Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW E36 318is Test Sürüşü / 320 i den daha mi iyi ?
Merhaba Arkadaşlar çok beklenen E36 318is incelmesini sonunda çektik ve sizlerle umarım hoşunuza gider
Bu araç özellikle 1.8 çift egzantrik motoru ile göze batıyor ve 320i den daha az yakması onu fiyat performans konusunda başarılı bir rakip yapıyor aralarında 10 beygir fark olsada.
Eleştirilere açığım bölüm hoşunuza gitti mi ?
Hoşunuza gitmiş ise Beğeni ve Yorum yapmayı unutmayın teşekkür ederim :)
https://www.youtube.com/watch?v=wee3XXeEbsA
gokhankenar
01-06-2016, 03:26
Valla 3.18i oldum olası sevmişimdir. Şu andaki aracım performans olarak 3.18is ten aşağı kalır yanı olmasa da içimde bir yerde hala daha arkadan itişli bir araç sevdası var. Emeğinize sağlık :icon_tup:
AliGizda
01-06-2016, 09:18
Çok güzel bir çekim olmuş yine, konuşmalar vs çok samimi. Önceki videolardaki ses problemide çözülmüş. Devamını bekliyoruz.
Video için elinize sağlık. Bahsettiğiniz gibi 6 bin 6,500 tl civarı motoruna harcanmış. O paralara Ankara'da 320 yi 328 e çevirebilirsiniz. Bence 318 is yine mantıksız bir araç.
Ayrıca yanlamak, 2 ye çekmek o arabanın iyi gittiğini göstermez. Arkalarda camber varken her araba yanlar :D
Benim şahsi fikrim 320 temiz alınır. 6 6,5 ona harcanır. 328 yapılır. Lpg ile de 320 den az yaktırılır.
osmanaydo
01-06-2016, 11:49
Video güzel. Tebrikler.
"is" meselesine gelince,
param 20-25-28e yetmedi is aldım diyene lafım yok ama 18is 20den iyidir diyenle bozuşuruz.
Hele ki zorbey'in dediği gibi 20ler cayır cayır 28 yapılırken hiç iyi değildir.
bu konu her zaman konuşuldu ve konuşulmaya devam ediyor. 3.18 is mi iyi 3.20 i mi.. Ki nesilden nesile de uzayıp gidecek bu konu. arada 10 hp var 3.18 is içinden geçer 20 nin gibi efsaneleşmiş cümleleri hatırlarım.
Bilinmesi ve söylenmesi gereken, fabrikasyon üretim değerleri ve güç standartları stabil kalmış aracları kıyaslarsak 20 nin 18 is den daha üstün olduğudur. Ki tuning maliyetleri kıstas alındığındaki performans değerleri de zaten ortada. Buna zaten BMW mühendisleri üretim yıllarında gerekli cevabı vermişler. :)
Bilen bilir 6 silindir sesi candır her türlü 3.20 diyorum :)
Ayrıca köşe başı dönüşleri bi zaman sonra sıkmaya başladı arkadan çekiş olmasına gerek yok önden çekişli bir arabayla el freni ile yapılabilir.
Videolarınızı severek izliyoruz araç sahibi arkadaşın seçimlerine saygım var ama araç seçimleri biraz daha özenli olabilir :)
Motorsport yada doublespoke vs oem jantlı kaliteli bir e36 görmek isterdim
emrullahkrtpe
01-06-2016, 13:21
Aynı şeyleri videounu altına yorum olarak bende söyledim. O bagajdaki yüksek spoiler yerine zender spoiler, bbs jant yerine m contour yada motorsport görmek isterdim şahsen. Zevk meselesi ne diyelim. Video hakkında yorum yapmıyorum artık her seferinde güzel iş cıkıyor ortaya. Tebrikler.
suayipozmen
01-06-2016, 14:20
5 hp fark çok mühim değil. Kondisyonlarına göre belki biri geçer ya da kafa kafaya gider.
Ama sıralı 6 silindir 3.20 modifiyeye çok uygun bir motora sahip. 3.18 is ise limitlerde bir motor.
