PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç değer kaybı

PiscocuK
02-06-2016, 17:29
Selamlar

Bilen bilmeyen vardır belki aracıma çarpmışlardı ve karşı taraf beklediğim gibi %100 hatalı çıktı
daha öncesinde boya kaza vs bulunmayan aracım için değer kaybı davası yada talebi adı tam ne ise bundan yararlanmak istiyorum
servisi aradım acenteniz ile görüşün dedi.Acenteyi aradım bir expere yönlendirdi
tam bilgisi olan birileri varsa ve yönlendirirse çok sevinirim

PiscocuK
02-06-2016, 17:42
Şimdi experle görüştüm arkadaşlar
Forumda bulamadım konuyu emsal teşkil etsin birebir sonuna kadar götürmeyi düşünüyorum durumu
En azından başka bir kişinin başına gelirse yol gösterici olabilir

Araçta değer kaybına giren parçalar genelde kaporta parçalarıymış (KAPUT KAPI BAGAJ)
Mekanik olarak hiç birşey (airbag dahil) değer kaybına girmiyormuş

Yani alttan darbe aldınız yada ufak bir tıklama sonucu tamponunuz değişecek ama airbagleriniz patladı diyelim babayı alıyorsunuz

İimdi exper bir çalışma yapacak ve rapor çıkaracak sonrasında ben o evrakları karşı tarafın sigorta şirketine göndereceğim itirazları durumunda yada dönüş yapmamaları durumunda (15gün içinde) tahkime gideceğim.Tahkime evrakları verip 125 TL harç yatırıp 1-2 ay bekleyeceğim.Max süre için 4 ay dedi ama 1-2 ay içinde sonuçlanır genelde dedi

Benim bu durumda tek işleme girecek parça çamurluk gibi dursa da kuralda geçen civatalı parçalara girmeyebileceğini belirtti exper
yani nasıl ki ben bunu değer kaybı olarak gösteriyorsam onların bilir kişisi de girmiyor diyebilir dedi

Sonuç olarak bir çalışma yapıp bana geri dönüş yapacak ama sonucunda 300-500 TL gibi bir değer kaybı çıkacaksa uğraşmaya değmeyecek gibi duruyor sanırım ama kafam atarsa sonuna kadarda gider uğraşır bekler sonuca varırım
En azından exper de dahil doğrumu söylüyorlar yalanmı yoksa bu işler gerçekten bukadar kıl ve zormu öğrenmiş oluruz

Biraz uzun oldu kusura bakmayın

Gelişmeleri sizlerle paylaşırım

GKS
02-06-2016, 20:41
değer kaybı ile ilgili bana ulaşırsanız yardımcı olurum.

s2kbin
02-06-2016, 22:25
Expere bosuna para verme 5 dk lık iş evrakları yolluyorsun o kadar mail olarak.

XSi
02-06-2016, 22:33
senin araçta 300 - 500 den fazla çıkar.

ben geçen sene mahmutbey gişelerde mal bir arkadaş sağolsun, sağdan gelip hemen önümden sola geçmeye kaltı üzerime gelerek, bende dalgındım, benim sağ dön onun şöför ve sol arka kapıya sürttü, öyle büyük birşey yok.

ben acelem olduğundan tamam lan ben suçluyum yazdım.

hasarın kendisi için 1000 tl ödemiş benim trafik + 1000 tl de değer kaybı için para koparmış karşı taraf (araç DRD den kiralık, koparan DRD) araçta renault sümbüldü yani :)

Senin araç değer olarak pahalı olduğundan, değer kaybıda daha yüksek olacağını düşünüyorum.

trafik sigortalarına bu kadar para domalıyoruz, eğer karşı tarafın kusuru varsa, kesinlikle ara hakkını.

Suleyman
02-06-2016, 23:27
Bence de experle pek muhatap olma derim, benim de başıma gelmişti ama tutanağı saçma sapan tuttuğumuz için( bana çarpan araç, onu yoldan çıkardığını iddiaa ettiği x aracın plakasını alamamış olmasına rağmen) tutanağa 3. aracı da yazdık o anki durumla ve ben suçsuz olmama sırf ödemeyi yapmama adına, beni de suçlu çıkardı karşı tarafın sigortası bunun sonucunda da tahkime sigortam aracılığıyla tutanakla beraber gerekli fotolar yollandı ve 3 kişi de %100 karşı tarafı hatalı bulunca paşa paşa ödemeyi yaptılar. Geçmiş olsun bu arada.

PiscocuK
03-06-2016, 06:30
Tesekkurler arkadaslar bugun haber verecek sonrasinda GKS nickli arkadas ile gorusup yola almayi dusunuyorun

PiscocuK
15-06-2016, 16:22
Bir güncel çekelim

Bugün istenilen tüm evrakları ve beyanımı mail yolu ile karşı tarafın sigorta şirketine yolladım evraklarımı teslim aldıklarını yazan bir mail geldi

Bakalım sonuç nasıl olacak gelişmeleri sizlerle paylaşırım

BARR
15-06-2016, 16:25
Güzel konu takipteyim. Bilgi karmaşası biraz olsun kalkar.

