PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fren disklerindeki balans bozukluğu

R.I.P
29-05-2016, 21:59
aldığım zaman 25bin kmde ve çok hafif hissedilir seviyedeydi. şuan 58bin oldu ve biraz rahatsız edici hal aldı özellikle yüksek hızlardaki sert frenlemede
4-5bin km önce bakımda ön balataları yeniledim. balans problemi dışında disklerde henüz problem yok.
balatalar yeni olduğu için disk değişimi yapıp tekrar balata almak istemiyorum.
disk kalınlığının kurtarması durumunda diskleri tornalatsam çözüm olur mu? torna sonrası yeni balata gerekir mi?

Chn53
29-05-2016, 22:03
Diskiniz daha once torna olmadiysa tornalanabilir , balatanizin durumuna gore daha varsa balata degistirmenize gerek yok

Oznsrl
30-05-2016, 00:53
Bence balataların bitmesini bekleyin çünkü disk tornalansada yenisi ile değişsede balatalarında değişmesi gerekicek ki şahsi fikrim orjinali ile değişmesidir tornada kısa süreli çözüm yine bozarsa yine balata masrafı çıkıcak

Ufuk
30-05-2016, 06:51
Ben torna yaptırdım eski arabamda ama balatayi yenilemedim, yenilemek gerekiyormuş. Tekrar bozuyor bir süre sonra.
en güzeli oem disk+balata.

Slammed
30-05-2016, 21:31
Ben mesela sarkı rıtmıne gore frene basıyorum yavasta olsa hızlıda ama anladım kı benım frenlemedekı balans bozuklugumun sebebı buymus halıcıoglundan kopruye ınerken frene bastıgımda 90 km/h gıbı hızlarda gozumdekı gozluk bıle tıtrıyodu. OEM dısk+balata ıle sorunumu cozmustum

R.I.P
30-05-2016, 22:43
ön balatalar yeni daha 4-5bin km oldu. torna sonrası da balata değişimi şart ise mantıksız olur bir 10bin daha gitsin disklerle balataları yenilerim daha düzgün iş olur.

GKS
31-05-2016, 10:39
diskler sıcakken yıkamada basınçlı soğuk su tutulunca disk şişip bozuluyormuş öyle duymuştum belki ondan balans bozuluyodur

levent
31-05-2016, 12:59
diskler sıcakken yıkamada basınçlı soğuk su tutulunca disk şişip bozuluyormuş öyle duymuştum belki ondan balans bozuluyodur

Yağmurda gazlarken de fren yapmamak lazım o zaman. O şekilde yamulan disk görmedim ben henüz.

Oznsrl
31-05-2016, 18:52
Yağmurda gazlarken de fren yapmamak lazım o zaman. O şekilde yamulan disk görmedim ben henüz.

olur mu kanka yazın hava sıcak gazladın diskler çok ısındı girdin yıkamaya suyu bastılar orjinal disk e bişey olmaz kolay kolay ama yan sanayi direk mındar olur. Yağmur olayı farklı sürekli ıslak ısınmaz zaten o kadar ki doğrudan temans etmez su yağmurda

gökberk
31-05-2016, 22:24
Levo, o şeklilde disk yamultmak mümkün bro.
Yani yıkamaya girmeden önce az biraz beklenmeli bence.

Eyüp
31-05-2016, 23:35
Aynı sorun benim aracımdada var..Diskler , balatalar Bosch olarak değişti , yine aynı şekilde yüksek süratlerde fren yaptığımda titreme yapıyor..

Balans yaptırdım , bozuk değil dendi fakat hala aynı sorunu yaşıyorum..

gemsazr9
31-05-2016, 23:53
Tekerlek rulmanlari bozuksa balans yapabİlİr

gökberk
01-06-2016, 00:06
Aynı sorun benim aracımdada var..Diskler , balatalar Bosch olarak değişti , yine aynı şekilde yüksek süratlerde fren yaptığımda titreme yapıyor..

Balans yaptırdım , bozuk değil dendi fakat hala aynı sorunu yaşıyorum..

Çöz bujileri, ben de senin sıkıntını çözeyim :D :D

levent
01-06-2016, 02:23
Range Sport'tan Polo 6R 1.2 ye kadar baya bi araçta denedik, demek ki biz şanslıyız. Aftermarket brembolar bile yamulmadı Polo'da sıcakken tazzik tutmak ile. Ki hiçbirisine insan gibi davranmadı arkadaşlar suyu tutarken, ben kıyamam o kadar :)

Y.Emre
01-06-2016, 09:26
levo aga sakin kullanım sonrasında su tutmak pek bir etkilemiyor ama birkaç defa biraz sert kullandıktan sonra suyu yiyen disk markadan bagımsız eğiliyor. balans yapıyor.

yağmurda hem ısı daha düşük hemde büyük birikintiye girmediğin sürece su diske sprey olarak geliyor anca oda daha diske ulaşamadan buharlaşmış oluyor..

rain man
02-06-2016, 18:55
Ben de aşırı sıcak disklere direk tazyikli soğuk suyun öyle direk farkedilir eğrilmelerden ziyade sorun çıkarabileceği kanısındayım ama ondan ziyade şunu söylemeliyim, torna da kesin çözüm olmuyor. Aradan 3 bin km geçmeden tekrar eğilip ses yapıyor.

Benim sonradan taktığım kitle beraber gelen disk ve balatayı kullanıyorum. Satıcının kulakları çınlasın iyi durumda dediği malın diski eğik çıktı. Balata da çok sertleşmiş. Şimdi son bin km'dir de acayip ses yapıyor. Gitsin biraz daha durumlar toparlanınca güzel bir disk balata almak lazım. Sırası var ancak.

Emre911
23-07-2016, 03:22
Daha 4-5 aylık fd6 civic ilk çıktığı zamanlar, uzun yoldan geliyodu buluşmadan benzinlikte su tutturmuş arkadaşım tüm hevesimiz mındar olmuştu yani oem disk de yapabiliyor

mhuratboz
23-07-2016, 03:35
aynı sorunu yaşıyorum oem diskin üstündeki 3.cü balataydı.biraz yer yapmıştı bende tornada aldırttımi,ve yeni balata taktırdım,ama nafile 3-4 bin sonra frene basarken baya bi titriyor ilk başta aklıma jantlardakı balans düştü diye geldi,fakat baktım herşey yerli yerinde banada disk balata yolu gözüktü bu aralar.