Stock olarak kullanılacaksa 3.18is tercih edilebilir. Ama tercihim düzgün bir 3.20 alıp stroker yapmak olurdu :)
mertkaya
01-06-2016, 14:23
Yine güzel bir video eline sağlık ama yan mı hiç tasvip etmem dedikten sonra yanlama sahnesini koyduğun 1526626'ıncı video abi, sıkılmadın mı :D
rebeloghy
01-06-2016, 14:36
Açıkçası 3.20 kıyasına girmeyeceğim ancak 1. vitesteki yanlamadan ziyade araca çok keyifli demek için 2. viteste virajda yanlaması lazım..
Keşke gerçekten arabayı teknik olarak gerçketen tanıyan bir araç sahibi konuk olsaydı E36 için. 18i ile 18is arasındaki fark, motorun çift egzantrik demekle yetindi. Difransiyel - motorun yapısı hatta iç mekanda kadran bile farklı 318i'den. Araştırılsa daha bir çok fark çıkacağından da eminim. Ben kendi adıma beğenmesemde emeğinize sağlık, çekimler güzel. Video E36 nın şu an ki kullanıcı kitlesini yansıttığı için replica jantları, her devirde huzur düşmanı egzozu, arka ızgarası bile olmayan güya M tech tamponu daha fazla eleştirmek istemiyorum. E36 'larına çiçek gibi bakıp, orijinal olarak saklamaya çalışan o güzel insanların bitmesiyle birlikte benim E36 sevdamda bitti galiba...
ghibli06
01-06-2016, 16:44
Keşke gerçekten arabayı teknik olarak gerçketen tanıyan bir araç sahibi konuk olsaydı E36 için. 18i ile 18is arasındaki fark, motorun çift egzantrik demekle yetindi. Difransiyel - motorun yapısı hatta iç mekanda kadran bile farklı 318i'den. Araştırılsa daha bir çok fark çıkacağından da eminim. Ben kendi adıma beğenmesemde emeğinize sağlık, çekimler güzel. Video E36 nın şu an ki kullanıcı kitlesini yansıttığı için replica jantları, her devirde huzur düşmanı egzozu, arka ızgarası bile olmayan güya M tech tamponu daha fazla eleştirmek istemiyorum. E36 'larına çiçek gibi bakıp, orijinal olarak saklamaya çalışan o güzel insanların bitmesiyle birlikte benim E36 sevdamda bitti galiba...
eski videoları bulsam koyacağım :)
Daha düzgün bi e36 ve daha bilgili bir araç sahibi ile daha keyifli bir vidyo olabilirdi.
direksiyonu sağa sola kırarak 1.vites yanlayıp 325 328 e de bindim is daha keyifli bi araç demesi de çok manidar.
Herkes yazılacağı yazmış, artı olarak ön ısıtılmış yaylardan da kurtulursa araç sahibi iyi olur, zira aracın kaput içine yoğurt koysak, sekmekten ayran olur. :)
Kullanıcının yorumları ve tavrı efsane yaa. ahuahua.
-Bazıları diyorlar ki bmw parçaları pahalı. Arkadaşlar bunlar yalan. Biz buraya çıktıkta çıkmadık mı dedik. Bunlar Bir takım uydurmacalar. Harbi ilk bmw si belli.. Bilen adam değil.
aodabasi
01-06-2016, 18:56
Video gayet başarılı görüntü kalitesi çekim açıları ve ses netliği açısından.Ellerinize sağlık.
Eski bir e30 318is kullanıcısı olarak bende 320 diyorum sebebi çok hangisinden başlayalım :D ilk bmw olcaksa 318is (doğru tercih) 2.bmw olcaksa (yanlış tercih)
RafetAraç
01-06-2016, 19:15
köşe başında yanlarken , 2 ye atıp yanlamaya devam etmesi için direksiyonu sağa sola çevirip hüsrana uğrayınca videoyu kapattım
_driver_
01-06-2016, 19:18
Kameralara oynamış araç sahibi :)
arkadan ittirenmi çektirenmi her neyse artık :D
yanlamayan araba yoktur işi bilmeye şöfer vardır
araba yanlamıyor diyen çıksın kasıyor :D
adam patlamak için çok çaba sarf etti deli cesareti bile alkışlanır
güzeldi valla video biraz müzik efect filan geçişler olsa tv ye koy izle modunda
arkadan ittirenmi çektirenmi her neyse artık :D
yanlamayan araba yoktur işi bilmeye şöfer vardır
araba yanlamıyor diyen çıksın kasıyor :D
adam patlamak için çok çaba sarf etti deli cesareti bile alkışlanır
güzeldi valla video biraz müzik efect filan geçişler olsa tv ye koy izle modunda
Teşekkür ederim , biraz farklı tarzlar deniyorum bu aralar trap vs den ziyade belgesel kıvamında çekimler daha çok hoşuma gidiyor, subaru sti wrx incelemesi de yakında ona hoş bir giriş yaptım umarım hoşlarınıza gidicek
ahmetbaha-drs
01-06-2016, 20:00
Tamamen orjinal bir is bulabilseydiniz keşke.