PiscocuK
15-06-2016, 16:33
şimdi kontrol ettim 64 ekli bir dosya olmuş
kısaca şunlar
benim evraklarım ehliyet ruhsat kasko sigorta
karşı tarafın evrakları
kaza resimleri
olay yeri resimleri
tamir resimleri
tamir sonu resimleri
değişen parçalar mekanik ve kaporta aksamı
kaza raporu
exper raporu

DeNNis
15-06-2016, 16:37
emsal teşkil edecek bir konu, çoğu kişi referans alacaktır.

şimdiden kolay gelsin.

arifba
16-06-2016, 05:17
Sonucu da yazın hatta konu sabitlensin.

turkerrr
16-06-2016, 09:13
direk başvurularda vidalı parçalara değer kaybı çıkmıyor.

şasi, kuleler, tavan, arka çamurluklar ve bagaj havuzu gibi yerlerde hasar olması gerekiyor.

canozgur106
16-06-2016, 09:34
Yararlı konu Erhan teşekkürler:D

semavi
16-06-2016, 09:46
izlemedeyim

ynsemr
20-06-2016, 10:44
bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilirmisiniz? aynısı başımıza geldi ne tarz bir yol izlemeliyiz

Furkan_z3
20-06-2016, 11:14
Geçmiş Olsun...Takipteyim merakla bekliyorum sonucu. Hepimizin başına gelebilir.

PiscocuK
20-06-2016, 11:43
Son gelişmeleri aktarayım sizlere

bugün karşı tarafın sigorta şirketinden mesajlar geldi

1-Aracınız 3 yaştan büyükse trafik sigortası genel şartı uyarınca eşdeğer parça kullanımı gerekli olup orjinal parça kullanımı halinde oluşacak fark ödenmeyecektir
2-Şirketimiz anlaşmalı tamirhanelerimizdeki tedarik parça ve işçilik indimiyle çıkacak maliyetle sorumludur.Aracın onarıldığı yerde fark çıkarsa ödenmeyecektir
3-Syn müşterimiz geçmiş olsun XXXX doysanızın eksik evraklarını xxxx numaralı telefondan kontrol edip şirketimize ulaştırmanızı rica ederiz

numarayı aracım sürekili başka müşterilerler ilgileniyor vs bekledim bi 5 dk sonra sinyal sesinden sonra numaranızı bırakın biz sizi arayalım dediler bekliyorum

ahmet3425
20-06-2016, 12:04
sinir bozucu kosturmacalar bunlar allah kolaylık versın kanka, sonucunu bende cok merak edıyorum...

PiscocuK
21-06-2016, 16:31
ilgili numarayı bugün yeniden aradım onlar bana dönmediği için
exper raporum eksikmiş sözde

experin numarasını verdiler dosya bize dün geldi bu haftasonuna kadar netleşebilir cuma günü yeniden arayın dediler.
Cuma görüşmek üzere arkadaşlar :)

PiscocuK
28-06-2016, 09:30
selamlar yeniden

maalesef sizlere iyi haber veremeyeceğim exper raporunda aracın değer kaybına uygun olmadığı belirtilmiş az önce sompojapan sigorta ile görüştüm baya uzun uzun anlattı bende kendilerinden bunu bana mail olarak atmalarını ve exper raporunu görmek istediğimi belirttim.En kısa sürede mail atacaklarını belirttiler

sanırım bilmem ne kanunun zart maddesinin zırt şekline göre şasesi darbe almamış vidalı sökülüp takılabilen parçalarda değer kaybı olmuyormuş

mail geldiği zaman daha detaylı açıklama yaparım

AliGizda
28-06-2016, 09:37
Çok üzüldüm abi senin adına, vidalı parçada olsa değer kaybı olmuyormu yani araçta? Saçmalığın bu kadarı gerçekten, sigortalar para vermemek için yeni bir yol gelirtirmişler bence.

PiscocuK
28-06-2016, 09:50
Çok üzüldüm abi senin adına, vidalı parçada olsa değer kaybı olmuyormu yani araçta? Saçmalığın bu kadarı gerçekten, sigortalar para vermemek için yeni bir yol gelirtirmişler bence.

mail gelince taratıp atıcam buraya raporun resmini saçma saçma kurallar koymuşlar..hep kendilerine yontuyorlar giren çıkan bize

KOSEREN
28-06-2016, 13:56
Saçmalamasınlar.Eniştenin renegade e ışıklarda dururken arkadan çarptı bi şirket fluence i,bagaj kapağı ve tampon değişti.Değer düşüklüğü davası açtı 4000 lira civarı para aldı.Bence kabul etmeyin.

