Orijinalini görmek için tıklayınız : Play station cafe icin led tv mi ? Plazma tv mi ?
ahmet3425
24-05-2016, 22:17
Bir yakinim play station oyun salonu acacak hangi televizyonun goruntu kalitesinden daha iyi verim alabiliriz? Aramizda teknoloji meraklisi arkadaslar illaki vardir hangisini secmemiz gerek ?
Uzun süre açık kalacak tvler bence dayanıklılık olsun ilk planda bence. =)
Plazma ört. 10k saat panel ömrü varken led paneller 30k saatten başlıyor.
Tarama hızı yüksek birşey al yeter. LG gibi 500 Hz diyip anakartı maç. 200Hz destekleyen bir model değil. Ciddi anlamda yüksek taraması olan bir led tv derim.
Curve geyiğiyle birlikte düz ekranlarda bir nebze ucuzladı zaten
Biz Panasonic led tv kullanıyoruz dükkanda. 2 seneyi geçti, hiçbirinden sıkıntı çekmedik.
ProdriveSTI
24-05-2016, 22:25
2011'de Sony Bravia plazma aldık hala sorun yok.Bazı tv'lerde önce ki maç'ın skoru filan duruyor ekranda ve gelen müşteriler buna çok dikkat ediyor.
Bazı müşterilerin kendi aralarında konuşmalarına da şahit oldum."Olm ne güzel bütün tv'ler Sony" gibi... :)
Başka soruların olursa yardımcı olurum.5 yıldır ps cafe işletiyorum.
ahmet3425
24-05-2016, 22:25
Plazma ört. 10k saat panel ömrü varken led paneller 30k saatten başlıyor.
Tarama hızı yüksek birşey al yeter. LG gibi 500 Hz diyip anakartı maç. 200Hz destekleyen bir model değil. Ciddi anlamda yüksek taraması olan bir led tv derim.
Curve geyiğiyle birlikte düz ekranlarda bir nebze ucuzladı zaten
Kanka o kadar fark ediyor mu bunlarin saat omurleri yaw cok fark var arada :S
Kanka o kadar fark ediyor mu bunlarin saat omurleri yaw cok fark var arada :S
Teknoloji gelişti tabi ama plazma dediğin olay tüplünün incesi toprağım :)
Gene araştır, et. En güzeli ps cafeci arkadaşları dinle. Tecrübe gibisi yok
ahmet3425
24-05-2016, 22:52
Zaten ps cafe isleten baska bi vatandas demis bizim yakina plazma al tv leri diye onun da kafasi karismis ben led bakiyordum adamlar plazma al diyolar dedi :)
onursumer
24-05-2016, 23:03
plazmaya gerek yok, iyileri pahali, elektrik tuketimi yuksek
duzgun bi led herturlu is gorur
E tabi sonuçta aşağı yukarı gün boyu açık olacak tv ler. Led ile plazma arasında elektrik tüketimi olarak güzel bi fark var. Led alın ama lg, vestel vs. düşünmeyin.
Bu arada tv lerin hepsi tek marka olsun muratın da dediği gibi. Müşteri ona bile dikkat ediyor :)
kelalper
25-05-2016, 12:10
Görüntü kalitesi olarak led ya da lcd de hala tam siyah renk alamıyorsun ve karanlık sahneler zevkli gelmiyor. Plasma o konuda çok çok iyi ve tepki süreside dediğim gibi çok üstün. Hiç bir led plasmanın tepkime süresinin yanına yaklaşamaz. Panel ömrü konusuna gelince dert etme ikisininde panel ömrünü tamamladığını göremezsin. İlk çıkan plasmaları hala evinde kullanan insanlar var.
Plasmaların elektrik sarfiyatı led e göre yüksek ama uzun süre aynı ekran hareketsiz açık kaldığı zamanda led tvlerde piksel ölme olayı çok rastlanıyor. Senin için maliyet önemli olduğu için led daha mantıklı elektrik sarfiyatı açısından.
lnd_samet
25-05-2016, 12:19
150 ekranmı ne eski tip plazma almıştım turuncu indirimden 5 sene öncemi ne. derinlik denen o siyah anlardaki görüntü kalitesini son model ledlerde göremiyorum.
Sakarya da sürekli gittiğim 2 salon var ikisinde de tüm tv ler neredeyse LG marka.
Kendi evimde de LG kullanıyorum. 55" led tv ps3 ile ne pes13 ne gt6 ne fight night round da bir sorun sezmedim.
Vestel almayın denmiş ama evde günde 10 saat civarı 7 yıldır çalışan 47" led tv var. Hala sorunsuz çalışıyor.
49" altı tv almayın derim. 4 lü masanız olacaksa da 60" civarı çok keyifli oluyor.
Naçizane müşteri olarak önerim TV leri göz hizasına kurun, gittiğim 2 mekanda da TV ler yüksekte iyi olmuyor oynarken.
+ duvarları koyu renk yaparsanız tv deki renkler daha canlı duruyor sanki. Dükkanınız hayırlı olsun, bol kazançlar.
Ps cafe icin birse projeksiyon tavsiye ederim... ankarada ps cafede gordum... cok keyifli... ozellikle araba yarislari..... kendimde ewde kullaniorum....
Ps cafe icin birse projeksiyon tavsiye ederim... ankarada ps cafede gordum... cok keyifli... ozellikle araba yarislari..... kendimde ewde kullaniorum....
bu projeksiyonların da bi saat ömrü var mı?
bir de illaki perde lazım mı?
individual
26-05-2016, 08:11
endüstriyel panel öneririm.samsung yada lg.
panel'de tv tuner yok sadece dvi hdmi girişleri var.Normal LCD led plazma tv'lerden 10-20 kat daha uzun ömürlü olur.
PS 4-5-6 çıkar panel ömrü bitmez.TV stüdyolarında kullanılan panel'lerden bahsediyorum.Biraz fiyatı yüksek olur ama ömrü uzun olur.
bu projeksiyonların da bi saat ömrü var mı?
bir de illaki perde lazım mı?
Var ama min 2.000 saat falan gibi düşün. Ben evimde pc ye bağlı eski bir projeksiyon ile pes oynuyorum arada gayet keyifli oluyor. Büyük ekran büyük ekrandır.
karanlık bir oda + güzel bir perde ile yer de müsait ise loca tarzı bir yer yaparsan 4 kişilik oyunlar da ücreti daha yüksek olacak şekilde oynatabilirsin.
Hem mekan için de farklılık olur. Burada olsa ben farkına bakmam giderim mesela. Ama cihazı iyi seçmek lazım, Lambası nispeten ucuz bir alet bakmak yararına olur.
Zaten sürekli çalıştırmayacaksın tv ler gibi ömür açısından bence sorun olmaz.
Sadece Lambası ciddi sıcaklığa ulaştığından için fan kısmını sürekli kontrol edip temizlemek lamba ömrünü olumlu etkiler ona dikkat etmek lazım.
melihyilmaz
26-05-2016, 09:55
Evde plazma kullanıyorum ev için şahane tarama hızları cok yuksek renkler cok gerçekçi ama cafe ye olmaz deli gibi enerji tüketimleri var ocagına incir agacı diker.
benim tavsiyem 55 inc uhd lg bakman emin ol cok memnun kalırsın.