Tamamen orjinal bir is bulabilseydiniz keşke.
yıl 2016 samanlık iğne muahbbeti.com o iş :D
ahmetbaha-drs
01-06-2016, 20:04
Valla benim bildigim bayagı bir is var sedan-coupe :D adres sormayın :)
bmw den pek anlamayan birisi olsam da en azından arabadan anladığımı düşünüyorum;
araç ve sahibinin yorumları pek tatmin etmedi maalesef.
artık çekimleri eskiye nazaran iyi yapıyorsunuz, görüntüler muhabbetler iyi olsa bile araç iyi olmadığı zaman video sarmıyor pek.
yukarıdaki yorumlarda da belirtildiği gibi araç pek öyle videosu çekilecek seviyede değil. yanlış anlaşılmasın, sahibinin zevkine veya imkanlarına asla laf edemem; haddim değil. fakat güzel videolar çekmek ve beğeniler almak istiyorsan önce araç tercihleri daha nokta atışı olmalı.
ayrıca şunu da eklemek istiyorum, videoda 320 ile bir kıyaslamaya girmeseydiniz daha çok beğenilirdi. yanlış ve eksik bilgi her zaman kaybettirir.
Cekimler guzel, arac sahibi gereksiz marketing kafalarinda.
Valla benim bildigim bayagı bir is var sedan-coupe :D adres sormayın :)
İzmirde tanıdık e36 bulup üstüne inceleme icin hazır olcak üstüne bide stock olcak :D bende çok isterim inanın ama yok hahahha
Varsın 3.18is daha keyifli olsun :)
https://www.youtube.com/watch?v=RHsN9U8AkwA
Gündüz çekişmeli bir roll videosu hazırla bahhh millet cekirdek kola ile nasil izler
Hele m3 ile typer roll yapsın bence tanitimdan ziyade
Dronlu roll filan çek birisi bunu yapsın valla zevkle izleyek derim ben
Cekilmesi güç video çekmek işin başarısını arttirir
E36 m3 olsaydı bu video wowwww ohaaa derlerdi
Kici kirik muamele gördü:)
Gündüz çekişmeli bir roll videosu hazırla bahhh millet cekirdek kola ile nasil izler
Hele m3 ile typer roll yapsın bence tanitimdan ziyade
Dronlu roll filan çek birisi bunu yapsın valla zevkle izleyek derim ben
Cekilmesi güç video çekmek işin başarısını arttirir
E36 m3 olsaydı bu video wowwww ohaaa derlerdi
Kici kirik muamele gördü:)
E36 m3 cok aradım ızmırde fakat inceleme için gönülü kimse çıkmadı yakın zamanda e60 m5 var ama planda , ayrıca bu hafta içersinde wrx sti incelmesi de gelecek
bilaloztkr
01-06-2016, 23:38
çekimler güzel bence,video başarılı,araba güzel değil,egzoz sesi çok kötü.
Video güzel elinize sağlık ama arac sahibinin konusmalari biraz ticari olmus bence. Arac sahibinin konustugu bölümlerde sahibinden.com da ilan aciklamasi okuyormus gibi geldi :)
lowfamilia
02-06-2016, 02:05
çekimleri beğeniyorum çok iyi. zevkli sohbetler oluyor baymıyo sıkmıyo :)
318is konusuna gelirsek 320ci ile 318is kıyaslamak yok gereksiz olmuş. :)
Tayfun.O
02-06-2016, 22:43
Şimdi 3.18 is parcası ucuz demiş benim arkadaşım teeee Isparta dan Antalya ya gitti (öyle her yerde de bulunmuyor hani) Fındık kadar bi parça aldı. Neydi parcanın adı bilya larla ilgili bir şeydi neyse.
3 sene önce 380 tl verdi dolar o zaman 2 tl' ye çıkmamıştı idi :D
Çekimler güzel ses olayını da çözmüşsünüz sürekli gelişiyorsunuz tebrik ederim ancak araç için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Keşke video için daha orjinal bir e36 bulsaymışsınız.