PiscocuK
28-06-2016, 14:05
valla nereye başvurulur bilmiyorum experin raporunu özellikle istedim bekliyorum mail geldiğinde bizim şirketin avukatın sorduracağım yapılabilecek birşey olup olmadığını

Berkan
28-06-2016, 14:28
valla nereye başvurulur bilmiyorum experin raporunu özellikle istedim bekliyorum mail geldiğinde bizim şirketin avukatın sorduracağım yapılabilecek birşey olup olmadığını

abi eksper raporunu internetten ulaşabilirsin. tabi sonuçlanıncamı veya nezaman sisteme giriyor bilmiyorum. mesela benim 2012'da pert ettiğim aracınkini bile bulabiliyorum kolayca

Eksper Raporu Sorgula (http://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/Eksper-Raporu-Sorgula.aspx)

link bozuksa, sbm.org.tr den, sorgulamalar, eksper raporu sorgulama kısmından bakabilirsin varsa

PiscocuK
28-06-2016, 14:41
abi eksper raporunu internetten ulaşabilirsin. tabi sonuçlanıncamı veya nezaman sisteme giriyor bilmiyorum. mesela benim 2012'da pert ettiğim aracınkini bile bulabiliyorum kolayca

Eksper Raporu Sorgula (http://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/Eksper-Raporu-Sorgula.aspx)

link bozuksa, sbm.org.tr den, sorgulamalar, eksper raporu sorgulama kısmından bakabilirsin varsa

denedim verdiğin linki ama kayıt bulunamadı diyor..belki buradaki rapor ilk rapordu yani suçluluk oranını gösteren rapor.Daha sonra araç bitince exper yeniden aracı kontrol edip rapor hazırlıyor karşı tarafın sigortasının belirlediği sözde tarafsız bir exper

PiscocuK
13-07-2016, 10:04
herkese yeniden merhaba arkadaşlar

SOMPO JAPAN SİGORTADAN dün bir kargo gelmiş eve
Değer kaybı talebiniz hakkında diye antetli kaşeli ıslak imzalı bir kağıt

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları EK/1 Değer Kaybının Hesaplanması/Teminat Dışında Kalan Haller,
2) Ana iskelet ve şaside hasar olmaksızın, vidalı parçalarda yapılan onarım/değişim ile giderilebilen hasarlar

Yukarıda belirtilen madde doğrultusunda aracınızda değer kaybı oluşmadığı tepsit edilmiştir.

Yani diyorki biz her şekilde bir kulp takar olayı lehimize çeviririz :)

Hamle yapacaksınız en azından ne şartlarda başvurabileceğini hakkında ufakta olsa bilgi olmuştur bu konu

turkerrr
13-07-2016, 10:08
direk başvurularda vidalı parçalara değer kaybı çıkmıyor.

şasi, kuleler, tavan, arka çamurluklar ve bagaj havuzu gibi yerlerde hasar olması gerekiyor.

Daha önce yazmıştım ne yazık ki durum böyle, vidalı parçalarda araç değerini düşürüyor ama onları gözardı ediyorlar.

turkerrr
13-07-2016, 10:09
Saçmalamasınlar.Eniştenin renegade e ışıklarda dururken arkadan çarptı bi şirket fluence i,bagaj kapağı ve tampon değişti.Değer düşüklüğü davası açtı 4000 lira civarı para aldı.Bence kabul etmeyin.

Yüksek ihtimalle bagaj havuzunda işlem olmuştur.

blumenberg
13-07-2016, 13:47
benim e92'de taksi sol tarafıma gelip sürtmüştü, kapı ve çamurluk değişmişti. bende değer kaybı almıştım 4000 kadar. 2 ayda çözmüştü avukat.

PiscocuK
13-07-2016, 14:31
benim e92'de taksi sol tarafıma gelip sürtmüştü, kapı ve çamurluk değişmişti. bende değer kaybı almıştım 4000 kadar. 2 ayda çözmüştü avukat.

kapıdan dolayı böyle birşey olmuş olabilir belki

GKS
13-07-2016, 20:40
herkese yeniden merhaba arkadaşlar

SOMPO JAPAN SİGORTADAN dün bir kargo gelmiş eve
Değer kaybı talebiniz hakkında diye antetli kaşeli ıslak imzalı bir kağıt

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları EK/1 Değer Kaybının Hesaplanması/Teminat Dışında Kalan Haller,
2) Ana iskelet ve şaside hasar olmaksızın, vidalı parçalarda yapılan onarım/değişim ile giderilebilen hasarlar

Yukarıda belirtilen madde doğrultusunda aracınızda değer kaybı oluşmadığı tepsit edilmiştir.

Yani diyorki biz her şekilde bir kulp takar olayı lehimize çeviririz :)

Hamle yapacaksınız en azından ne şartlarda başvurabileceğini hakkında ufakta olsa bilgi olmuştur bu konu

daha önce benim söylediğim madde buydu

PiscocuK
13-07-2016, 22:59
Denedik sansimizi ama olmadi :)
Cok tesekkurler ilgin ve yardimin icin tekrar

2jz
13-07-2016, 23:29
kapıdan dolayı böyle birşey olmuş olabilir belki

Belki arka çamurluk değişmiştir. Ön çamurlular gibi tak sök değil ya ondan dolayı değer düşüklüğü alınmış olabilir. Tamamen varsayım.