Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gtİ - corsa dtİ....???
onurcetin54
21-05-2016, 10:46
arkadaŞlar selamlar....
Corsa dtİ ve 106 gtİ arasinda kalmiŞ durumdayim...kullanicilarinin ve araÇlarin genelİ fİkİr ve Önerİlerİnİz nelerdİr?
Hangisini daha temiz ve hesapli bulursan onu al derim. ikiside güzel araç
Temiz bir corsa alabileceğin paraya temiz düzgün bir 106 alamayacağın için corsa diyorum.
106 nın da corsanın da tadı ayrı, ama gel gelelim corsa standart olarak çok boş, donanımsız bir araba. Satarsam sırf bu yüzden satarım zaten :)
aykutsafakyaman
21-05-2016, 11:59
Corsalarin bi esprisi kalmadi benim gozumde. Eskiden ucuz ve az yakip ufak oynamalarla keyifli hale geliyordu. Simdi piyasasi sacma sapan bi hal almis. Duzgunu icin 20 liralari gozden cikarmak gerekiyor. O paralari verdikten sonra ben 106 alirim. Bu arada senede kac km yaptigini bilmiyorum. Dizel gerekse baska araclara yonelin derim.
2 si çok ayrı dünyaların araçları. Siz ne istediğinize tam olarak karar verin biz ona göre bir öneride bulunalım bence.
AliGizda
23-05-2016, 10:56
Eğer amacınız hızlı birşeyler almak ise GTİ' ların temizi 25' leri bulmuşken DTİ' lara saçma rakamlar istenirken maks 14 liraya temiz bir Corsa B GSİ alıp artan parayla yüklerdim ben olsam. Şu an satılıklarda düzgün 1-2 araç var, bakmanızı öneririm.
Dti corsalara o paraları vermek saçma bence sonuçta bu araçlar yıllarca kamyonet olarak kullanıldı şirket araçlarıydı. Hangi şartlarda kullanıldıkları aşikar.
Donanım olarak elektrikli ayna bile yok kuş serisi gibi bi çubuk var ciddi boş araçlar.
Frenleri desen vasat yol tutuş desen yol tutmaz..
Bence her anlamda saçma gazlamak için araç alıyosam en azından yol tutmalı frenleri iyi olmalı güven vermeli sadece düz yolu bulunca basmak değil herhalde amaç ekonomi için dizel alıcaksam eğer bu araç yine dti olmaz bi sürü kronik sorunu olan konforsuz donanımsız bir araç zaten aslında kamyonet..
106 her türlü daha zevkli bi araba yakıt sorunun yoksa 106
canozgur106
01-06-2016, 19:59
Amacına uygun olan neyse ona yönel 106 günlük kullanımda yorar:) Dti ise aç klimayı ge paşalar gibi ufak ufak çıtırdan elle yüzünü güldürsün kriterlerini tam belirle..
lowfamilia
01-06-2016, 20:10
106 gti klimalı :)
İbrahim Erdem
02-06-2016, 11:38
İkisinin de temizi piyasada azaldı ve 20k tl altına temizini bulmak baya zor.
Günlük kullanılacaksa dti haftasonu için ise 106 derim ama 15-16 ya temiz 98 corsa b gsi da olur tüpte mutlu eder pek de yavaş sayılmaz.
Temiz 106 parasina hem temiz hem yüklü dti alabilirsin. Veya denk gelirsen boş alırsın 10 bin liraya yüklersin yine temiz bi 106 parasina gelir ama m5in icinden gecerken sehir ici km ye 30krs yakarsın. 106 kullanmadim ama dti cok farklı bir araba :-) üretim hatasi gibi :D kamyonet olmasina ragmen o japon isuzu motoru sayesinde hic motor içine girmeden cok cok iyi gucler alabiliyorsun cuzi rakamlara. Konfor olayı tamamen goreceli. O paraya o yasta o hizda ve o yakitta hiçbir arabanin dti dan daha opsiyonlu olacağını dusunmuyorum. 20-25 bin liraya 2003 model bir kamyonet alıyorsun. Ama 200-230hp, birçok yüklü veya luks segment araçla dalga geçebiliyor, klima var abs airbag var camlar otomatik - kumandaya bagli, ayrica istemediğin kadar gm aksesuarlari var, forumlardan temin edip takabilirsin. Elektrikli ısıtmalı koltuktan harita okumalıga tid ekrana otomatik kararan dikiz aynasina bumeranga kadar... Benim su an kullandigim 2011 renault aracimdan kat kat iyi olduğunu söyleyebilirim. Stock kullanamaycagini dusunursek frenlerde lastiklerinde ve yaylarinda iyilestirme yaptiginda aracın kaderi degisiyor diyebiliriz. Kaldi ki ben duz yolda basmayi seven biri degilim.. Sadece cok fazla kronik sorunu olan bir arac. Neyin nasil olmasi gerektigini bilip ona gore alirsan cok cok zevk alacagina eminim.
rebeloghy
25-06-2016, 14:46
Yanlış hatırlamıyorsam 195 45 16 ölçülerde jant lastik olan , Eibach yaylısını denemiş biri olarak ; Corsa'nın sürücüye yada yolcuya çok azcık güven verebilmesi için ciddi miktarda iyileştirme yapılması lazım diyorum. Çok ciddi yol tutuş zafiyeti var. Günlük sakin sakin binmelik, biraz değiştirmeyle eli yüzü düzgün bir araca binmiş olup geceleri roll falan yaparım, arada bir de yolda denk gelenlere şaka yapar sonra tekrar sağ şeride geçerim derseniz Corsa düşünülür.
