:52
Aracın LPG ye geçme ısısı düşük olabilir, motor suyu ısınmadan geçiyorsa lpgye, lpge regülatörde buharlaştırılmadığı için araç lpgyi verimsiz yakar biraz.

Oznsrl
19-05-2016, 23:57
buna benzer bi sorun bi tanıdığın cıvıc aracında yaşadık hatta konu açmıştım da kendi açtığım konuları göremiyorum istersen bi profilimden açtığım konuya bakabilirsin tam neydi hatırlamıyorum ama gaz kelebeği ayarını yetkili serviste yaptırınca çözmüştük sanırım

Leader01
20-05-2016, 00:30
buna benzer bi sorun bi tanıdığın cıvıc aracında yaşadık hatta konu açmıştım da kendi açtığım konuları göremiyorum istersen bi profilimden açtığım konuya bakabilirsin tam neydi hatırlamıyorum ama gaz kelebeği ayarını yetkili serviste yaptırınca çözmüştük sanırım

senin konuyu buldum biri böyle yazmış internette de araştırdım sanırım bu sorun var bende de

bugün bilgisayara bağladık aracı hata çıkmadı,ama dedigim işlemi yaptık,benzinde rölanti düzeldi yarın da gaz ayarı yapılacak tekrar,%80 gaz ayarı bozukmuş,ondan sapıtıyormuş.benzinde şuan herşey normal.

Grimlord
20-05-2016, 00:39
Hocam arabayi bilgisayara baglayip gaz kelebegi sensor ayari yapiyorlar bilgisayardan ,ben o sekilde benzinde duzeltmistim.Sonra da LPG ayari yaptirdim, arac duzelmisti. Yoksa acaip titreme oluyordu, kendi kendi gaz vermeler falan da cabasi :D

Leader01
20-05-2016, 00:52
Hocam arabayi bilgisayara baglayip gaz kelebegi sensor ayari yapiyorlar bilgisayardan ,ben o sekilde benzinde duzeltmistim.Sonra da LPG ayari yaptirdim, arac duzelmisti. Yoksa acaip titreme oluyordu, kendi kendi gaz vermeler falan da cabasi :D

benzinle ilgili ayarları yaptırdım LPG ile sıkıntı sanırım en kısa zamanda yaptıracağım o ayarı da teşekkürler :)

Leader01
20-05-2016, 23:16
bugün LPG bayisine gittim lpg'yi deposundaki vanadan kapattı böyle kullan sabah yapacak mı bakalım dedi, araç 5-6 saattir yatıyordu biraz önce çalıştırdım normalde yapması gerekeni yapmadı sorunun LPG sistemi ile alakalı olduğu kesin gibi birşey bu sorunla karşılaşan olursa bilgi amaçlı yazdım

300E
21-05-2016, 20:11
LPG akışını kesmiş, ve problem düzeldiyse, araç hem benzini hemde lpg yi aynı anda yakmaya çalışıp, boğuluyor.

semavi
21-05-2016, 20:36
LPG ayarlarından dolayı olur bu problem. LPGye geçince düzelir. Bende de vardı. Ayarla düzeldi. Genelde bir çok araçta yaz kış ayar farkından yapar.

Leader01
21-05-2016, 22:56
LPG akışını kesmiş, ve problem düzeldiyse, araç hem benzini hemde lpg yi aynı anda yakmaya çalışıp, boğuluyor.

Evet sorunun bu olduğu anlaşıldı, şimdilik benzinle biniyorum salı veya çarşamba günü LPG servisine götüreceğim inş basit birşeydir programla düzelir

LPG ayarlarından dolayı olur bu problem. LPGye geçince düzelir. Bende de vardı. Ayarla düzeldi. Genelde bir çok araçta yaz kış ayar farkından yapar.

teşekkür ederim, ayar yaptıracağım hafta içi

300E
21-05-2016, 23:52
LPG kesicisi arızalandı ise, 100-150TL gibi bir fiyata hallolur diye düşünüyorum.