Ayrıca arkadaşın sıralı 6 'dan ve stroker den haberi yok sanırım. Zira motoruna harcadığı 6k tl ile m50b20 , 28 oluyo..
Çekimler güzel ses olayını da çözmüşsünüz sürekli gelişiyorsunuz tebrik ederim ancak araç için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
Keşke video için daha orjinal bir e36 bulsaymışsınız.
Ayrıca arkadaşın sıralı 6 'dan ve stroker den haberi yok sanırım. Zira motoruna harcadığı 6k tl ile m50b20 , 28 oluyo..
Teşekkür ederim :)
is in parçası ucuz olayına katılmıyorum. zaten parçası ucuz olsaydı o motorun rektefiyesi 6-6.5 lirayı bulmazdı. bende 318 is aracıma 5500 tl rektefiye için harcadım. bu is motorun sadece gergi paletleri, zincirleri, hidrolik iticisi 1000 tl rahat geçmişti 2014 eylül ayında. şuan çok daha fazladır.
E36 m3 cok aradım ızmırde fakat inceleme için gönülü kimse çıkmadı yakın zamanda e60 m5 var ama planda , ayrıca bu hafta içersinde wrx sti incelmesi de gelecek
Osmanada soyledim e36 m3 icin gerekli bilgi ondan alabilirsin eger ilgini cekerse
Cekimlerin zamanla daha cok ilgi cekici oluyor zayif yonleri iyi yonleri diye kullanici yorumlu gidiyorsun sıkıcı sacma tanitimlar gibi olmuyor ama bu araç pek olmamış eline sağlık
on numara, çekim kalitesi ve dialoglar profesyonel olmuş baya emek verilmiş elinize sağlık
on numara, çekim kalitesi ve dialoglar profesyonel olmuş baya emek verilmiş elinize sağlık
Videolari iftar sonrasi yemek ve nargile tadinda izliyorum gayet guzel samimi hos sohbetli, bende bu yaz aracimi sirf E36 3.18 is ve 3.20 ci yada i herneyse almak icin sattim fakat arabanin piyasasi 18 20 iken begendim dolu paketler suan olmus 43 lira en tavani ve sonunda lanet ettim gene honda aldim 5 tane orjinal araba kacirdim keske alsaydim diye kafami vuruyorum artik kader kismet diyelim arabaya gelirsek o jantlar presli yaylar o spoiler bence berbat otesi orjinal olsun bizden olsun bi arkadas tam olacagini yazmis motorsport jant yada spoke yada m counter jant, zender spoiler eibach yaylarla canavar olabilirdi saygilar E34 bulabilirseniz onuda bekliyoruz
bordeaux
07-06-2016, 12:59
çekim güzel. videoların giriş gelişme sonuç kıvamında bunu da sevdim.
beğenmediğim kısımlar, araç sahibinin yanladıktan sonra sağ sol yapması. bir kere yanlayıp düzgünce toplasa daha güzel görüntüler çıkardı ortaya.
videolarla ilgili genel bir isteğim var bu arada. aracı park halindeyken çeksen, içine girsen içini çekip biraz anlatsan çalıştırsan ve egzoz sesi vs çekimi yaparsan harika olur.
Grimlord
09-06-2016, 05:01
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acil-satilik-3-harfli-307809315/detay
3 harfliymis yalniz, korkulur :D
İzmirde tanıdık e36 bulup üstüne inceleme icin hazır olcak üstüne bide stock olcak :D bende çok isterim inanın ama yok hahahha
Ben acık adres verebilirim. Hemde 318is.
Kendisinin affına sıgınarak bi fotosunu paylasayım. Eger isterseniz iletişim bilgilerini özelden paylasabilirim.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/11886154_855723277846927_5299832380724153316_o.jpg
Bu arada videolarınızı yakından takip ediyorum gercekten basarılı ve keyifli videolar cıkıyor.
Ben acık adres verebilirim. Hemde 318is.
Kendisinin affına sıgınarak bi fotosunu paylasayım. Eger isterseniz iletişim bilgilerini özelden paylasabilirim.
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/11886154_855723277846927_5299832380724153316_o.jpg
Bu arada videolarınızı yakından takip ediyorum gercekten basarılı ve keyifli videolar cıkıyor.