Yoksa 200 hp ler kolay yakalanan çok ciddi hızlanan bir araç , 120 yle bile sabit hızda gitseniz tedirgin edecek yapıda. Saniyeler içinde 190 a çıkıp kesiciye girebiliyorsunuz ancak 150-160 sabit gidebilenler vızır vızır geçecek yolda sizi yada kelle koltuk sürüş yapacaksınız.
Bu şartlar benim için çok ters, çıkabildiği hızda seyahat edebilmeliyim, otobanda bir güven vermeli, direksiyonunda iletişim olmalı..
Hafta içi günlük binilme zorunluluğu yoksa düşünmeden 106 gti yada başka araçlara yönelin derim.
Direksiyon elektrikli zaten dti larda ki hic sevmedigim herhalde de en sevmedigim stock özelliklerinden. O bakimdan evet yolda ne var ne yok onu aktarmaktan aciz. Ancak arabanin sinirlarini bilip taniyinca tam anlamiyla hakim olabiliyorsunuz. Onunda adi biraz kelle koltuktayla ayni oluyor sanirim :) alim hemen gazliyime pek uygun bir araba degil tabii ki. Hele ki surekli sabit 160 180 gazlim demek imkansiz. Anlik o hizlar. Ama benim arac gecmisim genelde 20 30 bin liralik b veya orta sinif c segmenti araclar segmentinde oldugu icin 2 yil boyunca uzun yol şehir ici roll her manada kullanan biri olarak hic keşke dedirtmedi bana. Tercih meselesi tabii. Corsa küçük ama 106 corsadan bile küçük. Oyuncak gibi kaliyor yaninda. Ufacık iyileştirmeler yapmak dti a göre cok daha tuzlu. Yakit da etken... Her halükarda tercihe kalıyor olay :-)
SametYkn
25-06-2016, 15:25
Kaç tane m5 gecen dti gördünüz
Kaç tane m5 gecen dti gördünüz
M5 gecen 106 dan daha çok ; )
Ha konu oysa sadece m5 de degil, örnekler arttırılabilir.
SametYkn
26-06-2016, 13:05
M5 gecen 106 dan daha çok ; )
Ha konu oysa sadece m5 de degil, örnekler arttırılabilir.
Ben 106 m5 geçer demedim şu an en hızlı 106 ng ve nug 106 onlarda bi dünya arabayla yürüdü bilen bilir neler yaptığını sen dti söyle bana benim bildiğim ER corsa var en sıkı yürüyen başka bilmediğimiz varsa söyle aydınlanalım
2 si çok ayrı dünyaların araçları. Siz ne istediğinize tam olarak karar verin biz ona göre bir öneride bulunalım bence.
Yahu bu mesajı atalı 1 ay olmuş. Hala kamyonet ile üretildiği dönemde süpersportlar dahil en iyi yol tutan, sürüş dinamikleri açısından sürücüsüne keyif yaşatan bir aracı karşılaştırıyorsunuz. dti de kullandım 106 ile de gazladım. ikisinin uzaktan yakından alakası yok.
Forumdan Anıl Dalga arkadaşımızın bk corsasi var. Yine forumdan Fehmi Tekin yaptığı lun corsa var ve yine forumdan ve Adanadan Umut Ziyan arkadasimizin hg corsasi var. Aydinlanmissindir herhalde ukala arkadasim? Herşeyden önce kendi aracim vardi yine forumdan Uluc arkadasimiz aldi kendi setupinda cok iyi yururu vardi. Cevap yazmayacağım daha fazla. Adam gibi kendi tecrubemi anlattim. Yalan konuşacak degiliz herhalde burda? Arkadas kullananlardan bilenlerden tavsiye istemis bende bildigim araci anlattım + söyledigin 106larin hepsini biliyorum yururu cok iyi araclar. 106 kendini ispatlamis bir arac zaten. Ayrica 106 hakkinda bilgim olmadığını da soyleyip o konuda yorum yapmadım fazla.
İsteyen istediği araci alsin...
Umut melek
27-06-2016, 23:22
Paran varsa ikisinide al koy kenara
aykutsafakyaman
27-06-2016, 23:26
M5 denilince akla direk ROL 42 gelir kim ne derse desin.
M5 denilince akla direk ROL 42 gelir kim ne derse desin.
https://www.youtube.com/watch?v=ef4OMEGhYMs
Adettir :)
Veya denk gelirsen boş alırsın 10 bin liraya yüklersin yine temiz bi 106 parasina gelir ama m5in icinden gecerken sehir ici km ye 30krs yakarsın. .
5.20dir o,m5 olsa duramazsın
SametYkn
28-06-2016, 08:15
Forumdan Anıl Dalga arkadaşımızın bk corsasi var. Yine forumdan Fehmi Tekin yaptığı lun corsa var ve yine forumdan ve Adanadan Umut Ziyan arkadasimizin hg corsasi var. Aydinlanmissindir herhalde ukala arkadasim? Herşeyden önce kendi aracim vardi yine forumdan Uluc arkadasimiz aldi kendi setupinda cok iyi yururu vardi. Cevap yazmayacağım daha fazla. Adam gibi kendi tecrubemi anlattim. Yalan konuşacak degiliz herhalde burda? Arkadas kullananlardan bilenlerden tavsiye istemis bende bildigim araci anlattım + söyledigin 106larin hepsini biliyorum yururu cok iyi araclar. 106 kendini ispatlamis bir arac zaten. Ayrica 106 hakkinda bilgim olmadığını da soyleyip o konuda yorum yapmadım fazla.
İsteyen istediği araci alsin...
AtaRRR spec saolasın kardeş canımsın :) M5 tokatlamaya devam :heyoo: